abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 28 maart 2008 @ 16:54:28 #76
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_57676350
misschien iets offtopic, maar de reactie van de staatsman van Indonesie (islamitisch land) is er eentje die een pluim verdient:

"een onverantwoordelijke actie onder de dekmantel van de persvrijheid".....dat is nog eens op een rustige manier een mening van een land vertegenwoordigen. Een mooie reactie.
pi_57676837
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 16:54 schreef Grumpey het volgende:
misschien iets offtopic, maar de reactie van de staatsman van Indonesie (islamitisch land) is er eentje die een pluim verdient:

"een onverantwoordelijke actie onder de dekmantel van de persvrijheid".....dat is nog eens op een rustige manier een mening van een land vertegenwoordigen. Een mooie reactie.
Ik mag hopen dat je dit cynisch bedoelt? Persvrijheid een dekmantel noemen vind ik namelijk weerzinwekkend. Als er iets op deze wereld een dekmantel is voor allerlei terreurdaden en haatzaaiende activiteiten, is het wel religie, omdat mensen bepaalde boeken interpreteren op een manier die ze het beste uitkomt. Persvrijheid is niets meer of minder dan persvrijheid.

Deze Indonesische 'staatsman' vindt mensenrechten waarschijnlijk ook een dekmantel
pi_57677403
Zo mogelijk is de reactie van Donner (Kebab) nóg laffer. Hij gaf toe de film niet gezien te hebben omdat hij niet naar haatzaaiende films wil kijken

Hoe weet je eigenlijk of iets haatzaaiend is door er niet naar te kijken? Oh wacht. Hij heeft zeker een lijntje met Char! Wat doet zo'n persoon in de politiek? Zo'n laffe hond hoort daar helemaal niet thuis.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 17:49:12 #79
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_57677420
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 16:19 schreef popolon het volgende:

Juist door die ophef creëerde men een onnodig netelige situatie. Als er niet zoveel aandacht aan was gegeven had Fitna nu 125 views i.p.v. over de 4 miljoen.
Het bewijst maar weer hoe overdreven ophef een verkeerde toon kan zetten, en ook behoorlijke impact kan hebben. Iets waar Wilders ook een handje van heeft, maar andere politici ook goed kunnen. Wilders en consorten wijzen terecht hierop, nu maar hopen dat ze in het vervolg ook zo kritisch op zichzelf zijn.
Géén kloon van tvlxd!
  vrijdag 28 maart 2008 @ 18:57:08 #80
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_57678676
Net was Balkenende bij het Journaal. Hij zei zich gebaseerd te hebben op:

- Inlichtingendiensten
Lekker makkelijk om dat vaag te laten.
- Ambassades
Tsja, zijn ambassades daarvoor geschikt.
- Werkgevers
Bevestigd mijn beeld over Balkenende als retelikker van Wientjes

Al met al erg zwak optreden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 19:23:45 #81
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_57679298
quote:
Fitna: Balkenende heeft ons de problemen bezorgd
Bent u ook opgelucht? Ik wel. Fitna is er.

Over die film wordt al sinds november 2007 gepraat. We werden gewaarschuwd. Toen Doekle Terpstra in zijn auto over de Koranfilm hoorde, besloot hij het volk te mobiliseren tegen het Grote Gevaar.

Is dat het allemaal waard geweest, Doekle? Wat mij de afgelopen maanden vooral vrees heeft aangejaagd, is de paniekerige houding van de Nederlandse gezagdragers. Wat zou er zijn gebeurd als we door een catastrofale terroristische aanval waren getroffen?

Hans van den Broek, minister van Staat, bepleitte het verbieden van een film die niemand had gezien. Zo werd in een imaginaire crisissituatie omgegaan met onze rechtsorde. En het ergste was dat linkse journalisten totaal ongevoelig waren voor de dit soort ongrondwettelijke voorstellen om censuur in te voeren. Links is dan ook niet meer links.

Balkenende
Zelfs gisteravond, op de tv-zender Het Gesprek, nam Max van Weezel het op voor Jan Peter Balkenende. Hij zei: 'Geert Wilders wilde zijn film niet aan de NCTb laten zien, dus konden ze het niet weten.'

Dat is gewoon niet waar. Wilders wilde zijn film één week van te voren beschikbaar stellen. Maar na de persconferentie van Balkenende en uitlatingen van de PvdA (in februari) waaruit bleek dat het CDA serieus de mogelijkheden heeft onderzocht om de film te verbieden, wilde Wilders zijn film niet meer aan de NCTb tonen.

Hij was alleen bereid hem te tonen, op de voorwaarde dat de film niet zou worden verboden. Op die voorwaarde gingen ze niet in. Zo knullig wordt in Nederland omgegaan met de geschiedenis, om even niet van vervalsing te spreken.

Hekel
Hoe dit komt? Het journalistieke establishment heeft een hekel aan Wilders en is bereid om willens en wetens onzorgvuldig om te gaan met de feiten. Maar dat weten de mensen in het land Dit is ook één van de redenen van de toename van de populariteit van Wilders.

Wilders heeft geluk dat zijn politieke tegenstanders hem haten. En dat terwijl je je politieke tegenstander juist niet moet haten. De politieke tegenstander moet je zakelijk en feitelijk behandelen of bestrijden. Haat verblindt de mens, zelfs de meest liefderijke mens.

Groot probleem
Balkenende heeft ons nu met een groot probleem opgezadeld. Op gezag van de premier en zijn minister van Buitenlandse zaken geloven nu de Taliban van het Midden-Oosten dat Wilders een blasfemische handeling heeft verricht.

Dat krijg je niet meer uit hun hoofd. Dus moet de regering onverwijld alles op alles zetten om in de internationale en Midden-Oosterse media het bericht te verspreiden, dat de film geen onaanvaardbare scènes bevat en dat de koran daarin niet wordt verscheurd.

De film is immers alleen in het Nederlands en het Engels te bekijken: militante moslims kunnen de ongeletterde Taliban makkeijk wijs maken dat de koran wel degelijk wordt verscheurd. Degenen die de problemen in buitenland veroorzaakt hebben, moeten die maar zelf gaan oplossen. Balkenende en Verhagen dus. Beide heren moeten in bijzijn van Wilders in het parlement ter verantwoording worden geroepen.

Beproeving
Vanuit het standpunt van de sharia bevat film van Wilders geen Allahlasterlijke passages: Allah en zijn gezant Mohammed worden niet afgebeeld. De Deense cartoon was er al. De Volkskrant heeft de cartoon ook afgedrukt.

Wilders zelf heeft geen nieuwe beelden toegevoegd. Allah en zijn gezant Mohammed worden op geen enkele manier beledigd. Maar de radicale moslims zullen ons aanvallen, met of zonder de film van Geert Wilders. Daarvoor moeten we altijd op onze hoede zijn.

Fitna is er. En dan bedoel ik niet de film, maar de beproeving. De film van Geert Wilders toont op indringende wijze de gewelddadige liefde van de radicale moslims voor Allah. Wilders heeft gelijk: de Nederlandse rechtsorde wordt door de islam op de proef gesteld. Fitna eindigt jammerlijk met Nederland als onderdeel van de islamwereld. Weliswaar met een vraagteken. Die bloederige beelden hoeven niet per se de toekomst van Nederland te schilderen.

Nadenken
Nu is het aan de moslims om te gaan nadenken over hun geloof en over de geldigheid van die gewelddadige passages uit de Koran.

Democratie werkt niet met geweld, maar met deliberatie. Dit alles neemt niet weg dat we de komende maanden alert moeten zijn. Maar geen enkele vorm van terreur mag tot de opheffing van de democratie leiden.

Moslims moeten leren een intellectueel, geweldloos antwoord vinden op deze fitna, deze beproeving. Inderdaad, niet Wilders, maar zijzelf bepalen welke passages ‘imaginair’ uit de koran moeten worden uitgescheurd
Bron

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_57679454
Uitstekende cartoon.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 20:55:03 #83
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57681547
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 16:49 schreef moussie het volgende:
nou, dat 'weken lang' is anders niet de schuld van Balkenende hoor, die film zou eind januari uitkomen en de regering is halverwege januari naar buiten getreden met wat er in de tussentijd achter de schermen is gebeurd .. wat dat aangaat hebben zij zich netjes aan het draaiboek van Wilders gehouden, 14 dagen van te voren het publiek inlichten ..
het is Wilders die 2 maanden lang de tijd zit te rekken, met zijn kaken stijf op elkaar .. en dat voor een powerpoint-presentatie die je in een middag in elkaar kan zetten
In 2007, terwijl Wilders nog geen woord had gerept over deze "film" begonnen een aantal van de CDA hun "kruistocht" al (Terpstra dacht ik).

Op dat moment wilde Wilders zelf er nog geen ruchtbaarheid aan geven. Logisch, want het had veel meer impact gehad als het met een mooie show/persconferentie was uitgebracht

Op dat moment werd er al gerept over een eventueel verbod, van de film, die "uiteraard" kwetsend zou worden. Wilders had het maken van de film nog nauwelijk erkent! Maar het kleine beetje informatie was voor een aantal binnen de CDA al genoeg om de vrijheid van meningsuiting af te gaan breken. (Maar nee idd het CDA heeft er goed aan gedaan om de "hele" wereld van deze film op de hoogte te stellen. )

En terugkomend op de NOVA uitzending die jij hebt gezien, waar er mensen waren die maar wat blij waren met de waarschuwingen vanuit de regering over deze film.....ik heb die uitzending denk ik gemist...maar de uitzending waarin Moslims in Afganistan hun schouders op haalde bij het noemen van de naam Wilders en die film en de uitzending waar Nederlandse expats in Afganistan het niet heel verstandig vonden van de regering om er zo'n heisa van te maken...die heb ik dat toevallig wel weer gezien. Overigens begonnen na die uitzending en na alweer een pers conferentie van ons Balkenende, de rellen in Afganistan....tja.

[ Bericht 0% gewijzigd door Semisane op 28-03-2008 21:02:04 ]
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:00:36 #84
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57681715
Mousie: Even voor de duidelijkheid...(heb de film nog steeds niet gezien ) Ik heb geen idee of die film van Wilders wel zo'n goed plan van hem was...en ik ben toch wel redelijk zeker, dat ik zijn mening over de Islam enz niet bepaald deel....MAAR Ik vind wel dat hij die mening en die film van hem mag uiten...en ik vind ook dat de Nederlandse regering stomzinnig op deze kwestie heeft gereageerd.

Ipv de boel proberen te sussen en in de hand te houden, hebben ze de buitenlandse opinie op deze kwestie totaal uit de klauwen laten lopen en dat is de club Balkenende (de CDA en het kabinet) zwaar aan te rekenen.

Dat Wilders zich als een klein kind gedraagt, prima..ik verwacht ook niet anders van hem...maar dat degene die Nederland behoort te representeren zich dan ook maar als een kleuter gaat gedragen....STOUT!

[ Bericht 0% gewijzigd door Semisane op 28-03-2008 21:09:37 ]
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  Donald Duck held vrijdag 28 maart 2008 @ 21:03:42 #85
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_57681808
Als het nu nog uit de hand loopt komt dat op rekening van balkenende. Hij praat het de extremisten aan dat het een hele erge film is die aanspoort tot kwetsen. Terwijl het allemaal heel erg meevalt eigenlijk.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_57683438
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 20:55 schreef Semisane het volgende:

[..]

In 2007, terwijl Wilders nog geen woord had gerept over deze "film" begonnen een aantal van de CDA hun "kruistocht" al (Terpstra dacht ik).
het algeheel is begonnen ergens in Augustus met een gang van Wilders naar de coördinator terrorismebestrijding om hem op de hoogte te brengen van zijn voornemen deze film te maken .. wetende dat die op zijn beurt de regering moet inlichten ..
Het is een klein wonder te noemen dat het 3 maanden geduurd heeft voor het gelekt is naar de Telegraaf, naar hun zeggen uit kringen rond het kabinet, maar of dat de waarheid is, daar kunnen we alleen naar raden ..
en ja, uiteraard krijg je dan van die kruistochters en actiegroepen, ook die hebben een lesje vrije meningsuiting gehad .. om dan maar een zinsnede te herkauwen .. freedom isn't free, soms moet je meningen accepteren waarmee je het hartgrondig oneens bent
quote:
Op dat moment wilde Wilders zelf er nog geen ruchtbaarheid aan geven. Logisch, want het had veel meer impact gehad als het met een mooie show/persconferentie was uitgebracht
heb je vanavond toevallig DWDD gezien .. hij was blijkbaar eerst in onderhandeling met NOVA, geen problemen met fragmenten en voorvertoning voor uitzending .. dat is er in de loop der tijd bij gekomen
quote:
Op dat moment werd er al gerept over een eventueel verbod, van de film, die "uiteraard" kwetsend zou worden. Wilders had het maken van de film nog nauwelijk erkent! Maar het kleine beetje informatie was voor een aantal binnen de CDA al genoeg om de vrijheid van meningsuiting af te gaan breken. (Maar nee idd het CDA heeft er goed aan gedaan om de "hele" wereld van deze film op de hoogte te stellen. )
Ellian zei dat heel mooi in Netwerk vanavond .. bedenk tegen wie die woorden werden gezegd .. voor de rest, zie boven, de kruistochters hebben wat dat aangaat ook een lesje binnen
quote:
En terugkomend op de NOVA uitzending die jij hebt gezien, waar er mensen waren die maar wat blij waren met de waarschuwingen vanuit de regering over deze film.....ik heb die uitzending denk ik gemist...maar de uitzending waarin Moslims in Afganistan hun schouders op haalde bij het noemen van de naam Wilders en die film en de uitzending waar Nederlandse expats in Afganistan het niet heel verstandig vonden van de regering om er zo'n heisa van te maken...die heb ik dat toevallig wel weer gezien. Overigens begonnen na die uitzending en na alweer een pers conferentie van ons Balkenende, de rellen in Afganistan....tja.
nah, het stukje dat ik had gezien was op Netwerk, als ik het goed heb, op dezelfde dag dat artsen zonder grenzen te kennen gaf hun medewerkers uit de afgelegen gebieden her en der weg te halen .. die waren dus wel blij met die waarschuwing ruim op tijd, de rest was ex-pats in het MO die anyway al hun plan klaar hebben liggen maar nu de procedures hebben nagelopen/opgefrist en extra alert zijn .. ze zullen niet in hun slaap verrast worden
Tja, hoe dat verder gaat daar in Afghanistan moeten we maar afwachten, volgens een daar wonende dame die vanavond in Netwerk te zien was kan dat nog wel een week duren, vrijdag, slechte internetverbinding als je die al hebt .. volgende week vrijdag bij het gebed ..
in de tussentijd zijn er wat vlaggen en een pop verbrandt, nou heftig hoor .. en het leuke aan een mensenmenigte is dat ze de tweede keer vaak moeilijker op de been de krijgen zijn dan de eerste keer, de ergste woede is dan vaak al uitgeblust ..

en wat dat aangaat vind ik dat Balkenende het heel handig heeft gespeeld .. de hele wereld heeft een schijngevecht gehouden op basis van, op dat moment nog, gebakken lucht ..

trouwens, voor diegene die Vogelaar een domme hoer vond omdat zij de moslims een complimentje gaf voor de gematigde reactie een vraag : is Wilders nu ook een domme hoer, want die deed dat ook ?
pleased to meet you
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:20:01 #87
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57684079
Wilder is sowieso wel een domme hoer hoor..daar veranderd zijn huidige mening niet veel aan.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
pi_57684143
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:00 schreef Semisane het volgende:
Mousie: Even voor de duidelijkheid...(heb de film nog steeds niet gezien ) Ik heb geen idee of die film van Wilders wel zo'n goed plan van hem was...en ik ben toch wel redelijk zeker, dat ik zijn mening over de Islam enz niet bepaald deel....MAAR Ik vind wel dat hij die mening en die film van hem mag uiten...
uiteraard mag die dat, net zoals Jami .. wat dat aangaat was ik heel verbaasd om te horen dat Ellian mijn mening deelt, die aankomende tekenfilm is veel gevaarlijker .. mohammed die met de 9-jarige aisha naar een moskee met daarop een hakenkruis loopt om haar daar te ontmaagden ..
quote:
en ik vind ook dat de Nederlandse regering stomzinnig op deze kwestie heeft gereageerd.
daarover kan je dus van mening verschillen .. ik had btw nooit van mijn leven gedacht dat ik Balkenende zou gaan verdedigen, maar ik denk dat je in deze het grotere plaatje moet gaan zien .. diplomatie en al die blabla
quote:
Ipv de boel proberen te sussen en in de hand te houden, hebben ze de buitenlandse opinie op deze kwestie totaal uit de klauwen laten lopen en dat is de club Balkenende (de CDA en het kabinet) zwaar aan te rekenen.
nah, het is uit de klauw gelopen omdat Wilders 2 maanden lang tijd liep te rekken en de spanning op zat te voeren met zijn 'geen voorvertoning' .. waar die dus in het begin, volgens de hoofdredacteur van NOVA, geen probleem van maakte .. en tja, de ervaring heeft geleerd dat zijn uitspraken steeds extremer worden, het is/was er iedere keer weer een schepje bovenop, dus wie kon nou weten dat het zo'n flut-compilatie zou worden
quote:
Dat Wilders zich als een klein kind gedraagt, prima..ik verwacht ook niet anders van hem...maar dat degene die Nederland behoort te representeren zich dan ook maar als een kleuter gaat gedragen....STOUT!
zoals ik al zei, daarover kan je dus van mening verschillen .. en zijn Harry Potter-nerd uiterlijk helpt ook niet echt mee om enig gezag uit te stralen
pleased to meet you
pi_57684182
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:20 schreef Semisane het volgende:
Wilder is sowieso wel een domme hoer hoor..daar veranderd zijn huidige mening niet veel aan.
blond hé ..
pleased to meet you
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:25:42 #90
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57684231
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:56 schreef moussie het volgende:

[.
en wat dat aangaat vind ik dat Balkenende het heel handig heeft gespeeld .. de hele wereld heeft een schijngevecht gehouden op basis van, op dat moment nog, gebakken lucht ..
Ben ik toch niet mee eens, hij heeft indirect aangegeven de vrijheid van meningsuiting op te willen geven voor het beschermen van gekwetste zieltjes....dat is een weg waar je nooit op wilt begeven.

Balkenende had ten alle tijde moeten aangeven dat de verworven vrijheden en rechten boven individuele gekwetste gevoelens moeten gaan...daarin heeft hij behoorlijk gefaalt.

En tja...nu er verder blijkbaar niks gebeurt hebben zijn uitspraken en die van zijn partij genoten weinig consequenties, maar het had ook anders kunnen zijn...Die uitspraken hebben enkel maar meer ruchtbaarheid gegeven...aandacht dat die film en Wilders anders niet hadden gehad imho.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:32:34 #91
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57684418
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:22 schreef moussie het volgende:


nah, het is uit de klauw gelopen omdat Wilders 2 maanden lang tijd liep te rekken en de spanning op zat te voeren met zijn 'geen voorvertoning' .. waar die dus in het begin, volgens de hoofdredacteur van NOVA, geen probleem van maakte .. en tja, de ervaring heeft geleerd dat zijn uitspraken steeds extremer worden, het is/was er iedere keer weer een schepje bovenop, dus wie kon nou weten dat het zo'n flut-compilatie zou worden
In mijn mening is het juist dat herhaaldelijke aandacht geven aan een niet bestaande film gedurende die twee maanden die er voor heeft gezorgd dat het uit de klauwen is gelopen, Wilders zei er bijna niks ove, behalve dat het een "mooie" film zou worden ofzo iets..dus als de CDA enz ook hun klep er over hadden gehouden...wie had er dan iets over gehoord verder?

Daarbij ambasades en ex-pats op de hoogte brengen, als je ergens geen geruchtbaarheid aan wil geven, maar wel maatregelen wilt nemen "in het geval dat", doe je dat via de jusite kanalen en op een rustige manier...maar wat je niet moet doen is als een kip zonder kop van alles in de media schreeuwen. (Overigens had de media hier ook wel wat verantwoordelijker mee om mogen gaan..maar ja dat is tegenwoordig al niet meer te verwachten ben ik bang.

En ik heb nog steeds de film niet gezien....zal er ook wel niet van komen.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:34:24 #92
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57684459
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:23 schreef moussie het volgende:

[..]

blond hé ..
Ik wacht gewoon op de dag dat hij harstikke kaal is...kan niet gezond zijn zoveel waterperoxide over je schedel heen gooien.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
pi_57684542
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:25 schreef Semisane het volgende:

[..]

Ben ik toch niet mee eens, hij heeft indirect aangegeven de vrijheid van meningsuiting op te willen geven voor het beschermen van gekwetste zieltjes....dat is een weg waar je nooit op wilt begeven.
nou en dat zie ik dus anders .. bekijk het eens met de ogen van diegene tegen wie het gezegd wordt, tegen de islamitische regeringsleider die zo'n film zonder meer zou verbieden ..
die krijgt te horen, van iemand die zelf ook gelovig is, een broeder van het boek, dat je die film niet kan verbieden, zelfs al zou je dat willen .. een impact die dus veel dieper gaat als wanneer die hetzelfde te horen had gekregen van een atheïst !!
pleased to meet you
pi_57684625
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:32 schreef Semisane het volgende:
En ik heb nog steeds de film niet gezien....zal er ook wel niet van komen.
niks bijzonders hoor .. powerpointpresentatie van lik-me-vessie .. mijn zoon van 16 kan het beter

Ellian vergeleek het met een propaganda-video van al-quaida, daar zie je hetzelfde
pleased to meet you
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:54:02 #95
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57684963
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:37 schreef moussie het volgende:

[..]

nou en dat zie ik dus anders .. bekijk het eens met de ogen van diegene tegen wie het gezegd wordt, tegen de islamitische regeringsleider die zo'n film zonder meer zou verbieden ..
die krijgt te horen, van iemand die zelf ook gelovig is, een broeder van het boek, dat je die film niet kan verbieden, zelfs al zou je dat willen .. een impact die dus veel dieper gaat als wanneer die hetzelfde te horen had gekregen van een atheïst !!
Tja...maar Balkenende vertegenwoordigd Nederland, niet een Islamitische regeringsleider, hij vertegenwoordigd onze rechten en vrijheden, kan of wil Balkenende dat niet, dan moet hij niet de regeringleider van Nederland worden. Ook die Islamitische regeringsleider heeft gewoon te beseffen dat de mogelijkheid om een film vooraf te verbieden niet gaat in Nederland, dat hij of zijn achterban dan moeite heeft dat te accepteren is imho dan vrij jammer, maar niet het probleem van Balkenende.

Maar goed...
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:57:04 #96
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57685058
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:40 schreef moussie het volgende:

[..]

niks bijzonders hoor .. powerpointpresentatie van lik-me-vessie .. mijn zoon van 16 kan het beter

Ellian vergeleek het met een propaganda-video van al-quaida, daar zie je hetzelfde
Verdomt zeg...die van al-quaida heb ik ook al niet gezien, ik mis wat tegenwoordig.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 23:22:05 #97
172704 zulthoofd
Ja heb je nee kun je krijgen!
pi_57685760
De topicnaam opzichzelf is al een contradictie!
Balkenende en staatsmanschap lol
Expertus dico
pi_57686021
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:54 schreef Semisane het volgende:

[..]

Tja...maar Balkenende vertegenwoordigd Nederland, niet een Islamitische regeringsleider, hij vertegenwoordigd onze rechten en vrijheden, kan of wil Balkenende dat niet, dan moet hij niet de regeringleider van Nederland worden. Ook die Islamitische regeringsleider heeft gewoon te beseffen dat de mogelijkheid om een film vooraf te verbieden niet gaat in Nederland, dat hij of zijn achterban dan moeite heeft dat te accepteren is imho dan vrij jammer, maar niet het probleem van Balkenende.

Maar goed...
hehe, maar hij praat wel tegen die islamitische regeringsleider .. diplomatie heet dat heb ik me laten vertellen .. zo kan die regeringsleider daar ook weer aannemelijker maken waarom die film hier niet verboden kan worden .. en tja, dat 'van de ene gelovige tegen de ander', dat is dan een extra dimensie in de diplomatieke conversatie over en weer die mensen die niets van geloof begrijpen missen ?
Ik bedoel maar, 85% van de wereldbevolking is gelovig, meer dan de helft is christelijk of islamitisch, en zelfs hier in Nederland is de meerderheid min of meer christelijk, het is toch heel normaal dat die mensen zich gekwetst voelen als dingen die voor hun heilig zijn beledigt worden .. zijn wij ongelovigen toch ook .. kom niet aan onze vrijheid van meningsuiting, ons 'recht' om te beledigen ?
pleased to meet you
pi_57686169
Qua landverraad is Arthur Seyss-Inquart nog een braaf jongetje in vergelijking met wat Balkenende de afgelopen maanden het volk van Nederland heeft geflikt....
  vrijdag 28 maart 2008 @ 23:53:56 #100
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57686573
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 23:32 schreef moussie het volgende:

[..]

hehe, maar hij praat wel tegen die islamitische regeringsleider .. diplomatie heet dat heb ik me laten vertellen .. zo kan die regeringsleider daar ook weer aannemelijker maken waarom die film hier niet verboden kan worden .. en tja, dat 'van de ene gelovige tegen de ander', dat is dan een extra dimensie in de diplomatieke conversatie over en weer die mensen die niets van geloof begrijpen missen ?
Ik bedoel maar, 85% van de wereldbevolking is gelovig, meer dan de helft is christelijk of islamitisch, en zelfs hier in Nederland is de meerderheid min of meer christelijk, het is toch heel normaal dat die mensen zich gekwetst voelen als dingen die voor hun heilig zijn beledigt worden .. zijn wij ongelovigen toch ook .. kom niet aan onze vrijheid van meningsuiting, ons 'recht' om te beledigen ?
Maar jij vind dus dat Balkenende de boodschap "dat er in Nederland een tot op zekere hoogte een vrijheid van meningsuiting is en dat Nederland niet gaat toornen aan dat recht door een film te verbieden die nog niet is uitgekomen" goed heeft uit gedragen?

Die vrijheid van meningsuiting die ook de vrijheid op godsdienst van al die gelovigen waarborgt, maar dit even terzijde.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')