abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_76126519
In hoeverre was het 'waterflesjes en tandpasta-verhaal' naar de achtergrond (uit de nieuwsbulletins, kranten etc) gegleden?
Nu kan er dubbelop worden gewezen op dit gevaar.. met allerhande nieuwe regelgeving als gevolg.. wordt de dreiging daardoor minder?
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  maandag 28 december 2009 @ 01:21:50 #252
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_76128230
quote:
Op maandag 28 december 2009 00:19 schreef Boswachtertje het volgende:
In hoeverre was het 'waterflesjes en tandpasta-verhaal' naar de achtergrond (uit de nieuwsbulletins, kranten etc) gegleden?
Nu kan er dubbelop worden gewezen op dit gevaar.. met allerhande nieuwe regelgeving als gevolg.. wordt de dreiging daardoor minder?
Nee, dat hebben ze zelf ook al toegegeven. Maar om hele belangrijke redenen kunnen ze die regels pas over een paar jaar afschaffen. Echt waar, ging niet anders. Ze weten dat die regels niet helpen, dus we mogen blij zijn dat ze het over maar liefst een paar jaar al willen afschaffen.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  maandag 28 december 2009 @ 13:05:30 #253
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_76137103
quote:
Polsbandje met gps bij feesten ontmoet kritiek
door Chris Ververs en Arjen ten Cate
UTRECHT - Een polsbandje met ingebouwd gps-systeem waarmee bezoekers van grote feesten op de voet kunnen worden gevolgd, zorgt voor commotie binnen de evenementenwereld. Critici vrezen dat festivalgangers in Big Brother terechtkomen en al hun privacy verliezen.

Het bandje is door het Utrechtse bedrijf XL Event ontwikkeld om rellen, zoals bij het dancefeest in Hoek van Holland, in de toekomst te voorkomen. Het systeem is kinderlijk eenvoudig: een bezoeker van een evenement bestelt online een kaartje en laat bij betaling zijn persoonsgegevens achter. Die identiteitsgegevens worden eerst in het toegangskaartje en daarna in het polsbandje opgeslagen. Dat bandje doet de bezoeker bij binnenkomst op het festivalterrein om. Vanaf dat moment is hij via een gps-systeem nauwkeurig te volgen. Het bedrijf verwacht de veiligheid zo drastisch te kunnen verhogen. "Zo kun je relschoppers snel traceren. Rellen zoals in Hoek van Holland zijn beter te voorkomen, omdat je via de gps kunt zien wie er samenscholen", stelt Albert Wester van XL Event. "Er is enorm veel interesse getoond van grote topclubs in het betaald voetbal. Ook grote muziekfestivals zien wel wat in de polsbandjes."

Sceptisch
Horecadeskundigen reageren echter sceptisch. Specialist Jacco Bijlsma van het vakblad Nightlife Magazine voor horecaondernemers vreest 'Big Brother-praktijken'. "We slaan te ver door in het waarborgen van de veiligheid. Het kan toch niet zo zijn dat je een dag gevolgd wordt via gps, als je gewoon een paar bands wilt komen bekijken", foetert hij. "Festivalgangers zijn geen gevangenen met een enkelbandje!" Ook Koninklijke Horeca Nederland is nog niet enthousiast. "Dit gaat wel erg ver", zegt woordvoerder Prinssen.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 29 december 2009 @ 09:39:08 #254
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_76170602
Doorgaan, ongeacht de consequenties, ongeacht of het nuttig is, blind doorgaan:
quote:
'Al-Qaida oefent zelf al met bodyscan'
(Novum) - Het is lang niet zeker of de 23-jarige Nigeriaan die een aanslag in een vliegtuig wilde plegen was betrapt als hij op Schiphol was gecontroleerd met een bodyscan. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een bron die jaren bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst werkte.

Al-Qaida zou zelf ook al zo'n scan hebben om er mee te oefenen. Maandag wees operationeel directeur van Schiphol Ad Rutten erop dat de kans dat de terrorist was gepakt veel groter was geweest als controle met de bodyscan was toegestaan.

Schiphol heeft zeventien bodyscans, maar alleen mensen die ermee instemmen gaan door de scan. Het Europees parlement heeft bezwaren omdat de scan door kleren heen kan kijken.

Dat Al-Qaida de scan ook al heeft, is voor Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) geen reden om af te zien van de invoering van de scan. Op Radio 1 zei ze dat de technologie op luchthavens zo modern mogelijk moet zijn.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 29 december 2009 @ 10:33:16 #255
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_76171650
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 09:39 schreef Stupendous76 het volgende:
Doorgaan, ongeacht de consequenties, ongeacht of het nuttig is, blind doorgaan:
[..]



Net alsof deze maatregelen voor terreurbestreiding is
Anyway, heb hem weer gesubmit voor de frontpage en heb er een nieuws topic van gemaakt

Bedankt.
  dinsdag 29 december 2009 @ 11:48:52 #256
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_76174019
quote:
Inzet spionagevliegtuigje boven Veen

Defensie zet het nieuwe onbemande spionagevliegtuigje Raven in boven het Noord-Brabantse dorp Veen waar het vorig jaar tijdens oud en nieuw tot brandstichting en rellen met de politie kwam. Dat blijkt uit een zogeheten notice to airmen, een bericht voor het vliegverkeer, waarover GPD-kranten vandaag berichtten.

De website Frequency Monitor Centre vond de notice to airmen waarin Veen met name genoemd wordt. Uit het bericht blijkt dat gewoon vliegverkeer tussen oudejaarsavond 21.00 uur en nieuwjaarsochtend 07.00 uur in een ruim gebied rond Veen niet lager dan 300 meter mag vliegen.

Defensie wil geen commentaar geven op de notice to airmen. Het ministerie schafte vorig jaar 72 exemplaren van de Raven aan. De vliegende verrekijkers zijn een meter lang, wegen twee kilo en hebben ook een nachtkijker.
  dinsdag 29 december 2009 @ 21:58:27 #257
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_76198211
En ja hoor!
quote:
Hirsch Ballin wil bodyscan invoeren

DEN HAAG - Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil zo snel mogelijk alle passagiers op Nederlandse luchthavens controleren met een bodyscan.

Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft een bericht daarover van de NOS bevestigd.

Hirsch Ballin heeft dinsdagavond een telefonisch gesprek gevoerd met Janet Napolitano, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid. De bewindsman stelt dat ''de veiligheid van de passagiers hoge prioriteit moet krijgen''.

Hij wil dat de invoering van de bodyscan zo snel mogelijk op Europees niveau mogelijk wordt gemaakt.

Verenigde Staten

Hirsch Ballin gaat op korte termijn met de Amerikaanse autoriteiten regelen dat passagiers op alle vluchten van en naar de Verenigde Staten kunnen worden gecontroleerd met een bodyscan.

Maar op langere termijn zouden reizigers op alle vluchten van en naar Nederland door een bodyscan moeten lopen voordat ze aan boord gaan.

Privacy

De minister denkt dat de privacybezwaren die nu nog leven tegen de bodyscan, waarmee door kleding kan worden gekeken, verdwijnen als de controle is geautomatiseerd.

Op dit moment worden op Schiphol al proeven gehouden met vijftien bodyscans. De luchthaven stelde maandag dat de kans groter was geweest dat de Nigeriaan die vrijdag een aanslag probeerde te plegen op een vlucht naar Detroit gepakt was als hij door een bodyscan had moeten lopen.

Termijn

Volgens Hirsch Ballin zijn er voor zover hem bekend geen fouten gemaakt bij de controle van de Nigeriaan voordat hij aan boord van het vliegtuig stapte. Zijn woordvoerder durft geen termijn te noemen voor de plaatsing van bodyscans op alle Nederlandse luchthavens.

Ook Duitsland liet dinsdag weten te overwegen bodyscans in te voeren op luchthavens. ''Als een dergelijk apparaat de rechten van het individu respecteert, heb ik er geen probleem mee'', aldus minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.
© ANP
  vrijdag 15 januari 2010 @ 10:14:38 #258
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_76841329
quote:
Ambtenaar mag toegang tot woning eisen

DEN HAAG - Miljoenen Nederlanders moeten binnenkort controleambtenaren binnenlaten, zonder verdenking, maar op straffe van verlies van kinderbijslag, AOW of bijstand.

Ook voor weduwen en weduwnaren, wezen en oudere arbeidsongeschikten geldt: wie de controleur niet binnenlaat, wordt daarvoor gekort. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat in behandeling is bij de Tweede Kamer. De kinderbijslag wordt in het wetsvoorstel wanneer de controleambtenaar niet binnenmag in zijn geheel ingehouden, de andere uitkeringen voor de helft. Rechtsgeleerden achten het wetsvoorstel in strijd met het thuisrecht van burgers, dat is vastgelegd in de grondwet, en met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Op grond van de nieuwe wet mogen gemeenten, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV zelf bepalen wanneer zij toegang tot iemands woning willen. Dit om na te gaan of iemand echt alleen woont, of zijn eigen kinderen verzorgt.

Draagvlak
Het kabinet acht de wet noodzakelijk om 'het draagvlak van sociale voorzieningen' in de samenleving te behouden. Van het wetsvoorstel moet 'een preventieve werking' uitgaan. Maar het kabinet verwacht dankzij de ruimere controlebevoegdheden níet meer fraude op te sporen dan nu het geval is. Dit omdat het allang is toegestaan huisbezoeken te doen bij burgers, als zij worden verdacht van fraude.

Het doorzoeken van een woning van iemand die niet verdacht is, mag sinds 2007 alleen nog wanneer de burger vrijwillig meewerkt. Veel gemeenten willen echter al bij de eerste aanvraag van een uitkering een kijkje kunnen nemen in de woning van de aanvrager; het wetsvoorstel moet dat mogelijk maken.
pi_77106386
En je kon er op wachten!
quote:
Hirsch Ballin wil bodyscanners bij EU-vluchten

TOLEDO - Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil de bodyscanners ook gaan inzetten op vluchten binnen de Europese Unie. Hij wil hiermee gelijk oplopen met een EU-voorstel over invoering in heel Europa.

Alleen handmatig fouilleren van alle passagiers kan voor hem desnoods een alternatief zijn.

Bovendien moeten de EU-landen voor de vlucht gegevens over de passagiers doorgeven, om te voorkomen dat terreurverdachten aan boord stappen.

Het gaat om gegevens over creditcards, naam en adres: vrijwel hetzelfde als wat de Verenigde Staten nu eisen over passagiers die naar het Amerikaans luchtruim reizen.

''Het gaat mij erom de veiligheid in de burgerluchtvaart te vergroten'', zei de minister donderdag tijdens informeel EU-beraad met zijn collega's van andere EU-landen en de VS in het Spaanse Toledo.

Naaktbeelden

Hij benadrukte dat de schermen van bodyscanners geen naaktbeelden tonen, maar een grafische vormgeving van een poppetje. Die geeft met een kleurtje aan waar eventueel explosieven of andere materialen onder de kleren verborgen zijn.

Volgens Hirsch Ballin heeft de mislukte aanslag op een vlucht van Amsterdam naar Detroit tijdens Kerstmis de noodzaak van de verscherpte controle aangetoond.

Passagiersgegevens

De Britse en Franse ministers toonden zich eveneens grote voorstander van het doorsturen van passagiersgegevens. Het zogeheten PNR-systeem met de Verenigde Staten was lange tijd zeer omstreden in het Europees Parlement, waar vooral D66-Europarlementslid Sophie in 't Veld pleitte voor meer privacybescherming.

De ministers van Justitie riepen donderdag het Europees Parlement op om voortvarend mee te werken met de voorstellen voor een veiliger luchtvaart.
pi_77375851
quote:
Politiekorpsen handelen in strijd met de wet bij toepassing ANPR

Den Haag - Politiekorpsen handelen in strijd met de wet bij toepassing ANPR 'No-hits' na automatische kentekenherkenning niet direct vernietigd.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) concludeert na onderzoek dat de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en IJsselland in strijd met de Wet politiegegevens (Wpg) handelen door 'no-hits' voortvloeiend uit het gebruik van automatische kentekenherkenning (ANPR) 120 respectievelijk 10 dagen te verwerken.

Automatische kentekenherkenning mag op grond van de Wpg - die op 1 januari 2008 in werking trad - voor de uitvoering van de dagelijkse politietaak onder voorwaarden worden toegepast. Alleen de 'hits' (dat zijn de kentekens die in de automatische vergelijking leiden tot een 'match' met een kenteken in het vergelijkingsbestand) mogen worden bewaard.

Een 'no-hit' betekent dat een gescand kenteken niet voorkomt in het vergelijkingsbestand en dat dit kenteken dus niet wordt gezocht in het kader van de ANPR-actie. Deze kentekens moeten direct worden vernietigd. "Als de politie no-hits niet direct vernietigt, komt iedere automobilist die over een traject rijdt waar de politie automatische kentekenherkenning toepast als potentiële verdachte in de politiebestanden terecht. Dit is in strijd met de wet en een onrechtmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer", aldus Jannette Beuving, Collegelid. Het CBP sluit met de definitieve bevindingen de onderzoeksfase af.

Het wettelijk kader voorziet er in dat indien het CBP voornemens is een last onder dwangsom op te leggen, de twee politiekorpsen in de gelegenheid worden gesteld in een hoorzitting nogmaals hun zienswijze te geven.

Het CBP concludeert dat het politiekorps Rotterdam-Rijnmond in strijd handelt met de Wpg door no-hits voortvloeiend uit de toepassing van ANPR in het kader van de uitvoering van de dagelijkse politietaak 120 dagen te verwerken. Het CBP concludeert voorts dat het politiekorps IJsselland in strijd handelt met de Wpg door no hits voortvloeiend uit het gebruik van ANPR in het kader van de uitvoering van de dagelijkse politietaak 10 dagen te verwerken. De twee politiekorpsen erkennen dat zij no-hits verwerken én dat hiervoor geen wettelijke basis is. Het CBP kan niet anders dan concluderen dat deze korpsen willens en wetens de wet overtreden.

Het CBP publiceerde op 14 juli 2009 de Richtsnoeren ANPR, De toepassing van automatische kentekenherkenning door de politie. In deze richtsnoeren is uiteengezet welke uitleg van de wettelijke normen het CBP als toezichthouder hanteert bij de uitoefening van zijn bevoegdheden.
pi_77379763
quote:
'Politie overtreedt bewust de wet'



DEN HAAG - De politie misbruikt automatische nummerplaatherkenning als een illegaal nationaal volgsysteem. Door gegevens van alle gefotografeerde passerende automobilisten te bewaren, hebben de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en IJsselland ‘willens en wetens de wet overtreden’.

Dat stelt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het CBP deed onderzoek bij beide korpsen na ‘forse signalen’ dat die de wet overtraden, aldus Jannette Beuving, een van de drie collegeleden. Alleen al in Rotterdam zijn 58 vaste camera’s in bedrijf, plus nog mobiele camera’s. Die registreren jaarlijks zo’n 58 miljoen kentekens, die 120 dagen worden bewaard. In de regio IJsseland is dat tien dagen. Hoe de situatie bij andere korpsen is, weet het college niet.
Voorwaarden

De politie mag automatische kentekenherkenning volgens de wet onder voorwaarden toepassen. Alleen kentekens die in een automatische vergelijking een ‘match’ vertonen met een kenteken in het politiebestand, mogen worden bewaard. Zo’n match treedt op als iemand verdacht is van een misdrijf of bijvoorbeeld boetes heeft open staan. De andere kentekens moeten direct worden vernietigd. Dat gebeurt bij de betreffende korpsen niet, zo blijkt uit het onderzoek.

‘Dat leidt ertoe dat iedere automobilist als potentiële verdachte wordt beschouwd’, aldus Beuving. ‘Grote groepen burgers komen zo in politiebestanden terecht, terwijl ze niets op hun kerfstok hebben. Als alle korpsen dat zouden doen, krijg je een nationaal volgsysteem, waarbij alle burgers in politiebestanden zijn opgenomen.’ Van het argument dat het systeem bruikbare informatie kan opleveren tegen criminelen, is niet onder de indruk. ‘Denk je eens in wat je allemaal kunt voorkomen als de staat bij ons thuis camera’s ophangt. Toch voelt iedereen onmiddellijk dat dit te ver gaat.’
Kwalijk

Niet alleen is het huidige gebruik van ANPR tegen de wet, Beuving kwalificeert de gang van zaken ook als ‘erg’ en ‘kwalijk’. Die bezwaren zijn niet door ideologische overwegingen ingegeven, benadrukt Beuving, maar uit juridische: 'Het betekent een inbreuk op burgerrechten en privacyregels.’

De korpsen erkennen volgens het CBP dat ze de zogenoemde ‘no-hits’ bewaren en dat dit volgens de wet niet mag. ‘De politie weet heel goed wat wel en niet kan’, aldus Beuving. ‘De korpsen moeten als de wiedeweerga stoppen met het bewaren van no-hits.’

In Nederland werken 23 van de 26 politiekorpsen met het systeem van automatische kentekenherkenning, ANPR. Het CBP roept de ministeries van justitie en binnenlandse zaken op een einde te maken aan de ongeoorloofde praktijken. Ook dreigt het college de twee onderzochte korpsen met een boete voor iedere dag dat ze doorgaan.
Richtsnoeren

Het CBP heeft vorig jaar richtsnoeren gepubliceerd over de toepassing van automatische kentekenherkenning door middel van camera's.

De rechtbank in Zwolle accepteerde afgelopen zomer de gegevens van de camera’s bij de IJsselbrug als rechtmatig verkregen bewijsmateriaal in een zaak met een serie autodiefstallen. De rechter zag geen strijdigheid met de richtlijnen van het CBP.

Bekijk hier de richtlijnen van het CPB over de kentekenherkenning (.pdf)
Nog wat bronnen:
bron, bron, bron, bron

o, ik zie dat AchJa dit nieuws ook al had bericht
pi_77384510
Dat mag best herhaald worden
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  donderdag 28 januari 2010 @ 18:47:28 #263
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_77386123
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 17:52 schreef Boswachtertje het volgende:
Dat mag best herhaald worden
Dan moet je de reactie van het kabinet even lezen:
quote:
Kabinet: kentekengegevens wel opslaan
(Novum) - Het kabinet wil dat de politie gegevens van automatisch gescande nummerborden die geen 'hit' opleveren, wel kan bewaren. Hiertoe wordt de wet gewijzigd. Daarmee reageren de ministers van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) en van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) op een advies van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Het CBP oordeelde donderdag dat de politiekorpsen IJsselland en Rotterdam-Rijnmond 'willens en wetens' de wet overtreden door gegevens van automatische kentekenscans niet te wissen. Bij het scannen van de nummerplaten moeten kentekens die geen link met een strafbaar feit opleveren, direct worden gewist. Bij de twee korpsen gebeurt dat niet.

Hierdoor komen automobilisten die niets op hun kerfstok hebben als potentiële verdachte in de politiebestanden terecht, stelde het CBP. Dat is 'in strijd met de wet en een onrechtmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer'.

Ter Horst en Hirsch Ballin vinden dat de politie juist wel over deze gegevens moet kunnen beschikken. Zo kunnen strafbare feiten worden opgespoord die pas 'later bekend' worden. "Denk daarbij aan auto's en vrachtwagens die net gestolen zijn of die betrokken zijn bij bijvoorbeeld een overval, of aan auto's van mensen die pas later verdachte worden", stellen zij. In dergelijke gevallen moet kunnen worden uitgezocht waar zo'n voertuig eerder heeft gereden, aldus de bewindslieden.

Om dit mogelijk te maken moet de wet worden gewijzigd. Tot die tijd mogen de politiekorpsen de scans van nummerborden die geen hit opleveren, niet opslaan. Dat is de korpsen IJsselland en Rotterdam-Rijnmond donderdag ook te verstaan gegeven, laat een woordvoerder van Ter Horst weten. "Het zal duidelijk zijn dat de korpsen niet in strijd met de wet willen handelen."
Uitgegeven op Donderdag 28 januari 2010 om 17:32:31
Het valt me mee dat ze het CBP niet opheffen, maar dat zal binnenkort wel gebeuren...
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_77426088
quote:
Eurocommissaris: voer bodyscanners niet overhaast in
Viviane Reding, de nieuwe Eurocommissaris voor justitie, wil dat bodyscanners niet overhaast worden ingevoerd. De gevolgen voor de volksgezondheid zijn niet volledig uitgezocht en het nut van de scanners moet nog worden bewezen, zegt ze.

Reding, die in de nieuwe Europese Commissie de justitieportefeuille heeft, deed haar uitspraken donderdag op Data Protection Day. De politica vindt dat er moet worden gekeken naar concreet bewijs voor het nut van bodyscanners, en dat er niet op basis van emotie mag worden gereageerd. Ze zegt het zich 'niet voor te kunnen stellen' dat deze techniek zonder een gedegen onderzoek zal worden ingevoerd, gezien de gevolgen voor de privacy.

Haar zorg geldt ook het delen van gegevens over financiële transacties met de Verenigde Staten. Dat gebeurt waarschijnlijk weer vanaf 1 februari, op aandringen van de Amerikaanse overheid, die zegt deze gegevens nodig te hebben voor de strijd tegen terrorisme. Reding zegt echter nog niet overtuigd te zijn dat het delen van de transacties in de strijd tegen het terrorisme 'nodig en proportioneel' is. De Eurocommissaris zegt hier kritisch naar te zullen kijken.

Reding ageerde ook tegen behavioural advertising, oftewel het aanpassen van advertenties aan internetters op basis van hun surfgedrag. Wat Reding betreft kunnen persoonsgegevens van internetters 'nooit worden gebruikt zonder toestemming van de gebruiker'. Bovendien zouden de gebruikers een goed geïnformeerde beslissing moeten kunnen maken. Het is onbekend of Reding hiermee bedoelt dat ze een opt-in-beleid wil invoeren, waarbij internetters vooraf toestemming moeten geven voor het verzamelen van hun informatie. Internetbedrijven pleiten meestal voor opt-out-regelingen.
Tweakers

Ik ben helemaal verbaast eigenlijk, iemand in Brussel met gezond verstand en respect voor privacy?
  vrijdag 29 januari 2010 @ 19:11:24 #265
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_77426609
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 18:51 schreef Unstoppable het volgende:

[..]

Tweakers

Ik ben helemaal verbaast eigenlijk, iemand in Brussel met gezond verstand en respect voor privacy?
Binnenkort hangt ze voor fraude of een sex schandaal
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 2 februari 2010 @ 19:47:34 #266
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_77563719
Dit gaat over Duitsland, en ik wil het niet direct privacy-inperking noemen, maar plaats het toch. Niet dat ik voor belastingontduiking ben, maar wel omdat ik het niet vind kunnen dat een overheid aan heling doet.
quote:
Duitsland koopt gegevens belastingontduikers
(Novum/AP) - Duitsland wil een cd met gegevens over belastingontduikers kopen van een informant. Op de cd staan gegevens van ongeveer vijftienhonderd investeerders die verdacht worden van belastingontduiking via Zwitserse bankrekeningen. Dat heeft de Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble, dinsdag gezegd.

Volgens de minister is 'de beslissing in principe genomen'. Hij verwees daarbij naar een vergelijkbare zaak twee jaar geleden, toen de Duitse regering gegevens over belastingontduikers in Liechtenstein kocht. Hij voegde daaraan toe dat de regering 'geen andere beslissing kon nemen'.

Ook bondskanselier Angela Merkel zei maandag dat ze de aankoop van de gegevens steunt. Als de gegevens relevant zijn dan moet volgens haar 'alles worden gedaan om de data te bemachtigen'.

Volgens Duitse media is met de aankoop een bedrag van twee en een half miljoen euro gemoeid. De autoriteiten wilden over de hoogte van het bedrag niets zeggen. Voor de gegevens van personen die via bankrekeningen in Liechtenstein de belasting ontdoken werd destijds vijf miljoen euro betaald. De zaak leverde meer dan honderdzestig verdachten op, waaronder de topman van Deutsche Post, Klaus Zumwinkel.

De informatie op de cd die nu wordt aangeboden is vermoedelijk gestolen van een bank en sommigen vragen zich af of de mogelijke aankoop kan leiden tot het steunen van datadiefstal.

De Zwitserse minister van binnenlandse zaken, Didier Burkhalter, hekelde de Duitse beslissing om de gegevens te kopen om zo achter belastingontduikers aan te gaan, maar zei dat zijn land graag de goede relatie met Duitsland wil behouden.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_77579557
quote:
Fiscus wil gestolen bankgegevens
DEN HAAG - Nederland wil weten of tussen de Zwitserse bankgegevens die Duitsland overweegt te kopen van een informant, ook informatie over zwartspaarders uit ons land zit.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft de Belastingdienst en opsporingsdienst FIOD-ECD opdracht gegeven om op grond van een informatie-uitwisselingsverdrag met Duitsland de voor ons land relevante gegevens op te vragen.

Dat heeft een woordvoerder van de bewindsman maandag gezegd na een bericht van de NOS.

Belastingen
Maandag werd bekend dat onze oosterburen overwegen voor miljoenen euro's de gegevens van Duitsers met een Zwitserse bankrekening te kopen. Met die informatie zou de Duitse fiscus zeker 100 miljoen euro aan misgelopen belastingen alsnog kunnen innen.

Duitsland heeft al eerder gegevens over geheime rekeningen in Liechtenstein gekocht. Ook toen zijn volgens de woordvoerder van De Jager met succes gegevens opgevraagd over Nederlanders met geheime rekeningen op grond van het informatie-uitwisselingsverdrag.
nu.nl
  woensdag 3 februari 2010 @ 21:50:44 #268
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_77608765
L-uuc heeft hier een mooi overzicht van standpunten van het CDA
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 3 februari 2010 @ 22:02:43 #269
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_77609295
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 21:50 schreef Stupendous76 het volgende:
L-uuc heeft hier een mooi overzicht van standpunten van het CDA

Gadverdamme wat een walgelijke partij is het toch en dan te bedenken dat dit nog steeds één van de grootste partijen in Nederland is. Ongelooflijk
  donderdag 4 februari 2010 @ 18:45:12 #270
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_77638271
Een klein beetje hoop?
quote:
Akkoord bankgegevens dreigt te sneuvelen
Uitgegeven: 4 februari 2010 16:19 /// Laatst gewijzigd: 4 februari 2010 16:48
BRUSSEL - Een EU-overeenkomst die de VS inzage biedt in Europese bankoverboekingen, dreigt te sneuvelen in het Europees Parlement. Een parlementscommissie stemde donderdag in meerderheid tegen de zogeheten Swiftregeling.

Volgende week spreekt het voltallige Europarlement zich erover uit. De Amerikanen zeggen de inzage in de bankgegevens nodig te hebben voor de terrorismebestrijding. Maar het Europees Parlement vindt de privacybescherming van de Europese burgers onvoldoende gewaarborgd en wil meer duidelijkheid over wat er met de gegevens gebeurt.

Gewaarschuwd
De stemming in de parlementscommissie heeft nog geen directe gevolgen. Maar volgens VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis zijn de regeringen van de EU-landen, die de Swift-overeenkomst hebben gesloten met de VS, nu gewaarschuwd dat ze aan de bezwaren van het Europarlement tegemoet moeten komen. Vooral de liberalen, groenen en socialisten hebben grote twijfels over Swift.

Terroristen
De christendemocraten steunen de regeling wel. ''Inzage in de gegevens is nodig om terroristen te kunnen opsporen'', aldus CDA-Europarlementarïër Wim van de Camp. Hij vindt verder dat het Europarlement het conflict met de EU-landen over Swift niet moet misbruiken om zijn eigen machtspositie te versterken.
© ANP
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 6 februari 2010 @ 19:26:19 #271
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_77710711
Omvangrijke diefstal van paspoorten in Europa
quote:
DEN HAAG - In Europa zijn sinds 1995 uit overheidsgebouwen en diplomatieke posten ruim 340.000 blanco paspoorten, identiteitskaarten, visumstickers en rijbewijzen gestolen.

Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag. De krant baseert zich op cijfers van het Korps Landelijke Politiediensten, dat put uit het Schengen Informatie Systeem.

Volgens NRC zijn er tussen 1998 en 2006 uit zes Nederlandse diplomatieke posten 1841 blanco reisdocumenten ontvreemd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou na de inbraken de beveiliging hebben verbeterd.

Zowel het KLPD als Buitenlandse Zaken kon de cijfers uit NRC zaterdagochtend nog niet bevestigen.

Blanco reisdocumenten zijn vele honderden tot duizenden euro’s waard op de zwarte markt. De georganiseerde criminaliteit handelt er in. De paspoorten zijn vooral in trek bij mensenhandelaren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 9 februari 2010 @ 09:05:47 #272
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_77797118
quote:
Clinton wil bankgegevens Europeanen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft per brief een dringend beroep gedaan op het Europarlement om donderdag bankgegevens van Europanen af te staan aan de Amerikaanse autoriteiten. De gegevens zijn volgens Clinton nodig voor "onze gezamenlijke pogingen om terrorisme te bestrijden".

Het Europees Parlement neigt ernaar om de gegevens te weigeren. "Een afwijzing kan een gevaar zijn voor een waardevol en zorgvuldig opgezet antiterrorismeprogramma dat belangrijk is voor landen die te maken hebben met terrorisme", aldus Clinton, die vertegenwoordigers van het Europarlement uitnodigt voor overleg.

Niet getrouwd

VVD'ster Jeanine Hennis-Plasschaert, die verantwoordelijk is voor het standpunt van het parlement, vindt de brief van Clinton volstrekt onvoldoende. "Ze doet geen enkele concrete toezegging. Ze wil nader overleg zodra we hebben ingestemd, maar zo zijn we niet getrouwd." Hennis-Plasschaert probeert de komende dagen te voorkomen dat veel van haar mede-Europarlementsleden "als dominosteentjes omvallen voor de druk van de Amerikanen". Ze verwacht donderdag verwerping of uitstel, maar zeker geen instemming.
pi_77827075
Wat wil ze daar nou mee in betrekking tot terrorisme? Werkt het laten van die term nog zo goed in de VS?
What Would Goku Do
pi_77827230
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 22:14 schreef viagraap het volgende:
Wat wil ze daar nou mee in betrekking tot terrorisme? Werkt het laten van die term nog zo goed in de VS?
Niets natuurlijk. Gewoon macht vergroten en macht wegnemen bij wie het dreigt te krijgen.
  woensdag 10 februari 2010 @ 14:03:07 #275
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_77844143
quote:
Lotte begrijpt ophef over naakte moeder niet
BRUNSSUM - Onder de toepasselijke naam ‘Van Lotje Getikt’ fotografeert Lotte van den Acker uit Brunssum bij wijze van spreken alles wat er voor haar lens komt. Zo stond ze bijvoorbeeld tijdens de Amsterdam Fashion Week nog modellen op de catwalk te fotograferen. Ze doet popfotografie en tijdens hun vakanties kieken moeder en dochter elkaar. Zo ook vorige week, toen het knappe tweetal spontaan besloot een naaktfotosessie op de Brunssummerheide te maken. Camera mee, stille en rustieke plek opgezocht, waar geen mens komt, „en toen kregen we een boete, wegens aanstootgevend gedrag”.

[..]

„Maar die agent kwam naar ons toe en vroeg: ‘Wat zijn jullie aan het doen?’ Hij was nogal strikt en deed wat denigrerend. Nou, we hebben keurig netjes uitgelegd dat we elkaar aan het fotograferen waren. Hij vroeg of ik mijn legitimatie bij me had. ‘Nee’, antwoordde ik, ‘ik ben op de hei en ik verwacht niet dat ik hier gecontroleerd word’. Vervolgens deelde de agent mee dat we een proces-verbaal zouden krijgen. Wij wilden weten op welke gronden dan.” Daarop antwoordde de diender nogal vaag: „Dat leg ik straks wel uit.” Uiteindelijk werd het tweetal verteld dat de boete werd uitgeschreven „wegens aanstootgevend gedrag”.

[..]
Er staat nergens of ze hier een boete voor hebben gekregen, maar goed, die ID-plicht wordt tenminste wel terecht gebruikt...
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')