Wat een onzin! Er zijn talloze gerechten die je van scratch zelf kunt maken en die fantastisch in te vriezen zijn.quote:Op maandag 24 maart 2008 15:20 schreef Maeghan het volgende:
Tja, ik vind de meeste gerechten toch niet zo lekker meer als je ze eenmaal ingevroren hebt. Pasta is eigenlijk de enige uitzondering daarop. Aardappels kun je niet invriezen, salade niet, veel groente kun je het beste geblancheerd invriezen dus dan is het nog niet helemaal klaar. Echt goede kant-en-klare maaltijden uit de vriezer moet ik nog tegenkomen.
Ik vind pasta invriezen nou juist helemaal niet geslaagd. Gare pasta wordt bij het opwarmen nog 'gaarder' dan het al was.quote:Op maandag 24 maart 2008 15:20 schreef Maeghan het volgende:
Tja, ik vind de meeste gerechten toch niet zo lekker meer als je ze eenmaal ingevroren hebt. Pasta is eigenlijk de enige uitzondering daarop. Aardappels kun je niet invriezen, salade niet, veel groente kun je het beste geblancheerd invriezen dus dan is het nog niet helemaal klaar. Echt goede kant-en-klare maaltijden uit de vriezer moet ik nog tegenkomen.
oeh, dat klinkt als iets wat ik echt eens moet makenquote:Op maandag 24 maart 2008 18:12 schreef SHE het volgende:
Boeien; als je zonder labels werkt is het tenmiste nog een beetje verrassend
Maar ik ben anal met eten, dus daarom.
Scallopini zijn kalfslapjes, platgeslagen, daarna overgoten met zwarte peper en bloem. Even aanbraden, dan beetje bouillion erbij, dan mooie paddo's , dan paar glazen goede witte wijn, smoren tot je egale saus krijgt.
Eet je met pasta.
Fantastisch gerecht en wordt lekkerder naarmate je het bewaard, omdat de smaken dat kunnen intrekken.
heb je misschien wat receptjes voor die boemboes?quote:Op maandag 24 maart 2008 18:24 schreef Hyperdude het volgende:
Er worden hiero nogal eens Indische boemboe's (zelf) gemaakt.
Die kan je incl. vlees/kip ook prima invriezen, zolang het maar niet te vet vlees betreft. ff rijst en groente erbij en je bent klaar.
Goulash (lijkt ook wel op pastasaus natuurlijk)is ook wel te doen; maar wat kritischer met invriezen/ontdooien.
Varkenshaas (in plakken)in wijnsaus gaat ook prima, varkenshaas in peperroomsaus gaat weer minder (te vet).
Dat zou ik best wel willen doen.quote:Op maandag 24 maart 2008 18:38 schreef Muck het volgende:
...
heb je misschien wat receptjes voor die boemboes?
kan me voorstellen dat dat teveel gedoe is jaquote:Op maandag 24 maart 2008 20:09 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Dat zou ik best wel willen doen.
Ware het niet dat de oude papieren zooi van mijn Oma nergens meer te vinden is.
En mijn Kokkie schrijft niks op, en; als ze al wat opschrijft is het Italiaans.
Dat wordt me teveel gedoe, dus:
Koop het Groot Indisch kookboek van Bep Vuyk
Dit is ook wel een aardige site waar je redelijk wat recepten vandaan kan halen:
http://www.valibaba.nl/index.php?page=indonesisch
Of leren vriezeren.quote:Op maandag 24 maart 2008 15:52 schreef SHE het volgende:
Misschien moet je leren koken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |