dinsdag 8 april 2008 @ 22:08:24 #151
112545 Muck
Spring is in the air!
pi_57920486
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 21:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
daar was ik al bang voor ja....
Spring zelf maar!
Wat maakt Muck?
1001 dagen
  dinsdag 8 april 2008 @ 22:09:13 #152
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57920508
quote:
Ik heb van deze site de vloeibare versie n de kristalletjes (poeder) besteld.
De kristalletjesversie is echt megazoet, hoef je maar heul heul weinig van te gebruiken, voor de koffie e.d. is de vloeibare versie gebruiksvriendelijker omdat deze makkelijker te doseren is.
Het is geen suikersmaak natuurlijk, maar het komt er wel het dichtst bij in de buurt van alle zoetstoffen en ook nog eens geen nare bijwerkingen

Super!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57920664
Bouillon en pastasaus staan al weer op!

En die stevia kan ik niet over uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57920954
Mijn oma maakte altijd komkommer in zoet zuur, en ik ben er pas achter gekomen dat dat dus gaat met zoetstof, zo'n fles...
Maar ja, nadat je dat gegeten heb...

Dus nu: Azijn, paar druppeltjes stevia...en WHHIIIEEEHOOEEEE!!!
Lekker! Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57922582
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...

Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
Pff... daar vraag je wat.
Volgens mij gaat er in ieder geval dille in, zeer fijgesnipperde (nog beter: zeer fijn geraspte) ui, knoflook(poeder), paprikapoeder, zout en peper.
Vraag het anders eens na bij de visboer... die kan je vast wel helpen.
Kom je hier iets verder mee?

Overigens is het wel zo dat de mix heel erg smaakafhankelijk is. Natuurlijk kun je van die kant-en-klare Verstegen kruidenmix voor kibbeling kopen (die de visboer in grootverpakking heeft) maar dan zit er echt een beetje een 'fabriekssmaakje' aan. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57922737
Nee, zou eigenlijk zo'n etiket moeten kunnen lezen....
Dan kan je het tot een zekere hoogte namaken...

En waarschijnlijk 10 x lekkerder...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57924622
De pest is dat je de samenstelling niet weet.
Als je naar een goede visboer gaat, wil die je daar vast wel mee helpen.
Zeker als je de situatie uitlegt.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57924699
Ga ik ook zeker doen!
Ik moet toch bellen voor visafval...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57924857
O ja, deze site bevat ook een aantal leuke recepten waar je goed mee uit de voeten kunt, mocht je deze nog niet gezien hebben.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57925016
Oh, die is cool, met duidelijke plaatjes!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57925044
Jups, ik zag nu zelf ook de curry staan... ga ik ook maar eens proberen, denk ik zo
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57925161
Ik ben nog steeds aan het lezen!



Zitten wel dingen tussen die niet kunnen, maar die brul ik hier dan wel voor een ander idee ervoor...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57927251
Ik ben gisteravond op zoek voor je geweest naar de samenstelling van die kruiden. Ik heb echt niets kunnen vinden op internet. Ben nu namelijk ook wel nieuwsgierig.
  Moderator woensdag 9 april 2008 @ 09:42:47 #164
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57928227
Toen ik zocht op kibbelingkruiden vond ik dit recept van iemand die natriumbeperkt eet en dus ook geen kibbeling kan eten. Weet niet of er ingredienten inzitten die je zoon niet mag, maar misschien kan je dit recept aanpassen naar wat mogelijk is. En ik zou er dus wel wat zout indoen als dat geen probleem is. Geen idee of het een beetje naar kibbeling smaakt trouwens, maar wellicht het proberen waard....

4 witte visfilets (kabeljauw/heem/schol),
250 gram bloem en 1 ei,
3,5 dl bruisend mineraal water,
2 theelepels dille
1 theelepel paprikapoeder,
1 theelepel uienpoeder,
1/2 theelepel knoflookpoeder,
1/2 theelepel zwarte peper,
een kneepje citroensap.
een scheut olie voor het bakken

Doe de bloem, de specerijen, het ei en de helft van het water in een kom en klop ze met een garde door elkaar. Roer de rest van het mineraalwater door het beslag totdat het iets stroperig is. Dep de visfilet goed droog en leg die een tijdje in het beslag. Gebruik dunne visfiles in n stuk (als lekkerbek) en verdeel een dikkere file in kleine stukjes (net als bij kibbeling). Giet een redelijke laag olie in een koekenpan en laat deze heet genoeg worden om te kunnen 'frituren'. Haal de (stukjes) vis uit het beslag en bak ze bruin in de olie.
Ajeto!
pi_57929324
Die had ik ook gevonden, debuurvrouw, maar vind 'm nou niet echt dat ik denk: Dat is 'm!
Maar je weet het niet, ik zal het gewoon uit moeten proberen....
Wellicht heeft iemand zo'n bus thuis staan en kan kijken voor de ingredinten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57931373
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerder en makkelijker te maken
(:
  woensdag 9 april 2008 @ 12:13:48 #167
112545 Muck
Spring is in the air!
pi_57931527
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:07 schreef nein het volgende:
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerder en makkelijker te maken
daar gaan volgens mij precies dezelfde kruiden overheen....
Spring zelf maar!
Wat maakt Muck?
1001 dagen
pi_57931635
Neen, nein...
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...

Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!
Dat ik daar nu pas achter kom...

Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!

*zoeken gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 12:21:20 #169
112545 Muck
Spring is in the air!
pi_57931702
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Neen, nein...
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...

Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!
Dat ik daar nu pas achter kom...

Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!

*zoeken gaat...
das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
Spring zelf maar!
Wat maakt Muck?
1001 dagen
pi_57931727
Zou dit wat zijn?
quote:
Remouladesaus
2 dl. mayonaise, 1 fijngehakte hard gekookt ei, 1 dl. kwark of yoghurt, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel augurk, mespuntje zacht mosterd.


Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57931790
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:21 schreef Muck het volgende:

[..]

das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...
Nu maar hopen dat het de saus is.....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator woensdag 9 april 2008 @ 12:31:31 #172
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57931941
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
Ajeto!
  woensdag 9 april 2008 @ 12:32:28 #173
112545 Muck
Spring is in the air!
pi_57931969
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:22 schreef Oblivion het volgende:
Zou dit wat zijn?
[..]



Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...
ik ook niet!
houdt je zoon wel van kappertjes?
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...
Nu maar hopen dat het de saus is.....
ik hoop met je mee
zou heel tof zijn als ie wel kibbeling zou kunnen eten
Spring zelf maar!
Wat maakt Muck?
1001 dagen
pi_57932142
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.


Vetsin is een big nono...
En zit helaas in heel veel dingen.

En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57932169
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')