abonnement Unibet Coolblue
pi_83666756
Er zijn inmiddels ook imitaties: http://www.redcoon.nl/ind(...)id/ciao/et_lid/ciao/
toch blijf ik een beeld houden bij dit soort apparaten van net iets te dikke huismoeders die met zo'n extra apparaat extra vaak patat gaan eten en ook nog eens extra opscheppen elke keer omdat het zogenaamd gezond is. In weze zijn die mensen dus onder het mom van minder vet extra veel extra vieze patat aan het eten.
(Er zullen ook heus wel mensen zijn die er iets aan hebben maar dit is gewoon mijn beeld er van.)
  maandag 5 juli 2010 @ 09:19:07 #152
285351 dalaiblama
too much bla
pi_83670758
Ik begrijp dat het dus niet veel anders is dan een goede oven?
Ik frituur nu gewoon in een wok, in speciale geurloze kokosolie. Nadeel is dat ik veel olie verspil en dat de betreffende olie echt allejezus duur is ( maar wel supergezond ).
Ik vind het namelijk niet prettig om olie te hergebruiken ivm verschillende produkten die erin gaan , plus dat het daarnaast het idee is wat met tegenstaat. Dit maakt het nogal kostbaar en ik ben echt geinteresseerd in die actifry.
Ik vrees alleen dat het in de kast verdwijnt omdat het niet veel beter is dan een oven. Wie heeft een eerlijk antwoord?
pi_83674959
quote:
Op maandag 5 juli 2010 09:19 schreef dalaiblama het volgende:
Ik begrijp dat het dus niet veel anders is dan een goede oven?
Ik frituur nu gewoon in een wok, in speciale geurloze kokosolie. Nadeel is dat ik veel olie verspil en dat de betreffende olie echt allejezus duur is ( maar wel supergezond ).
Ik vind het namelijk niet prettig om olie te hergebruiken ivm verschillende produkten die erin gaan , plus dat het daarnaast het idee is wat met tegenstaat. Dit maakt het nogal kostbaar en ik ben echt geinteresseerd in die actifry.
Ik vrees alleen dat het in de kast verdwijnt omdat het niet veel beter is dan een oven. Wie heeft een eerlijk antwoord?
Gebruik je toch gewoon olijfolie?
  maandag 5 juli 2010 @ 12:24:17 #154
285351 dalaiblama
too much bla
pi_83676454
quote:
Op maandag 5 juli 2010 11:45 schreef Stali het volgende:

[..]

Gebruik je toch gewoon olijfolie?
Je weet dat je olijfolie vooral niet moet gebruiken om te frituren? Of je moet de geraffineerde variant bedoelen en die is vooral erg smerig en is geen olijfolie wat mij betreft.
pi_83703358
Ik heb zelf geen ervaring met de apparaten maar zie dat de versie van de link die ik gaf geen draaiarm heeft in tegenstelling tot de tefal. Voor patat lijkt de tefal me dus wel beter.

Los daarvan zou ik zeggen dat frituren in olie altijd een beter resultaat gaat geven.
Je zegt dat je in een wok frituurt, is het dan geen optie om in zonnebloemolie te frituren. Als je in kleine porties bakt dan heb je aan 1 fles wel genoeg lijkt me. dat kost 1 euro of iets meer. Voor nog minder smaak beinvloeding van de olie zie ik vaak arachide olie aangeraden worden, dat kost bij de AH 1,77 (elders dus ws veel minder) per liter dus voordat je dan zon apparaat van 130 euro er uit hebt met de tefal oven ben je toch aardig wat frituurbeurten verder.
pi_83705625
quote:
Op maandag 5 juli 2010 12:24 schreef dalaiblama het volgende:

[..]

Je weet dat je olijfolie vooral niet moet gebruiken om te frituren? Of je moet de geraffineerde variant bedoelen en die is vooral erg smerig en is geen olijfolie wat mij betreft.
Ik frituur eigenlijk gewoon in zonnebloemolie en eet zelden gefrituurde zooi.
Denk dat dit toch wel de kern van het verhaaltje is, alles met mate en dan heb je ook niet van die achterlijk dure olie nodig.

Als je iedere dag patat wilt eten is zo'n fry pan wrs. wel fantastisch. Zelf moet ik er niet aan denken, iedere dag patat. .
pi_83732458
net indische roerbak gemaakt, ging perfect



snap niet wat iedereen loopt te bitchen over patat

[ Bericht 44% gewijzigd door Schepseltje op 06-07-2010 18:08:45 ]
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 00:22:17 #158
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_87345406
Kwam dit ding tegen. Is het iets?

Kun je er ook andere dingen in koken/bakken behalve frituurspul? Dus groente en vlees bijvoorbeeld? En is het een beetje lekker, of kan een gehaktbal uit dit apparaat niet tippen aan een gehaktbal uit de normale pan?

Kan hem nu voor 100 euro krijgen..twijfel nog een beetje. Wil wil gezonder gaan eten, dus wellicht daarom wel goed om het te doen? Maar dan moet het wel te eten zijn... ;)
pi_87346930
Hm, ik weet niet of ik je het kan aanbevelen of niet.
Ik gebruik het zelden voor echt "natte" gerechten, want in het midden zit een gat...ik durf het eerlijk gezegd niet aan.
Kijk goed uit wat voor model het is, voor 2 -3 personen is het oude model ok, maar voor meer mensen niet geschikt. Maar volgens mij is er nu ook een familie actifry.
Gehaktballen heb ik er nog niet in gemaakt, weet eigenlijk niet of die door het roeren uit elkaar vallen.
De smaak is op zich wel goed, het is zeg maar een hete luchtoven waar het eten geroerd wordt. Volgens mij kun je voor de meeste gerechten net zo goed een wok gebruiken, alleen frietjes en kippenpoten gaan in de actifry makkelijker.
pi_87347120
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 20:07 schreef Zana het volgende:
gebruikt iemand zijne Actifry nog regelmatig?

ik heb de laatste tijd vaak mijn opbakbroodjes opgebakken of iets met kaas overbakken erin, ook heb ik succesvol ontdooide (diepvries)aardappelkroketten gebakken en dan natuurlijk allemaal zonder de roerder
bij de aardappelkroketten hangt het van de soort af of het lukt heb ik gemerkt, mc cain ging heel goed, maar ik had laatst eigen merk van de supermarkt met een soort paneermeel aan de buitenkant en die bleven gewoon vies licht uitzien, werden niet mooi bruin
pi_91786972
hallo,

ik heb gisteren voor het eerst de actifry geprobeert,had er aardappelblokjes van celavita in nadat ze bruin waren eruit gehaalt HET LEEK WEL PLASTIC weet iemand wat ik fout heb gedaan???
en hoe lang moet een frikandel erin?
  maandag 24 januari 2011 @ 09:40:05 #162
40566 Ericr
Livewrong
pi_91787289
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 09:23 schreef mantagirl het volgende:
hallo,

ik heb gisteren voor het eerst de actifry geprobeert,had er aardappelblokjes van celavita in nadat ze bruin waren eruit gehaalt HET LEEK WEL PLASTIC weet iemand wat ik fout heb gedaan???
en hoe lang moet een frikandel erin?
De celavitablokjes uit het plastic halen voordat je ze in de pan stopt.

Maar serieus, heb gemerkt dat sommige aardappelsoorten niet echt lekker worden in de Actifry. Bepaalde AH-patat krijg ik er ook nooit lekker uit terwijl andere soorten wel gewoon goed gebakken worden en smaakvol zijn.
pi_91793674
Ik gebruik meestal gewone aardappelen en geen kant en klare producten. Volgens mij is het sowieso afhankelijk van het soort, maar ook van de hoeveelheid olie en de vorm van de aardappelstukjes.
Ik had laatst vastkokende Nicola in stukjes gesneden met schil (natuurlijk goed schoongeboend met een borstel) en vond die bijzonder smaakvol, maar iedereeen houdt natuurlijk van iets anders en kruiden kunnen ook verschillend zijn.
Hoe lang een Frikandel moet, ik zou het niet weten. Gewoon proberen, weet je het voor de volgende keer. Ik zou zeggen tussen de 5 en 10 minuten, maar het hangt ook af of ze bevroren is of of je ze in stukjes snijt.
  maandag 24 januari 2011 @ 13:57:29 #164
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91796385
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 09:23 schreef mantagirl het volgende:
hallo,

ik heb gisteren voor het eerst de actifry geprobeert,had er aardappelblokjes van celavita in nadat ze bruin waren eruit gehaalt HET LEEK WEL PLASTIC weet iemand wat ik fout heb gedaan???
en hoe lang moet een frikandel erin?
Prefab aardappelen kopen.
  zondag 20 februari 2011 @ 18:26:13 #165
11043 TheFrankey
Ja. Dat zeg jij wel....
pi_93067407
Ook een actifry gekocht dit weekend. We hebben er al vlees, groenten en natuurlijk patat in gemaakt. Ik moet zeggen dat het mij positief heeft verbaasd. Vooral het vlees komt er erg goed uit. Komende weken maar eens wat leuke recepten proberen. Ik heb de ah9000 gekocht. Ofwel, de 1,5kg variant.

Hij maakt wel wat geluid als hij aanstaat maar de afzuigkap maakt meer geluid, dus ach.
Boef!
pi_93108745
ik heb er laatst heerlijke kipfilet + groenten in gemaakt! Groenten nog lekker knapperig en kipfilet nog heerlijk mals :)
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  donderdag 3 maart 2011 @ 14:36:42 #167
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_93591921
quote:
1s.gif Op zondag 20 juni 2010 03:34 schreef Rapaille het volgende:
Voor mensen die niet veel snacken is dit een goede keus, mensen die van vette snacks houden kunnen beter een frituurpan aanschaffen.
Juist mensen die niet veel snacken kunnen natuurlijk net zo goed voor een vette hap gaan, die enkele uitzondering kan geen kwaad.
Na het doorlopen van het topic tot de conclusie gekomen dat dit hem niet wordt
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_105848407
Even een schop, zit nu te twijfelen tussen de 1kg variant en de "familly" variant die 1,5 kilo kan bereiden.



Wij zijn in principe meestal samen met eten, dan is de zwarte 1kg's variant dus wel voldoende?

Of is het ideaal om dat ding ook als eenpans-kooktoestel te gaan gebruiken?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  woensdag 21 december 2011 @ 00:36:34 #169
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105848922
Met hoeveel eters?
pi_105850535
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 00:36 schreef Erasmo het volgende:
Met hoeveel eters?
2 flinke eters.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_105854181
Ik zou voor de grotere gaan, kun je ook vooruit als toch iemand anders meeeet, maar ik heb ook een van de allereerste modellen, ik weet niet wat er nu allemaal veranderd is of wat het prijsverschil is
wij gebruiken de actifry nog het vaakst om broodjes op te bakken, of met kaas te overbakken,
je kunt er ook eenpansgerechten in maken en ik krijg nog om de zoveel weken gratis receptkaartjes opgestuurd van Tefal, ik had mij er ooit voor opgegeven, maar eerlijk gezegd, heb ik er nog nooit iets van gemaakt, maar het hangt natuurlijk van je eigen kookvoorkeuren af, ik gebruik liever en sneller de wokpan
  woensdag 21 december 2011 @ 08:27:29 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105855745
Wat is er mis met een pan op het vuur bij eenpansgerechten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105860951
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis met een pan op het vuur bij eenpansgerechten?
Je snijdt de spullen en je mietert ze in dat ding Piet. Heb je verder geen omkijken meer naar.

Ikzelf mag vanwege mijn gezondheid nauwelijks vette troep meer, dus wie weet bied dit dan uitkomst.

Een beetje een luie huisvrouwen apparaat is het natuurlijk wel.
Ach, als het niets is staat hij zo weer op Marktplaats.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  donderdag 22 december 2011 @ 09:29:52 #174
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105906809
quote:
6s.gif Op woensdag 21 december 2011 12:00 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Je snijdt de spullen en je mietert ze in dat ding Piet. Heb je verder geen omkijken meer naar.

Ikzelf mag vanwege mijn gezondheid nauwelijks vette troep meer, dus wie weet bied dit dan uitkomst.

Een beetje een luie huisvrouwen apparaat is het natuurlijk wel.
Ach, als het niets is staat hij zo weer op Marktplaats.
Gematigd vet is gezond. Maar dat terzijde kan zo'n Actifry een uitkomst zijn voor de luie kok, ken iemand die er meerdere malen per week roerbaksels mee kookt.
pi_106831451
Deze wil ik even een kick geven want ik zit er aan te denken om er ook een te kopen.
Gewoon puur voor het gemak,eten erin gooien en klaar :D
Kan wel koken maar ben ook erg gemakkelijk haha.
Waar halen jullie de recepten vandaan?Zijn er kookboeken voor of van internet of verzin je zelf iets?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')