dinsdag 6 mei 2008 @ 13:41:43 #1
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511239
Ok, ik heb niet goed uitgekeken.
Bij het maken van een grote pan met curry heb ik per ongeluk de pot paprikapoeder verwisseld met de gemalen hot chili. Met andere woorden: de curry vlamt je de mond uit.

Heeft iemand misschien een idee hoe ik de curry weer minder scherp kan krijgen?
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_58511301
weg gooien
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:45:56 #3
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_58511321
melk er bij drinken
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_58511325
Blokjes aardappel laten meekoken. Of stevig verdunnen, met water/room/kokosmelk/enz.
pi_58511330
Een beetje yoghurt of kokosmelk erdoor?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:46:47 #6
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58511339
citroensap
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:49:17 #7
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511399
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:46 schreef JaZekerZ het volgende:
citroensap
Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:50:35 #8
104901 OxygeneFRL
....dus....
pi_58511425
creme freche/ room of melk erbij
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:52:09 #9
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511456
Het is een heldere curry, dus room is niet zo geschikt....

De aardappeloptie is volgens mij wel het proberen waard! dank!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:58:21 #10
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58511569
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:49 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....
nou dat gebruik ik er altijd voor

het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten..
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:13:37 #11
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511938
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:58 schreef JaZekerZ het volgende:

[..]

nou dat gebruik ik er altijd voor

het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten..
Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_58511994
Yoghurt er bij eten of bij het eten gooien.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:19:37 #13
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_58512065
citroensap werkt goed inderdaad! en dan eventueel bruine suiker om het zure tegen te gaan.
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:23:25 #14
169798 Talek
Just my 2 cents...
pi_58512138
Bruine basterdsuiker.....
Famous last words: 'Haha, you stupid drag...'
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:28:12 #15
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58512222
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:13 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....
nou een scheutje voorgebrouwen citroensap kan ieder gerecht wel hebben hoor
gewoon 1x knijpen en je bent een heel eind met je scherpe curry

maar succes dus
pi_58512261
zout

dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar
"Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple"
pi_58512275
Bruine suiker erdoor gooien.
pi_58512299
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar.

Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:32:42 #19
61646 Copycat
C'era una volta
pi_58512335
Ook hier de tip van bruine suiker.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:38:15 #20
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58512443
Pas op.. dalijk hou je alleen nog maar pannenkoekenbeslag over
pi_58512454
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:29 schreef Maarten1 het volgende:
zout

dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar
Dat lijkt me eigenlijk sterk, zout is een smaakversterker.

Vet neemt de pittigheid goed op maar omdat melk of kokosroom niet echt een optie is in een heldere curry zou ik ook voor de aardappeloptie gaan en eventueel later nog wat bruine suiker erdoor.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:39:41 #22
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58512478
schepje suiker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:56:58 #23
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_58512881
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:31 schreef Tezz het volgende:
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar.

Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door.
vetter maken verzacht inderdaad de smaak... bij italiaans eten helpt veel kaas bijvoorbeeld ook.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_58512924
de totale hoeveelheid door 2 delen, de ene helft in de vriezer, de andere aanvullen met dingen als aardappel en erwtjes en wat bouillon erbij.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  dinsdag 6 mei 2008 @ 15:03:56 #25
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_58513022
Suiker inderdaad
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')