abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_58572170
Vorige delen:
(Stadions)Welke worden uitgebouwd en welke moeten uitgebouwd
[Stadions] #2: Allemaal nieuwbouw en verbouwingen
[Stadions] #3: Veel plannen, weinig bouwen.
[Stadions] #4: Veel plannen, weinig bouwen
Stadions #5: WK-waardige stadions in aanbouw?
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

Verdwenen stadions met eigen topic:
Dag Alkmaarderhout. Mooi nostalgisch stadion van hout.
Het grote Oosterpark-Groningen topique

Huidige nieuwbouwplannen / berichten:

BINNENLAND

FC Twente is druk bezig met het uitbreiden van haar stadion:






Het stadion krijg overigens ook een andere naam: de Grolsch Veste.
quote:
Grolsch naamgever FC Twentestadion

Grolsch wordt de nieuwe naamgever van het stadion van FC Twente. Dat bevestigen bronnen binnen de club.

De bierbrouwer volgt daarmee Arke op. Morgen wordt de nieuwe naam officieel gepresenteerd als het stadion het hoogste punt bereikt. Het is niet bekend hoeveel geld Grolsch betaalt voor de naam.

RTV Oost
Willem II heeft ook plannen voor een uitbreiding:
quote:
Willem II: onderzoek naar nieuw stadion
Door Ludo van Denderen

TILBURG - Willem II onderzoekt de mogelijkheden voor het bouwen van een nieuw stadion of het drastisch uitbreiden en verbouwen van het huidige onderkomen. De Tilburgse club heeft een gerenommeerd adviesbureau in de arm genomen dat de verschillende opties tegen elkaar af moet wegen.

Medio mei verwacht het bureau hierover verslag te kunnen doen. Met de gemeente Tilburg heeft Willem II afgelopen week opnieuw gesproken over de toekomst van het stadion.

Willem II is er van doordrongen dat de club nieuwe gelden binnen moet halen om de neergaande sportieve spiraal van de afgelopen jaren te doen ombuigen. ,,In 1995 waren we na FC Utrecht de tweede club met een nieuw stadion,’’ zegt directeur Frank Molkenboer.

,,Sindsdien zijn clubs als Twente en Heerenveen ons voorbij gestreefd. Ik kan wel meer stoelen of boarding verkopen, maar het echte geld komt pas binnen als we ruimtes in en rond het stadion commercieel uit kunnen buiten. Nu gebeurt dat bij ons niet. Maar kijk bijvoorbeeld naar onze buren NAC, die dat wél prima hebben gedaan. Daarom zijn we nu ook met de gemeente in gesprek, afgelopen week nog. Het stadion is namelijk van de gemeente Tilburg en we onderzoeken van wie de rechten rondom het stadion zijn. In principe liggen die bij Willem II.’’

Volgens Molkenboer bevindt het huidige stadion zich op een prima locatie. Volgens hem is het daarom geen uitgemaakte zaak dat het onderzoek gaat uitwijzen dat de club een nieuw onderkomen op een andere plek in de stad moet krijgen. ,,Haal het stadion vijftien meter naar voren en leg er een tweede ring op en dan ziet het er volgens mij al goed uit. Er zijn bedrijven die bij Willem II hebben aangegeven graag iets te willen doen in zo’n onderkomen. Maar ik wil benadrukken dat het onderzoek zich in een pril stadium bevindt. Door de mogelijkheden te onderzoeken van uitbreiding en verhuizing tonen we ambitie, want Willem II wil weer de aansluiting vinden met de clubs boven ons op de ranglijst.’’

Voordat er een eventueel nieuw of uitgebreid stadion in Tilburg staat, zal er nog heel wat tijd verstreken zijn, zo zegt Molkenboer. ,,Dit kan nog jaren gaan duren.’’
De Euroborg van FC Groningen krijgt een uitbreiding van iets meer dan tweeduizend zitplaatsen.
quote:
Euroborg uitgebreid met 2600 zitplaatsen

GRONINGEN - Stadion de Euroborg van FC Groningen wordt uitgebreid met ruim 2600 zitplaatsen.

Uit eerdere berekeningen bleek dat de maximale uitbreiding 2200 stoelen zou tellen. Dat worden er dus meer. De extra stoelen zijn nodig omdat FC Groningen 'hot' is. Honderden mensen, zowel supporters als zakenmensen, staan op de wachtlijst voor een seizoenskaart.

De gemeente Groningen verstrekt de NV Euroborg een lening van bijna vier miljoen euro om de uitbreiding mogelijk te maken. De totale capaciteit van het stadion komt door de uitbreiding uit op bijna 23.000.

Als alles meezit, staan de nieuwe stoelen er met ingang van het nieuwe seizoen.

Wethouder Frank de Vries...

RTVNOORD
Het grootste nieuws uit het vorige topic waren toch wel de wilde plannen van Feyenoord en Rotterdam:
quote:
Feyenoord wil groter dan Camp Nou'

'Feyenoord heeft plannen om een nieuw stadion te bouwen. Dit stadion moet het grootste stadion van Europa worden met meer dan 100.000 plaatsen.

VI
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 14:00 schreef koningdavid het volgende:

[..]

De bron is Woerts himself.

Ik quote uit de VI:
"Wij willen ook naar honderdduizend", onthult Chris Woerts. "In eerste instantie bouwen we naar zo'n tachtigduizend, maar we kunnen daarna zo door naar honderdduizend. Dan hebben we na Barcelona - dat 106 duizend mensen kan herbergen - het grootste stadion van Europa. En ja, ik lig er elke nacht wakker van hoe we die laatste zesduizend er ook nog bij kunnen krijgen. Meer dan 75 duizend toeschouwers als begin is al fenomenaal. Het zou toch geweldig zijn als Feyenoord het grootste stadion van Europa heeft?"
quote:
'Rotterdam gaat dankzij sport hele wereld over'

De economische effecten van ’topsportstad' Rotterdam zijn groot. In Nederland, maar ook in het buitenland, zegt sportwethouder Lucas Bolsius.

,,In 2011 hebben we het WK turnen in Ahoy. Twee weken lang 2500 sporters en officials in de stad. Rotterdam komt dan in 25 landen op televisie.’’ Een jaar later is de Maasstad het toneel voor het WK tafeltennis, opnieuw in Ahoy. ,,Dat levert circa 850 miljoen televisiekijkers op. Ook in China. We willen dan ook de banden daar gaan aanhalen.’’ Het binnenslepen van sportevenementen is goed voor de stad, voor het aantal hotelovernachtingen en voor de werkgelegenheid.

Rotterdam aast niet alleen op het WK voetbal (2018) en de Olympische Spelen tien jaar later. In 2012 zou de Maasstad al een rol moeten spelen bij de Spelen die dan in Londen - ‘ op een uur vliegen’ - worden gehouden.

Bolsius denkt dat Rotterdam in de aanloop, maar ook tijdens het evenement in de Britse hoofdstad als een soort satelliet-stad wel degelijk een rol kan spelen. ,,Zoals Maleisië dat was bij de Spelen in Sydney. We hebben goede sportvoorzieningen waar sporters kunnen trainen.’’

De nieuwe Kuip moet de sportieve ambities van Rotterdam verder onderstrepen. De wethouder hoopt dit najaar een knoop te kunnen doorhakken over de plek van het megastadion op sportcomplex Varkenoord. Het wordt daar dringen, omdat er naast een nieuw onderkomen voor Feyenoord ook een ijsbaan moet komen en velden voor amateursport. Bolsius ontkent dat er voor de ijsbaan geen plek meer is. ,,We hebben niet voor niets tien miljoen euro vrijgespeeld. Die ijsbaan komt er.’’

Technisch directeur Peter Bosz van Feyenoord vindt dat de nieuwe Kuip minimaal 80.000 toeschouwers moet kunnen herbergen. Het complex zou al in 2015 klaar moeten zijn.

Kuip-directeur Jan van Merwijk onderstreept dat het voetbalstadion (geschatte kosten 300 tot 400 miljoen euro) ook voor andere doeleinden (popconcerten) gebruikt moet worden. ,,Het liefst 365 dagen per jaar, al zullen er heus niet iedere dag 80.000 mensen komen.

Van Merwijk wil bij de nieuwe Kuip dan ook andere voorzieningen als winkels, restaurants, een bioscoop en een casino. ,,We denken aan een uitgaansgebied waar mensen langdurig verblijven. Ook een ijsbaan past daar goed bij.
Deze zomer is het stadion het toneel voor concerten van de muziekbands Kane (28 juni) en Doe Maar (10 en 12 juli). Op 6 september is er een feest vanwege het honderd-jarig bestaan Feyenoord. De live-show van De Vrienden van Amstel in de Kuip (5 juli) gaat niet door. Ook rond het EK voetbal zijn geen grote festiviteiten gepland.

Bron: Algemeen Dagblad
BUITENLAND
VfB Stutgartt gooit de sintelbaan eruit. De plannen:



Club Brugge werkt aan een nieuw stadion, volgens de impressie gaat die er als volgt uit zien:



De stad Mechelen heeft plannen voor een nieuw, stedelijk voetbalstadion:
quote:
Stad schept kader voor ontwikkeling nieuw stadion

Het schepencollege van Mechelen lichtte vanmiddag haar visie op de ontwikkeling van een nieuw gemeenschappelijk voetbalstadion toe. "We scheppen een kader waarmee projectontwikkelaars nu verder kunnen", zegt burgemeester Bart Somers.

Op een persconferentie deed burgemeester Bart Somers, geflankeerd door schepen van ruimtelijke planning Karel Geys en schepen van sport Koen Anciaux, de visie van het gemeentebestuur voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk voetbalstadion uit de doeken. Opmerkelijk, de ontwikkeling van een nieuw stadion op de Eandissite wordt gekoppeld aan de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan het Keerdok, aan het Rode Kruisplein, en de mogelijke ontwikkeling van nieuwe baanwinkels op de zone N16-Dijle waar dus ook het nieuwe voetbalstadion zou kunnen komen(zie plannetje).

Voetbalstadion aan Eandis-site
Het college keurde immers het zogenaamd vlekkenplan goed. Dit plan duidt aan welke functies binnen het projectgebied Keerdok op welke plaatsen mogelijk zijn. Op de site Keerdok zal een nieuwe woonwijk herrijzen terwijl de site Eandis (en mogelijk ook de bufferzone naast en in de lus van de afrit) plaats biedt aan het nieuwe voetbalstadion en baanwinkels.

"We hebben dit plan goedgekeurd na maanden discussiëren en nadenken hoe we deze zone opnieuw kunnen invullen", zegt burgemeester Bart Somers. "We hebben drie geïnteresseerde projectontwikkelaars gehad die om een signaal vroegen om van start te kunnen gaan met voorstellen voor de nieuwe site. Dat signaal geven we hier vandaag. Voor ons kan er een nieuwe woonwijk komen dat het verlengde moet zijn van het kloppend stadshart aan het Keerdok. Daarvoor moeten de baanwinkels verhuizen. De herlokalisatie van deze winkels kan gebeuren op het stuk aan de Eandissite waar ook het voetbalstadion kan komen. Het is dus geenszins de bedoeling om een nieuw Wijnegem Shopping Center te laten bouwen. Daar zeggen we absoluut nee tegen."


Voetbalstadion in totaal project
Het nieuwe gemeenschappelijke voetbalstadion zal gebouwd moeten worden door een projectontwikkelaar die ook de nieuwe woonwijk uit de grond moet stampen. "Voor ons is de totaalontwikkeling belangrijk. Als stad zeggen we nu dat de projectontwikkelaar de nieuwe huizen niet kan zetten zonder zelf te investeren in een voetbalstadion."

Op die manier kan een voetbalstadion voor de helft gefinancierd worden, want voor een nieuw stadion heeft de stad zelf geen geld. "Je zit al gauw aan 25 miljoen euro voor een stadion van 15.000 à 17.000 zitjes", zegt Somers. "Dat kunnen we niet betalen. Een dergelijk bedrag uit de stadskas halen, is onmogelijk." Maar om het stadion toch te kunnen optrekken, koppelt het gemeentebestuur de ontwikkeling van het voetbalstadion aan het ontwikkelen van de hele Keerdoksite. "De stad beschikt op die site - op het oude zwembad na - over geen enkele eigendom. De projectontwikkelaars die zich geroepen voelen, moeten de eigendommen verwerven. Vervolgens moeten de projectontwikkelaars een deel van hun geld dat ze verdienden met het oprichten van een nieuwe woonwijk in het voetbalstadion steken."

"Clubs bij elkaar brengen"
De volgende stap is het uitnodigen van de KV Mechelen en KRC Mechelen door het stadsbestuur. Somers: "We hebben uiteraard al informele contacten gehad, maar komende week zullen we met de clubs praten. Zij zullen dan samen met de uiteindelijke projectontwikkelaar moeten onderzoeken hoe ze juridisch de eigendommen van het stadion moeten organiseren."

Dat de nood, zeker bij KV Mechelen, hoog is om een nieuw optrekje te vinden, beseft Somers. "Voorzitter Johan Timmermans heeft me al herhaaldelijke keren laten blijken dat een stadion tegen 2012 belangrijk is voor de club. Wel, we scheppen hier het kader zodat de komende maanden de projectontwikkelaars hun voorstellen kunnen uitwerken. Wat de clubs zelf betreft, zullen we alle medewerking verlenen om de gronden van hun hoofdterreinen, als ze die zelf in handen hebben, naar een woonzone om te toveren. Zo kunnen zij meer opbrengsten genereren om mee in de bouw van het nieuwe stadion te steken."

Johan Timmermans: "Een belangrijke stap"
In een eerste reactie laat KVM-voorzitter Johan Timmermans weten dat hij tevreden is met het initiatief dat de stad vandaag ondernam. "Dit is een belangrijke eerste stap. Op deze manier geeft de stad een concreet signaal aan de projectontwikkelaars en de clubs dat het voetbalstadion er mag komen. We gaan nu in op de uitnodiging van de stad en zullen aandachtig luisteren."

Een uitgebreide reactie van Johan Timmermans kan u straks op deze site terugvinden. Meer uitleg van Bart Somers kan je trouwens dankzij KVM-partner Radio Reflex hier beluisteren.

Bron: KV Mechelen
Impressie van Aslantepe, het 52.000 plaatsen tellende nieuwe stadion van Galatasaray:


Tottenham Hotspur bekijkt de mogelijkheid van een nieuw stadion:
quote:
Spurs sit on new stadium report

07/05/2008
By John Ley

Tottenham have deferred an announcement on whether they are to leave White Hart Lane, their home of 109 years. The club insisted there was "nothing untoward" in the decision to delay the findings of research into the club's future.

Tottenham's 2007-08 interim financial statement indicated that they would report by the end of June on the outcome of their appraisals, and their preferred option in respect of an increased-capacity stadium. However, a club spokesman said: "Following the latest appraisal, it will now not be possible to make an announcement within that time frame."

Daniel Levy, the Tottenham chairman, added: "The difficulties with seeking a solution to our need for increased capacity are significant. They include low residual land values within the Tottenham area which, in turn, makes enabling development less feasible, along with a limited number of suitable alternative sites within London, all of which require land assembly.

"I am determined that we shall work towards a successful outcome, and a project of this nature and importance cannot be hurried. On a point of clarity, we have taken no decision on whether or not to expand White Hart Lane, and we continue to review and keep our options open.

"I appreciate that supporters are keen for news on the future of the stadium, and felt that it was important to provide an update. I shall, of course, keep you [the Tottenham supporters] fully appraised of any developments in the coming months."

Tottenham are continuing investigations into whether it would be possible to extend White Hart Lane, increasing the capacity from just over 36,000 to 50,000. Several potential sites have been identified, including one adjacent to the present stadium.
Het nieuwe stadion van Slavia Praag is af en telt 21.000 plaatsen:


[ Bericht 50% gewijzigd door EnGCatjuh op 09-05-2008 11:51:23 ]
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_58572247
Zuidwesthoek van het Abe Lenstra Stadion wordt op dit moment verbouwd. (tvp )
pi_58572419
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
  vrijdag 9 mei 2008 @ 12:41:13 #4
208984 Ziggenmufter
In permanente staat
pi_58573620
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
Niet elke week. Topwedstrijden 100% bezettingsgraad.
Feyenoord-Ajax: 103.000 Feyenoord-supporters en 3.000 neuzenaanhangers ..... ik glim al vast van trots.

Overige wedstrijden: 80%.

Gemiddeld 90%. Dus gemiddeld ca. 90.000 toeschouwers.
pi_58574299
er zitten nu met een bekerwedstrijd 20.000 supporters, als het even wat minder gaat in de competitie ligt het gemiddelde op zo'n 40.000 schat ik (dit jaar, vanwege de aankopen, uitgezonderd)
pi_58574456
Feyenoord zal vooral sportief moeten groeien omdat vol te krijgen.
pi_58575309
En dan zou het misschien wel kunnen, hoewel ik 100.000 wel erg aan de hoge kant vind.
pi_58575390
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
quote:
Kortom, Feyenoord heeft dus een miljoenen aanhang die veel over heeft voor zijn club en is verspreid over heel Nederland en ligt in het dichts en meest bevolkte gebied in Nederland. Ook schijnt een groot deel, veel groter dan Ajax, een bovenmodaal inkomen te hebben. Feyenoord is ook echt voor alle lagen van de bevolking.
Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
  vrijdag 9 mei 2008 @ 15:43:31 #9
17275 Mr_Brownstone
Believe it... or not.
pi_58577171
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 11:44 schreef ruud_fr het volgende:
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen

je weet het leuk te vertellen, Ziggenmufter
maar no way dat dat stadion elke week vol zit
Tegen de tijd dat het stadion er staat zijn we ook weer 10 jaar verder. Toeschouwersaantallen groeien al jaren bij (bijna) iedere club. Wie weet hoe het er dan voor staat

(tevens tvp)
Yes, that sequence of words I just said made perfect sense.
I've got my propaganda, I've got revisionism. I've got my violence in hi-def ultra-realism. All a part of this great nation. I've got my fist, I've got my plan, I've got survivalism.
  vrijdag 9 mei 2008 @ 15:47:30 #10
17275 Mr_Brownstone
Believe it... or not.
pi_58577250
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 14:18 schreef De_Ananas het volgende:

[..]


[..]

Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
van die miljoenenaanhang of dat gedeelte over het bovenmodaal inkomen?

Het tweede blijkt alleen al uit alle investeringsfondsen waar genoeg mensen staan te trappelen om groot geld in te leggen. Voor die talentpool alleen al moest er 250.000 ingelegd worden. 27 mensen hebben daarvan, door de transfer van Drenthe gok ik, 125.000 winst teruggekregen, waarvan 25 alles weer hebben geinvesteerd in Feijenoord. Het nieuwste investeringsfonds van Feijenoord kost 5mil(!!) p.p. om je in te kopen. Dus aan kapitaal binnen het Feijenoord legioen schijnbaar geen gebrek.

Wat betreft die miljoenenaanhang... Er was niet zo lang geleden een topic waarin de afzetmarkten van de verschillende clubs werden vergeleken. Miljoenenaanhang is misschien wat overdreven, maar we hebben wel een hele grote afzetmarkt (praktisch heel zuid-holland en zeeland en delen van west-brabant)
Yes, that sequence of words I just said made perfect sense.
I've got my propaganda, I've got revisionism. I've got my violence in hi-def ultra-realism. All a part of this great nation. I've got my fist, I've got my plan, I've got survivalism.
pi_58577294
Gaat dit topic nou ook al verkloot worden door dat geneuzel over die 100.000 plaatsen?

Nette geactualiseerde OP trouwens
De Graafschap - KV Mechelen - Tranmere Rovers
  vrijdag 9 mei 2008 @ 16:09:07 #12
134625 Lamzak_
FC Twente!
pi_58577690
quote:
Grolsch Veste nieuwe naam stadion

09-05-2008

Het stadion van FC Twente krijgt een nieuwe naam. Met ingang van het komende voetbalseizoen wordt het omgedoopt tot ‘Grolsch Veste’. Joop Munsterman, voorzitter vanFC Twente, en Ab Pasman, bestuursvoorzitter van Grolsch, onthulden vrijdagmiddag gezamenlijk de nieuwe naam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het vernieuwde stadion, is dit gevierd met ‘pannenbier’.

-later vandaag foto's en een videoverslag van de onthulling-

“FC Twente bouwt momenteel aan de uitbreiding van het stadion naar ruim 24.000 zitplaatsen, een toename van 10.700 plaatsen. Met de nieuwe naam bekrachtigen we de goede relatie die we hebben met buurman Grolsch, goed ‘noaberschap’ zoals we in Twente zeggen. Zowel FC Twente als Grolsch zijn internationaal georiënteerd, maar hechten beide aan de regio. Wederom een Twentse naamgever waar we trots op zijn,” aldus Joop Munsterman.

Standvastig en eigenzinnig
De naam ‘Grolsch Veste’ is een naam met een positieve betekenis voor zowel FC Twente als voor Grolsch. Voor FC Twente betekent de naam een voor tegenstanders moeilijk te nemen ‘veste’; een plek waar het voor de tegenstander lastig is een goed resultaat te behalen. De herkomst van Grolsch, Groenlo, is vestingstad Grol, een stad met goede sfeer en gezelligheid. De stad floreerde door de standvastigheid en eigenzinnigheid van de Grollenaren. Het zijn deze eigenschappen en ambitie waar zowel Grolsch als FC Twente zich goed in herkennen.

Trouw aan de regio
FC Twente en Grolsch hebben al 43 jaar een bijzondere relatie. In 1965 was Grolsch zelfs de eerste shirtsponsor van de club. Ab Pasman: “Vakmanschap is Meesterschap is naast Grolsch ook van toepassing op FC Twente. We zijn trots op de club, op Oost-Nederland als onze thuishaven en op ons bier. FC Twente en Grolsch zitten in de genen van de Oost-Nederlanders. De nieuwe naamgeving bevestigt onze regionale verankering.”


Enschede, onze stad! ons domein!
pi_58578236
Grolsch Veste. Mooie naam.
pi_58578384
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 15:47 schreef Mr_Brownstone het volgende:

[..]

van die miljoenenaanhang of dat gedeelte over het bovenmodaal inkomen?

Het tweede blijkt alleen al uit alle investeringsfondsen waar genoeg mensen staan te trappelen om groot geld in te leggen. Voor die talentpool alleen al moest er 250.000 ingelegd worden. 27 mensen hebben daarvan, door de transfer van Drenthe gok ik, 125.000 winst teruggekregen, waarvan 25 alles weer hebben geinvesteerd in Feijenoord. Het nieuwste investeringsfonds van Feijenoord kost 5mil(!!) p.p. om je in te kopen. Dus aan kapitaal binnen het Feijenoord legioen schijnbaar geen gebrek.

Wat betreft die miljoenenaanhang... Er was niet zo lang geleden een topic waarin de afzetmarkten van de verschillende clubs werden vergeleken. Miljoenenaanhang is misschien wat overdreven, maar we hebben wel een hele grote afzetmarkt (praktisch heel zuid-holland en zeeland en delen van west-brabant)
Afzetmarkt zegt niet alles en omdat er een paar talentpools zijn is het inkomen hoger dan bij Ajax fans?



75.000 lijkt me beter dan 100.000, om ontopic te blijven
pi_58579216
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 15:49 schreef vingerplant het volgende:
Gaat dit topic nou ook al verkloot worden door dat geneuzel over die 100.000 plaatsen?

Nette geactualiseerde OP trouwens
Speciaal voor jou dan!
quote:
De Graafschap denkt aan nieuw onderkomen

De Graafschap heeft besloten onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van een nieuw stadion op een andere locatie. Dat meldt de Doetinchemse eredivisionist op de officiële website. Mocht het haalbaarheidsonderzoek leiden tot een positief advies, dan zal de club uiterlijk eind dit jaar besluiten of een nieuw stadion wordt gerealiseerd en op welke locatie.

De reden van het onderzoek is dat het bereiken van de doelstelling om structureel in de Eredivisie te spelen, gepaard gaat met een budget van minimaal vijftien miljoen euro. Op de huidige locatie van Stadion De Vijverberg is een budget van hoger dan circa tien miljoen euro helaas niet realiseerbaar. Onderzocht zal onder andere worden, of een nieuw stadion kan en zal leiden tot de benodigde budgetverhoging.

De Graafschap heeft de gemeente inmiddels op de hoogte gebracht van het onderzoek. De Vijverberg dateert oorspronkelijk uit 1954 en onderging verbouwingen in 1970 en 1998. Het Doetinchemse bouwwerk heeft een capaciteit van elfduizend zitplaatsen.
  vrijdag 9 mei 2008 @ 17:58:11 #16
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_58579656
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 14:18 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

Daar zou ik graag bronnen van willen zien !
Hmm, ik had het ook ergens gelezen. Vond het zelf ook wel verbazingwekkend. Heb geen directe bron echter.
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_58579721
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 17:31 schreef sjimz het volgende:

[..]

Speciaal voor jou dan!
[..]




Zijn ze al een tijdje mee bezig natuurlijk. Wat mij betreft mag het ook wel, De Vijverberg zoals hij nu is is erg gaaf, maar natuurlijk ook gewoon 'nieuwbouw'. Voor het echte Vijverberg-gevoel moeten we toch 10 jaar en verder terug. Ik ben benieuwd of, waar en wanneer het gaat komen.

D'r zit trouwens wel een foutje in het bericht, we hebben geen 11.000 plaatsen meer, maar het Groningen trucje in alle stilte vorig jaar al uitgevoerd
De Graafschap - KV Mechelen - Tranmere Rovers
  vrijdag 9 mei 2008 @ 18:08:46 #18
212185 Palmboom313
Hilary Duff
pi_58579796
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:02 schreef vingerplant het volgende:

[..]



Zijn ze al een tijdje mee bezig natuurlijk. Wat mij betreft mag het ook wel, De Vijverberg zoals hij nu is is erg gaaf, maar natuurlijk ook gewoon 'nieuwbouw'. Voor het echte Vijverberg-gevoel moeten we toch 10 jaar en verder terug. Ik ben benieuwd of, waar en wanneer het gaat komen.

D'r zit trouwens wel een foutje in het bericht, we hebben geen 11.000 plaatsen meer, maar het Groningen trucje in alle stilte vorig jaar al uitgevoerd
ze wouden de vijferberg toch ook al eens verplaatsen. Omdat de grond waar de graafschap nu zit veel geld waar is.
pi_58579876
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:08 schreef Palmboom313 het volgende:

[..]

ze wouden de vijferberg toch ook al eens verplaatsen. Omdat de grond waar de graafschap nu zit veel geld waar is.
Klopt, voor dat de nieuwe Vijverberg is gebouwd wilde men verhuizen naar Sportpark Zuid. Dat ging echter niet door en vervolgens werd er nieuw gebouwd op de huidige lokatie, in 2 fases. Vorig jaar hebben investeerders de grond overgenomen, is De Graafschap van haar schuld afgekomen en zijn de plannen voor een nieuw stadion op gang gekomen.
De Graafschap - KV Mechelen - Tranmere Rovers
  vrijdag 9 mei 2008 @ 20:01:11 #20
208984 Ziggenmufter
In permanente staat
pi_58581586
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 18:23 schreef Paaskonijn het volgende:
100.000 plaatsen _!
Yep!!

Hier een plaatje van Nou Camp als het gerenoveerd is en uitgebreid is naar 106.000 zitplaatsen.


Dit is Wembley, 90.000 zitplaatsen


Dallas Cowboy Stadium van 80.000 zitplaatsen ziet er enorm mooi uit, alleen moet dat schuifdak verder open kunnen om net wat meer licht door te laten. Voor de rest heel mooi.


Het Reliant Stadium in Houston ziet er ook enorm modern uit van buiten en mooi uit van binnen en dit dak kan VOLLEDIG open.


En dan te bedenken dat onze Kuip groter wordt dan al deze stadions.

Ik moet de Oude Kuip (de ovale vorm) erin terug zien van binnen, met de bijzondere mooie buitenkant van wat er bijvoorbeeld in Houston, Dallas en Arsenal staat.

Het Reliant Stadion is het beste voorbeeld, omdat er een schuifdak op de nieuwe Kuip komt. De Amsterdam Arena is echt enorme Bijlmermeer crap vergeleken bij deze schoonheid.

Ze gebruiken ook natuurlijk gras in dat stadion van Houston.
  vrijdag 9 mei 2008 @ 20:04:02 #21
206804 _Mike_
A.F.C.A.
pi_58581634
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:01 schreef Ziggenmufter het volgende:
En dan te bedenken dat onze Kuip groter wordt dan al deze stadions.
Dit is toch nog niet eens zeker?
,,Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."
  vrijdag 9 mei 2008 @ 20:06:06 #22
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_58581679
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:04 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Dit is toch nog niet eens zeker?
Zolang hij er niet staat is het niet zeker nee, maar het zijn wel de plannen uiteindelijk.
Ten percent faster with a sturdier frame
  vrijdag 9 mei 2008 @ 20:06:22 #23
208984 Ziggenmufter
In permanente staat
pi_58581685
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 20:04 schreef _Mike_ het volgende:

[..]

Dit is toch nog niet eens zeker?
Tuurlijk wel.
  vrijdag 9 mei 2008 @ 21:54:11 #24
166650 don-diablo
Hillcroft Spirit
pi_58583693
Ik denk zelf dat 80.000 echt wel genoeg is voor een modern stadion die voor meerdere doeleindes ingezet zal worden. 106.000 kan ik niet serieus nemen.
Love will tear us apart (Joy Division)
  vrijdag 9 mei 2008 @ 21:54:43 #25
108558 Messenga
goeiendag wat een geheel!
pi_58583702
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 21:40 schreef Ziggenmufter het volgende:

[..]

Rotterdammers weten heus wel waar ze mee bezig zijn. Amsterdammers daarentegen kunnen alleen maar dom lullen.
Bronnen daarvan? Feyenoord moet eerst presteren voor ze iets gaan bouwen.
Hoeveel aanvragen voor seizoenskaarten kan Feyenoord niet inwilliggen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')