abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 29 februari 2008 @ 12:18:07 #1
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_57057968
We hebben hier momenteel een topic lopen over asieldieren maar wat ik me afvraag is waar je terecht kunt voor andere dieren die herplaatst moeten worden.

Ik weet dat er meerdere knaagdier opvangcentra zijn, en ook andere specifiekere opvangcentra zoals bijvoorbeeld de stichting fret.
Ook daar zitten veel dieren die wachten op een nieuw baasje.
Ik ben benieuwd welke ervaringen mensen daarmee hebben.

Zijn er hier ook users die hun dieren bij een andere instelling dan een asiel gehaald hebben?
Waar dan precies en wat was jullie ervaring daarmee?



Fretjes die wachten op een nieuw baasje kun je vinden bij stichtingfret
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_57058516
ik heb vrijwilligerswerk gedaan via de dierenbescherming. opvang van gevangen katjes, en dan enkele echte probleem gevalletjes. met een boel aandacht zijn dat prima huisdieren hoor. maar zoals gezegd: dat waren vaak de echt verwilderde katjes.

al mij eigen katjes komen sowieso uit de opvang. hoe ouder ze zijn, hoe meer ze er toch een 'tikje' aan overhouden. dan moet je denken aan: in elkaar krimpen als je onverwachts beweegt (krijg je zelden helemaal weg, gewoon lief en geduldig blijven helpt een boel) vreemde mensen te lijf gaan (niet weg kunnen krijgen) en bang zijn van vreemden (maakt niet uit, zat verstopplekjes in huis, en als poes niet wil, dan hoeft poes niet)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  vrijdag 29 februari 2008 @ 12:44:01 #3
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_57058610
Ik heb mijn huidige katten-broertjes op 9.5-jarige leeftjid via Stichting Braaf! verkregen.
Daarbij blijven de beesten bij hun oorspronkelijke eigenaar tot een nieuwe eigenaar zich meldt, zodat de oude eigenaar weet waar ze blijven, en de nieuwe eigenaar wat weet over de omgeving waaruit ze komen.
Ook doet de Stichting later nog een na-controle (hoewel die in mijn geval overgeslagen is omdat ze per provincie werken, ik uit een andere provincie kwam, en de oude eigenaresse alle vertrouwen ahd).
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_57077789
Ik heb mijn twee cavia's van knaagdierenasiel Goofy vandaan. Daar hebben ze voornamelijk konijnen (en een aantal cavia's), maar als er ergens in het land bijvoorbeeld een groep hamsters wordt gevonden dan nemen ze die ook op.

Mijn ervaring met dat asiel (dat hier een paar straten vandaan zit) is echt heel erg goed. De twee mensen die erachter zitten, Truus en Gerrit van Gaalen, hebben echt hart voor de dieren. Als je een dier komt halen of brengen dan vragen ze een bijdrage voor hun asiel, maar hoe hoog dat is mag je zelf weten (tenzij je een gecastreerd diertje meeneemt, dan vragen ze een vaste prijs), wat ik heel redelijk vind. Als je een diertje meeneemt dat onderhoud aan de vacht nodig heeft mag je ook zo op een zaterdag langskomen en dan knippen zij de vacht en nagels voor je, mocht je dat willen.
De dieren daar zitten er allemaal goed bij, wat ook te danken is aan de groep vaste vrijwilligers.

Echt een geweldig asiel dus. Alleen wel jammer dat het maar drukker en drukker wordt. Ze herplaatsen veel dieren, maar meestal komen er net iets meer binnen. En in de vakantietijd is het helemaal druk, er komen dan ontzettend zoveel mensen hun konijn dumpen
pi_57078803
Ik heb een satijncavia zitten van Caviarusthuis Knoevel en help regelmatig bij het herplaatsen van dieren van Knoevel. Je moet maar net weten waar je wel en waar je niet moet zijn. In het cavialandje zijn er enkele zeer goede en betrouwbare opvangen waar je met een gerust hart een caaf kunt kopen, maar er zijn er zeker bij waar je beter hard wegrent.....
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 1 maart 2008 @ 13:17:58 #6
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_57079965
Konijn Bijoux komt bij een meisje weg waar iedereen dieren heen bracht omdat ze wisten dat zij ze wel zou opvangen.

Thuis kwam ik erachter dat ze diarree en dus een vieze kont had + zomer =

Maar hier in de buurt kon ik ook niet veel anders vinden. De meeste hebben geen eens een site oid. Dus misschien kunnen mensen met ervaring ook adres ed posten?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_57080692
Onze twee konijntjes Lays & Luna komen bij de konijnenopvang de Konijnenberg vandaag in Sprang Capelle. We hebben hier goede ervaringen mee, vragen beantwoorden ze snel over de mail en ook voor het koppelen van onze konijntjes hebben ze de tijd genomen. En ze waren ingeënt en Lays gecastreerd. Wel zijn ze erg streng in het selecteren in wie ze geschikt vinden; zo moeten ze genoeg ruimte hebben om rond te kunnen rennen enzo. Maar goed dat is wel begrijpelijk want ze zijn gewoon begaan met de konijntjes en willen dat ze goed terecht komen.
pi_57091035
Mijn monster heb ik geadopteerd bij Zwerfkat in Nood (tekst = link). Een Belgische stichting die (zoals de naam al zegt) zwerfkatten opvangt, steriliseert, zo nodig socialiseert en blikopeners voor hen zoekt. Mijn kat kwam als kitten van twee weken binnen en is met de fles grootgebracht. Het is allemaal vrijwilligerswerk. De katten worden ondergebracht in gastgezinnen, zodat ze aan de huiselijke sfeer gewend zijn.

Met de stichting als zodanig heb ik prima ervaringen, zij gaan 200% voor de katten. Met de pleegouders van mijn knul was ik iets minder blij. Ze heeft prima voor hem gezorgd maar kwam daarna helaas wat afspraken niet na (foto's sturen, bereikbaar zijn bij vragen). Dit was haar eerste nestje en ik hoorde daarna dat ze ook niet meer voor de stichting werkte.

Oh, ik moet weg... monster gilt dat de deur open moet!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 1 maart 2008 @ 21:41:46 #9
182621 JamesBrownie
Op veler verzoek
pi_57091416
Ik heb mijn konijn van een konijnenopvang (opvang Franky) en dat beviel heel goed.
Ik mocht mijn eigen konijn meenemen om te kijken of het klikte, ze gaven ook advies, heel uitgebreid.
Of het een konijn was dat van aaaien houdt of niet, of het een druktemaker is, of ze gezondheidsproblemen hebben enz.
Ik ga zeker het volgende konijn(hopelijk duurt dat nog heel lang) daar weer halen
I am wondering today in the sun on a boat to Dover
How it comes that I feel so high
When I ought to feel lower
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')