abonnement Unibet Coolblue
pi_57348580
quote:
Istvan Bakx is een linkeraanvaller die bij KV Kortrijk in Belgie terecht kwam nadat coach Hein Van Haezebrouck in Google op zoek ging naar een linkeraanvaller.

De coach van Kortrijk kwam zo terecht bij een beschrijving van Istvan Bakx, een Nederlandse linkerspits die bij de amateurploeg HSV Hoek in Nederland speelde. Daaruit kwam uiteindelijk een samenwerking voort die alsmaar meer roem verwerft in het Belgische voetbal.

KV Kortrijk draait mee aan de absolute top in tweede klasse en schakelde in de Belgische beker eerste klasse ploegen uit zoals Zulte-Waregem, Moeskroen en AA Gent(onder voorbehoud terugmatch). AA Gent werd zelfs verslagen met zware 5-1 cijfers. Istvan Bakx scoorde 3 keer tegen Gent en geselde de Gentse verdediging zoals hij dat doet in de competitie van de tweede klasse.

Bakx komt uit Vlissingen en was enige tijd geleden geselecteerd voor een selectie van de Nederlandse amateur ploeg. Die Nederlandse selectie ging enkele matchen voetballen in Engeland en Ierland. Daar speelde ie zo goed dat ie in een verslag terecht kwam dat werd gepubliceerd op het internet. De dribbelvaardige linkeraanvaller kreeg op die manier een zoekmachine zichtbaarheid die hem tot bij KV Kortrijk bracht.

Bakx zelf gebruikte eveneens een zoekmachine om meer te weten te komen over zijn toekomstige club.
quote:
'Google-spits Bakx in voorselectie Jong Oranje'
Datum: 13-mrt-2008 11:02

De goede prestaties van Istvan Bakx bij het Belgische KV Kortrijk zijn ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. De linksbuiten is dan ook geselecteerd voor Jong Oranje, meldt de Belgische tweedeklasser op haar website.

Bakx is dit seizoen een van de revelaties bij KV Kortrijk, de leider in tweede klasse in België. De Nederlandse linkerspits, overgekomen van een amateurploeg, scoorde al elf doelpunten. Bakx werd door Kortrijk gevonden via zoekmachine Google. Trainer Hein Vanhaezebrouck tikte de zoekterm 'linkerspits' in en kwam uiteindelijk uit bij Bakx. De speler kwam op stage en verdiende een plek bij de selectie.

De 22-jarige Bakx is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De ploeg van trainer Foppe de Haan (foto) speelt op 26 maart een interland tegen Estland. (BR)
quote:
Volop belangstelling voor Istvan Bakx

In ieder geval drie eredivisieclubs volgen de ontwikkling van aanvaller Istvan Bakx (foto) van de Belgische tweedeklasser KV Kortrijk.

Tijdens de wedstrijd tegen Geel van zaterdag zaten de scouts van NAC, NEC en Roda JC voor de Zeeuw op de tribune. Mede dankzij twee treffers van de oud-Spartaan won de koploper met 6-0. Bakx liep wel een heupblessure op, waardoor hij enkele weken uit de roulatie is.
Nu al een prachtige carriere ! Misschien volgend seizoen in de Eredivisie!
  donderdag 13 maart 2008 @ 12:10:30 #2
108558 Messenga
goeiendag wat een geheel!
pi_57348624
Wat the fuck.

Foto's, filmpjes, verdere statistieken van de beste jongen?
pi_57348674
Ik voorzie een nieuwe programma voor EndeMol
pi_57348697
Ik kende het eerdere verhaal, maar dat hij het daar zo goed doet.
That's all folks!
pi_57348831
Artikel uit BN De Stem van Januari
quote:
'D'n Hollander' Bakx is populair in Kortrijk

door Barry van der Hooft. maandag 14 januari 2008 | 08:30 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 januari 2008 | 07:15

Maandag 14 januari 2008 - VOETBAL - Buiten de omheining wordt Istvan Bakx bejubeld door fans. Hij moet hij heel wat handen schudden. Het tafereel zet zich binnen de poorten van het stadion van KV Kortrijk voort. "Goedenavond Bakxie!", roept een enthousiaste supporter. "Die boeren gaan eraan vanavond hè!".

De jonge Vlissinger knikt begripvol en lacht zijn tanden bloot. "Mooi hè? Gisteren stond een groep supporters met vuurwerk bij de training. Deze wedstrijd leeft hier echt." Het Kortrijk van Bakx is doorgestoten tot de laatste zestien van de Beker van België en staat tegenover het één klasse hoger spelende Zulte-Waregem. Het is een heuse derby in West-Vlaanderen, die met 6000 toeschouwers stijf is uitverkocht. Cupkoorts is voelbaar.

Voor Bakx is het even wat anders dan de wedstrijden die hij afgelopen seizoen met Hoek speelde. De stap hogerop heeft hij echter zonder al te veel problemen gezet. "De eerste competitiewedstrijd speelde ik niet superslecht, maar ook niet goed", kijkt hij terug. "Daarna werd ik ziek en heb ik twee wedstrijden op de bank gezeten. Toen onze spits Jarakovic verkocht werd zijn we overgeschakeld naar een systeem met drie spitsen. Vanaf dat moment speelde ik en scoorde ik in vier wedstrijden op rij."

Halverwege de competitie is Kortrijk koploper in de Tweede Klasse en met acht doelpunten heeft Bakx een groot aandeel in de opmars van de voormalige topclub. "Na het telefoontje van de club ben ik afgelopen zomer meteen op internet gaan zoeken. Ik zag dat Foeke Booy, Anton Janssen en Hendrie Krüzen hier in het verleden ook hebben gespeeld. Dan sta ik als Nederlander toch in een aardig rijtje."

'D'n Hollander' noemen ze hem in Kortrijk. Dat hij populair is onder de fans heeft de entree al duidelijk gemaakt. Bakx geniet. "In het begin heb ik even de kat uit de boom gekeken. Als ik mijn draai heb gevonden, word ik altijd wat levendiger."

Hij lijkt op de juiste plek terechtgekomen. Met Hein Vanhaezebrouck heeft hij ook een trainer die voor de aanval kiest, in een gedurfd 3-4-3-systeem. "Dat geluk moet je hebben als voetballer", weet Bakx. "Hij heeft vertrouwen in mij en ik kan echt veel van hem leren."

De aanvaller is geen type dat met het hoofd in de wolken gaat lopen. "Want het is allemaal zo relatief in de voetbalwereld. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Vorige week wonnen we met 3-0 van Beveren en maakte ik het eerste doelpunt. Toen was ik weer beslissend in een topper, lees en hoor je dan. Maar als ik vanavond meuk (slecht) speel, ben ik waarschijnlijk niet goed genoeg voor het hoogste niveau. Bij Sparta was ik op een gegeven moment hét talent. Zes maanden later had ik ineens geen mentaliteit meer. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal."

Die nuchtere kijk past wel bij Bakx. Typerend is ook dat de Vlissinger zich niet blind en alleen op het voetbalavontuur heeft gestort. Hij studeert ook nog aan de Hogeschool Zeeland. "Het is wel druk, maar ook goed voor me. Op deze manier heb ik structuur in mijn leven." Momenteel loopt hij twintig uur per week stage bij Stichting Door, waar ex-gedetineerden moeten resocialiseren. "Mijn stagecoördinator is een echte voetbalfan. Als ik een keer moeilijk zit, werken ze daar altijd mee. Dat geluk heb ik dus ook."

Toch is Bakx niet alleen door de factor geluk een populaire speler geworden in Kortrijk. "Nee, die jongen is aan een fantastisch seizoen bezig", weet Frank Luts, als journalist van de krant Het Nieuwsblad. "Bakx is duidelijk een aanwinst voor deze club. Zijn spel is flitsend, hij heeft een gouden linkervoet en de juiste mentaliteit. Als Bakx na de winterstop nog zo goed speelt, kunnen ze hem hier niet houden. Dan verdient hij een kans op het hoogste niveau."

Deze avond kan hij zich alvast meten met spelers die op dat niveau spelen. Bakx stapt tegen 20.30 uur zelfverzekerd en met een lach op zijn gezicht het veld op. Hij zwaait naar zijn familie (ouders, zus, vriendin, schoonouders, fanatieke opa van 75) en geniet van de prachtige sfeer in het verouderde Guldensporenstadion. Het rood en wit overheerst en voor wie het nog niet weet: 'die van Zulte-Waregem zijn boeren'.

Het wordt al snel duidelijk dat Bakx niets aan zijn spel heeft veranderd. Wanneer hij na 27 minuten vier man te kijk zet, staat het publiek op de banken. Het 'Istvan Bakx, olé, olé' daalt van de tribunes af. Acht minuten later is het stil als Zulte-Waregem op 0-1 komt. Na rust gooit Kortrijk er nog een schepje bovenop en komt het een kwartier voor tijd verdiend langszij. Om 22.27 start de verlenging, waarin de thuisploeg toeslaat. Bakx geeft de bal na 113 minuten voetbal mee aan de Fransman Betremieux, die vervolgens Nfor bedient. De Kameroener schiet de 2-1 binnen en geeft daarmee het startsein voor een lange Kortrijkse nacht.

Na het laatste fluitsignaal volgt de ontlading en danst Bakx voor de uitzinnige tribunes. Eenmaal gedoucht moet hij opnieuw vele handen schudden. Tegen middernacht wil hij wel weer terug naar Vlissingen. Hij moet zich een weg zien te banen door enkele honderden fans, die niet alleen van geluk dronken zijn. 'Istvan Bakx, olé, olé', klinkt het over het terrein. Een paar minuten en een kus van een mannelijke fan later, stapt hij in auto.

"Dit is schitterend", grijnst Bakx. "We staan in de kwartfinale van de beker en zijn een belangrijke kandidaat voor de titel. Als we eind februari nog steeds bovenaan staan, moeten we er echt vol voor gaan. Nu ga ik hier nog even van genieten."

Hij geeft gas en met een grote glimlach laat hij de feestende Kortrijkers achter zich.
Mooi verhaal hoor . Als je het zo leest speelt die volgend seizoen in de Eredivisie.
pi_57348957
Jammer dat hij al in de belangstelling staat van de eredivisie.
pi_57348965
Vorig seizoen nog aan het werk gezien in de hoofdklasse, fantastische progressie maakt ie door.
Rockwerchter, Noorwegen, Spanje
pi_57349028
Ik voorzie een hollywood film.
pi_57349063
Zwolle heeft trouwens begin dit seizoen afgezien van Bakx, omdat hij de motivatie zou missen.
pi_57349205
http://nl.youtube.com/watch?v=KHVNOZOFb3A Hier blinkt ie uit in een bekerwedstrijd tegen het hoger spelende AA Gent.
Rockwerchter, Noorwegen, Spanje
pi_57349208
Ik ga ook scout worden, beetje googlen de hele dag.

Leuk voor Bakx dat hij het zo goed doet, die zie ik inderdaad nog wel naar een ere-divisie middenmoter gaan. Blijft wel de vraag of dat niveua niet te hoog is natuurlijk...
pi_57349478
briljant
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 13 maart 2008 @ 12:51:22 #13
172247 djnospinzone
wolfheaded conjurer
pi_57349670
tvp hehe
they ain't proud colours, but they're true
colours of my home
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 13 maart 2008 @ 12:54:48 #14
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_57349761
zijn eerste wedstrijd toen in de beker was best hilarisch, de commentatoren raakte maar niet uitgepraat over de internet Nederlander en hoe hij iedereen voorbij speelde
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 13 maart 2008 @ 12:58:30 #15
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_57349850
quote:
Op donderdag 13 maart 2008 12:10 schreef Messenga het volgende:
Foto's, filmpjes, verdere statistieken van de beste jongen?
Probeel http://www.google.nl/ eens!
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
pi_57350032
quote:
Op donderdag 13 maart 2008 12:30 schreef HPayne het volgende:
http://nl.youtube.com/watch?v=KHVNOZOFb3A Hier blinkt ie uit in een bekerwedstrijd tegen het hoger spelende AA Gent.
De Google-spits. Mooi filmpje, heerlijke aanvallen.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
  FOK!fotograaf donderdag 13 maart 2008 @ 13:10:20 #17
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_57350085
http://www.youtube.com/watch?v=20v_A5iIdqA Al die jongens aan het eind zingen: "Istvan in Oranje"

Maar ik heb hem zien voetballen in Hoofdklasse voor VV Kloetinge, toen is hij via sparta bij HSV Hoek beland en daarna naar Kortrijk gegaan, hoe ik hem ken is het Topspits!! halen naar NL
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_57350243
Dit bevestigd alweer de goede scouting van de Nederlandse clubs. Pas halen als die ergens anders furore maakt..
  donderdag 13 maart 2008 @ 13:25:46 #19
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_57350421
Leuk voor hem
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_57350664
Wat een fantastisch verhaal zeg.
quote:
Ik zag dat Foeke Booy, Anton Janssen en Hendrie Krüzen hier in het verleden ook hebben gespeeld. Dan sta ik als Nederlander toch in een aardig rijtje."
Gebruik die contacten Hendrie als hij echt goed is.
  donderdag 13 maart 2008 @ 13:39:13 #21
146874 DANILXL
timeo danaos et dona ferentes
pi_57350689
grappig zeg
woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
pi_57350905
Haha geweldig voor die gozer.
pi_57352199
Leuk verhaal
FOK!sport Sfeerverslagen Contest (Part II)
Winnaar Voetbalfoto Onderschriftcompetitie 2008 II
Ergens in 1972 schreef Keith Richards het volgende:
Ain't it good to be alive
pi_57352599
Grappig
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_57359026
Overigens is het verhaal wel behoorlijk aangedikt hoor. Via Eddy Mestdagh had Kortrijk Bakx al eens getipt gekregen. Mestdagh is betrokken geweest bij Hoek, waar Istvan vorig seizoen speelde. Toen had Kortrijk nog geen concrete interesse. Toen afgelopen zomer de gewenste linksbuiten niet kwam, heeft de trainer inderdaad op Google de naam Bakx ingetikt om te zien waar die tegenwoordig speelde. Toen is het gaan spelen.

Ben wel benieuwd of hij de eredivisie aankan. Goede speler, maar bij Sparta redde hij het destijds niet.

Overigens is hij niet naar Zwolle gegaan wegens een gebrek aan motivatie, maar omdat Zwolle te star was in afspraken. Hij moest en zou op een woensdag trainen, net als John Schot, de andere testspeler. Schot is helemaal niet gegaan, Bakx wel, maar kon niet geheel overtuigen en wilde zelf ook niet zijn studie zomaar opgeven voor een amateurcontract bij Zwolle. Dan was het voor hem maatschappelijk en sportief beter bij Hoek te blijven. Toen kwam Kortrijk alsnog.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')