abonnement Unibet Coolblue
pi_58787717


Link naar vorige deel: [centraal] cavia's met foto's deel 18

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)
- http://www.fokkerskaart.nl

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft
- http://www.caviagids.nl:
- http://caviaforum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://eccforum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://www.caviapopcorner.nl

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.caviakruiden.nl

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm

Aankomende evenementen!
- 29 maart 2008: ECC-show in het Wellant College te Dordrecht

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 800 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviaopvangmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 20 mei 2008 @ 20:35:41 #2
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58788051
tvp met mn laatste fototjuhs


Asterix zn neusje


De Zusjes, vlnr Pucca, Reggie, Stacey


En met zn alle
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_58794122
Dan doe ik ook maar even een TVP-tje.


EEETEEEEHHHH...


Moet ik het soms komen halen?

Lekker onscherpe en overbelichte foto's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58797420
Die hadden we nog niet gehad he?
  woensdag 21 mei 2008 @ 12:58:44 #5
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58800668
Lune is vanochtend rustig ingeslapen.
Ik had, wel een fout gemaakt en, dat vind ik niet leuk.

Mijn cavia's weeg ik altijd, op de 25e van de maand.
Vandaag zei de DS dat ik 'm eerder had moeten, wegen want Lune was sterk verminderd in gewicht! O, nee, toch zei, ik!

Afgelopen nacht had ze veel pijn. Steeds krijsen. Maar nu weet ik, dat ze, in de /hemel/ ligt gezellig bij mijn andere cavia's!

De DA zei dat ik niet te lang, moest wachten, wilde ik een nieuwe cavia nemen. Omdat het, anders zo zeilig, is voor Nova.
Bij de DA hing een poster van Cavia opvang Tanja. Er stond geen webadres, bij maar wel een 06-nummer.
Kennen jullie deze, of een andere opvang in de provincie Utrecht (regio Wijk bij Duurstede?)?

Dag, Oxy
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58800819
Caviaopvang Tanja?? Never heard of en google geeft ook 0 directe hits, weet niet of dat een goed teken is.... Was RiesAmaris haar zeugjes al kwijt? Anders is dat een mooie oplossing... Ik heb nu ook geen zeugjes die wegkunnen verder.

Je zou wel contact kunnen opnemen met caviastal Fantasy (Suzanne). Zij heeft geen website maar ik kan je wel haar mobiele nummer geven. Suzanne fokt niet veel meer maarheeft wel regelmatig opvangdieren. Zij woont volgens mij in IJsselstein of in utrecht zelf. Maar vaak is een klein beetje vervoer richting jou wel mogelijk. Als je interesse hebt moet je me even een pb sturen, dan geef ik je haar mobiele nummer wel.
I had a signature once. It was awful.
pi_58801152
Mijn babyzeugjes zijn al gereserveerd ja, heb alleen nog beertjes die zoekende zijn

@ Oxy, sterkte met het verlies van je Lune...
  woensdag 21 mei 2008 @ 15:57:16 #8
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58803988
Hallo zoeperzazke,
Ik heb gevonden: http://www.caviastalfantasy.nl/ , waar ook het nummer op staat.
Jammergenoeg heeft ze geen (bekend) e-mailadres omdat ik, heel veel moeite heb met telefoneren...
Als jij het e-mailadres hebt, wil je dat dan naar mij sturen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58804273
ja die site heb ik gemaakt maar die is nooit verder ingevuld ik pb je het emailadres even!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 mei 2008 @ 07:00:50 #10
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58823628
Barbabob is uit de OP banner

Whiepje
  donderdag 22 mei 2008 @ 15:06:31 #12
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58825528
Zoeperzazke, bedankt voor je PB en uitgebereide informatie daarin.

Maar het is al, gelukt! Morgen komt peruuf Belle bij mij wonen.
Het is erg snel gegaan, maar ze is mooi, gezond en vooral, erg vrolijk en mooi. En mooi. (vandaar ook de naam )
Voor zover ik begrepen heb, is het een knuffelcavia. Mijn groepsleiding, heeft wat rondgezocht en een cavia-houder gevonden, die mij Belle wilde geven.
Ze is, naar ik schat, 12-15 weken oud. Ik ben de exacte geboortedatum,vergeten.

Dit weekend zal ik foto's maken en plaatsen, als Mijnalbum.nl weer goed, werkt.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 22 mei 2008 @ 19:18:15 #13
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58831485
Leuk Oxy!

Heb gisteren wat fotootjes geschoten van de broertjes in de nieuwe kooi, deze probeer ik vanavond te plaatsen
pi_58831779
Waar komt Belle vandaan?
I had a signature once. It was awful.
pi_58833144
Ja, meer caviafoto's willen we zien
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 06:37:16 #16
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58846505
Helaas toch te weinig tijd gehad. Enige wat me is opgevallen met de 2 nieuwe broertjes is dat ze absoluut niet houden van 'cavia-super' van Hope Farm (deze haal ik altijd voor de oudere cavia), maar het caviavoer van de supermarkt (cocini als ik het goed heb) heerlijk vinden .
Ze bleven gisteravond eten, met als gevolg dat het bakje gewoon leeg was vanochtend
  vrijdag 23 mei 2008 @ 07:40:35 #17
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58846791
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 19:29 schreef zoeperzazke het volgende:
Waar komt Belle vandaan?
Belle komt van een mevrouw die toevallig, in hetzelfde dorp woont als ik!!!! . Belle komt van haar eerste nestje. Ze wilde haar eerst houden, maar nu toch, aan mij, geschonken.
Ik ben al, uren wakker, en helemaal hyperdepiep!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58846992
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 06:37 schreef Sjowhan het volgende:
Helaas toch te weinig tijd gehad. Enige wat me is opgevallen met de 2 nieuwe broertjes is dat ze absoluut niet houden van 'cavia-super' van Hope Farm (deze haal ik altijd voor de oudere cavia), maar het caviavoer van de supermarkt (cocini als ik het goed heb) heerlijk vinden .
Ze bleven gisteravond eten, met als gevolg dat het bakje gewoon leeg was vanochtend
Hope Farms kun je beter niet geven. Er komen alsmaar meer mensen die cavia's met ernstige blaasproblemen hebben met dit voer... Hope Farms is gewoon een (te) rijk voer....
Cocini ken ik niet, dus daar kan ik niks over zeggen.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:11:46 #19
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58847040
quote:
Op vrijdag 23 mei 200808:07 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hope Farms kun je beter niet geven. Er komen alsmaar meer mensen die cavia's met ernstige blaasproblemen hebben met dit voer... Hope Farms is gewoon een (te) rijk voer....
Cocini ken ik niet, dus daar kan ik niks over zeggen.
Hmm, wat je verteld is dan geheel nieuw voor me (weet niet beter of dat ik Hope Farm geef, en dat al sindsdat ik de cavia heb). Is dat al langer bekend?
Heb volgens mij 't wel een keer geprobeerd bij de oudere, maar hij moet het echt niet..
Cocini:
http://www.cocini.com/nl/(...)naadieren.html#diner

Heb overigens ook van Cocini het hooi
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:24:57 #20
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58847193
Misschien dat Lune door Hope Farms, de blaasproblemen heeft gekregen. Ik heb het 2,5 jaar gevoerd.

Nu, voer ik XtraVital van Beapher. Is dat ook, goed? Of kanik beter Supreme Science Selective geven?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:26:26 #21
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58847217
Uit de OP:

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.

Is Hope farms nu wel of niet goed?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58847889
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 08:26 schreef Oxymoron het volgende:
Uit de OP:

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.

Is Hope farms nu wel of niet goed?
Toen ik die tekst schreef had ik nog niet om me heen gehoord over blaasproblemen, maar tis me de afgelopen maanden duidelijk geworden dat er dus een duidelijk verband is.... Zal het eens aanpassen....

Xtra Vital is in principe goed, maar Johannesbrood is gevaarlijk voor cavia's en kan beter niet gegeven worden.Maar die stukjes kun je er evt zelf uitvissen. Science Selective en Gerty Guinea Pig is ook zeer goed voer.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 19:40:46 #23
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58864020
Vanochtend, Belle gehaald.
De kennismaking met Nova ging goed, ze negeren elkaar een beetje en Belle springt maar wat rond; ze heeft, de eet- en drinkbakjes gevonden en knabbelt wat aan het hooi.

De foto's:

Dit is de laatste foto van Lune + 21-5-2008

Belle en Nova

Ik denk dat Belle een, zwart-bonte-goudagouti is (als dat bestaat?)
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  vrijdag 23 mei 2008 @ 20:19:28 #24
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58864872
Samen in het nieuwe hok;




Hey, wat zit er nou weer in het voederbakje?

Wat mot je nou met die lens?

Ik zag je wel!
pi_58864927
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 19:40 schreef Oxymoron het volgende:
Ik denk dat Belle een, zwart-bonte-goudagouti is (als dat bestaat?)
Ze is leuk! Maar nee, een zwartbonte agouti bestaat niet Ze is denk ik een gewone driekleur, agouti zit er niet op.

@Sjowhan: lief!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 20:31:14 #26
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58865123
De 'rooie' is nog wat meer banger dan degene met het witte streepje op de neus . En zijn nog erg actief, heb af en toe een bezaaide vloer van het zaagsel wat door het rennen/springen in de kooi doet.

Wat ze iig wel weten is wanneer ze hooi krijgen.. Zal kijken of ik daar wat leuks van kan schieten zo
pi_58865966
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 20:31 schreef Sjowhan het volgende:
Wat ze iig wel weten is wanneer ze hooi krijgen.. Zal kijken of ik daar wat leuks van kan schieten zo
Hooi mag nooit in het hok ontbreken! Dat moet er altijd inliggen!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 21:32:12 #28
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58866565
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 21:10 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hooi mag nooit in het hok ontbreken! Dat moet er altijd inliggen!
Dat ligt er altijd in bij me
pi_58867237
Dan is het goed
I had a signature once. It was awful.
pi_58869529
Terugvindcavia
  vrijdag 23 mei 2008 @ 23:41:30 #31
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_58869557
Hmmm. Meldt.

Heb Lt. Grüber nu al een weekje. Een langhaar met enorm veel klitten. Morgen naar een bevriende fokker om ze eraf te laten trekken (vind het zelf te ontof)

foto's volgen nog.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
pi_58869806
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 20:19 schreef Sjowhan het volgende:
Samen in het nieuwe hok;
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hey, wat zit er nou weer in het voederbakje?
[ afbeelding ]
Wat mot je nou met die lens?
[ afbeelding ]
Ik zag je wel!
[ afbeelding ]
Die laatste foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 11:08:16 #33
52016 Lyssa
music <3
pi_58874277

Loki gluurt het topic in..
pi_58877054
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 23:41 schreef GasTurbine het volgende:
Hmmm. Meldt.

Heb Lt. Grüber nu al een weekje. Een langhaar met enorm veel klitten. Morgen naar een bevriende fokker om ze eraf te laten trekken (vind het zelf te ontof)

foto's volgen nog.
Trekken? Ik mag toch hopen dat je knippen bedoelt?
I had a signature once. It was awful.
pi_58877756
Vandaag mochten wij met onze mama's naar buiten. Héél spannend was dat, want dat 'buiten' was helemaal nieuw voor ons! Vrouwtje nam ons allemaal mee en zette ons in het gras. Dit keer moesten we het gras zelf nog uit de aarde trekken, het lag nu niet los in ons huis. En een lol dat we hadden, we vonden het héérlijk! Zelfs onze mama's waren heel ontspannen vandaag, terwijl ze het de vorige keer toch wel eng vonden. Kijken jullie mee?


Hier zitten we net buiten, even alles verkennen want dit is nieuw voor ons


Die meneer tilde mij op maar ik moest eerst mijn zelfgeplukte grasje opeten hoor!






Sjoerd had de grootste lol met al die grassprietjes, wat een koe he!


Mama maakt haar mondje schoon na het eten.


3 musketiers, liggen lekker uit te buiken... zei het vrouwtje...Wat zijn musketiers?
  zaterdag 24 mei 2008 @ 15:16:32 #36
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_58877915
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:25 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Trekken? Ik mag toch hopen dat je knippen bedoelt?
Diegene had het over trekken. Ze zegt dat cavia's klitten loslaten als je er een kleine ruk aan geeft. Ik heb er sterke twijfels bij, maar ik ga zo een second opinion halen.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
pi_58878012
Je kunt soms wel een klein klitje lostrekken, die kleintjes laten meestal gemakkelijk los, maar zeker bij grote klitten zou ik dat niet doen en gewoon een schaar gebruiken
pi_58878046
Ik trek soms bij mijn wikkeldieren klitjes er vreselijk zachtjes uit, omdat knippen niet mag, maar bij niet-showdieren trek ik nóóit aan de klitten, die knip ik er altijd voorzichtig uit. Aan klitten trekken doet simpelweg pijn en dat doe je niet alf het niet hoeft.....

naar welke fokker ga je dan??
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 16:34:06 #39
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
  zondag 25 mei 2008 @ 12:05:20 #41
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58895089
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 17:12 schreef RiesAmaris het volgende:
Dank u
Vind de 2de in reeks wel erg lief
Dat snoetje
  zondag 25 mei 2008 @ 16:16:26 #42
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58900525
Dat snoetje zoekt straks nog een baasje, zegt het voort
pi_58935141
Ik had altijd voer van Gerty, maar dat is de laatste tijd nogal moeilijk te krijgen.... nu heb ik al wat andere soorten / merken geprobeerd, maar de meesten lijken toch niet erg in de smaak te vallen

Iemand enig idee of Gerty uit de handel is ofzo, of waar ik het kan kopen?
  dinsdag 27 mei 2008 @ 10:24:28 #44
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58935870
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 09:48 schreef Xcalibur het volgende:
Ik had altijd voer van Gerty, maar dat is de laatste tijd nogal moeilijk te krijgen.... nu heb ik al wat andere soorten / merken geprobeerd, maar de meesten lijken toch niet erg in de smaak te vallen

Iemand enig idee of Gerty uit de handel is ofzo, of waar ik het kan kopen?
Nou dat hoop ik niet, maar hier (Dronten) bij de Welkoop hadden ze vorige week idd alleen die kleine zakjes, ik heb me dus het schompes geshouwt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 27 mei 2008 @ 10:38:31 #45
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58937111
Allereerst een hele stapel foto's!

Ik begin deze reeks met het in de spotlight zetten van de oudste man van mijn stal: Owen. Owen is op 14 april 4 jaar oud geworden en hij gedraagt zich ook al als een echte opa. Desondanks hou ik zielsveel van hem en kan ik hem nog lang niet missen! Maar zolang er wat mooie zeugen in de buurt rondhangen vermaakt hij zich nog uitstekend







Owen heeft enkele maanden terug nogal schimmel gehad. Inmiddels is zijn kont weer behaard en aardig ontploft. Een voor en nafoto:




ook weer kiekjes van knuffeltante Jewel., Ze is een tijdlang niet op de foto geweest omdat Owen haar volledig had afgeknaagd (toen Owen de pijnlijke schimmelplek had zat hij met haar samen en hij heeft haar volledig kortgeknaagd, normaal knaagt hij nooit, nu het over is is hij ook weer gestopt). Inmiddels heeft jewel toch weer een redelijke hoeveelheid haar






Dan ga ik door naar mijn zwangere dame Merci, dochter van Ruby en Gone with the Wind. Ze is nu zwanger van Oger en op 7 juni uitgerekend. Ze heeft geen grote buik en weegt 1180 gram. Ik gok dat ze een drieling draagt, rechts is duidelijk voller dan links.


Merci is een kanjer in bekjes trekken. Dit is haar clowns-koppie:


En dit is haar onschuldige 'ik doe niks!'-koppie terwijl ze probeert te ontsnappen


Dan mijn andere kleine meid, Remember My Name. Nu drie maandjes oud, dochter van Quartz en Gone. Remember is nogal een verlegen dametje.




Dan gaan we door naar het laatste nestje, allereerst mama Ruby:


Komisch kopje!




Dochtertje Roulette, gaat eindelijk richting de 300 gram (nu 5,5e week):




Enne.... ze is nu al een vuilakje


Bluf gaat morgen verhuizen zijn nieuwe baasjes.




De grappige snoetjes van mijn Pokerface, wat een heeeerlijk ventje is dat, hij is alleen niet zo makkelijk op de foto te zetten...






En dan, always save the best for last Mijn kanjer Temptation!






Niet alleen een showdier, maar ook gewoon een nieuwsgierig ventje.


Mét een lekker bekje!
I had a signature once. It was awful.
pi_58937136
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 09:48 schreef Xcalibur het volgende:
Ik had altijd voer van Gerty, maar dat is de laatste tijd nogal moeilijk te krijgen.... nu heb ik al wat andere soorten / merken geprobeerd, maar de meesten lijken toch niet erg in de smaak te vallen

Iemand enig idee of Gerty uit de handel is ofzo, of waar ik het kan kopen?
Gerty is absoluut niet uit de handel iedere winkel die voer van Supreme petfoods verkoopt, kan het gewoon voor je bestellen. De Welkoop/Boerenbond heeft het sowieso in het assortiment en veel dierenwinkels ook.
Ook te koop trouwens op http://www.uwdierenspeciaalzaak.nl/
I had a signature once. It was awful.
pi_58939737
De plaatselijke dierenwinkel (Pet's Place) zegt het niet meer te kunnen bestellen.... Ik zal jullie links eens gaan checken
pi_58940990
dan hebben ze simpelweg geen spullen meer bij supreme, anders kunnen ze het altijd bestellen. Andere dierenwinkel proberen misschien? In november zal er sowieso weer volop gerty en science selective te koop zijn tegen superaantrekkelijke prijzen op het knoevelfestijn, dan doe je er verstandig aan groot in te slaan maarja, dat duurt nog even
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 17:47:49 #50
52016 Lyssa
music <3
pi_58945662


pi_58945746
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw
I had a signature once. It was awful.
pi_58947901
gelijk nog maar even wat anders.... sinds vanmiddag maakt Sniff een vaag geluid, klinkt een beetje rochelend ofzo, soort 'kgh kgh kgh kgh' wat je min of meer bij iedere ademhaling hoort. Ook als hij piept als je hem aait hoor je dit er tussen door... Moet ie gewoon een keer goed hoesten ofzo?

Iemand enig idee wat dat is?
pi_58963047
hmm, vandaag doet Sniff weer normaal, vaag beest
pi_58964318
als je zoiets hoort kun je het beste even een beetje fluimicil geven, tegen vastzittend slijm, dat kan veel verlichting geven. Zeker met zulk benauwd weer als vandaag is het voor een cavia erg belabberd om slecht te kunnen ademhalen. fluimicil haal je gewoon bij de drogist.
I had a signature once. It was awful.
  Moderator woensdag 28 mei 2008 @ 17:22:29 #55
155227 crew  Guppy
dus
pi_58968093
-

[ Bericht 98% gewijzigd door Guppy op 28-05-2008 17:29:50 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator woensdag 28 mei 2008 @ 17:29:34 #56
155227 crew  Guppy
dus
pi_58968247
laat maar, Lyssa had die foto van icanhascheeseburger al gepost

en nog dubbel gepost ook
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 28 mei 2008 @ 18:31:23 #57
52016 Lyssa
music <3
pi_58969505
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 17:29 schreef Guppyfriend het volgende:
laat maar, Lyssa had die foto van icanhascheeseburger al gepost

en nog dubbel gepost ook
Maar hij blijft gewoon te cute
  Moderator woensdag 28 mei 2008 @ 22:13:56 #58
155227 crew  Guppy
dus
pi_58974449
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 18:31 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Maar hij blijft gewoon te cute
echt wel
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_58974980
awwwh dat drakenpakje, de liefheid!

Ik ging ook eens op 'lolpigz' jacht en kwam er nog een paar tegen:





eigenlijk hé, zijn dat er véél te weinig en zijn de cavia's erg slecht vertegenwoordigd, misschien moest ik maar eens wat foto's van een tekst voorzien en inzenden bij icanhascheezburger, dan wordt t nog eens wat met de cavia's daar
Bij deze dus een oproepje, wie wil mij helpen met leuke teksten bedenken?
Mijn fotomap met 18 pagina's aan foto's:
http://s102.photobucket.c(...)maris/Mijn%20dieren/
Ben benieuwd!
pi_58979358
Ik zat me dus eens iets af te vragen op een onchristelijk tijdstip.

Noa bijvoorbeeld, ligt (in een u-vorm) wel eens op het huisje en slaapt dan ook gewoon heel diep.

Maar is dit niet hartstikke onnatuurlijk?
Cavia's blijven natuurlijk prooidieren, met name van roofvogels die vanuit de lucht komen.

Slapen jullie caafs ook wel eens op huisjes/ verhogingkjes etc?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58980616
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 01:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Slapen jullie caafs ook wel eens op huisjes/ verhogingkjes etc?
Maar zat Cavia's die nooit tam gemaakt zijn hebben daar meer moeite mee en zul je niet zo snel in diepe slaap aantreffen in het zicht, maar onze caafs die zo tam zijn en zich nergens meer wta van aantrekken verleren het ook een beetje dat er altrijd gevaar dreigt.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 29 mei 2008 @ 18:22:39 #62
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58993767
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 01:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zat me dus eens iets af te vragen op een onchristelijk tijdstip.

Noa bijvoorbeeld, ligt (in een u-vorm) wel eens op het huisje en slaapt dan ook gewoon heel diep.

Maar is dit niet hartstikke onnatuurlijk?
Cavia's blijven natuurlijk prooidieren, met name van roofvogels die vanuit de lucht komen.

Slapen jullie caafs ook wel eens op huisjes/ verhogingkjes etc?
die van mij zijn te lui om óp het huisje te springen, Asterix kwam een tijdje wel het huisje op als je er witlof op legde, of iets anders lekkers, maar sinds hij zn dames heeft kan je het er neerleggen maar 2 weken later ligt het er nog (bijwijzevanspreken natuurlijk )
Luie draken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 29 mei 2008 @ 23:15:25 #63
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_59001197


Fozzy (nu ongeveer 14 weekjes oud) doet de laatste dagen heel raar als ie op schoot/mn schouder zit. Zo mag ik m rustig aaien.. en nog geen twee seconden later springt ie weg en lijkt ie wel geïrriteerd.. terwijl hij een week geleden het nog prima vond om bij wijze van spreken uuuuren geaaid te worden.

Het is niet dat ie dan moet plassen of iets dergelijks, want dat geeft ie netjes aan met het 'whiepen' en dan daalt ie af naar zn handdoek.

Heb ook geprobeerd zn huid te controleren (hij heeft echt ontzettend veel haar.. niet persé lang, gewoon veel), en zag niets van wondjes e.d.
En het lijkt ook al niet op popcornen..

Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Op de foto issie trouwens een week of 6 oud..

[ Bericht 8% gewijzigd door NijntjesUk op 29-05-2008 23:22:22 ]
pi_59004920
de puberteit
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 14:26:17 #65
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_59089961
Serieus? (ja, tis een hele tijd geleden dat ik cavia's had, dus ben er een beetje uit)
pi_59099808
ik zat dus pas te vragen of dat Gerty caviavoer nog ergens te krijgen is
Inmiddels heb ik het online besteld, maar ik vraag me het volgende af... is het mogelijk dat een cavia afvalt omdat hij het voer niet lekker vind ofzo? En dan heb ik het niet over een paar gram, maar meer dan 100 gram

Verder lijkt er niks aan de hand met het beest, hooi en groenvoer gaat normaal naar binnen... maar hij lijkt nogal kieskeurig over het harde voer... Pas nog bij de dierenarts geweest ivm schurft, maar toen had ie verder nergens last van (en de schurft is ook allang weer over)....
pi_59123807
*update*

net naar de dierenarts geweest, Sniff blijkt keelontsteking te hebben. Dat verklaart ook waarom hij weinig eet, dat doet natuurlijk zeer ... kan bacterieel zijn, dus daar krijgt ie nou antibiotica voor. Dat zou binnen een paar dagen moeten helpen

Als dat niet helpt zou het kunnen dat er iets in z'n keel zit, maar daar zou ie in principe acuter last van moeten hebben, dus dat lijkt niet het geval....
  maandag 9 juni 2008 @ 11:25:18 #68
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_59242015
Hallo,
mijn naam is mayo en ik woon nu heel gezellig bij mijn vrouwtje. Ze zegt wel dat ik binnenkort ga verhuizen, vraag me af wat dat is? Vandaag wil ik jullie een rondleiding door de tuin van vrouwtje geven. Laat ik mezelf eerst even voorstellen:

Hoi! Ik ben dus Mayo, een heel nieuwsgierige jongedame en mijn mama heet Amai.

Verder heb ik nog een heleboel ooms en tantes, ik heb ze deze week ontmoet en ze zijn heel grappig. Mijn zusjes en ik verstoppen ons graag onder hun lange haren, mijn mama noemt hun hippies ^^


Ook hebben we een tante die net zoals mama en tante Alléz klinkt, Belgisch! Wij vinden haar de leukste tante:

We zitten graag bij tante Quatta, zie!

Mijn zusje Mopke is een heuse schrokop, vrouwtje maakte stiekem een foto van haar:

En dat moet dan een nette dame worden later. Ik geloof er helemaal niets van, hihi!


Hmmz dat is niet lief, wie heeft die gemaakt?! :koa:

Nouja, snel verder met de rondleiding dan..! Tante Alléz let altijd heel goed op ons, ze hangt de hele tijd met haar neus in de lucht, op zoek naar nieuwe geuren. Tante is een stukje banger dan ons, waarom dat weet ik niet, ze wil er niet over praten :non:


Zo, laten we eens door de tuin wandelen. Het gras is nogal hoog voor mij, volgens vrouwtje moeten wij de tuin maaien voor haar...Hmmz oke dan :lol:
Een klein stukje in de tuin is knalgeel:

Ik heb er eens aan geroken, maar ze stinken heel erg, bahh! Wel vind ik ze mooi om naar te kijken..!

Deze vind ik ook heel mooi om te zien, maar ik mag ze niet proeven van vrouwtje. Ik mag alleen het gras hebben, maar gelukkig is daar heeeel veel van..!

Deze vind ik het allermooiste, ze zijn zo hoog en mooi gekleurd, prachtig toch :lol: Ik mocht ze van vrouwtje een beetje dichterbij bekijken en zie...


Wat zijn ze mooi....ik wil ze in mijn huis!

Owh voor ik het vergeet, we hebben nog 2 hele grappige buren, een konijnen echtpaar.
Allereerst de buurman, meneer Jansen. Hij is hééél groot,nog groter dan de hond die hier soms komt (Jack Russel) en hij is heel aardig voor ons:


Hij komt regelmatig eens hallo zeggen, mijn tantes vinden hem leuk!


De buurman komt heel vaak buiten loeren en dan snoept hij wat hij te pakken krijgt. Een leuk gezicht om te zien en vrouwtje moet er om lachen!


En dan is er nog de buurvrouw. Zij wil ook graag buiten kijken en snoepen, maarre....


Zo, nu ga ik weer slapen, ik hoop dat jullie de rondleiding leuk vonden..!
  maandag 9 juni 2008 @ 12:24:18 #69
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59243505
Tante Allez !! lieve foto's weer Ries ! gezellig zo met zn alle ! nee manon dát hok is vol

Loopt meneer Jansen ook los in de tuin ? graaft hij niet ? zei zij hoopvol na groenlicht voor een vlaamse reus mits hij los door de tuin kan lopen zonder er een gangenparadijs van de maken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59243616
meneer Janssen heeft samen met het andere nijntje een hele grote ren waar veel zand in zit (en daaronder beton ofzo) waar hij naar hartelust mag graven (en dat doet hij ook) maar waar hij niet kan ontsnappen, en eens in de zoveel tijd spit Ries het hok om
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 12:38:24 #71
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59243828
helaasch, geen vlaamse reus dan
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59244932
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 18:56 schreef Xcalibur het volgende:
net naar de dierenarts geweest, Sniff blijkt keelontsteking te hebben. Dat verklaart ook waarom hij weinig eet, dat doet natuurlijk zeer ... kan bacterieel zijn, dus daar krijgt ie nou antibiotica voor. Dat zou binnen een paar dagen moeten helpen
En inderdaad, Sniff maakt geen gekke geluiden meer (niet gekker dan anders iig ) en is weer een stuk vrolijker
  maandag 9 juni 2008 @ 13:31:57 #73
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59245242
Oh heb het trouwens zaterdag gevraagd bij Dobey (en Welkoop) over die zakken Gertie, nadat ik er achterkwam dat ik wéér met allemaal kleine zakjes moest gaan zeulen en het is idd een leveringsprobleem vanuit Prestige zelf, maar dus niet zo dat de grote zakken helemaal uit de handel zijn.

De kinders hebben hier zolang nu Hope Farms Select (geloof ik, die gele zakken en dan die met biks+frutsels), en ze vinden het heerlijk
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59247946
ah, dat verklaart het...
Heb het inmiddels online besteld, maar daar heb ik ook nog niks van gehoord....
pi_59248924
De caafs doen het hier rustig aan, regelmatig wordt hier een siesta gehouden

Hebben jullie caafs last van de hitte?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59252670
hier valt het wel mee, maar in de woonkamer is het ook nog niet warmer dan 23 graden geweest
pi_59255289
Merci is zojuist bevallen terwijl het 29 graden was in de woonkamer, arm ding. Baby;s hebben wel een warm welkom haha
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 20:34:01 #78
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_59257124
Meneer Jansen en zijn vrouwtje Joyce hebben een groot buitenverblijf maar tijdens het maken van de foto's liep hij wel los door de tuin ja. Alleen de bloemen en de moestuin waren niet veilig voor hem (waarom gras uit een enorm grasveld eten als er een moestuintje is) dus na een half uurtje moest ie terug naar huis
  maandag 9 juni 2008 @ 21:04:38 #79
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_59258036
Heeft er iemand, hier, ervaring met de Ferplastkooi van 1,40 cm lang?
Ik wil die graag, bestellen maar wil ook graag weten hoeveel zaagsel er per week in gaat? Ik verschoon ze, 2 keer per week, (steeds een half pak zaagsel). Of hoef je met zo'n grote kooi maar 1x te , verschonen?
Ik wil graag alles weten erover!
De grote kooi, kan bijv niet in de auto als ik, op verlof ben. Dan moet ik die oude kooi bewaren maar dat is ook al zo'n pakket (ik heb nu 1,00 bij 0,50 cm ) .

Verder, ben ik vergeten jullie, op de hoogte te houden over Belle. Ze bleek een week na aanschaf veel gewicht te zijn verloren en veel vocht te hebben verdampt (ze was, dus , uitgedroogd).
Toen heb ik haar gevoerd met een spuitje (zonder naald! ) En elke dag ging het wat beter. Eindelijk begon ze te eten (Science Selective) en ben nu, dus echt over op ander voer. Afgelopen donderdag heb ik haar weer bij Nova gezet en nu lijkt ze steeds sterker te worden en wat minder dromerig.
Oei, wat een hartebreekster is het!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  maandag 9 juni 2008 @ 21:12:04 #80
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59258297
quote:
Op maandag 9 juni 2008 21:04 schreef Oxymoron het volgende:
Heeft er iemand, hier, ervaring met de Ferplastkooi van 1,40 cm lang?
Ik wil die graag, bestellen maar wil ook graag weten hoeveel zaagsel er per week in gaat? Ik verschoon ze, 2 keer per week, (steeds een half pak zaagsel). Of hoef je met zo'n grote kooi maar 1x te , verschonen?
Ik wil graag alles weten erover!
De grote kooi, kan bijv niet in de auto als ik, op verlof ben. Dan moet ik die oude kooi bewaren maar dat is ook al zo'n pakket (ik heb nu 1,00 bij 0,50 cm ) .

Verder, ben ik vergeten jullie, op de hoogte te houden over Belle. Ze bleek een week na aanschaf veel gewicht te zijn verloren en veel vocht te hebben verdampt (ze was, dus , uitgedroogd).
Toen heb ik haar gevoerd met een spuitje (zonder naald! ) En elke dag ging het wat beter. Eindelijk begon ze te eten (Science Selective) en ben nu, dus echt over op ander voer. Afgelopen donderdag heb ik haar weer bij Nova gezet en nu lijkt ze steeds sterker te worden en wat minder dromerig.
Oei, wat een hartebreekster is het!
Misschien is het handig om de oude kooi bv bij je ouders (of waar je dan ook vaak heen gaat met verlof) neer te zetten.
Een plekje in de schuur of op zolder is vast wel over, zoveel plek neemt dat niet in. Dan kan je ze gewoon in zo'n vervoersbox meenemen
Ik gebruik Hemparade en verschoon alleen het nachthok 1x in de week (de ren verschilt nogal, ook ivm het weer, als het nat weer of juist heel warm verschoon ik de ren vaker, en daar gaat een hele baal in)
Toen Asterix nog alleen binnenzat verschoonde ik ook 1x in de week de kooi, hoeveel erin gaat heb ik eigenlijk nooit op gelet, ik heb van die grote balen.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59676983

pi_59677667
aaaaw
I had a signature once. It was awful.
pi_59745458
Als ik dat zo zie wil ik ook weer cavia's
Aids.
pi_59751033
Ik mag waarschijnlijk in augustus twee weken op twee caafjes passen . Caafjes knuffelen .
Tap tap tap
pi_59767701
Ik had een vraagje.....

Gisteren is 1 van mijn 2 cavia´s overleden. Is het nu noodzakelijk om zo snel mogelijk weer een nieuw vriendje bij mijn cavia te zetten of maakt dat niet zoveel uit?

Nu heb in vanochtend een beetje zitten rondkijken op websites van cavia opvang en bij ´t Kuufke heb ik wel een schatje gezien, maar ja zij zitten helemaal aan de andere kant van het land limbricht-rotterdam.... lastig.....
pi_59769494
Het is heel belangrijk dat je cavia snel een maatje krijgt. Een cavia die gezelschap gewend is wordt al snel eenzaam en gaat dan heel vervelend doen omdat hij zich ongelukkig voelt.

Ik weet niet naar welk geslacht je op zoek bent, maar als je een beertje zoekt, dan heeft RiesAmaris nog zes ontzettend leuke opvangbeertjes te koop die volgend weekend naar Rotterdam kunnen komen.
I had a signature once. It was awful.
pi_59769846
quote:
Op zondag 29 juni 2008 12:10 schreef zoeperzazke het volgende:
Het is heel belangrijk dat je cavia snel een maatje krijgt. Een cavia die gezelschap gewend is wordt al snel eenzaam en gaat dan heel vervelend doen omdat hij zich ongelukkig voelt.

Ik weet niet naar welk geslacht je op zoek bent, maar als je een beertje zoekt, dan heeft RiesAmaris nog zes ontzettend leuke opvangbeertjes te koop die volgend weekend naar Rotterdam kunnen komen.
Oke, dan ga ik er in ieder geval voor zorgen dat er snel eentje bij komt
Ik heb nu (als het goed is) een zeugje, alleen zijn de opvangbeertjes van RiesAmaris zeker nog niet gecastreerd?
pi_59770433
nee, daar zijn ze te jong voor. Je moet wel 100% zeker zijn dat je huidige cavia een zeug is alvorens je een nieuwe cavia koopt hoor! Een castraat is overigens wel ontzettend leuk bij je een zeug. Beren en zeugen zijn toch de beste combi's.
I had a signature once. It was awful.
pi_59770557
dat dacht ik al inderdaad, jammer wat ze zijn wel heel erg schattig!
100% zeker ben ik inderdaad niet, ik heb haar een jaar geleden van iemand overgenomen omdat zij allergisch was, zij zei dat het een zeugje was..... Ik zal straks eens kijken of ik eruit kan komen.
Als je nog een gecastreerde beer kent die een huisje zoekt hoor ik het graag
pi_59771546
maak even een foto en zet deze op het forum? Hier zijn we er zo uit
I had a signature once. It was awful.
pi_59771710
ik ga even bij iemand informeren of zij nog iets heeft zitten
I had a signature once. It was awful.
pi_59773313
nou zover ik kan zien is het een vrouwtje, als ik het vergelijk met foto´s van andere vrouwtjes en mannetjes in ieder geval.
pi_59773398
www.cavijoy.nl heef nog een leuk zeugje zitten, maar die kan volgende week niet naar rotterdam toe komen, haar nestje is dan nog maar 3 weken oud dus dat is te vroeg.....

je zou je eens aan kunnen melden op www.caviagids.nl, daar komen veel fokkers die misschien nog leuke diertjes in jouw buurt hebben?
I had a signature once. It was awful.
pi_59774053
Ik ga me eens aanmelden bedankt!

2 vrouwtjes moet dus ook wel weer opnieuw kunnen?
pi_59774166
quote:
Op zondag 29 juni 2008 16:45 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
2 vrouwtjes moet dus ook wel weer opnieuw kunnen?
Jazeker, 3 maal ging het hier goed
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59774866
quote:
Op zondag 29 juni 2008 16:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Jazeker, 3 maal ging het hier goed
Inderdaad, 49 van de 50 keer gaat het gewoon goed om twee zeugen aan elkaar te koppelen. Een doodenkele keer willen de zeugen gaan kibbelen. Maar persoonlijk vind ik een castraat en een zeug de leukste combinatie, beren zijn heel anders dan zeugen (veel aanhankelijker naar hun baasjes) en een castraat en een zeug kibbelen veel minder dan twee zeugen. En het is een leuke combi als je er later nog een zeugje bij wilt zetten. Daarbij zijn beren moeilijker te plaatsen dan zeugen, dus als je een beer als castraat zo'n leventje geeft (want welke beer wil er nou niet de rest van zijn leven bij een mooie zeug wonen?) is dat helemaal perfect!
I had a signature once. It was awful.
pi_59777466
quote:
Op zondag 29 juni 2008 17:37 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Inderdaad, 49 van de 50 keer gaat het gewoon goed om twee zeugen aan elkaar te koppelen. Een doodenkele keer willen de zeugen gaan kibbelen. Maar persoonlijk vind ik een castraat en een zeug de leukste combinatie, beren zijn heel anders dan zeugen (veel aanhankelijker naar hun baasjes) en een castraat en een zeug kibbelen veel minder dan twee zeugen. En het is een leuke combi als je er later nog een zeugje bij wilt zetten. Daarbij zijn beren moeilijker te plaatsen dan zeugen, dus als je een beer als castraat zo'n leventje geeft (want welke beer wil er nou niet de rest van zijn leven bij een mooie zeug wonen?) is dat helemaal perfect!
Ik moet er wel bij zeggen dat bij 1 koppeling het een aantal weken oorlog was. Maar dat is geheel bijgetrokken, gelukkig

Mijn volgende caaf wordt waarschijnlijk een castraat, al kan ik het "kittige" van de zeugjes ook wel waarderen.

Kookai is qua aanhankelijkheid betreft op en top een "beertje"
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59778244
mja ik heb hier nu dus twee zeugen die niet goed met andere zeugen samenkunnen. Allereerst Iwi, die kan echt niet meer mete en zeug samen, die vecht ze het hok uit, die draait helemaal door. Zij is gesteriliseerd (om medsiche redenen) en woont nu samen met m'n beer Oger en dat gaat vrij goed, maar ook niet iedere beer maakt een kans bij haar.

En Qwerty wordt ook een steeds groter kreng, die bijt zich helemaal suf in de billen van de andere dames... zij zit nu samen met Onyx en ook dat gaat uitstekend.....
I had a signature once. It was awful.
pi_59778335
quote:
Op zondag 29 juni 2008 20:34 schreef zoeperzazke het volgende:
mja ik heb hier nu dus twee zeugen die niet goed met andere zeugen samenkunnen. Allereerst Iwi, die kan echt niet meer mete en zeug samen, die vecht ze het hok uit, die draait helemaal door. Zij is gesteriliseerd (om medsiche redenen) en woont nu samen met m'n beer Oger en dat gaat vrij goed, maar ook niet iedere beer maakt een kans bij haar.

En Qwerty wordt ook een steeds groter kreng, die bijt zich helemaal suf in de billen van de andere dames... zij zit nu samen met Onyx en ook dat gaat uitstekend.....
Ik vind het wel leuk dat caafs zulke karaktertrekjes kunnen hebben (oke, het is minder als ze niet gekoppeld kunnen worden).

Op dit moment is Kookai de baas, maar (sneaky) Noa is een orenbijter en probeerd iedere keer weer de macht te grijpen
Wat wel jammer is, maar goed, het zijn toch geen showcaafs.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59780244
Ik ben een beetje rond aan het zoeken op internet, nu zag ik op marktplaats een advertentie staan van een peruvian zeugje bij Caviastal Babe in Lekkerkerk. Kennen jullie deze stal? ik ga dan altijd een beetje twijfelen als mensen hun beestje op marktplaats zetten.
pi_59780471
lekkerkerk? bedoel je krimpen aan de lek? Die caviastal ken ik wel, een vriendin van me haalt er vaak cavia's. Heb er zelf geen ervaring mee maar zij is er zeer tevreden over. In ieder geval geen wanpraktijken
I had a signature once. It was awful.
pi_59780753
Bij de ene advertentie staat lekkerkerk, de volgende krimpen aan de lek en de ander staat weer capelle a/d ijssel.

Maar goed geen wanpraktijken dus, dat is het belangrijkste! ik moet zeggen dat ik hier in de buurt eigenlijk geen gecastreerde beren tegenkom, opzich wel jammer want dat had mij inderdaad ook wel leuk geleken, ik denk dat ik maar eens ga mailen voor dit zeugje, en dan maar hopen dat ze wel samen gaan
pi_59781395
quote:
Op zondag 29 juni 2008 21:50 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Ik ga dan altijd een beetje twijfelen als mensen hun beestje op marktplaats zetten.
Nou, als je zelf goede basis kennis hebt van cavia's is er niets mis mee.
Dan kun je zelf een beetje bepalen hoeveel verstand de fokker heeft etc.
Zelf heb ik ook een "marktplaatscavia."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59782085
quote:
Op zondag 29 juni 2008 22:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nou, als je zelf goede basis kennis hebt van cavia's is er niets mis mee.
Dan kun je zelf een beetje bepalen hoeveel verstand de fokker heeft etc.
Zelf heb ik ook een "marktplaatscavia."
Het is meer het gevoel dat ik zelf nooit een beest op marktplaats zal verkopen....
pi_59782626
ach, ik overweeg om mijn beertjes ook op marktplaats te zetten. Natuurlijk zou ik mijn diertjes nooit aan de eerste beste verkopen, maar de kans is ook best aanwezig dat er net wél dat ene lieve leuke baasje op reageert die ze anders niet gezien zou hebben. Ze gaan echt niet met het eerste beste gezin mee dat het 'zooooo leuk' lijkt voor de kinderen....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 29 juni 2008 @ 23:13:49 #106
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59782818
Asterix komt van Marktplaats
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59786657
quote:
Op zondag 29 juni 2008 23:07 schreef zoeperzazke het volgende:
ach, ik overweeg om mijn beertjes ook op marktplaats te zetten. Natuurlijk zou ik mijn diertjes nooit aan de eerste beste verkopen, maar de kans is ook best aanwezig dat er net wél dat ene lieve leuke baasje op reageert die ze anders niet gezien zou hebben. Ze gaan echt niet met het eerste beste gezin mee dat het 'zooooo leuk' lijkt voor de kinderen....
Nee oke je hebt natuurlijk altijd zelf in de hand waar ze naar toe gaan, maar toch ik weet het niet, is gewoon een gevoel.
Het vrouwtje is nog zoekende dus ik hoop haar zo snel mogelijk op te kunnen halen. Hebben jullie nog tips voor het koppelen? I.v.m. mijn werk wil ik het beestje het liefst ´s avonds ophalen en dan nog ´s avonds koppelen of is dit onverstandig ze meteen de nacht alleen te laten?
pi_59786838
Daar moet je niet te moeilijk over doen, het zijn twee zeugen en 1 is e rnog jong dus dat hoeft weinig problemen te geven. Gewoon hok verschonen en dan de twee dames er samen inzetten. Zorg wel dat er geen kleine huisjes instaan (met 1 smalle opening). Kies liever voor een kartonnen doos met 2 of 3 openingen aan de zijkanten zodat er geen ruzie kan ontstaan om van wie de huisjes zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_59788239
Oke bedankt! Dan hoop ik dat alles gewoon goed gaat en dat ik vanavond nog de nieuwe aanwinst kan ophalen.
pi_59803114
Emma met haar nieuwe zusje Eva:



Op de foto op marktplaats leek ze veel groter! Het is echt een super klein schatje!
Emma begon een beetje haartjes te plukken maar nu zitten ze beiden onder het hooi
pi_59803170
wat een hompje .
Tap tap tap
  maandag 30 juni 2008 @ 21:08:33 #112
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59803568
oh wat een leukerd !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_59803631
wat een mooierdje! Maarja, peruufje he.... dan ben ik om
I had a signature once. It was awful.
pi_59803761
Voorals nog mag Eva in de kooi niet bij Emma in de buurt komen want dan zit ze dr achterna, ik hoop maar dat het goed gaat.....
  maandag 30 juni 2008 @ 21:21:23 #115
52016 Lyssa
music <3
pi_59803932


Wat een schatje!! Beide trouwens
pi_59804609
Aaah wat een lief kleintje!

Zal binnenkort de grote heren hier ook weereens op de foto zetten
pi_59805003
quote:
Op maandag 30 juni 2008 20:53 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Emma met haar nieuwe zusje Eva:

[ afbeelding ]

Op de foto op marktplaats leek ze veel groter! Het is echt een super klein schatje!
Emma begon een beetje haartjes te plukken maar nu zitten ze beiden onder het hooi
Wat ontzettend !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 30 juni 2008 @ 22:12:29 #118
206337 aychelle
stop the hating, bietch!!!
pi_59805386
nuttelose beeste .. .
&uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O
  maandag 30 juni 2008 @ 22:16:07 #119
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_59805484
quote:
Op maandag 30 juni 2008 22:12 schreef aychelle het volgende:
nuttelose beeste .. .
nee jij voegt echt wat toe idd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 30 juni 2008 @ 22:18:28 #120
206337 aychelle
stop the hating, bietch!!!
pi_59805541
quote:
Op maandag 30 juni 2008 22:16 schreef Nonneke het volgende:

[..]

nee jij voegt echt wat toe idd
mijn zus heeft een cavia ... ze ziet er schattig uit totdat ze met een piepstem begint te krijsen. daarom ben ik blij dat ze niet zo langmeegan, want het hok stinkt ook vreselijk.
&uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O O.o° &uml;°o.O
pi_59805551
quote:
Op maandag 30 juni 2008 22:12 schreef aychelle het volgende:
nuttelose beeste .. .
Spelling is jou vreemd?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59805583
quote:
Op maandag 30 juni 2008 22:18 schreef aychelle het volgende:

[..]

mijn zus heeft een cavia ... ze ziet er schattig uit totdat ze met een piepstem begint te krijsen. daarom ben ik blij dat ze niet zo langmeegan, want het hok stinkt ook vreselijk.
Als ze nu wat vaker het hok schoonmaakt, zou het een stuk schelen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59806194
quote:
Op maandag 30 juni 2008 22:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als ze nu wat vaker het hok schoonmaakt, zou het een stuk schelen
Idd. Een goed verzorgde cavia stinkt absoluut niet. Ook is het aan te raden 2 cavia's ipv 1 te houden, 1 cavia kan inderdaad erg vervelend zijn omdat hij of zijn erg eenzaam is.... Maar als ik dit zou hoor kun je er beter helemaal geen houden....
I had a signature once. It was awful.
pi_59810366
Ik had een Cavia, Tuttel. Elke dag was ze minstens een uur uit de kooi en zat ze bij me, speelden we op de bank of kreeg ze aandacht. Daarnaast waren de katten (drie poezels) erg geinteresseerd, en gaven aandacht altijd onder toezicht, maar ze waren altijd lief voor elkaar

Tutteltje is meeverhuisd zelfs naar Noorwegen maar toen ze tien was is ze in mijn armen ingeslapen. Naar ik later begreep as een ruim bejaarde dame...

Ik heb nog niet alles gelezen, maar nee: een caviahok hoeft absoluut niet te stinken. Regelmatig schoonmaken helpt echt. Fijn voor jou, maar nog fijner voor je cavia. Het was voor mij altijd zelf al een groot plezier om het hupsen en hobbelen te zien als ze een schoon hok kreeg Dat maakte het eigenlijk nog meer als een lolletje om het te doen...
Ik vond de foto's van haar laatste avond, maar wil liever niks plaatsen daarvan :S Ik heb mooiere, van een jonge knappe dame en zoek liever verder en zet er eentje van haar uit die tijd hier
pi_59810423
Tien is echt oud voor een cavia, well done

Mijn oudste caaf is slechts 6 geworden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59810528
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Tien is echt oud voor een cavia, well done

Mijn oudste caaf is slechts 6 geworden.
Tussen de zes en acht is normaal zeggen ze. Tuttel was wel een oude tante (tja, maar ik jatte ook alle bloemkool randjes in de supermarkt Vol met vitamine C)

Toch... zes, acht of tien jaar, het maakt de pijn of het gemis niet minder toch?

Vond een plaatje van die truttebel: zeven weken oud... Mijn lieve Iwan zit natuurlijk op de achtergrond (hij zat het liefste in de kooi, en zij vond het heerlijk om aan zijn lange vacht te knabbelen )
pi_59810595
Kleine cavia's zijn zo ontzettend
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59810730
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Kleine cavia's zijn zo ontzettend
Ze was ook volwassen en leerde zo ontzettend

Ze wist wanneer ik bloemkoolstronkjes of peterselie had (vooral peterselie was je knettergek op!)
Ik gaf geen extra vitame C, maar stal de stronkjes bloemkool en soms een spruitje voor haar . Peterselie was standaard en madammeke wist het... je kon de klok er bijna gelijk op ztten
Piepen zoveel als ze kon, bijna zingen!
pi_59811246
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:02 schreef Musje456 het volgende:
Ik had een Cavia, Tuttel. Elke dag was ze minstens een uur uit de kooi en zat ze bij me, speelden we op de bank of kreeg ze aandacht. Daarnaast waren de katten (drie poezels) erg geinteresseerd, en gaven aandacht altijd onder toezicht, maar ze waren altijd lief voor elkaar
een uur uit de kooi is nog altijd 23 uur alleen. Maar als een cavia van jongs af aan alleen wordt gehouden en niet beter gewend is, dan weet deze ook niet meer beter en lijkt hij of zij gelukkig zoals het is. Maar als je later had besloten om er nog een cavia bij te zetten weet ik zeker dat je had gezien dat ze dan nóg gelukkiger was geweest Maar het is in dit geval letterlijk 'ze weet niet wat ze mist'.

10 jaar is inderdaad ontzettend oud voor een cavia. Ik heb tot nog toe enkel 'jonge' caafs, er zijn er hier slechts 3 overleden, 1 was een half jaar (onverleed tijdens de castratie, had een te zwak hart), de ander 1 (had een accute longontsteking, binnen 24 uur was ze van gezond naar doodziek) en 2 (hersenbloeding). Allemaal van die dingen waar je niks aan kunt doen De oudste op het moment is een dikke 4 jaar, maar die gedraagt zich echt alsof ie hoogbejaard is. Kan best zijn dat hij nog een aantal jaar meegaat, kan ook zijn dat hij er over een paar maanden mee ophoudt.... Hij is in ieder geval gelukkig, woont lekker in een grote zeugengroep (is gecastreerd natuurlijk) en heeft een mooi leven
I had a signature once. It was awful.
pi_59814959
Zo af en toe zit de grote achter het kleintje aan... soms bijt ze dr ook in dr achterpoten. Het andere moment zitten ze weer naast elkaar, het lijkt vooral wanneer het om eten gaat of als de kleine echt op haar af komt. Emma (de grote) maakt dan ook zo'n brommend geluid.
Hoelang moet ik dit aankijken??

Verder heb ik de kleine ook nog niet zien drinken, misschien een bakje water in de kooi zetten?
pi_59816315
Lekker laten gaan, een beetje snauwen hoort erbij. Het kleine meiske is jong en komt net uit het nest, het is dan het natuurinstinct van de caaf om de kleine aan te vallen. De ukken moeten leren, als ze uit het veilige nest komen, dat er overal gevaar dreigt. Verder wil Emma waarschijnlijk heel duidelijk maken dat zíj hier de baas is.

Lekker samen laten zitten hoor, tenzij ze echt gaan vechten (klappertanden, op elkaar springen etc) maar dat gebeurt zelden bij zeugen, dit is gewoon een fase van de koppeling!

Doe ook geen moeite voor een drinkbakje, ze drinkt echt wel als jij niet kijkt en krijgt via groenvoer ook voldoende vocht binnen. Als je echt zekerheid wilt, geef dan een stuk komkommer of natte andijvie, maareen waterbakje heeft weinig zin. 2 voorbeelden:
1) toen ik Jewel net had (met drinkflesjes opgegroeid) heeft het zo'n 3 maanden geduurd voor ik haar voor het eerst kon betrappen dat ze zat te drinken. Maar geloof me, ze was echt niet uitgedroogd hoor ze dronk steeds als wij niet keken en kreeg voldoende binnen middels groenvoer.
2) Ruby komt van een fokker die helemaal geen drinkwater verschaft, hij geeft elke dag zeiknat groenvoer waar zijn dieren vocht uithalen. Ruby zag ik hier na 2 dagen uit de fles drinken, gewoon afgekeken van de rest.

Dus geen zorgen, dat komt vanzelf! Het hoort er allemaal bij!
I had a signature once. It was awful.
pi_59816827
Zolang je niet met een gewonde caaf zit, gewoon bij elkaar laten.

Mijn dames hadden ook regelmatig meningsverschillen en dat ging er niet zachtzinnig aan toe
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59823790
Oke, echt vechten is het niet, Emma rent alleen soms achter haar aan en bijt soms wat, vooral als het om eten gaat.
Het ziet er gewoon zo zielig uit voor dat kleine prupke
pi_59900617
Mijn caaf is ook alleen en weet zeker dat ie zich opperbest vermaakt. Die ene keer dat ie zichzelf in de spiegel zag, ging hij de spiegel aanvallen
En aandacht genoeg


Wie heeft er ervaring met caviatuigjes? (nou ja dit word konijnentuigje, mijn caaf is beetje te dik voor dat ienieminie caviatuigje)
  zaterdag 5 juli 2008 @ 09:31:12 #135
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_59904668
Toen ik nog op een ander adres woonde had mn huisgenoot caviatuigjes, maar ze vonden het echt verschrikkelijk en probeerden zich er uit te wurmen en te knagen. Geen succes dus.

[ Bericht 5% gewijzigd door RiesAmaris op 05-07-2008 09:31:56 (typo) ]
pi_59905839
Hier de cavia bij ons thuis, samen met een tijdelijke vakantie cavia.

Zij je wat?


Na het wassen


Na het föhnen


Erg slim zijn ze niet, maar soms zijn ze ook wel leuk hoor.
The less one forgets, the less one can remember.
  zaterdag 5 juli 2008 @ 11:51:38 #137
52016 Lyssa
music <3
pi_59906100
Jullie hebben 1 cavia? En dan nu tijdelijk een tweede? Blijft die ene dan weer alleen over?

Verder zijn het schatjes!
pi_59906426
Ja we hebben er zelf 1, via m'n zus haar school blijft er 1tje logeren zeg maar. Zodat hij wat beter wordt verzorgt en meer aandacht krijgt dan op school in de zomer.
Als ze dikke vriendjes zouden worden mocht hij ook wel blijven hoor, maar ze kunnen niet zo goed bij elkaar.

Ik denk dat het beter is als de donker bruine weer terug gaat, want die is wel een beetje alleen soms.
Onze eigen moet er niet zoveel van hebben, die zit liever alleen en is meer op ons gericht dan op de andere cavia.

Owja, de kortharige bruin met wit is die van ons, hij heet yaro. De andere had geen eens een naam, dus die heet nu puk.
The less one forgets, the less one can remember.
pi_59915022
heb je wel het geslacht gecheckt dan? Overigens is het ongelooflijk zielig om een caaf een vriendje te geven voor een tijdje, en ze dan weer uit elkaar te halen. Als ze beseffen wat ze missen worden ze erg eenzaam, vervelend, opstandig, rebels of juist heel stil en eenzaam.

cavia's snappen niet wat spiegels zijn, dus daar doen ze verder niks mee. Ze vinden het eerder eng omdat daar dingen snel kunnen bewegen waar ze steeds van schrikken (instinct).
I had a signature once. It was awful.
pi_59918256
Ja weet ik, het plan was ook wel dat als ze vriendjes zouden worden hij kon blijven. Maar dat zijn ze niet geworden, het lijkt wel lief op de foto maar veel aandacht hebben ze niet zo voor elkaar.

Ze hebben allebei een eigen kooi en staan wel een stuk van elkaar. Het zijn trouwens allebei mannetjes, niet te missen met zulke grote ballen!! Maar het zijn niet mijn cavia's, die van mijn zus, dus ik ga er verder niet over.
The less one forgets, the less one can remember.
pi_59920499
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 23:17 schreef miss-piggy het volgende:
Wie heeft er ervaring met caviatuigjes? (nou ja dit word konijnentuigje, mijn caaf is beetje te dik voor dat ienieminie caviatuigje)
Absoluut een afrader.

Door de bouw van een cavia (bijna geen nek) laat je hem snel stikken.
Bovendien wat hierboven wordt gezegt: ze raken snel in paniek en zullen zich zo snel mogelijk eruit willen wurmen. Geen prettig gezicht.

Er zijn wel cavia tuigjes op de markt, maar dat is eigenlijk net als plastic hamsterballen: niet geschikt voor het dier zelf.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59921139
Hier gaat het steeds beter tussen de twee dames! De kleinste Eva doet alles na wat Emma doet, zo´n grappig gezicht is dat. Af en toe is er nog wel ruzie en zit Emma achter Eva aan maar goed niet meer dat gemene bijten als in het begin.
Vanmiddag ga ik ze schoonmaken dan zal ik even kijken of ik nog een leuk fotootje kan maken
pi_59921290
quote:
Op zondag 6 juli 2008 00:20 schreef Artificial-life het volgende:
Ja weet ik, het plan was ook wel dat als ze vriendjes zouden worden hij kon blijven. Maar dat zijn ze niet geworden, het lijkt wel lief op de foto maar veel aandacht hebben ze niet zo voor elkaar.

Ze hebben allebei een eigen kooi en staan wel een stuk van elkaar. Het zijn trouwens allebei mannetjes, niet te missen met zulke grote ballen!! Maar het zijn niet mijn cavia's, die van mijn zus, dus ik ga er verder niet over.
Klopt, twee volwassen beren worden niet snel vriendjes, dat gaat of dat gaat niet. Maar het doet erniet toe of ze vriendjes worden of niet, ze weten nu hoe het is om met een andere caaf samen te leven en ze willen beiden heel graag contact, ze beseffen zich nu wel wat ze missen en dat is gewoon sneu.....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 6 juli 2008 @ 15:24:47 #144
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_59926556
hier ook nog steeds 1 cavia. Was een oppas cavia die tijdelijk zou blijven, maar intussen is hij de enigste overgebleven, de andere 2 caafjes zijn overleden (maar dat wisten jullie al )
pi_59928726
Hebben jullie cavia's ook een aversie tegen bepaalde groenten/fruit?

Noa, bijvoorbeeld, vindt tomaten (geur) echt zo ontzettend vies, dat ze bijna over haar toeren raakt

Voor de rest eet ze alles wel, maar dit vind ik wel opmerkelijk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59937660
paprika schrikken ze echt van als ze d'r aan ruiken, en daarna lopen ze er met een grote boog omheen
pi_59937909
De ene vind tomaat echt helemaal te gek, eet hij altijd. Komkommer en ander nat en knapperig smak smak groentes ook. Fruit moet ie niet. De andere, die donkere lust geen tomaat, meer appel en hardere groente.
The less one forgets, the less one can remember.
  zondag 6 juli 2008 @ 23:25:23 #148
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_59938263
Mijn caafs zijn lekker op vakantie Ben zelf ook 2 weken weg geweest en vrijdag terug gekomen, maar degene die op de caafs pastte had nog geen tijd om ze terug te brengen Heerlijk rustig nog hier! Denk dat ze ze wil houden overigens hihi. Ze is het oude baasje van Elwood en die heeft ze nu dus ook weer tijdelijk terug en ze vind het geweldig. Haar vriend alleen niet. Maar morgenavond worden ze weer opgehaald. Dan zie ik ze eindelijk weer terug Ben benieuwd hoe Sjlebby er inmiddels uitziet, want die had eigenlijk nog naar de kapper gemoeten voordat ie weg ging.
Overigens slaapt Tinus weleens op het huisje. Als Sjlebby weer eens aan het rondrennen is ligt Tinus altijd lekker te maffen. Maar hij is dan ook alweer bijna 5,5 jaar dus hij mag het
En nu we het over groente hebben, ik heb inmiddels op ons balkon een tomaat-, komkommer- en paprikaplant staan en er komt aan alles al groente Ben echt heel benieuwd, maar kan het idd ook lekker gebruiken voor de caafs. Nog niet aan gedacht joh.
Owja, onze 2 beren zijn wel goede vriendjes gelukkig. We hadden eerst Google, die heeft ongeveer 6 maanden alleen gezeten en toen kwam Tinus er als kleintje bij. Die gingen wel samen, maar Tinus had soms een homo-periode en ging dan ook Google rijden. Toen Google dood ging hebben we Sjlebby bij de dierenwinkel gehaald en dat ging meteen prima. Nergens last van en die kunnen het goed vinden samen. Tinus was toen al wel een jaar of 4,5 en Sjlebby net 16 weken ofzo Daarna hebben we Elwood opgevangen van een collega en die was 4 jaar. Zat tussen de andere 2 in. Ook dat ging meteen goed. Er is ook eigenlijk nooit ruzie in het hok en ze kunnen het allemaal goed vinden hoor Heb wel 2 voerbakken, 2 drinkflessen en 2 huisjes. Komt daar iig geen ruzie over. En met z'n 3en in 1 huisje kan ook prima

Iemand vroeg hier overigens nog naar een kooi van 1.40 ivm zaagsel. Ik heb zelf een kooi van 1.20 als ik me niet vergis van Ferplast. Heb nu eindelijk sinds kort ook pakken zaagsel van 10kg gevonden en daar doe ik ongeveer 3 keer mee. Ik verschoon de kooi 1 maal per week met 3 cavia's. Gaat prima zo, maar met 1.40 kan je dus ongeveer 2 a 2,5 keer doen gok ik. Moet wel zeggen dat ik er een goede laag in doe hoor. Er zit een randje in die bak en tot daar vul ik hem altijd.
To infinity…and beyond!
pi_59938420
Grappig om te lezen dat ook andere caafs een uitgesproken smaak hebben
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59938529
quote:
Op zondag 6 juli 2008 04:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Absoluut een afrader.

Door de bouw van een cavia (bijna geen nek) laat je hem snel stikken.
Bovendien wat hierboven wordt gezegt: ze raken snel in paniek en zullen zich zo snel mogelijk eruit willen wurmen. Geen prettig gezicht.

Er zijn wel cavia tuigjes op de markt, maar dat is eigenlijk net als plastic hamsterballen: niet geschikt voor het dier zelf.
khad paar maand geleden al een caviatuigje gehaald. Alleen is mijn caaf iets te dik voor dat tuigje. Toen ik m probeerde om te doen heb ik m zowieso al niet om het nekje gedaan, dat vind ik zielig Had m al achter de voorpootjes. Maar het achterstuk kon niet dicht... fat ass

Had m toen beetje omgebouwd zodat ie er wel om kon. Mijn caaf vond het helemaal geweldig, rennen als een idioot (zal wel gedacht hebben,whaaat zoooooooveel gras! ) en whiepen
Maar toen stapte hij ineens zo uit het tuigje en moest ik achter hem aanrennen
Maar ik durf m echt niet strakker te zetten, straks is het net een rollade
pi_59938941
Is het geen idee als je een ren op de kop tikt (kan ook op marktplaats) en je cavia daarin laat lopen? Liefst overdekt, zodat er geen katten e.d. in kunnen.

Lijkt me wat beter geschikt dan een rollade op pootjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59945585
kheb al een ren

Alleen niet overdekt, mijn caaf komt niet buiten zonder toezicht. Denk dat ik nog een ren ga halen en dan uitbreiden. Vind dit zo'n klein stukje
  maandag 7 juli 2008 @ 17:52:05 #153
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_59952616
quote:
Op zondag 6 juli 2008 22:58 schreef Xcalibur het volgende:
paprika schrikken ze echt van als ze d'r aan ruiken, en daarna lopen ze er met een grote boog omheen
de caaf van mijn vriendin (al zegt zei dat het mijne is ) die loopt juist hard naar de paprika toe!!
  woensdag 9 juli 2008 @ 13:23:14 #154
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_59994207


Bas en Simp vallen ook weer eens binnen, en nemen gelijk wat lekkers mee voor hun caviavriendjes op Fok!.


Op het moment zijn ze nogal boos op hun mamsie omdat ze ooh zo gemeen de nagels en tandjes heeft geknipt.
Zelfs de goedmaak-lof maakt het leed dat ze is aangedaan niet goed. Welke caviamams knipt er dan ook tandjes en nageltjes?
Bassie en Simply zitten nu ruim half jaar samen in het hok, en het bevalt ze beiden prima. Ondanks dat Simply nog wel eens knorrig wilt zijn tegen Bas. Maar ja, oude mannen worden nou eenmaal knorrig. Maar als je niet kijkt zitten ze stiekem gezellig tegen elkaar aan geplakt.

(einde update Bassie en Simply Red)

Simply word volgende maand al weer 5.
pi_59996017
waarom knip je hun tandjes precies?
I had a signature once. It was awful.
pi_59996254
Toevallig, mijn caafs zitten nu ook aan de lof.

Ik heb het in zo'n bal gestopt, dan zijn ze 5 seconden langer bezig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 9 juli 2008 @ 15:45:54 #157
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_59997751
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 14:35 schreef zoeperzazke het volgende:
waarom knip je hun tandjes precies?
Omdat mijn cavia's een gebit van gewapend beton hebben die maar niet wilt afslijten.
Zodra ze er last van lijken te krijgen zet ik er even de knipper in. Dan kunnen ze weer een paar maanden gewoon lekker knabbelen. Het zijn vooral de ondertanden die maar doorgroeien, af en toe moet er gewoon een stuk af om problemen te voorkomen.
pi_59998361
Tot nu toe heb ik alleen de tanden van Noa geknipt, omdat die scheef sleten.
(kiezen waren ook al gecheckt, daarna).

Hierna heb ik het gelukkig niet meer hoeven doen, want ik vind het rotwerk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59999022
ik ken niemand die tandjes van caafs knipt eigenlijk, ik doe het zelf niet en het is ook niet nodig. Als je gewoon voldoende hooi, hardvoer en groenvoer geeft behoort dat echt vanzelf te slijten?
I had a signature once. It was awful.
pi_59999096
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 15:45 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Omdat mijn cavia's een gebit van gewapend beton hebben die maar niet wilt afslijten.
Zodra ze er last van lijken te krijgen zet ik er even de knipper in. Dan kunnen ze weer een paar maanden gewoon lekker knabbelen. Het zijn vooral de ondertanden die maar doorgroeien, af en toe moet er gewoon een stuk af om problemen te voorkomen.
Hoe knip je die tanden dan? Betonschaar?
The less one forgets, the less one can remember.
pi_59999126
je kunt de tanden knippen met zo'n grote nagelknipper, meestal
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 juli 2008 @ 00:58:33 #162
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_60010588
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:28 schreef zoeperzazke het volgende:
ik ken niemand die tandjes van caafs knipt eigenlijk, ik doe het zelf niet en het is ook niet nodig. Als je gewoon voldoende hooi, hardvoer en groenvoer geeft behoort dat echt vanzelf te slijten?
Ze krijgen genoeg hoor. De ondertanden willen alleen niet altijd even goed afslijten. De boventanden hoef ik eigenlijk nooit te knippen. Het is ook niet iets wat elke maand gebeurd, echt een enkele keer dat ze zo lang zijn dat ze er moeite mee hebben.
Als ze er last van krijgen eten ze minder goed, en dan haal ik er een stukje af. Dan kunnen ze weer gewoon lekker eten en zijn ze alleen een uurtje boos.
Nou dan zijn ze maar lekker even boos, maar het voorkomt grotere problemen.

En ik knip de tanden inderdaad met zo een grote nagelknipper. Het is even worstelen met de caaf, maar af en toe moet het gewoon even bij mijn caafjes.
pi_60019530
Zeg, even een hele rare vraag, maar kunnen cavia's als ze nijdig zijn ook recht omhoog plassen, tegen het plafond aan?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60019680
recht omhoog? Niet als een fontein omhoog, maar ze kunnen wel schuin omhoog pissen en ja, ze kunnen in een pissige bui (leuke woordspeling) heel hoog komen.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 juli 2008 @ 14:31:46 #165
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60019681
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 14:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zeg, even een hele rare vraag, maar kunnen cavia's als ze nijdig zijn ook recht omhoog plassen, tegen het plafond aan?
Als ie op z'n rug ligt misschien Hoezo...heb je een natte plek op je plafond? Dan zou ik eens nagaan of het niet gewoon lekt ergens
To infinity…and beyond!
pi_60019807
Ja, idd, ik heb een soort vlek op het plafond, maar daar zou het niet kunnen lekken, omdat erboven alleen een kast staat en daar geen leidingen lopen.

Zeer vreemd...

En ja, mijn dames hebben alle drie wel eens last van een "superspuit- plas."

*Kan ik weer een kletsnatte caaf uit het hok vissen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60066226
We hebben een nieuwe aanwinst....











Jawel, een skinny cavia oftewel een naaktcavia. Een knuffelzeugje
I had a signature once. It was awful.
  Moderator zaterdag 12 juli 2008 @ 22:24:36 #168
155227 crew  Guppy
dus
pi_60066263
euh, nee, dat zou toch niks voor mij geweest zijn
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60066430
hihi ik moet er zelf ook nog behoorlijk aan wennen, maar mn vriend is er helemaal verliefd op
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 12 juli 2008 @ 22:48:22 #170
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_60066660
hebbuh hebbuh !!
wat een vreselijk lelijk monstertje heb je daar ! !!!
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_60069466
Moet je nu ook op de temperatuur letten, met skinny cavia's?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60070788
Het is niet slim om een skinny buiten te houden. Op de heetste dagen kan zo'n diertje het té warm krijgen, op de steenkoude dagen kunnen ze zich minder goed warm houden. Ze voelt zelf ook heel warm aan. Dus op de temperatuur letten, ja, in die zin dat de verschillen niet te extreem worden, maar ze staat bij ons in de woonkamer die 's zomers erg koel blijft en 's winters altijd verwarmd is dus dat komt wel goed.
I had a signature once. It was awful.
pi_60071811
tsja, het ziet er toch echt niet uit
  zondag 13 juli 2008 @ 14:02:22 #174
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_60074589
Heb je dat beestje aangeschaft om de ego van je peruufjes te strelen zoep?
Wat een grappig beestje, ook al is ie nog al lelijk.
pi_60075075
Nee, m'n vriend is vandaag jarig en hij was straalverliefd op de skinny's.... Hij is sowieso meer van de gladharen.... En hij wilde dus dolgraag een skinny. Na een tijdje getwijfeld te hebben toch besloten om er eentje te reserveren, maar het is echt zijn caafje, ik moet er zelf ook nog heel erg aan wennen en voorlopig vind ik het hoofzakelijk een superschattig doch uberlelijk gedrochtje hihi, maar dat went nog wel
I had a signature once. It was awful.
  zondag 13 juli 2008 @ 15:35:35 #176
62419 CherryLips
chocoholic
pi_60076342
Heb je nu 's ochtends als je met je slaperige hoofd de kooien in kijkt nu niet zoiets van: 'Wat zit er voor beest tussen m'n cavia's!! O, wacht...'
Tap tap tap
  Moderator zondag 13 juli 2008 @ 17:23:24 #177
155227 crew  Guppy
dus
pi_60078306
tja, ik hou meer van pluizige beestjes

ze ziet er ook wel schattig uit, dat dan weer wel
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 13 juli 2008 @ 22:48:01 #178
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60085394
Jemig, wat een gedrocht Nee, ik hou het lekker bij de behaarde caafs...moet er alleen niet bij gaan denken dat mijn caafs onder de vacht er ook zo uit zien Nee, ik vind ze eng hihi.
To infinity…and beyond!
pi_60085590
Hebben skinny's nu ook een bepaald karakter?

(bijv. het verschil tussen een gladhaar en een borstel is goed te merken)
Ondanks dat het wel individueel bepaald is.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60086081
ik heb werkelijk geen idee tot nu toe is ze heel actief, levendig, fel op eten, springerig maar op schoot ook heeel knuffelbaar. Ik zal het wel merken als ze ouder wordt
I had a signature once. It was awful.
  maandag 14 juli 2008 @ 10:32:03 #181
210763 Wiiperdiipii
Worship yourself
pi_60091255
tvp
Gilmore Girls, Greys Anatomy, Charmed, One Tree Hill, The OC, Dawsons Creek, Veronica Mars, Buffy The Vampire Slayer, Brothers & Sisters, Lost, House , Heroes, Medium , Friends, Desperate Housewives, 24 , Simpsons,Southpark, AllyMcBeal
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:49:18 #182
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60167807
Ik heb zojuist het dichte huisje (plastic ding, zit standaard bij het hok) uit de kooi gehaald. Nu heb ik er voor in de plaats een groot slaapmandje gelegd. De caafs zitten nog wat onwennig te kijken, maar komen al dichterbij. Alleen nu zie ik dat ze alledrie eigenlijk gewoon aan dat ding gaan knagen Kan dat kwaad. Het is volgens mij gewoon normale stof enzo met wat zachte pluisharen. Is het erg als ze dat binnen krijgen? Hij komt van het tuincentrum en is van pet products. Inmiddels heeft Sjlebby hem al op zijn kop gegooid en knaagt zich gek Hij zit er nu wel in...hopelijk helpt dit om Sjlebby wat vaker uit het huisje te krijgen en hem minder schuw te maken. Ze te zien vermaakt ie zich wel. Hij draait rondjes en zoekt een lekker plekje om te liggen...het is net een hond joh
To infinity…and beyond!
pi_60167847
Ik denk niet dat het heel goed is, als ze hele hoeveelheden plastic binnenkrijgen.

Waren er geen houten huisjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:51:40 #184
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60167856
Uhm, ik heb een mandje gekocht en het plastic huisje eruit gehaald he
To infinity…and beyond!
  donderdag 17 juli 2008 @ 16:16:00 #185
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60168447
Nog even wat pics van Sjlebby die afgelopen week is geknipt En als laatste de nieuwe opstelling in de kooi!

Lekker slaatje bla...helaas hielp het niet om hem stil te laten zitten







En dan krijg je dus dit :





En zo is het nieuwe hok nu ingedeeld. De hangmat is weg, want die werd niet meer gebruikt nu hij aan kettingen hing. Te wiebelig :

To infinity…and beyond!
  donderdag 17 juli 2008 @ 16:22:32 #186
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60168601
Wat een lieve cavia's!
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60169428
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 15:51 schreef ivetje het volgende:
Uhm, ik heb een mandje gekocht en het plastic huisje eruit gehaald he
OHHH, sorry...

Ik las verkeerd

Tja, geen idee, mijn caafs knagen eigenlijk niet echt aan het mandje.

Ze hebben wel genoeg hooi ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 17 juli 2008 @ 17:35:38 #188
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60170298
Ze krijgen altijd genoeg hooi eigenlijk...ze knagen namelijk ook niet aan het houten huisje ofzo. Nergens aan als ik het zo bekijk eigenlijk. Alleen nu dus ineens aan dat mandje. Misschien is het ook nieuwigheid.
To infinity…and beyond!
pi_60170428
Ja...

Alles moet onderzocht worden op eetbaarheid
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60172385
AAAaaaaaaaaaaaaaaaaahwwwww Zoeperzazke! Ben helemaal dol op je skinny cavia Wat schattig!


Mijn caaf is gister weer naar de pedicure dierenarts geweest. Ze heeft deze keer flink stuk van zijn nageltjes gehaald. Dus mijn supermietje cavia kan er voorlopig weer even tegenaan
pi_60175669
Ik heb altijd begrepen dat sla slecht ik voor cavia's? In verband met gasvorming ofzo, meen ik me te herinneren...

Is dat zo?
pi_60175857
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 22:01 schreef Xcalibur het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat sla slecht ik voor cavia's? In verband met gasvorming ofzo, meen ik me te herinneren...

Is dat zo?
Ik geef mijn cavia's wel sla, maar in kleine hoeveelheden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60176180
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 22:01 schreef Xcalibur het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat sla slecht ik voor cavia's? In verband met gasvorming ofzo, meen ik me te herinneren...

Is dat zo?
Ik dacht dat dat vooral met kool was, dat is erg slecht.

Ik geef inderdaad ook wel sla, maar wel in kleine hoeveelheden, net zoals 4EverBlackEyed
pi_60176243
Waarom dan in kleine hoeveelheden, het is dus slecht?
pi_60176303
Er zit heel veel vocht in, ik dacht dat het daarmee te maken had.. diarree enzo..
pi_60176579
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 22:25 schreef Xcalibur het volgende:
Waarom dan in kleine hoeveelheden, het is dus slecht?
Ja, idd, wat hier boven staat

Als je ineens grote hoeveelheden sla gaat voeren, raken die darmen een beetje van slag.

Maar met kleine hoeveelheden en voldoende hooi moet dat redelijk in te perken zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60177560
Sla bevat veel nitraten, wat niet goed is voor een cavia. Je mag het gerust eens een keer geven, maar niet elke dag, dan gaat de nitraat zich ophopen en dat kan gevaarlijk zijn. Hetzelfde geldt voor spinazie overigens. Hier krijgen de caafs ook wel eens de restjes sla die over zijn, maar aangezien ik dat zo eerlijk mogelijk over 16 caafs verdeel en het toch réstjes zijn, komt dat neer op een kwart slablad per caaf
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 18 juli 2008 @ 18:19:03 #198
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60194301
Fozzy eet ALLES!
Of iig bijna alles. Witlof, sla, peterselie, tomaat, radijs, spinazie, mandarijn, appel, banaan, druiven, wortels, bloemkoolblad, klein stukje broccoli, kamille, pepermuntblad, brandnetelblad, paprika.. het gaat er allemaal even gemakkelijk in..

Hij is pas geknipt, maar eigenlijk moet het alweer. Nageltjes knippen en in bad gaan vindt hij eigenlijk niet eens zo erg.. is me meegevallen.
  zondag 20 juli 2008 @ 20:58:58 #199
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60232076


Ik kom ook ff me cavia showen.

Ze, boukje, is alleen en ze vind dat niet erg, bijna nooit chagrijnig.
En ik ben er ook nog .

Owja ze is heel intelectueel.
Fear is the grease of society.
  zondag 20 juli 2008 @ 21:47:29 #200
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_60233188
awwwh Boukje is lief zeg
pi_60252202
Ik weer, met een vraag

Maken jullie cavia's ook oogcontact?

Kookai zit mij soms echt minuten lang te beloeren vanuit haar hoekje.

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 21 juli 2008 @ 20:43:39 #202
52016 Lyssa
music <3
pi_60252584
quote:
Op maandag 21 juli 2008 20:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik weer, met een vraag

Maken jullie cavia's ook oogcontact?

Kookai zit mij soms echt minuten lang te beloeren vanuit haar hoekje.


Altijd! Vooral Loki is een expert in gluren en beloeren Barbabob eigenlijk alleen als je plotseling beweegt of in de buurt komt. Maar ja, prooidieren he, houden de omgeving in de gaten
pi_60252687
Ja, idd die kleintjes houden de omgeving wel in de gaten.

Maar Kookai doet dit echt superlang, zo lang dat ik me er ongemakkelijk bij ga voelen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 21 juli 2008 @ 20:56:04 #204
52016 Lyssa
music <3
pi_60252895
Dat herken ik wel

ik verlies de staarwedstrijd altijd
  maandag 21 juli 2008 @ 20:57:37 #205
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_60252934
Vandaag maar een ander merk caviavoer (Gerty) gaan halen, het huismerk van de dierenwinkel bevielen de caafs echt niet . Heb een tijd het merk gehad die in de Supermarkt te verkrijgen was, maar die zakjes gingen zo hard (en waren 800grams oid) dat ik elke zaterdag wel een nieuwe zak moest kopen (ze vonden 't dus wel erg lekker!), dus ben gaan kijken naar de merken die ook aan grotere zakken voer deden, en dit was er 1 van.

Zo te zien bevalt het eten zeer goed
pi_60256637
Oppascaafje is voor 3 weken bij ons !
Zal morgen ofzo welles foto's maken .


Foto's:





Tijdens het schoonmaken van z'n kooi . Maar toen besloot meneer ervan door te gaan dus gaf ik 'm sla zodatie op z'n plek bleef .

[ Bericht 49% gewijzigd door Mich92 op 22-07-2008 15:28:56 ]
  dinsdag 22 juli 2008 @ 11:21:25 #207
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60263845
Fozzy houdt ook erg van gluren. Hij ligt bijna de hele dag bovenop zn plateautje en volgt je met zn hele lichaam als je voorbij loopt
Het liefste zou ie volgens mij achter me aan lopen, maar dat is niet echt haalbaar

Papaya lust ie trouwens ook, kwam ik eerder deze week achter.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 11:33:33 #208
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60264135
quote:
Op zondag 20 juli 2008 21:47 schreef RiesAmaris het volgende:
awwwh Boukje is lief zeg
Dankje , ze is ook erg lief.
Fear is the grease of society.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 18:33:45 #210
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_60274837
quote:
arme stakkers
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 22 juli 2008 @ 18:45:52 #211
52016 Lyssa
music <3
pi_60275075
Ja, ik zag het in DAG idd
  donderdag 24 juli 2008 @ 10:23:18 #212
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60314745
Ik snap niet hoe je dat nou kan opeten...zie dan hoe lief ze zijn Maar goed, dat denken indiërs van ons vast ook met al die koeien die wij verorberen
To infinity…and beyond!
  donderdag 24 juli 2008 @ 10:39:10 #213
210763 Wiiperdiipii
Worship yourself
pi_60315082
Oh my god Arme caafs, moeten ze met mijn cavias niet doen
Gilmore Girls, Greys Anatomy, Charmed, One Tree Hill, The OC, Dawsons Creek, Veronica Mars, Buffy The Vampire Slayer, Brothers & Sisters, Lost, House , Heroes, Medium , Friends, Desperate Housewives, 24 , Simpsons,Southpark, AllyMcBeal
pi_60315168
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 10:23 schreef ivetje het volgende:
Ik snap niet hoe je dat nou kan opeten...zie dan hoe lief ze zijn Maar goed, dat denken indiërs van ons vast ook met al die koeien die wij verorberen
Ik had het er met m'n zus ook over met het eten, toen zei ze ook: 'Hoe kun je die beestjes nou opeten?' terwijl ze in d'r hamburger zat te prikken.
.
Tap tap tap
  donderdag 24 juli 2008 @ 11:04:04 #215
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60315600
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 10:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik had het er met m'n zus ook over met het eten, toen zei ze ook: 'Hoe kun je die beestjes nou opeten?' terwijl ze in d'r hamburger zat te prikken.
.
Haha, ja dat bedoel ik. Voor ons is dit een huisdier...voor anderen is het eten. Voor ons is de koe eten, voor anderen is dat een heilig beest. Zo heeft iedereen wel wat. En ja, het is zielig. Maar daar denken we ook niet aan bij onze hamburger
To infinity…and beyond!
pi_60381490
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 11:04 schreef ivetje het volgende:

[..]

Haha, ja dat bedoel ik. Voor ons is dit een huisdier...voor anderen is het eten. Voor ons is de koe eten, voor anderen is dat een heilig beest. Zo heeft iedereen wel wat. En ja, het is zielig. Maar daar denken we ook niet aan bij onze hamburger
M'n oppascaafje éét liever dan dattie gegeten wordt .



pi_60381590
Schattig !!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60382876
gelijk heeft ie, met dit warme weer gata ene komkommertje er wel in!
I had a signature once. It was awful.
pi_60383713
quote:
Op zondag 27 juli 2008 20:08 schreef zoeperzazke het volgende:
gelijk heeft ie, met dit warme weer gata ene komkommertje er wel in!
Inderdaad . Maar bij die vreetzak gaat er alles altijd wel in .
  maandag 28 juli 2008 @ 20:04:43 #220
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60403046
Bij Tinus gaat er niets meer in bij ons

Hij liep net alleen nog maar rondjes, liep overal tegenaan en zakte steeds weg. Lekker blaadje sla werd genegeerd. Dus maar even nog snel naar de dierenarts, conclusie: iets neurologisch. Kon hem een hormoon injectie laten geven en zien wat er gebeurd maar de eerlijkheid gebood me in te zien dat dat slechts een uitstel van enkele uren tot dagen zou zijn. Heb dan ook besloten (zonder ivetje, die is nog op d'r werk ) dat het beter is dat hij nu gaat op een diervriendelijke manier.

Houden we Slebbie (of hoe ik het moet schrijven van ivetje) en Elwood over. Die overigens zielig en kalm in hun hokje liggen....

Dit zijn de mindere kanten van een beest hebben
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60403256
klinkt idd als kleine hersenbloedingen, dat is vaak moeilijk om nog iets aan te doen. Veel sterkte voor jullie beiden met het verlies.....
I had a signature once. It was awful.
  maandag 28 juli 2008 @ 20:21:20 #222
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60403437
Ik vind het prima om geld uit te geven aan een beestje, maar hersenchirurgie gaat mij (en ik neem aan bijna iedereen) toch wel wat erg ver.. Iv zal er zo wel zijn
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60403611
Ja, ik denk dat je voor de beste oplossing (hoe moeilijk ook) gekozen hebt.

Sterkte...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 juli 2008 @ 20:54:58 #224
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60404250
Ben inmiddels ook thuis...Dag lieve Tinus, op naar de regenboogbrug! En doe Google en alle andere caafjes de groeten



Hij heeft een goed leven gehad, is 5,5 jaar geworden en was echt een ontzettend lieve caaf Maar de laatste tijd merkten we zelf ook al dat hij wel erg oud was geworden. Hij werd slomer, zag volgens mij ook slechter. Hij was gewoon op...helaas.
To infinity…and beyond!
pi_60404646
quote:
Op maandag 28 juli 2008 20:21 schreef thaduck het volgende:
Ik vind het prima om geld uit te geven aan een beestje, maar hersenchirurgie gaat mij (en ik neem aan bijna iedereen) toch wel wat erg ver.. Iv zal er zo wel zijn
als het realistisch was, zou ik het doen, maar de technieken zijn lang niet verfijnd genoeg dat zoiets bij cavia's gedaan wordt. Zulke rare aanvallen zijn vaak toch verloren zaak, en zeker op die leeftijd is het mooi geweest, denk dat je het juiste besluit hebt genomen.....
I had a signature once. It was awful.
pi_60405717
Ivetje heel veel sterkte met het verlies van Tinus, wat was het een mooie en lieve caaf!
  dinsdag 29 juli 2008 @ 09:24:15 #227
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_60412887
Dag Tinus.

Je hebt de juiste keuze gemaakt. Dat beestje laten kreperen was zielig geweest.
  dinsdag 29 juli 2008 @ 18:41:44 #228
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60424917
Idd, maar het blijft een rotbeslissing.. Sterkte!

Dit is Browny.. Cavia van een vriendin van mij die hier net 2 weken gelogeerd heeft.. Maar hij was n btje vies, dus hij moest in bad



Daar werd ie uiteraard moe van, dus daarna was t tijd om te ontspannen >

  dinsdag 29 juli 2008 @ 18:45:07 #229
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60424993
En dit is mijn eigen lieverd.. Fozzy!
Er is al heel veel haar afgeknipt, maar dat zou je niet zeggen..
't arme ding heeft het zo warm.. Hij is dan ook dolgelukkig met het koelelement wat ik in de kooi leg met dit weer.



En hier kun je zn krullen goed zien.. (en in de winkel maar zeggen dat het een korthaar was.. tuuuuuuuurlijk)



En toen dacht meneer.. 'hey, ik kan natuurlijk stiekem even voor de deur gaan liggen, want daaronder vandaan komt een koel windje'

  dinsdag 29 juli 2008 @ 19:17:49 #230
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60425695
Onze Slebbie zou ook geen langer haar krijgen... Ivetje is nu dus 3 maandelijkse kapper
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  dinsdag 29 juli 2008 @ 21:08:55 #231
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
  dinsdag 29 juli 2008 @ 21:21:11 #232
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60428631
@ ThaDuck: Foto?
Enne, Ivetje.. heb je misschien nog tips over hoe je een cavia het gemakkelijkst kunt knippen?
Fozzy is bang voor de schaar.. dus dat is nog best n geworstel..
  dinsdag 29 juli 2008 @ 22:17:40 #233
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60430079
Volgens mij staan de pics van Sjlebby hier zelfs in het topic Maar toch even een voor en na-foto dan.
Voor :



Na :



Echt tips heb ik niet. Die van mij vind de schaar eng zodra die een beetje in de buurt van z'n bips komt. Ik ga altijd op de grond zitten met mijn benen on hem heen. Dan kan hij iig niet wegrennen. Hem vast laten houden door iemand helpt ook wel. En als ik bij z'n bips moet knippen pak ik hem op en hou hem in de lucht. Zorg overigens ook voor een goede, scherpe schaar. Klinkt eng, maar het werkt zoveel fijner en sneller. Ik gebruik een stof-schaar van de hema. Speciaal voor stoffen te knippen, die zijn veel scherper dan gewone scharen Verder knip ik gewoon waar ik het te lang vind. Recht knippen kan ik toch niet
Ik heb hem overigens wel lekker kort geknipt nu, dan hoeft het niet zo vaak. Heb er nog aan zitten denken om een keer de tondeuse te gebruiken, maar weet niet of hij dat zo lekker vind hihi.
To infinity…and beyond!
  dinsdag 29 juli 2008 @ 22:22:25 #234
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60430244
Haha..tondeuse op standje 1.. dan weet je helemaal zeker dat het niet zo vaak hoeft
Fozzy vindt de schaar altijd eng.. als ie m alleen maar hoort, trekt ie al een sprintje..
Ze lijken trouwens wel familie!

Kapster zei ook al dat een kapperschaar ook wel een optie zou kunnen zijn.. maar zal ns kijken voor n stofschaar! Thanks voor de tip!
  dinsdag 29 juli 2008 @ 22:39:55 #235
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60430760
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 22:22 schreef NijntjesUk het volgende:
Haha..tondeuse op standje 1.. dan weet je helemaal zeker dat het niet zo vaak hoeft
Fozzy vindt de schaar altijd eng.. als ie m alleen maar hoort, trekt ie al een sprintje..
Ze lijken trouwens wel familie!

Kapster zei ook al dat een kapperschaar ook wel een optie zou kunnen zijn.. maar zal ns kijken voor n stofschaar! Thanks voor de tip!
Een kappersschaar is volgens mij scherp aan de punt. Dat heeft een stofschaar niet Vandaar dat ik die gebruik, want Sjlebby wil nog weleens gek doen tijdens het knippen.
To infinity…and beyond!
  dinsdag 29 juli 2008 @ 22:43:14 #236
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60430870
Niet alleen tijdens het knippen
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60437582
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 22:22 schreef NijntjesUk het volgende:
Kapster zei ook al dat een kapperschaar ook wel een optie zou kunnen zijn.. maar zal ns kijken voor n stofschaar! Thanks voor de tip!
ik gebruik zelf altijd een kapperschaar van de kruidvat, was niet zo duur, is wel lekker scherp. Probeer als je knipt altijd van de kop richting de kont te knippen zodat de uiteindes van de schaar nooit richting de kop wijzen. Mocht de caaf kwaad opspringen, dan komt hij tegen jouw hand aan en niet tegen de punten van de schaar. Als je cavia echt eigenwijs is helpt het vaak of om zijn kop volledig met je hand af te dekken, of om iemand de cavia op te laten tillen zodat hij geen steun heeft bij zijn pootjes.

Tondeuse kan trouwens ook hoor, ken genoeg mensen die hun cavia's daarmee 'toetakelen' (als langhaar-fokker heb ik een hekel aan korte caafjes ). Ben je er wel vanaf en zeker met dit warme weer kan het voor de cavia prettig zijn.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 31 juli 2008 @ 10:24:07 #238
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60461614
Ow oke, ik dacht eigenlijk dat de tondeuse een beetje te erg was voor de caaf. Maar het kan dus wel Misschien eens 1 aanschaffen als ik ergens een aanbieding zie. Denk dat Sjlebby het wel lekker zal vinden als alles eraf is, want het groeit maar door.
Heb trouwens van mijn werk zo'n coolpack meegekregen. Ga deze maar eens in het hok leggen met een handdoek er omheen. De colafles uit de vriezer was niet zo'n succes, die coolpack misschien wel. Daar kunnen ze op gaan liggen enzo
To infinity…and beyond!
  donderdag 31 juli 2008 @ 18:02:13 #239
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60471178
Mijn caaf heeft nergens last van.
kortharig, en veel water om te drinken, en overvloed aan komkommer ^^.
Fear is the grease of society.
  donderdag 31 juli 2008 @ 18:12:43 #240
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60471319
Ik heb afgelopen week onze 1e eigen gekweekte komkommer in een plantenbak aan de reling van het balkon eraf gehaald Deze gaat grotendeels naar de caafs. Alleen nu zag ik vanmorgen dat er nog 10 komkommers aan komen Als de plant en de plantenbak het al houden moeten de caafs een beetje dooreten

Ik heb trouwens zo'n drinkfles van sippy volgens mij met zo'n klepje bovenop. Die zijn erg handig met dit weer, gewoon lekker ijsblokjes erin mikken
To infinity…and beyond!
pi_60471574
ook een goede tip: tegels in de diepvries en daarna in het hok. gewone badkamer- of keukentegels, geen stoeptegels kunnen ze heel makkelijk op zitten....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 31 juli 2008 @ 18:45:39 #242
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60471864
Ik heb alleen geen badkamer- of keukentegels Huurhuis he...
To infinity…and beyond!
pi_60471982
ik ook niet, maar je koopt zo voor ene paar euro een paar stuks bij de bouwmarkt
I had a signature once. It was awful.
pi_60472837
Ik heb een bevroren fles met een handdoekje eromheen in de kooi gelegd, maar ik geloof niet dat ze echt snappen wat de bedoeling ervan is
  donderdag 31 juli 2008 @ 20:03:20 #245
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60473400
Die van ons snappen daar de bedoeling dus ook niet van Ze hebben niet door dat die koel is en ik denk ook dat het niet handig ligt. Morgen dus even dat koolpack meenemen van mijn werk en die uitproberen
To infinity…and beyond!
pi_60474054
Zoete dromen komen uit! Vandaag heb ik mijn nieuwe toekomstige fokzeugje opgehaald bij Erika, CS Schnabbel. Het is een ontzettend mooi zwartbont meisje, met een lekker pak haar en een heeel lief karakter. Ben erg blij met haar, ze heeft zo'n lief neusje (heel scheve witte bles)!
Dit zeugje gaat bij mij Sweet Dreams heten!





I had a signature once. It was awful.
  donderdag 31 juli 2008 @ 20:39:47 #247
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_60474199
Oei, Sweet Dreams, lijkt op mijn Belle! Incl. neusje!

Ik zal volgende week eens wat leuke foto's plaatsen van Nova en Belle, als iemand, mij kan aanwijzen waar ik -goed- foto's kan uploaden met mijn slome verbinding...
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_60478732
Ik load altijd foto's via photobucket, maar ik heb geen idee of dat erg snel is.

@ Zoeper: wat een ontzettend mooi caafje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 3 augustus 2008 @ 21:21:49 #249
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_60535042
Wat een cutie Zoeper ! Vooral dat witte streepje dat doorloopt over dr gezicht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 4 augustus 2008 @ 00:43:53 #250
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60540385
Wat een schatje idd!

Fozzy snapte het 'koelelement-in-handdoekje'-apparaat ook niet. Paar keer erop gezet, en nu is hij er niet meer vanaf te branden
  maandag 4 augustus 2008 @ 09:36:21 #251
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60543582
Haha, ik heb het nog niet uitgeprobeerd want het is inmiddels alweer niet meer zo warm. Maar ik zal het onthouden voor de volgende keer

De caafs zijn trouwens ook gek op peterselie, dat heb ik hier op het balkon groeien en ze vinden het lekker Net als bieslook overigens.

[ Bericht 34% gewijzigd door ivetje op 04-08-2008 09:48:07 ]
To infinity…and beyond!
pi_60544539
erg lieve cavia's allemaal ik heb zelf ook een cavia gehad.
Heel leuk was dat.
pi_60549618
Volgens mij hebben mijn caafs niet echt last gehad van afgelopen hitte.

Als ik ze los liet lopen gingen ze als een kanon

Ik heb dan ook niet echt wat aan hittebestrijding gedaan (als in: dat snappen ze toch niet)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 4 augustus 2008 @ 19:09:12 #254
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60556072
Mijn caaf heeft geen zin meer in komkommers. vreemd ze was eerst wil als je alleen al het woord komkommer zei, en nu eet ze het niet meer.
Dacht eerst die is ziek, maar ze lust nu ineens wel weer appel en cherry tomaatjes.
Fear is the grease of society.
  maandag 4 augustus 2008 @ 19:09:30 #255
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60556079
Hmm bieslook heb ik nog niet geprobeerd. Wordt volgende project. Vanavond ga ik (onbespoten!!) bananenschil proberen
pi_60557594
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 19:09 schreef NijntjesUk het volgende:
Hmm bieslook heb ik nog niet geprobeerd. Wordt volgende project. Vanavond ga ik (onbespoten!!) bananenschil proberen
Vinden ze hier heerlijk (bananenschil)

Evenals perenschil.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 4 augustus 2008 @ 22:40:02 #257
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60562351
Het was ook een GROOT succes
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 00:34:00 #258
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_60565245
Minny in de bocht.

Met veel pijn en moeite is het me eindelijk gelukt om een fatsoenlijke tomaat aan mn plantje te krijgen, de enige mooie rode,tussen allemaal innieminnie groene dingetjes..
Ha! Mooi weer dacht ik, laten we de caafjes lekker even in de ren zetten. Hup Beestjes naar buiten, lekker van het weer genieten.

Die ene mooie rode tomaat viel natuurlijk over het hekje heen. Minny heeft daar geen erg in en gaat lekker een boekje lezen in de zon.
Een tijdje later word het tijd om weer naar binnen te gaan. Dus Ik pak mn beestjes op en verhuis ze weer naar binnen, en ruim de ren op.
Toen wilde ik mn plantjes water gaan geven, ik kom bij mn tomatenplant aan en... hey... waar is mn rode tomaat?
Caafjes even nagekeken, en ja hoor... rode bekkies.
pi_60566218
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 00:34 schreef Queen_Minny het volgende:
Caafjes even nagekeken, en ja hoor... rode bekkies.
LoL, je cavia's zagen er zeker zo uit:
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 08:18:42 #260
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60568262
Ik heb al weken rode tomaatjes aan mijn plant hangen hoor Alleen de caafs zijn er niet zo dol op, gelukkig maar hihi. De zelfgekweekte komkommer daarentegen ging er prima in.
To infinity…and beyond!
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 10:01:50 #261
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60647292
Ik hb gisteren in een moment van zwakte een nieuwe caaf gekocht bij de dierenwinkel hier Het is een borstel van een paar weken oud, nog heel klein en zacht en lief hihi. We hebben nog geen echte naam, op het moment is het Jake (ivm Elwood) maar dat vind mijn vriend niet zo leuk. Wordt dus nog aangepast waarschijnlijk. Het is een borstel met bruin en bruin/zwart door elkaar. Op zijn neusje heeft hij een wit streepje en z'n lipje en neusje is tweekleurig Zal vanavond even foto's posten, nu geen tijd voor.
Heb hem al wel zien eten, maar nog niet zien drinken helaas. Hij probeerde wel bij Sjlebby te drinken, maar dat gaat wat moeilijk Heb hem net met zijn neusje in een bakje water gehangen maar volgens mij dronk ie nog niet echt. Vanavond even met een spuitje proberen en hopen dat hij de fles gaat snappen
To infinity…and beyond!
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 12:41:21 #262
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60651398
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 19:09 schreef vogelkooi het volgende:
Mijn caaf heeft geen zin meer in komkommers. vreemd ze was eerst wil als je alleen al het woord komkommer zei, en nu eet ze het niet meer.
Dacht eerst die is ziek, maar ze lust nu ineens wel weer appel en cherry tomaatjes.
Jij eet toch ook niet alle dagen hetzelfde

Bij ons krijgen ze per week iets anders. Sla, komkommer, andijvie, etc. Neem elke keer wat anders mee van de winkel
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60652065
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 12:41 schreef thaduck het volgende:
Jij eet toch ook niet alle dagen hetzelfde

Een cavia is een planteneter en absoluut geen mens. Een cavia kan, mits er volledige voeding (goede brok) gegeven wordt, prima weken- of maandenlang op bv enkel witlof leven, ze hebben echt geen variatie nodig zoals de mens.
I had a signature once. It was awful.
pi_60654780
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 10:01 schreef ivetje het volgende:
Ik hb gisteren in een moment van zwakte een nieuwe caaf gekocht bij de dierenwinkel hier Het is een borstel van een paar weken oud, nog heel klein en zacht en lief hihi. We hebben nog geen echte naam, op het moment is het Jake (ivm Elwood) maar dat vind mijn vriend niet zo leuk. Wordt dus nog aangepast waarschijnlijk. Het is een borstel met bruin en bruin/zwart door elkaar. Op zijn neusje heeft hij een wit streepje en z'n lipje en neusje is tweekleurig Zal vanavond even foto's posten, nu geen tijd voor.
Heb hem al wel zien eten, maar nog niet zien drinken helaas. Hij probeerde wel bij Sjlebby te drinken, maar dat gaat wat moeilijk Heb hem net met zijn neusje in een bakje water gehangen maar volgens mij dronk ie nog niet echt. Vanavond even met een spuitje proberen en hopen dat hij de fles gaat snappen
Benieuwd naar de foto's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 15:24:03 #265
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60656775
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 13:07 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Een cavia is een planteneter en absoluut geen mens. Een cavia kan, mits er volledige voeding (goede brok) gegeven wordt, prima weken- of maandenlang op bv enkel witlof leven, ze hebben echt geen variatie nodig zoals de mens.
Toch hebben ze duidelijk hun periodes, na een week wortels vinden ze het goed en laten ze ze liggen. Week of 2 later vinden ze het weer heerlijk.
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60658058
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 15:24 schreef thaduck het volgende:

[..]

Toch hebben ze duidelijk hun periodes, na een week wortels vinden ze het goed en laten ze ze liggen. Week of 2 later vinden ze het weer heerlijk.
Ik moet wel zeggen, dat ik dit herken, bij worteltjes en paprika.

Andijvie en witlof kan echt met vrachtwagenladingen in het hok gegooit worden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 16:09:58 #267
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60658818
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 12:41 schreef thaduck het volgende:

[..]

Jij eet toch ook niet alle dagen hetzelfde

Bij ons krijgen ze per week iets anders. Sla, komkommer, andijvie, etc. Neem elke keer wat anders mee van de winkel
Bij ons eet ze wat we in huis hebben hoofdzakelijk kokkomer en sla.
En soms ook iets anders dus kwa variatie zit het wel goed.
Fear is the grease of society.
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 17:47:44 #268
21635 Fortuna
Toedeledoosie
pi_60662170
Is een cavia alleen houden zielig? Wil een nieuw huisdiertje, maar twijfel!
Heppie de Peppie.....
pi_60662956
Een cavia is een groepsdier, dus ja, alleen houden is zielig, als je een cavia wilt, neem er sowieso twee.
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 18:58:11 #270
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60663834
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 14:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Benieuwd naar de foto's
Ga ze vanavond of morgen even hier neerzetten. Hij is nu omgedoopt tot Jack overigens, vernoemd naar Captain Jack Sparrow en verbastering van Jake
To infinity…and beyond!
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 19:29:02 #271
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60664548
Gelukkig hebben we de foto's nog





tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60664657
awww wat is het nog een kleintje .
Tap tap tap
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 19:36:14 #273
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60664744
Ja, vult amper je boterham
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_60665144
Wat kijkt ie bang?
Of lijkt dat maar zo?
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 21:30:11 #275
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60668118
Dat lijkt maar zo door de flits En hoe zou jij kijken als je net bij mammie bent weggehaald en tussen 2 dikke mannen wordt gezet

Heb hem net met een spuitje wat water gegeven en hij snapt het principe wel. Zat te knagen aan het spuitje voor water enzo. Nu even opletten of hij de waterfles ook vind.
To infinity…and beyond!
pi_60669298
als hij bij twee andere caafs zit die drinken, dan vindt hij die drinkfles vanzelf, maak je maar geen zorgen. Mijn Ruby kwam bv van een fokker die helemaal geen water gaf, maar elke dag kletsnatte groente in het hok legde. Diezelfde dag zag ik Ruby nog van het flesje drinken toen ze hier was, ze had het gelijk afgekeken van de andere caafs. Tis wel een lekker punkerig dinghoor, veel geluk met hem!
I had a signature once. It was awful.
pi_60669340
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 18:16 schreef Lyssa het volgende:
Een cavia is een groepsdier, dus ja, alleen houden is zielig, als je een cavia wilt, neem er sowieso twee.
Klopt helemaal, er zijn echt ontzettend weinig caafs die gelukkiger zijn in hun uppie!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 8 augustus 2008 @ 22:25:10 #278
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60670077
Een knispertunnel (voor katten en kleine honden) van Ikea, is ook een prima speeltje voor cavia's.. Zo heb ik gister ontdekt Heb een foto gemaakt, maar kan m er ff zo snel niet opzetten. Komt goed!
pi_60671226
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 17:47 schreef Fortuna het volgende:
Is een cavia alleen houden zielig? Wil een nieuw huisdiertje, maar twijfel!
Ik zou voor een hamster gaan, die moeten wel alleen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 11:15:09 #280
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60679508
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 22:02 schreef zoeperzazke het volgende:
als hij bij twee andere caafs zit die drinken, dan vindt hij die drinkfles vanzelf, maak je maar geen zorgen. Mijn Ruby kwam bv van een fokker die helemaal geen water gaf, maar elke dag kletsnatte groente in het hok legde. Diezelfde dag zag ik Ruby nog van het flesje drinken toen ze hier was, ze had het gelijk afgekeken van de andere caafs. Tis wel een lekker punkerig dinghoor, veel geluk met hem!
Hij heeft de drinkfles gevonden ja Zag hem gisteren drinken, dus zit wel goed.
To infinity…and beyond!
pi_60680451
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 22:25 schreef NijntjesUk het volgende:
Een knispertunnel (voor katten en kleine honden) van Ikea, is ook een prima speeltje voor cavia's.. Zo heb ik gister ontdekt Heb een foto gemaakt, maar kan m er ff zo snel niet opzetten. Komt goed!
Klopt
Ze pissen em alleen gelijk vol, en gaan d'r dan in liggen
pi_60680627
Wat is een knispertunnel??
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 14:20:57 #283
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_60683289
Ik heb ook een knispertunnel gekocht bij de dierenwinkel. Eigenlijk is hij voor fretten, maar mijn caafjes, vinden het (na even wennen) een leuk ding.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 14:57:14 #284
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_60684017
Foto?
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 20:32:12 #285
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60690013

Lengte: 75 cm
Diameter: 25 cm

Heb ook een foto met caaf erin.. maar dat komt later!

Fozzy vond ook dat ie er maar meteen in moest plassen.. gelukkig issie goed uit te wassen!
Noem het een knispertunnel trouwens, omdat dat ook echt het geluid is wat ie maakt als Foz erin loopt.
  zondag 10 augustus 2008 @ 16:23:54 #286
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_60708655
Foto's van Belle en Nova





Op de 2 laatste staat ook de knispertunnel. Die is gevoerd met een laagje plastic en een laagje stof. Daarom kraakt het, als ze erdoorheen lopen. Hij is ook, een stuk kleiner dan die van IKEA. Ik denk 55 cm.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_60716242
m'n oppascaafjes zijn er . wel even wennen hoor, is wel wat groter dan een dwerghamster .
Tap tap tap
  zondag 10 augustus 2008 @ 21:32:37 #288
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_60716279
Boukje heeft lange tanden, weinig eten/drinken.
En ze zit een beetje neergeslagen in de hoek van haar hok.
Morgen bij de dierenwinkel adviess vragen en zo nodig langs dieren arts.
Fear is the grease of society.
pi_60716528
Meestal zijn het toch de kiezen die problemen geven en die kan je niet zien.

Als ze helemaal niets meer eten zou ik toch echt een afspraak laten maken met de dierenarts.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60717629
quote:
Op zondag 10 augustus 2008 21:32 schreef vogelkooi het volgende:
Boukje heeft lange tanden, weinig eten/drinken.
En ze zit een beetje neergeslagen in de hoek van haar hok.
Morgen bij de dierenwinkel adviess vragen en zo nodig langs dieren arts.
Ga toch gelijk naar een dierenarts, een dierenwinkel kan je echt niet verder helpen, een goede dierenwinkel verwijst je met dit soort problemen toch rechtstreeks naar de dierenarts!
I had a signature once. It was awful.
pi_60721401
Is ook goed maar de dierenwinkel is erg deskundig is zelf ook dieren arts geweest.

En die kiezen, ik kan zo zien dat de tanden niet recht op elkaar staan, en abnormaal lang zijn.
Maar toch dankjewel voor de advies
Fear is the grease of society.
  Moderator maandag 11 augustus 2008 @ 07:55:35 #292
155227 crew  Guppy
dus
pi_60724654
als dat zo is moet je meteen naar een dierenarts. alleen die kan er vakkundig iets aan doen.
ik zou het maar gewoon doen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60724896
Ja, maar die lange tanden ontstaan niet vanzelf. Die ontstaan altijd vanwege een diepliggender probleem, meestal de kiezen. Dus los je met tanden knippen niets op, het zal heel snel terug scheef gaan staan en de caaf is er absoluut niet mee geholpen omdat hij nog steeds niet kan eten ivm met de kiezen. En kiezen zullen door een dierenarts bijgevijld moeten worden, meestal onder een klein roesje, dus het heeft echt geen zin om naar een dierenwinkel te gaan.
I had a signature once. It was awful.
pi_60727643


De kooi is gister zgn schoongemaakt maar meurt nu al aardig . Ik weet ook niet hoeveel hooi ik ze moet geven want zoveel heb ik er niet bijgekregen en ik weet ook niet welk merk het is. Ze liggen nu lekker te pitten en van het hooit te knabbelen .
Tap tap tap
pi_60727741
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 11:05 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

De kooi is gister zgn schoongemaakt maar meurt nu al aardig . Ik weet ook niet hoeveel hooi ik ze moet geven want zoveel heb ik er niet bijgekregen en ik weet ook niet welk merk het is. Ze liggen nu lekker te pitten en van het hooit te knabbelen .
Mijn oppascaafje heeft ook zo'n pingelbal gekregen . Maar hij is weer terug naar z'n huisje .
Die caafjes hebben niet zoveel ruimte of lijkt het maar zo? Ik bedoel, omdat ze met z'n 2e zijn .
En het hooi zou ik gewoon bijvullen als ze het op hebben . Die merken hooi maakt toch niet echt uit? Hooi is hooi.. Bij voer is het wel wat anders natuurlijk .
pi_60727817
Er stond beneden nog een krat met spulletjes die ik even over het hoofd had gezien, met daarin nog een zak met voer, een zak zaagsel en een nieuwe zak hooi. Ik ben ook niet wild van de kooi eigenlijk, ik zei al tegen m'n zus dat de kooi eigenlijk te klein en dat vond ze onzin, maar dit zijn volgens mij eerder de maten voor een goudhamsterkooi .
Tap tap tap
pi_60727911
Hooi kun je van ieder merk geven, dat is geen probleem om daarin te wisselen, in hooi zit veel minder variatie dan in hardvoer.

Kooi is idd wat krapjes.....
I had a signature once. It was awful.
pi_60727977
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 11:13 schreef CherryLips het volgende:
Er stond beneden nog een krat met spulletjes die ik even over het hoofd had gezien, met daarin nog een zak met voer, een zak zaagsel en een nieuwe zak hooi. Ik ben ook niet wild van de kooi eigenlijk, ik zei al tegen m'n zus dat de kooi eigenlijk te klein en dat vond ze onzin, maar dit zijn volgens mij eerder de maten voor een goudhamsterkooi .
Je kan gewoon af en toe een kleedje oid op de grond leggen en ze wat rond laten lopen? Wel opletten dat ze er niet vandoorgaan, zoals mijn oppascaafje die als een gek de tuin door rende .
pi_60732354
wij hebben een baal hooi (40kg ofzo?) van de boer... daar krijgen ze altijd een hele grote pluk van, en daar beginnen ze altijd gelijk tunnels in te graven en zich te verstoppen enzo
pi_60760220
Ik liet ze net loslopen maar er komt soms een vreselijke geur van ze af . Kan me de geur nog herinneren van vroeger maar ik heb geen idee wat het is. Territorium afbakenen oid? Ook ruziën ze vaker als ze loslopen.
Zit ik naast ze, komt er eentje naar me toe en zit tegen m'n arm te duwen dat ik in de weg zit . Ik vind ze echt briljant.
Maar als ik ze aai maken ze een bepaald piepend geluid, vooral de onderdanige doet dat. Ik weet niet wat dat geluid betekent, best hoog gepiep. Je zou denken dat het betekent dat hij pijn heeft, maar ik weet niet waar. Ze maken het geluid in de kooi ook weleens zomaar.
Kun je ze trouwens te veel hooi geven? Ik dacht dat ze altijd wel wat moesten hebben dus ik heb ze gisteravond toen ik naar bed ging nog wat gegeven omdat het al op was.
Tap tap tap
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 13:14:30 #301
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_60760291
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 13:11 schreef CherryLips het volgende:
Ik liet ze net loslopen maar er komt soms een vreselijke geur van ze af . Kan me de geur nog herinneren van vroeger maar ik heb geen idee wat het is. Territorium afbakenen oid? Ook ruziën ze vaker als ze loslopen.
Zit ik naast ze, komt er eentje naar me toe en zit tegen m'n arm te duwen dat ik in de weg zit . Ik vind ze echt briljant.
Maar als ik ze aai maken ze een bepaald piepend geluid, vooral de onderdanige doet dat. Ik weet niet wat dat geluid betekent, best hoog gepiep. Je zou denken dat het betekent dat hij pijn heeft, maar ik weet niet waar. Ze maken het geluid in de kooi ook weleens zomaar.
Kun je ze trouwens te veel hooi geven? Ik dacht dat ze altijd wel wat moesten hebben dus ik heb ze gisteravond toen ik naar bed ging nog wat gegeven omdat het al op was.
bij mijn weten moeten cavia;s altijd wat te eten hebben, omdat ze geen maag hebben en de darmen altijd vol moeten zijn

-edit- [centraal] Cavia's met foto's deel 20 -edit-

[ Bericht 4% gewijzigd door gateway op 12-08-2008 13:20:31 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')