Ga je niet halen. De woks in een restaurant zitten ieder op een aparte gasleiding en kunnen vele malen heter worden dan het fornuis waar jij op kookt.quote:Op woensdag 11 juni 2008 23:21 schreef beertenderrr het volgende:
Ik wil namelijk thuis net als in het restaurant eten
Heb je voorbeeld van merken?quote:Op donderdag 12 juni 2008 14:58 schreef Luuksor het volgende:
Dat komt omdat het geen standaard supermarkt sausjes zijn. Als je bij een chinese/japanse/indonesische toko gaat kijken kom je al een stuk verder.
Ik weet wat een grillpan of griddle pan isquote:Op donderdag 12 juni 2008 16:04 schreef chatter het volgende:
De "griddlepan" die ze bij Ready, Steady, Cook gebruiken is een gietijzeren pan, die overal te koop zijn.
Die moet je eerst goed heet laten worden met een beetje olie, tot het moment dat het begint te roken. Dan de gebruikte olie weggooien, pan met keukenpapier goed afvegen en bij voorkeu nog een keertje doen.
Daarna is hij perfect te gebruiken voor de dingen die je er mee wilt doen.
Als je hem wilt afwassen, moet je er daarna wel even met wat olie overheen gaan.
Op die manier voorkom je een mogelijke roestvorming en is de levensduur een heel stuk langer.
En zoals op tv ook vaak te zien is, doe je de olie op het stuk vlees, vis, gevogelte en niet in de griddle pan, omdat anders de olie spetters om je oren vliegen en de brandplekjes niet meer te over zien zijn.
Niet waarquote:
Wel in de wok waar ik altijd kom... net als de groentes die kort in bouillon zijn gekookt. Hierdoor hoef je minder lang te wokken en houd je de verse smaakquote:Op vrijdag 13 juni 2008 08:53 schreef EricT het volgende:
[..]
Niet waar
De kip wordt gewoon rauw gewokt, maar omdat de wok zo gloeiend heet is schroeit deze direct dicht, doordat je een wok bijna altijd beweegt krijgt de kip niet de kans om bruin te worden. De smaak van de kip komt door een mengsel van eiwit, bloem en een klein beetje zout hierdoor gaat de kip ook mooi glimmen.
En verder, de geur die van het eten komt, is o.a. die van verbrande olie. (gebruikte olie, die blikken plantaardige olie, groen met zo'n chinees erop).
succes
Voor zover ik weet doen ze dat in alle wokrestaurants inderdaad.quote:Op vrijdag 13 juni 2008 09:54 schreef neo2000 het volgende:
Ik heb toch anders wel degelijk gezien bij diverse wok restaurants, dat eerst het vlees (groenten inclusief) in een wandje in kokend water/boullion gezet werden voor een 2 tal minuten alvorens het in de wok ging.
Lijkt mij overigens ook een beveiliging o.i.d., om te voorkomen dat mesnen allicht rauw vlees voorgeschoteld krijgen.
Je hoeft geen saus te nemen... Doe ik ook wel eens als ik een beetje mager wil eten. Lekker hoor!quote:Op vrijdag 13 juni 2008 10:30 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Voor zover ik weet doen ze dat in alle wokrestaurants inderdaad.
Het valt me iedere keer weer tegen. Lekker vlees en groente uitzoeken, dan mikken zij het even in de bouillon en gaan daarna wokken (tot hier toe geen klachten) en dan flikkeren ze er een vies chemisch woksausje overheen. En het maakt niet uit welke je kiest, ze hebben allemaal datzelfde chemische smaakje als basis met een aantal smaakelementen als bonus.
Feit dat het zo kort gewokt wordt, zorgt ervoor dat eht spul niet uitdroogt.. Daarom smaakt het ook zo goed En slinkt bijvoorbeeld je groente niet zo erg.quote:Op vrijdag 13 juni 2008 11:45 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Je hoeft geen saus te nemen... Doe ik ook wel eens als ik een beetje mager wil eten. Lekker hoor!
Dat geldt alleen voor de open keukens met die lopend-buffet-wok-shit, ik heb het over het wokken in de normale keuken met kong pau khay en dat soort gerechten.quote:Op vrijdag 13 juni 2008 10:28 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Wel in de wok waar ik altijd kom... net als de groentes die kort in bouillon zijn gekookt. Hierdoor hoef je minder lang te wokken en houd je de verse smaak
Ok, ik snap nu welke je bedoelt.quote:Op donderdag 12 juni 2008 23:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik weet wat een grillpan of griddle pan is
Wellicht had ik mijn vraag duidelijker moeten stellen.
Het gaat om de gewone koekenpannen die ze gebruiken. Die zijn rond en het ziet eruit alsof ze met een frees rondom/concentrisch groeven hebben geslepen in de pan.
Ik kan er geen plaatje van vinden dus duidelijker kan ik het niet maken
Thanks, ik was al bij Kookpunt langsgelopen maar die hadden ze niet.quote:Op vrijdag 13 juni 2008 13:59 schreef chatter het volgende:
[..]
Ok, ik snap nu welke je bedoelt.
Dat zijn de wat duurdere pannen die in de meeste winkels wel te koop zijn.
Die "groeven" zorgen ervoor dat de boter of olie onder het te bakken spul door kan gaan, als je de pan een stukje op zijn kant til.
De laatste die ik gekocht heb, is een pan van 18cm doorsnede en die koste me toen rond de Euro 70,=, maar dan ben je voor de eerstkomende 20 jaar ook verzekerd van een pan.
Hij is ook wat dikker dan de standaard pannen, nl. meer dan 5mm.
HB en Tefal hebben deze pannen trouwens ook.
Je kan ook een koks-school binnen lopen en daar vragen welke spullen ze hebben en waar die te koop zijn.
Meestal willen ze je die informatie wel geven, als je het netjes vraagt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |