Delicieux | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:41 |
Ok, ik heb niet goed uitgekeken. Bij het maken van een grote pan met curry heb ik per ongeluk de pot paprikapoeder verwisseld met de gemalen hot chili. Met andere woorden: de curry vlamt je de mond uit. Heeft iemand misschien een idee hoe ik de curry weer minder scherp kan krijgen? | |
Nomnomnomnom | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:45 |
weg gooien | |
marcel-o | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:45 |
melk er bij drinken | |
morg78 | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:46 |
Blokjes aardappel laten meekoken. Of stevig verdunnen, met water/room/kokosmelk/enz. | |
nerd4sale | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:46 |
Een beetje yoghurt of kokosmelk erdoor? | |
JaZekerZ | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:46 |
citroensap | |
Delicieux | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:49 |
quote:Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd..... | |
OxygeneFRL | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:50 |
creme freche/ room of melk erbij | |
Delicieux | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:52 |
Het is een heldere curry, dus room is niet zo geschikt.... De aardappeloptie is volgens mij wel het proberen waard! dank! | |
JaZekerZ | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:58 |
quote:nou dat gebruik ik er altijd voor het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten.. | |
Delicieux | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:13 |
quote:Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken.... | |
Deliah | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:15 |
Yoghurt er bij eten of bij het eten gooien. | |
MrTorture | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:19 |
citroensap werkt goed inderdaad! en dan eventueel bruine suiker om het zure tegen te gaan. | |
Talek | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:23 |
Bruine basterdsuiker..... | |
JaZekerZ | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:28 |
quote:nou een scheutje voorgebrouwen citroensap kan ieder gerecht wel hebben hoor gewoon 1x knijpen en je bent een heel eind met je scherpe curry maar succes dus | |
Maarten1 | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:29 |
zout dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:30 |
Bruine suiker erdoor gooien. | |
Tezz | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:31 |
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar. Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door. | |
Copycat | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:32 |
Ook hier de tip van bruine suiker. | |
JaZekerZ | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:38 |
Pas op.. dalijk hou je alleen nog maar pannenkoekenbeslag over | |
MinderMutsig | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:38 |
quote:Dat lijkt me eigenlijk sterk, zout is een smaakversterker. Vet neemt de pittigheid goed op maar omdat melk of kokosroom niet echt een optie is in een heldere curry zou ik ook voor de aardappeloptie gaan en eventueel later nog wat bruine suiker erdoor. | |
Nonneke | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:39 |
schepje suiker | |
Flurry | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:56 |
quote:vetter maken verzacht inderdaad de smaak... bij italiaans eten helpt veel kaas bijvoorbeeld ook. | |
simmu | dinsdag 6 mei 2008 @ 14:59 |
de totale hoeveelheid door 2 delen, de ene helft in de vriezer, de andere aanvullen met dingen als aardappel en erwtjes en wat bouillon erbij. | |
maok | dinsdag 6 mei 2008 @ 15:03 |
Suiker inderdaad | |
Flurry | dinsdag 6 mei 2008 @ 15:21 |
quote:oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt | |
EricT | dinsdag 6 mei 2008 @ 16:14 |
quote: | |
Jordy-B | dinsdag 6 mei 2008 @ 16:36 |
vanavond dus toch maar even bidden voor het eten... | |
novel | dinsdag 6 mei 2008 @ 18:08 |
ik doe dan kalk erin. Koop dat als poeder. kalktabeltten (zonder smaakje) zal ook werken. | |
Martijn_77 | dinsdag 6 mei 2008 @ 18:50 |
quote:Waa rhaal je dat? Ik ben er namelijk nog naar opzoek | |
en_Joy | dinsdag 6 mei 2008 @ 21:45 |
quote:Nee, het is echt waar! Suiker helpt goed tegen pittigheid. (tip nummer 6). | |
novel | woensdag 7 mei 2008 @ 11:06 |
quote:Tegenwoordig bij Jacob Hooy. Vroeger ook wel bij apotheek. Maar huidige apotheek deed alsof ik grondstof voor een bom wilde bestellen Begrepen niet dat ik het bij koken gebruikte. Je moet natuurlijk spaarzaam gebruiken, (teveel kalk is ook niet goed). Het Kruidvat verkoopt smaakloze kalk/magnesium tabletten. Zou je ook kunnen malen. | |
Palmboom313 | woensdag 7 mei 2008 @ 18:51 |
melk er bij drink is de scherpe smaak meteen weg | |
JaZekerZ | woensdag 7 mei 2008 @ 20:18 |
Die curry zal toch onderhand wel koud geworden zijn.. wat heb je gedaan TS en is het gelukt?? | |
cindy10 | donderdag 8 mei 2008 @ 02:19 |
schepje suiker! uiteraard haal je niet alle hitte uit het gerecht... maar met een kleine uitschieter van peperpot etc...kan je dat aardig opheffen door suiker! | |
Vork | donderdag 8 mei 2008 @ 09:17 |
quote:Da's toch ook de bedoeling? De heetheid van pepers wordt overigens gemeten met de zogehete Scoville test (google maar wat), waarbij suikerwater wordt gebruikt om de heetheid te verdunnen totdat een testpanel dit niet meer proeft. De mate van verdunning geeft dan de heetheid van een peper weer. En als het dan nog brandt, de capsaïcine uit de pepers (dat wat de peper heet maakt) is vet- en alcoholoplosbaar. In principe zou een vettere pot curry dan een minder branderig effect moeten geven. Vandaar dat er ook meestal kokosmelk of santen wordt gebruikt (beiden rijk aan vet) om de curry te vermilden. | |
Flurry | donderdag 8 mei 2008 @ 09:42 |
quote:Dat tweede punt ben ik helemaal met je eens, maar dat eerste niet. De capsaïcine laat je tong denken hitte te registreren en suiker vermindert dat effect niet. Het kan misschien wat afleiden, maar dat zou dan met zoute, zure of bittere smaken net zo goed (of slecht) werken en het kan nooit voorkomen dat tong gevoelloos wordt en je lippen rood en wat er verder gebeurt als je te scherp eet | |
Oblivion | donderdag 8 mei 2008 @ 10:46 |
quote:Wat hij/zij zeg... Beetje laat maar toch... | |
LoudGirl | donderdag 8 mei 2008 @ 20:04 |
Voor de volgende keer: serveren met een schep Griekse yoghurt erop. Die kan iedereen er dan naar smaak doorroeren. | |
nexus-pilot | donderdag 8 mei 2008 @ 23:02 |
je moet gewoon normale melk drinken (breekt door een of ander stof de proteïnen van de pepers af waarvoor zorgt dat het wat "zachter" in je mond proeft) | |
Delicieux | maandag 12 mei 2008 @ 16:29 |
Ok, hier het resultaat: Ik heb een paar vastkokende aardappels in blokjes van een centimeter gesneden en die een minuutje of 20 rustig mee laten koken. Daarna heb ik de helft van die stukjes er weer uitgevist en weggeflikkerd. Daarna hebben we genoten van een heerlijke curry, die lekker pittig was, maar net niet tè. Het voordeel was ook dat er meteen een hoop vet/olie opgenomen was. Goede tip, dus! Dank! | |
morg78 | woensdag 14 mei 2008 @ 12:28 |
Alstu | |
xxjosjex | donderdag 15 mei 2008 @ 11:35 |
Suiker of gembersiroop! | |
Manneke_Pils | donderdag 15 mei 2008 @ 11:49 |
En de echte vraag is hier: Moest er nog iemand naar de WC rennen na het eten of niet? | |
JohnDope | donderdag 15 mei 2008 @ 17:02 |
Misschien moet je het mengen met witte rijst. Een bord witte rijst er naast zetten om het te doven werkt in ieder geval goed. Suiker kan ook, maar dat bederft de smaak, dan kan je er beter ook nog een colaatje bij drinken. | |
SHE | maandag 19 mei 2008 @ 18:43 |
Nooit gaan koken als je boos bent. Ik ben iets te caliente geweest met de jalapeno's op zuur. Die drijven nu in mijn chili fantastico, maar het is zo heet dat mijn lippen vuurrood zijn. Nu heb ik natuurlijk meteen met mijn vingers het grootste gedeelte eruit zitten vissen, maar ondertussen hebben de pepers zo'n 15 min. meegewarmd Hoe lang duurt het voor de capsaiciden zich hechten? Ben ik op tijd? Of eten we vanavond chili met melk? | |
SHE | maandag 19 mei 2008 @ 18:44 |
quote:Ja goed idee, een bijtende vloeistof als cola werkt echt hemels op een fikkende muil. Idioot. | |
MinderMutsig | maandag 19 mei 2008 @ 18:45 |
quote:Ik zou die aardappeltip proberen. | |
SHE | maandag 19 mei 2008 @ 18:46 |
Ik heb geen enkele aardappel in huis. Die gebruik ik overigens alleen voor zout probleempjes | |
Oblivion | maandag 19 mei 2008 @ 18:51 |
quote: quote: Ik doe het zelf ook altijd. Donkere bruine basterd suiker. En daarna natuurlijk niet meer zo heet koken... | |
SHE | maandag 19 mei 2008 @ 19:29 |
Ik heb er ook een schep bruine suiker in gedaan, maar dat moest sowieso. Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen dat het eruit vissen van de pepers geen flikker helpt Blijkbaar binden ze retesnel aan de eiwitten en tomaten. |