quote:Op zondag 26 oktober 2008 22:40 schreef grif het volgende:
Hier kun je nog een leuk videoverslag vinden over de actifry.
Mijn ovenpatat wordt prima. Kwestie van omscheppen.quote:Op donderdag 12 juni 2008 23:09 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Het probleem bij ovenpatat is dat de patat niet beweegt, en dus ook niet lekker kan worden.
quote:Op zondag 2 november 2008 18:46 schreef Qwea het volgende:
Is dit niet hetzelfde als een hetelucht oven?
Daar komt overigens helemaal geen vet aan te pas, patat komt er ook prima uit.
Dus eigenlijk is het als patat bakken in een hetelucht oven?quote:Op woensdag 11 juni 2008 23:13 schreef grif het volgende:
Er zit een roerarm in... hou jij van krokettensoep?
De werking van het apparaat is eigenlijk heel eenvoudig: warme lucht wordt er doorheen geperst terwijl de te 'frituren' gerechten ronddraaien met behulp van een mengarm (op heel lage snelheid). Daardoor wordt de olie goed verdeeld en is de bruining rondom. Op YouTube kun je wat filmpjes vinden die het illustreren.
Yeah, sure.quote:
Ja. De hitte icm (schoon!) vet schroeit je patat gelijk dicht. Er zal geen vet bij komen, enkel aan de buitenkant.quote:
Ja, maar ik bedoelde meer bij het bereiden ervanquote:Op donderdag 13 november 2008 00:49 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
het vet zit al in de patat als je het koopt...
Zolang dat vet maar goed is, maakt het verder niet veel uit...quote:Op vrijdag 14 november 2008 12:06 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja, maar ik bedoelde meer bij het bereiden ervan
Uit het calorieenboekje:quote:Op vrijdag 14 november 2008 09:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja. De hitte icm (schoon!) vet schroeit je patat gelijk dicht. Er zal geen vet bij komen, enkel aan de buitenkant.
Netjes uit laten lekken boven de pan + op een laagje keukenpapier, en de patat zal er niet vetter op worden.
Ik weet niet waar ze dan precies van uit gaan, ik zou haast zeggen een worsed-case scenario (vies vet, te lage temperatuur, mandje te vol, dunne patatjes (= meer hechtingsoppervlakte per kilo patat), en nog wat van zulke factoren.quote:Op vrijdag 14 november 2008 13:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Uit het calorieenboekje:
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
Maar die bakken het allemaal verkeerd? Of zijn zo dom het niet uit te laten lekken? [ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |