Mwah over de versheid ben ik het met je eens. Doch krijg ik mijn koffiebonen altijd in een gesealde zak (als je per kilo koopt) en die papieren zakjes waarover je het hebt hebben een plastic coating aan de binnenkant.quote:Op woensdag 21 mei 2008 18:28 schreef W1ZZ het volgende:
Over de prijs van Kaldi vs. SL: je hebt gelijk de prijzen van Kaldi liggen hoger. Maar bij ons krijg je versere koffie waarvan je precies op de verpakking kunt zien wanneer ie is gebrand en je krijgt 'm in gesealde zakken. Bij SL krijg je koffie uit een grote trechter die er al ik weet niet hoe lang in zit en je krijgt het vervolgens in een papieren zakje dat lekker lucht binnenlaat. Dus we zijn duurder dan SL maar daar krijg je imo ook wat voor terug. Overigens zijn we altijd nog weer goedkoper dan Illy
LOL, toen ik nog kwaliteitsmanager was van een koffiebranderij heb ik ooit eens een hele partij verpakte koffie afgekeurd omdat de zakken niet goed geseald waren. Restzuurstofpercentage van 1% was en is de norm (en als je meter 21% aangeeft weet je dat er een probleem is )quote:Op vrijdag 30 mei 2008 11:45 schreef W1ZZ het volgende:
Maar die papieren zakjes worden niet geseald en dus kan er via de opening lucht naar binnen. En wat al niet meer vers is als het de zak in gaat (zie grote trechterverhaal) kan niet ineens vers worden omdat het de zak in gaat
Kijk, ik werk natuurlijk bij Kaldi dus ik zou sowieso nooit zeggen dat SL beter is, maar ik geloof er oprecht sterk in dat Kaldikoffie beter is dan Leveltkoffie.
Jahoor, gebruik bij voorkeur vers gebrande koffie van SimonLevelt/Kaldi oid en zeg dan dat het voor de moka is, dan malen ze het op de juiste stand. Maar als dat teveel gedoe is, de standaard "espressomaling" van de supermarkt voldoet prima. Die is namelijk te grof voor een echt espressoapparaat maar eigenlijk precies goed voor de Moka. Ik gebruik altijd de volgende methode:quote:Op vrijdag 30 mei 2008 14:02 schreef Aventura het volgende:
Ik ben sinds kort overgestapt op de Moka Express-methode.
Nu wordt aangeraden dat je hiervoor een maling moet nemen die niet te grof is, maar ook niet te fijn. Zijn er nog meer mensen die op deze manier espresso maken, en hebben jullie evt. tips?
Ik heb een andere Saeco, waar ik erg tevreden over ben, maar wat me echt voor Saeco ingenomen heeft was de afhandeling toen er iets stuk ging. Je kan het apparaat opsturen (of zelf brengen & halen, ze zitten gewoon in NL), maar ze reageren ook snel & deskundig op vragen per e-mail, en sturen (snel! goedkoop!) onderdelen toe.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 23:06 schreef pirke het volgende:
Ik sta op het punt om ook een espresso machine aan te schaffen, aangezien ik een enorme espresso fan ben. Alleen heb ik totaal geen kaas gegeten van het zelf zetten en zat daarom aan een volautomatische te denken, waar je wel zelf de maling, hoeveelheid water en sterkte in kan stellen. Bijvoorbeeld de Delonghi ESAM 4200 of de Saeco Talea Giro. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of zitten hier alleen maar die-hards?
Ik was vandaag bij Kaldi in Emmen en heb ook de Sicilian gehad. Ik vond hem niet top, te hoog gebrand en toen ik dat zei, vertelde de jongeman dat er 40% robusta in zat. Dus tja, wat zit er in???quote:Op woensdag 21 mei 2008 18:28 schreef W1ZZ het volgende:
Over de blends kan ik je helaas weinig vertellen, dat is een beetje het geheim van het hoofdkantoor i.s.m. Smit&Dorlas. De Sicilian is 90% arabica en 10% robusta waardoor ik 'm voor espresso een beetje te scherp vind maar voor capp issie wel lekker. De Kaldi Blend is rather bland vind ik persoonlijk.
Over de prijs van Kaldi vs. SL: je hebt gelijk de prijzen van Kaldi liggen hoger. Maar bij ons krijg je versere koffie waarvan je precies op de verpakking kunt zien wanneer ie is gebrand en je krijgt 'm in gesealde zakken. Bij SL krijg je koffie uit een grote trechter die er al ik weet niet hoe lang in zit en je krijgt het vervolgens in een papieren zakje dat lekker lucht binnenlaat. Dus we zijn duurder dan SL maar daar krijg je imo ook wat voor terug. Overigens zijn we altijd nog weer goedkoper dan Illy
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |