abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 juli 2008 @ 15:46:01 #76
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_60421087
@ Danielle32:

Hier heb ik gelukkig (tot op heden) geen last van.
Maar ik begrijp dat het ook pas bij jou is gekomen toen je al een aantal maanden gestopt was???
Ik weet dat de roa nog even in je bloed blijft als je stopt, maar volgens mij geen 5 maanden, dit omdat je na 1 of 2 maanden na het stoppen alweer zwanger mag raken...
pi_60464463
Hee, ik ga er ook aan beginnen 30mg per dag
Niemand heeft mij verteld wanneer ik het in moet nemen dus wanneer neemt iedereen het in, 's avonds/ochtends/middags?
  donderdag 31 juli 2008 @ 15:48:51 #78
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_60468452
quote:
Op donderdag 31 juli 2008 12:30 schreef Liv3 het volgende:
Hee, ik ga er ook aan beginnen 30mg per dag
Niemand heeft mij verteld wanneer ik het in moet nemen dus wanneer neemt iedereen het in, 's avonds/ochtends/middags?
Je kan het het beste tijdens of vlak na het eten innemen, want dan wordt het beter in je bloed opgenomen. Mij is verteld dat je dat het beste bij het avond eten kan doen, dus dit doe ik ook.
pi_60551191
Zo ziet mijn gezicht er op dit moment uit:



pi_60574218
strak man,
heb je ook nog een foto van hoe het was toen je begon?
zo niet, kun je het dan vertellen?
pi_60577290
Oja kan af en toe een biertje kwaad? of is het echt GEEN alcohol? ( wat gebeurt er dan als je wel een biertje drinkt?)

Trouwens al lichte verbetering in een weekje
pi_60578472
Nou nou. Het is me het maandje wel geweest. Na mijn laatste afspraak bij de dermo ging eigenlijk alles goed, totdat de zon goed begon te schijnen. Elke dag keurig 3 keer per dag insmeren met factor 50, en een hoed dragen. Maar ik kreeg wel erg droge ogen. En aan droge ogen ga je zitten

Mijn ogen werden steeds dikker en roder, kon 's ochtends amper mijn ogen opendoen, doordat ze helemaal dichtgekoekt waren. Ik dacht, nouja, het hoort er allemaal bij. Totdat ik mijn moeder weer zag. Die zei "OMGWTF, jij hebt gewoon een oogontsteking aan allebei je ogen!" Heb ik dus voor Jan Lul 3 weken lang met pijnlijke ogen rondgelopen. Maarja...

Ik heb ook erg droge korsten op mijn ellebogen gekregen, maar die kan ik wel aan. Mijn gezicht is nu vrijwel pukkelvrij, alleen nog een shitload aan rode (onderhuidse) plekjes. Ben nu op 2.5 maanden dan de 6.

Nu net een afspraak bij de Dermo gehad, die heeft de dosis ietsjes verlaagd, en gezegd dat ik eerst maar even een weekje moet stoppen om mijn ogen te laten herstellen.
FUUUUUUUUUUUU-
pi_60587331
Bah, het zit niet erg mee.
Ben nu ook 2.5 maand bezig en bij mij wordt het alleen maar erger.
het is echt vreselijk, m'n gezicht zit helemaal onder de rode vlekken, pukkels en veel, veel, veel, veel, veel, véél, VEEL, VEEEEEEEEEEEEL, VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉL zwarte en onderhuidse meeëters.

ik word hier dus erg positief van.
pi_60589674
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 15:37 schreef Danielle32 het volgende:
Hallo mensen,

Wat een uitgebreid topic over Roaccutane zeg! Ik lees dat het hier doodbloedt, nou ik heb misschien een vraag die de boel tot leven roept..

Ik ben en meid van 32 jaar en heb een tijdje terug voor 2,5 maand een kuur gevolgd. Een vrij lichte kuur van gem. 20 mg (weeg 60 kg). Voor ik er aan begon was ik best wel huiverig voor alle bijwerkingen die je kunt krijgen, het is echt een paarde middel. Maar op een gegeven moment wil je ook weleens een definitieve oplossing, dus de sprong maar gewaagd. Ik had vooral last van spierpijn, moeheid, en natuurlijk droge huid en lippen/mond. Dat vond ik op zich niet zo erg. Wel werd ik ook angstig/depressief en ik bleef het toch maar eng vinden. Daarom na 10 weken toch maar gestopt! Mijn huid is nog steeds mooi, wel iets vetter en hier en daar een puist, maar oké, is mee te leven.
Het is al iets van 5 maanden geleden, en sinds kort heb ik het idee dat mijn libido -zin in seks dus- minder geworden is. Ook is het allemaal minder gevoelig zeg maar. Eerst dacht ik niet direct aan Roa maar nu wel.
Want het spul schijnt nog even door te werken.

Vraag: zijn er meer mannen of vrouwen die dat gemerkt hebben? Ik heb ergens op internet- jaja Amerikaanse site dat dan weer wel- een onderzoekje gelezen dat dat dus WEL kan! En ik lees/hoor hier verder nergens wat over, ook niet in bijsluiters, anders was ik er echt niet aan begonnen, want het schijnt definitief te zijn!
Nou, ik hoop dus dat niet Roa de oorzaak is. En please......laat het hier ff weten als jij dit ook hebt.

Allemaal succes met de kuren maar pas op!
Groetjes
Hee Danielle,

Nu je het zegt heb ik daar ook wel last van gehad,(en al die andere bijwerkingen die je noemt trouwens ook) nu weet ik natuurlijk niet of het echt door de Roaccutane is geweest of door iets anders. Maar mijn kuren waren dan ook wat heviger, een van minstens een half jaar en een ander van misschien een paar maanden (bijden rond de 30 mg per dag) niet bepaald iets wat echt 'gezond' is voor je lichaam. En al helemaal niet al lees je wat voor bijwerkingen er voor je klaar geprint staan op de bijsluiter .

Maar ik heb dus ook wel degenlijk periodes gehad waarop ik toch dacht dat er niet iets goed was met mijn libido. Ik heb er nu gelukkig niet meer last van. Maar het zou ook goed aan het weer kunnen liggen en de combinatie van roaccutane. Want er staat met koeienletters op dat je terwijl je bezig bent met de kuur je niet in teveel in de zon mag zijn. Als je je daar niet zo goed aan houd of je kuur is wat langer dan normaal (zoals die bij mij) en je egt wel regelmatig in de zon komt, ook al let je er op, dat je lichaam daar ook met iets anders dan op de bijsluiter staat vermeld gaat reageren. Maar ieder mens reageert natuurlijk anders op dit spul dus je weet maar nooit.

Je zei ook: "want het schijnt definitief te zijn!" maar daar bedoel je je libido dus mee? In dat geval hoef je je niet al te druk te maken want dat gevoel gaat gewoon over en je zin in seks word gewoon weer normaal.

!! Wat me nu ook te binnen schiet is dat het trouwens heel veel met elkaar te maken heeft, libido en acne.
Op internet staat bijvoorbeeld: "toename van de geslachtshormoon productie in deze jaren " http://www.huidinfo.nl/acne.htm als je dan weer wat meer zoekt over het geslachtshormoon staat er op wikipedia: "De verschillende mate waarin deze hormonen geproduceerd worden, leidt ertoe dat de meeste vrouwen menstrueren en borsten hebben en de meeste mannen een lagere stem en meer lichaamsbeharing hebben." Dus is het nog waarschijnlijker dat roaccutane ook je geslachtshormonen beinvloed, wat dan weer logisch is want dat is eigenlijk de kern van een aandoening als acne.
Daarom heeft iedereen in zijn pubertijd altijd het meeste zin in seks en heeft iedereen in zijn pubertijd, of het nou veel is of een beetje, last van acne. !! (ik vind dit eigenlijk best wel heel logisch klinken)

Ik hoop je (jullie) een beetje geholpen te hebben

Welterusten (owja let vooral niet op zinsopbouw enzo want in de late uurtjes wil dat meestal niet echt vlotten )
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 15:34 schreef southboy het volgende:
Zo ziet mijn gezicht er op dit moment uit:


Waajo jij lijkt best wel veel op mij btw...
pi_60596870
nogmaals( heb er soort van haast mee)
Oja kan af en toe een biertje kwaad? of is het echt GEEN alcohol? ( wat gebeurt er dan als je wel een biertje drinkt?)

Trouwens al lichte verbetering in een weekje
pi_60605088
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:49 schreef Liv3 het volgende:
nogmaals( heb er soort van haast mee)
Oja kan af en toe een biertje kwaad? of is het echt GEEN alcohol? ( wat gebeurt er dan als je wel een biertje drinkt?)

Trouwens al lichte verbetering in een weekje
Niks je kan gewoon wat drinken al ben wel sneller aangeschoten als normaal.

Je kan ook best keertje alchol drinken als je maar niet elke week volzuipt niet zo goed voor je lever
pi_60607880
Oke dat is eigenlijk ook wat ik wou horen , bedankt !!!
pi_60622704
Hallo allemaal,
Zelf ben ik drie maanden geleden begonnen met 30 mg per dag (60 kg) en na een maand is de dosis verhoogd naar 60 mg per dag. bijwerkingen die ik heb zijn, rugpijn, meer somber voelen, sinds 2 weken last van jeuk op armen en bovenbenen, droge lippen en sinds ik op vakantie ben geweest en veel in de zon (met sterke zonnebril en hoedje) ontstoken ogen. Ze zaten oook bij mij 's morgens vastgeplakkt en ik heb daarvoor via oogarts (was ik al onder behandeling) antibioticazalf gekregen wat de last vermindert. Hiervoor moet ik ook iedere 2 weken terugkomen omdat de onsteking erg groot bleek te zijn.
Verder lees ik in alle verhalen over allerlei zalfjes die gebruikt worden voor de huid. Ik ben in de eerste week naar de huisarts gegaan en heb gevraagd om een zalf om de gezichtshuid mee vet te houden omdat het anders zo vreselijk jeukte en schilferde. Ook kreeg ik een zalf (het is een zalf met wolvet in verwerkt) voor de lippen. Dit smeer ik er nu op en dat helpt beter dan de labello die binnen een kwartier is opgedroogd. de Purol die veelal allergisch kan reageren op de huid (is afgeraden door arts) en de vaseline.
Het resultaat is nu al heel mooi. Af en toe een pukkel die komt opzetten. Maar als ik dat vergelijk met wat ik eerder had na diverse middeltjes en kuren is het nu echt mooi. Ik had een enrom vurig gezicht met veel onderhuidse ontstekingen die ook nog eens veel vocht vasthielden. (werd zelfs nagestaard op straat)

Verdef las ik iets over alcoholgebruik. De dermatoloog heeft mij dat echt ontraden. Dit is omdat de lever medicijnen ook verwerkt en de alcohol. En omdat de ROA enorm agressief is krijgt de lever hier ook een klap van. Dus lever krijgt dubbele klap van alcohol en medicatie. Het is niet voior niets dat iedere maand je bloed word geprikt op afwijkende leverwaarden. Al kunnen sommige levers meer alcohol aan dan andere...hehe

Ik vraag me nog wel af hoe dat nu met het stoppen van de ROA zit, ik las dat het nog 2 maanden in bloed zou zitten. Maar hoe kan dan iemand (Ome G)een week stoppen met ROA om de ogen wat rust te geven?? Want na een week zit de ROA toch ook in het bloed? En ik dacht dat je minsterns een half jaar niet zwanger mocht worden omdat het nog zolang in je bloed zou zitten. Kan iemand mij hier antwoord op geven?
Groetjes!!
pi_60685853
Bedankt voor je verhaal r3verse!

Als ik het goed begrijp is het bij jou dus overgegaan? En ben jij jongen of meisje? Want dat maakt misschien ook nog uit.
Misschien zijn er nog dames die hierop willen reageren...(vlgs mij is dit meer een mannentopic )

Toen ik de vorige keer postte, was het wel heel erg met m'n libido...op dit moment zit er wel weer wat verbetering in..kzal maar niet in details gaan treden,haha maaaar ik denk idd niet dat het definitief zal zijn. Maar er zijn helaas nog wat verbeterpunten
Want dat spul moet gewoon uitwerken. Ik merk namelijk ook dat mijn huid weer vet is, snel vet haar, toch weer hier en daar acne. Wel iets minder maar toch.
Ik vraag me af hoe lang dat uitwerken duurt, ik geloof echt niet in 2 maanden. Je hoort ook weleens dat er 2 jaar voor staat.

En dan baal ik nog ergens van en dat is dat mijn haar ook ontzettend uitvalt!! Als ik mijn haar gewassen heb ben ik zeker 300 haren kwijt! EN dan valt er de rest van de dag ook nog van alles uit. Terwijl ik dus beremooi en vol lang haar had! Nu is het een dun staartje. Komt dat echt weer teruggroeien? Tis nu al 5 maanden geleden dat ik gestopt ben, klopt toch niet?

Zit er aan te denken om multivitamines te gaan slikken, maar daar zit dan ook vit. A in, en is dat wel goed? Omdat je al zoveel binnengekregen hebt...
Nou succes jullie, ikzelf zal het niet snel meer pakken..
pi_60685901
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 15:46 schreef Alsmere het volgende:
@ Danielle32:

Hier heb ik gelukkig (tot op heden) geen last van.
Maar ik begrijp dat het ook pas bij jou is gekomen toen je al een aantal maanden gestopt was???
Ik weet dat de roa nog even in je bloed blijft als je stopt, maar volgens mij geen 5 maanden, dit omdat je na 1 of 2 maanden na het stoppen alweer zwanger mag raken...
Hoi Alsmere,

het kwam idd pas ná de kuur opzetten! Tijdens de kuur misschien achteraf ook wel lichtelijk..
Gelukkig heb jij er geen last van. Maar ik denk dat het bij mannen toch weer anders ligt op dat gebied.
Je mag na 2 maanden idd zwanger raden, maar dit lijkt mij veel te kort!! Ik zou zeker een half jaar wachten (zeker als je een forse kuur gedaan hebt)
  zondag 10 augustus 2008 @ 21:37:05 #91
82036 AstroStart
http://www.mushroomkingdom.nl
pi_60716405
Heey,
Ik heb een paar vragen. Ik ben zelf 22 jaar en heb sinds mijn 18de last van acne. Niet zeer extreem, maar wel veel. Ik werk zelf in een winkel en dan heb je soms wel eens mensen die ernaar vragen, dat vind ik erg vervelend. Daarnaast is mijn zelfvertrouwen redelijk laag. Ik zou niet snel een meisje uit durven vragen, omdat ik bang ben voor de reactie. Best suf, maar goed...
Nu zit ik te denken om roaccutane te nemen. Raden jullie het aan? Of is het misschien te drastisch voor mij?
Ik vermoed zelf van niet. Ik denk dat ik een stuk zelfverzekerder wordt als mijn huid gaver is en dat maakt mij ook gelukkiger.
Bedankt!
De grootste Super Mario fansite van Nederland: Mushroom Kingdom.
pi_60719109
Zo 24 topics over dit medicijn
Acné is dan ook de meest voorkomende aandoening die er is

Zelf heb ik vanaf mijn 15e last van Acné gehad met pieken en dalen. Nu ben ik 19 en nog steeds wordt het niet minder. Inmiddels wel Benzylperoxide en Dalacin-T gebruikt waardoor het minder werd maar nooit ging het echt weg.
Het verbaast me dat zoveel mensen Roaccutane gebruiken zeg, ik zit er ook nog over te twijfelen maar ik zit midden in het studentenleven en heb iets teveel leuke feestjes om met alcohol heel erg te gaan matigen. Lijkt me niet echt goed voor de lever. De bijwerkingen zijn ook niet mis, ik ga het denk ik nog een jaartje aankijken.

Een half jaar slikken lijkt me zo lang, is het het echt waard?
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_60721189
5 jaar geleden had ik erg last van pukkels, die heule dikke van een 1.5 cm tot aan 1.5 cm, daar voor naar de huisarts gegaan, die zei, zo jongen, ben je op de stoeprand gevallen ofzo? leuk leuk leuk .. : (
Gelukkig ben ik daar nu van af, en krijg ik alleen nog maar puisten als ik me niet goed voel, of als er een stressige periode is geweest, en als het dan echt stressig is krijg ik weer zo'n dikkerd.

Afgelopen 4 jaar 3 van dat soort periode's meegemaakt, ivm overlijden, diploma etc. Naja, elke keer toen er weer zo'n knoert op kwam naar de huisarts, minocycline gebruikt. Dat verwijderde netjes al mijn puisten op die ene na! Die halveerde een beetje en bleef rood. Maarja, nu zit ik nog steeds met 3 van die opgescheepte klote bobbels, niet die met zo'n groen puntje ofzo, maar gewoon een ronde cirkel van een 0.5cm op je gezicht die nogal rood uitslaan. Voor de rest is de huid relatief gaaf. Maar om hier nou roa voor te gaan gebruiken. Minocycline helpt bij mij goed op alle kleine grut weg te werken, maar die dikke.. die blijven relatief lang
En die rode kleur op je huid, valt daar wat aan te doen? Laseren ofzo?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_60733220
Jow mensen, leuk om te zien dat deze thread weer gewoon verder gaat, ik heb deel 24 namelijk gemaakt

Ik ben een lange tijd weggeweest, maar ik kan jullie vertellen dat het erg goed gaat met m'n huid. Ik ben 3 maart jongstlede begonnen met mijn Roa kuur van 2 x 20 mg. per dag, mijn kuur duurde slechts 3 maanden ivm de zomer in aankomst.

Eerste week niet veel bijzonders, maar daarna de outbreak. Na twee maanden begon er lichte verbetering op de treden, en na 3 maanden, toen mijn kuur afgelopen was, had ik nog steeds ontstekingen. Toch is het na de kuur aanzienlijk opgeknapt. De ontstekingen zijn allemaal weg, en de rode plekjes zijn ontzettend vervaagd. De rode plekjes zullen nog een behoorlijke tijd blijven zitten, maar het is niet eens meer hinderlijk.

Af en toe dus nog een klein pukkeltje, vaak na een week ongezond eten, en weinig slaap. Gister terug gekomen van een weekje Terschelling, alleen maar zuipen, 6 dagen lang hamburgers, patat, shoarma en ships + bier eten en drinken, en 1 klein pukkeltje was het resultaat, dus ik kan niet eens zeggen dat het van het voedsel komt.

Natuurlijk hoop ik dat het zo blijft, en dat ik m'n acne niet meer terug krijg (in de winter bijvoorbeeld )
Mocht ik het terugkrijgen, dan ga ik meteen naar de huisarts voor een tweede kuur, want dit spul heeft me zo ontzettend goed geholpen!

Ik wens iedereen dan ook het allerbeste toe! Geloof me, het kan lang duren, het kan ontzettend, maar dan ook ontzettend slecht gaan met je huid, maar deze medicijnen helpen bij vrijwel iedereen, succes allen!

groeten en 't beste ermee
pi_60745503
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 17:00 schreef Danielle32 het volgende:
Bedankt voor je verhaal r3verse!

Als ik het goed begrijp is het bij jou dus overgegaan? En ben jij jongen of meisje? Want dat maakt misschien ook nog uit.
Jongen , en ja het is overgegaan.

quote:
vlgs mij is dit meer een mannentopic
Dat komt ook omdat vooral mannen er sneller last van krijgen omdat wij meestal meer van die bepaalde stoffen produceren dan vrouwen.
quote:
En dan baal ik nog ergens van en dat is dat mijn haar ook ontzettend uitvalt!! Als ik mijn haar gewassen heb ben ik zeker 300 haren kwijt! EN dan valt er de rest van de dag ook nog van alles uit. Terwijl ik dus beremooi en vol lang haar had! Nu is het een dun staartje. Komt dat echt weer teruggroeien? Tis nu al 5 maanden geleden dat ik gestopt ben, klopt toch niet?

Zit er aan te denken om multivitamines te gaan slikken, maar daar zit dan ook vit. A in, en is dat wel goed? Omdat je al zoveel binnengekregen hebt...
Waarom nou zelf dingen uit proberen, daarvoor heb je toch een huisarts! Ik adviseer je echt om daar eerst naartoe te gaan, voordat je allemaal dingen zelf gaat uitproberen.
pi_60778125
Ik ben 2.5 maand geleden begonnen met de kuur, ik had acné op mijn rug en erg op mijn gezicht/hals.

Nu was ik vanmorgen aan het douchen, en ik merkte dat de acné op mijn rug al bijna helemaal weg was.
Daarentegen is mijn gezicht veel en veel erger geworden tijdens de kuur. Ik heb nu ook veel meer grote puisten versprijdt over mijn gezicht. Op mijn wangen, waar ik het eerder niet had.

Verder wordt de huid wel gladder, maar mijn gezicht is momenteel een regelrechte ramp, het wordt alleen maar erger.

Zou dit niet ergens anders aan kunnen liggen? Dat het niet alleen de acné is die die puisteren veroorzaakt?
Ik heb niet het gevoel dat het aan voeding ligt, want daar merk ik nooit verschil in, of ik nu vet of niet vet eet.
pi_60889713
Na meer dan 2 weken merk ik eigenlijk nog niks alleen droge lippen, is dit normaal?
want wat ik hier begrijp is er wel degelijk snelle verandering zowel positief als negatief na 1/2 weken
pi_60896941
Hier ook maar eens een verhaaltje, inmiddels alweer zo een vier maanden aan Roa.

Begonnen met een dosis van 30 mg (bij 57 kg) maar al snel gedaald tot een dosis van 10 mg, dit gezien de vele bijwerkingen; Elke dag een bloedneus (midden in de nacht wakker worden en zien dat heel je kussen rood is), haar uitval, kapotte lippen, ontsteking van de ogen, heb ze allemaal gehad. Na een maandje aan de 10 mg gezeten te hebben toch maar besloten om richting de 20 mg te gaan en tot op heden is dat nog aardig te doen m.b.t de bijwerkingen.

Heb eigenlijk nooit echt veel last gehad van acne in mijn gezicht maar des te meer op mijn rug en borst. Na vier maanden moet ik zeggen dat het zo goed als weg is. Op mijn rug sowieso niets meer te bekennen en op mijn borst af en toe nog kleine ontstekingen. Maar dit is echt niets vergeleken met hoe het was voor de kuur waar ik soms echt een hele nacht wakker lag van de pijn

Als ik nu al terug kijk ben ik erg tevreden met roa, na al die jaren te hebben aangekloot met zalfjes, lotions, shampoo's, antibioticakuren is dit gewoon echt een paardemiddel!

@ Liv3
Verandering komt vanzelf, twee weken is nog echt te vroeg om de duidelijk de werking van roaccutane te zien, pas na ongeveer een maand zal je het verschil een beetje gaan zien. En verandering in negatief opzich hoeft niet altijd. Heb hier echt nog nooit last gehad van een "uitbraak" (klopt af). Gewoon geduldig afwachten
pi_60901795
Hallo,
ik ben 19 jaar en heb al jaren last van puistjes en een vette huid. Mijn huisarts heeft me 20mg per dag voorgeschreven (ik weeg 60 kg). Hij heeft me niet verteld hoelang mijn kuur moet duren om het gewenste doel te bereiken. Iemand een idee? En is 20mg niet weinig om effectief te zijn? Alvast bedankt!
pi_60905090
Oke, het werkt blijkbaar bij iedereen, nog niemand gezegd dat het niet heeft geholopen.
ik zal zien of het voor mij ook zal helpen, ok dan nog even geduld bedankt ryouko!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')