abonnement Unibet Coolblue
pi_59512535
Volgende week zaterdag ga ik de kittens ophalen. Ben erg benieuwd hoe dat gaat allemaal...
Heb er erg veel zin in.

Zijn er dingen die ik absoluut niet mag vergeten ?
pi_59512626
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 11:02 schreef linebear het volgende:
Volgende week zaterdag ga ik de kittens ophalen. Ben erg benieuwd hoe dat gaat allemaal...
Heb er erg veel zin in.

Zijn er dingen die ik absoluut niet mag vergeten ?
Vlooienmiddel kopen. Je weet maar nooit en dan opeens zijn alle winkels dicht en op zondag ook.
Go hard or go home
pi_59515424
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 10:08 schreef noekje het volgende:

[..]

Waarom denk je dat door een hel moet gaan?. Het kan zo ontzettend meevallen. Ze zijn allebei jong toch?
Ben wel benieuwd hoe het is gegaan. Laat je dat wel weten?
Ohh.. ik ga gewoon van het ergste uit. En de kitten die we nu hebben, is nogal euh 'aanwezig'. Terwijl we een ietwat mishandelde kitten uit het asiel gaan halen. Maar goed.. ik hoop ook dat het mee gaat vallen
En ik laat het hier uiteraard even weten!
pi_59516204
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 09:36 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:

[..]

Knippen werkt maar een paar dagen en dan zijn ze weer aangegroeid. Wat allergie betreft. De dierenarts dacht dat het voedselallergie was, maar dat is het dus blijkbaar niet.
Je kunt voedselallergie absoluut niet uitsluiten omdat brokje X geen verschil gaf tegenover brokje Y. Dat kun je pas na een eliminatiedieet. (maar dat is ook geen pretje)

Brokken onderling, ook de meeste zogenoemde hypoallergene brokken, verschillen onderling niet zo heel veel. De hond van mijn schoonzus had ook een voedselallergie (niet aan z'n huid maar hij was altijd aan de diarree), zij moest ook brok na brok proberen (en elke brok 6 weken volhouden natuurlijk), eigenlijk had ze dus een eliminatiedieet moeten doen, maar mijn broer wilde eerst proberen om de hond versvleesvoeding te geven, omdat daar bijna geen granen in zaten en in alle brokken die ze geprobeerd hadden wel. Het werkte gelukkig gelijk. Ook op de site van een versvleesfabrikant staan ervaringen van mensen waarvan de dieren er baat bij hadden, zoals deze; http://www.carnibest.nl/kat-annemieke.htm
Het hoeft niet maar het kan maar net de oplossing zijn, het is een makkelijker iets om te proberen dan een eliminatiedieet.
pi_59516899
Ze krijgt al carnibest....
En ze heeft in totaal al 10 verschillende soorten voer gehad. Nu kunnen we met het voer inieder geval wel haar suiker opvangen. Zonder die voeding zouden we weer moeten beginnen met spuiten.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59520872
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 13:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ze krijgt al carnibest....
En ze heeft in totaal al 10 verschillende soorten voer gehad. Nu kunnen we met het voer inieder geval wel haar suiker opvangen. Zonder die voeding zouden we weer moeten beginnen met spuiten.
Dat is balen dan, dan is ze óf ook allergisch voor kip of ze heeft inderdaad geen voedselallergie. En kom er dan maar eens achter wat ze wel heeft.
Voor die diabetes is het wel handig ja, anders ben je echt aan huis gekluisterd om voor je kat te zorgen. Jullie moeten enorm veel voor haar over hebben, wat rot dat het dan zo slecht gaat.

Een eliminatiedieet is dan ook lastiger, want altijd wanneer ik hoor over een eliminatiedieet onder begeleiding van een dermatoloog dan voegen die er koolhydraten aan toe (macaroni of rijst ofzo), en dat moet je natuurlijk niet hebben met je suikerkat. Het enige wat ik nog kan bedenken is contact opnemen met dierenarts Tannetje Koning, die stelt kattendieten samen voor de firma Bandit, en ze maakt ook persoonlijke dieten voor katten waarvoor dat standaardvoer niet geschikt is, want jullie kat zit nu met twee dingen door elkaar natuurlijk. Je kunt haar bereiken via de medische afdeling van het forum Barfplaats.nl , ze is actief onder de naam Hitam. Het is wel zo iemand die een beetje in het alternatieve circuit zit, maar ze heeft veel ervaring met dieren met huidproblemen, omdat die vroeg of laat vaak bij haar in de praktijk terechtkomen.

Sterkte ermee !
pi_59572690
Ok, hierbij de update. We hebben gistermiddag een jong poesje er bij gehaald. Voor het geheel, hier een schets van beide poezen:

Onze huidige poes Pixel:
Nu 5 maanden oud, kregen we met 6-7 weken oud, opgegroeid in een huis waar het bazinnetje absoluut niet van katten hield en ze dan ook links liet liggen, vrouwtje.

Onze nieuwe poex Tux:
Nu 10-11 weken oud, opgegroeid in een huis met vele katten, een vrij wilde hond en een bazinnetje die zielsveel van ze hield en ze goed verzorgde, vrouwtje.

Vanaf het moment dat Tux uit de kooi stapte, liet Pixel weten dat zij als eerste hier was en de baas was. Dat gebeurde eerst met een hoge rug (alleen van Pixel's kant) en wat geblaas, maar dat ging al snel over op 'worstelen'. En vanaf dat moment heeft Pixel niks anders meer gedaan dan achter Tux aanrennen, zich op haar werpen, omvallen en Tux klemvast tussen de vier pootjes houden. Vervolgens ging ze krabben, bijten etc. Je begrijpt dat Tux niks anders kan doen dan zo links en rechts wat nagels in Pixel drukken en verder alleen hard piepen.
Ik begrijp dat Pixel 'even wil laten weten wie de baas is'. Dat daar wat klaaglijk gemiauw van Tux bij komt kijken, kan ik inkomen. Ze is tenslotte een stuk kleiner nog. Maar dat Pixel nu nog steeds Tux in de houdgreep legt of met haar volle gewicht op Tux gaat liggen en dan begint te bijten (en dat steeds aggressiever)... daar begrijp ik niks van.

Ik ben bang dat Pixel niet goed is gesocialiseerd in haar oude huis en nu niet weet hoe ze moet spelen met andere katten. Ze reageert namelijk hetzelfde op Tux als op een speelgoedmuis. Echt van 'DOOD JIJ, DOOOOOD!!". Uiteraard trekken we ze uit elkaar als het er echt hard aan toe gaat, maar dan begint Pixel gigantische geluiden uit te stoten en te blazen naar ons (soms dan).

Iemand een idee wat we kunnen doen?

Overigens heb ik Tux nu terug in de kooi gedaan en bij Pixel laten staan. Het lijkt nu op vriendelijker vechten omdat Tux in elk geval een kans krijgt om ook een keer uit te halen naar Pixel, in plaats van alleen maar de klappen ontvangt. Maar Pixel blijft alleen maar rondjes rond de kooi lopen en probeert Tux te bijten of krabben.
  zaterdag 21 juni 2008 @ 12:58:58 #183
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_59575021
Hmz, misschien moet je ze in aparte kamers houden de eerste tijd en ze dan laten wisselen van kamer zodat ze iig wennen aan elkaars geur. En dan langzaam aan elkaar introduceren?
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_59575765
jemig Dat gaat er hard aan toe... Arme poezels
pi_59576872
Aii das aardig ruig inderdaad.. Hoewel onze oudste de nieuwkomer in het begin ook wel door bijten en krabben (met achterpoten) zijn plek heeft gewezen. Maar je zult zelf beter aanvoelen wanneer het echt te gek wordt.

Een handdoek over de wangen wrijven van Pixel en daar Tux mee 'droogwrijven' wil ook wel eens helpen. Dan heeft Tux al de geur van Pixel en dan kan het zijn dat Pixel niet zo heftig meer reageert.

In geen geval nu Pixel gaan negeren, belonen als ze zich enigzins netjes gedraagd, zodat ze weet dat jullie haar nog hoog in de rangorde hebben staan en dat ze haar plek niet hoeft te bevechten.

Ik heb nooit en in geen enkel geval geaccepteerd dat een van beide naar mij blies, de oudste wou het de eerste dagen ook nog wel eens doen van bozigheid, maar dan blies ik nog veel harder terug in zijn gezicht. Ik was immers 'de baas' en de nieuwkomer erbij betekende niet dat hij ook opeens naar mij mocht blazen.
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
pi_59579675
Ok! De handdoek-tip ga ik proberen

Dat blazen accepteer ik trouwens ook echt niet hoor! En dat gebeurt ook niet de hele tijd door. Ik lette al wel op dat we Pixel niet negeren, maar ik zal er extra op letten want het kon wel eens de sleutel zijn. Het goede gedrag moet ik bijvoorbeeld belonen.

Zonet gebeurde trouwens wel iets aparts. Ik had Tux opgesloten in het hokje omdat ik even weg was en toen ik het hokje weer open deed, kroop Pixel er bij in, ging er naast liggen en begon Tux te likken. Ik merk dat ze sowieso meer begint te likken ipv direct er op los te rammen. Daar komt bij dat Tux zo af en toe ook zelf begint met 'knokken'. Ze gaat dan op haar achterpoten staan en naar haar te klauwen als Pixel langs komen lopen, dus wellicht dat dat op spelen duidt. In elk geval komt het dus niet meer voor 100% van de kant van Pixel.

Al met al is er dus wel iets veranderd in hun gedrag. Ik ben nog steeds niet erg gelukkig met de situatie en moet ze nog wel zo af en toe uit elkaar halen omdat het er te hard aan toe gaat. Maar ik hoop heel hard dat Tux binnenkort zelf van zich af bijt en Pixel het verschil tussen spelen en vals bijten gaat leren. En ik hoop binnenkort een foto te kunnen posten van de twee samen slapend op een kussen of iets dergelijks

Nieuwe tips zijn trouwens nog steeds welkom, ik ben vast niet de enige met dit probleem!

[ Bericht 73% gewijzigd door Ephemera op 21-06-2008 16:42:51 ]
pi_59579893
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 14:25 schreef LekkerApart het volgende:
Aii das aardig ruig inderdaad.. Hoewel onze oudste de nieuwkomer in het begin ook wel door bijten en krabben (met achterpoten) zijn plek heeft gewezen. Maar je zult zelf beter aanvoelen wanneer het echt te gek wordt.

Een handdoek over de wangen wrijven van Pixel en daar Tux mee 'droogwrijven' wil ook wel eens helpen. Dan heeft Tux al de geur van Pixel en dan kan het zijn dat Pixel niet zo heftig meer reageert.

In geen geval nu Pixel gaan negeren, belonen als ze zich enigzins netjes gedraagd, zodat ze weet dat jullie haar nog hoog in de rangorde hebben staan en dat ze haar plek niet hoeft te bevechten.

Ik heb nooit en in geen enkel geval geaccepteerd dat een van beide naar mij blies, de oudste wou het de eerste dagen ook nog wel eens doen van bozigheid, maar dan blies ik nog veel harder terug in zijn gezicht. Ik was immers 'de baas' en de nieuwkomer erbij betekende niet dat hij ook opeens naar mij mocht blazen.
Oh ja, hoe lang duurde het voordat de twee poezen met elkaar over weg konden? Dus; hoe veel dagen moet ik ze geven? Ik hoorde iets over 3 dagen tot een week? Als het dan nog niet ok is, dan moeten er echt maatregelen worden genomen ofzo.
pi_59581259
Mijn poezen waren na 4 dagen keihard stoeien en over de vloer rollen en achter elkaar aanrennen, dikke vriendinnetjes (ik had ze vanaf dag 1 allebei los bij elkaar, nooit apart gehouden) Alleen uit elkaar trekken bij ernstige ruzies.

Dus geef ze tijd; dat likken is volgens mij wel een goed teken
pi_59584298
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:44 schreef Ephemera het volgende:

[..]

Oh ja, hoe lang duurde het voordat de twee poezen met elkaar over weg konden? Dus; hoe veel dagen moet ik ze geven? Ik hoorde iets over 3 dagen tot een week? Als het dan nog niet ok is, dan moeten er echt maatregelen worden genomen ofzo.
Ligt eraan.. Die van ons waren binnen 3 dagen de dikste maatjes, maar het kan ook wel 2 weken duren voordat ze stoppen met vechten. Je hoeft over het algemeen geen maatregelen te nemen, wel opletten of het kleintje eten krijgt en overdag zonder begeleiding dat ze kan rusten (of eventjes apart, maar liever niet!!!).
In 99,9 procent van de gevallen kunnen katten wel met elkaar in een huis leven, en met jonge dieren zoals beide van jou worden ze bijna altijd dikke maatjes.

Je update klonk aardig positief en ik denk dat het absoluut goed gaat komen. Probeer ze niet te snel uit elkaar te halen, dan duurt het langer.

Zo'n kleintje is vaak prima in staat aan te geven dat het te gek wordt als ze er echt flauw van zijn. En als ze nu al af en toe van zich af mept komt dat wel in orde.

Pixel is nu gewoon bezig keihard haar huis te verdedigen en wil haar plek in huis en bij de baasjes (als nr. 1 poes) absoluut niet kwijt.

Ik heb hier de eerste paar dagen ook wel eens de andere kant opgekeken als dat kleine kereltje op zijn donder kreeg van Faruq, maar als ze elkaar niet tot bloedens toe vernielen en de kleine wel de kans krijgt om te eten moet je ze echt proberen uit te laten vechten.
Uit elkaar halen kan namelijk ook voor Pixel voelen als straf, hij mag immers zijn plekje niet verdedigen.

En dat likken is ook het eigen maken van Tux, Pixel verspreidt zo ook haar geur. En dat likken en dan sneaky bijten deden ze hier ook hoor, doen ze nu nog wel eens maar dan meer speels.

PS: Al deze wijsheid is gebaseerd op onze ervaring met onze beide kerels en de verhalen/tips die wij van de fokkers hebben meegekregen die al jarenlang ervaring hebben met veel katten.

[ Bericht 10% gewijzigd door LekkerApart op 21-06-2008 20:02:26 ]
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
pi_59591159
Ohh bedankt Kyraaa en LekkerApart!

Ik ben erg blij dat te horen! Ik ga ook echt proberen me aan jullie tips te houden, tenslotte zijn die op ervaring gebaseerd. We laten ze 's nachts wel apart slapen, want dan hebben we er geen zicht op en kunnen ze ook niet horen. Maar verder zal ik proberen ze bij elkaar te laten.
pi_59600222
Graag gedaan hoor. Wij waren ook blij dat wij bij werden gestaan door de fokkers met veel ervaring.

Wij wisten ook niet wat helemaal normaal is als je twee katten bij elkaar zet en het is fijn als mensen je dan proberen te helpen met tips.

Laat je nog eens weten hoe het vordert met de omgang tussen Pixel en Tux?
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
  zondag 22 juni 2008 @ 12:30:07 #192
131889 Ladylicious
Want more? Good luck.
pi_59600605
Hier duurde het ook ongeveer een dag of drie. Sir Elmo (toen 5 mnd) kwam op vrijdag, en er ging een weekend overheen voordat Woelie (toen 3 mnd) hem geaccepteerd had.

Wat betreft het vechten, daar is hier totaal geen touw aan vast te knopen. Als Elmo wat te ruig wordt (wat regelmatig gebeurt aangezien de lompheid er van af straalt bij alles wat ie doet), laat Woelie zich wel horen. Maar als ze dan wegrent is ze binnen 10 seconden weer terug om hem opnieuw uit te dagen..

Laat ons weten hoe het gaat ondertussen, het komt vast goed!
Therapy has taught me that nothing is my fault.
pi_59602255
quote:
Op zondag 22 juni 2008 12:30 schreef Ladylicious het volgende:
Wat betreft het vechten, daar is hier totaal geen touw aan vast te knopen. Als Elmo wat te ruig wordt (wat regelmatig gebeurt aangezien de lompheid er van af straalt bij alles wat ie doet), laat Woelie zich wel horen. Maar als ze dan wegrent is ze binnen 10 seconden weer terug om hem opnieuw uit te dagen..
klinkt zo bekend Dan rent eerst de ene achter de andere aan en als ze dan aan de andere kant van het huis zijn, draait de voorste zich om en rent de ander weer achterna Slaat gewoon nergens op.
pi_59644516
Ok! Nieuwe update!

De dames gaan nu redelijk goed met elkaar om. Tux begint al te spinnen als Pixel er aan komt, dus dat zit sowieso wel goed. Pixel gaat nog steeds wat ruig met haar om, maar al een heel stuk vriendelijker dan eerst (dat zal ze dan toch geleerd hebben inmiddels). Ook lijkt ze het wel leuk te vinden om een speelkameraadje te hebben. Als we haar op de gang zetten (tijdens een time-out.. die ik zo af en toe nodig heb ), begint ze direct te miauwen van 'Ik wil erbij!!'. Ze houdt nog wel iedere stap van Tux in de gaten, ze krijgt alleen rust als Tux zelf ligt te slapen. Maar ik geloof dat we het ergste achter de rug hebben, want laatst lagen ze te slapen op dezelfde stoel!

Nogmaals bedankt voor jullie tips en 'troostende woorden'! Het heeft me er wel door heen geholpen
pi_59646909
jeeeeej.... Nou beter

Even wennen Ze liggen binnen no time op bed te soezen samen.
pi_59668249
Aaah zie je wel Alles komt goed!
Geef de beide dames maar een lekkere knuffel
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
pi_59677458
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 11:02 schreef linebear het volgende:
Volgende week zaterdag ga ik de kittens ophalen. Ben erg benieuwd hoe dat gaat allemaal...
Heb er erg veel zin in.

Zijn er dingen die ik absoluut niet mag vergeten ?
anti wormen middel
of navragen of ze al ontwormd zijn
meeste kittens krijgen wormen van melk van moeders
en ook wij kunnen wormen mee naar binnen brengen

verder gewoon zorgen dat je een lekker kleedje voor ze in de draagmand heb liggen
en iets lekkers kan ook nooit kwaad
pi_59981956
We hebben hier een kater die nu ongeveer 1.5 jaar oud is. We willen er een keer eentje bijhalen. Nu heb ik me laten vertellen dat dit een kitten moet zijn omdat ie anders niet word geaccepteerd. Moet ik nog rekening houden met t geslacht? Dus beter een poes bij een kat zetten lijkt mij dan 2 katten bij elkaar of zeg ik nou iets heel raars?
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
  dinsdag 8 juli 2008 @ 21:48:40 #199
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_59982678
Misschien heb je hier wat aan:
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_59982752
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 21:48 schreef MissBliss het volgende:
Misschien heb je hier wat aan:
[ afbeelding ]
Hier heb ik wel wat aan ja, thanx!
Onze al aanwezige kater is ongeveer 1.5 jaar oud dus dat lijkt me behoorlijk halfvolwassen, misschien nog niet eens halfvolwassen zelfs dus lijkt een poes (kitten) de beste optie. Ben benieuwd of onze kater werkelijk 'onverschillig' zou reageren, lijkt me een beetje sterk maar we zullen t zien...
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')