abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_58207534
Goeiedag,

Vanmiddag heb ik even een miskoop gedaan nadat ik een een usb wifi dongle heb gekocht . De bedoeling van de USB dongle is om hem in de pc te duwen en op deze manier draadloos internet zien te krijgen. Het moet dus een accespoint worden.

Nu zei die man bij de winkel: "Ja je moet het zien als een kabelnetwerk, maar dan zonder kabel. Als het daarmee kan, dan kan het ook met zo'n dongle."

Nu heb ik wat zitten testen en doen, maar ik krijg het dus echt niet voor elkaar. Ik heb al wat op internet zitten zoeken, maar daar vind ik er ook niets over.

Weet iemand een mogelijkheid om van een wifi usb dongle een wifi accesspoint te maken?
pi_58207598
Wat je hebt gekocht is een WiFi ontvanger, om dus een computer draadloos internet te laten ontvangen.

Je hebt er dus niets aan. Wou je hem voor je PDA/DS/console gebruiken?

Het beste wat je kan doen is dat ding retourneren, en dan een goedkoop 40 euro draadloze routert te kopen, die achter je huidige router te zetten (als je die hebt), dan functioneert ie ook als acces point. Of gewoon een draadloze router met 4 lan poorten bijv ipv je huidige.
pi_58207718
Voor de DS inderdaad. Anders moet ik inderdaad maar terug naar die man die mij verkeerd heeft ingelicht.
pi_58208438
Nintendo brengt daar niet voor niets een apart apparaatje voor op de markt. Heb het zelf ook geprobeerd voor mijn wii met een usb wifi dongle, maar dat gaat echt niet werken. Zoals RacerDKB zegt kun je het beste een goedkope wifi router aanschaffen. Zo'n Nintendo wifi dongle zal ook werken, maar is ongeveer nety zo duur en aan een router heb je een stuk meer.
"Evil preaches tolerance until it is dominant, then it tries to silence good."
  maandag 21 april 2008 @ 19:23:33 #5
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_58208481
Wlan router achter je bestaande router kan, maar als je niks aan die 4 extra poorten hebt die erop zitten dan zou ik voor een accespoint gaan
pi_58208578
a) maak een ad-hoc netwerk tussen je pc en NDS
b) maak een netwerkbrug tussen je internetverbinding en je WLAN

en internetten maar
?
pi_58208740
nou ik heb het nog wat geprobeerd, ik breng die dongle wel terug en koop bij een andere winkel wel een goedkope wifi router met wat extra poorten. Dat is namelijk nooit overbodig.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')