Moeten dan maar kijken of hij er tegen kan.quote:Op zondag 30 maart 2008 21:05 schreef nein het volgende:
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
Dat heb ik gemist!quote:Op zondag 30 maart 2008 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...quote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Heb het alleen nog nooit gedaan of me er überhaupt in verdiept...quote:Op maandag 31 maart 2008 09:31 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
gewoon hollandse zomeraardbeien pureren en in de ijsmachine, geen suiker nodig...quote:Op maandag 31 maart 2008 10:25 schreef The_stranger het volgende:
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor ) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..
Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
Had ik al verteld dat ik blij ben dat je hier post?quote:Op maandag 31 maart 2008 10:52 schreef p_iglet het volgende:
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
In en rond Utrecht zijn verschillende bedrijven die biologsiche groenten produceren. Als dat niet te ver weg is kan ik je wel wat tips geven.quote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Ja, met hier en daar een paar aanpassingen heb ik er zeker wel wat aan!quote:Op woensdag 2 april 2008 18:05 schreef littledrummergirl het volgende:
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
Ik haal het in eindhoven, bij een reformzaak op de gestelsestraat.quote:Op vrijdag 4 april 2008 00:26 schreef BBQ-kip het volgende:
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.
Waar haal jij stevia Nein?
Ben je bij een natuurvoedingswinkel geweest? Die hebben vaak idd veel broodbeleg zonder al teveel toevoegingen.quote:Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.
Ik weet niet of je zoon wel mozarella mag..quote:Op vrijdag 28 maart 2008 17:17 schreef Oblivion het volgende:
Bouillon trekken:
Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...
Staat al lekker te pruttelen.
Mjah, mjah....quote:Op maandag 7 april 2008 14:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
het recept voor drop staat ook in het FOK!-kookboek en daar kun je ook een recept voor lollies vinden waar hij misschien wel tegen kanquote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voorquote:Op maandag 7 april 2008 21:30 schreef Oblivion het volgende:
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!quote:Op maandag 7 april 2008 21:36 schreef Muck het volgende:
[..]
ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
oh dat is echt heel fijn!quote:Op maandag 7 april 2008 21:40 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!
Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh! ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.
Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...
quote:Op maandag 7 april 2008 22:12 schreef BBQ-kip het volgende:
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
Ofcourse!quote:Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
Check, en bewaard in zijn mapje!quote:Op maandag 7 april 2008 22:51 schreef Uccie het volgende:
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
Ah, okay, dacht al zoiets, maar ga het me niet moeilijker maken dan dat het al is...quote:Op maandag 7 april 2008 22:54 schreef p_iglet het volgende:
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..
paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.quote:Op woensdag 2 april 2008 19:38 schreef Oblivion het volgende:
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...
Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...
*Ook zoeken gaat...
er zijn zelfs zakjes kibbelingkruiden te koop bij o.a. Makroquote:Op dinsdag 8 april 2008 10:50 schreef beunkster het volgende:
[..]
Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden
Klaar is de kibbeling
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |