abonnement Unibet Coolblue
pi_58115342
Aan het begin van het huidige seizoen namen Martin van Geel en Henk ten Cate op aanraden van hun scouts een geweldige beslissing. Voor het schamele bedrag van 100 duizend euro werd Jurgen Colin aangetrokken van Norwich City, een multifunctionele, fysiek sterke verdediger die ook nog eens sterk in de opbouw was. Colin, die ondanks zijn PSV-verleden nooit onder stoelen of banken had geschoven dat hij Ajax-fan was, maakte al snel furore bij Ajax tijdens de 1-0 winst van de Johan Cruijff-schaal tegen PSV.

Ondanks zijn sterke start van het seizoen raakte hij door blessures, trainerswisselingen en schorsingen uit de basis en kon hij zijn geweldige potentieel nooit laten zien. Desalniettemin was Ajax er als de kippen bij om zijn contract te verlengen om te verhinderen dat hij transfervrij naar een topclub zou gaan. Zondag zal de dag zijn waarop Jurgen Colin zal laten zien waarom hij Jurgen Colin is. Met de afwezigheid van Vermaelen maakt onze held een grote kans op een basisplaats in de kampioenswedstrijd tegen Heracles.

Jurgen, make us proud!



De vedette in een ongewone pose


[ Bericht 0% gewijzigd door Emimich op 17-04-2008 18:04:54 ]
pi_58115371
Al die belachelijke 'spelers-topics'
pi_58115379
Huh?

Ik hoef hem niet terug bij PSV hoor.
pi_58116210
quote:
Colin: "Alles aan Ajax is gewoon vet"

Colin, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Norwich City, heeft altijd al gedroomd van een transfer naar Ajax. In Voetbal International geeft de verdediger aan altijd fan te zijn geweest van de Amsterdamse club, ook toen hij nog bij PSV voetbalde.

"Al vanaf mijn jeugd ligt mijn hart bij Ajax. Ik heb het nooit uitgesproken omdat ik bij PSV zat, maar dat maakt nu niks meer uit. Alles van Ajax vind ik gewoon vet. De sfeer, het stadion en het tenue. Het straalt allemaal klasse uit. En als het goed wordt uitgevoerd is er geen mooiere stijl van voetballen dan de Ajax-stijl. Een tikje arrogant, dat spreekt me wel aan", aldus de rechtsbenige verdediger.
Een ietwat gedateerd artikel maar dat doet niets af aan de grootsheid van deze speler!
pi_58116381
Ik zie toch liever Urziaz..
pi_58116420
Deze haalt het kwa cultstatus echt niet bij Urzaiz.
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_58117186
Mooi interview van hem laatst, kwam goed op me over!
pi_58121835
quote:
Zieke Kuffour ontbreekt op training

Adrie Koster heeft in de aanloop naar het duel tegen Heracles opnieuw met een twijfelgeval te maken. Nadat Vermaelen woensdagavond al uitviel met een liesblessure en waarschijnlijk het duel van zondag niet haalt, is ook Samuel Kuffour een vraagteken geworden. Hij meldde zich donderdag ziek en ontbrak daarom op de training.
Zo, weer een meevaller voor Jurgen!
pi_58146306
quote:
Colin heeft zin in volgend seizoen

Amsterdam, 18 apr 2008
Jurgen Colin kijkt reikhalzend uit naar volgend seizoen. De 27-jarige Ajacied verheugt zich vooral op de samenwerking met de nieuwe trainer Marco van Basten. Voor het zo ver is, wacht ook Colin eerst een spannende ontknoping van het lopende voetbaljaar.
,,Het gevoel dat hij met me door wil, getuigt van respect naar mij toe. Ik heb er echt zin in’’, zegt de Utrechter van wie de optie in het contract onlangs werd gelicht, waardoor hij tot de zomer van 2010 bij de club in dienst is. De verdediger, die bij Ajax bezig is aan zijn eerste seizoen, komt de laatste tijd amper aan spelen toe. Daarom hield hij een kleine slag om de arm toen de club aangaf met hem verder te willen. ,,Maar goed, ik mag niet klagen, ik speel toch bij Ajax’’, vervolgt Colin.

Afgelopen zomer verleidde toenmalig Ajax-coach Henk ten Cate zijn voormalige pupil - Colin kende ooit een uiterst succesvolle tijd onder Ten Cate bij NAC - tot een stageperiode bij Ajax. Die hereniging leverde de speler van Norwich City uiteindelijk een contract op voor één seizoen met een optie op nog eens twee jaar.

Al snel blijkt echter dat Colin niet veel krediet heeft bij een deel van de kritische Ajax-aanhang. Na enkele ongelukkige optredens zakt de nieuwbakken Ajacied steeds verder weg. Even duiken zelfs verhalen op in de media waarin valt te lezen dat de Utrechter mogelijk stopt met voetballen. ,,Nee joh. Ik heb drie kinderen thuiszitten. Ik ben 27 jaar en voetbal al vanaf mijn zesde’’, blikt de voormalige ‘Kanarie’ terug op die berichtgeving. ,,Ik ben gewoon helder gaan denken, ben naar mijn kleintjes gaan kijken en heb met mijn vrouw en familie gesproken. Niets is belangrijker dan dat. Ik ga me niet gek laten maken door een stel supporters dat het niet in mij zien zitten.’’

Colin realiseert zich bovendien dat hij niet de eerste Ajacied is met aanloopproblemen. ,,Ook Zlatan Ibrahimovic had het in het begin niet makkelijk. Dan praat je wel over een grote naam. Ook hij heeft een heel moeilijk eerste jaar gehad. Mensen weten vaak niet waar ze over praten, daarom maak ik me ook niet druk.’’

Over het nieuwe seizoen is de voormalige speler van onder meer PSV zeer optimistisch. ,,Ondanks dat wat er met de supporters is gebeurd, is Ajax gewoon een fantastische club. Ik ben ervan overtuigd dat als we dit jaar geen kampioen worden, we het volgend jaar wel worden.’’

Colin wil zich volgend seizoen vooral richten op een plaats in het centrum van de verdediging. ,,Dat is altijd mijn positie geweest. Ik zeg eerlijk dat ik me gewoon niet lekker voel op de rechtsbackpositie. Ik heb er altijd gespeeld, maar met tegenzin eigenlijk. Het is jammer dat ik me nooit op die centrale positie heb kunnen bewijzen. Ik hoop dat het volgend seizoen gaat gebeuren, want ik krijg dan toch wat meer vertrouwen en dat heb ik hard nodig.’’

Eerst wacht Colin en zijn ploeggenoten de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Na de zege op FC Groningen is Ajax nog steeds kansrijk in de titelrace. Als de Amsterdammers zondag winnen van Heracles Almelo en PSV verliest dezelfde middag van Vitesse, heeft Ajax zijn dertigste landstitel binnen.

Over het slotduel met de Almeloërs klinkt de verdediger resoluut. ,,Ik denk dat we ze zo snel mogelijk moeten aanpakken. Kort erop zitten, fel dekken, want als je dat niet doet ga je in hun tempo mee en dan krijgt Ajax het meestal moeilijk. We moeten gewoon snel het balletje laten lopen, want dan krijgt iedereen het lastig tegen Ajax.’’
Zo hoort het Jurgen!
  vrijdag 18 april 2008 @ 21:14:26 #10
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
pi_60564650
Ondanks zijn contractverlenging toch einde verhaal bij Ajax. Ben benieuwd of ie in Nederland gaat blijven.
pi_60578854
Menselijk gezien is dat best sneu natuurlijk, omdat hij mede op "advies" van Marco heeft verlengd. Maar ja, de man mist gewoon toch het niveau voor een topclub, ook als invaller blijkbaar. Als je ook zag hoe zwak hij tegen bijvoorbeeld Noordwijk ook voetbalde, dan verbaast het me niet zo.

Ik zie hem wel naar het buitenland gaan nu, lekker weer Engeland ofzo.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_60583564
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 16:35 schreef methodmich het volgende:
Menselijk gezien is dat best sneu natuurlijk, omdat hij mede op "advies" van Marco heeft verlengd. Maar ja, de man mist gewoon toch het niveau voor een topclub, ook als invaller blijkbaar. Als je ook zag hoe zwak hij tegen bijvoorbeeld Noordwijk ook voetbalde, dan verbaast het me niet zo.

Ik zie hem wel naar het buitenland gaan nu, lekker weer Engeland ofzo.
En dat men vorig jaar niet al heeft gezien dat ie het niveau miste is nog weer dommer van Ajax.
FOK!sport Sfeerverslagen Contest (Part II)
Winnaar Voetbalfoto Onderschriftcompetitie 2008 II
Ergens in 1972 schreef Keith Richards het volgende:
Ain't it good to be alive
pi_60584156
Als hij op 'advies' van Marco heeft verlengd en Marco zegt even later dat hij mag vertrekken klopt er volgens mij iets niet bij de technische staf bij Ajax. Je slaat toch een bepaalde weg in met een selectie en wanneer één van deze spelers contractverlenging krijgt drukt dit toch je vertrouwen uit naar deze speler (Colin). Ach, bij vanBasten is er meer onduidelijk dan duidelijk...

Colin heeft inderdaad niet de kwaliteiten die je verwacht van een (wissel)speler van Ajax maar is, zoals methodmich ook zegt, het is een beetje onmenselijk om zo met een speler om te gaan.
  woensdag 20 augustus 2008 @ 14:12:20 #15
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60980620
quote:
El holandés Colin, nuevo fichaje rojiblanco

El Sporting ha cerrado el fichaje del central Jürgen Romero "Colin", proveniente del Ajax. Llega por una temporada y es esperado mañana jueves en Gijón con vistas a ser presentado el viernes.

Nació el 20 de enero de 1981 en Utrecht. Antes de llegar al Ajax jugó en el HMS (aficioando), PSV Eindhoven (Jolanda), KRC Genk (Bélgica), NAC Breda (Holanda), Norwich City (Inglaterra) y Ajax (Holanda).

Aunque es central, también puede actuar de lateral derecho.

Bron: Realsporting.com
Naar Spanje dus, zal er niet vreemd van opkijken als Real Madrid hem volgend jaar zomer haalt.
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
pi_60981036
Een topictitel is de enige titel die hij zal krijgen.
PSV --- Chelsea FC --- Frank Lampard --- Heinz-Harald Frentzen --- Timo Glock
pi_60981179
Hoeveel miljoen houdt PSV nog aan deze transfer over?
pi_60984315
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 14:12 schreef M0NTANA het volgende:

[..]

Naar Spanje dus, zal er niet vreemd van opkijken als Real Madrid hem volgend jaar zomer haalt.
Is al zeker. Colin gaat in de winterstop naar Real.
What we do in life echoes in eternity
Just relax - It's what Jesus would do
Wat een vrouw!
spits!
pi_60995658
Toch knap dat die jongen in één jaar tijd bij Ajax de scouts van Sporting de Gijon heeft weten te overtuigen en door deze transfer nu in een van de sterkste competities ter wereld, misschien zelfs wel de sterkste, komt te spelen.

Jurgen Colin in de Primera División, hoe cool klinkt dat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')