abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 25 juni 2008 @ 01:25:57 #1
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59666932


Topics in deze reeks:
Gastgezin Redcat; De eerste kittens!
Gastgezin Redcat: Cat's 1e nestje!

Info over Redcat
quote:
Het doel van RedCat is om zorg te dragen voor een goede opvang van zieke, verwaarloosde en jonge dieren. Deze dagelijkse zorg wordt geboden door gastgezinnen. Zij geven de dieren extra aandacht en medische zorg, zodat ze als een goed gesocialiseerd en gezond katje of hondje geplaatst kunnen worden in een nieuw thuis. Er worden jaarlijks zo'n 800 dieren opgenomen en geplaatst.
Momenteel houdt Redcat zich vooral bezig met regio Zuid-Oost Brabant maar het uiteindelijk doel is om zo veel mogelijk dieren door heel Nederland op te vangen, te socialiseren bij een gastgezin (ipv te laten opgroeien in het asiel) en uiteindelijk onder te brengen bij een gezin dat graag een huisdier wil. Tot voor kort was dit vooral van toepassing op katten (vooral kittens) maar sinds kort worden er ook honden (o.a. puppies) bemiddeld.

Stichting Redcat plaatst dus o.a. katten (kittens en moederpoezen) bij mensen die ze kunnen socialiseren totdat er een nieuw gezin voor gevonden is. Als gastgezin is het afhankelijk van hoeveel je thuis bent of je een pasgeboren kitten krijgt, een al wat oudere of misschien een moederpoes.

Poeke en Cat22 zijn twee Fok!kers die inmiddels gastgezin zijn bij Redcat. Het leek ons leuk om onze ervaringen met jullie te delen in deze topicreeks. Aangezien wij beiden fulltime werken komen we niet in aanmerking voor moederloze kittens, omdat je daar meer uren voor thuis moet zijn. Maar een moederpoes – die zelf voor haar kittens zorgt- is prima te plaatsen bij full-time werkende mensen zoals wij.

Info van zwangere poezen van de website van Redcat:
quote:
Zwangere poezen en moederpoezen met kittens worden ook door gastgezinnen opgevangen. Daar krijgen ze alle tijd om rustig te bevallen en hun kroost groot te brengen. Als ze acht weken oud zijn, mogen ze geadopteerd worden door een nieuw thuis. De moederpoes wordt daarna gesteriliseerd om een volgend ongewenst nestje te voorkomen en ook voor haar wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Verwilderde moederpoezen worden niet opgevangen, omdat de overgang naar een gastgezin teveel stress oplevert. Ze laten hun kittens hierdoor vaak links liggen of bijten ze zelfs dood....
De kittens van een moederpoes blijven na de geboorte dus minimaal 8 weken bij het gastgezin terwijl er potentiele baasjes kunnen reageren/komen kijken. Als er interesse is in een kitten kan de toekomstige baas 120,- betalen aan Stichting Redcat (bij het asiel) en daarvoor mogen ze een gesocialiseerd, geënt, gechipt, ontwormd, ontvlooit en sociaal kitten mee naar huis nemen (en voor dit bedrag wordt de kat op een later tijdstip ook gesteriliseerd en gecastreerd)

Mijn verhaal:

Sinds enige tijd ben ik vrijwilliger voor de Dierenbescherming maar had het idee dat ik toch iets extra's wilde doen voor dieren. Via via ben ik terecht gekomen bij Stichting Redcat en heb mezelf opgegeven als gastgezin.

Van huis uit heb ik altijd dieren gehad, verschillende katten, een hond, konijnen, ratten, vogels etc.. dus wat dat betreft ben ik wel het een en ander gewend..Heb momenteel zelf 2 schatten van katten en heb besloten dat, ondanks dat ik het geweldig zou vinden er nog een (of twee, of drie, of eigenlijk allemaal ) bij te nemen, het beter zou zijn om gastgezin te worden zodat ik ze kan doorgeven aan gezinnen die heel graag een lieve welopgevoede kitten willen.

Inmiddels heb ik mijn eerste nestje erop zitten en is alles vlekkeloos verlopen. Alle kittens en mama hebben een goed thuis gekregen (voor dat verhaal en foto's klik hier)

Het 2e nestje!!

Afgelopen maandag heb ik me gemeld dat ik er weer klaar voor was om een moederpoes te nemen en vandaag ging de telefoon: een dringend geval. Het echte werk begint.

Vandaag is er een moederpoes met 1 kitten binnengebracht. Met moederpoes is alles prima alleen het kitten is doodziek is van de niesziekte. I.v.m. besmettingsgevaar zijn ze in het asiel in quarantaine geplaatst en de vraag was of ik haar zo snel mogelijk kon ophalen. Vanavond ben ik dan ook meteen richting asiel gegaan om ze op te pikken..

Aangekomen in het asiel zaten ze inderdaad helemaal apart. Moeder is een erg mooie poes maar het kleintje was negens te bekennen; totdat ze opstond...het kitten lag eronder. Wat een hoopje ellende zeg Oogjes zaten half dichtgeplakt van de pus en slijm, echt te zielig om aan te zien. Heb ze (na de instructies hoe de medicijnen te geven) snel in het reismandje gedaan en meegenomen naar huis waar de kraamkamer wachtte.

Hier ging het veel beter dan verwacht gelukkig. Na een uurtje wennen heb ik eens goed kunnen kijken en ben aan de slag gegaan met gekookt water en wattenschijfjes om de ergste korsten los te weken en weg te halen. Ze (ik ben er inmiddels achter dat het een zij is) heeft een erg ontstoken oog, hoest en proest en er komt slijm uit der neusje.. MAAR.. ze kan lopen als de beste en lijkt zich eigenlijk niets aan te trekken van der flinke verkoudheid. Wel is ze erg klein; ik schat dat ze een week of 5 is maar ze weegt maar 315 gram.. Drinken doet ze gelukkig goed bij moeders en na de voeding was het al 327 dus mama heeft genoeg melk.

Van de week zal ik wel met ze naar de dierenarts moeten om ze te laten checken. Moeder heeft iig oormijt en wormen. ik heb gelukkig nog geen vlooien ontdekt.

Naam geven

Zoals in mijn eerdere topic wil ik elk nestje een naam geven die begint met een letter uit het alfabet. Vorig topic was A, dus nu B

In dit geval had moederpoes ook nog geen naam en semi-nerd dat ik stiekem ben kon ik het niet laten om ze Bits en Bytes te noemen

Fotooooos:

Mooie mama Bytes:






Piepkleine Bits:




Na het schoonmaken van de oogjes zag het er al een stuk beter uit:




Poeh poeh, nou maar ff drinken:






Voor meer informatie over RedCat neem eens een kijkje op de website: www.redcat.nu

[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 25-06-2008 01:41:11 ]
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 25 juni 2008 @ 07:21:16 #2
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_59667765
Wat een prima initiatief En lieve poezels

Krijg je de kosten voor de DA eigenlijk vergoed? Want dat kan best wel in de papieren lopen zo af en toe lijkt me.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 25 juni 2008 @ 07:48:36 #3
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_59667886
Jij bent super bezig!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_59668803
TVP!

Ooh ik hoop dat alles goed komt met Bits! De niesziekte is wel heel zwaar voor een jong katje...
Veel succes en dat er maar vele foto's van een steeds geondere kitten geplaatst mogen worden!
pi_59668903
Wat zijn ze mooi
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_59669958
Goed bezig Poeke!!!
  woensdag 25 juni 2008 @ 10:39:47 #7
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_59670466
Achossie wat zielig
Zó tof dat je dit doet, ik hoop dat Bits snel opknapt!
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_59681501
itty Bitty tiny kitty
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_59684140
Ach wat een schattig zwart donsballetje.
Het is dus niet alleen maar vreugde wat je krijgt maar ook ellende. Hoop dat ze snel opknapt.
  woensdag 25 juni 2008 @ 23:22:14 #10
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59692766
Vandaag allerlei medicijnen opgehaald; zalf voor de onstoken oogjes, antibiotica-druppels voor de niesziekte en druppels tegen de oormijt.

Net het hele ritueel gedaan: water koken (ivm steriel water), handen wassen met dettol-zeep, wattenschijfje nat maken, weken en poetsen om de korsten die vandaag zijn ontstaan weg te krijgen en de dichtgeplakte oogjes weer open te weken.

Neusje druppelen (*hoest proest..*) oogjes druppelen en oortjes druppelen. Alles opruimen, wassen met desinfercerende zeep en dan mag ik pas mijn eigen katten weer aanraken.. pfff, en poesje moet een handleiding maar ik doe het heeeel graag.

Het lichtpuntje van vandaag: ze woog net bij het wegen al 349 gram, een plus van 34 gram in 1 dag!!
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  woensdag 25 juni 2008 @ 23:27:27 #11
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_59692899
Je bent een heerlijk mens.
Ik ben dol op je, en ik wens heel veel verwaarloosde poesies een verzorger zoals jij.

Word je gesteund door de stichting of kun je zelf ook wel wat hulp in de vorm van goederen gebruiken?
pi_59692935
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:22 schreef Poeke het volgende:
Vandaag allerlei medicijnen opgehaald; zalf voor de onstoken oogjes, antibiotica-druppels voor de niesziekte en druppels tegen de oormijt.

Net het hele ritueel gedaan: water koken (ivm steriel water), handen wassen met dettol-zeep, wattenschijfje nat maken, weken en poetsen om de korsten die vandaag zijn ontstaan weg te krijgen en de dichtgeplakte oogjes weer open te weken.

Neusje druppelen (*hoest proest..*) oogjes druppelen en oortjes druppelen. Alles opruimen, wassen met desinfercerende zeep en dan mag ik pas mijn eigen katten weer aanraken.. pfff, en poesje moet een handleiding maar ik doe het heeeel graag.

Het lichtpuntje van vandaag: ze woog net bij het wegen al 349 gram, een plus van 34 gram in 1 dag!!
Ik vind je heel stoer dat je dit allemaal doet.
Dus het verhaal, je doet het allemaal om het nestje en de kittens gaat niet op. Je kan zomaar iets geplaatst krijgen, waar je gewoon hard voor moet werken. Top
  donderdag 26 juni 2008 @ 01:07:02 #13
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59695102
@ Iedereen die ernaar informeert:

Stichting RedCat zorgt voor alle benodigde materialen, (kattenbak, kittenbak, mandje etc) medicijnen, voer, kattengrid, bezoekjes aan de dierenarts (3 keer per week inloopspreekuur bij de asielarts) eigenlijk alles wat er nodig is. Het enige wat ik als gastgezin investeer is tijd en benzine eigenlijk. (voor het naar de dierenarts rijden enzo)

@ SHE

Thnx baby I love you 2
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  donderdag 26 juni 2008 @ 01:11:45 #14
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59695169
Nog een kleine note:

Mochten er mensen zijn die in de buurt van Eindhoven wonen en zich wellicht aangesproken voelen door het hele gastgezin-concept: neem eens een kijkje op de site van RedCat. We zijn namelijk ontzettend hard op zoek naar gastgezinnen voor zoogkittens (hele dagen thuis), oudere kittens (have dagen thuis) en moederpoezen met kittens (kun je overdag gewoon werken) want alle gastgezinnen beginnen vol te raken.

Ik vind het persoonlijk een fantastische ervaring
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  donderdag 26 juni 2008 @ 08:45:47 #15
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_59696865
Wat een lieffies, moeder en kind en verzorgser niet te vergeten zeg.
Ik hoop dat kleine Bitty snel beter is
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 27 juni 2008 @ 23:08:52 #16
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59743242
Met Bits en Bytes gaat alles goed.

Bits gaat naar een bombaderment aan medicijnen goed vooruit. Oogjes zijn veel minder ontstoken en heb het idee dat haar niesziekte minder wordt.

Foto's:

Rommel aka kattenkamer:



Net gepoetst:




Spelen




Toch nog een piep klein dingske (brabants )




Tussen de berg medicijnen en benodigdheden:




Bij mama:




Wassen:




Het enige wat me zorgen baart is dat ze sinds gisteren niet meer zwaarder is geworden dan 365 gram dus hou het in de gaten en anders ga ik morgen bellen met RedCat of ze misschien bijgevoerd moet worden.
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  † In Memoriam † zaterdag 28 juni 2008 @ 19:26:14 #17
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_59758699
Aggossie die arme kleine Bits.

Maar ze hadden moeilijk beter terecht kunnen komen Poeke, je bent fantastisch
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_59759003
't is echt een kleine zeg. Hoe oud is ze ingeschat? Ik hoop dat ze vandaag wel weer aankomt!
  zondag 29 juni 2008 @ 03:19:39 #19
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59766601
Het gaat niet goed..

Gisternacht heb ik een uur bij Bits en Bytes gezeten terwijl ze dronk bij mama. Ondanks dat het er gulzig en goed uitzag woog ze na de voeding niet veel meer dan ervoor. Vanmorgen woog ze weer rond de 360 en heb bij redcat gevraagd wat ik moet doen. Advies was bijvoeren met kittenmelk in een fles aangezien ze zelf geen aanstalten maakt aan de brokjes of water te beginnen.

Vanmiddag een bus melpoeder (Babycat van Royal Canin) inclusief flesje gehaald en aan de slag gegaan. Ze zou eigenlijk ongeveer 100 ml per dag moeten krijgen over 5 voedingen maar ik kreeg het er vanmiddag met geen geweld in. Ze wil niet drinken.

Net toen ik thuis kwam heb ik met semi dwang er 10 ml in gekregen maar tijdens het vasthouden voelde ik iets wat niet goed is. In haar linkerflank zit een kuil waar de ribben zouden moeten zitten. Na verder voelen blijkt dat de laagste 4 ribben naar binnen groeien Ik vrees dat ze niet wil eten omdat dit haar interne organen in de weg zitten.... Ze lijkt er geen pijn aan te hebben en loopt prima rond maar ik denk dat het fataal is. Morgen ga ik haar zoveel mogelijk bijvoeden (evt drangvoeren) Maandag kan ik naar de dierenarts ...
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
  zondag 29 juni 2008 @ 03:28:25 #20
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_59766633
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:40 schreef Hekates het volgende:
't is echt een kleine zeg. Hoe oud is ze ingeschat? Ik hoop dat ze vandaag wel weer aankomt!
gezien haar gebit en manier van lopen zou ze 4 a 5 weken oud moeten zijn (inmiddels meer richting 5)
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
pi_59766640
Wat naar . Het is zo'n ontzettend schattig popje .
pi_59766668
damn zeg! dat is echt sneu :-( lijkt me geen pretje omzoiets mee te moeten maken. vooral niet omdat je zo'n kattenliefhebber bent. lijkt me best moeilijk zoiets of niet?
In complete darkness we are all the same... it is only our knowledge and wisdom that seperates us
pi_59768132
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_59770725
Ach jee, kom ik hier kijken hoe het met je tweede nestje gaat en dan zie ik dit nieuws. Arm dingske en voor jou is het ook verschrikkelijk.

Misschien dat de dierenarts er nog iets aan kan doen en hopelijk heeft ze geen pijn. Maar soms lopen zaken anders dan we zouden willen. Afwachten dus..... en houd ons op de hoogte.

PS: ik heb je vorige topic gelezen: super dat Sterre bij je moeder mag blijven!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  † In Memoriam † zondag 29 juni 2008 @ 16:17:53 #25
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_59773591
Nou dit soort dingen mag kleine poesjes niet overkomen
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')