abonnement Unibet Coolblue
pi_65796805
quote:
Washington State Wants DNA From All Arrestees
An anonymous reader writes in to say that "Suspects arrested in cases as minor as shoplifting would have to give a DNA sample before they are even charged with a crime if a controversial proposal is approved by the Legislature. "It is good technology. It solves crimes," claims Don Pierce, executive director of the Washington Association of Sheriffs and Police Chiefs. Under the bill, authorities would supposedly destroy samples and DNA profiles from people who weren't charged, were found not guilty or whose convictions were overturned. Others believe that this is just another step in the process to build a national DNA database with everyone in it."
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  vrijdag 6 februari 2009 @ 13:28:35 #102
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_65797856
quote:
'Latitude is bedreiging voor de privacy'

Uitgegeven: 6 februari 2009 12:18
Laatst gewijzigd: 6 februari 2009 12:17

AMSTERDAM - Google Latitude, eerder deze week gelanceerde software voor mobiele telefoons waarmee vrienden elkaar op de hoogte kunnen houden van hun lokatie, vormt een ernstige bedreiging voor de privacy.

Dat stelt althans de organisatie Privacy International, die de dienst onder de loep nam. Met Latitude kunnen vrienden op Google Maps van elkaar zien waar ze zich bevinden. De software bepaalt dat aan de hand van lokatiegegevens van gsm-masten, wifitoegangspunten en GPS.

Volgens Google is de privacy goed gewaarborgd: de dienst werkt alleen als die expliciet wordt ingeschakeld, en gebruikers kunnen precies bepalen met wie ze welke informatie willen delen.

Onvoldoende

Privacy International vindt dat onvoldoende. Volgens de organisatie kan Google niet voorkomen dat derden de dienst inschakelen zonder dat de gebruiker dat merkt. De organisatie wijst bijvoorbeeld op de mogelijkheid dat een werkgever zijn personeel voorziet van mobieltjes waarop Latitude is geactiveerd, of dat iemand de dienst op andermans telefoon inschakelt als de eigenaar even weg is van zijn bureau.

Stalkers

"Op dit moment is Latitude een geschenk voor stalkers, nieuwsgierige werkgevers, jaloerse partners en geobsedeerde vrienden", constateert Privacy International. De organisatie roept Google op om de software te voorzien van periodieke herinneringen, die de gebruiker er op moeten wijzen dat Latitude actief is.

Op dit moment doet alleen de Blackberry-versie van de software dat. Google zegt tegenover de BBC dat het bedrijf die functionaliteit ook in andere eddities van Latitude gaat opnemen.

© NU.nl/Wieland van Dijk
nu.nl
  maandag 16 februari 2009 @ 22:14:22 #103
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_66139670
quote:
Gegevens 2,2 miljoen mensen gekaapt

Van onze verslaggever Jeroen Trommelen
gepubliceerd op 13 februari 2009 21:27, bijgewerkt op 14 februari 2009 09:50


HILVERSUM - Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onderzoekt het gebruik van de gegevens van 2,2 miljoen Nederlanders door het Hilversumse mediabedrijf Advance. Dat handelt volgens het college mogelijk in strijd met de Wet op de Persoonsgegevens.


www.jeechteleeftijd.nl, een van de sites waar mensen veel privacygevoelige informatie achter laten. De handel in privacygevoelige gegevens door bedrijven als Advance raakt steeds omstredener. De Consumentenbond is vrijdag een campagne begonnen om de digitale persoonsgegevens van burgers beter te beschermen. Samen met het CBP heeft de bond daarvoor tien basisrechten op privacygebied geformuleerd.

Advance verzamelt de gegevens via een tiental websites die vaak zijn gekoppeld aan televisieprogramma’s van SBS en RTL. Het bedrijf is voor dertig procent in handen van de investeringsmaatschappij van Joop van den Ende.

Het CBP begint zijn onderzoek naar aanleiding van bevindingen van de Volkskrant. Het college verwijst naar de verwerking van ‘bijzondere’ persoonsgegevens, die aan strenge eisen moet voldoen. Advance verzamelt gegevens over seksuele voorkeur, levensovertuiging en lidmaatschap van een vakbond. Die mogen volgens de wet niet worden verwerkt, tenzij de burger daar uitdrukkelijk toestemming voor verleent.

Het mediabedrijf voegt de antwoorden samen van online-testjes en onderzoekjes op internet, waardoor van één persoon honderden kenmerken kunnen worden gecombineerd. Gebruikers weten niet welke websites aan elkaar worden gekoppeld. Hun profielen en mailadressen worden gebruikt voor reclame en marketing.

Op testjes als je-echte-leeftijd.nl vullen gebruikers vragenlijsten in over persoonlijk ziekteverleden, drugsgebruik, leefgewoonten en financiën. De test over seksgedrag bevat zeer intieme vragen en is ingevuld door 60 duizend mannen. De resultaten zijn ter beschikking gesteld aan de medicijnenfabrikant Pfizer van erectiepil Viagra.


Advance heeft een ‘interactieve relatie’ met 2,2 miljoen Nederlanders, zegt het bedrijf. Van ongeveer 300 duizend van hen zijn meer dan honderd persoonskenmerken bekend. Het bedrijf houdt zich strikt aan de wet en vreest het onderzoek van het CBP niet, zegt een woordvoerster. ‘We voldoen aan de eisen van de branchevereniging voor dialoogmarketing, DDMA, en die zijn zelfs strenger dan de wet.’
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  vrijdag 13 maart 2009 @ 16:28:45 #104
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_67012793
quote:
Steun voor DNA-onderzoek tegen misdaad
Uitgegeven: 13 maart 2009 14:54
Laatst gewijzigd: 13 maart 2009 14:54
DEN HAAG - Het kabinet wil zogeheten DNA-verwantschapsonderzoek inzetten in de strijd tegen misdaad.

Uit dergelijk onderzoek kan blijken of een bloedverwant van iemand wiens DNA is onderzocht de dader van een misdrijf is.

Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dat het mogelijk maakt verwantschapsonderzoek te gebruiken voor de opheldering van strafzaken.

Het DNA-onderzoek wordt al gebruikt voor het vaststellen van ouderschap en gezinshereniging van asielzoekers.

Behoefte

Volgens Hirsch Ballin bestaat er een dringende behoefte aan verwantschapsonderzoek in het strafrecht.

Wanneer klassiek DNA-onderzoek geen resultaat oplevert, kan via verwantschap alsnog de identiteit van een verdachte worden bepaald. Ook kan daarmee een verdachte juist worden uitgesloten.

De Tweede Kamer moet zich nog buigen over het wetsvoorstel.
Nu.nl
  woensdag 18 maart 2009 @ 23:03:47 #105
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_67190249
quote:
Machteloos bij diefstal van identiteit

ROTTERDAM - Iemand van wie de identiteit wordt gestolen en die daardoor verkeerd staat geregistreerd in politie- en justitieregisters, staat machteloos.

Dat menen bestuurskundige Albert Meijer (Universiteit Utrecht) en biometrie-expert Irma van der Ploeg (Hogeschool Zuyd). Zij benadrukken dat iedereen slachtoffer kan worden van identiteitsfraude.

De rechtbank in Den Haag oordeelde begin deze maand dat de staat niet verantwoordelijk is voor onjuiste registratie van persoonsgegevens. Een slachtoffer van identiteitsfraude moet zelf alle 25 politiekorpsen in Nederland af om door agenten gemaakte fouten te herstellen. Ron Kowsoleea die de zaak had aangespannen, en wiens leven door de onjuiste politieregistratie is geruïneerd, probeert al vijftien jaar tevergeefs zijn naam te zuiveren.
ad.nl
  woensdag 18 maart 2009 @ 23:33:54 #106
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_67191868
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 23:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

ad.nl
Ja maar... Ja maar....... ik heb toch niks te verbergen

Dit soort berichten gaan we nog veel zien in de toekomst, je leven wat kapot gemaakt door de overheid. De overheid die blind uitgaat van zijn eigen systeem

Walgelijk
  woensdag 18 maart 2009 @ 23:37:20 #107
239053 trifko
One Minute!
pi_67192033
quote:
Digitale borstfoto spoort kanker eerder op

BILTHOVEN - Minister Klink geeft donderdag bij het RIVM in Bilthoven het startsein voor een nieuw landelijk systeem voor het maken van digitale borstfoto's. Ieder jaar worden er van zo'n 900.000 vrouwen borstfoto's gemaakt binnen het landelijk bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Door de digitale fotografie kan borstkanker eerder worden opgespoord, aldus het RIVM.

Voor de zomer zal de helft van alle apparatuur waarmee de borstfoto's worden gemaakt, digitaal zijn. Door de digitalisering verbetert de kwaliteit van de foto's. Hierdoor kunnen afwijkingen sneller worden gesignaleerd.
Vrouwen die aan het onderzoek meedoen zullen in eerste instantie geen verschil merken. De manier waarop de foto's worden genomen blijft hetzelfde. Het RIVM verwacht echter dat met deze techniek borstkanker in een eerder stadium kan worden ontdekt.
Bijkomend voordeel van het nieuwe systeem is dat alle informatie voortaan digitaal beschikbaar is. Bij een verandering van ziekenhuis of specialist hoeven er niet opnieuw foto's te worden gemaakt.
Jaarlijks krijgen een miljoen vrouwen tussen 50 en 75 jaar een uitnodiging om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek is bedoeld om vroegtijdig te ontdekken of iemand borstkanker heeft. Dankzij dit bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks 750 vrouwen minder aan borstkanker.


Bron: Telegraaf
http://www.telegraaf.nl/b(...)ker_op__.html?p=13,2
The greatest trick Trifko ever pulled was convincing the world he doesn't exist...
  donderdag 19 maart 2009 @ 09:10:34 #108
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_67196707
quote:
DEN HAAG - Grofweg 50 duizend veroordeelden die hun straf tot dusver hebben ontlopen, moeten die de komende jaren alsnog ondergaan. Minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft een reeks van maatregelen aangekondigd om veroordeelden op te sporen en achter de tralies te krijgen danwel hun boetes te innen.

Justitie reserveert de komende drie jaar vijfhonderd cellen voor de groep die zijn straf probeert te ontlopen. Na die periode moet het stuwmeer aan achterstallige straffen zijn weggewerkt. Het team dat veroordeelden opspoort die nog een gevangenisstraf van ten minste driehonderd dagen moeten uitzitten, wordt verdubbeld tot twintig man.

Veel veroordeelden ontspringen de dans omdat ze onvindbaar zijn voor justitie.

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) onderzoekt nu in hoeverre ‘onvindbare veroordeelden’ tegelijk wel iedere maand op hun adres een uitkering krijgen van bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank of het UWV, danwel bekend zijn bij de Belastingdienst.

Als die overlap groot blijkt, wil Hirsch Ballin die gegevens koppelen. Tevens kunnen boetes dan via inhoudingen op uitkeringen geïncasseerd worden.

Het Openbaar Ministerie zal verder de zwaarste gevallen met naam en toenaam signaleren op het internet. Het publiek kan dan helpen bij de opsporing.

Ook wordt de techniek van automatische nummerplaatherkenning breder ingezet. Controlevoertuigen kunnen dan in een oogwenk zien of de eigenaar van een bepaalde auto boetes heeft uitstaan. Als dat het geval is wordt het voertuig in beslag genomen tot de boete is voldaan.
http://www.volkskrant.nl/(...)moet_straf_ondergaan
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 19 maart 2009 @ 09:31:19 #109
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67197232
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 23:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

ad.nl
Heb je ook het artikel gelezen waarnaar gelinkt wordt: Onschuldig, maar bekend als zware crimineel? Dat is ook weer een spijkerhard voorbeeld hoe gevaarlijk zulke databases kunnen zijn. Zeker nu de verantwoordelijkheid nergens ligt.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  vrijdag 1 mei 2009 @ 15:23:10 #110
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_68559705
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1191790.ece/Persvrijheid_overal_ter_wereld_achteruit
quote:
AMSTERDAM - Journalisten zijn in steeds meer landen niet vrij om te schrijven of uit te zenden wat ze willen. Die trend is al zeven jaar bezig, maar in 2008 was voor het eerst in alle regio’s ter wereld sprake van een verslechtering van de persvrijheid.

Dit blijkt uit het jaarrapport Freedom of the Press 2009 van Freedom House, dat vrijdag is gepubliceerd. De organisatie wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid en beoordeelt sinds 1980 wereldwijd de mate van persvrijheid. Het rapport komt aan de vooravond van de Internationale Dag van de Persvrijheid, die op 3 mei wordt gehouden.

Volgens Freedom House staan Italië, Hongkong en Israë niet langer te boek als landen met een vrije pers. In italië worden journalisten regelmatig geïntimideerd door criminelen en extreemrechtse groeperingen. De vrijheid van journalisten wordt verder ingeperkt door Italiaanse rechters. En mediabedrijven in Italië zijn in handen van een paar ondernemers, waardoor de pluriformiteit onder druk staat.

In Hongkong doet de invloed van het communistische China zich steeds meer voelen. In Israël.werden journalisten beperkt in hun mogelijkheden om verslag te doen van de oorlog in de Gazastrook. De autoriteiten probeerden verslaggevers ook te beïnvloeden. I

In de landen die vroeger tot de Sovjetunie behoorden verslechterde de situatie in 2008 aanzienlijk.Hetzelfde geldt voor landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Freedom House spreekt van intimiderende campagnes tegen de onafhankelijke media.

Van de 195 beoordeelde landen staan er 70 te boek als ‘vrij’. Een groep van 61 landen, waaronder Israël en Italië kreeg het oordeel ‘gedeeltelijk vrij’ en de overige landen zitten in de categorie ‘niet vrij’.

Het slechtst scoren volgens Freedom House onder meer China, Cuba, Iran, Birma en Zimbabwe.

Nederland heeft volgens het rapport een zeer hoge mate van persvrijheid.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 4 mei 2009 @ 00:57:01 #111
57097 Ender_Wiggin
hey buurman
pi_68642862
quote:
'Raad van Europa inzetten tegen bankgeheim'
Uitgegeven: 3 mei 2009 20:32
Laatst gewijzigd: 3 mei 2009 20:32
DEN HAAG - De Raad van Europa moet ook in actie komen tegen het bankgeheim als het aan CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt ligt.
bron
pi_68779333
quote:
'Elke maand kwart miljoen verzoeken om gegevens telecom-gebruikers'
Maandelijks vragen opsporingsdiensten een kwart miljoen keer naw-gegevens, ip-adressen en e-mailadressen op bij het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie. Dat is fors hoger dan aanvankelijk werd verwacht.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_68939872
quote:
Limburg gaat wiet geregistreerd verkopen

Vanaf 1 januari 2010 zullen de gebruikers van cannabis alleen nog met een pasje cannabis kunnen kopen in de coffeeshops van Limburg. Dat werd vandaag bekend gemaakt door de acht burgemeesters van de provincie. Ook de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken steunen de proef.

Voortaan wordt de softdrugs alleen nog verkocht aan leden van de coffeeshops, met een maximum van 3 gram per klant per dag in de hele provincie Limburg. Mogelijk kan de softdrugs alleen giraal worden afgerekend.

De minister van Justitie, Hirsch Ballin, vindt dat met de nieuwe manier van verkopen weer terug wordt gegaan naar het oorspronkelijke uitgangspunt van het Nederlandse gedoogbeleid. De burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, zei over het plan: "We halen bezoeken aan de coffeeshop weer uit de anonimiteit." Door het nieuwe beleid denken de burgemeesters van de provincie dat het onaantrekkelijk wordt voor buitenlandse drugstoeristen om nog naar Nederland te komen.
pi_69376433
http://www.volkskrant.nl/(...)en_bezwaar_tegen_EPD
quote:
gepubliceerd op 24 mei 2009 22:47, bijgewerkt op 25 mei 2009 09:52

DEN HAAG - Nederlanders zijn massaal voorstander van een Elektronisch Patiëntdossier (EPD) waarmee medici gegevens kunnen uitwisselen. 94 procent is vóór en 6 procent heeft bezwaren.

Dit meldt de patiëntenorganisatie NCPF op basis van een enquête die ze door TNS-Nipo heeft laten houden. De consumenten- en patiëntenfederatie was betrokken bij de opzet van het EPD en is voorstander van invoering.

Volgens het onderzoek heeft 94 procent van de ondervraagden geen bezwaar gemaakt tegen het uitwisselen van medische gegevens via het EPD. Degenen die wel bezwaar gemaakt hebben (6 procent), zijn vooral bezorgd over hun privacy en de beveiliging van het systeem.

''

Invoering in 2010
De Tweede Kamer heeft ingestemd met invoering van het EPD in 2010. De Eerste Kamer moet de plannen nog goedkeuren en heeft kritische vragen bij minister Klink van Volksgezondheid ingediend.

Uit een enquête van het artsenblad Medisch Contact bleek onlangs dat medici zelf weinig voelen voor opname van hun gegevens in het EPD.
pi_69389998
Lekkere jongens, 6 procent heeft bezwaar gemaakt dus 94% is voor.

Die 94% weet de helft niet eens het hoe en wat over dat EPD.
Overigens het feit dat huisartsen ongeveer dezelfde percentages halen, alleen dan omgekeerd, zegt wel genoeg dunkt me
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 27 mei 2009 @ 00:02:54 #116
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69439435
Hij stond hier nog niet /
Per 28 juni vingerafdruk inleveren
Kort samengevat: per 28 juni moet iedereen die voor een officieel (reis)document gaat zijn/haar vingerafdruk inleveren.

En deze, naar aanleiding van dit nieuwsbericht:
quote:
Britse regering is pijnlijke gegevens kwijt
maandag 25 mei 2009 | 12:13
LONDEN (ANP) - De Britse regering is weer gevoelige computergegevens kwijt. Op drie harde schijven die vorig jaar werden gestolen van een luchtmachtbasis, blijken privégegevens van enkele honderden medewerkers van de Britse luchtmacht te staan. Dat onthulde de Britse krant The Guardian maandag.

Op de computerbestanden staat informatie over onder meer buitenechtelijke relaties, drugsgebruik en prostitueebezoek van ongeveer vijfhonderd luchtmachtmedewerkers, onder wie enkele hooggeplaatste officieren. De gegevens zouden tijdens het doorlichten van de personeelsleden zijn vergaard.

De harde schijven werden in september gestolen van een 'extra beveiligd' gedeelte van de luchtmachtbasis Innsworth, in het graafschap Gloucestershire. De luchtmacht beweerde toen echter dat de harde schijven alleen onschuldige informatie bevatten, zoals woonadressen en bankgegevens. De minister van Defensie en het Britse parlement zijn volgens The Guardian niet van de werkelijke inhoud op de hoogte gebracht

Groot-Brittannië werd het afgelopen jaar opgeschrikt door een reeks schandalen waarbij de privacy van burgers in het geding kwam. Zo maakte de Britse Defensie in juli bekend dat de afgelopen vier jaar 650 laptops en 131 usb-sticks waren ontvreemd. Eind 2007 verloor de Britse belastingdienst de bankgegevens van 25 miljoen burgers.
Dus: de overheid bezit een enorme shitload aan data over jou, raakt die kwijt en jij zult never nooit niet van iets weten totdat er een chantagebrief bij jouw post zit.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_69498596
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  zaterdag 30 mei 2009 @ 11:45:41 #118
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_69549508
Smsjes gaan ongevraagd naar politie
quote:
Sms'jes gaan ongevraagd naar politie
Telefoonbedrijven in de fout
Gepubliceerd: 30 mei 2009 11:02 | Gewijzigd: 30 mei 2009 11:29
Door onze redacteur Jos Verlaan


Den Haag, 30 mei. Telecomproviders T-Mobile en Vodafone dragen structureel sms-berichten van hun klanten over aan de opsporingsdiensten.

De recherche, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de politie krijgen de berichten toegestuurd zonder de vereiste toestemming van rechter-commissaris of minister van Binnenlandse Zaken.

Dat bevestigen woordvoerders van de AIVD en het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Voorzitter Michiels van Kessenich van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIV), zegt in een vraaggesprek met NRC Handelsblad dat de AIVD onrechtmatig handelt wanneer dat sms-verkeer zonder toestemming van de minister wordt gebruikt.

Telefoonbedrijven mogen wel zogeheten verkeersgegevens overdragen op verzoek van de opsporingsdiensten. Dan gaat het om informatie over wanneer een klant met wie en waar vandaan gebeld heeft. Voor het overdragen van de inhoud van mail- of belverkeer is een machtiging van de rechter-commissaris nodig of, in het geval van de AIVD, toestemming van de minister.

T-Mobile en Vodafone kunnen de inhoud van sms-berichten niet ‘filteren’ van de verkeersgegevens. Zo komen de sms’jes toch terecht bij de opsporingsdiensten. KPN, de derde grote provider, zegt sms-berichten wel te kunnen filteren.

De CTIV heeft deze praktijk onlangs aangekaart bij de AIVD en minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en erop gewezen dat daarmee de grondwettelijke bescherming van het telefoongeheim wordt geschonden. Ter Horst heeft de Tweede Kamer laten weten dat de telecomproviders „onjuist en mogelijk onrechtmatig” handelen. Volgens haar valt het binnenhalen van die ongevraagde sms’jes de AIVD niet te verwijten. Omdat het om „mogelijke schendingen van de persoonlijke levenssfeer” gaat, mag de AIVD die sms’jes voorlopig alleen lezen na uitdrukkelijke toestemming.

De AIVD en de politie stellen dat ze dat sms-verkeer van de providers ongevraagd en ongewenst binnenkrijgen. De AIVD sloeg de sms’jes tot voor kort op in haar eigen digitale systemen, maar gaat die nu apart registreren. De politie voegt de sms’jes toe aan het strafdossier, zodat duidelijk is wat er binnen is gekomen, aldus de woordvoerder van het landelijk parket.
Het is deels natuurlijk te wijten aan de incapabele houding van T-mobile en Vodafone (ik geloof er ook geen snars van), maar deels ook vanwege de achterlijke verkeersretentiewetten.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  zaterdag 30 mei 2009 @ 16:49:36 #119
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69555443
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 11:45 schreef Iblis het volgende:
Smsjes gaan ongevraagd naar politie
[..]

Het is deels natuurlijk te wijten aan de incapabele houding van T-mobile en Vodafone (ik geloof er ook geen snars van), maar deels ook vanwege de achterlijke verkeersretentiewetten.
En in aanvulling hierop:
quote:
'AIVD kan ongevraagd meekijken met sms'jes'
(Novum) - De AIVD kan ongevraagd meekijken met sms-berichten die zijn verzonden door klanten van T-Mobile en Vodafone. Dat zegt de scheidend voorzitter van de commissie die de inlichtingendiensten controleert, Irene Michiels van Kessenich, zaterdag in NRC Handelsblad.
'AIVD kan ongevraagd meekijken met sms'jes'

Op grond van de wet heeft de AIVD alleen het recht om te achterhalen met wie een klant heeft gebeld en op welk tijdstip. Om een sms te mogen inzien, is toestemming nodig van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA).

De verkeersgegevens over telefoongebruik zijn volgens Michiels van Kessenich bij T-Mobile en Vodafone echter gekoppeld aan de sms-teksten. Ze zouden de sms'jes niet uit de verkeersgegevens kunnen filteren, waardoor ze worden meegezonden. KPN kan dit wel filteren.

De AIVD stelt in de krant dat de sms'jes ongevraagd en ongewenst binnenkomen. De inlichtingendienst sloeg de sms'jes tot voor kort op in eigen digitale systemen, maar gaat ze nu apart registreren.
Uitgegeven op Zaterdag 30 mei 2009 om 13:01:07 , bijgewerkt om 13:08:24
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 30 mei 2009 @ 18:50:51 #120
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_69557975
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Redactie Frontpage maandag 1 juni 2009 @ 12:24:32 #121
145738 superworm
is erbij
pi_69598765
quote:
Vingerafdruk in ID-bewijs uitgesteld
Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in een brief de Tweede Kamer geïnformeerd over het uitstel van het invoeren van het vingerafdruk-identiteitsbewijs.

Oorspronkelijk zou elke Nederlander die vanaf 28 juni een nieuwe ID-kaart of paspoort haalde, twee vingerafdrukken moeten afgeven. Die worden dan op de biometrische chip gezet, alsmede in een overheidsregister opgenomen. De Europese richtlijn is slechts het opnemen van de vingerafdrukken in de chip - Nederland heeft vrijwillig, als enige EU-lidstaat, besloten tot een nationale database. In Duitsland is het afgeven van vingerafdrukken na protesten van de bevolking optioneel geworden.

De maatregelen zullen nog steeds ingevoerd worden, maar enkele maanden later. Dit wordt volgens Bijleveld gedaan om de gemeentes te ontlasten in de piek van de vakantieperiode. Er worden beide meer persoonsbewijzen aangevraagd, en meer vakantieaanvragen gedaan door ambtenaren.

De staatssecretaris had al op 27 februari jongstleden van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) vernomen, dat de datum van 28 juni niet haalbaar was voor de gemeenten, hoewel de hard- en software voor de maatregelen wel voor die datum geregeld konden worden.

De nieuwe invoerdatum is 21 september 2009. Tot die tijd wordt bij het aanvragen van een identiteitsbewijs nog niet naar vingerafdrukken gevraagd.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  maandag 1 juni 2009 @ 17:42:22 #122
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69607761
quote:
Op maandag 1 juni 2009 12:24 schreef superworm het volgende:

[..]


Wat een ellendige bende idioten is het ook, als enige in heel Europa.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 12:38:35 #123
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69630914
Uiterst apart bericht:
quote:
Naar ziekenhuis? Voortaan identiteitsbewijs mee

Wie naar het ziekenhuis gaat, is voortaan verplicht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Dat is het gevolg van de wet 'burgerservice in de zorg' die op 1 juni is ingegaan. Alle zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn verplicht het burgerservice-nummer van cliënten en patiënten op te nemen in de administratie en gegevensuitwisseling.

De wet is ingesteld vanwege het landelijke elektronische patiëntendossier waarbij huisartsen, maar ook ziekenhuizen, patiëntengegevens moeten aanleveren. Om zeker te zijn dat het om de juiste patiënt gaat, is de maatregel genomen. Ook kan fraude worden tegengegaan.
Ten eerste: je dossier is electronisch, want dat zou veel gemakkelijker zijn, maar vervolgens moet je wel een fysiek bewijs meenemen?
Ten tweede: privacy
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 13:03:29 #124
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_69631515
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 12:38 schreef Stupendous76 het volgende:
Uiterst apart bericht:
[..]

Ten eerste: je dossier is electronisch, want dat zou veel gemakkelijker zijn, maar vervolgens moet je wel een fysiek bewijs meenemen?
Ten tweede: privacy
De naam burgerservicenummer is al propaganda in zichzelf
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 3 juni 2009 @ 12:43:09 #125
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_69661970
What else is new?
quote:
Laconiek over identiteitsfraude
wo 03 jun 2009, 07:17
AMSTERDAM - Nederlanders zijn met afstand het naïefste volk op de wereld als het gaat om beveiliging van privégegevens en financiële informatie op internet.

Slechts 23 procent maakt zich zorgen slachtoffer van identiteitsfraude te worden. De Fransen staan met 63 procent op plek twee van meest laconieke internetgebruikers. Amerikanen zijn het meest bezorgd met negentig procent. Dat blijkt uit onderzoek van Trendbox in opdracht van Paypal, een wereldwijd internetbetalingsysteem. Het bedrijf heeft wereldwijd 175 miljoen rekeninghouders. Uit Amerikaans onderzoek bleek eerder al dat ruim een kwart van de vrouwen dupe van identiteitsfraude is geweest.

Niet alleen zijn Nederlandse consumenten op internet naïef, we zijn ook onwetend. Iets meer dan een kwart (28 procent) weet namelijk wat phishing is. Oplichters doen zich in e-mails als betrouwbare bekende voor, zoals de eigen bank of bekende winkelketen, maar lokken consumenten naar websites om ze financiële gegevens te ontlokken. De Spanjaarden staan met 29 procent op plaats twee op de ranglijst van onwetenden op het gebied van phishing.

De onbezorgdheid leidt er mede toe dat maar liefst 56 procent de vele honderden webwinkels toestaat adresgegevens en financiële gegevens te bewaren. Inmiddels heeft 44 procent een eigen profiel met allerlei persoonlijke data op Hyves bijvoorbeeld, die ook nog eens driekwart volledig open heeft gesteld voor de rest van de wereld.

Gevaren
Juist basale informatie als naam van kinderen, honden en geboortedata wordt gebruikt als wachtwoorden. "Het heeft mij in hoge mate verbaasd dat Nederlanders zo achteloos omgaan met de gevaren die helaas met internet gepaard gaan", zegt Robbert de Haan, marketingdirecteur bij PayPal. Via het in Amsterdam gevestigde bedrijf kan met creditcard en pinpas op internet betaald worden. "Ik denk dat Nederlanders behoefte hebben aan gemakkelijk te onthouden en simpel uit te voeren tips en oplossingen om de gevaren te omzeilen. Want als er iets duidelijk naar voren is gekomen, is het wel dat we vooral niet te moeilijk willen doen op internet."
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')