Je zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen door je eten te bereiden met kruiden, i.p.v. er achteraf kruiden op te gooien?quote:Op maandag 5 mei 2008 18:32 schreef casper019 het volgende:
En hebben jullie misschien tips om mijn eten anders wat sterker/pitteger van smaak te maken nadat je opgeschept heb?
Gebruik gewoon wat meer kruiden tijdens het bereiden.quote:Op maandag 5 mei 2008 18:40 schreef casper019 het volgende:
Word ook tijdens het bereiden gekruid, maar ikvind wat extra gekruid lekkerder... (en bedoel ook echt EXTRA gekruid)
quote:Eén doctorandus deed een studie van al het wetenschappelijk onderzoek naar keukenzout en de impact op de gezondheid. Tot haar niet geringe verbijstering bleek er helemaal geen serieus wetenschappelijk onderzoek terug te vinden. Wel duizenden artikels die steeds maar op hetzelfde stramien voortbouwden: "Zout is slecht voor hart en bloedvaten". Nooit was er op grote schaal dubbel-blind onderzoek gebeurd; iedereen nam maar aan dat het zo wel zou zijn...
Daarom vond een collega van deze dame het nodig onderzoek gaan te doen naar de schadelijkheid van keukenzout. En toen bleek dat zo’n zes percent van de mensheid genetisch aanleg heeft voor bepaalde afwijkingen aan hart en bloedvaten. En die mensen moeten echt wel een beetje voorzichtig zijn met zout. Maar 94 % van de mensheid hoeft er helemaal niet op te letten!
(Graham A. MacGregor, DIETARY SODIUM AND POTASSIUM INTAKEquote:Recommendations in the USA, Belgium, and recently in
the UK that the whole population should reduce sodium and
increase potassium intake are therefore based not on direct
evidence but on animal and epidemiological evidence
(Lewis H. Kuller, Salt and Blood Pressure, population and individual perspectives, 1997)quote:The need to reduce the amount of salt in the diet
has remained a very zuztrovewial. issue in spite of
strong evidence from animal experimental and
human studies that increased salt intake is
associated with increased blood pressure levels.
Ik zelf eigenlijk ook maar kan het originele artikel met bronnen niet terugvinden...wel jammerquote:Op woensdag 7 mei 2008 16:33 schreef en_Joy het volgende:
Ik zou dolgraag die artikelen eens willen zien, erg interessant.
me vriend heeft er laatst sambal van gemaakt maar das toch best veel werk (vooral omdat je handen goed moet wassen).quote:Op donderdag 8 mei 2008 09:07 schreef casper019 het volgende:
ik weet wel welke pepertjes je bedoelt denk ik.. die kleine rode toch???
Kan je die ook snijden en in je eten mengen nadat je opgeschept hebt op je bord (zodat je familyniet vergaat van de hitte )
of zou je ze echt moeten meekoken en kan je ze niet rauw eten?
Heb je miss een recept hoe hij die sambal gemaakt heeft??quote:Op donderdag 8 mei 2008 11:38 schreef Angst het volgende:
[..]
me vriend heeft er laatst sambal van gemaakt maar das toch best veel werk (vooral omdat je handen goed moet wassen).
maar je kan het ook gewoon in stukje snijden en door je eten doen :p
Niet in alle eten zit zout, uiteraard, als je vanuit verse ongezouten ingrediënten vertrekt zit er zelfs helemaal geen zout in. In prefab supermarkt maaltijden zit meestal heel veel zout (en soms Ve-tsin), omdat het van zich zelf totaal geen smaak heeft.quote:Op donderdag 8 mei 2008 18:45 schreef OldJeller het volgende:
In eten zit al genoeg zout, dus door er steeds zelf er zout aan toe te voegen, zeker op jouw manier, is het niet erg goed voor je gezondheid.
Aangenomen dat men b.v. dagelijks brood eet, waar over het algemeen bijna altijd zout in zit.quote:Op donderdag 8 mei 2008 21:06 schreef David het volgende:
[..]
Niet in alle eten zit zout, uiteraard, als je vanuit verse ongezouten ingrediënten vertrekt zit er zelfs helemaal geen zout in. In prefab supermarkt maaltijden zit meestal heel veel zout (en soms Ve-tsin), omdat het van zich zelf totaal geen smaak heeft.
En Ve-tsin is nu juist een stof die gevaarlijk kan zijn.quote:Op donderdag 8 mei 2008 21:06 schreef David het volgende:
[..]
Niet in alle eten zit zout, uiteraard, als je vanuit verse ongezouten ingrediënten vertrekt zit er zelfs helemaal geen zout in. In prefab supermarkt maaltijden zit meestal heel veel zout (en soms Ve-tsin), omdat het van zich zelf totaal geen smaak heeft.
per dag?quote:Op vrijdag 9 mei 2008 00:03 schreef allsystemshalt het volgende:
[..]
En Ve-tsin is nu juist een stof die gevaarlijk kan zijn.
De maximale toegestane dosis is 120 mg per kg/lichaamsgewicht.
Heb je daar toevallig een bron van?quote:Op vrijdag 9 mei 2008 00:03 schreef allsystemshalt het volgende:
En Ve-tsin is nu juist een stof die gevaarlijk kan zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |