ik heb een paar mooie recepten voor snijbiet uit de 'zilveren lepel', de bijbel van de italiaanse keuken.quote:Op zondag 15 juni 2008 17:12 schreef sigme het volgende:
Snijbiet en sla groeit harder dan we kunnen eten.
De regenboogsnijbiet is prachtig om te zien, en best smakelijk, maar de gewone groene is lekkerder.
met een beetje goede aarde, zon en indien nodig water gaat eigenlijk elk kruid als de brandweer. .quote:Op vrijdag 20 juni 2008 16:05 schreef Stansfield het volgende:
Ik wil in de tuin die ik in mijn huis krijg ook wel een klein stukje reserveren voor allerlei kruiden enz. Zodat ik mijn eigen kleine kruidentuintje heb. Zou dat een beetje werken als ik daar gewoon een klein gedeelte voor reserveer?
Mijn moeder moestuint al mijn hele leven lang en mijn vader doet ieder jaar een verwoede edoch tot mislukken gedoemde poging.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 11:59 schreef liesell het volgende:
(Moest even opzoeken wat siepel was)
Sigme, hoe lang moestuin jij eigenlijk al?
Voor mij is het mn eerste jaar.
* genoteerd voor de bieb-lijst. (Of wil je de recepten onthullen?)quote:Op vrijdag 20 juni 2008 12:17 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik heb een paar mooie recepten voor snijbiet uit de 'zilveren lepel', de bijbel van de italiaanse keuken.
Als je ergens een beetje droge zonnige plek voor ze kan veroveren: ja .quote:Op vrijdag 20 juni 2008 16:05 schreef Stansfield het volgende:
Ik wil in de tuin die ik in mijn huis krijg ook wel een klein stukje reserveren voor allerlei kruiden enz. Zodat ik mijn eigen kleine kruidentuintje heb. Zou dat een beetje werken als ik daar gewoon een klein gedeelte voor reserveer?
absoluut bieblijst waardig.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 19:24 schreef sigme het volgende:
[..]
* genoteerd voor de bieb-lijst. (Of wil je de recepten onthullen?)
Mijn bijbel van de Italiaanse keuken is de Artusi .
Je zal moeten bijverwarmen tot 5-10 graden, wat redelijk in de kosten kan lopen. Kennisje van me had het over 2000 euro die hij per jaar kwijt is.quote:Op zaterdag 12 april 2008 06:29 schreef schvvmert het volgende:
Met zo'n dieptekas kun je dus ook tropische planten en vruchten kweken, je moet dan wel voor verduistering zorgen.
Nee, ik heb er geen droogbonen bij staan. De tuinbonen drogen zou kunnen, maar die vind ik vers te lekker. Een volgend jaar zal ik denk ik wel droogbonen nemen, mijn schoonmoeder had ze een paar jaar geleden gezet en de droge bonen waren vorig jaar nog heerlijk .quote:Op donderdag 3 juli 2008 15:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ga je de bonen drogen voor in de winter?
Wat een toewijding! respect & tvpquote:Op vrijdag 20 juni 2008 19:27 schreef sigme het volgende:
[..]
Als je ergens een beetje droge zonnige plek voor ze kan veroveren: ja .
Ik heb hier rozemarijn, thijm, oregano, munt, bieslook en rucola staan, allemaal zonder enige moeite. Een echte kruidentuin moet ooit nog komen.
Hmm. Mijn Brave Hendrik, van Vreeken, doet het ook niet. Staat op m'n lijstje goede voornemens om Vreeken er eens over te mailen. En dan ook over de knolvenkel, want dat wordt ook niks.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 17:09 schreef Maeghan het volgende:() de brave hendrik deed het ook niet. ()
Overigens bestel ik m'n zaadjes altijd bij Vreeken ()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |