abonnement Unibet Coolblue
pi_58757059
Zie dat ik nog geen tvp heb, bij deze

Toch jammer dat het uitgesteld is. Dat HD is louter een leuke bijkomstigheid, dus hoeft van mij niet zo. Laat ze liever zo snel mogelijk een datum prikken voor het nieuwe seizoen. Zal denk ik niet vroeger worden dan september
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  maandag 19 mei 2008 @ 13:21:12 #52
45722 Dromer
Zo veel letters Zo weinig ruim
pi_58760408
Vorige week zat er in één van die oude afleveringen trouwens een gigantische vertaalfout. Ze vertaalden 'white van driver' met 'blanke bestelbusbestuurder', terwijl dat 'witte bestelbusbestuurder' moet zijn)
Het gaat om de kleur van de bus.. niet die van de bestuurder.

'white van drivers' zijn nogal een begrip in de UK => asociaal rijdende bestuurders van witte bestelbussen.

Vast weer zo'n prutvertaalstertje geweest dat net van school komt...
I am just a dreamer, but you are just a dream
  maandag 19 mei 2008 @ 22:07:11 #53
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_58769311
En ook de Belgische VRT heeft nu Top Gear gekocht. Vanaf 2 juni elke maandag op Canvas (2de Belgische net , ook in Nederland te bekijken) vanaf seizoen 10.
quote:
De zomer van Canvas: 'Top Gear'
19 mei 2008

'Top Gear''Top Gear' is een informatief, amusant, grensverleggend en politiek volkomen incorrect auto- en motormagazine van de BBC waarin Jeremy 'Jezza' Clarkson, Richard 'Hamster' Hammond en James 'Captain Slow' May alles testen waar een motor in zit en als kwajongens onder elkaar plankgas geven op zoek naar allerlei automobiele avonturen. Canvas start meteen in overdrive met een spectaculaire special over een reis door Botswana en schakelt dan over in 10de versnelling, i.c. de tiende reeks afleveringen.

Het populaire Britse autoprogramma 'Top Gear' is in Groot-Brittannië al aan zijn tiende seizoen toe, maar het heeft nog niets van zijn glans verloren. Dat werd wel heel duidelijk toen 'Top Gear'-presentator Richard Hammond in september 2006 een bijna fatale crash maakte. De man werd in het ziekenhuis zowat bedolven onder de bloemen en op de website van het programma lieten maar liefst 11.000 fans een steunbetuiging achter.

De meeste autoprogramma’s zijn gebaseerd op hetzelfde voorspelbare format, maar dat geldt niet voor 'Top Gear'. Het Britse autoprogramma wordt aan elkaar gepraat door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, drie mannen tussen de 39 en de 48 die nooit helemaal volwassen zijn geworden. De drie hebben het niet over de bandendruk of de nokkenas van de auto’s die ze bespreken, maar ze dwingen de wagens wel tot het uiterste om te zien wat ze waard zijn.

'Top Gear' brengt een combinatie van degelijke informatie met stunts, uitdagingen en veel humor. Het Britse publiek weet dat te appreciëren, want wekelijks stemmen miljoenen kijkers af op het programma. Veertig procent daarvan zijn vrouwen. 'Top Gear' bevat immers niet alleen genoeg blinkend chroom om echte autoliefhebbers te bekoren, de schalkse humor en het aanstekelijke enthousiasme van de presentatoren zorgt ervoor dat ook de vrouwelijke helft van de bevolking aan het scherm gekluisterd zit.

Groot was daarom de ontzetting van de kijkers toen Richard Hammond in september 2006 crashte tijdens een testrit. Hammond reed 463 km/u in een met straalmotoren aangedreven Vampire toen de rechtervoorband van de wagen het begaf. Hoewel de wagen vervolgens twee keer overkop ging, overleefde Hammond de crash. Op de vraag wat er met 'Top Gear' gebeurd zou zijn als Hammond er het leven bij was ingeschoten, antwoordde Jeremy Clarkson in The Sun: 'Twee jaar geleden hebben Richard Hammond, James May en ik afgesproken wat we zouden doen als iemand van ons zou sterven bij het maken van 'Top Gear'. We hebben toen beslist dat na het slechte nieuws van het overlijden in de volgende aflevering het eerstvolgende woord 'anyway' zou moeten zijn. Dus als de Hamster toch door de hemelpoort zou zijn gegaan, dan zou ik een somber gezicht hebben opgezet, verteld hebben dat Richard Hammond gestorven was en na een korte pauze zijn verdergegaan met 'Anyway, de nieuwe Jaguar...'.

De anekdote typeert de flegmatieke Clarkson, Hammond en May ten voeten uit; in 'Top Gear' voert humor de boventoon en wordt geen enkel taboe geschuwd. Het programma bekleedt dan ook een bijzondere positie binnen BBC. In tegenstelling tot BBC is 'Top Gear' allesbehalve politiek correct, maar het programma heeft binnen de zender zowat de status van een onafhankelijke republiek. De BBC haalt zich met de fratsen van Clarkson, Hammond en May de woede van verkeersveiligheidsorganisaties, milieuactivisten en moraalridders op de hals, maar ze blijft haar kip met de gouden eieren onvoorwaardelijk steunen. Bij klachten luidt het standaardantwoord van BBC dan ook dat de meeste kijkers 'vertrouwd genoeg zijn met de stijl en de toon van het programma om er geen aanstoot aan te nemen'.

Universeel gesmaakt
Het succes van 'Top Gear' is grotendeels te danken aan het feit dat het programma een heel breed publiek aanspreekt. Producer Andy Wilman zegt daarover: 'De avonturen spreken kinderen aan, die denken: Dat wil ik ook doen later! Het is niet zoiets als David Beckham of een formule 1-piloot worden; het gaat gewoon om drie mannen met bierbuikjes die in hun vuile overalls een tot een boot omgebouwde auto aan de praat proberen te krijgen in een bassin. Op dezelfde manier vermoed ik dat de papa’s denken: Verdorie, ik moet morgen in een bank gaan werken en ik zou even goed dát kunnen doen met die jongens. En meisjes houden, geloof ik, wel van drie kerels die niets liever doen dan een beetje rond te klooien.

Dan richten ze zich tot hun vriend en zeggen: Kijk, dat ben jij precies wanneer je in je tuinhuis bezig bent. En wanneer op zondagavond moeders zien dat de hele familie zich rond de televisie verzamelt voor het programma, denken ze waarschijnlijk: Jezus, de hele familie is hier samen, hoe vaak gebeurt dat nog! Als een televisieprogramma dát gedaan kan krijgen, dan wil nog wel kijken.'

Presentator James May drukt het nog ietsje anders uit: 'Het werkt omdat we onszelf niet te serieus nemen. We nemen ons onderwerp serieus, maar we plaatsen het in een alledaagse context omdat wagens nu eenmaal deel uitmaken van die dagelijkse context, zelfs als je zelf niet rijdt. Bovendien houden we ons niet teveel bezig met gezondheid, veiligheid en politieke correctheid en dat soort dingen. Mensen schijnen dat verfrissend te vinden. Wij zijn het tegengif. Het programma gaat gewoon over drie kerels die wat rondklungelen en de dingen doen die veel mensen zouden doen als ze er de tijd, de middelen en de zin voor hadden.'

Dat 'rondklungelen' heeft de makers van 'Top Gear' overigens al talloze prijzen opgeleverd, waaronder een Emmy in 2005 voor ‘Best Non-Scripted Entertainment Show.

'Top Gear', vanaf maandag 2 juni om 21.10 uur op Canvas.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 20 mei 2008 @ 09:29:22 #54
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_58775572
quote:
Op maandag 19 mei 2008 22:07 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En ook de Belgische VRT heeft nu Top Gear gekocht. Vanaf 2 juni elke maandag op Canvas (2de Belgische net , ook in Nederland te bekijken) vanaf seizoen 10.
[..]
op zich wel vet , maar tzijn weer de zoveelste herhalingen...

haah ik besef me net dat als Top Gear weer op BBC is, dat je dan 4 dagen achterelkaar TG kan kijken:
quote:
Vrijdag Veronica 21.30

Zaterdag Veronica 19.00 (hele oude afleveringen)

Zondag BBC Prime 9.00-12.00 (3 oude afleveringen, savonds daar de herhalingen weer van)
of
Zondag BBC 2 21.00 (Hopelijk nieuwe afleveringen)

Maandag VRT 21.10 (vanaf seizoen 10)
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  woensdag 21 mei 2008 @ 09:47:48 #55
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_58796660
Nieuwe info:
quote:
Hier in Europa kijken we allemaal met spanning uit naar seizoen nummer 11, dat reeds een keer werd uitgesteld. Andy Wilman, de executive producer van het heilige programma, heeft uitvoerig uit de doeken gedaan hoe het team zich op dit seizoen heeft voorbereid en wat er allemaal voor leuks aan zit te komen. We kunnen onder andere uitkijken naar een grote race à la Veyron vs sportvliegtuigje, maar dan simpeler en in Japan, en naar een nieuw Stig-achtig karakter - hopelijk niet weer een hond… Lees Andy’s blog op topgear.com!
en die blog is hier te vinden. http://www.topgear.com/bl(...)ew-series-exclusive/
Erg grappig om te lezen en met leuke feiten:
quote:
We worked out a plan for tweaking the guest spot, we decided we'd get some new chairs, and on top of that we dreamt up some good ideas for films. Most exciting for me is that we've finally come up with another big race - you know, car versus something or other.

The last time we did one was a couple of years ago, with the plane against the Veyron, and in hindsight we lost the plot in that one - too pompous, too overblown and preposterous, too much work on the scripting to make it funny. This one is back to basics, more hardcore, mega car, mega opponent, with a solid premise. And a clue for the geeks: we did it in Japan.

Elsewhere, we've tackled rural issues such as the fox hunting ban and fascist ramblers. With the ingenious use of cars, we go to war, literally, with a German version of Top Gear (which incidentally means Sabine is back) and there's a very exciting shootout with the RS6 against the most suicidal of skiers.
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  woensdag 21 mei 2008 @ 10:46:13 #56
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_58797917
Dan zal de GT-R wel voorkomen in die race, misschien tegen een Mag-Lev trein...
Helaas nog steeds geen datum
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_58809236
tvp
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:55:44 #58
57702 osmo
Zuiderbuur
pi_58847635
The Stig gefilmd zonder helm op het circuit van Zolder:

http://www.tvl.be/nl/nieuws/2008-05-22/top-gear-in-zolder/

Kijk naar de allerlaatste seconden van het artikel
pi_58852835
Het ziet er wel erg grappig uit; ik ben benieuwd
En eerst maar afwachten of de Stig idd hierbij aanwezig is, of dat het gewoon iemand in een wit racepak was - maar wie weet
pi_58853273
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:22 schreef Dingest het volgende:
En eerst maar afwachten of de Stig idd hierbij aanwezig is, of dat het gewoon iemand in een wit racepak was.
Hoewel de Stig aanwezig was, is het het laatste, dus
http://www.finalgear.com/(...)ot-one-of-the-stigs/
pi_58864474
Ze waren woensdag ook op het circuit van valkenswaard om met dakar wagens te rijden.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 02:10:37 #62
57702 osmo
Zuiderbuur
pi_58871810
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:37 schreef Dingest het volgende:

[..]

Hoewel de Stig aanwezig was, is het het laatste, dus
http://www.finalgear.com/(...)ot-one-of-the-stigs/
idd hij blijft dus onbekend
pi_58871906
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 02:10 schreef osmo het volgende:

[..]

idd hij blijft dus onbekend
Het is meestal Ben Collins, maar dat was al uitgevonden.
  zondag 25 mei 2008 @ 00:54:25 #64
202014 JJH
Knetter. O+
pi_58891109
Hé, leuke column van Wilmann!

Krijg gelijk zin in het nieuwe seizoen! Jammer dat het in Juni niet doorgaat, maar is toch genoeg op TV, met het EK en de OS.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 26 mei 2008 @ 11:02:25 #65
39237 crew  H_T
2733
pi_58914797
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  maandag 26 mei 2008 @ 11:22:39 #66
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_58915273
quote:
iaw, we zijn opgenaaid (ja ik ook) door geruchten, en is het nu alleen een weekje uitgesteld...

nou ja beter dat het dan niet al te lang meer duurt...
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
pi_58918029
quote:
goed nieuws
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_58918125
Ik heb gewoon heel dit topic gemist
pi_58918931
Je hebt dan niet veel gemist
Er stond op finalgear al een hele tijd in de countdown dat het mogelijk de 22ste zou zijn, maar ik wilde dat maar niet melden totdat er een definitiever bericht was
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 3 juni 2008 @ 16:14:38 #70
39237 crew  H_T
2733
pi_59092953
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 18:08:45 #71
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_59095813
quote:
OEH, CLK Black series 430 Scuderia
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
pi_59097882
Overigens is het nu al zo goed als bevestigd dat ze (vanaf) de 22ste weer van de partij zijn
pi_59098109
EK en Top Gear. Wat is juni toch een mooie maand
pi_59101114
Belooft veel goeds komende maanden!
  maandag 9 juni 2008 @ 21:34:52 #75
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_59259436
Voor mensen die iets anders willen zien in de rust: op Canvas (België 2) is momenteel de Greatest Driving Road aflevering bezig.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')