abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_57495164
Karel op uitnodiging van TVgelderland terug in Gelredome.
Ook Jacky Brady zal de Droom weer zingen in de rust.
En dan ook nog dezelfde tegenstander als 10 jaar terug morgen!

10 jaar terug..

[ Bericht 1% gewijzigd door Positive_Thinking op 20-03-2008 11:39:17 ]
pi_57496464
Vitesse verwacht inkomstengroei
Geschreven op donderdag, 20 maart om 10:55

Vitesse denkt komend seizoen een flinke stijging aan inkomsten te kunnen genereren. Afgelopen maandag werd de club nog van een faillissement gered omdat de gemeente Arnhem een miljoenenschuld kwijtschold.

Onderzoeksbureau UNO berekende dat Vitesse dit seizoen zo’n 13,8 miljoen euro zal binnenkrijgen, tegen 14,7 miljoen euro in de komende jaargang. In De Gelderlander staat verder dat deze cijfers alleen nog maar hoger zullen worden (naar 15, 4 miljoen en 16,4 miljoen) dankzij diverse aanwijsbare redenen.

Zo is de verwachting dat de sponsorinkomsten, de recettes en media-inkomsten zullen stijgen. Na aftrek van rentelasten, een gevolg van de schuldsanering, blijven er minieme plussen over. Ook gaan er in de Gelderse hoofdstad een flink aantal bezuinigingsmaatregelen worden doorgevoerd.

Volgens Vitesse-directeur Paul van der Kraan kan dat door een besparing op de adviseurskosten (circa 1,3 miljoen euro). “Ik vind dit een reële begroting”, becommentarieert hij het toekomstplaatje van de club. “De afgelopen jaren hebben we bewezen begrotingen te kunnen maken. We stegen aan de inkomstenkant telkens met een kleine miljoen euro.”

Het bestuurslid hoopt met name veel sponsors te kunnen werven. “De laatste jaren waren we toch vooral bezig met het dichten van gaten. Nu kunnen we ons meer richten op het bezoeken en interesseren van grote bedrijven. Dat geldt ook voor mijzelf.”
  donderdag 20 maart 2008 @ 13:15:42 #253
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57499000
Het is idd zo dat Vitesse niet echt hele grote sponsors heeft, hopenlijk sluiten die weer snel an bij Vitesse
  donderdag 20 maart 2008 @ 16:53:04 #254
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57503209
Nou eindelijk eens in het openbaar steun aan De Mos vanuit de club, nu nog Aalbers voor morgen uitnodigen, hij hoort er toch gewoon bij te zijn?
pi_57504134
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 12:12 schreef Klingon het volgende:
Maar aan de andere kant verbaas ik me ook wel eens dat er, op dit soort momenten, vanuit bestuurlijke hoek nooit echt openlijk vertrouwen en steun voor de koers van De Mos wordt uitgesproken.
Goh, zouden ze meelezen?

Aalbers was trouwens uitgenodigd door Omroep Gelderland, maar haakte later toch weer af omdat hij alleen officieel door Vitesse wil worden uitgenodigd. Snap ook niet dat de club dat niet doet. Zo'n stadion stond er niet zo maar eventjes. Dat is wel de verdienste van Aalbers.

En wat een drama-artikel in de VI zeg. Over de 'slachtoffers onder De Mos'. Knopper loopt zelf boos weg op een training, is dus zelf de initiator van de latere breuk tussen hem en De Mos. Wapenaar was nooit een geweldige doelman en Fränkel maakt nog steeds dezelfde beginnersfouten bij De Graafschap, moet niet zo moeilijk over gedaan worden. De relatie tussen De Mos en Danko had z'n ups en downs, maar dat z''n vertrek naar PSV 'voor alle partijen de beste oplossing was' nav. die problemen, is 100% bullshit. Danko heeft nog steeds veel waardering voor Vitesse en De Mos, plus hij moest en zou die stap maken. De wissel van Megrelishvili, genoeg over gezegd hier, incl. de aanvaringen met Janssen en Sprockel. Enige waar ik me enigzins ik kan vinden, is het verhaal over Due. Dat heb ik nooit echt begrepen.

Anyway, ronduit suggestief verhaal. Leuk voor de VI en de lezers, maar niet echt waarheidsgetrouw. Journalist David de Vries kon het waarschijnlijk niet verteren dat De Mos een exclusief interview met het tijdschrift had afgezegd. Niet zo gek ook, na het lezen van dit stuk.

[ Bericht 11% gewijzigd door Klingon op 20-03-2008 17:42:44 ]
pi_57505626
Karel Aalbers alsnog erbij morgen!!
Uitgenodigd door vd Kraan
pi_57506093
De Mos blijft 'gewoon' bij Vitesse
Geschreven op donderdag, 20 maart om 16:11

Aad de Mos zal ook volgend seizoen met de scepter over de selectie van Vitesse zwaaien. De Arnhemmers hebben in een overleg met de trainer laten weten dat zij het lopende contract tot de zomer van 2009 zullen respecteren. Klik hier! De afgelopen week was een onrustige voor Vitesse. De club was bang voor een faillissement, maar werd uiteindelijk opnieuw geholpen door de gemeente Arnhem. Verder deden zowel spelers van Vitesse als De Mos kritsche uitlatingen over mensen binnen de club. Zo zette de trainer zijn vraagtekens bij de instelling van een aantal spelers en dacht Santi Kolk te weten dat De Mos door Vitesse ontslagen zou worden.

Vitesse en De Mos praatten donderdag over de onstane mediaheisa. Tijdens de bespreking zijn alle euvels van de afgelopen tijd uitgesproken. "Het belangrijkste is dat we duidelijkheid hebben gecreëerd en dat iedereen, de spelers en staf voorop, zich weer kan concentreren op het voetbal en op de negende plaats,” aldus TD Marc van Hintum.
  donderdag 20 maart 2008 @ 19:25:10 #258
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57506094
wat een kippenvel deze week, video's van 10 jaar geleden, vitesse (weer) gered, mos legt alles bij, van hintum drukt zijn stempel, vd kraan laat zien waarvoor hij gehaald is...
Nu vitesse goed over utrecht heen! Winnen zou echt een superweek zijn.
Maximaal 4 regels
pi_57506106
Gemeente Arnhem geeft uitleg over Vitesse
Geschreven op donderdag, 20 maart om 18:27

De gemeente Arnhem geeft op haar website nadere uitleg over haar besluit om Vitesse een schuld van 12 miljoen euro kwijt te schelden in ruil voor een afkoopsom van 880 duizend euro. Hiertoe besloot de gemeente nadat honderden burgers hadden gereageerd op het besluit.

De gemeente benadrukt dat de kwijtschelding wettelijk is toegestaan en maakt duidelijk dat de Arnhemse burgers de kwijtschelding niet in hun portemonnee zullen voelen: “De gemeente vangt het verlies op binnen het beschikbare budget. De onroerende zaakbelasting gaat er dus niet door omhoog.”

Ook maakt de gemeente duidelijk dat het, als het niet welwillend was geweest richting Vitesse, het op een faillissement van de club aan had kunnen laten komen. In het bericht zegt de gemeente echter dat “de club jongeren met problemen begeleidt en belangrijk is voor het imago van de stad.”

Tenslotte stelt het stadsbestuur dat alle financiële banden met Vitesse nu zijn verbroken en de club niet meer kan rekenen op een lening of een kwijtschelding daarvan.
  donderdag 20 maart 2008 @ 20:14:39 #260
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57507305
quote:
De elf meest gestelde vragen over de gemeente en Vitesse
De gemeenteraad van Arnhem heeft maandag 17 maart besloten om akkoord te gaan met de regeling, die de bewindvoerders van Vitesse hebben voorgesteld. De gemeente verliest daardoor het grootste deel van het bedrag, dat de gemeente aan de club had geleend. Bij de gemeente zijn veel vragen van inwoners binnen gekomen. In dit verhaal beantwoorden burgemeester en wethouders de meest gestelde vragen.
Krijgt Vitesse nu weer miljoenen van de gemeente?
Bij het reddingsplan 2003 heeft de gemeente Arnhem een groot bedrag aan Vitesse geleend. Dat geld zit dus in de club. De gemeente ziet het geleende geld nu voor het grootste deel niet terug. Het gaat dus niet om een nieuw bedrag van miljoenen euro’s dat naar de club toegaat. De gemeente verliest het geld dat al in de club zit.
De lening van 2003 moest natuurlijk door Vitesse worden afbetaald. Tot september 2007 heeft de club dat ook gedaan. Omdat de club grote schulden had, heeft ze in het najaar van 2007 aan alle schuldeisers gevraagd om vrijwillig in te stemmen met een sanering van de schulden. De gemeente kreeg dit verzoek rond de Kerst. Als vergoeding zou de gemeente maar 580 duizend euro krijgen.
De gemeente heeft dit in februari 2008 geweigerd. In maart heeft de club uitstel van betaling (surseance) aangevraagd en gekregen. Er zijn toen door de rechtbank twee onafhankelijke bewindvoerders aangesteld.
Na diverse gesprekken stelden de bewindvoerders de gemeente voor deze keuze:
- akkoord gaan met een regeling, waarbij de gemeente in totaal 880 duizend euro vergoeding ontvangt. Vitesse blijft daarbij bestaan;
- niet akkoord gaan met de regeling. De gemeente eist haar geld op. De club gaat zeker failliet. De gemeente en de andere schuldeisers krijgen niets. Vitesse verdwijnt.
De gemeenteraad heeft maandag 17 maart besloten om akkoord te gaan met de regeling. De gemeente krijgt dus nu een beperkt bedrag terug en Vitesse blijft bestaan.


Hoe zit het met de eigen financiële verantwoordelijkheid van Vitesse?
De gemeente heeft met het reddingsplan 2003 de helpende hand gereikt aan Vitesse én stadion Gelredome. Dat gebeurde niet met subsidies aan de club, maar met een lening. Vitesse zou er zelf uit moeten komen. Dat is niet gelukt. De schuldenlast was blijkbaar te groot. Nu de schuld wordt gesaneerd, heeft de gemeente Arnhem geen financiële band meer met Vitesse.


Is het zeker, dat Vitesse echt failliet zou gaan? Had de gemeente het daarop kunnen laten aankomen?
De bewindvoerders hebben op basis van alle financiële gegevens duidelijk gemaakt, dat Vitesse echt failliet zou gaan. De gemeenteraad had inderdaad kunnen besluiten om niet akkoord te gaan met het voorstel van de bewindvoerders. Vitesse zou dan failliet gaan. Al het gemeentegeld in Vitesse zou daarmee verdwijnen. Vitesse zou ophouden te bestaan als betaald voetbalclub; de KNVB zou de licentie intrekken, de spelers zouden transfervrij vertrekken. Dus: geen Vitesse meer. De club bindt vele duizenden aanhangers en tal van ondernemers (businessclub) aan zich. De club begeleidt jongeren met problemen. Vitesse is belangrijk voor het imago van de stad Arnhem. Het multifunctionele stadion Gelredome en de bouw van Centrum Zuid worden gedupeerd bij het verdwijnen van Vitesse. Allemaal puur negatieve gevolgen.


Heeft de gemeente er alles aan gedaan om het geld binnen te krijgen?
Tot september 2007 was Vitesse bij met betalen. Toen Vitesse daarna niet meer betaalde, heeft de gemeente het proces in gang gezet om een claim te leggen op Vitesse-inkomsten, zoals de tv-rechten. Dat mocht de gemeente op basis van de afspraken in het reddingsplan 2003. De gemeente is daarbij zorgvuldig te werk gegaan. Het eerste bedrag, waarop de gemeente een claim kon leggen, was een uitkering van tv-gelden door Eredivisie CV van ca. 87.000 euro, begin dit jaar. Vitesse vocht die claim aan. Daarna kwam de situatie met het uitstel van betaling voor Vitesse en het onderzoek van de bewindvoerders.
Het bedrag van 87.000 euro is overigens opgenomen in de vergoeding, die de gemeente van Vitesse ontvangt.


Hoeveel geld van de gemeente zat er nu eigenlijk in de club?
De lening van 6½ miljoen van het reddingsplan 2003. Toen heeft de gemeente, bij de aankoop van stadion Gelredome, ook 4½ miljoen aan Vitesse betaald voor skyboxen. Dat bedrag zou terugkomen uit de rente, die Vitesse over de lening betaalde. De afbetaling begon volgens afspraak in 2006. Vanaf september 2007 betaalde Vitesse niet meer. Alles opgeteld, stond Vitesse voor circa 12½ miljoen euro in het krijt bij de gemeente.


Hoeveel geld krijgt de gemeente van Vitesse terug?
Iets meer dan 880 duizend euro. Dat is het bedrag dat Vitesse voorstelde (580 duizend euro) plus een bedrag van drie ton, dat voortvloeit uit de afspraken bij het reddingsplan 2003.


Waar haalt de gemeente de miljoenen vandaan, die Arnhem nu verliest?
De gemeente betaalt een stuk van het verlies uit de spaarpot, die was bedoeld om tegenvallers bij Vitesse en Gelredome op te vangen. Bovendien heeft de verkoop van het stadion Gelredome meer geld opgeleverd dan het heeft gekost. Opgeteld zo’n drie miljoen euro. De rest (negen miljoen euro) komt uit het geld, dat de gemeente Arnhem in het jaar 2007 heeft overgehouden. Het overschot 2007 is daarmee op.


Wat gaan de Arnhemmers merken van de regeling van de Vitesse-schuld?
De gemeente vangt het verlies op binnen het beschikbare budget. De onroerende zaakbelasting hoeft er dus niet door omhoog. Ook stadsprojecten en andere activiteiten van de gemeente Arnhem gaan gewoon door. De burgers merken het dus niet direct in hun portemonnee.


Heeft de gemeenteraad helemaal vóór gestemd?
Nee, er waren 23 raadsleden vóór en 15 tegen. De 23 voorstemmers waren de PvdA, GroenLinks en CDA (allebei op één raadslid na), Pro Arnhem, D66 en één raadslid van de SP. De 15 tegenstemmers waren de SP (op één raadslid na), de VVD, Zuid Centraal (twee aanwezige leden), Christen Unie, en één raadslid van GroenLinks en van het CDA. Eén raadslid was afwezig.
De raad besloot een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken tussen gemeente en Vitesse in de afgelopen jaren.


Mag het eigenlijk wel, zo’n vorm van steun van de gemeente aan een betaald voetbalclub?
Ja. De gemeente heeft goed uitgezocht, of de schuldenregeling wel mocht: of het een vorm is van ‘geoorloofde staatssteun’ (overheidssteun). De gemeente haalt mét de regeling, die met de bewindvoerders is getroffen, meer geld binnen dan zònder die regeling waarbij Vitesse failliet zou gaan. In die gedwongen situatie is de keuze voor de financieel gunstigste oplossing geoorloofd.


Is de gemeente nu van Vitesse af?
Ja, de financiële band wordt verbroken.
Maximaal 4 regels
pi_57518726
Velthuizen debuteert bij Oranje
Geschreven op vrijdag, 21 maart om 12:37

Bondscoach Marco van Basten heeft Vitesse-doelman Piet Velthuizen opgeroepen voor het oefenduel van het Nederlands elftal met Oostenrijk. Jonathan de Guzman, die zich bij de voorselectie bevond, ontving geen definitieve uitnodiging. Hij gaat mee met Jong Oranje, dat woensdag een EK-kwalificatiewedstrijd afwerkt tegen Estland.
pi_57519890
Onder de Mos toch drie spelers in beeld (geweest) bij Oranje .
pi_57521716
Hoorde het op het ANP-nieuws op de radio. Schrok wel even: ,,Doelman Piet Velthuizen van Vitesse is opgenomen.... (wat heeft 'ie nu weer?) ....in de selectie van Oranje.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 16:03:43 #264
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57522511
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:20 schreef JH87 het volgende:
Ben ik ff blij als we weer eens niet-financiele TT's hebben.
zou het dan?
Maximaal 4 regels
pi_57524482
Nou vanavond maar eens winnen van nac net zoals 10 jaar gelden , dan wordt er een hele mooie week goed afgesloten het begon natuurlijk maandag al op het gemeentehuis (er was wel erg veel politie gelukkig waren ze niet nodig ) en vandaag kan het afgesoten worden met de winst op nac.

Heb er al zin in , er komt in iedergeval vuurwerk , benieuwd of Karel ook nog op het veld komt of dat hij alleen maar op zijn plaats blijft wel goed dat ie er is.
quote:
Op zondag 16 maart 2008 11:06 schreef JH87 het volgende:
Lees net dat Velthuizen in 't uitvak zat. Fijne vent.
Hij reed ook al samen met zijn vriendin tussen de bussen mee richting het stadion
pi_57525328
Wat een held.

En dju, wat heb ik een kater zeg. Maar even wat aspirines genomen en hopen dat ik die wedstrijd vanavond een beetje ga trekken. Toch iets te lang doorgehaald vannacht. Mja, wat wil je als Carice van Houten twee tafeltjes verder in dezelfde kroeg zit. Dan wil je echt niet weg.
Don't think twice, it's all right.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 19:24:09 #267
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57525891
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 18:54 schreef JH87 het volgende:
Wat een held.

En dju, wat heb ik een kater zeg. Maar even wat aspirines genomen en hopen dat ik die wedstrijd vanavond een beetje ga trekken. Toch iets te lang doorgehaald vannacht. Mja, wat wil je als Carice van Houten twee tafeltjes verder in dezelfde kroeg zit. Dan wil je echt niet weg.
. Ga je dan hard drinken? .

Laten we de superslomo inzetten vandaag, zuid roept: VI, oost: TE, noord: SSE! West mag dan klappen . Dus...
  zaterdag 22 maart 2008 @ 08:39:55 #268
184465 Migue
Sensuele man
pi_57534975
Is er ergens een samenvatting te zien van gisteravond? Was in de stad bij een punkshowtje, ook leuk natuurlijk, maar schijnbaar heb ik een bizarre wedstrijd gemist van wat ik gehoord en gelezen heb
Dus op zich wel tevreden met 3-3, stukje karakter en NAC Breda is gewoon een goede ploeg.
Of moet ik toch maar op vanavond wachten?
  zaterdag 22 maart 2008 @ 11:46:29 #269
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_57536747
Nou, aanvallend had nac weinig in te brengen. Vitesse speelt soms net niet continu of volwassen genoeg en daardoor krijg je toch weer wat fouten.

Ditmaal waren Vitesse haar "boegbeelden" de blunderende spelers. Schaaf en Theo die 2 grote fouten maakten waardoor nac op 2-0 kwam vroeg in de wedstrijd.

Gelukkig toonde Vitesse en de goed spelende Kolk veel inzet en kwam het meer dan verdiende punt. Ik vind die Claudemir ook wel aan aanwinst tot op heden.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_57537986
Dat was mie ´t potje wel.
  zaterdag 22 maart 2008 @ 21:35:24 #271
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57547226
quote:
Op zaterdag 22 maart 2008 13:03 schreef Dubnobasswithmyheadman het volgende:
Dat was mie ´t potje wel.
Dat en niet anders!
pi_57564112
Op naar AZ, eens kijken of we ook naar van Gaal mogen zwaaien.
Het wordt nog spannend of we bij de eerste 9 kunnen komen.

Het kan werkelijk nog alle kanten op.
pi_57564249
Morgen Yu Hai met Tante Sjaan in Holland Sport. Daar ga ik wel even voor zitten.

En AZ móet Vitesse gewoon gaan winnen volgende week, die gasten hebben nog geen wedstrijd gewonnen dit jaar.

Nek uit wordt heel wat lastiger over een paar weken, zeker nu die gasten maar één punt achter ons staan.
Don't think twice, it's all right.
  zondag 23 maart 2008 @ 20:46:23 #274
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57566057
thnx voor de tip
toch nog een zinnige 2e paasdag Yu Hai en Tante Sjaan
Maximaal 4 regels
pi_57587259
quote:
Op zondag 23 maart 2008 20:46 schreef Tha_Mars het volgende:
thnx voor de tip
toch nog een zinnige 2e paasdag Yu Hai en Tante Sjaan
Was een leuk stukje over Yu Hai, leuke en goede voetballer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')