abonnement Unibet Coolblue
pi_56973826
Het wielrennen wordt steeds onoverzichtelijkere met verschillende organisatoren, teams die bij de een wel mee mogen rijden, met de andere niet. De Tourwinnaar kan zijn titel niet eens verdedigen. Bij de jongeren mag er straks niet meer gekoerst worden met oortjes in. De UCI wil dat teams niet Parijs-Nice rijden.

Hoe komt het allemaal? Waar is de fout gemaakt? Is er teveel ingesprongen op de commercie met de ProTour? Is er teveel aan schandalen geweest met doping? Is de wielersport uberhaupt te groot geworden om het interessant te houden?

Wie zou er echt de macht moeten grijpen en iets gaan opzetten om de wielersport zo interessant mogelijk te maken en te houden, waar iedereen die eerlijk koerst in mee kan doen?

Het AD had er in het weekend het volgende artikel over:
quote:
Het jaar van de zure appel

ROTTERDAM - Het startschot van de ProTour, de wedstrijdencyclus waarmee Hein Verbruggen ooit dacht de wielersport commercieel nieuw leven in te blazen, klonk begin dit jaar al in Australië.

De Tour Down Under als eerste koers van een prestigieuze reeks waarin klassiekers als Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix ontbreken, het is even wennen. Het lijkt een kwestie van tijd - enkele weken volgens insiders - voordat een nieuwe noemer wordt gepresenteerd waarin de ProTourkoersen worden ondergebracht. Investeerders bereiden een bod voor waarop Verbruggen en diens opvolger Pat McQuaid jaren hebben gewacht.

Of het de redding van de wielersport is, is zeer de vraag. De tijd van compromissen waarin door Tourorganisator ASO georganiseerde wedstrijden wel op de ProTourkalender prijkten maar statutair geen deel uitmaakten van de cyclus is voorbij. De verhouding tussen internationale wielrenunie UCI aan de ene kant en de organisatoren ASO, RCS (Giro) en Unipublic (Vuelta) is volledig ontspoord.

Beide kampen hebben een machtspositie. De UCI is het regelgevende orgaan, de regering van het wielrennen. Koersen als Milaan-Sanremo, de Ronde van Frankrijk of Luik-Bastenaken-Luik (eveneens ASO) zijn in de wielerwereld onaantastbare fenomenen. In juli een Ronde van Europa organiseren als tegenhanger van de Tour is geen realistisch plan. Maar van de eenzijdige onafhankelijkheid die de ASO lijkt na te streven wordt de wielerwereld ook niet beter. De machtsmiddelen die de UCI in dat geval kan toepassen - bijvoorbeeld geen WK’s of Olympische Spelen voor Franse renners - zouden voor het fietsen in Frankrijk de doodsteek kunnen zijn.

Het gekibbel rond de ProTour werd afgelopen jaar overschreeuwd door dopingaffaires waarin nu ook Nederland een rol speelt. Dankzij een Deense leugenaar, die om wat voor reden dan ook zijn verblijfplaats in de maand voor de Tour geheim wilde houden, kwam de Raboploeg zwaar onder vuur te liggen. Logisch, Michael Rasmussen, de aanstichter, was veel te veel vrijheid gegund. Zijn twijfelachtige voorbereiding op de belangrijkste koers van het jaar was blijkbaar niet de verantwoordelijkheid van de ploegleiding die - toen de Deen de Tour dreigde te gaan winnen - zich geen raad wist met de aanvallen van buitenaf.

Rabobank gooide er een intern onderzoek tegenaan, waarin Peter Vogelzang harde conclusies trok. De ploegleiding was laks geweest, maar had niet onethisch gehandeld. Dat laatste was niet meer dan een gevoelsoordeel, niet horend in een dergelijk rapport. Ploegleider Erik Breukink kwam ermee weg maar moet nog altijd vrezen dat de gefrustreerde Rasmussen voor de rechter een nieuw offensief inzet. Zijn straatje schoonvegen doet de Deen al niet meer, anderen meesleuren lijkt nu zijn doel. Inmiddels is bekend dat de hele ploeg wist van de leugens en is de vraag gerechtvaardigd hoe onwetend de sponsor zelf eigenlijk is geweest.

Met de te billijken uitsluiting van Astana voor de Tour heeft de ASO in ieder geval het vuurtje in de wielerwereld al weer opgestookt. De ploeg uit Kazachstan was de afgelopen anderhalf jaar een bron van onrust, maar dacht met het binnenhalen van de tandem ploegleider Bruyneel/Tourwinnaar Contador respect te hebben ingekocht. Eerst maar eens een jaartje rondfietsen zonder dopingperikelen, stelde de ASO. Geen ploeg die het in zijn hoofd haalde zich solidair te verklaren met het zwarte schaap.

Het wordt een moeilijk jaar voor de wielersport, zeggen betrokkenen in koor. De kalender is onoverzichtelijker dan ooit en de verscherpte dopingjacht zal tot meer positieve gevallen leiden en een verder besmeurd imago. Het jaar 2008 wordt de zure appel, is de hoop. Daarna wordt alles anders. Heus? (ANP)
En de dreiging van de UCI:
quote:
UCI wil dat teams Parijs-Nice mijden

AIGLE - De internationale wielerunie UCI wil dat de wielerteams de Franse etappekoers Parijs-Nice mijden. In een brief waarschuwt de UCI de profformaties voor deelname aan een wedstrijd ,,die buiten de wet staat''.

Met deze oproep drijft de UCI de strijd met de Franse organisator ASO weer op de spits. ASO heeft de wedstrijd op de nationale kalender geplaatst, omdat het niet wil dat de 'koers naar de zon' onder de vlag van de UCI wordt verreden. Beide partijen liggen al lange tijd met elkaar overhoop.

De UCI zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de teams de ernst van de situatie inzien en zullen weigeren om deel te nemen in Parijs-Nice. ,,Door toch deel te nemen riskeren ze niet alleen sancties, maar zouden ze meewerken aan de bezoedeling van het imago van het wielrennen'', aldus de UCI.


[ Bericht 0% gewijzigd door BliksemSchigt op 25-02-2008 22:11:21 ]
pi_56974296
Dit kan wel eens het einde worden van de UCI. Als ze de teams zouden verbieden te starten in Parijs-Nice, en die luisteren niet (en dat zullen weinig doen, want de ASO zal naar alle waarschijnlijkheid ploegen die weigeren te starten in Parijs-Nice ook niet uitnodigen voor andere van hun koersen), dan is de rol van de UCI uitgespeeld. Dit is hun laatste troefkaart.
pi_56974353
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:15 schreef Ereinion het volgende:
Dit kan wel eens het einde worden van de UCI. Als ze de teams zouden verbieden te starten in Parijs-Nice, en die luisteren niet (en dat zullen weinig doen, want de ASO zal naar alle waarschijnlijkheid ploegen die weigeren te starten in Parijs-Nice ook niet uitnodigen voor andere van hun koersen), dan is de rol van de UCI uitgespeeld. Dit is hun laatste troefkaart.
dit is eigenlijk geen troefkaart meer want hiermee hebben ze verleden jaar ook al gedreigd en dat haalde toen ook niks uit.

McQuaid en zijn mannen moeten gewoon toegeven dat het zinloos is op deze manier maar nee meneer wil alles doorzetten. De ASO is wat dat betreft ook geen haar beter maar die hebben wel de betere troefkaarten.
pi_56974397
Klopt. Degene die als eerste op z'n strepen gaat staan staat meestal het zwakst. In dit geval de UCI.
pi_56975671
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:17 schreef Bartoli het volgende:

[..]

dit is eigenlijk geen troefkaart meer want hiermee hebben ze verleden jaar ook al gedreigd en dat haalde toen ook niks uit.

McQuaid en zijn mannen moeten gewoon toegeven dat het zinloos is op deze manier maar nee meneer wil alles doorzetten. De ASO is wat dat betreft ook geen haar beter maar die hebben wel de betere troefkaarten.
Ja, maar vorig jaar maakte de Tour nog deel uit van de ProTour, en heeft de UCI de ASO koersen nooit tot nationale koersen gedegradeerd. Deze 'troefkaart' hebben ze vorig jaar dus nog niet uitgespeeld.

Tja, de UCI probeerd te redden wat er te redden valt, maar veel zal dat niet meer zijn. De ASO ruikt nu natuurlijk ook bloed, ik betwijfel of die echt nog zitten te wachten op een 'constructief' overleg, die willen nu gewoon van de UCI af (over een nachtermerrie scenario gesproken, het wielrennen onder leiding van de inconsequente, regelloze en chauvinistische ASO ).
pi_56975774
De tour is heilig ... dus ...
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_56975943
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:03 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ja, maar vorig jaar maakte de Tour nog deel uit van de ProTour, en heeft de UCI de ASO koersen nooit tot nationale koersen gedegradeerd. Deze 'troefkaart' hebben ze vorig jaar dus nog niet uitgespeeld.
Dat is ook zo maar zolang het nog geen .NE koers is, heeft McQuaid ook weinig te willen
quote:
Met deze oproep drijft de UCI de strijd met de Franse organisator ASO weer op de spits. ASO wil in samenwerking met de Franse wielerbond de wedstrijd op de nationale kalender plaatsen om zodoende te voorkomen dat de 'koers naar de zon' onder de vlag van de UCI wordt verreden. Beide partijen liggen al lange tijd met elkaar overhoop.
quote:
originele persbericht

Press release : UCI informs teams that Paris-Nice will be unregulated
Date: 25.02.2008

Description: In a letter sent today to all professional teams, UCI President Pat McQuaid outlined the situation that has arisen as a result of the French Cycling Federation’s (FFC) decision to agree to ASO’s request to organise Paris-Nice as an event on the national calendar, under the exclusive jurisdiction of French law.

This measure is utterly irregular and will have far-reaching consequences for all parties involved.

The UCI wished it to be known first of all that, under the chosen format (event on the national calendar, under exclusive jurisdiction of French law), the UCI rules do not permit Paris-Nice to be considered an event on the French national calendar. Consequently, if the FFC insists on maintaining this position, the race will take place entirely outside the regulatory and organisational structure of the UCI.

Responsibility for this breach of the rules would therefore lie in the first place with the FFC, which would be contributing to the organisation of a purely private event, with no links to organised sport or to the Olympic movement, of which the UCI is the sole organ of reference for all disciplines of cycling.

The UCI therefore wishes to make it clear that it will not be involved in any way in the organisation of Paris-Nice under the above-mentioned conditions. This means that, as far as the International Federation is concerned, this event will have no classification and no winner, and no points will be awarded for it. Moreover, no anti-doping controls will be carried out by the UCI, nor will it be involved in the management of any tests which may be carried out under national law.

Finally, no international or national commissaires will be authorised to work at the event, which will not be governed by UCI rules.

The UCI trusts that, recognising the seriousness of the situation, the teams will refuse to take part in Paris-Nice, as, regardless of the sanctions to which they would be subject, such participation would compromise the image and stability of cycling.

Given that it is the role of an International Federation to safeguard the general interests of its sport from the influence of commercial groups, the UCI invites all the members of its extended family to stand by it in what will most certainly be difficult times ahead, and to oppose the unacceptable insubordination of ASO and its allies. These irresponsible attitudes threaten to undermine the remarkable efforts recently made in cycling, in particular with the biological passport, which the UCI reserves the right to apply as a priority to those of its partners who abide by its rules.

The UCI asks the FFC and the Secretary of State for Sport, as a matter of the utmost urgency, to re-examine and reconsider their decision to support a position taken by a private company with the apparent aim of promoting its own commercial interests, with scant regard to the fair, open and universally respected rules defended by the UCI.

UCI Press Office
pi_56975973
De enige troeven die ze eigenlijk nog in handen hebben zijn het WK en de OS, maar die hebben ook geen bestaansrecht zonder toprenners.

'En we schakelen weer terug naar Michel en Hans': 'En we zien hier Piotr Zielinksi demarreren op weg naar de eenzame leider van vandaag: de Iranees Mostafa Seyed Rezaei Khormizi. In het peloton zien we de Canadese ploeg werken voor hun kopman Svein Tuft, die vandaag de dubbelslag kan behalen na z'n overwinning in de tijdrit.' Hans: 'Ja wadde, Michel.'
pi_56976050
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:16 schreef wimderon het volgende:

De enige troeven die ze eigenlijk nog in handen hebben zijn het WK en de OS, maar die hebben ook geen bestaansrecht zonder toprenners.
De enigste troef in het geheel is de tour ...
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_56976072
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:16 schreef wimderon het volgende:
De enige troeven die ze eigenlijk nog in handen hebben zijn het WK en de OS, maar die hebben ook geen bestaansrecht zonder toprenners.
OS ook niet want die valt onder het IOC, ow das waar ook Verbruggen is IOC lid
  maandag 25 februari 2008 @ 23:22:18 #11
14505 OProg
A Life in Music
pi_56976162
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:03 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ja, maar vorig jaar maakte de Tour nog deel uit van de ProTour, en heeft de UCI de ASO koersen nooit tot nationale koersen gedegradeerd. Deze 'troefkaart' hebben ze vorig jaar dus nog niet uitgespeeld.

Tja, de UCI probeerd te redden wat er te redden valt, maar veel zal dat niet meer zijn. De ASO ruikt nu natuurlijk ook bloed, ik betwijfel of die echt nog zitten te wachten op een 'constructief' overleg, die willen nu gewoon van de UCI af (over een nachtermerrie scenario gesproken, het wielrennen onder leiding van de inconsequente, regelloze en chauvinistische ASO ).
Maar om het te redden moeten ze dan wel samenwerken met RCS en Unipublic. Dus dan zijn er niet alleen Fransen in het voordeel, maar ook Spanjaarden en Italianen.

Maar serieus, vraag me af hoe het er dan uit gaat ziet. Je krijgt de chaos met 2 WK's en die ellende. En wat zou bijvoorbeeld een Thierry Cazeneuve met zijn Dauphine gaan doen? En zo kan je wel een lijst met vragen maken...
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_56976532
Dit zat er natuurlijk dik aan te komen. Maar het is simpel: De ploegen luisteren naar hun sponsoren. Dus kiezen ze voor de Tour.

Lachen man, Evans wint de Tour omdat Contador & Leipheimer niet mee mogen doen, Leipheimer wordt daarentegen wel wereldkampioen tijdrijden. Op de dag van het WK organiseert de ASO een wedstrijd in (zeg) Bretagne waar gestreden wordt om de streepjes trui.
pi_56976938
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:37 schreef thijsdetweede het volgende:
Dit zat er natuurlijk dik aan te komen. Maar het is simpel: De ploegen luisteren naar hun sponsoren. Dus kiezen ze voor de Tour.

Lachen man, Evans wint de Tour omdat Contador & Leipheimer niet mee mogen doen, Leipheimer wordt daarentegen wel wereldkampioen tijdrijden. Op de dag van het WK organiseert de ASO een wedstrijd in (zeg) Bretagne waar gestreden wordt om de streepjes trui.
Darten, Racen (IRL/Champcar), Boxen, allemaal sporten met meerdere bonden. Ja dat gaat inderdaad een zootje worden. maar ik denk dat er uiteindelijk toch maar 1 overblijft, de ASO dus. Die gaat vast nog wel een onofficieel WK organiseren ofzo.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 00:17:36 #14
14505 OProg
A Life in Music
pi_56977330
Stel nu dat de lijst voormalige protourraces naar een andere bond zouden gaan. Als ronde van Vlaanderen of Amstel Gld Race zijnde, wat wil je dan? De cyclus van de voormalig protourwedstrijden spreekt meer tot de verbeelding dan de wedstrijden die nog in de protour zitten. En bovendien zijn ze voor de sponsoren boeiender. Dus als het zaakje klapt zie ik het meerendeel van de Europese wedstrijden wel verkassen naar een nieuwe bond.

En je hebt dan ook weer het omgedraaide gezeur. De Ronde van Californie om maar iets te noemen wil een aantal aansprekende Europese ploegen maar die zijn geen UCI meer dus dan krijg je daar ook weer een machtstrijd.

Pffff...
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_56977932
Tja dan loopt iedereen achter de tour aan uiteraard. De huidige UCI wedstrijden WK/OS worden 2de divisie wedstrijden en de rest van de klassiekers gaat bij de nieuwe bond (als dat interresant is voor de sponsoren)
"ICL" is wel een mooie.. International Cycling League ;D En als je daar in rijd mag je niet meedoen met het WK/OS
pi_56979189
Wat nu als tijdens Parijs-Nice iemand betrapt wordt door de Franse dopingcontroleurs, legt de UCI die renner dan ook een straf op of erkennen ze de controle dan nog altijd niet?
pi_56980086
Jean Leulliot de vroegere organisator van Parij-Nice werd al willekeur verweten met het uitnodigen van ploegen, ook hij had toen zo zijn eigen regels en regelementen. De etappewinnaars moesten bv een grote som geld aan de organisatie betalen wegens genoten reklame en er waren maar 15 prijzen in een tijd waar de renners het nog van de prijzen moesten hebben. Toch zal hij zich in zijn graf omdraaien bij de hedendaagse ontwikkelingen.De UCI moet zijn poot stijf houden om de mondiale wielersport te redden van div commerciele lieden die de ontwikkeling in armere landen blokkeren. Nu laten zien waar ze voor staan ook al kost het en keer een tour de France enof Parijs-Nice. Trouwens dit zal La France niet laten gebeuren.
janneman
pi_56980156
Wat mij betreft houden we dit topic aan voor de (bestuurlijke) wantoestanden / randzaken.

Het centrale wielrentopic s.v.p. dan voortaan voor het bespreken van wedstrijden en de sport an sich, anders krijgen we van de scheeflopende discussies.
pi_56980187
On-topic: wat een toestanden.

Dadelijk mag Boonen nog zeker niet de Ronde van Vlaanderen tijden als ie Parijs-Nice rijdt.

Of wordt je geweerd uit Parijs-Roubaix als je de Ronde van Vlaanderen rijdt.
pi_56989360
De ASO misbruikt haar macht, maar staat juridisch aan de goede kant denk ik. Ze zijn geen pro-tour dus mogen laten rijden wie ze willen. De UCI kan daarentegen niet zo kort van tevoren de status van Parijs-Nice wijzigen naar nationaal niveau lijkt me.

(hoewel ik niet zeker weet of het nu de UCI of de ASO is die voor nationaal niveau koos?)

[ Bericht 16% gewijzigd door thettes op 26-02-2008 16:28:07 ]
pi_56991022
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 09:06 schreef Leatherface het volgende:
On-topic: wat een toestanden.

Dadelijk mag Boonen nog zeker niet de Ronde van Vlaanderen tijden als ie Parijs-Nice rijdt.

Of wordt je geweerd uit Parijs-Roubaix als je de Ronde van Vlaanderen rijdt.
Mafkezen
pi_56993614
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:17 schreef Bartoli het volgende:McQuaid en zijn mannen moeten gewoon toegeven dat het zinloos is op deze manier maar nee meneer wil alles doorzetten. De ASO is wat dat betreft ook geen haar beter maar die hebben wel de betere troefkaarten.
Inderdaad

UCI en ASO moeten kappen met deze onzin en zich de komende jaren richten op het geloofwaardig maken van de sport. Met de doping toestanden van afgelopen 2 jaar is de sport opnieuw ongeloofwaardig geworden.

Terug naar de oude pre-Protour situatie, maar wel een paar wedstrijden in Amerika en Australie toevoegen. Deze landen leveren prima renners aan het peleton en indien er vanuit deze landen belangstelling is voor het organiseren van serieuze koersen dan moet men ze dit ook gunnen.
pi_56994035
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 09:06 schreef Leatherface het volgende:
On-topic: wat een toestanden.

Dadelijk mag Boonen nog zeker niet de Ronde van Vlaanderen tijden als ie Parijs-Nice rijdt.

Of wordt je geweerd uit Parijs-Roubaix als je de Ronde van Vlaanderen rijdt.
Het is te hopen dat het niet zo ver komt..
Al deze machtspelletjes zijn even slecht voor de sport als alle dopingzaken..
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
pi_56994147
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 19:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Inderdaad


Terug naar de oude pre-Protour situatie, maar wel een paar wedstrijden in Amerika en Australie toevoegen. Deze landen leveren prima renners aan het peleton en indien er vanuit deze landen belangstelling is voor het organiseren van serieuze koersen dan moet men ze dit ook gunnen.
Tsja, als die landen een alternatief bieden wanneer het Europese wielrennen zichzelf door deze toestanden de nek omdraait, hebben ze mijn zegen.
pi_56999432
quote:
Op maandag 25 februari 2008 23:06 schreef -MyLove- het volgende:
De tour is heilig ... dus ...
tot op bepaalde hoogte.. voor de massa misschien, zoals je ze ook ziet bij de criteriums en daarna zo snel mogelijk naar de feesttent..
Als fervent wielerliefhebber neem ik de tour niet zomaar voor lief 'meer' , als ze de gele trui winnaars gaan weren zoals ze nu doen (ook Parijs-Nice) wat is er dan nog heilig als men het belangrijkste component als oud vuil behandeld.
Je moet dan een zekere mate van Oostindische blindheid bezitten om daar zomaar overheen te stappen.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_56999700
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 22:48 schreef kawotski het volgende:

[..]
tot op bepaalde hoogte.. voor de massa misschien
Dit doet niets af aan het feit dat degene die de tour organiseert het machtigst is.
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57006668
quote:
Volgens vice-voorzitter Hein Verbruggenvan de UCI kunnen de renners en ploegen die deelnemen aan Parijs-Nice zware sancties verwachten. 'Renners kunnen rekenen op geldstraffen, schorsingen, het verbod om het WK te rijden en een mogelijk verbod om deel te nemen aan de Olympische Spelen,' liet Verbruggen weten. 'De ploegen die aan de start van Parijs-Nice verschijnen, riskeren hun ProTour-licentie te verspelen.'
Houding en reactie van UCI
pi_57008441
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 11:08 schreef Venga het volgende:

[..]

Houding en reactie van UCI
ASO kwam al met tegenreactie om komend seizoen een eigen superleaque te starten nu alleen nog een naam verzinnen.
pi_57008476
maar hoe je het ook wend of keert de bal ligt uiteindelijk toch bij de renners en ploegen. McQuaid kan wel gaan dreigen maar de organisatoren beslissen uiteindelijk nog wie er wel of niet aan de start komt.
pi_57008829
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:39 schreef Bartoli het volgende:
maar hoe je het ook wend of keert de bal ligt uiteindelijk toch bij de renners en ploegen. McQuaid kan wel gaan dreigen maar de organisatoren beslissen uiteindelijk nog wie er wel of niet aan de start komt.
Het lijkt me wel grappig om te zien of de UCI daadwerkelijk dat gaat doen wat het beweert als alle ProTour-ploegen starten in Parijs-Nice. Lekker allemaal hun licentie afnemen en wie gaan er dan nog starten in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race? Gezellige koers met Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, Willems Veranda, Van Vliet, CSF Group, Mitshubishi en Cycle Collstrop
  woensdag 27 februari 2008 @ 13:06:08 #31
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57009046
Verexcuseer iemand die het allemaal niet meer kan volgen...
ASO 'heeft' de tour, dus als ASO wil kan het iedere ploeg niet toelaten die het wil? En het enige wat de UCI kan doen is de tour geen UCI punten geven (big deal) en de renners die in de Tour rijden niet toelaten op de WK's?
Dus volgend jaar krijgen we renners die wel voorjaarsklassiekers rijden, maar geen tour, en dus ook geen Giro en Vuelta (want die zin vriendjes van elkaar) maar wel het WK?
Goh, wat zou de gemiddelde sponsor zeggen als je hem laat kiezen:
De grote rondes, of klassiekers en WK? Elke Spaanse, Franse en Italiaanse ploeg moet van de sponsor zowiezo de nationale ronde rijden als het kan, dus...
Net als je denkt dat na vorig seizoen het niet gekker kan, gebeurt dit. Staat ergens een handzaam overzicht welke klassiekers bij de UCI zitten en welke bij ASO en consorten? Ik verlies het overzicht....
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57009309
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verexcuseer iemand die het allemaal niet meer kan volgen...
ASO 'heeft' de tour, dus als ASO wil kan het iedere ploeg niet toelaten die het wil? En het enige wat de UCI kan doen is de tour geen UCI punten geven (big deal) en de renners die in de Tour rijden niet toelaten op de WK's?
Dus volgend jaar krijgen we renners die wel voorjaarsklassiekers rijden, maar geen tour, en dus ook geen Giro en Vuelta (want die zin vriendjes van elkaar) maar wel het WK?
Goh, wat zou de gemiddelde sponsor zeggen als je hem laat kiezen:
De grote rondes, of klassiekers en WK? Elke Spaanse, Franse en Italiaanse ploeg moet van de sponsor zowiezo de nationale ronde rijden als het kan, dus...
Net als je denkt dat na vorig seizoen het niet gekker kan, gebeurt dit. Staat ergens een handzaam overzicht welke klassiekers bij de UCI zitten en welke bij ASO en consorten? Ik verlies het overzicht....
UCI: Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, Hamburg, San Sebastian
ASO/RCS/Unipublic: Milaan San-Remo, Parijs-Roubaix, Waalse Pijl, L-B-L, Parijs-Tours, Ronde van Lombardije

Verder klopt een deel van je verhaal, maar niet alles. ASO wilt al een tijd verandering in de ProTour. Minder ploegen, zodat ze meer wildcards hebben. Sinds dit jaar is dat zo, want maar 18 PT-ploegen i.p.v. 20, maar er zijn nog andere factoren zoals verouderd anti-dopingbeleid van de UCI (aldus ASO). ASO/RCS/Unipublic heeft besloten om dan maar al haar wedstrijden uit de ProTour te halen, zodat ze tot heel ver kunnen bepalen wie ze uitnodigen of niet. Astana is daardoor het slachtoffer (zelfde als Unibet vorig jaar). Dat vindt de UCI weer niet leuk, dus zet het alle wedstrijden van ASO, RCS en Unipublic op de nationale kalender, wat wil zeggen dat alleen nationale ploegen mogen starten. ASO wil dat niet en meldt haar wedstrijden dus niet aan bij de UCI, wat wil zeggen dat al die wedstrijden nergens op een kalender staan. UCI vindt dus dat de PT-ploegen niet mogen starten daar.

Zo ver zijn we zo'n beetje. Het is natuurlijk een grote spagaat waar de ploegen en renners nu inzitten. Want geen Parijs-Nice = geen Tour en wél Parijs-Nice dan geen andere klassiekers, WK en OS.
pi_57009514
reactie van de renners/ploegen
quote:
C P A CYCLISTES PROFESSIONNELS ASSOCIÉS
ASSOCIATION INTERNATIONALE

Press release

The decision ASO took not to organize Paris–Nice according to the UCI International regulations put the riders in front of a dilemma of which they are incontestably the victims and the hostages.

It is undeniable that all the stakeholders involved in cycling must respect the regulations in force and that these should not be questioned nor changed in the course of the season. This is absolutely necessary for stability.

Moreover, even if nobody can contest the fact that they are the major actors, the riders have no other choice than following their employers’ instructions; otherwise they risk losing their job without any compensation.

What the riders desire is first of all to have the possibility to exercise their job with serenity and in the respect of the established regulations.

The riders are deeply shocked and exhausted by the conflict which has been lasting for too long.

The riders’ work conditions are more and more constraining and they also note the permanent degradation of their high level sportsmen statute, which seems inexorable. They are conscious about the fact that the deterioration of the context in which they exercise their job is going on and that they have no possibility to influence the situation.

The riders really hope that cycling will be again the sport it was before, the one which used to fascinate the fans.

Le CPA (27-02-08)
pi_57009731
Kortom wat de sponsors zeggen zal de doorslag geven.
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57010078
In zekere zin zijn de renners en ploegen gijzelaars omdat ze zich laten gijzelen. Als zij zich niet zo klagerig zouden opstellen maar een (unanieme) menig zouden hebben zitten ze automatisch in het winnende kamp. Zijn de ploegen solidair met Astana, dan is er geen Tour zonder Astana. En dus een Tour met Astana. Rijden de ploegen en masse Parijs Nice, dan haalt de UCI nog voor Vlaanderen bakzeil.

Maar ja, het peloton is al jaren leiderloos, en Lefevre is nou ook niet echt een overstijgende en bindende factor.
pi_57010198
Als de UCI ploegen of renners gaat sanctioneren of uitsluiten, wie gaat dan de 'out of competition' controles uitvoeren? De ASO zelf als de UCI buitenspel wordt gezet?
  woensdag 27 februari 2008 @ 14:11:47 #37
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57010595
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:53 schreef Ericr het volgende:
Als de UCI ploegen of renners gaat sanctioneren of uitsluiten, wie gaat dan de 'out of competition' controles uitvoeren? De ASO zelf als de UCI buitenspel wordt gezet?
As ASO het gaat doen, kun je er op wachten dat in de Tour iedereen die in het klassement voor een Fransman staat die redelijkerwijze zou kunnen winnen, een positieve controle zal krijgen.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57010699
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 14:11 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

As ASO het gaat doen, kun je er op wachten dat in de Tour iedereen die in het klassement voor een Fransman staat die redelijkerwijze zou kunnen winnen, een positieve controle zal krijgen.
Daar geloof ik niet zo in ...
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
  woensdag 27 februari 2008 @ 14:22:06 #39
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57010802
Als de ASO de controles zelf laat uitvoeren, hoeven ze dus ook geen erkende UCI labo's te gebruiken....en het nationalisme van Fransen is moeilijk te overdrijven. Ik hoop dat ik geen gelijk heb, maar ben bang van wel.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57011176
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:48 schreef thijsdetweede het volgende:
In zekere zin zijn de renners en ploegen gijzelaars omdat ze zich laten gijzelen. Als zij zich niet zo klagerig zouden opstellen maar een (unanieme) menig zouden hebben zitten ze automatisch in het winnende kamp. Zijn de ploegen solidair met Astana, dan is er geen Tour zonder Astana. En dus een Tour met Astana. Rijden de ploegen en masse Parijs Nice, dan haalt de UCI nog voor Vlaanderen bakzeil.

Maar ja, het peloton is al jaren leiderloos, en Lefevre is nou ook niet echt een overstijgende en bindende factor.
Je hebt gelijk, in principe hebben de renners alle macht, maar ze zijn te ongeorganiseerd om daar gebruik van te maken. Als de renners besluiten niet de starten in Parijs-Nice, en er starten alleen wat farnse amateures, dan staat de ASO volledig voor lul. Reken er maar op dat de schadeclaims van de sponsoren en tv-stations bij bosjes binnen zouden komen. Maar de ploegen zijn te bang dat niet iedereen meedoet, en zij de volgende Unibet/Astana worden.
pi_57013481
ER is nog een andere optie. De rijders kunnen de UCI aanklagen op Europees niveau omdat de UCI hen in hun vrije beroepsuitoefening hindert.
In Frankrijk mag het ministerie van Sport trouwens dopingcontroles doen. Dit ministerie trekt zich er niks van aan of het een officiële sportwedstrijd van een aan het IOC verbonden sportorganisatie of van een wilde organisatie.
pi_57013546
het ziet er naar uit dat de ploegen gewoon gaan koersen in Parijs-Nice ondanks de dreiging van de UCI.

van CN:
quote:
Euskaltel-Euskadi will participate in Paris-Nice
By Monika Prell

Like all Pro Tour teams, Euskaltel-Euskadi received a letter from the International Cycling Union (UCI) yesterday, demanding the team not to participate in Paris–Nice, organised by the Amaury Sport Organisation (ASO); however, the Basque ProTour team intends on lining up this March 9.

Team Manager Miguel Madariaga noted to Gara, "We promised to participate in Paris-Nice, nobody had said anything, and I always keep my promises. ... I think that it's a shame that ten days before the start of this race they [the UCI] come to the teams and try to put the screws on us. We already have a lot to do, to nominate our teams and to fulfil the requirements of the UCI and the organisers. It is not normal what they do with the teams. May they arrange it among themselves, before they castigate us."

The sport directors Marc Sergeant (Silence-Lotto) and Patrick Lefevere (Quick Step) have also announced that their teams will participate in Paris-Nice. It is expected that the other teams also will take decision in favour of the French race, known as the 'Race to the Sun.'
  woensdag 27 februari 2008 @ 16:41:52 #43
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57013795
Mooi zo...Parijs Nice hoort er gewoon bij.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57013844
tvp ga vanavond even lezen
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_57014306
Ook in de Telegraaf en het AD weer paginagrote artikelen.

Het lijkt er wel op dat de ASO aan het langste eind gaat trekken, maar het gaat echt allemaal nergens over . Ook de reacties van renners over dat het hun voorbereiding in de war schopt en dergelijke.
pi_57017499
quote:
(Belga) De AIGCP, de vereniging van professionele wielerteams, heeft unaniem beslist dat de teams deelnemen aan Parijs-Nice, zo meldde AIGCP-voorzitter Eric Boyer woensdag in een communiqué. De Internationale Wielerunie (UCI) had eerder deze week een brief gestuurd naar alle teams om de wedstrijd te boycotten.

ASO, de organisator van Parijs-Nice, organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Franse Wielerfederatie en buiten de UCI om. De UCI aanvaardt dit niet omdat "de Franse bond gebonden is aan de UCI". Volgens de UCI is Parijs-Nice op deze manier "een privérace, zonder winnaar en zonder uitslag". "Na alle teams te hebben geraadpleegd, heeft de AIGCP unaniem beslist om deel te nemen aan Parijs-Nice", aldus het bericht van Boyer. "De deelnamevoorwaarden van organisator ASO zullen besproken worden door het directiecomité van de AIGCP op 29 februari. De AIGCP heeft UCI-voorzitter Pat McQuaid ingelicht van de beslissing". De AIGCP en de UCI zitten volgende week samen "om een oplossing te vinden om uit deze ernstige crisis van het wielrennen te geraken en om geen gelijkaardige situatie meer mee te maken."
eens zien of de UCI ze nu daadwerkelijk gaat schorsen enzo
  woensdag 27 februari 2008 @ 20:31:57 #47
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_57018925
En de wedstrijden in de Pro-Tour zullen het zeker gaan accepteren dat ze alleen c-teams aan de start. Yeah, right
UCI heeft zichzelf nu in een hoek gezet waar ze nu meer uit kunnen komen.

En dat allemaal door Verbruggen. En die is sinds een paar dagen ook helemaal uit de kast qua gedachtes over de uitvoerders van de sporten...

Zou mooi zijn dat 'ie uit al z'n luizenfuncties wordt ontslagen en compleet kapot wordt geproduceerd door partijen die schade hebben opgelopen door z'n gekloot.
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_57019095
Waar is Joost trouwens de laatste tijd, die was er toch altijd snel bij als Heintje gebashed kon worden
  woensdag 27 februari 2008 @ 20:39:16 #49
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_57019126
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 20:38 schreef wimderon het volgende:
Waar is Joost trouwens de laatste tijd, die was er toch altijd snel bij als Heintje gebashed kon worden
Die is nu al 48 uur achter elkaar bezig met één post.
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_57019233
Wat was ook alweer de winst van de protour ...
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57019476
Pat McKwaak aan de telefoon in Langs de Lijn.
  woensdag 27 februari 2008 @ 22:48:41 #52
37966 TimoBasso
Vai Vai,we need Bayliss
pi_57022421
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 20:31 schreef -skippybal- het volgende:
En de wedstrijden in de Pro-Tour zullen het zeker gaan accepteren dat ze alleen c-teams aan de start. Yeah, right
UCI heeft zichzelf nu in een hoek gezet waar ze nu meer uit kunnen komen.

En dat allemaal door Verbruggen. En die is sinds een paar dagen ook helemaal uit de kast qua gedachtes over de uitvoerders van de sporten...

Zou mooi zijn dat 'ie uit al z'n luizenfuncties wordt ontslagen en compleet kapot wordt geproduceerd door partijen die schade hebben opgelopen door z'n gekloot.
Idd, de UCI is bluf poker aan het spelen..

Ik ben benieuwd hoe het verder loopt.
SKB | Michel Fabrizio | Noriyuki Haga
MotoGP | World Champion 2006 Nicky Hayden | World Champion 2007 Casey Stoner
Alice Team | Mika Kallio | Niccolò Canepa
  donderdag 28 februari 2008 @ 10:40:36 #53
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57029765
quote:
Renners verveeld met heisa ASO-UCI

De rennersvakbond CPA, met ex-prof Cédric Vasseur als voorzitter, riep gisteren de kemphanen UCI en ASO op om een akkoord te vinden en op die manier een zware crisis af te wentelen. De Internationale Wielerfederatie wil een boycot van Parijs-Nice en dreigt met zware sancties tegen ploegen en renners die er toch starten. ASO lacht daar mee, vaart gewoon zijn eigen koers, en wijkt met die wedstrijd uit naar de Franse kalender. Zoals gisteren gemeld lijken de uitgenodigde ploegen niet erg onder de indruk van de dreigementen van de UCI en zijn die zinnens om toch te rijden.
'Niemand zal ontkennen dat de renners de belangrijkste acteurs zijn in het spektakel', aldus een mededeling van de CPA. 'Zij worden door de beslissing van ASO om Parijs-Nice niet te laten betwisten volgen de internationale regels van de UCI voor een dilemma gesteld waarvan ze altijd de verliezers en de gijzelaars zijn. Wij hebben geen andere keuze dan de bevelen opvolgen van onze werkgevers.'

Het communiqué roept alle partijen op om de geldende reglementen te respecteren. 'Reglementen die in de loop van het seizoen niet gecontesteerd of veranderd mogen worden.' Een sneer naar ASO dat Astana niet wil toelaten tot zijn wedstrijden?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57040653
En de Tour wacht met het bekend maken van de teams tot na Parijs-Nice .

Wat een goed begin allemaal.
pi_57041678
Kortom, wie niet komt bij Parijs-Nice kan de Tour op z'n buik schrijven.
pi_57057710
De ASO geeft de UCI weer wat lucht door een ongelofelijk domme beslissing te nemen:

ASO wil voortaan ploeg schrappen op basis van dopinggerucht
(sportwereld.be) De oorlog tussen de Internationale Wielerunie (UCI) en Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) wordt op de spits gedreven. UCI-voorzitter Pat McQuaid stuurde een brief naar de ploegen waarin hij erop wees dat 'ASO in Parijs-Nice partij en rechter speelt'.
'Alle teams moeten tegen dinsdag een contract tekenen met ASO, anders krijgen ze geen starttrecht. Bij inzage van het contract stel ik vast dat de organisator alleen al op basis van een dopinggerucht kan beslissen dat een renner of een team eruit wordt gegooid. Er volgt dan automatisch een geldboete van 30.000 euro die gaat naar de ontwikkeling van... het Franse wielrennen.'
pi_57057935
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 12:07 schreef TheArt het volgende:
De ASO geeft de UCI weer wat lucht door een ongelofelijk domme beslissing te nemen:

ASO wil voortaan ploeg schrappen op basis van dopinggerucht
(sportwereld.be) De oorlog tussen de Internationale Wielerunie (UCI) en Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) wordt op de spits gedreven. UCI-voorzitter Pat McQuaid stuurde een brief naar de ploegen waarin hij erop wees dat 'ASO in Parijs-Nice partij en rechter speelt'.
'Alle teams moeten tegen dinsdag een contract tekenen met ASO, anders krijgen ze geen starttrecht. Bij inzage van het contract stel ik vast dat de organisator alleen al op basis van een dopinggerucht kan beslissen dat een renner of een team eruit wordt gegooid. Er volgt dan automatisch een geldboete van 30.000 euro die gaat naar de ontwikkeling van... het Franse wielrennen.'
Prudhomme . Dus als Evans straks het geel heeft hoeft iemand maar een gerucht over die plakker te verspreiden en hij wint de Tour al niet meer

en het vetgedrukte is ook om te lachen
  vrijdag 29 februari 2008 @ 12:24:27 #58
145992 Wacky87
Zekerheid begint met twijfel
pi_57058126
UCI of ASO de machtigste,..

De wielrenners hebben de handen ineen geslagen en laten zien dat zij de machtigste zijn
  vrijdag 29 februari 2008 @ 12:42:15 #59
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57058563
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 12:17 schreef Bartoli het volgende:

[..]
Dus als Evans straks het geel heeft hoeft iemand maar een gerucht over die plakker te verspreiden en hij wint de Tour al niet meer
En MyLove vond mij argwanened toen ik in die richting dacht...de ASO heeft maar 1 agenda, een fransman in het geel in Parijs. De rest van de wielerwereld kan doodvallen wat hun betreft.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57058922
Onverwachte wending, als dit waar is dan is dit geen slimme zet van de ASO.
Had zoiets wel verwacht van ze (en reken maar dat ze heel wat toleranter zullen zijn voor pakweg Cofidis dan voor pakweg Rabobank), maar pas NA de UCI definitief was uitgeschakeld. Nu nemen ze toch wel een risico dat de niet-Franse ploegen zich 2x gaan bedenken voor ze zich onvoorwaardelijk in de ASO slangenkuil werpen.
Hell, met l'Equipe in hun kamp kunnen ze nu gewoon zelf geruchten starten om ploegen in hun eigen koersen te weigeren en er nog geld mee te verdienen voor het heilige Franse wielrennen ook.
  vrijdag 29 februari 2008 @ 13:07:51 #61
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57059256
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 12:42 schreef Captain_Fabulous het volgende:
de ASO heeft maar 1 agenda, een fransman in het geel in Parijs. De rest van de wielerwereld kan doodvallen wat hun betreft.
Volgens mij denken de Fransen het volgende: "Wij zijn één van de grootste wielerlanden uit de wielergeschiedenis, maar we kunnen al 10 jaar niet meer volgen. We hebben net als alle landen grote talenten, maar die blijven allemaal (maar ook echt allemaal) steken op bepaald niveau, daar waar buitenlanders nog een bijkomende stap kunnen zitten. Dit is voor zo'n groot land niet normaal, de enige verklaring is dat de buitenlanders allemaal bedriegers zijn en wij niet, dus we werken ze weg."

Ik weet niet wat ik erger vind, die slachtoffermentaliteit of 't feit dat ze waarschijnlijk gelijk hebben, want het is niet normaal.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57059756
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 19:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Inderdaad

UCI en ASO moeten kappen met deze onzin en zich de komende jaren richten op het geloofwaardig maken van de sport. Met de doping toestanden van afgelopen 2 jaar is de sport opnieuw ongeloofwaardig geworden.

Terug naar de oude pre-Protour situatie, maar wel een paar wedstrijden in Amerika en Australie toevoegen. Deze landen leveren prima renners aan het peleton en indien er vanuit deze landen belangstelling is voor het organiseren van serieuze koersen dan moet men ze dit ook gunnen.
Ze zijn nu beide verkeerd bezig.

Protour kan ten grave worden gedragen. UCI moet weer mikken op een situatie waarin de grote wedstrijden in ieder geval verplicht zijn de beste 16 of 18 ploegen uit te nodigen (meer willen de organisatoren niet aan, met 16 of 18 houd je nog voldoende wildcards over). De ploegen moeten daarbij de keuze krijgen of ze willen rijden, en niet verplicht moeten zijn om wedstrijden te rijden die ze niet willen rijden.
in a crowd you lose humanity
pi_57059773
Ik denk dat dit gewoon ordinair moddergooien is van de UCI. Kan me ook niet voorstellen dat de ASO zoiets doms zou doen. Er zal best iets van deze strekking instaan, maar niet zoals de UCI het wil doen laten voorkomen. Ik bedoel, ik neem aan dat iedereen het er mee eens was dat de Fuentes-gasten niet mochten starten 2 jaar geleden.
pi_57060133
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 13:31 schreef wimderon het volgende:
Ik denk dat dit gewoon ordinair moddergooien is van de UCI. Kan me ook niet voorstellen dat de ASO zoiets doms zou doen. Er zal best iets van deze strekking instaan, maar niet zoals de UCI het wil doen laten voorkomen. Ik bedoel, ik neem aan dat iedereen het er mee eens was dat de Fuentes-gasten niet mochten starten 2 jaar geleden.
tuurlijk maar het blijft ook van de gekke om de fuentes gasten te blijven straffen of te vervolgen
pi_57060452
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 13:07 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Volgens mij denken de Fransen het volgende: "Wij zijn één van de grootste wielerlanden uit de wielergeschiedenis, maar we kunnen al 10 jaar niet meer volgen. We hebben net als alle landen grote talenten, maar die blijven allemaal (maar ook echt allemaal) steken op bepaald niveau, daar waar buitenlanders nog een bijkomende stap kunnen zitten. Dit is voor zo'n groot land niet normaal, de enige verklaring is dat de buitenlanders allemaal bedriegers zijn en wij niet, dus we werken ze weg."

Ik weet niet wat ik erger vind, die slachtoffermentaliteit of 't feit dat ze waarschijnlijk gelijk hebben, want het is niet normaal.
Mooi verhaal, maar ik denk dat dat juist niet klopt. Ten eerste zijn er ook franse dopingzondaars, hoewel spanje en italie op dat gebied natuurlijk wel de kroon spannen. Ten tweede zou het wel erg gek zijn dat nu net Franse renners/ploegen niet aan doping doen en de rest wel. Zeker in een wereld waar iedereen op elkaar zit en je grotendeels in het zelfde milieu rondhangt. De fransen winnen ook best nog wel wat, alleen niet het eindklassement. Puur een gebrek aan dat type renner, net zoals belgen en nederlanders.
  vrijdag 29 februari 2008 @ 14:57:08 #66
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_57061835
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 16:20 schreef thettes het volgende:
De ASO misbruikt haar macht, maar staat juridisch aan de goede kant denk ik. Ze zijn geen pro-tour dus mogen laten rijden wie ze willen. De UCI kan daarentegen niet zo kort van tevoren de status van Parijs-Nice wijzigen naar nationaal niveau lijkt me.

(hoewel ik niet zeker weet of het nu de UCI of de ASO is die voor nationaal niveau koos?)
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:15 schreef TheArt het volgende:

Dat vindt de UCI weer niet leuk, dus zet het alle wedstrijden van ASO, RCS en Unipublic op de nationale kalender, wat wil zeggen dat alleen nationale ploegen mogen starten. ASO wil dat niet en meldt haar wedstrijden dus niet aan bij de UCI, wat wil zeggen dat al die wedstrijden nergens op een kalender staan. UCI vindt dus dat de PT-ploegen niet mogen starten daar.


Onzin, de UCI heeft die koersen helemaal niet op de nationale kalender gezet. Hoe kom je er in godsnaam bij?

ASO heeft de huidige situatie bij Paris-Nice zelf verzonnen, zodat ze nog meer zelf hun regeltjes kunnen verzinnen en zich helemaal niet meer hoeven te houden aan de wereldwijd afgesproken regels van de UCI. De hele boel wordt nu, onder een speciale status, geregeld door de Franse wielerbond, zodat de koers nu de facto helemaal niet op een kalender staat. Dát is het probleem.
pi_57062083
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 13:43 schreef Bartoli het volgende:

[..]

tuurlijk maar het blijft ook van de gekke om de fuentes gasten te blijven straffen of te vervolgen
Tja, maar de UCI doet iets in diezelfde strekking door renners die 2 jaar schorsing erop hebben zitten nog eens 2 jaar voor PT-teams te 'schorsen'.

Dat Astana een jaartje niet mee mag doen van de ASO kan ik volledig volgen overigens...
pi_57062131
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 15:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Tja, maar de UCI doet iets in diezelfde strekking door renners die 2 jaar schorsing erop hebben zitten nog eens 2 jaar voor PT-teams te 'schorsen'.

Dat Astana een jaartje niet mee mag doen van de ASO kan ik volledig volgen overigens...
Dat eerste is niet door de UCI bepaald, maar hebben de ploegen onderling besloten.
pi_57062256
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 14:57 schreef Zelva het volgende:

[..]


[..]



Onzin, de UCI heeft die koersen helemaal niet op de nationale kalender gezet. Hoe kom je er in godsnaam bij?

ASO heeft de huidige situatie bij Paris-Nice zelf verzonnen, zodat ze nog meer zelf hun regeltjes kunnen verzinnen en zich helemaal niet meer hoeven te houden aan de wereldwijd afgesproken regels van de UCI. De hele boel wordt nu, onder een speciale status, geregeld door de Franse wielerbond, zodat de koers nu de facto helemaal niet op een kalender staat. Dát is het probleem.
Dit is waar, maar de UCI heeft ermee gedreigd ze op de nationale kalender te zetten. Daarnaast heeft ASO daadwerkelijk Parijs-Nice niet aangemeld bij de UCI, waardoor ze voor de wielerunie niet op de kalender staan. Dus er zat wel degelijk een kern van waarheid in mijn verhaal.
pi_57064878
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 15:15 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Dat eerste is niet door de UCI bepaald, maar hebben de ploegen onderling besloten.
Bij de oprichting van de Protour is dat idd erin gekomen. Ik denk niet dat de ploegen dat volledig vrijwillig hebben besloten, de UCI zal ze wel onder druk hebben gezet.
in a crowd you lose humanity
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 29 februari 2008 @ 19:05:16 #71
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57066864
Net ook een stukje in het sportjournaal. Tja wordt vervolgd.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_57067462
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 19:05 schreef borisz het volgende:
Tja wordt vervolgd.
Dat lijkt de enige zekerheid te zijn die we hebben.
pi_57068625
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 12:17 schreef Bartoli het volgende:

[..]

Prudhomme . Dus als Evans straks het geel heeft hoeft iemand maar een gerucht over die plakker te verspreiden en hij wint de Tour al niet meer

en het vetgedrukte is ook om te lachen
Inderdaad

ASO
UCI
pi_57075113
Interview van het AD met Verbruggen:
quote:
De vulkaan Verbruggen blijft spuwen
Door JEROEN SCHMALE

LAUSANNE - Hein Verbruggen laat zich verontschuldigen, hij is wat later. ,,Jacques Rogge vroeg of ik een hapje met hem wilde eten. En de voorzitter van het IOC weiger je zo’n verzoek natuurlijk niet,’’ zegt de Brabander lachend als hij zijn bezoek, een klein half uur na de afgesproken tijd, ontvangt.

Verbruggen is lid van het IOC, maar heeft op het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité in het Zwitserse Lausanne geen werkplek. Hij stelt voor om in een vergaderzaaltje plaats te nemen. De deur naar de centrale hal blijft openstaan, zo kan hij precies zien wie in de gang loopt. Dat komt hem straks nog goed van pas.

In het zaaltje gaat zijn colbert uit, want de temperatuur stijgt snel als Verbruggen spreekt over de slepende strijd tussen de wereldwielerunie UCI en ASO, het bedrijf achter de Tour de France. Met bloeddorstige oorlogstaal zal hij het conflict in een uurtje terugbrengen tot de essentie: geld, en dus macht.


Verbruggen, tot september 2005 voorzitter van de UCI, bedacht de ProTour: de Champions League van het wielrennen. De beste ploegen in de beste wedstrijden. Door het gevecht tussen de UCI en de organisatoren van de drie grote wielerronden is zijn geesteskind, drie jaar na de invoering, meer dood dan levend. Verbruggen, fel: ,,Heb je enig idee wat dat betekent, als je dat zegt? Dat is nogal wat hoor, stellen dat iemands geesteskind is overleden.’’

Zonder de rebellerende wielerronden en hun wedstrijden (behalve de Tour, Giro en Vuelta ook klassiekers als Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik) gaat de ProTour gewoon door. Verbruggen: ,,En nu zullen we eindelijk het doel bereiken: het mondialiseren van het wielrennen en daarmee het verbeteren van de sport. Volgend jaar zijn er ProTour-wedstrijden in Rusland en China, daar is het geld te halen.

Daarnaast richten we een bedrijf op, dat volgend seizoen tussen de ploegen en de organisatoren inzit. Die firma regelt een goed deelnemersveld en prachtige televisie-registratie, de organisatoren hoeven alleen maar een bepaald bedrag neer te leggen. Het beeld klopt niet dat als de Tour de France niet meedoet, alles over is. Ik vind dat mijn opvolger, Pat McQuaid, nog heel veel geduld heeft gehad met ASO. Ik had zelf een jaar geleden al gezegd dat ik niets meer met ze te maken wilde hebben. Wij redden het ook zonder de Tour.’’

Het feit dat organisatoren op andere plekken in de wereld grif willen betalen voor het cyclisme, is volgens Verbruggen de kiem van het conflict tussen de UCI en ASO. ,,ASO verdient meer geld dan alle andere organisatoren in de wielersport bij elkaar, met een nettowinst van 29 miljoen euro per jaar. Maar mijn god, want zijn ze bang om een heel beperkt deel van dat geld af te moeten staan aan de mensen die voor de inkomsten zorgen: de renners. Een paar jaar geleden zei Patrice Clerc (de directeur van ASO, red.) dat de organisatoren de wedstrijden maken. En ik maar denken dat vroegere grootheden als Eddy Merckx en Fausto Coppi daar iets mee te maken hebben.’’


Verbruggens taal wordt scherper. Hij rept over ‘een strijd van leven op dood voor de UCI’, ‘middeleeuwse toestanden’, over ‘een totale guerrilla’ en een ‘oorlog zonder genade’. Een strijd die hem persoonlijk ook raakt, en dat terwijl hij vroeger nog zo goed overweg kon met zijn ‘Franse vrienden van de Tour’.

,,Een paar jaar geleden werd ik nog uitgenodigd om te gast te zijn in de Dakar Rally (de woestijnrace die ook door Amaury Sports Organisation wordt georganiseerd, red.). En de Tour bezocht ik elk jaar met de voorzitter van het IOC, eerst Samaranch en later Rogge. Nu is het zo erg dat Jacques Rogge door de Tour-directie niet meer wordt uitgenodigd, omdat ze bang zijn dat ‘die Hollander’ ook mee komt. Kom op zeg, dat is toch absurd?

,,Met Patrice Clerc bereikte ik een overeenkomst over de deelname van ASO aan de ProTour. Een dag later kreeg ik van hem een briefje van drie regels dat het onder geen beding door kon gaan. Vervolgens heeft hij de organisatoren van de Giro en de Vuelta benaderd voor zijn strijd. Ik weet zeker dat hij bij meneer Amaury is langsgegaan en die het plan heeft afgeschoten.

Maar zo’n Clerc, die uit de tennissport afkomstig is en helemaal niets van wielrennen afweet, heeft dan niet eens het fatsoen om mij dat persoonlijk te melden. Dat zegt toch genoeg over zo’n man.’’

Dan schiet Verbruggen omhoog en maant hij twee mannen op de gang naar binnen te komen. Eén van hen vliegt hij om de schouders, een Spanjaard die bij het IOC de werkzaamheden van de nationale olympische comité’s coördineert. De andere man herkent Verbruggen eerst niet, totdat hij zich voorstelt: Alejandro Blanco, voorzitter van het Spaanse NOC. ,,Ah, natuurlijk,’’ zegt Verbruggen, voordat hij Blanco ook omhelst. Dan, ernstig: ,,Zeg, wij moeten heel snel maar eens gaan praten over de weigering van de Tour-organisatie om Astana en Alberto Contador uit te nodigen. Een belachelijk besluit, natuurlijk.’’

Blanco antwoordt dat hij na zijn bespreking even langskomt, om rustig over de situatie te praten. Als Blanco weer weg is, lacht Verbruggen: ,,Dat kunnen ze in Spanje niet waarderen, dat Contador niet welkom is in de Tour. En daar ga ik dan weer gebruik van maken.’’
pi_57092895
quote:
McQuaid war 1975 selber ein Boykottbrecher
....................

Im Jahr 1975 startete der damalige Amateurfahrer McQuaid zusammen mit seinem Landsmann Sean Kelly unter falschem Namen bei einem Rennen im damaligen Apartheidstaat Südafrika und unterlief damit einen Boykott des Internationalen Olympischen Komitees (IOC). Darüber berichtet der renommierte Journalist David Walsh in seinem Buch „Kelly“. Die Aufenthalt des irischen Duos wurde durch einen Zufall publik, woraufhin beide für die Olympischen Spiele 1976 gesperrt wurden. Kelly nahm das zum Anlass, um schließlich Profi zu werden, McQuaid blieb Amateur und wurde nach seiner aktiven Zeit Trainer beim irischen Radsportverband, später Verbandschef und schließlich im September 2005 Vorsitzender des Weltverbandes.

Radsport Aktiv
die moet nog us wat over VDB roepen en onder valse namen starten
  zondag 2 maart 2008 @ 07:19:07 #76
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57099034
Ook wel mee te nemen in de discussie: als er iets is dat je de ASO wel moet meegeven is dat ze wél nog aandacht hebben voor de "supporters" in het wielrennen. Hun wedstrijden zijn tot in de puntjes geregeld, maar je kan als fan wél nog tot zowat aan de finishlijn van de Champs Elysees gratis gaan staan kijken. Bij een Tourproloog is het gesloten circuit nog altijd voor iedereen toegankelijk. Je kan zelfs bij het rennerspark passeren en de renners zien opwarmen. Je kan op 3 meter van het startpodium of het finishpodium gaan staan. De Tour en andere wedstrijden zitten nog altijd niet bij betaalzenders maar bij de publieke omroepen , ...

Het zijn allemaal dingen die je de UCI niet kunt meegeven. Ik herinner mij een interview met Heintje van een paar jaar terug die luidop droomde over een "Luik-Bastenaken-Luik" op een gesloten circuit waar hij 'genre F1' tribunes met toegangstickets wou gaan plaatsen. (wat ze bij diverse WK's al deden dus trouwens)

De UCI wil over lijken gaan als het gaat om meer commerciële inkomsten , nu kun je van de ASO veel zeggen, maar toch dat nog niet ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57099174
ASO verdient meer geld dan alle andere organisatoren in de wielersport bij elkaar, met een nettowinst van 29 miljoen euro per jaar.De UCI wil over lijken gaan als het gaat om meer commerciële inkomsten , nu kun je van de ASO veel zeggen, maar toch dat nog niet ??????
janneman
  zondag 2 maart 2008 @ 10:57:00 #78
40566 Ericr
Livewrong
pi_57100159
ASO heeft zijn zaakjes gewoon op orde qua commercie. Wielrennen is verder natuurlijk een publiekssport maar als het aan de UCI ligt wordt het de volgende sport waar de bobo's de beste plekken hebben en het publiek op het tweede plan staat. Zeker als ze de Europese kalender laten varen, Verbruggen denkt zeker dat bij een wedstrijd in China of Rusland straks hordes mensen lang de kant gaan staan.
  zondag 2 maart 2008 @ 12:22:08 #79
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57101518
quote:
Op zondag 2 maart 2008 08:19 schreef horstjan het volgende:
ASO verdient meer geld dan alle andere organisatoren in de wielersport bij elkaar, met een nettowinst van 29 miljoen euro per jaar.De UCI wil over lijken gaan als het gaat om meer commerciële inkomsten , nu kun je van de ASO veel zeggen, maar toch dat nog niet ??????
Als ASO zou willen kan het véél méér nettowinst maken uit die wedstrijden. Bij ASO komt het publiek nog niet op de tweede plaats, bij de UCI absoluut wel.

Overigens zit Heintje nu in de 7de dag op Eén , wat schijt ik op die kutvent zeg. Wat een zak is dat Hij zegt dat ze de ploegen gaan straffen als ze aan Parijs-Nice deelnemen , de Franse bond mag niet meer deelnemen aan het WK, hij pleit letterlijk voor een 'splitsing' van het wielrennen , waarbij 'we wel gaan zien dat de renners en ploegen voor ons kiezen en niet voor ASO'
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57102953
Hij maakt het er niet beter op .
pi_57103401
kortom ik voorspel een rel want de organisator van de RVV wil heus geen ronde organiseren met Astana als enige PT ploeg
  zondag 2 maart 2008 @ 14:00:43 #82
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57103504
Overigens, men vergeet ook wel eens dat op de Tour en Parijs-Roubaix alle koersen die nu onder de ASO vlag zitten daarvoor gewoon verlieslatend of zelfs quasi failliet waren. Net door gebruik te maken van hun Tourorganisatie maakte ASO die koersen zelf terug rendabel ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 2 maart 2008 @ 15:22:14 #83
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57105300
LBL en Parijs-Nice zijn door de ASO wel uit het graf opgeraapt idd.
in a crowd you lose humanity
pi_57136965
quote:
Landelijke wielerbonden steunen UCI

AIGLE - De Europese wielerfederaties hebben met een grote meerderheid beslist de Franse wielerbond te vragen af te zien van medewerking aan de organisatie van Parijs-Nice. Dat meldt de internationale wielrenunie UCI maandag.

UCI-voorzitter Pat McQuaid woonde zondag in Griekenland een bijeenkomst bij van vertegenwoordigers van de nationale wielerbonden. Daarin werd aan de UCI gevraagd de ProTour volgend jaar anders te organiseren. De wedstrijdenreeks is de bron van een conflict tussen UCI en het Franse bedrijf ASO dat onder andere de Tour en Parijs-Nice organiseert.

De UCI eist deelname van alle achttien ProTourteams aan de Ronde van Frankrijk, maar ASO gaf daaraan geen gehoor. Daarop besloot UCI de rittenkoers Parijs-Nice, die zondag begint, tot illegale wedstrijd te verklaren. De Franse bond wilde de koers op verzoek van ASO op de nationale kalender plaatsen en zo de UCI-richtlijnen omzeilen.
  maandag 3 maart 2008 @ 21:53:05 #85
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57137055
quote:
Op maandag 3 maart 2008 21:49 schreef BliksemSchigt het volgende:

[..]
"met een grote meerderheid" , dat zal wel zijn , maar wat ik mij vooral afvraag : zitten de Belgische, Italiaanse en Spaanse bond bij die meerderheid ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 3 maart 2008 @ 23:03:55 #86
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57139184
quote:
Op maandag 3 maart 2008 21:53 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
"met een grote meerderheid" , dat zal wel zijn , maar wat ik mij vooral afvraag : zitten de Belgische, Italiaanse en Spaanse bond bij die meerderheid ?
Nee, die stemden allemaal tegen.

Ach ja, de anderen zullen wel (Fifa-gewijs) beloond worden voor hun trouw met een Pro-Tour wedstrijd.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 3 maart 2008 @ 23:07:44 #87
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57139328
België, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Griekenland waren de landen die tegen stemden.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57139464
Een nietszeggende meerderheid dus ... maar waarom Griekenland heeft tegengestemd is mijn niet geheel duidelijk.
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
  maandag 3 maart 2008 @ 23:15:13 #89
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_57139602
Grote meerderheid dan zeg Allemaal van die flutlanden die voor stemden. Hoezee!!
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
  maandag 3 maart 2008 @ 23:52:09 #90
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57140574
quote:
Op maandag 3 maart 2008 23:15 schreef -skippybal- het volgende:
Grote meerderheid dan zeg Allemaal van die flutlanden die voor stemden. Hoezee!!
Ik zie al een Ronde van de Balkan aankomen om met de Tour te concurreren. Een echte koers voor explosieve renners met veel verbrokkeling in het peloton ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57141292
quote:
Op maandag 3 maart 2008 23:52 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik zie al een Ronde van de Balkan aankomen om met de Tour te concurreren. Een echte koers voor explosieve renners met veel verbrokkeling in het peloton ...
En wat is nu eigenlijk het hele probleem. Dat de ASO niet per definitie alle PT-ploegen aan de start wil hebben. Nou, volkomen logisch. Als ploegen goed en schoon genoeg zijn worden ze echt wel uitgenodigd hoor. En wie zit er nou ook te wachten op Euskaltel in Parijs-Roubaix.

Maar de UCI is niet bereid concessies te doen (en om de pro-tour als mislukt te bestempelen) en wil liever wel Astana aan de start van de Tour, waar een scenario waar (bijvoorbeeld) Klöden niet aan de start mag komen omdat hij aan de bloeddoping zat, Contador, die na de eerste bergrit het geel heeft gepakt toch een klant van Fuentes blijkt en Mizourov en Colom vlak voor die bergrit positief bevonden worden bij een onaangekondigde controle totaal niet ondenkbaar is. Ik vind dat ze het recht hebben om Astana te weigeren. Stel nou dat ze een grote sponsor verliezen als er weer een grote naam gepakt wordt, gaat die de organisatie dan ook compenseren? Ik dacht het niet. Wie zich brandt moet op de blaren zitten.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 00:39:27 #92
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_57141474
UCI moet gewoon die domme eis laten vallen dat alle PT-ploegen moéten starten.
Maar ze hebben gewoon geen keus. Als ze toe geven zijn ze de bitch van ASO, gaan de de PT-ploegen die veel hebben betaald schadevergoedingen eisen en geven ze toe dat hun eigen ideetje gewoon niet echt zo geweldig was in de praktijk.
Laatste zou trouwens wel een begin zijn...
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_57141522
Maar dit heeft helemaal niks met Astana te maken. De Giro nodigt Astana ook niet uit, maar die hebben geen problemen, want hun koersen staan wel gewoon op de UCI kalenders. Het probleem is dat de ASO Parijs-Nice buiten de UCI om wil organiseren, wat ervoor zorgt dat het illegaal is voor ploegen en renners om in die koers te starten. Er is verder geen enkel inhoudelijk argument waarom Parijs-Nice niet op een UCI kalender moet komen, de enige reden is dat beide partijen een machtspel aan het spelen zijn.
pi_57141827
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 00:42 schreef Ereinion het volgende:
Maar dit heeft helemaal niks met Astana te maken. De Giro nodigt Astana ook niet uit, maar die hebben geen problemen, want hun koersen staan wel gewoon op de UCI kalenders. Het probleem is dat de ASO Parijs-Nice buiten de UCI om wil organiseren, wat ervoor zorgt dat het illegaal is voor ploegen en renners om in die koers te starten. Er is verder geen enkel inhoudelijk argument waarom Parijs-Nice niet op een UCI kalender moet komen, de enige reden is dat beide partijen een machtspel aan het spelen zijn.
En waarom wil de ASO buiten de UCI organiseren? Omdat de UCI niet wil toegeven dat de PT mislukt is en dat het onzin is om elke PT-ploeg verplicht aan de start te moeten hebben.
pi_57147927
De Europese wielerfederaties steunen de Internationale Wielerunie (UCI) in het dispuut over Parijs-Nice. "De federaties hebben met een grote meerderheid beslist om de Franse federatie te vragen om Parijs-Nice, of een andere internationale wedstrijd die buiten het reglementair kader van de UCI georganiseerd wordt, niet toe te laten", zegt UCI-voorzitter Pat McQuaid.

McQuaid woonde zondag in Griekenland een vergadering van de nationale federaties bij. De federaties vragen de UCI om voor 2009 de ProTour volledig te herzien. Tour-organisator ASO stapte met zijn wedstrijden uit de ProTour en wil Parijs-Nice (9-16 maart) buiten de UCI om in samenwerking met de Franse federatie organiseren.

"Met de beslissing die de Europese federaties zondag namen, tonen ze duidelijk aan dat ze willen dat de wedstrijden die op hun continent georganiseerd worden, de regels van de UCI volgen", meent McQuaid. "Dit is een schot voor de boeg van iedereen die denkt het reglementair kader te kunnen verlaten."

Op de vergadering stemden 18 van de 25 federaties voor de motie. België, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Griekenland stemden tegen. Op vraag van zijn collega's zal Jean Pitallier, voorzitter van de Franse federatie, nu trachten een meeting te organiseren met de Franse staatssecretaris van Sport Bernard Laport en met McQuaid. "Ik heb de staatssecretaris al uitgenodigd", reageerde Pitallier. "Maar ik wil er wel op wijzen dat de UCI bij een vorige bemiddelingspoging van de Franse staat niet eens tot praten bereid was." (belga/lpb)
janneman
pi_57148084
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 13:06 schreef horstjan het volgende:
De Europese wielerfederaties steunen de Internationale Wielerunie (UCI) in het dispuut over Parijs-Nice. "De federaties hebben met een grote meerderheid beslist om de Franse federatie te vragen om Parijs-Nice, of een andere internationale wedstrijd die buiten het reglementair kader van de UCI georganiseerd wordt, niet toe te laten", zegt UCI-voorzitter Pat McQuaid.

McQuaid woonde zondag in Griekenland een vergadering van de nationale federaties bij. De federaties vragen de UCI om voor 2009 de ProTour volledig te herzien. Tour-organisator ASO stapte met zijn wedstrijden uit de ProTour en wil Parijs-Nice (9-16 maart) buiten de UCI om in samenwerking met de Franse federatie organiseren.

"Met de beslissing die de Europese federaties zondag namen, tonen ze duidelijk aan dat ze willen dat de wedstrijden die op hun continent georganiseerd worden, de regels van de UCI volgen", meent McQuaid. "Dit is een schot voor de boeg van iedereen die denkt het reglementair kader te kunnen verlaten."

Op de vergadering stemden 18 van de 25 federaties voor de motie. België, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Griekenland stemden tegen. Op vraag van zijn collega's zal Jean Pitallier, voorzitter van de Franse federatie, nu trachten een meeting te organiseren met de Franse staatssecretaris van Sport Bernard Laport en met McQuaid. "Ik heb de staatssecretaris al uitgenodigd", reageerde Pitallier. "Maar ik wil er wel op wijzen dat de UCI bij een vorige bemiddelingspoging van de Franse staat niet eens tot praten bereid was." (belga/lpb)
Ik noem deze grote meerderheid eerder een minderheid, maar goed laat McQuaid maar brullen.
quote:
ASO gaat overstag
door onze Telesportredactie
PARIJS - Tourorganisator ASO heeft de veranderingen die de teams eisten in de startvoorwaarden voor Parijs-Nice geaccepteerd. Eind vorige week kregen de ploegen tot hun grote verrassing absurde voorwaarden van ASO gepresenteerd. Zo zou de Tour al een ploeg kunnen weigeren op basis van een dopinggerucht. Gisteren legden AIGCP-voorzitter Eric Boyer en advocaat Jean-Louis Dupont hun aanpassingen voor aan ASO, dat de veranderingen acceptabel vond.

Komende zondag is de start van Parijs-Nice. Maar welke ploegen daar aan de start staan moet nog even afgewacht worden.

Of alle ploegen daadwerkelijk zondag aan de start van Parijs-Nice verschijnen is nog niet duidelijk. De Franse ploegen hebben unaniem besloten om te vertrekken, ondanks de dreigende sancties van de internationale wielerunie UCI. Bij de buitenlandse teams heersen er nog vragen over de gevolgen. ,,De intentie om te starten is er", gaf QuickStep-manager Patrick Lefevere aan. ,,Maar wij moeten nu kiezen tussen het pistool of de guillotine."

De UCI hoopt nog voor het weekeinde een nieuw financieel voorstel aan de ploegen te presenteren voor een hernieuwde ProTour in 2009. Dit zou te maken hebben met de plannen die de Belgische tv-programmamaker Wouter Vandenhaute van Woestijnvis heeft. De Belg beheert de belangen van investeerders die in de wielersport willen stappen. Vorig jaar probeerde Vandenhaute al ASO op te kopen. Nu wil hij een bod doen op de startrechten van de ploegen.
Die Vandenhaute mag dan een snugger mannetje zijn, maar dat hij de ASO op kon kopen geloofde hij toch zeker zelf niet
pi_57148440
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 01:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

En waarom wil de ASO buiten de UCI organiseren? Omdat de UCI niet wil toegeven dat de PT mislukt is en dat het onzin is om elke PT-ploeg verplicht aan de start te moeten hebben.
Maar de koersen van de ASO zitten al niet meer in de ProTour, dus de UCI heeft niets te zeggen over welke ploegen moeten starten. Dat is immers ook geen belemmering voor de koersen van de RCS, die ook niet iedereen uitnodigen, maar wel hun koersen volgens de regels van de UCI organiseren.

De reden dat de ASO nu hun koersen buiten de UCI wil organiseren heeft helemaal niks te maken met de verplichting om alle ProTour teams te laten starten, het is ene poging tot een machtsgreep, omdat ze de ploegen op deze manier willen dwingen te kiezen tussen de ASO en UCI.

Overigens, waarom is een overname van de ASO zo ongeloofwaardig? De eigenaars van de Formule 1 zijn ook bezig met een overname.
pi_57148891
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 13:32 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Maar de koersen van de ASO zitten al niet meer in de ProTour, dus de UCI heeft niets te zeggen over welke ploegen moeten starten. Dat is immers ook geen belemmering voor de koersen van de RCS, die ook niet iedereen uitnodigen, maar wel hun koersen volgens de regels van de UCI organiseren.

De reden dat de ASO nu hun koersen buiten de UCI wil organiseren heeft helemaal niks te maken met de verplichting om alle ProTour teams te laten starten, het is ene poging tot een machtsgreep, omdat ze de ploegen op deze manier willen dwingen te kiezen tussen de ASO en UCI.
En waarom zijn de koersen van de ASO uit de PT?

De UCI (lees: Verbruggen) moet gewoon eens toegeven dat de PT mislukt is en (eventueel samen met de ASO en andere grote partijen) iets anders bedenken. De ASO zal ook heus niet tegen de mondialisering van het wielrennen zijn. Sterker nog, dat zou de ASO waarschijnlijk alleen maar meer opleveren, maar als het met belachelijke regels en maatregelen gepaard gaat dan kies ik in deze partij voor de ASO hoor.
quote:
Overigens, waarom is een overname van de ASO zo ongeloofwaardig? De eigenaars van de Formule 1 zijn ook bezig met een overname.
De ASO zou wel gek zijn om te verkopen. Ze verdienen goud geld en om het geld hoeft de familie Amaury het ook niet te doen.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 13:58:05 #99
127004 maril
Smeetsfan
pi_57148976
Misschien kunnen ze een ronde van Amerika organiseren maar dan ook heel Amerika, duurt wel een jaartje.
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  dinsdag 4 maart 2008 @ 14:25:33 #100
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57149548
op zich kun je in de Rockies leuke berg etappes doen natuurlijik....ook minder idioten langs de weg, maar toch zie ik het niet helemaal gebeuren....
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57149722
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 13:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

En waarom zijn de koersen van de ASO uit de PT?

De UCI (lees: Verbruggen) moet gewoon eens toegeven dat de PT mislukt is en (eventueel samen met de ASO en andere grote partijen) iets anders bedenken. De ASO zal ook heus niet tegen de mondialisering van het wielrennen zijn. Sterker nog, dat zou de ASO waarschijnlijk alleen maar meer opleveren, maar als het met belachelijke regels en maatregelen gepaard gaat dan kies ik in deze partij voor de ASO hoor.
[..]

De ASO zou wel gek zijn om te verkopen. Ze verdienen goud geld en om het geld hoeft de familie Amaury het ook niet te doen.
Waarom zijn de koersen van de ASO uit de PT? Heel simpel. De ASO wilde dat haar koersen geen deel meer uitmaakten van de PT door o.a. het feit wat jij noemde, maar ook doordat de ASO het compleet oneens is met de UCI over de wijze waarop het dopingvraagstuk moet worden aangepakt. Dan kunnen de koersen nog wel op de UCI-kalender staan, zoals de koersen van RCS en Unipublic, maar dat willen ze ook niet. En dat is inderdaad niet anders te verklaren dan dat ze een machtsgreep willen plegen.

En de PT is helemaal niet mislukt. Het was een uitstekend idee, aangezien ze absoluut moesten vernieuwen in het wielrennen door o.a. druk van het IOC, dat de UCI dwong om te mondialiseren. Alleen enkele dingen uit de PT waren mislukt, de PT opzich niet. Zo hadden ze direct al niet met 20 ploegen, maar zoals nu met 18 of zelfs met 16 of 17 moeten beginnen. Daarnaast had de kalender niet zo overvol moeten zitten, waardoor één van de uitgangspunten van de PT (alle grote renners aan de start in de belangrijkste koersen) ook gelijk nooit werkelijkheid kon worden.
pi_57150436
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 14:33 schreef TheArt het volgende:

[..]

Waarom zijn de koersen van de ASO uit de PT? Heel simpel. De ASO wilde dat haar koersen geen deel meer uitmaakten van de PT door o.a. het feit wat jij noemde, maar ook doordat de ASO het compleet oneens is met de UCI over de wijze waarop het dopingvraagstuk moet worden aangepakt. Dan kunnen de koersen nog wel op de UCI-kalender staan, zoals de koersen van RCS en Unipublic, maar dat willen ze ook niet. En dat is inderdaad niet anders te verklaren dan dat ze een machtsgreep willen plegen.

En de PT is helemaal niet mislukt. Het was een uitstekend idee, aangezien ze absoluut moesten vernieuwen in het wielrennen door o.a. druk van het IOC, dat de UCI dwong om te mondialiseren. Alleen enkele dingen uit de PT waren mislukt, de PT opzich niet. Zo hadden ze direct al niet met 20 ploegen, maar zoals nu met 18 of zelfs met 16 of 17 moeten beginnen. Daarnaast had de kalender niet zo overvol moeten zitten, waardoor één van de uitgangspunten van de PT (alle grote renners aan de start in de belangrijkste koersen) ook gelijk nooit werkelijkheid kon worden.
Ik noem dat mislukt ja. Je kunt niet geforceerd een ronde van Polen en Tour Down Under op de kaart gaan zetten en alle ploegen verplichten te komen. Kijk naar Californie: leuke koers, goede organisatie en de grote ploegen komen vanzelf wel, inclusief grote namen. Als deze ontwikkeling zich doorzet kun je die koers vanzelf een keer in de PT opnemen, dat is een betere volgorde dan andersom. De UCI moet de organisatoren ook gewoon genoeg ruimte geven om ploegen uit te nodigen en eventueel te weigeren. Zorg er dan voor dat er geen 20 of 18, maar 16 PT-ploegen zijn, geef die ploegen startrecht en geen startplicht. Dan zijn de grootste problemen al opgelost.
pi_57153165
Die bezwaren hebben natuurlijk helemaal niks te maken met de bezwaren die de ASO heeft tegen de ProTour, alsof die het wat uitmaakt dat de ploegen moeten starten in Polen. Overigens is het aantal ProTour ploegen al teruggebracht tot 18, dat bezwaar is al achterhaald.

De grootste bezwaren tegen de ProTour van ASO kant zijn dat de UCI het ProTour pakket, net zoals de Formule 1 of Champions League, in zijn geheel aan tv-stations aan te bieden, terwijl de ASO juist de commerciele uitbuiting van hun wedstrijden in eigen hand wil houden. Een groter probleem is dat met de oprichting van de ProTour de UCI een direct belang kreeg in het wielrennen, dat verder ging dan het reguleren. Daarmee werd de UCI een concurent, die ze nu proberen uit te schakelen.

De UCI heeft intussen ook bekend gemaakt wat de renners te wachten staat als ze in Parijs-Nice starten:
quote:
UCI: "Wie Parijs-Nice rijdt, wordt geschorst"
di 04/03/08 - De UCI heeft de renners in een mail verboden deel te nemen aan Parijs-Nice. Wie dat wel doet, riskeert een schorsing, een zware boete en mag niet deelnemen aan het WK.
De ruzie tussen de UCI en ASO dreigt te escaleren. De UCI heeft alle renners in een mail gewaarschuwd: als ze aan Parijs-Nice meedoen, worden ze geschorst. (Photonews) Ook Cofidis-kopman Nick Nuyens (foto) heeft zo'n mail ontvangen.

"We zouden zes maanden geschorst worden, een boete van 10.000 Zwitserse frank krijgen en niet aan het WK mogen deelnemen", zegt hij aan Sporza.

"Of alle renners een brief gekregen hebben, weet ik niet. Maar ik heb hem in ieder geval wel gekregen."

"Ik vind wel dat de UCI en ASO allebei in de fout gaan. Niemand heeft gelijk en ze zouden een middenweg moeten zoeken." Nuyens rijdt sowieso de Tirreno
Ze spreken dus niet de ploegen aan, maar de individuele renners. Wie durft een schorsing en boete te riskeren? Een hoop renners zullen de komende dagen wel plotseling tot het inzicht komen dat het Tirreno parcours hun beter past.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 17:35:22 #104
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57153324
Volgens mij bepalen ploegleiders voor de meeste renners nog steeds waar ze starten. Nu gaat het dus 100% over de rug van de wielrenners gespeeld worden. Laag.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 4 maart 2008 @ 17:56:52 #105
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_57153688
UCI , wat een knurften daar.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_57153768
Damiano Cunego (Lampre), Rinaldo Nocentni (Ag2r), Yaroslav Popovych (Silence-Lotto), Bobby Julich, Jens Voigt, Fränk Schleck (CSC), Thor Hushovd (Crédit Agricole), Davide Rebellin, Stefan Schumacher (Gerolsteiner), Pierrick Fédrigo (Bouygues Telecom) en Gert Steegmans (Quick Step) gaan dus geschorst worden .
pi_57153944
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 17:25 schreef Ereinion het volgende:
Die bezwaren hebben natuurlijk helemaal niks te maken met de bezwaren die de ASO heeft tegen de ProTour, alsof die het wat uitmaakt dat de ploegen moeten starten in Polen. Overigens is het aantal ProTour ploegen al teruggebracht tot 18, dat bezwaar is al achterhaald.
Het hele conflict is toch begonnen met de Unibet-kwestie.
quote:
De grootste bezwaren tegen de ProTour van ASO kant zijn dat de UCI het ProTour pakket, net zoals de Formule 1 of Champions League, in zijn geheel aan tv-stations aan te bieden, terwijl de ASO juist de commerciele uitbuiting van hun wedstrijden in eigen hand wil houden. Een groter probleem is dat met de oprichting van de ProTour de UCI een direct belang kreeg in het wielrennen, dat verder ging dan het reguleren. Daarmee werd de UCI een concurent, die ze nu proberen uit te schakelen.
En dat is volkomen terecht dat de ASO het in eigen hand wil houden. Als jij mag kiezen tussen 1 miljoen of 2 miljoen kies jij toch ook voor 2? De UCI is nu degene die constant de slechte verliezer acteert.
pi_57154492
Het hele conflict is begonnen met de Unibet kwestie? Hoe kom je erbij, het conflict is begonnen voordat de ProTour was ingevoerd, voordat de Unibet ploeg zelfs maar bestond.

Cacendish en Wiggins zullen in ieder geval niet in Parijs-Nice starten:
quote:
The Britons Bradley Wiggins and Mark Cavendish have been forced to pull out of next week's Paris-Nice, the first major professional stage race of the year in Europe, as the ramifications of a dispute between the organisers and the sport's governing body mean any participants may face a ban from racing of up to six months.
http://sport.guardian.co.uk/cycling/story/0,,2261934,00.html
pi_57154914
Dit gaan de wedstrijden zoals de RVV ook niet toelaten als half het peloton straks daadwerkelijk geschorst wordt en er enkele goede renners dan niet aan de start kunnen komen. Denk dat de UCI het niet zover gaat laten komen want ze snijden zich er zelf alleen maar mee in de vingers
pi_57155019
De meeste goede renners voor de Ronde van Vlaanderen staan niet op de startlijst van Parijs-Nice, en dat zal als dit zich doorzet alleen maar minder worden.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 19:06:56 #111
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_57155127
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 18:58 schreef Bartoli het volgende:
Dit gaan de wedstrijden zoals de RVV ook niet toelaten als half het peloton straks daadwerkelijk geschorst wordt en er enkele goede renners dan niet aan de start kunnen komen. Denk dat de UCI het niet zover gaat laten komen want ze snijden zich er zelf alleen maar mee in de vingers
Het blijft wel de UCI, dus alles is mogelijk...

De ASO en de UCI blijven twee kleine kinderen die vechten om de macht. Over de rug van de renners notabene. Geen van beide wil ook maar iets toegeven, waardoor het steeds verder escaleert. Nu maar hopen dat ze beiden wat verstandiger worden en wat water bij de wijn willen doen. Jammer dat ze zelf niet zien dat ze het wielrennen alleen maar kapot maken met hun acties...
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
pi_57155382
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 19:02 schreef Ereinion het volgende:
De meeste goede renners voor de Ronde van Vlaanderen staan niet op de startlijst van Parijs-Nice, en dat zal als dit zich doorzet alleen maar minder worden.
is het niet de RVV dan hebben Baskenland, Amstel, Romandie enzo er ook last van . Wat ik me afvraag mogen geschorste renners wel aan de andere ASO wedstrijden meedoen dan nu ze niet meer onder de UCI vallen? de UCI schorst ze, niet de ASO en aangezien het geen UCI gezag meer heeft de ASO koersen
pi_57155537
Het lijkt me dat die renners elke keer als ze in een ASO koers starten hun schorsing wordt verlengt, en ze een nog hogere boete krijgen.
pi_57155920
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 18:40 schreef Ereinion het volgende:
Het hele conflict is begonnen met de Unibet kwestie? Hoe kom je erbij, het conflict is begonnen voordat de ProTour was ingevoerd, voordat de Unibet ploeg zelfs maar bestond.
Dat de UCI niet blij is met de ASO is wat anders dan op voet van oorlog met elkaar leven, en dat is naar mijn idee begonnen met de Pro-Tour, toen de UCI niet naar de ASO (en Unipublic, RCS) geluisterd heeft. Vanaf het unibet-conflict is de strijd echt losgebarsten dacht ik toch.
pi_57155994
Maakt kennelijk ook geen barst uit of de renner nou wel of niet start, want de ploegen worden ook geschorst. Daarnaast wordt hier ineens gesproken of maximumstraffen
quote:
McQuaid somt in zijn mail de mogelijke
sancties voor renners en ploegen op.
"Het gaat om de maximumstraffen. De ef-
fectieve sanctie kan dus lichter zijn."


Voor de renners:
- een schorsing van zes maanden
- een boete tot 10.000 Zwitserse frank
- puntenaftrek
- uitsluiting van het wereldkampioen-
schap en andere evenementen

Voor de ploegen:
- hun UCI-inschrijving voor een onbe-
paalde periode opschorten

- een boete tot 10.000 Zwitserse frank
- hun licentie of wildcard voor de
ProTour intrekken als ze die hebben
Ik zou zeggen: starten maar allemaal in PN, net alsof RVV akkoord gaat met een veld zonder ploegen die in PN gestart zijn
pi_57156179
Als alle ploegen starten zou de uci inderdaad wel heel stom zijn om ze allen te schorsen.

Al zullen ze daarna wel andere dingen verzinnen..
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
pi_57156299
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 19:44 schreef Gitanki het volgende:
Als alle ploegen starten zou de uci inderdaad wel heel stom zijn om ze allen te schorsen.

Al zullen ze daarna wel andere dingen verzinnen..
de teams zijn de sleutelfiguur in dit geheel. McQUaid en Verbruggen kunnen beter opstappen met dit tegengezeik wat nog waardelozer is als de ASO haar sancties
pi_57156345
Waneer zijn er weer verkiezingen bij de UCI?
pi_57156466
De vorige waren in 2005.
Volgens mij hebben ze een termijn van vier jaar, wat dus zou betekenen dat er volgend jaar nieuwe verkiezingen zijn.
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 20:01:40 #120
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57156575
Je kan je afvragen of de UCI volgend jaar nog wel bestaat.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57156703
  dinsdag 4 maart 2008 @ 20:22:16 #122
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57157085
UCI stuurt dreigbrief naar alle renners

De oorlog tussen de ASO en UCI gaan onverminderd voort. De ASO laat weten een akkoord te hebben met wielerteams over hun deelname aan Parijs-Nice, terwijl de renners van de UCI een brief in de bus kregen waarin staat dat wie deelneemt, tot zes maanden geschorst kan worden.
De ASO (Amaury Sport Organisation) liet dinsdag weten dat het tot een akkoord is gekomen met de wielerteams die zondag aan de start van Parijs-Nice staan. In het contract is opgenomen dat er bij geschillen beroep kan gedaan worden op een rechtbank van het Frans olympisch nationaal sportcomité (CNOSF). In totaal zouden 20 teams starten in de rittenkoers (9-16 maart), waaronder 17 ProTourteams.

Maar de UCI (Internationale Wielerunie), die vorige maand al opgeroepen had de wedstrijd te boycotten omdat hij onder de bescherming van de Franse Wielerfederatie ingeschreven werd, werkt nog steeds tegen. Jean Pitallier, voorzitter van de Franse federatie kreeg van de UCI maandag een brief in de bus waarin hem gevraagd wordt Parijs-Nice te verbieden. "Anders dreigen de Franse renners geweigerd te worden op de Wereldkampioenschappen en op de Olympische Spelen."

Maar ook alle teammanagers en renners hebben een brief gekregen. Daarin wordt gedreigd met een schorsing tot zes maanden, een boete van 10.000 Zwitserse frank (6.340 euro) en een verbod op deelname aan het WK, voor al wie deelneemt aan Parijs-Nice. De teams die starten riskeren hun ProTourlicentie of wildcard voor de ProTour te verliezen, kunnen hun UCI-inschrijving opgeschort zien en mogen zich ook aan een boete verwachten.

Zes federaties beschuldigen ex-UCI voorzitter Verbruggen

De wielerfederaties van België, Frankrijk, Italië, Spanje, Luxemburg en Oostenrijk beschuldigen Hein Verbruggen ervan dat hij het dispuut tussen de UCI en ASO over Parijs-Nice (9-16 maart) wil gebruiken om op een splitsing in het wielrennen aan te sturen.

De Nederlander Hein Verbruggen is de voormalige voorzitter van de UCI en de bezieler van de ProTour. Momenteel is hij vicevoorzitter van de UCI. De zes federaties hebben steeds kritiek gehad op de ProTour in zijn huidige vorm.

"De recente verklaringen van Hein Verbruggen wijzen erop dat hij openlijk voor een breuk pleit", klinkt het in een communiqué van de zes federaties. "Verbruggen heeft het over het opzetten van een commerciële structuur, buiten de federaties om. Eerder dan proberen tot overeenstemming te komen, wil hij een splitsing bereiken."

De zes federaties doen een laatste oproep aan de UCI en aan ASO "om eindelijk een oplossing te vinden die voor alle partijen aanvaardbaar is".

"Het is duidelijk dat de renners, de teams, de organisaties en het publiek de slachtoffers zijn in deze zaak. Onze renners en onze teams worden bedreigd en gegijzeld en dat kunnen we niet aanvaarden", benadrukken de federaties.

De Belgische Wielerfederatie liet alvast weten dat het niet zal aanvaarden dat renners of teams door de Internationale Wielerunie UCI gestraft worden voor een deelname aan Parijs-Nice.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57158120
Kinderachtige machtsspelletjes van beiden en slecht voor het wielrennen. Zal mij benieuwen hoe dit afloopt...
  dinsdag 4 maart 2008 @ 21:26:32 #124
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57158847
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 19:20 schreef Ereinion het volgende:
Het lijkt me dat die renners elke keer als ze in een ASO koers starten hun schorsing wordt verlengt, en ze een nog hogere boete krijgen.
Als het echt op een machtsoorlog uitdraait, zullen de renners die voor de ASO koersen kiezen, op deze manier geen andere keus hebben dan het UCI te negeren. Dus met die boetes hun reet af vegen, en ervoor kiezen om wel de tour en andere grote wedstrijden te rijden, en flink verdienen, en het WK en de OS te laten gaan. Met pijn in hun hart natuurlijk, maar het is een professionele sport waar renners uiteindelijk een beperkt aantal jaren hebben om hun geld bij elkaar te fietsen. Franse teams zullen nooit een beslissing nemen die ervoor zorgt dat ze niet in de Tour kunnen starten. Spaanse? Zie Vuelta. Italiaanse? Giro. En de Belgische teams laten ook de rondes niet vallen, en hebben zowiezo de schurft aan Verbruggen.
Dus dan is de splitsing onvermijdelijk. Tenminste, dat lijkt me.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57159763
Tja, je kan wel met zo'n boete je reet afvegen, maar dan krijg je uiteindelijk gewoon een deurwaarder bij je huis

Bedenk wel dat de spaanse, italiaanse en belgische koersen op dit moment gewoon onder de UCI vallen. Als het zo blijft dan kunnen de renners die ervoor kiezen in de ASO koersen te starten juist niet rijden in die koersen.

De renners vragen nu dat zij in ieder geval niet de boetes hoeven te betalen:
quote:
Renners willen dat teams risico's dekken
(sportwereld.be) De vereniging van profwielrenners (CPA) vraagt dat de teams de risico's dekken die de renners die in Parijs-Nice (9-16 maart) starten lopen en wil daarvoor een geschreven engagament."
"Ik ga de renners vragen om niet in Parijs-Nice te starten zonder een geschreven belofte van hun team", verklaarde CPA-voorzitter Cédric Vasseur. "We eisen dat de teams de renners bij een eventuele schorsing blijven door betalen en ook de boetes moeten zij voor hun rekening nemen."
De CPA heeft nog geen antwoord ontvangen van de AIGCP, de vereniging van profteams. De AIGCP bevestigde dinsdag de deelname van twintig teams aan Parijs-Nice, ondanks de door de UCI gevraagde boycot.
Logisch natuurlijk, je kan de renners niet op laten draaien voor het feit dat de ploegleiding heeft besloten hem in Parijs-Nice te laten starten.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 22:03:48 #126
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57160021
Op basis van welke deal denkt de UCI een boete van 10.000 euro te kunnen opleggen aan iemand die in een wedstrijd start die niet door de UCI wordt georganiseerd?

Ik beweer niet dat zoiets niet bestaat, maar wat is dat dan? Een exclusiviteitsdeal met renners of zo?

Weigeren in hun eigen koersen, okay, maar een juridisch afdwingbare geldboete? Waar houden ze zich dat niet aan?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 4 maart 2008 @ 22:29:56 #127
40566 Ericr
Livewrong
pi_57160884
Licentierenners kan je inderdaad binden aan de eigen wedstrijden, zo gek is dat niet in de sportwereld. Ze zijn met een proflicentie van de UCI ook gebonden aan wedstrijden georganiseerd door de UCI.

Een bond laat meestal wel deelname toe aan niet gesanctioneerde wedstrijden als het gaat om kleine nietszeggende wedstrijden maar deelnemen aan een grote ronde als de Tour of zelfs Parijs-Nice kan de UCI gewoon blokkeren. Of willen de renners hun licentie kwijtraken?
  dinsdag 4 maart 2008 @ 22:52:03 #128
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57161705
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 22:29 schreef Ericr het volgende:
Licentierenners kan je inderdaad binden aan de eigen wedstrijden, zo gek is dat niet in de sportwereld. Ze zijn met een proflicentie van de UCI ook gebonden aan wedstrijden georganiseerd door de UCI.

Een bond laat meestal wel deelname toe aan niet gesanctioneerde wedstrijden als het gaat om kleine nietszeggende wedstrijden maar deelnemen aan een grote ronde als de Tour of zelfs Parijs-Nice kan de UCI gewoon blokkeren. Of willen de renners hun licentie kwijtraken?
Ik ging er van uit dat de ASO de Tour, Giro en Vuelta achter zich heeft. Als dat zo is, dan is volgens mij de realiteit dat veel sponsors kost wat kost in die rondes willen starten. Dus...de UCI kan wel een boete opleggen, maar als een renner zegt, ik stap uit julie wedstrijden, dan kan de UCI denk ik hoog of laag springen, die boete is niet inbaar door een deurwaarder of wat dan ook lijkt me.
Het is extreem, maar er zijn voldoende kleine wedstrijden die nu niet onder de UCI vallen. Als de ASO de grote rondes heeft, en die kleine wesdtrijden deelname van de topteams kan geven....waar gaat dan de TV naar toe? Dat is natuurlijk de echte vraag!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57162057
alles draait om geld. Je hebt snel genoeg een andere bond opgezet die de licenties dan gaat verstrekken
  dinsdag 4 maart 2008 @ 23:03:54 #130
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57162142
Het enige echte wapen dat de UCI heeft, zijn de Olympische Spelen.

Die paar topkoersen die ze nog hebben, vertrekken ook wel als ze zo wel toppers aan de start krijgen. Een parallel WK is ook zo georganiseerd. Alleen die OS.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57162399
De NOS zit ook weer lekker te rampen met Boonen die PN nu ineens zou laten lopen vanwege de dreigementen, terwijl die allang de keuze gemaakt had om de Tirreno te rijden als betere voorbereiding op MSR
pi_57162581
Och, wielrennen is geen zwemmen of atletiek. De OS zijn mooi, maar uiteindelijk niet belangrijker dan de Tour of de klassiekers.

Ik hoop trouwens dat de renners een keuze maken. De UCI neemt nadrukkelijk de gok door de renners onder druk te zetten, dus het is nu aan hun om er iets mee te doen. Ziet er overigens naar uit dat ze ongeorganiseerd genoeg zijn om voor de chaos te kiezen.
  FOK!fotograaf dinsdag 4 maart 2008 @ 23:39:25 #134
73911 ultra_ivo
pi_57163385
Ik wacht met spanning een uitspraak van de Europese Commissie af. Normaal is een commisaris van mededinging er als de kippen bij als mensen in het vrij uitoefenen van hun beroep belemmerd worden.
  woensdag 5 maart 2008 @ 07:56:34 #135
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57166323
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 23:39 schreef ultra_ivo het volgende:
Ik wacht met spanning een uitspraak van de Europese Commissie af. Normaal is een commisaris van mededinging er als de kippen bij als mensen in het vrij uitoefenen van hun beroep belemmerd worden.
Daar zat ik idd ook al aan te denken.
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 22:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:

Het is extreem, maar er zijn voldoende kleine wedstrijden die nu niet onder de UCI vallen. Als de ASO de grote rondes heeft, en die kleine wesdtrijden deelname van de topteams kan geven....waar gaat dan de TV naar toe? Dat is natuurlijk de echte vraag!
Naar de tour. De tour maakt de renners, niet andersom.
Alleen zal de interesse bij het publiek wel iets afnemen als een aantal grote namen niet meedoen. Aan de andere kant zijn er op dit moment geen echt grote namen in het peleton, dus is het een beetje lood om oud ijzer.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 5 maart 2008 @ 08:23:14 #136
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57166511
quote:
Belgische bond keert zich tegen UCI

De Belgische Wielerbond (KBWB) keert zich samen met enkele andere federaties tegen de UCI. 'Wij aanvaarden dat Belgische renners de keuze maken voor Parijs-Nice', klinkt het. 'We weigeren dat ze daarvoor bestraft of geschorst kunnen worden.'
Maandagavond al schaarde de Belgische bond zich achter zijn Franse tegenhanger. Samen met de federaties van Spanje, Italië, Luxemburg, Griekenland en Oostenrijk weigerde de KBWB om een motie te tekenen op een congres in Griekenland. Daarin stond dat Parijs-Nice zich moest plooien naar de reglementen, en dat de UCI de ProTour tegen volgend jaar zou moeten veranderen. Achttien Europese landen waren akkoord, zeven stemden dus tegen.

'De eisen ten opzichte van de UCI waren veel te zacht', zegt Tom Van Damme, directeur van de KBWB. 'Sowieso zal die ProTour volgend jaar veranderen, want nu is ze een lege doos. Anderzijds komt er veel druk op de hoofden van onze Franse vrienden, en verdienen zij onze steun.'

De Belgische federatie keert zich dus openlijk tegen de UCI, waarvan ze statutair nochtans een aftakking is. 'Maar de halsstarrige houding van de laatste maanden is wraakroepend', aldus Van Damme. 'Deze winter wist iedereen dat er grote problemen waren, maar de UCI schoof de hete aardappel steeds door. Ze namen geen enkel initiatief tot onderhandeling. Tot een week voor Parijs-Nice, en dan staat de boel weer in brand. Net zoals een jaar geleden, in de discussie rond Unibet.com. Dat pikken we niet meer.'

En dus zullen ze aan de Globelaan in Brussel niet langer alle consignes van hun moederfederatie opvolgen. 'Als de UCI ons vraagt om een renner te schorsen, dan weigeren we dat', zegt Van Damme. 'De renners en ploegen mogen niet de dupe zijn van een conflict waarmee ze niks te maken hebben.'

Philippe Verbiest, de Belgische advocaat van de UCI, zegt echter dat Van Damme te hoog van de toren blaast. 'Een federatie heeft helemaal niet het recht om een schorsing ongedaan te maken. Dat is enkel een bevoegdheid van de disciplinaire commissie van de UCI. De Belgische bond kan wel een licentie intrekken, maar heeft niets te zeggen over een schorsing.'

De reactie van Van Damme op deze stelling: 'Dat zullen dan wel eens zien. Ik ben ervan overtuigd dat schorsingen tot onze bevoegdheid behoren.'
Verder kwam Marc Sergeant vertellen dat een rennersstaking de meest logische zet zou zijn, maar dat dit nooit zal gebeuren omdat de financiële belangen te groot zijn.

Rabo vertrekt zeker in Parijs-Nice, naar eigen zeggen omdat het een grote, belangrijke koers is, maar toch vooral omdat ze weten dat ze na de Rasmussen-farce niet veel meer moeten doen omdat de shitlist van ASO te komen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 5 maart 2008 @ 09:27:39 #137
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57167336
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 07:56 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Daar zat ik idd ook al aan te denken.
[..]

Naar de tour. De tour maakt de renners, niet andersom.
Alleen zal de interesse bij het publiek wel iets afnemen als een aantal grote namen niet meedoen. Aan de andere kant zijn er op dit moment geen echt grote namen in het peleton, dus is het een beetje lood om oud ijzer.
Dat denk ik dus ook...en er zijn lijiken dan wel geen renners te zijn die het peleton totaal beheersen, ik heb het afgelopen weekend toch wel voldoende renners gezien die de koers interesant maakte, dus je overdrijft vind ik
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57167513
Ik hoop maar dat de ploegen en renners nu eindelijk eens de ballen hebben om een vuist te maken. Zij horen de macht te hebben en als ze zich samen achter een beslissing scharen zou deze hele poppenkast eindelijk weer naar de achtergrond kunnen verdwijnen.
pi_57170174
En iedereen die past voor Parijs NIce mag straks tijdens de Tour thuis blijven zeker?
De keuze van de teams ligt dus al voor de hand!
pi_57170787
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 11:44 schreef warpozio het volgende:
En iedereen die past voor Parijs NIce mag straks tijdens de Tour thuis blijven zeker?
De keuze van de teams ligt dus al voor de hand!
en voor de ronde van italie en spanje en waarschijnlijk ook voor de door die organisaties georganiseerde andere wedstrijden...
m.a.w. straks hebben we dus twee wieler wereldjes... eentje rond spanje, italie en frankrijk en een ander van de rest van dewereld.

maar de ASO en vriendjes hebben de grote publiekstrekkers qua TV enzo in de hand.... dus hoe groot die rest van de wereld is?
  woensdag 5 maart 2008 @ 12:22:33 #141
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_57171104
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 12:08 schreef Duur het volgende:

[..]
straks hebben we dus twee wieler wereldjes... eentje rond spanje, italie en frankrijk en een ander van de rest van dewereld.

maar de ASO en vriendjes hebben de grote publiekstrekkers qua TV enzo in de hand.... dus hoe groot die rest van de wereld is?
Ondanks al de nationaliteiten die tegenwoordig rondrijden, heeft de rest van de wereld in dit geval een waarde van 0,0.
De UCI zou theoretisch natuurlijk kunnen zeggen, we stampen een ronde van Rusland uit de grond, en Canada heeft ook leuke bergen, of de VS kan best nog een rode hebben, en Kazachstan is ook leuk, en dat dan tegenover de Tour, Giro en Vuelta programeren, maar welke van de huidige sponsors gaat zeggen, laat die tour maar zitten, rij daar maar? Waanzin natuurlijk
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_57171338
Let wel op dat er maar vier koersen zijn die [i[niet[/i] op de UCI kalender staan: Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, De Tour en Parijs-Tours. Alle andere koersen, dus ook die in Italie en Spanje, en de ASO koersen die niet in Frankrijk gereden worden (zoals LBL en de Waalse Pijl) zijn wel gewoon bij de UCI aangemeldt, en mag iedereen dus wel gewoon starten.
pi_57171926
Is het nou zo moeilijk voor de UCI om de ASO hierin hun zin te geven?
quote:
"Organisatie Parijs-Nice volstrekt legaal"
"Dit is buiten alle proportie", zegt ASO over de dreigementen van de UCI om renners te beboeten en te schorsen. (Belga) "Parijs-Nice wordt volgens de Franse wetgeving georganiseerd en is dus volstrekt legaal."

"Het Franse ministerie en het Franse antidopingagentschap helpen ons de race te organiseren."

"Wij vragen twee simpele zaken: dat het 75-jarige Parijs-Nice op de kalender blijft en dat we zelf mogen beslissen wie we uitnodigen voor de Ronde van Frankrijk."

"We nodigen uit op basis van sportieve en ethische waarden en niet volgens het gesloten en gekunstelde UCI-systeem", meldt ASO.
pi_57171991
.. En dat laatste is inderdaad onaanvaardbaar voor de UCI: Dan geven ze toe dat de ProTour mislukt is.
  woensdag 5 maart 2008 @ 13:12:31 #145
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57172167
Ook engiszins vreemd dat de Pro-Tour ploegen jaren terug serieuze bedragen moesten neertellen om uberhaupt te mogen deelnemen aan de Pro-Tour. Nu krijgen ze een boete omdat ze willen starten in wedstrijden waar ze dus initieel startrecht voor betaald hadden.

Gelukkig doet de UCI het niet voor het geld.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 5 maart 2008 @ 17:10:48 #146
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57177274
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 09:27 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Dat denk ik dus ook...en er zijn lijiken dan wel geen renners te zijn die het peleton totaal beheersen, ik heb het afgelopen weekend toch wel voldoende renners gezien die de koers interesant maakte, dus je overdrijft vind ik
Wat ik bedoelde is dat voor de gemiddelde tour-kijker (dus diegene die alleen tijdens de tour het wielrennen volgt) de grote namen wel een beetje weg zijn. Die mensen die denken aan Armstrong, Ullrich en Boogerd, en dan staan ze met de mond vol tanden.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 5 maart 2008 @ 17:29:59 #147
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57177648
Lefevere oppert compromis in wieleroorlog

wo 05/03/08 - Het begint te dooien in de koude oorlog tussen de UCI en ASO. Patrick Lefevere komt met een verzoeningsvoorstel.

De oorlog tussen de UCI en ASO is de laatste dagen geëscaleerd, omdat ASO Parijs-Nice zonder de UCI organiseert.

Maar door een voorstel van Patrick Lefevere lijkt UCI-voorzitter Pat McQuaid ASO toch de hand te reiken.

Lefevere (foto) is de voorzitter van de IPCT, de vereniging die de economische belangen verdedigt van de ploegen.

De Quick-Step-manager stelt het volgende voor: ASO plaatst al zijn wedstrijden op de UCI-kalender en de UCI dringt er niet langer op aan dat alle ProTour-teams de Tour rijden.

De IPCT stelt ook voor "om met onafhankelijke moderatoren, gekozen en goedgekeurd door alle partijen, om de tafel te gaan zitten".

Vuelta en Luik wél op UCI-kalender
De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, twee wedstrijden van de Franse organisator ASO, zijn ingeschreven op de UCI-kalender, net als de Ronde van Spanje.

De twee Belgische voorjaarsklassiekers, die op 23 en 27 april plaatsvinden, zullen dus wel volgens de regels van de UCI georganiseerd worden.

De Vuelta, die van 30 augustus tot 21 september gereden wordt, staat ook op de kalender van de UCI. Daar zijn beide partijen het woensdag over eens geraakt.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57177902
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 13:03 schreef thijsdetweede het volgende:
.. En dat laatste is inderdaad onaanvaardbaar voor de UCI: Dan geven ze toe dat de ProTour mislukt is.
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 17:29 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

De Quick-Step-manager stelt het volgende voor: ASO plaatst al zijn wedstrijden op de UCI-kalender en de UCI dringt er niet langer op aan dat alle ProTour-teams de Tour rijden.
Schijnbaar is het toch mogelijk.
pi_57178056
Dus Astana wordt geslachtofferd, eenheid onder alle ploegen behalve één.
  woensdag 5 maart 2008 @ 17:53:50 #150
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57178129
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 17:49 schreef thettes het volgende:
Dus Astana wordt geslachtofferd, eenheid onder alle ploegen behalve één.
Hoezo ? Pakweg Credit Agricole mag ook niet naar de Giro hé. En Astana mag wel naar de Vuelta. Waar ze voor pleiten is feitelijk terug het oude systeem waar wie organiseert bepaald wie meerijdt ... En dat is feitelijk maar logisch ook.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57178585
quote:
Lefevere oppert compromis in wieleroorlog

wo 05/03/08 - Het begint te dooien in de koude oorlog tussen de UCI en ASO. Patrick Lefevere komt met een verzoeningsvoorstel.

De oorlog tussen de UCI en ASO is de laatste dagen geëscaleerd, omdat ASO Parijs-Nice zonder de UCI organiseert. (Belga) Maar door een voorstel van Patrick Lefevere lijkt UCI-voorzitter Pat McQuaid ASO toch de hand te reiken.

Lefevere (foto) is de voorzitter van de IPCT, de vereniging die de economische belangen verdedigt van de ploegen.

De Quick-Step-manager stelt het volgende voor: ASO plaatst al zijn wedstrijden op de UCI-kalender en de UCI dringt er niet langer op aan dat alle ProTour-teams de Tour rijden.

De IPCT stelt ook voor "om met onafhankelijke moderatoren, gekozen en goedgekeurd door alle partijen, om de tafel te gaan zitten".

McQuaid is bereid regel aan te passen

UCI-voorzitter Pat McQuaid (foto) lijkt wel oren te hebben naar het voorstel van Lefevere. (Belga) "Ik wil er wel op wijzen dat wij op verzoek van de ploegen eisen dat alle ProTour-teams naar de Tour mogen."

"Maar als de ploegen nu zelf van hun recht op Tourdeelname willen afzien of een uitnodiging voor de Tour willen weigeren, moeten ze dat duidelijk aan de UCI laten weten", zegt McQuaid in zijn antwoord aan Patrick Lefevere.

"Als het reglement gerespecteerd wordt en de ploegen aan de UCI vragen om de bewuste regel in het reglement aan te passen, is de UCI daartoe bereid."

Vuelta en Luik wél op UCI-kalender

De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, twee wedstrijden van de Franse organisator ASO, zijn ingeschreven op de UCI-kalender, net als de Ronde van Spanje.

De twee Belgische voorjaarsklassiekers, die op 23 en 27 april plaatsvinden, zullen dus wel volgens de regels van de UCI georganiseerd worden.

De Vuelta, die van 30 augustus tot 21 september gereden wordt, staat ook op de kalender van de UCI. Daar zijn beide partijen het woensdag over eens geraakt.
sporza.be
pi_57179433
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 17:53 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Hoezo ? Pakweg Credit Agricole mag ook niet naar de Giro hé. En Astana mag wel naar de Vuelta. Waar ze voor pleiten is feitelijk terug het oude systeem waar wie organiseert bepaald wie meerijdt ... En dat is feitelijk maar logisch ook.
Het oude systeem is inderdaad logisch.

Wat ik bedoel te zeggen is dat er door deze opstelling wel wordt gezorgd dat Astana zeer waarschijnlijk de tour mist. Hoe je het ook wendt of keert, dat is voor iedereen, maar vooral voor Astana de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Die zullen zich dus denk ik flink in de rug gestoken voelen door dit mogelijke compromis.
pi_57179567
Vanavond op radio 1:
quote:
NOS Langs de Lijn

Presentatie: Robbert Meeder
en Gio Lippens

Wielerspecial, 20.00-21.30:
Discussie over het nieuwe seizoen
en het nieuwe wielrennen met
Mart Smeets, Henri van der Aat,
en Raymond Kerckhoffs.

Reportages over diverse renners.
Het zal ook wel over de UCI/ASO soap gaan.
pi_57183550
quote:
Waalse Pijl en 'Luik' wel op UCI-kalender
Uitgegeven: 5 maart 2008 19:10
Laatst gewijzigd: 5 maart 2008 19:15

PARIJS - De wielerkoersen Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl prijken toch op de kalender van de internationale wielrenunie UCI.

Dat geldt ook voor de Ronde van Spanje, zo hebben officiële bronnen woensdag bevestigd.

De terugkeer van de twee eendaagse koersen is opmerkelijk. Zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik wordt georganiseerd door het Franse bedrijf ASO.

Conflict

De UCI is in conflict met ASO, dat als organisator van de Ronde van Frankrijk weigert een plaatsje te reserveren voor de ploeg Astana.

De UCI schrapte daarop alle ASO-wedstrijden van de kalender, waardoor Parijs-Nice, die zondag begint, tot illegale wedstrijd is bestempeld.

Akkoord

Renners en ploegen die deelnemen worden met straffen bedreigd. Volgens een bron kwamen de organisatoren van de Vuelta eerder deze week tot een akkoord.

Dezelfde bron meldde dat de twee Belgische koersen van ASO alsnog deel uitmaken van de internationale kalender.
nu.nl
pi_57183762
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 18:58 schreef thettes het volgende:

[..]

Het oude systeem is inderdaad logisch.

Wat ik bedoel te zeggen is dat er door deze opstelling wel wordt gezorgd dat Astana zeer waarschijnlijk de tour mist. Hoe je het ook wendt of keert, dat is voor iedereen, maar vooral voor Astana de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Die zullen zich dus denk ik flink in de rug gestoken voelen door dit mogelijke compromis.
in het oude systeem kwam naar mijn weten zowiezo de vorige tourwinnaar aan de start. Net zoals vroeger een wk kampioen zowiezo startrecht had het volgende jaar (zonder dat daarbij iemand van zijn team wegviel).
  woensdag 5 maart 2008 @ 22:36:01 #156
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57185519
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 21:46 schreef flyck het volgende:

[..]

in het oude systeem kwam naar mijn weten zowiezo de vorige tourwinnaar aan de start. Net zoals vroeger een wk kampioen zowiezo startrecht had het volgende jaar (zonder dat daarbij iemand van zijn team wegviel).
Er is nog nooit een reglement geweest dat de Tourdirectie ertoe verplicht of verplichtte de vorige Tourwinnaar startrecht te geven hoor ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 5 maart 2008 @ 23:36:48 #157
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57187352
De ploegen hebben inmiddels een spoed-arbitrage aangevraagd bij het TAS om te zorgen dat ze kunnen deelnemen aan Paris-Nice zonder het risico te lopen op schorsingen en/of boetes.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57204634
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 13:00 schreef wimderon het volgende:
Is het nou zo moeilijk voor de UCI om de ASO hierin hun zin te geven?
[..]
Hoewel het geen verrassing meer is, is het nu weer duidelijk dat die uitspraken van de ASO huichelarij waren, ze zijn niet geïnteresseerd in praten, of een compromis (hoewel het voorstel van Lefevere geen compromis genoemd kan worden, want de ASO hoefde niets in te leveren).
quote:
ASO VERWERPT VOORSTEL VAN LEFEVERE
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
ASO, de organisator van Parijs-Nice,
heeft de verzoeningspoging van Patrick
Lefevere niet aanvaard. ASO weigert Pa-
rijs-Nice op de UCI-kalender te zetten.

Lefevere, voorzitter van de IPCT (de
vereniging die de economische belangen
van de ploegen verdedigt), had het vol-
gende voorgesteld: ASO zou al zijn wed-
strijden op de UCI-kalender plaatsen en
de UCI zou er niet langer op aandringen
dat alle ProTour-teams de Tour rijden.

Omdat ASO weigert toe te geven, trekken
de ploegen naar het TAS in Lausanne
(zie 424). Ze hopen dat het TAS voor
zodag een einde kan maken aan de ruzie.
  donderdag 6 maart 2008 @ 20:09:00 #159
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57204736
De UCI kan dit op lange termijn nooit winnen, dat weet ASO ook, maar het was een "mooi" gebaar geweest indien ze met dat voorstel hadden ingestemd, wat maakt het hen nu uit of Parijs-Nice nu wel of niet op die kalender staat.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57219408
quote:
Sporttribunaal moet impasse wielersport doorbreken
ACHTERGROND, Van onze verslaggeefster Marije Randewijk
gepubliceerd op 06 maart 2008 02:46, bijgewerkt op 6 maart 2008 07:40

AMSTERDAM - Het internationaal sporttribunaal CAS zal de impasse moeten doorbreken waarin de internationale wielersport zich momenteel bevindt. Vandaag of morgen dient in Lausanne een zaak die is aangespannen door de IPCT, de organisatie die over de economische en commerciële belangen van de verzamelde professionele wielerploegen waakt.

De vereniging stelde de strijdende partijen, de internationale wielerunie (UCI) en Tourorganisator ASO, donderdagochtend een ultimatum. Ze dienden voor twaalf uur akkoord te gaan met een wapenstilstand en de aanstelling van een onafhankelijke mediator – goedgekeurd door beide partijen – anders zou de IPCT het sporttribunaal laten uitzoeken hoe de rechtsposities van de betrokkenen zich tot elkaar verhouden.

De ICPT, waarin Rabobank-afgevaardigde Henri van der Aat zitting in heeft, droeg de ASO op haar wedstrijden voorlopig op de internationale kalender van de UCI te plaatsen. De UCI zou in ruil daarvoor de eis om de Protourteams startrecht te geven voor de Tour de France laten varen.

De UCI, dat eerder met zware straffen dreigde voor renners en ploegen die aan Parijs-Nice zouden deelnemen, leek woensdag bereid tot een compromis. Voorzitter Pat McQuaid wees er wel op dat het startrecht voor de Tour op verzoek van de ploegen zelf is opgenomen in de reglementen. ‘Als ze nu van dat recht af willen zien, moeten ze dat de UCI duidelijk maken. Wij zijn bereid die regel aan te passen.’

ASO liet ondertussen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wel alvast op de kalender van de UCI plaatsen. Ook de Ronde van Spanje heeft daarop een plek gevraagd. Grootste struikelblok in de discussie zijn de Franse wedstrijden die door ASO worden georganiseerd. Parijs-Nice is daarvan de eerste, de Tour de France de belangrijkste.

Ze staan op de nationale kalender in Frankrijk en daar mogen officieel geen Protourrenners aan deelnemen. ‘Dat willen we bij het CAS laten toetsen, net zoals de sancties waar de UCI mee dreigt’, zegt Van der Aat. ‘We gaan ervan uit dat er een oplossing komt. We doen nu alleen aan kapitaalvernietiging.’

Achter de schermen wordt getracht de macht van de Tour te breken. ASO waakt daarvoor en weigert zich te conformeren aan de plannen van de UCI die de concurrentie vergroten.

Wielrennen is momenteel spotgoedkoop. Het komt de investeerders niet slecht uit. Vorig jaar beschuldigde ASO voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen er al van amok te maken in de Tour om de prijs te drukken. Het IOC-lid tracht grote investeerders voor het wielrennen te interesseren. Hij bracht daarvoor in 2007 onder meer een bezoek aan Rabobank.

Zijn eerste poging om een eliteklasse tot stand te brengen zoals in het voetbal of de autosport lijkt met de Protour mislukt. De Tourorganisator toonde weinig interesse omdat het met een winst van zo’n 28 miljoen euro per jaar goed op eigen benen kan staan. Het heeft de tv-rechten van de Tour voor 23 miljoen euro per jaar verkocht aan France Télevision. Het contract loopt tot en met 2010.

De afgelopen maanden presenteerden tal van investeringsmaatschappijen hun plannen aan de verzamelde wielerploegen. Vorig jaar kwam de Britse investeringsgroep CVC Capital Partners langs. Daarna volgde het Belgische Ackermans en Van Haaren. Zij werden aangebracht door Wouter Vandenhaute, baas van het Belgische productiehuis Woestijnvis.

Verbruggen is momenteel in onderhandeling met Vandenhaute. Die wil het wielrennen vormen naar voorbeeld van de Champions League, waarin onder meer de uitzendrechten voor de grote wedstrijden in één pakket worden verkocht aan de omroepen. De UCI is in het plan slechts een rol toebedeeld als scheidsrechter.

Vandaag is het de beurt aan het Britse The Gifted Group and Rothschild om hun toekomstbeeld van het wielrennen te schilderen. Dat doen ze bij een vergadering van de IPCT. Van der Aat: ‘Dat zal door de huidige problematiek naar de achtergrond verschuiven. Maar feitelijk is dat waar alles om draait.’

volkskrant
pi_57223766
Uit Het Laatste Nieuws
quote:
De dreigementen van de Internationale Wielerunie UCI zijn loos", zegt de vereniging van profteams AIGCP in een antwoord op een vraag van de vereniging van profrenners CPA. De CPA had geëist dat de wielerteams de eventuele financiële gevolgen zouden dragen voor de renners die zondag starten in Parijs Nice. De renners willen bij een eventuele schorsing blijven betaald worden en willen ook een boete niet zelf betalen.

"De UCI dreigt met sancties, maar kan zijn dreigementen nooit hard maken", zegt de AIGCP. "De UCI kan de renners die in Parijs-Nice starten niet schorsen. En dat omwille van het eigen reglement. Artikel 1.2.019 van het UCI-reglement stipuleert dat een boete of een schorsing opgelegd kan worden aan renners die starten in een wedstrijd die niet ingeschreven is op de nationale, continentale of mondiale kalender en die niet erkend wordt door een nationale federatie. Maar ASO bereikte op 25 februari een akkoord met de Franse federatie en kreeg de toelating om Parijs-Nice te organiseren. De dreigementen van de UCI zijn dus niet meer dan een intimidatie."
  vrijdag 7 maart 2008 @ 16:33:27 #162
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57224139
quote:
UCI zet dreigementen kracht bij


De wielerteams die zondag deelnemen aan de rittenwedstrijd Parijs-Nice zullen uit de wereldwielerorganisatie UCI worden gezet. Dat liet UCI-baas Pat McQuaid weten.

'Het UCI heeft de teams duidelijk gemaakt dat ze bewust moeten zijn van de keuze die ze gaan maken', vertelde McQuaid. "Als ze beslissen om het ASO te volgen en toch deelnemen aan Parijs-Nice, dan zullen we de teams buitenwerken."

Bovendien sleept de UCI de Franse bond en zijn voorzitter Jean Pitallier voor rechter. De UCI verwijt de Franse federatie dat ze organisator ASO aanmoedigt om Parijs-Nice van de UCI-kalender te houden. "Ze zijn niet loyaal tegenover de UCI en de andere leden van de wielerfamilie", zegt de UCI. Om diezelfde reden start de UCI ook een procedure tegen Eric Boyer, manager van Cofidis en voorzitter van de AIGCP, de vereniging van profploegen.

Bij de Belgische Wielerbond (KBWB), die de Franse federatie steunt, reageert men onthutst op het nieuws. "In plaats van de rol van moderator te proberen te vervullen gaat de UCI nog meer olie op het vuur gooien met alle gevolgen vandien. De KBWB wenst dan ook zijn steun aan de FFC te bevestigen en raadt de top van de UCI aan een ijsbad te nemen om af te koelen", aldus de KBWB.
Zie je toch zelden, iemand die met zoveel overtuiging het eigen doodsvonnis ondertekent.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57224536
Paris - Nice
ASO N'A PAS D'OREILLE À LAUSANNE
ASO, organisateur de Paris-Nice, a fait savoir jeudi qu'il se situait en dehors de l'arbitrage que rendra le Tribunal arbitral du sport de Lausaunne avant vendredi soir. Quelle que soit la recommandation du tribunal des sports, ASO se sentira libre dans ses choix, dans le conflit qui l'oppose à l'UCI.

ASO vaart gewoon zijn eigen koers, ondanks uitspraak tribunal. Einde oefening?
janneman
  vrijdag 7 maart 2008 @ 16:55:16 #164
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57224613
De uitspraak gaat meer over het conflict tussen de ploegen en de UCI, dus het leek me wel te verwachten dat ASO verder ging op de ingeslagen weg.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_57225116
CAS doet geen uitspraak in wielerconflict

LAUSANNE - Het internationale sporttribunaal CAS in het Zwitserse Lausanne doet geen uitspraak in het wielerconflict tussen de internationale wielerbond UCI en de Franse organisator van Parijs-Nice (ASO).

De UCI dreigt ploegen uit de bond te werken als zij starten in de eerstvolgende ASO-wedstrijd: Parijs-Nice van aanstaande zondag. ASO kondigde van tevoren al aan een eventueel bindende uitspraak van het sporttribunaal naast zich neer te leggen.

telegraaf
  vrijdag 7 maart 2008 @ 17:19:00 #166
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_57225140
Lekker tribunaal
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_57225156
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 17:19 schreef -skippybal- het volgende:
Lekker tribunaal
het is wel de telegraaf die het schrijft
pi_57225497
Welke ploegen zullen nu in het UCI circuit gaan rijden?
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57226775
Bron: Sporza.be
quote:
Ploegen beslissen om te rijden naar Nice
vr 07/03/08 - De profploegen hebben het dreigement van de wielerunie UCI ("wie Parijs-Nice rijdt, vliegt uit de UCI") naast zich neer. Ondertussen verklaart het Sporttribunaal TAS zich onbevoegd in het geschil dat de wielerwereld op zijn kop zet.
Vandaag vielen er enkele belangrijke beslissingen in het geschil tussen de UCI en de ASO.
De Vereniging van Profteams heeft na een stemming beslist om het UCI-dreigement aan haar laars te lappen.

De UCI wil niet dat renners Parijs-Nice rijden omdat de koers wordt georganiseerd 'buiten de reglementen van de UCI."

Een compromis blijft onmogelijk en dus stelde de UCI de ploegen voor de keuze: "Of Parijs-Nice boycotten, of uit de UCI gegooid worden."

De profploegen hielden een stemming en 15 ploegen stemden voor meerijden in Parijs-Nice, terwijl 8 teams zich onthielden.

Zo haalt ASO (organisator van Parijs-Nice en de Tour) zijn slag thuis, want de ploegen keren de UCI dus de rug toe.
Eerder vrijdag had het TAS zich al onbevoegd verklaard in het conflict tussen de UCI en de renners die Parijs-Nice willen fietsen. De ProTour-teams hoopten dat het TAS zou oordelen of de UCI zijn dreigementen kon hard maken.
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 7 maart 2008 @ 19:52:04 #170
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_57228375
Noem me maar dom hoor, ik zit er niet ZO diep in.

Maar als iedereen gewoon parijs-Nice rijdt, dan kan de UCI zich beter opheffen, toch?

Overigens is het uiteraard een grof schandaal dat sporters persoonlijk met God-weet-wat-niet-al bedreigd worden, omdat 2 organisaties ruzie hebben
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 7 maart 2008 @ 19:59:06 #171
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_57228608
Zucht.. dus geen uitspraak van het CAS. Lekker dan. Ik zie de UCI in staat het hele wielerseizoen naar de knoppen te helpen, enkel alleen om de macht. En wederom zijn de renners het slachtoffer...
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
pi_57229329
Geen rabo dus dit jaar in de Amstel? Zal de UCI in het alternatieve circuit nog extra wedstrijden gaan organiseren, bijvoorbeeld als regenhanger van de tour?
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57229360
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 20:26 schreef -MyLove- het volgende:
Geen rabo dus dit jaar in de Amstel? Zal de UCI in het alternatieve circuit nog extra wedstrijden gaan organiseren, bijvoorbeeld als regenhanger van de tour?
er zijn nog geen schorsingen he MyLove niet meteen dramatisch worden
pi_57229625
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 20:27 schreef Bartoli het volgende:

er zijn nog geen schorsingen he MyLove niet meteen dramatisch worden
Ach ja, het tien keer herhalen dat aso en uci elkaar niet lief vinden is nu ook wel duidelijk. Speculeren zou ik zeg nu kan het nog ... tot parijs nice.
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
  vrijdag 7 maart 2008 @ 20:41:31 #175
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_57229692
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 20:26 schreef -MyLove- het volgende:
Geen rabo dus dit jaar in de Amstel? Zal de UCI in het alternatieve circuit nog extra wedstrijden gaan organiseren, bijvoorbeeld als regenhanger van de tour?
Niet nodig, de UCI heeft de ronde van Polen toch al?
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  zaterdag 8 maart 2008 @ 14:51:51 #176
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_57243658
De bezem moet door de UCI. Vooral Hein Verbruggen moet een eind oprotten.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_57246544
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 14:51 schreef ErikT het volgende:
De bezem moet door de UCI. Vooral Hein Verbruggen moet een eind oprotten.
Hein Verbruggen was wel de man die het antieke vastgeroeste wielrennen in een modern jasje stak. Dat hij er wat onuitstaanbaar bobogedrag bij vertoond verandert daar niets aan. Ere wie ere toekomt.
janneman
pi_57246684
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 17:40 schreef horstjan het volgende:

[..]
Hein Verbruggen was wel de man die het antieke vastgeroeste wielrennen in een modern jasje stak.
Wat was er dan vastgeroest?
“I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.”
pi_57247147
een 'prive bedrijf' die de topsport moet regelen? Zonder de UCI of een ander onafhankelijk overkoepelend orgaan kan met niet meer spreken over topsport. Dan wordt alles gelijkgetrokken aan de lokale ronde rond de kerktoren.

Hopelijk neemt de media in, die hebben de sleutel tot heel die bullshit... spijtig genoeg
pi_57247199
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 22:36 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Er is nog nooit een reglement geweest dat de Tourdirectie ertoe verplicht of verplichtte de vorige Tourwinnaar startrecht te geven hoor ...
reglement voor de tdf niet nee, maar ze waren wel zo beschaafd.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 18:28:57 #181
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57247642
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 18:09 schreef flyck het volgende:
een 'prive bedrijf' die de topsport moet regelen? Zonder de UCI of een ander onafhankelijk overkoepelend orgaan kan met niet meer spreken over topsport. Dan wordt alles gelijkgetrokken aan de lokale ronde rond de kerktoren.

Hopelijk neemt de media in, die hebben de sleutel tot heel die bullshit... spijtig genoeg
Maar de UCI "stijl Hein Verbruggen" wil niet zo'n orgaan zijn. Die UCI wil de ASO zelf zijn eigenlijk. Hein z'n natte droom is de UCI die alle koersrechten zelf in handen heeft, de tv-rechten kan verkopen "genre champions league" en er zelf met winst gaan lopen , en dan nog liefst de koersen organiseren op een manier dat hij er toegangsgelden voor toeschouwers voor kan vragen (zie de WK's nu al) . En waarbij de teams dure startgelden betalen aan de UCI om te mogen deelnemen aan die wedstrijden. (dat was nu bij de Pro Tour al het geval)

Nu kan je van dat privé bedrijf ASO veel zeggen, maar de toegang tot hun koersen zijn gratis, ze verkopen de tv-rechten niet aan de meestbiedende maar aan de partners die hun koersen aan het grootste publiek in dat land kunnen tonen, en ze willen zelf de teams kiezen, maar vragen die teams geen startgelden voor hun deelname ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57248254
Je zou haast denken dat de ASO een liefdadigheidsorganisatie is. Het is gewoon een private onderneming, die denkt op deze manier hun winst te kunnen maximaliseren. Als ze denken dat door geld te vragen voor toegang meer kunnen verdienen op de lange termijn, dan moet je die middag nog betalen.

De 'winst' die de UCI maakt wordt terug geinvesteerd in het wielrennen, de winst die de ASO maakt verdwijnt in de zakken van de eigenaars van de ASO. Daar is niks mis mee, het is immers een private organisatie, maar dat maakt ze wel ongeschikt om een sport te leiden.
pi_57250955
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:02 schreef Ereinion het volgende:
Je zou haast denken dat de ASO een liefdadigheidsorganisatie is. Het is gewoon een private onderneming, die denkt op deze manier hun winst te kunnen maximaliseren. Als ze denken dat door geld te vragen voor toegang meer kunnen verdienen op de lange termijn, dan moet je die middag nog betalen.

De 'winst' die de UCI maakt wordt terug geinvesteerd in het wielrennen, de winst die de ASO maakt verdwijnt in de zakken van de eigenaars van de ASO. Daar is niks mis mee, het is immers een private organisatie, maar dat maakt ze wel ongeschikt om een sport te leiden.
De ASO is zeker geen liefdadigheid, maar ik denk dat iedereen appart bij ASO meer verstand heeft van de wielersport dan heel de UCI samen...
  zaterdag 8 maart 2008 @ 21:45:01 #184
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_57251516
De UCI is een overkoepelend, enigszins neutraal orgaan, of dat zou het toch moeten zijn. Dat betekent niet dat ze zomaar over zich heen moeten laten lopen door iedere "wilde" organisatie. Toen echter bleek dat er een serieus conflict zat aan te komen waarvan het kleinste kind kon zien dat ze 't nooit zouden kunnen halen, hadden ze de slimmere partij moeten zijn en op zijn minst het compromis zoeken.

Maar nee, ze helpen nog liever de wielersport verzieken omdat hun ego te groot is om een toegeving te doen en voor zo'n organisatie is een "Wij onze zin niet, niemand zijn zin, dan nog liever geen wielersport" mentaliteit ronduit schandalig.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 22:28:10 #185
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57252426
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:02 schreef Ereinion het volgende:
Je zou haast denken dat de ASO een liefdadigheidsorganisatie is. Het is gewoon een private onderneming, die denkt op deze manier hun winst te kunnen maximaliseren. Als ze denken dat door geld te vragen voor toegang meer kunnen verdienen op de lange termijn, dan moet je die middag nog betalen.

De 'winst' die de UCI maakt wordt terug geinvesteerd in het wielrennen, de winst die de ASO maakt verdwijnt in de zakken van de eigenaars van de ASO. Daar is niks mis mee, het is immers een private organisatie, maar dat maakt ze wel ongeschikt om een sport te leiden.
Een deel van de winst hebben ze in het verleden gebruikt om koersen als LBL en PR weer nieuw leven in te blazen. Weliswaar ook om op lange termijn daar winst mee te maken, maar zonder ASO waren die koersen er niet meer.

Ik ben het met je eens dat ze ongeschikt zijn om een sport te leiden overigens. Maar de UCI doet dat op het moment ook niet briljant. Doordat de UCI te lang de poot stijf hield, ruikt de ASO nu bloed.
De UCI heeft met het opzetten van de Protour (op de wijze zoals ze dat gedaan hebben) haar hand overspeeld. Ze wilde te veel, te snel, en hield daarbij te weinig rekening met de macht die de organisatoren hebben.
En uiteindelijk vaart het wielrennen op de organisatoren. Die moeten namelijk een wedstrijd organiseren, niet de UCI. En dat is de UCI vergeten. Die wilden alles naar zich toetrekken.
in a crowd you lose humanity
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:38:20 #186
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57253807
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 19:02 schreef Ereinion het volgende:
Je zou haast denken dat de ASO een liefdadigheidsorganisatie is. Het is gewoon een private onderneming, die denkt op deze manier hun winst te kunnen maximaliseren. Als ze denken dat door geld te vragen voor toegang meer kunnen verdienen op de lange termijn, dan moet je die middag nog betalen.

De 'winst' die de UCI maakt wordt terug geinvesteerd in het wielrennen, de winst die de ASO maakt verdwijnt in de zakken van de eigenaars van de ASO. Daar is niks mis mee, het is immers een private organisatie, maar dat maakt ze wel ongeschikt om een sport te leiden.
Oh is dat zo ? Alsof dat bij bv de Uefa of de Fifa gebeurt. Daar verdwijnt de winst netjes in de zakken van de bobo's op de tribunes. En bij de UCI zou dat netjes in de zakken van Heintje en zijn volgelingen zijn ... Is het niet onder de vorm van pure winst, dan is het onder de vorm van royale onkostenvergoedingen en salarissen voor hun functies ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57257920
Die Vlaming Emile De Beukelaer had er nooit aan moeten beginnen destijds, dan hadden we nu nog die ASOsiale toestanden van weleer.
janneman
  zondag 9 maart 2008 @ 09:47:44 #188
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_57258186
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 17:40 schreef horstjan het volgende:

[..]

Hein Verbruggen was wel de man die het antieke vastgeroeste wielrennen in een modern jasje stak. Dat hij er wat onuitstaanbaar bobogedrag bij vertoond verandert daar niets aan. Ere wie ere toekomt.
Hein Verbruggen is de man die zaken alleen maar op de spits drijft. Nooit een stapje terug, nooit realistische plannen, nooit de verstandigste zijn.
De man is een ramp voor de wielersport.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_57264815
Binnen 1 a 2 jaar krijgen we gewoon een "ProTour" die georganiseerd gaat worden door ASO ipv UCI. Lagardere (mede-eigenaar van ASO) is bezig met het overnemen van de Deutschland Tour en Vattenfall Cyclassics (Hamburg). Daarnaast heeft ASO interesse in het overnemen van de Vuelta en wil men schijnbaar samenwerking met Ronde van Californie.
pi_57267240
quote:
Rabo verwacht boete van UCI
RIJSWIJK - Met de geplande selectie, inclusief kopman Robert Gesink, ging de wielerploeg van de Rabobank zondag van start in Parijs-Nice. De ploeg liep daarmee het risico dat de wielerunie UCI de betreffende coureurs schorst, maar het management van de formatie maakt zich weinig zorgen.

Henri van der Aat, die namens Rabobank zitting heeft in diverse samenwerkingsverbanden van de teams, vermoedt dat de UCI de renners niet zal schorsen. „Ze hebben gezegd dat ze ze kúnnen schorsen. Ik denk dat ze met boetes gaan werken. Die zullen wij als ploeg dan op ons nemen.”

Van der Aat overwoog nooit toprenners als Gesink en Juan Antonio Flecha van de deelnemerslijst te halen. „Als je start, dan moet je dat ook goed doen. Ik had het oneerlijk gevonden om bepaalde renners terug te trekken, dan offer je daarmee tegelijk anderen op.”
pi_57273226
quote:
Geen angst, wel vragen
Door JEROEN SCHMALE

AMILLY - Thor Hushovd grinnikte gisteren na zijn zege in de proloog van Parijs-Nice dat hij zijn mailbox zaterdag maar niet had geopend, bang voor een nieuw mailtje van UCI-baas Pat McQuaid. De baas van de mondiale wielerunie had renners en ploegen vorige week gedreigd met schorsingen, geldstraffen en uitsluitingen van het wereldkampioenschap als de formaties gisteren zouden beginnen aan de 66ste uitgave van de ‘koers naar de zon’.

Het was een nieuw hoofdstuk in de ordinaire en onnavolgbare machtsstrijd tussen de UCI en ASO, de firma achter wedstrijden als de Tour de France en Parijs-Nice. De dreigementen van de UCI negerend, besloten de ploegen vrijdagavond toch van start te gaan.

McQuaid verstuurde zaterdag geen e-mail naar Hushovd en zijn collega’s, maar wel naar alle ploegen, om deze te attenderen op tal van negatieve gevolgen van hun deelname. Zo zouden de teams deze week onverzekerd rondrijden in Frankrijk en kunnen door de Franse dopingcontroleurs ook haren van renners worden meegenomen. De resultaten uit bestuderingen van haren zijn, stelt de UCI, minder betrouwbaar.

Henri van der Aat, namens de ploeg van Rabobank: ,,We hebben alles uitgezocht, maar zijn niet op problemen gestuit. De ploeg is niet onverzekerd en volgens onze medische staf moeten de dopingcontroles ook geen problemen opleveren. Voor ons staat overeind dat we gewoon willen koersen, met alle ploegen.’’

Met ASO wordt op de slotdag van Parijs-Nice (zondag) gesproken over een oplossing voor de lange termijn. In het natte en winderige Amilly, waar Parijs-Nice gisteren begon met een proloog, was het deels business as usual. Daar ging het over de knappe prestatie van Hushovd, die naar de zege reed. En over de ontberingen die de renners nog wachten tot Nice, met sneeuwval op komst. Aan de oppervlakte is het een gewone wedstrijd, maar wie eventjes graaft, weet wel beter.

Binnen veel ploegen werd zaterdag gesproken over de beslissing van de teams om te gaan rijden en werden de renners gerustgesteld. Mochten ze worden geschorst, dan krijgen ze wel doorbetaald. ,,Maar het zou ook vreemd zijn om je eigen renners te schorsen, nadat je ze als ploeg hebt gevraagd om deze ‘illegale’ wedstrijd te rijden,’’ oordeelde Rabobank-ploegleider Erik Dekker.

Volgens de Drent wilde geen van zijn renners, uit angst voor sancties, afhaken voor Parijs-Nice. ,,De renners hebben geen angst, eerder vragen.’’ Ook bij CSC werd zaterdag lang gesproken over de situatie. ,,Daarna zijn we twee uur gaan trainen, maar ik was na dat gesprek helemaal leeg,’’ zei Karsten Kroon, met de negende plaats de beste Nederlander.

,,Mijn levensfilosofie,’’ vervolgde hij, ,,is dat ik me niet druk maak over zaken waar ik geen invloed op heb. Maar dit kan ik emotioneel toch niet loslaten, daarvoor is deze sport me te lief. Ik wil vooral lekker koersen, schitteren in de klassiekers en niet met deze oorlog bezig te hoeven zijn. Het enige positieve is dat er nu een soort van eenheid van de ploegen is.

,,Het was makkelijker als een blok te beslissen te gaan koersen, dan Parijs-Nice collectief te mijden. Daar waren de Franse teams nooit mee akkoord gegaan. Bovendien, van veel ploegen lopen de sponsorcontracten af, geen goed moment om stil te liggen. ASO weet dit ook, dat maakt ze nog machtiger.’’

Stef Clement (Bouygues Telecom) twijfelde voor het weekeinde nog over zijn deelname aan Parijs-Nice, uit angst voor het missen van de Olympische Spelen en het WK. ,,Maar de advocaat van mijn ploeg stuurde een brief aan de UCI; volgens de reglementen kunnen renners niet worden geschorst als ze hier rijden. Ik geloof dat, daarom ben ik gestart.’’
pi_57299851
quote:
Nieuwe liga in wielersport

Crisis lokt inv esteerders als Rothschild, AEG, Sofinin en CVC


door RAYMOND KERCKHOFFS

AMSTERDAM – Afgelopen vrijdag werd met de keuze van de ploegen om van start te gaan in Parijs-Nice het definitieve einde van het prestigieuze ProTour-project getekend. Een klassement dat duidelijkheid in het professionele wielrennen moest scheppen, maar het werd eenzijdig gepresenteerd en vooral zeer slecht aan de man gebracht. Door halsstarrig voet bij stuk te houden werd de internationale wielerunie (UCI) geen orgaan meer dat federeert, maar dat zorgde voor onenigheid. Bijna vier jaar heerste er zware onenigheid tussen de UCI en Tourorganisator ASO (Amaury Sport Organisation), waar de ploegen en renners steeds vaker voor moesten boeten.

Na de machtsstrijd van Roissy bezoeken deze week enkele vertegenwoordigers van de ploegen de Tourorganisatie om tijdens een voorbespreking te kijken hoe er gebouwd kan worden aan een nieuwe league. Vervolgens komen zondag alle ploegen met ASO samen. De Franse organisatie heeft bij de start van Parijs-Nice opnieuw benadrukt dat het systeem in het huidige wielrennen niet meer functioneert, getuige de ordinaire machtsstrijd die zich de afgelopen week ontspon. Met andere partijen willen de Fransen bouwen aan een nieuwe league. De ploegen lijken daar de eerste gesprekspartner voor te zijn en staan open voor een nieuwe stap.

Organisatoren, ploegen en één of twee mondiale investeerders zullen de komende periode een businessunit creëren die een nieuwe organisatie van het profwielrennen gaat opzetten. Aan de orde komen de startrechten en plichten van de ploegen, criteria om deel te nemen aan de grote wedstrijden, financiële controle voor de teams, een goed antidopingprogramma en ’revenue sharing’ tussen de grote partijen.

De UCI kan, door het aan de kant schuiven van de vorige week geuite sancties, betrokken worden in dit project. De wielerunie kan de regels opstellen, maar zal geen partij zijn in deze nieuwe organisatie. Wel zijn de organisatoren en ploegen het erover eens dat een deel van de inkomsten voor de UCI behoren te zijn ter ontwikkeling van het mondiale wielrennen.

De afgelopen maanden hebben talrijke grote investeerders zich gemeld. Economisch gezien is investeren in een baisse het gunstigst. Door de dopingproblematiek en het machtsconflict is de marktwaarde van de wielersport behoorlijk gedaald. Daarbij is de geldstroom in het wielrennen nog niet zo groot. De achttien ProTourploegen beschikken jaarlijks samen over een budget van 160 miljoen euro, terwijl van de organisatoren alleen de Tour de France met een winst van 28 miljoen euro groot geld verdient.

Het Amerikaanse Anschutz Entertainment Group (AEG), eigenaar van het Staples Center in Los Angeles en de O2 in Londen, is een wereldspeler in de sport. De groep bezit LA Galaxy, kocht zich voor 30% in bij de basketbalorganisatie LA Lakers en heeft twee hockeyclubs in Duitsland. Met de organisatie van de Tour of California zette het de eerste stappen in de wielersport. AEG-vicepresident Andrew Messick benadrukte al met ASO te willen samenwerken. Op het gebied van televisie en marketing van de sport kunnen zij het wielrennen mondiaal beter neerzetten.

Ook investeringspartijen als het Britse CVC Capital Partners (dat vorig jaar een bod deed op de Tour de France) en het Belgische Ackermans en Van Haaren (via investeerdersbank Sofinin) zijn serieuze kandidaten. Afgelopen donderdag presenteerde de Britse bank Rothschild in het Hyatt nabij luchthaven Charles de Gaulle zijn plannen. Een presentatie die veel indruk op de ploegen maakte, omdat Rothschild een deel van het aandelenpakket aan de ploegen wil geven.

Deze investeerders denken allemaal aan de televisie-, start- en imagerechten van de ploegen. Zij willen de nieuwe league als geheel beter vermarkten. Zo kunnen tvstations dan bieden op de rechten van alle wedstrijden in deze liga, terwijl bedrijven het hele jaar in beeld kunnen zijn. De ploegen kregen door enkele van deze partijen al een jaarlijkse bijdrage van circa een miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

Hierin schuilt het gevaar dat de commerciële omroepen het meeste willen betalen, terwijl de huidige teamsponsors het vooral belangrijk vinden dat een zo’n groot mogelijk publiek de wedstrijden ziet. „Er gaan interessante kansen voor de wielersport komen, waar we zeker oren naar moeten hebben”, benadrukte sportmarketeer Henri van der Aat vanuit zijn functie als manager internationale zaken van de Rabobank-wielerploegen.
  woensdag 12 maart 2008 @ 01:46:15 #193
14505 OProg
A Life in Music
pi_57320617
quote:
De Haan: Verbruggen een beetje Wilders-achtig

Uitgegeven: 11 maart 2008 22:50
Laatst gewijzigd: 11 maart 2008 22:51
HILVERSUM - Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan vindt de reactie van IOC-lid Hein Verbruggen op zwemcoach Jacco Verhaeren "schandalig". De zwemtrainer uitte ruim twee weken geleden kritiek op de afwachtende houding van het IOC ten opzichte van de mensenrechten in China.

Verbruggen deed Verhaerens pleidooi vervolgens in een uitzending van Studio Sport af met “popiejopie-gedrag van zo maar een zwemtrainer”.

“Ik vond dat hij een beetje Wilders-achtig reageerde”, zei De Haan dinsdagavond in het EO-programma Het Elfde Uur. De Haan: “De situatie in China is heel complex, het is goed als de organisatie daar iets over zegt om de druk bij de sporters weg te halen. Verbruggen zette Jacco op een manier in de hoek die niet hoort. Jacco heeft een hele hoop gepresteerd in zijn carrière.”
Heintje is geloof ik nergens populair.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 14 maart 2008 @ 20:25:39 #194
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57382821
quote:
UCI breekt met Vereniging van Profteams
vr 14/03/08 - De UCI heeft de bruggen opgeblazen met de Vereniging van Profteams (AIGCP), nadat die beslist had om deel te nemen aan Parijs-Nice.
UCI-preses Pat McQuaid schreef een brief naar alle teams: "We zien ons genoodzaakt om elk officieel contact met de AIGCP op te schorten."

"Ik hoop wel dat deze situatie tijdelijk is."

"In tussentijd zullen we rechtstreeks de managers en ploegleiders uitnodigen op onze meetings."

AIGCP-voorzitter Eric Boyer, de manager van Cofidis, betreurt "deze autoritaire daad".

"Ik betreur deze beslissing nog meer dan dat ik voor dialoog pleit."

"Ik ben naar Zwitserland gegaan om de voorzitter van de UCI te spreken. En dit is het antwoord..."

"Deze of gene manager of ploegleider uitnodigen, leidt tot willekeur."
De UCi blijft zich hard opstellen.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 14 maart 2008 @ 21:00:59 #195
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57383721
Wat willen ze in godsnaam daarmee bereiken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 15 maart 2008 @ 12:46:15 #196
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_57393605
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 21:00 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat willen ze in godsnaam daarmee bereiken ...
Tja, die chauvinistische Fransen op de knieën krijgen, peisk. Alleen dát gaat nimmer gebeuren, dus graven ze hun eigen graf. Ik zeg: Pat McQuaid; Opsodemieteren.

Tijd voor een frisse voorzitter met een diplomatieke visie.
  zaterdag 15 maart 2008 @ 12:51:11 #197
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57393683
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 12:46 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Tja, die chauvinistische Fransen op de knieën krijgen, peisk. Alleen dát gaat nimmer gebeuren, dus graven ze hun eigen graf. Ik zeg: Pat McQuaid; Opsodemieteren.

Tijd voor een frisse voorzitter met een diplomatieke visie.
na de OS komt er zo eentje vrij ...



Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57519921
Hoe zit dat nu met die boetes en schorsingen die de UCI zou geven aan de deelnemers van Parijs-Nice?
Heeft iemand daar nog iets van gehoord?
  zaterdag 29 maart 2008 @ 15:57:21 #199
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57697095
Verbruggen: "We hebben oorlog verloren"

za 29/03/08 - De ruzie tussen de UCI en ASO heeft zijn sporen nagelaten, ook bij ex-UCI-topman Hein Verbruggen. "We hebben de oorlog tegen ASO verloren", zegt hij. "Nog erger, de koers verloor."
Verbruggen is nog altijd de sterke man achter de schermen. "Maar de UCI is volledig geïsoleerd", zegt hij.

"De ASO heeft, met steun van de Franse minister van Sport en de president, zijn macht getoond."

"De strijd was dus bij voorbaat al verloren", luidt het nog.

"ASO heeft het wielrennen geprivatiseerd. ASO heeft nu zijn eigen competitie, met regels die enkel en alleen zijn belangen dient."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57698044
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 15:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Verbruggen:

"Nog erger, de koers verloor."

pi_57698478
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 16:48 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
En als er nog kansen waren, zijn die nu zeker weg.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 5 april 2008 @ 04:55:13 #202
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57844588
04/04/2008

UCI blijft in ProTour geloven

De Internationale Wielerunie UCI blijft ondanks alles in de ProTour geloven. "We zijn vast besloten de ontwikkeling van het project voort te zetten", klonk het vrijdag na de vergadering van de ProTourraad in Brugge.
De organisatoren ASO, RCS en Unipublic stapten al uit de ProTour. Heel wat grote wedstrijden als de Ronde van Frankrijk, de Giro, de Vuelta, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan,-Sanremo, Parijs-Roubaix, De Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije verdwenen zo van de ProTourkalender. Maar UCI-voorzitter Pat McQuaid is optimistisch. "Ik ben zelfs blij te kunnen constateren dat de renners en de organisatoren met een licentie ook in deze moeilijke omstandigheden achter het project blijven staan. Om de kalender in 2009 verder uit te breiden wordt er met partners in Rusland en China gepraat. En er zijn ook contacten in Amerika en Afrika."

De organisatoren van de grote rondes (ASO voor Frankrijk, RCS voor Italië, Unipublic voor Spanje) waren niet op de vergadering vertegenwoordigd. Ook Eric Boyer, voorzitter van de vereniging van profrenners, was niet welkom
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57844596
Die hele ProTour is nu toch maar een grapje. Voor ploegen als Skill-Shimano word het nu interessant, maar voor de echt grote ploegen? Die zijn niks zonder "Ronde van Frankrijk, de Giro, de Vuelta, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan,-Sanremo, Parijs-Roubaix, De Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije". Dat ze niet eens de vereniging van profrenners uit nodigen geeft het al aan. Is straks alleen nog maar een klassement van nietszeggende rondes waar de deelnemende ploegen flink moeten voor betalen om uberhaubt mee te doen. Oja, dat is het al

Oja, wielrennen is niet de enige sport met een dopingprobleem:
quote:
ATHENE - Elf Griekse gewichtheffers hebben positief gereageerd bij een dopingtest. De Griekse bond heeft dit gisteren bekendgemaakt.

De sporters kregen op 7 maart van dit jaar tijdens een trainingskamp in Athene onverwacht bezoek van de controleurs van het mondiale antidopingbureau WADA. De Griekse federatie wacht op de uitslagen van de contra-expertise alvorens tot actie over te gaan. Bondscoach Christos Iakovou heeft alvast zijn ontslag aangeboden. De bond heeft hem op non-actief gesteld, maar wil de zaak eerst nog wel verder onderzoeken. Bij de dopingzaak gaat het om zes vrouwen en vijf mannen. Bijna allemaal hebben ze onlangs meegedaan aan de Europese titelstrijd in Duisland.
  zaterdag 5 april 2008 @ 10:20:56 #204
56724 Wombcat
rent wiel
pi_57845579
*zucht*
Pat McQuaid eerst de afgelopen week klagen dat de ASO aanstuurt op een breuk met de UCI en een eigen bond. En wat doet 'ie vervolgens? De ASO nog wat extra gelegenheid geven om een eigen bond op te richten.
Stelletje idioten bij de UCI.
in a crowd you lose humanity
pi_58392456
quote:
Nieuws: [29-04-2008] Verbruggen: ProTour is fantastisch!

In de Spaanse krant Noticias de Guipúzcoa heft Hein Verbruggen het smeulende vuurtje van het conflict tussen ASO en UCI maar weer eens opgepookt. ,,Het is mijn werk niet meer om me met met het wielrennen bezig te houden’’, aldus de tot Olympische hoogte opgestegen Helmonder. ,,Ik intervenieer nu alleen nog maar in speciale gevallen, zoals het redden van de ProTour. Ik respecteer in dat verband de beslissing van de Tour om geen deel meer uit te maken van de ProTour. Maar ik zeg ook dat de ProTour niet per se de Tour nodig heeft om te overleven. Ik erken dat we de slag met ASO verloren hebben, maar we kunnen – en we moeten – ons het wielrennen ook zonder ASO voorstellen. De toekomst van de ProTour is fantastisch! We hebben de Tour Down Under al een plaatsje in de reeks gegeven en in 2009 komt daar de Tour de Sochi in Rusland bij. Daarna zal China volgen. Ik geloof er heilig in dat het wielrennen de ProTour nodig heeft voor zijn verdere ontwikkeling, wat de traditionalisten ook mogen zeggen!’’ (Bron: tuttobiciweb)

WM
Heintje
pi_58392500
De Tour de Sochi en een Ronde van China gaan de Protour ook echt redden
Wat stelt een klassement nu voor als 90% van de wielermonumenten er niet in zitten?
in a crowd you lose humanity
pi_58396189
Wat ik zo vreemd vind:

De ASO sluit Astana buiten omwille van dopinggevallen van een seizoen eerder. Maar Valverde, al evenzeer verdacht als Contador of mogelijk nog verdachter, laten ze wel toe.

Niet dat ik Valverde beschuldig. Maar zoals gezegd, als je Contador verdacht vindt, geldt dat ook voor Valverde. Vanwaar dan die hypocrisie?

Of is Valverde de troef van de ASO en Contador / Astana van de UCI?
pi_58396625
quote:
Op woensdag 30 april 2008 11:45 schreef Leatherface het volgende:
Wat ik zo vreemd vind:

De ASO sluit Astana buiten omwille van dopinggevallen van een seizoen eerder. Maar Valverde, al evenzeer verdacht als Contador of mogelijk nog verdachter, laten ze wel toe.

Niet dat ik Valverde beschuldig. Maar zoals gezegd, als je Contador verdacht vindt, geldt dat ook voor Valverde. Vanwaar dan die hypocrisie?

Of is Valverde de troef van de ASO en Contador / Astana van de UCI?
Contador is niet uitgesloten, maar Astana. Volgens de UCI had Contador gewoon mee mogen doen als hij voor een andere ploeg zou rijden (ik meen zelfs dat de UCI zelf een soort van uitleenbeurt heeft voorgesteld).
pi_58397397
quote:
Op woensdag 30 april 2008 12:19 schreef wimderon het volgende:

[..]

Contador is niet uitgesloten, maar Astana. Volgens de UCI had Contador gewoon mee mogen doen als hij voor een andere ploeg zou rijden (ik meen zelfs dat de UCI zelf een soort van uitleenbeurt heeft voorgesteld).
hebben ze ook maar dat is weer tegen de regels van de UCI een uitleenbeurt. Ze snijden zich alleen zelf in de vingers door zoiets te roepen. En zolang er geen hard bewijzen zijn tegen Valverde en zolang ze "Piti" niet met zekerheid aan Valverde kunnen linken moeten ze de mond houden en genieten van de koers. Pas als ze dat wel kunnen moet Valverde hangen.
pi_58397468
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:14 schreef Bartoli het volgende:

[..]

En zolang er geen hard bewijzen zijn tegen Valverde en zolang ze "Piti" niet met zekerheid aan Valverde kunnen linken moeten ze de mond houden en genieten van de koers. Pas als ze dat wel kunnen moet Valverde hangen.
Daar ben ik het wel mee eens.
  woensdag 30 april 2008 @ 13:24:49 #211
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_58397558
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:14 schreef Bartoli het volgende:
hebben ze ook maar dat is weer tegen de regels van de UCI een uitleenbeurt. Ze snijden zich alleen zelf in de vingers door zoiets te roepen. En zolang er geen hard bewijzen zijn tegen Valverde en zolang ze "Piti" niet met zekerheid aan Valverde kunnen linken moeten ze de mond houden en genieten van de koers. Pas als ze dat wel kunnen moet Valverde hangen.
Ik ga er vanuit dat ze dat kunnen, maar niet willen. De Spaanse bond dan.

Dubieuze renners die ze maar niet kunnen betrappen is één ding, maar Valverde beschouw ik als een betrapte die wordt beschermd en dat vind ik nogal grof. In die mate toch dat ik tot op het einde van zijn carriere bij elke overwinning die hij nog behaalt daar in FOK!-topics zal over blijven zeuren.

Dat zal 'm leren .
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_58397657
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:24 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik ga er vanuit dat ze dat kunnen, maar niet willen. De Spaanse bond dan.

Dubieuze renners die ze maar niet kunnen betrappen is één ding, maar Valverde beschouw ik als een betrapte die wordt beschermd en dat vind ik nogal grof. In die mate toch dat ik tot op het einde van zijn carriere bij elke overwinning die hij nog behaalt daar in FOK!-topics zal over blijven zeuren.

Dat zal 'm leren .
Hij heeft de toorn van SoK over zich afgeroepen.
  woensdag 30 april 2008 @ 13:37:38 #213
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_58397741
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:24 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik ga er vanuit dat ze dat kunnen, maar niet willen. De Spaanse bond dan.

Dubieuze renners die ze maar niet kunnen betrappen is één ding, maar Valverde beschouw ik als een betrapte die wordt beschermd en dat vind ik nogal grof. In die mate toch dat ik tot op het einde van zijn carriere bij elke overwinning die hij nog behaalt daar in FOK!-topics zal over blijven zeuren.
Ik zie Valverde toch als een slachtoffer van zijn omgeving. (Net als bijna alle dopinggebruikers.) Is het dan oneerlijk dat hij niet gestraft is, en anderen wel? Misschien. Maar wat maakt het uit. Als hij 2 jaar niet gefietst zou hebben, was dat enkel fijn geweest voor ieders gevoel van rechtvaardigheid. Verder heb je er niks aan.

Het belangrijkste vind ik dat hij nu niks gebruikt. (En dat er nu niemand iets gebruikt.) Zover ik weet zijn er geen aanwijzingen dat hij nu doping gebruikt.
quote:
Dat zal 'm leren .
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_58397897
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:24 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik ga er vanuit dat ze dat kunnen, maar niet willen. De Spaanse bond dan.
OK je kan het dubieus noemen dat ze in Spanje hun troetelkind beschermen en dat ze in Italie iedereen aan de schandpaal hangen en schorsen ook al kunnen ze het daar ook niet 100% bewijzen zie Di Luca. Bij Paolini bijv. waren er meer aanwijzingen dan tegen Di Luca maar Paolini is nooit geschorst geweest. Maar nogmaals zolang ze het in mijn ogen niet kunnen bewijzen (met harde feiten) vindt ik dat iedereen "gewoon" door mag koersen.
pi_58398005
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:14 schreef Bartoli het volgende:

[..]

hebben ze ook maar dat is weer tegen de regels van de UCI een uitleenbeurt. Ze snijden zich alleen zelf in de vingers door zoiets te roepen.
Ik bedoelde eigenlijk ASO waar ik UCI schreef.
pi_58398178
quote:
Op woensdag 30 april 2008 13:57 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk ASO waar ik UCI schreef.
UCI heeft dat ook getracht door Contador te steunen en hem alsnog in de Tour te krijgen op een of andere manier.

Zoals de amerikanen kwamen met een let levi ride campagne
pi_58398213
quote:
Op woensdag 30 april 2008 14:14 schreef Bartoli het volgende:

[..]


Zoals de amerikanen kwamen met een let levi ride campagne
pi_58762372
quote:
ProTour 2009 met slechts 14 ploegen?

De UCI heeft in Genève het voorstel gelanceerd om vanaf volgend seizoen met slechts 14 in plaats van 18 ProTourploegen aan te treden. Op die manier wil de Internationale Wielerunie de organisatoren van de Tour, Giro en de Vuelta tegemoet komen. ASO (organisatie Tour), RCS (organisatie Giro) en Unipublic (organisatie Vuelta) zouden zo meer uitnodigingen kunnen versturen naar lokale ploegen.

Met deze actie doet de UCI een toenadering naar de grote drie. Die beslisten eind vorig jaar om zich los te scheuren van de ProTour. Ze vonden dat ze te weinig inspraak hadden in het gehele gebeuren. Het is nog maar de vraag of ASO, RCS en Unipulic oren hebben naar het voorstel van de UCI.
quote:
Nog maar 9 teams zeker van plaats in ProTour 2009

De ProTour van de Internationale Wielerunie UCI zal er volgend jaar wel eens volledig anders uit kunnen zien. De UCI kwam vorige week bijeen in Genève en deelde mee dat er voorlopig slechts negen ploegen zeker zijn van een verlengd verblijf in de ProTour in 2009.

Commerciële en financiële redenen liggen aan de basis van de ‘voorlopige’ inkrimping van het aantal ProTourteams. De club van negen bestaat momenteel uit Astana, Ag2r-La Mondiale, Caisse d'Epargne, Team High Road, Lampre, Liquigas, Milram, Saunier Duval en de huidige ploeg van Gerolsteiner (die volgend seizoen met een nieuwe hoofdsponsor zal aantreden).

CSC (hoofdsponsor stopt), Crédit Agrícole (hoofdsponsor stopt), Rabobank, Silence-Lotto, Euskaltel-Euskadi, Bouygues Telecom, Française des Jeux, Cofidis en Quick Step weten nog niet wat ze in de toekomst zullen doen. Bij de ProTourploegen blijven, de ploeg opdoeken, of los van de ProTour verder gaan.
http://www.wvcycling.com/
  dinsdag 20 mei 2008 @ 10:31:16 #219
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_58776513
Dus niet zozeer dat de UCI opeens in beweging komt, maar dat er gewoonweg niet voldoende ploegen overblijven sie protour willen/kunnen doen. Verrassing zeg.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_58777552
De UCI wil toch ook een ronde in Rusland tegenover de Giro zetten

Zou Zomegnan al bibberen
  maandag 2 juni 2008 @ 23:14:04 #221
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59079786
02/06/2008

Opnieuw oorlog UCI-ASO

De organisatoren van de Tour (ASO) geven dinsdagmiddag in Parijs een persconferentie. Ze zullen het hebben over de omstandigheden waarin de Tour 2008 zal verlopen. Concreet zou het er op neer komen dat ASO de oorlog met de Internationale Wielerfederatie (UCI) hervat en een herhaling dreigt van de wansmakelijke pantomime die de jongste editie van Parijs-Nice vooraf ging.
Vorige week kwam ASO immers op de proppen met een contract, te ondertekenen door alle deelnemende Tourploegen. Daarin moeten die zich verbinden om onder meer een monsterboete van 100.000 euro te betalen aan de Franse federatie in geval van een positieve dopingcontrole.

Iets waarmee ook Patrick Lefevere zich niet gelukkig toonde en waarover die het deze week nog eens wil hebben met zijn collega's. Misschien dat ze zich in één moeite kunnen buigen over de nieuwe oorlogsverklaring vanuit Parijs. (pdk)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 2 juni 2008 @ 23:25:12 #222
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59080046
De UCI heeft al eens een lesje in nederigheid gekregen, misschien moeten ze dat bij ASO ook eens proberen, al zal dat wat moeilijker worden.

Nou ja, op zich niet moeilijk, gewoon met alle ploegen één front vormen en zeggen dat het moet ophouden of ze komen niet. Maar ze vormen uiteraard al lang geen verenigd front meer en commercieel durven ze 't niet riskeren omdat de Tour dan misschien effectief niet zou doorgaan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 2 juni 2008 @ 23:35:56 #223
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59080296
En toch vind ik dat ASO hier gelijk heeft eigenlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 2 juni 2008 @ 23:49:55 #224
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59080605
Dat ze dan ineens stellen dat ze renners die betrapt worden mogen stenigen. "Want als je proper rijdt, dan is er toch geen risico?" of een andere domme retoriek zal dan wel het antwoord zijn.

Er zijn grenzen, ik heb het al in een ander topic gezegd, een valsspeler moet uit de sport verwijderd worden, maar blijkbaar willen sommigen dat die renners ook volledig geruïneerd worden, ik vind het persoonlijk allemaal niet zo erg.

Ja, ja, de ploeg moet die boete betalen, maar die zullen dan wel met interne deals komen waardoor ze 't op hun renners zelf afwimpelen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 00:04:21 #225
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59080895
Volgens mij is de enige mogelijke oplossing tegen doping ook hoe dan ook een renner die betrapt wordt ruïneren ...

Schorsingen zegt ze nu al niks meer ... dus moet je het wel zo aanpakken ... Men moet vooral 'bang' zijn voor de gevolgen als men betrapt wordt.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_59082845
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 00:04 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Volgens mij is de enige mogelijke oplossing tegen doping ook hoe dan ook een renner die betrapt wordt ruïneren ...

Schorsingen zegt ze nu al niks meer ... dus moet je het wel zo aanpakken ... Men moet vooral 'bang' zijn voor de gevolgen als men betrapt wordt.
Wel wat erg zwaar voor iemand die per abuis een hoestdrankje of neusdruppeltje met ephedrine neemt.
En geloof me ook dat [is] gebeurd.
janneman
  dinsdag 3 juni 2008 @ 08:08:16 #227
56724 Wombcat
rent wiel
pi_59082896
Maar de meeste daarvan staan tegenwoordig niet meer op de dopinglijst volgens mij.
in a crowd you lose humanity
pi_59083155
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 08:08 schreef Wombcat het volgende:
Maar de meeste daarvan staan tegenwoordig niet meer op de dopinglijst volgens mij.
http://www.dopingautorite(...)jst/stoffenlijst2008
janneman
  dinsdag 3 juni 2008 @ 13:15:24 #229
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59088141
Doping krijg je nooit weg, je kan het alleen proberen onder controle of zo veel mogelijk binnen de perken te houden, wat nu al voldoende het geval is.

Straffen verhogen om af te schrikken helpt ook niet, want iemand die valsspeelt, gaat er sowieso toch vanuit dat hij niet gepakt wordt (net zoals de doodstraf nauwelijks invloed heeft op zware misdrijven).

Het is goed genoeg, het staat bijna op punt, veel beter ga je 't niet krijgen. Steek dan de energie in betere of meer sluitende dopingtests i.p.v. in nog meer formuliertjes/paspoorten + zwaardere straffen, want het begint te lijken op het afreageren van frustraties op renners, aangezien die toch een makkelijk doelwit zijn en ASO toch ergens op moet slaan nu de UCI bijna knock-out ligt.

De UCI is ten onder gegaan aan het arrogante idee wielrennen=UCI. Als ASO begint te denken dat het eigenlijk wielrennen=ASO moet zijn, dan gaan ze op termijn gewoon dezelfde richting uit en verdienen ze hetzelfde lot.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 19:31:05 #230
127004 maril
Smeetsfan
pi_59097734
Afijn uit de persconferentie is in iedergeval beslist dat Contador en Astana definitief niet mogen starten. Ik baal daar toch van. Alsof doping pas is ontdekt.
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
pi_59099101
quote:
Alle teams tekenen dopingcharter ASO
Alle teams die aan de start van de Tour de France komen hebben het dopingcharter van de ASO getekend, aldus Sportwereld. In dit contract staat onder meer dat voor elke renner die betrapt wordt een boete van ¤100.000 moet worden betaald aan de Franse wielerbond.
Toch geen Parijs-Nice taferelen dus...
Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it's not the end...
  woensdag 4 juni 2008 @ 13:51:44 #232
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_59115245
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 19:31 schreef maril het volgende:
Afijn uit de persconferentie is in iedergeval beslist dat Contador en Astana definitief niet mogen starten. Ik baal daar toch van. Alsof doping pas is ontdekt.
groot gelijk.
En vooral, waarom enkel astana en niet andere in opspraak geraakte teams... cofidis is bvb nooit zo zwaar gestraft geweest.

Deze tour belandt daardoor toch een trapje lager, als de beste renner niet eens mag meedoen.
  woensdag 4 juni 2008 @ 14:07:09 #233
40566 Ericr
Livewrong
pi_59115698
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 19:31 schreef maril het volgende:
Afijn uit de persconferentie is in iedergeval beslist dat Contador en Astana definitief niet mogen starten. Ik baal daar toch van. Alsof doping pas is ontdekt.
Mooi, blijft toch de ploeg met het hoogste aantal vergrijpen. Nu zal bij andere ploegen ook genoeg geslikt en gespoten wordt maar Astana is een aanfluiting voor het wielrennen. Ze hadden na Liberty nooit een doorstart mogen toestaan.
pi_59115966
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 13:51 schreef placebeau het volgende:

[..]

groot gelijk.
En vooral, waarom enkel astana en niet andere in opspraak geraakte teams... cofidis is bvb nooit zo zwaar gestraft geweest.
Ja, Cofidis, dat is een Franse ploeg..
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
pi_59126740
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 14:07 schreef Ericr het volgende:

[..]

Mooi, blijft toch de ploeg met het hoogste aantal vergrijpen. Nu zal bij andere ploegen ook genoeg geslikt en gespoten wordt maar Astana is een aanfluiting voor het wielrennen. Ze hadden na Liberty nooit een doorstart mogen toestaan.
het huidige Astana is een verademing voor het wielrennen. Zo'n ploeg hoort erbij. Ik vindt het nergens op slaan dat het verleden zo'n ploeg moet blijven achtervolgen idem voor geschorste renners. Geschorst is geschorst en niet dan eigen wetten opstellen en ze erna nog eens verbieden in de Tour te starten zoals in het geval Basso
  woensdag 4 juni 2008 @ 20:46:17 #236
132605 kawotski
Il Dottore
pi_59127255
Ik zou het huidige Astana een doorstart noemen van Discovery, en die ploeg werd ook niet verboden om te starten. Al zouden de Fransen dat denk ik graag gewild hebben ten tijde van Lance.. misschien dat het zo diep zit dat ze nu via Astana revanche kunnen nemen..
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_59128230
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 20:31 schreef Bartoli het volgende:

[..]

het huidige Astana is een verademing voor het wielrennen. Zo'n ploeg hoort erbij. Ik vindt het nergens op slaan dat het verleden zo'n ploeg moet blijven achtervolgen idem voor geschorste renners. Geschorst is geschorst en niet dan eigen wetten opstellen en ze erna nog eens verbieden in de Tour te starten zoals in het geval Basso
Astana had eigenlijk allang niet meer mogen bestaan. Was er niet afgesproken dat een team een maand geschorst zou worden bij 3 dopinggevallen en dat de licentie ingetrokken zou worden bij vier dopinggevallen in 2 jaar? Daar heb ik ook niks van teruggezien.

Ik kan de beslissing volledig begrijpen
  woensdag 4 juni 2008 @ 21:25:05 #238
40566 Ericr
Livewrong
pi_59128421
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 20:31 schreef Bartoli het volgende:

[..]

het huidige Astana is een verademing voor het wielrennen. Zo'n ploeg hoort erbij. Ik vindt het nergens op slaan dat het verleden zo'n ploeg moet blijven achtervolgen idem voor geschorste renners. Geschorst is geschorst en niet dan eigen wetten opstellen en ze erna nog eens verbieden in de Tour te starten zoals in het geval Basso
Vino was ook zo'n verademing en kon niks kwaad doen vorig jaar. We weten hoe dat is afgelopen.

Astana had nooit mogen bestaan en dat ze nog bestaan toont aan dat de wielersport nog steeds niks geleerd heeft. Door ploegen als Astana volg ik nog amper het wielrennen. Doping hoort misschien bij de sport maar als het probleem zo halfslachtig wordt aangepakt gaat het nergens meer over.
  donderdag 5 juni 2008 @ 10:14:05 #239
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59138101
Ondertussen is er weer ruzie.

UCI heeft zoals bekend het biologisch paspoort ingevoerd. Nu wil ASO wel weten wat daar in staat, maar de UCI reageerde met een gevat "Que? Wat? Pardon? Hoezo? Valt ASO onder de bevoegdheid van de UCI? We dachten het niet."

Ook op de vraag naar de identiteit van de 23 renners met abnormale waarden, kreeg ze een negatief antwoord. De verwachtingen zijn dat de UCI deze namen uiteindelijk wel zal vrijgeven, hoogstwaarschijnlijk in het midden van de Tour, op het moment dat 5 namen van de lijst in de top 10 staan onder het motto "It's payback time, bitches".

De grote winnaar is wederom de wielersport .
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_59139962
Lijkt mij heel logisch van de UCI (dat bekend maken tijdens de Tour daargelaten, dat soort indianenverhalen geloof ik ook niet in. Hoogstens dat het via de pers uitlekt..)
De ASO wilt niet meebetalen aan het dopingpaspoort, maar wel graag vernemen van de renners wat hun waarden zijn en of het al dan niet verdacht is? Typisch een geval van wel de vruchten plukken, niet de lasten dragen.
Bovendien lijkt het mij nogal gevoelige prive informatie waar ze sowieso niks mee te maken hebben. En de UCI zal heus geen daadwerkelijk positieve gevallen achterwege laten.
pi_59143208
"De controles voor de Tour zullen gericht gebeuren", verduidelijkte Pierre Bordry, de voorzitter van het Franse Antidopingagentschap op de persconferentie.

Lekker duidelijk
janneman
  FOK!fotograaf donderdag 5 juni 2008 @ 16:57:37 #242
73911 ultra_ivo
pi_59149159
Er blijft nog een leuke piste over. Het Franse gerecht kan natuurlijk op basis van rechtshulpverdragen met Zwitserland haar Zwitserse collega's vragen die gegevens boven water te krijgen.
  donderdag 12 juni 2008 @ 16:58:43 #243
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_59339754
quote:
UCI legt de Franse bond een schorsing op
do 12/06/08 - De internationale wielerunie UCI heeft de Franse wielerbond FFC geschorst tot het einde van dit jaar. De UCI verwijt de Franse bond dat hij Tour-organisator ASO te veel steunt.
De UCI en ASO, de organisator van onder meer de Tour en Parijs-Nice, leven al een hele tijd op voet van oorlog.

De wereldbond verwijt de Fransen nu dat ze ASO gesteund hebben bij de organisatie van Parijs-Nice en dat ze dat volgende maand ook zullen doen tijdens de Ronde van Frankrijk.

De Franse bond krijgt een boete, mag geen leden afvaardigen in de organen van de UCI en mag geen internationale competities (zoals het WK) organiseren.

De Franse renners blijven buiten schot.
nu zij!
  donderdag 12 juni 2008 @ 18:12:33 #244
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59341243
Waarom alleen de Franse bond? Er waren nog een paar losbandige bonden, de Italiaanse, de Spaanse, de Belgische, de Luxemburgse,...
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_59341858
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 18:12 schreef SaintOfKillers het volgende:
Waarom alleen de Franse bond? Er waren nog een paar losbandige bonden, de Italiaanse, de Spaanse, de Belgische, de Luxemburgse,...
Geen van die bonden heeft meegeholpen met het organiseren van een koers buiten de UCI om, wat de Franse bond deed met Parijs-Nice en straks met de Tour.
  donderdag 12 juni 2008 @ 19:31:09 #246
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59343477
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 13:41 schreef horstjan het volgende:
"De controles voor de Tour zullen gericht gebeuren", verduidelijkte Pierre Bordry, de voorzitter van het Franse Antidopingagentschap op de persconferentie.

Lekker duidelijk
Er zullen dus in geen geval Franse dopinggevallen worden gevonden door het Franse antidoping buro. Of ze dat gaan doen door helemaal geen Fransen te controleren of door gericht niet naar verboden substanties te zoeken in de plasjes van Franse renners, maar zich te beperken tot controles of de renners wel vitamines genoeg eten en geen suikerziekte hebben, vertelt Bordy liever niet.

Zo lees ik zo'n uitspraak als hij van een Fransman komt. Klinkt mischien een beetje paranoide, maar de manier waarop de laatste jaren de Tour gaat qua data waarop de naam van 'foute renners' wordt gepubliceerd enzo, ben ik wat wantrouweig geworden, kan er niets aan doen. Als er nou een kansrijke Franse renner was voor deze zomer, dan werd ik nog wantrouwiger...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 12 juni 2008 @ 22:25:52 #247
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59348913
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 19:31 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Er zullen dus in geen geval Franse dopinggevallen worden gevonden door het Franse antidoping buro. Of ze dat gaan doen door helemaal geen Fransen te controleren of door gericht niet naar verboden substanties te zoeken in de plasjes van Franse renners, maar zich te beperken tot controles of de renners wel vitamines genoeg eten en geen suikerziekte hebben, vertelt Bordy liever niet.

Zo lees ik zo'n uitspraak als hij van een Fransman komt. Klinkt mischien een beetje paranoide, maar de manier waarop de laatste jaren de Tour gaat qua data waarop de naam van 'foute renners' wordt gepubliceerd enzo, ben ik wat wantrouweig geworden, kan er niets aan doen. Als er nou een kansrijke Franse renner was voor deze zomer, dan werd ik nog wantrouwiger...
Dat is onzin. Destijds met Festina is meer dan bewezen dat ze ook Fransen keihard aanpakken in zo'n zaak. Alleen zijn er sindsdien nauwelijks nog Franse toppers geweest. Laat staan dat ze op doping betrapt werden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 12 juni 2008 @ 22:26:59 #248
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59348959
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 18:36 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Geen van die bonden heeft meegeholpen met het organiseren van een koers buiten de UCI om, wat de Franse bond deed met Parijs-Nice en straks met de Tour.
Geen van de koersen in die landen werd door de UCI ook op de nationale kalender gezet waardoor ze wel bij de nationale bond terecht moeten om die koers te organiseren hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 13 juni 2008 @ 16:29:39 #249
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59366734
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 22:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is onzin. Destijds met Festina is meer dan bewezen dat ze ook Fransen keihard aanpakken in zo'n zaak. Alleen zijn er sindsdien nauwelijks nog Franse toppers geweest. Laat staan dat ze op doping betrapt werden ...
Ik chargeerde een beetje, tuurlijk, maar vertrouw nietemin Fransen niet verder dan ik zie, zodra het om chauvenisme gaat.
Trouwens Festina is een niet-Franse sponsor en het team was import Frans, maar laat verder maar.

Spain 1989-1992
Andorra 1993-1994
France 1995-2001
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 13 juni 2008 @ 18:37:37 #250
56724 Wombcat
rent wiel
pi_59369744
quote:
Op vrijdag 13 juni 2008 16:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ik chargeerde een beetje, tuurlijk, maar vertrouw nietemin Fransen niet verder dan ik zie, zodra het om chauvenisme gaat.
Trouwens Festina is een niet-Franse sponsor en het team was import Frans, maar laat verder maar.

Spain 1989-1992
Andorra 1993-1994
France 1995-2001
Virenque en Brochard waren anders wel echte fransen.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 13 juni 2008 @ 18:57:45 #251
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59370265
quote:
Op vrijdag 13 juni 2008 16:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik chargeerde een beetje, tuurlijk, maar vertrouw nietemin Fransen niet verder dan ik zie, zodra het om chauvenisme gaat.
Trouwens Festina is een niet-Franse sponsor en het team was import Frans, maar laat verder maar.

Spain 1989-1992
Andorra 1993-1994
France 1995-2001
Mja, dat vind ik nogal paranoïde. Zo kan ik ook wel een vrij groot wielerland noemen waarvan ik me zelfs in de hele wielergeschiedenis nauwelijks gevallen kan herinneren waarbij ze een renner uit hun eigen land betrapten. Tip: het begint met een N en eindigt op ederland.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  vrijdag 13 juni 2008 @ 19:50:32 #252
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59371915
In IT projecten die ik met Fransen heb gedaan was het motto, dek je rug want er steekt zo een mes in, dus dat pas ik dan toe op dit soort uitspraken. Zoals ik zei, chargerend, maar het is ook alleen mijn interpretatie, ik claim niet de waarheid in pacht te hebben.

Dat Nederland ook niet snel een eigen renner zal betrappen heb je helaas denk ik gelijk in, maar wij organiseren geen Tour, dus onze laksheid/oogkleppen voor de vergrijpen van landgenoten heeft minder publiciteit en gevolgen dan frans chauvenisme.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_59384018
Maar goed ik las laatst dat in ik meen Olympias Tour de afgelopen jaren helemaal niet gecontroleerd is. Dat is ook wat dubieus.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  zaterdag 14 juni 2008 @ 12:37:38 #254
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59385515
Overigens is Boonen betrapt door een out of competition controle van de staat uit. (de Vlaamse Gemeenschap in dit geval) , dat soort controles bestaan in Nederland zelfs doodgewoon niet.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_59390495
In Nederland zijn er dus wel degelijk veel renners geschorst geweest op vermeend dopinggebruik, door onbeholpenheid en procedurefouten zijn er ook veel zaken geseponeerd. Alle begin is moeilijk gold ook voor de KNWU. Momenteel worden er zo'n 300 controles gedaan. kosten ¤ 450,- per controle.
janneman
  donderdag 19 juni 2008 @ 11:56:32 #256
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_59514109
quote:
Op zaterdag 14 juni 2008 11:03 schreef du_ke het volgende:
Maar goed ik las laatst dat in ik meen Olympias Tour de afgelopen jaren helemaal niet gecontroleerd is. Dat is ook wat dubieus.
Nu ook in de Ster Elektrotoer gewoon geen controles, de UCI-commissarissen hopen dat er vandaag bij een aankomst in België misschien wel eens wordt gecontroleerd (aangezien bij wedstrijden van dit niveau het initiatief voor controles vanuit de lokale wielerbond moet komen, niet de UCI).

Ik blijf erbij, als er al eens Nederlandse profs worden gepakt, dan is het vrijwel altijd in het buitenland. Ieder groot wielerland heeft al één of meerdere lokale dopingschandalen gehad, behalve eentje. Ik geloof niet meer in toeval, ze zijn gewoon te laks.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_59518380
Deze wedstrijd is ingedeeld in categorie B. dan beslist de KNWU in dit geval dus of er controles komen of niet en niet de UCI . Kan zijn dat de Belgische bond dat vandaag wel doet.
pi_59518432
quote:
No doping controls in Ster Elektrotoer
There were no doping controls at the first two days of the Ster Elektrotoer, according to Belgian Sportwereld, much to the peloton's surprise. Even the UCI race jury was surprised. "I see the soigneurs all look at me funny when I tell them that there are not anti-doping controls," said Dutch UCI commissaire Jan van Gestel.

"The UCI has an A list and a B list of races. The Ster Elektrotoer is on the B list," he explained. "That means it is up to the national federation to ask for doping controls. Maybe their Belgian colleagues will be in action Thursday when the race arrives there in La Gileppe?"

According to the UCI's rules, "If the UCI decides not to conduct any Testing at an International Event, the National Anti-Doping Organisation for the country where the event takes place, may initiate and conduct such Testing in coordination with and with the approval of the UCI or, if the UCI withholds its approval, with the approval of WADA. In such cases, Doping Control shall be governed by the anti-doping rules of that National Anti-Doping Organisation."
pi_59522980
Belachelijk
  donderdag 19 juni 2008 @ 20:42:48 #260
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59529095
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 14:20 schreef Bartoli het volgende:
Deze wedstrijd is ingedeeld in categorie B. dan beslist de KNWU in dit geval dus of er controles komen of niet en niet de UCI . Kan zijn dat de Belgische bond dat vandaag wel doet.
In België heb je zelfs 2 instanties die kunnen komen controleren. De KBWB en de Vlaamse/Waalse gemeenschap die elk bij gelijk welke sportmanifestatie op hun grondgebied ook kunnen opduiken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_59660946
quote:
ProTour-ploegen zetten UCI voor het blok
De 18 ploegen uit de ProTour willen dat de UCI de competitie hervormt. Zij hebben de internationale wielerunie dan ook gevraagd de huidige vorm te herzien.

Met een mondeling akkoord hebben ze onderling afgesproken hun ProTour-licentie voorlopig niet te verlengen. De ploegen vinden dat zij hiervoor te veel geld moeten betalen in verhouding met het startrecht in slechts enkele belangrijke wedstrijden. Ook ziet de meerderheid verplichte deelname aan wedstrijden in Australië, China en Rusland niet zitten.

De teams hebben de UCI het compromis voorgesteld dat minimaal 75% van alle ProTour-teams zal deelnemen aan die wedstrijden. Daarnaast hebben zij van de Tour-organisatie de toezegging gekregen dat in 2009 en 2010 deel te mogen nemen aan de Tour, op voorwaarde dat zij niet betrokken raken bij een dopingaffaire.

Wanneer de UCI niet aan de voorstellen mee wil werken, overwegen de ploegen om de nationale bonden als autoriteit in de wielersport te erkennen en de UCI hiermee buitenspel te zetten.
http://www.wielrensite.nl/nieuws/8082
  woensdag 25 juni 2008 @ 00:54:13 #262
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59666562
De UCI staat maw voor de keuze: het einde van de Pro Tour of het einde van de UCI zelf ... Goede zaak allicht dit ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 25 juni 2008 @ 12:14:47 #263
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59672995
Tja, nu het aantal grote ploegen afneemt door gebrek aan nieuwe sponsors neemt de macht van de overgebleven topploegen toe denk ik.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 25 juni 2008 @ 21:56:24 #264
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59688677
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 12:14 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Tja, nu het aantal grote ploegen afneemt door gebrek aan nieuwe sponsors neemt de macht van de overgebleven topploegen toe denk ik.
Er zijn nog altijd meer dan genoeg nieuwe sponsors te vinden hoor. Maar bedrijven willen "rendement" halen natuurlijk. Als co-sponsor van een grote ploeg vind je dat niet. En de investering om een hoofdsponsorschap van zo'n ploeg te doen waarbij je 30 man moet contracteren die op alle vlakken kunnen meespelen willen er zoveel niet doen.

Maar dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Geef mij maar terug zoals vroeger een 15 tal grote ploegen in elke koers die aangevuld worden met 5 a 8 "kleinere" ploegen die dan ook vol voor die lokale koersen gaan ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 25 juni 2008 @ 22:00:51 #265
56724 Wombcat
rent wiel
pi_59688852
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 21:56 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Er zijn nog altijd meer dan genoeg nieuwe sponsors te vinden hoor. Maar bedrijven willen "rendement" halen natuurlijk. Als co-sponsor van een grote ploeg vind je dat niet. En de investering om een hoofdsponsorschap van zo'n ploeg te doen waarbij je 30 man moet contracteren die op alle vlakken kunnen meespelen willen er zoveel niet doen.

Maar dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Geef mij maar terug zoals vroeger een 15 tal grote ploegen in elke koers die aangevuld worden met 5 a 8 "kleinere" ploegen die dan ook vol voor die lokale koersen gaan ...
Idd.

Voor een hoop sponsoren is Rusland of China ook niet zo interessant als markt natuurlijk. Dan krijg je dat alleen de echt grote bedrijven die wereldwijd belangen hebben nog een ploeg op kunnen zetten, en dan wordt het lastig sponsoren te vinden.
in a crowd you lose humanity
  donderdag 26 juni 2008 @ 11:32:44 #266
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59700612
Ik bedoelde dus het 'gebrek' aan hoofdsponsoren die geinteresserd zijn in wereldwijd fietsen, en daarvoor een hele grote zak met geld willen neerleggen....zou het ook prima vinden als er bijvoorbeeld 1 of 2 Nederlandse ploegen bijkwamen die niet 30 renners contracteren, maar bijvoorbeeld 15-20 renners hebben, en zich dan vooral richten op de voorjaars/najaarsklassiekers, of de grote ronden. Zonder grote hoofdsponsor maar met drie of meer grote sponsoren om het budget rond te krijgen. De tijden van en Panasonic, en Kwantumhallen/Superconfex/Buckler, en PDM en Transvermij tegelijk als ploeg komen niet snel terug. Maar meer specialisatie van ploegen hoeft helemaal niet slecht te zijn.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  zondag 6 juli 2008 @ 21:36:03 #267
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59934794
"Het wielrennen is beter af zonder UCI"

zo 06/07/08 - Voormalig Tour-winnaar Greg LeMond spaart zijn kritiek op de UCI niet. Vooral het antidopingbeleid van de UCI faalt volgens hem op alle gebied.

"Het wielrennen heeft de UCI niet meer nodig", zegt de Amerikaan die dit jaar op bezoek is in de Tour de France.

"De UCI doet niks anders dan stempels onder licenties zetten en wetten maken."

"De oplossing is simpel: de organisatoren en renners moeten hun eigen bond oprichten en de macht overnemen."

Volgens LeMond faalt de UCI vooral in zijn antidopingbeleid.

"Ik vind huidig voorzitter McQuaid een goeie kerel, maar er zitten nog te veel mensen in het UCI die een verleden van corruptie hebben."

"Na de zaak-Festina was alles zogezegd opgelost. Maar intussen duikt elk jaar wel weer een nieuw schandaal op."


"Lemond weet niet wat hij zegt"


Pat McQuaid, voorzitter van de Intenationale Wielerunie (UCI), is niet gelukkig met de uitspraken van Lemond.

"LeMond praat weer over iets waar hij geen verstand van heeft, maar dat verrast me niet."

"Wat LeMond zegt, doet er eigenlijk niet toe."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 6 juli 2008 @ 22:20:01 #268
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59936494
Bedoelt Mc Kwaak eigenlijk, dat Lemonnd omdat hij uit het 'dope' tijdperk komt, geen recht van spreke heeft?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_59941090
Volgens LeMond faalt de UCI vooral in zijn antidopingbeleid
en weg met de UCI en leve de wilde bond?
Of wil de ASO misschien de nieuwe UCI worden? Ik denk het niet.
janneman
  maandag 7 juli 2008 @ 22:13:59 #270
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_59959099
de UCI zou zich veel meer moeten concentreren op oa het anti-dopingbeleid ipv op het willen organiseren van wedstrijden ed ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 8 juli 2008 @ 11:48:28 #271
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59967999
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 22:00 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Idd.

Voor een hoop sponsoren is Rusland of China ook niet zo interessant als markt natuurlijk. Dan krijg je dat alleen de echt grote bedrijven die wereldwijd belangen hebben nog een ploeg op kunnen zetten, en dan wordt het lastig sponsoren te vinden.
Je krijgt dat meer teams doen als Cofidis, gewoon kijken waar heeft m'n sponsor belangen? In 'klasiek' wielereuropa? Dan zeggen we toch lekker dag Pro tour...als Frans team zijn ze natuurlijk vrij zeker van een uitnodiging voor de tour, dat scheelt wel in de beslissing.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_60125055
quote:
Wielerploegen stappen uit ProTour
PAU - Alle grote wielerploegen stappen uit de ProTour, de cyclus van topwedstrijden van de internationale wielrenunie UCI. De teams maakten dat dinsdag tijdens de rustdag van de Ronde van Frankrijk in een gezamenlijke verklaring bekend.

,,Unaniem is besloten de ProTour-licentie voor 2009 niet te vernieuwen'', valt in de verklaring te lezen. De ProTour startte in 2005 onder auspiciën van de UCI. Het gaf de teams de garantie van een startplek in de grote wedstrijden. De aanhoudende ruzie tussen de organisatoren van de drie grote wielerronden (Tour de France, Vuelta Espaa en Giro d'Italia) en de UCI heeft de laatste seizoenen voor een devaluatie van de ProTour gezorgd.

Niet definitief
Volgens Harold Knebel, directeur van de Rabobankploeg, is het geen definitief 'nee' tegen de ProTour, het kindje van de internationale wielerunie. ,,De achttien ProTourploegen hebben bij de UCI en de organisatoren van wedstrijden een voorstel neergelegd voor de toekomst, waarmee de UCI niet wil instemmen. Daardoor hebben wij nu gezegd: Het is ons menens, wij vragen de nieuwe licentie niet aan.''

De ploegen hebben een voorstel ingediend voor een ProTour-nieuwe stijl. De organisatoren hebben het plan inmiddels omarmd. ,,Het houdt in dat de achttien grote teams twee jaar startrecht krijgen in alle grote wedstrijden, waarna een selectiecommissie in het leven wordt geroepen die vanaf dan gaat bepalen welke ploeg mag starten.''

Objectieve criteria
Die commissie zal volgens Knebel uit afgevaardigden van alle partijen bestaan. ,,Daar zitten de organisatoren, de ploegen en de UCI in. Zij hanteren objectieve criteria, zoals het biologisch paspoort. Er moet bovendien een onafhankelijke en regelgevende organisatie komen die dopingcontroles uitvoert, zie daar de nieuwe rol voor de UCI.''

De ploeg van Astana mag dit jaar ondanks een nieuw management niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk vanwege de dopingperikelen van vorig jaar. ,,De onzekerheid die de ploegen hebben gehad over tourdeelname is heel slecht, ook voor potentiële nieuwe sponsors. De teams zijn te lang speelbal geweest tussen twee vechtende partijen.'' Mocht de UCI toch meegaan in het voorstel, dan kan volgens Knebel de ProTour een keurmerk voor wielerploegen blijven.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 17:36:29 #273
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60125108
Dat ze bij de UCI nog altijd denken dat ze dat soort voorstellen naast zich neer kunnen leggen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_60125737
Mcquad zijn antwoord:

“We’ll deal with that according to the regulations. They face exclusion from the international federation.”

hij maakt zich met de dag meer belachelijk
  dinsdag 15 juli 2008 @ 18:19:51 #275
56724 Wombcat
rent wiel
pi_60125984
McQuaid
in a crowd you lose humanity
pi_60126225
Dit begint steeds meer te lijken op de F1 oorlog van 20 jaar geleden (FISA-FOCA)
Zo wordt UCI een leeg omhulsel met vetbetaalde postjes, maar zonder teams ....
  dinsdag 15 juli 2008 @ 19:52:01 #277
198904 Tizitl
Militant pacifist
pi_60128127
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 18:08 schreef Bartoli het volgende:
Mcquad zijn antwoord:

“We’ll deal with that according to the regulations. They face exclusion from the international federation.”

hij maakt zich met de dag meer belachelijk
Tsja maar hij kan wel dreigen met bijvoorbeeld uitsluiting van de olympische spelen en hij is er gestoord genoeg voor....

Hopelijk zijn we snel van die hele uci af, corrupte zooi is het.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 19:58:46 #278
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_60128312
Als McQuaid alle profs (of iig. alle toppers) gaat uitsluiten van de Spelen om een onderling dispuut, dan denk ik toch dat hij dit aan het IOC mag komen uitleggen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 20:36:21 #279
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60129196
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 19:58 schreef SaintOfKillers het volgende:
Als McQuaid alle profs (of iig. alle toppers) gaat uitsluiten van de Spelen om een onderling dispuut, dan denk ik toch dat hij dit aan het IOC mag komen uitleggen.
Bij het IOC zit toch net de oorzaak van alle malaise in het organisatiecomité van de Spelen ? (Heintje)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 15 juli 2008 @ 20:51:33 #280
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_60129558
Als de team echt aan het langste eind trekken zie ik het nog gebeuren dat het gedaan is met het zero tolerance anti-dopingbeleid.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_60130262
Wie er wint maakt me niet uit, ik vind het belangrijk dat de teams een eenheid vormen. En zo ver is he gelukkig nu. Uiteindelijk hebben zij het laatste woord.
pi_60131114
hij kan wel dreigen met uitsluiting voor de OS maar denk je nu echt dat daar een hond van wakker ligt? tuurlijk niet want de OS is nu ook weer niet de belangrijkste koers.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 22:33:48 #283
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_60132403
Toch niet te geloven dat de ploegen zich zo makkelijk voor het karretje van ASO laten spannen. Natuurlijk gaat de UCI niet akkoord als de ploegen met een lijst eisen van ASO komt aanzetten.

Ik vermoed dat het ongeveer zo is gegaan:

ASO, RCS en Unipublic: "Als jullie niet uit de ProTour stappen, dan rijden jullie volgend jaar geen koersen van ons. Tenzij de UCI akkoord gaat met al onze eisen, en de ProTour de facto van ons is."
Ploegen (buigen zo diep mogelijk): "Ja, meesters, ja. Uw wil is wet."

ASO kon toch alles al maken, met alleen maar jaknikkende ploegen, dit is het gevolg. De ASO die het wielrennen gaat bepalen.

En uiteraard is er nu geen eenheid binnen de ploegen. Het is een schijneenheid. Zodra de eerste topploeg opeens niet welkom in een koers, blijft er van die zogenaamde consensus geen zak over natuurlijk.

En denkt nu iedereen dat als een selectiecommissie bepaalt dat een bepaalde ploeg de Tour mag rijden en ASO die ploeg absoluut niet wil dat ASO dan zwicht? Kom nou toch, we hebben het hier wel over de organisatie die zo'n beetje alle afspraken die over het toelaten van ploegen met de ProTour waren gemaakt uiterst makkelijk schond. Niks "laatste woord".

[ Bericht 2% gewijzigd door Zelva op 15-07-2008 22:43:53 ]
  dinsdag 15 juli 2008 @ 23:33:19 #284
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60133988
Ik heb nog altijd liever dat de ASO het wielrennen gaat bepalen dan dat de UCI in de vorm van Heintje en McQuaid dat doet ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_60135621
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 23:33 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik heb nog altijd liever dat de ASO het wielrennen gaat bepalen dan dat de UCI in de vorm van Heintje en McQuaid dat doet ...
Ik ook
pi_60138601
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 23:33 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik heb nog altijd liever dat de ASO het wielrennen gaat bepalen dan dat de UCI in de vorm van Heintje en McQuaid dat doet ...
Je bent niet de enige. Al is de ASO natuurlijk ook niet alles.

Ik vond trouwens het eisenpakket voorgelegt aan de UCI best goed. 18 teams die in de grote wedstrijden startrecht krijgen voor komende 2 jaar en daarna een selectiecommissie. Ik zou alleen graag promotie/degredatiesysteem willen zien tussen een hoogste divisie en divisie daaronder (Bv nu: Protour en Pro-Continental).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_60139979
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 23:33 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik heb nog altijd liever dat de ASO het wielrennen gaat bepalen dan dat de UCI in de vorm van Heintje en McQuaid dat doet ...
Wie weet valt het wielrennen wel van pissebed in kakkebed. Wie zal het weten? We praten nu alleen over de bovenlaag van de wielersport en die wordt natuurlijk beheerst door het geld. Daar kan geen enkele sportbond tegenop. De UCI heeft met beperkte middelen zijn [dikke]nek uitgestoken en dat lijkt nu mislukt. SCHANDE? ......Waarom niet uithuilen en opnieuw beginnen? Een aparte ASO profbond kan ook niet zonder de UCI achterban.
janneman
pi_60140463
Promotie/degradatie is niks in het wielrennen, er is totaal geen continueit in de ploegen. Sponsors haken vaak af (zeker zonder de zekerheid van de grote koersen te rijden) waardoor topploegen opeens verdwijnen, terwijl aan de andere kant nieuwe topploegen vanuit het niets worden gelanceerd.
pi_60552312
quote:
Aimabel vindt de één, rücksichtslos vindt de ander

Hein Verbruggen is een graag geziene gast in China. Als voorzitter van de evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité beval hij in 2001 Peking aan voor de organisatie van de Zomerspelen die vrijdag van start gaan.

En als voorzitter van de coördinatiecommissie werpt hij zich sindsdien op als pleitbezorger van China. Zoals hij als voorzitter van de UCI altijd de omvang van de dopingproblematiek in het wielrennen bagatelliseerde, zo wuift hij ook de slechte mensenrechtensituatie in China weg. De verhalen over martelingen, heropvoedingskampen en gedwongen huisuitzettingen passen immers niet in zijn missie om van Peking 2008 de beste Spelen aller tijden te maken. En daarom beticht hij Amnesty International ervan dat het de mensen vals voorlicht en de Spelen alleen maar gebruikt om reclame voor zichzelf te maken.

Na de Olympische Spelen stopt Verbruggen als sportbestuurder, maar in 33 jaar tijd heeft hij velen tegen zich in het harnas gejaagd. Even verbazingwekkend als bewonderenswaardig kwam hij er altijd mee weg. Hoe heeft hij, zoon uit een Helmonds arbeidersgezin, kunnen uitgroeien tot een van de invloedrijkste sportbobo's ter wereld? Want dat is hij.

"Ik ben een strateeg, een pragmaticus", typeerde hij zichzelf eens. "Dat is me op Nijenrode met de paplepel ingegoten." Verbruggen had al jong door dat een opleiding aan het gerenommeerde instituut hem ver zou kunnen brengen. Maar de toelatingscommissie vond zijn schoolresultaten aan de magere kant en wees hem af. Verbruggen liet het er niet bij zitten en schreef een brief aan FransJozef van Thiel, toentertijd voorzitter van de Tweede Kamer en bestuurslid van Nijenrode. Die raakte overtuigd en Verbruggen kreeg zijn beurs.

Vijf jaar na zijn afstuderen en een carrière als verkoopmanager bij de Belgische zuivelfabrikant Carnation zat hij tegenover Theo Leenders, marketingdirecteur van Mars in Veghel. De Vughtenaar herinnert zich dat sollicitatiegesprek nog goed. "Hij was net als ik Nijenrodiaan en dat sprak me wel aan. Bovendien zochten we iemand die de Belgische markt kende, want daar wilden we uitbreiden. En Hein woonde in België. In Nederland kenden we net een paar jaar commercials op tv en dat was voor ons een goede bron om te adverteren. Maar België had dat niet. Toen kwam Hein met het idee om een wielerploeg te gaan sponsoren." Mars kon instappen bij Flandria. Dankzij de getalenteerde neoprofs Joop Zoetemelk en Roger de Vlaeminck werd het geld snel terugverdiend.

Verbruggen wilde vroeger ook renner worden, maar zijn moeder vond dat te gevaarlijk. Leenders staat er niet van te kijken dat zijn voormalige marketingmanager het zo ver gebracht heeft. " Hij heeft een enorme dadendrang, is buitengewoon kundig en hij profileert zich sterk. Toen ik hem vele jaren later, tijdens de Olympische Spelen van 1992, weer sprak, was hij inmiddels voorzitter van de UCI. Aan alles merkte ik dat hij een grote autoriteit had. Ik ben er trots op wat hij bereikt heeft" , zegt Leenders, wiens zoon overigens een van de organisatoren van de Champions League is.

Peter Heerkens leerde als verslaggever van het Haarlems Dagblad Verbruggen in de jaren zeventig kennen en volgde hem tot hij in 1984 voorzitter werd van de FICP, de profsectie van de UCI. Verbruggen werkte zich in die jaren dus aardig op en volgens Heerkens vooral omdat hij zo'n goede netwerker is. "Naast zijn zakelijke instinct heeft hij uitstekende contactuele eigenschappen. Hij is charmant en heeft een brede belangstelling. En hij voelt altijd goed aan wat journalisten belangrijk vinden. Hij verstaat ook de kunst om nadrukkelijk aanwezig te zijn, wat door sommige mensen ook wel eens als hinderlijk ervaren kan worden. " Niet door Heerkens. Eens per twee jaar treft de gepensioneerde journalist Verbruggen op een reünie van mensen die in de jaren zestig en zeventig in de wielersport zaten. "We stemmen de datum altijd af met Hein, want hij hecht aan die bijeenkomsten."

Een charmante, vakkundige man dus, die Hein Verbruggen. Maar op zijn pad naar de top heeft hij wel de vijanden aaneengeregen. In de wielerwereld is er niemand die nooit ruzie met hem heeft gehad, durft zelfs KNWU-voorzitter Joop Atsma, een protégé van Verbruggen, te stellen. "Hein is niet geschikt voor de politiek. Hij is een rasonderhandelaar, maar een politicus moet ook iedereen meekrijgen, mensen kunnen overtuigen en rekening houden met de grootst mogelijke minderheid. Dat doet hij liever niet", zei hij in 2005 in de Volkskrant.

Anderen waren ongenuanceerder. De Spaanse ploegleider Carrasco zei eens: "Verbruggen is een gek of een dictator die zal eindigen als Saddam Hoessein." Sylvia Schenk, voormalig voorzitter van de Duitse wielerbond en lid van het hoofdbestuur van de UCI, deponeerde vele klachten bij de ethische commissie van de UCI en werd vervolgens door Verbruggen voor het gerecht gedaagd. Angelo Zomegnan, de baas van de Ronde van Italië, zei het drie jaar geleden in de Volkskrant treffend: "Met Verbruggen is het slecht ruzie maken. Hij vertelt niet altijd de waarheid, maar hij liegt ook niet. Hij manipuleert." Omdat hem maar één doel voor ogen staat: de sport vermarkten. "De wielersport is een frituur die een restaurant moet worden", liet Verbruggen zich eind jaren tachtig ontvallen. Omdat er veel terrein braak lag - en de UCI niet meer dan een amateuristisch bondje was - kon hij zich razendsnel opwerken. In hoog tempo kweekte hij vijanden, maar hij wilde nou eenmaal af van de combines, de verstarde tradities en de macht van de organisatoren. En daar verslikte hij zich volgens Zomegnan. "Verbruggen is een topmanager, iemand die begrijpt dat tijden veranderen. Maar hij bekijkt alles met een commerciële blik. Maar sport is niet alleen marketing, en fietsen al helemaal niet. Je kunt niet iets wat al honderd jaar goed gaat achteloos aan de kant schuiven omdat jij denkt dat op een andere manier sneller geld kan worden verdiend."

Verbruggen kreeg het deksel op zijn neus toen hij in 2005 met de ProTour op de proppen kwam. Het moest de afsluiting vormen van zijn hervorming van de wielersport. De twintig beste ploegen kregen de garantie dat ze mochten starten in dertig topwedstrijden, maar dat ging de organisatoren van de drie grote rondes (Frankrijk, Italië en Spanje) te ver. Zij wilden zelf bepalen welke ploegen ze uitnodigden en deden de ProTour in de ban. Tijdens de afgelopen Tour de France werd het geesteskindje van Verbruggen definitief de nek omgedraaid. De ploegen stapten collectief uit de ProTour en daarmee ondermijnden ze het gezag van de UCI.

Die zware nederlaag en al zijn vijanden ten spijt is Hein Verbruggen nog altijd een van de meest invloedrijke sportbestuurders ter wereld. Als voorzitter van de coördinatiecommissie is hij verantwoordelijk voor een ordentelijk verloop van de Olympische Spelen komende weken in China en als zodanig duldt hij in rang alleen IOC-voorzitter Jacques Rogge en Fifa-president Sepp Blatter boven zich. Dat heeft hij in beginsel aan één man te danken, Juan Antonio Samaranch, tot het aantreden van Rogge de machtigste aller sportbestuurders. De voormalige IOC-preses was een groot voorvechter van de commercialisering van de sport en vond daarom in marketingboy Verbruggen een gelijkgestemde. De Spanjaard noemde hem als UCI-voorzitter zelfs 'een van de bekwaamste voorzitters in de wereld'.

Ontegenzeggelijk heeft Verbruggen grote resultaten geboekt. Om het wielrennen te verlossen van het achterhaalde systeem van kopmannen en knechten ontwierp hij, analoog aan het tennis, een puntensysteem waar de UCI-ranking uit voortvloeide. En hij introduceerde de wereldbekercyclus, maakte zich hard voor de mondialisering van zijn sport, zorgde ervoor dat vanaf 1996 ook de profrenners aan de Olympische Spelen meedoen en hij sloot begin jaren negentig een tv-contract met ISL, dat ook de marketing deed voor het IOC, het voetbal en de atletiek. Dat leverde vele miljoenen op voor de wielersport. In 1995 zei hij in het Eindhovens Dagblad: "Het is leuk om de macht te hebben. Je hebt de mogelijkheid om iets te veranderen, bepaalde objectieven te realiseren."

Toch moesten altijd anderen hem aansporen om te klimmen op de bestuurlijke ladder. Eddy Beugels, een van de renners van de Mars-Flandria-wielerploeg en later voorzitter van de rennersvakbond AICPRO, adviseerde hem in de profsectie van de KNWU zitting te nemen. En zo geschiedde het. De FICP vroeg hem zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de UCI. En Verbruggen vond dat een goed plan. En over zijn kandidatuur voor het IOC zei hij in 1995: " Ik ben geen man voor een verkiezingscampagne. Dat vind ik gênant. Ik wist al maanden dat Samaranch me zou voordragen, maar ik heb het niemand verteld, zelfs mijn vrouw niet." "Ach, het is net wielrennen", zei hij in 1991 over zijn succesvolle carrière als bestuurder. "Sommige renners proberen tien keer te demarreren, maar worden steeds teruggepakt, andere hebben het geluk dat ze op het goede moment gaan. Ik was er zo een, denk ik. Ik zat altijd in de goede ontsnapping."


Negen boude uitspraken

"Laurent Fignon is een opgebrande renner die zijn frustraties moet afreageren. Een gevaarlijke gek."

(1991)

- " Voor mij is doping een marketingprobleem, geen gezondheidsprobleem."

(de Volkskrant, 17 oktober 1992)

- "Wat me geweldig irriteert is dat in de sport blijkbaar geen topprestatie meer kan worden geleverd zonder dat daarbij gebruikgemaakt zou worden van allerlei tovermiddeltjes. Dat vind ik een onzindelijke reactie die voorbijgaat aan de energie die in de training en een uitgekiende begeleiding wordt gestopt. Het seizoen is volledig verpest door een theoretische discussie over epo."

(Vrij Nederland, 30 april 1994). In het peloton werd in die tijd gestructureerd epo gebruikt.

- "Ik acht Samaranch buitengewoon hoog. Over zijn fascistische achtergrond oordeel ik niet. Ik ben de man alleen maar in de sport tegengekomen."

(Vrij Nederland, 30 april 1994)

- Tegen Sylvia Schenk, lid van het hoofdbestuur van de UCI, zei hij ooit: "Dit is een mannenwereld, je past je maar aan."

- Over Michael Rasmussen, die in 2007 uit de Tour de France werd gezet: " Hij heeft weliswaar twee controles gemist, maar hij heeft daarnaast wel out-of-competitioncontroles gehad die negatief uitvielen. Hij verdient daarmee het voordeel van de twijfel. Waar haalt men, en dan met name de Franse pers, de euvele moed vandaan om hem zo aan te pakken. Er worden in de sport honderden van dat soort controles gemist."

(ANP, 25 juli 2007)

- "We moeten een ProTour maken, maar in godsnaam zonder de Tour. Want met de Tour kom je nergens. De Tour is een zwak product. "

(de Volkskrant, 1 september 2007)

- " Anderhalf miljoen mensen die in Peking voor de Spelen hun huizen uit moeten? Onzin, het zijn er wel een paar, maar dat bestaat bij ons ook."

(Nederlands Dagblad, 7 januari 2008)

- Over Jacco Verhaeren, technisch directeur van de zwembond, nadat die het IOC opriep een kritisch geluid te laten horen over de mensenrechten in China: "Dat is popiejopiegedrag van zomaar een zwemtrainertje."

(februari 2008)


Carrière van Hein Verbruggen

1941: geboren op 21 juni in Helmond als Hendricus Wilhelmus Bernardus Verbruggen.

1964: afgestudeerd aan Instituut Nijenrode (toen nog geen universiteit). 1964: sales manager bij Carnation, een Belgisch zuivelbedrijf.

1969: als marketingadviseur bij Mars wordt hij verantwoordelijk voor het budget van de Mars-Flandria-wielerploeg en zo rolt hij in de sport.

1975: begint als zelfstandig business consultant.

Hij adviseert bedrijven op het gebied van marketing en internationale contacten.

1975: wordt lid van de commissie beroepsrennen van de KNWU en bekleedt daarna nog diverse andere commissiefuncties bij de wielerbond.

1979: Nederlandse vertegenwoordiger bij FICP, de profsectie van de UCI.

1982: vice-voorzitter van de FICP.

1984: voorzitter van de FICP.

1991-2005: voorzitter UCI.

1996-heden: IOC-lid (met onderbreking van vijf maanden in 2005 en 2006, nadat hij zijn voorzitterschap van de UCI had neergelegd).

1999: vice-voorzitter van GAISF, de organisatie die de internationale evenementenkalender maakt en honderd internationale sportbonden vertegenwoordigt en de onderlinge communicatie bevordert.

1999-2002: bestuurslid van WADA, het wereld anti-doping agentschap.

2001: voorzitter van de evaluatiecommissie én van de coördinatiecommissie voor de Olympische Spelen van Peking.

2004: waarnemend voorzitter GAISF (sinds 2007 voorzitter).

2005: erevoorzitter UCI en vice-voorzitter UCI (alleen omdat hij anders zijn werk voor het IOC niet kon afmaken).

2006: voor acht jaar herbenoemd als IOC-lid. "Maar zo lang blijf ik niet zitten. Na de Olympische Spelen is het mooi geweest." Als voorzitter van de coördinatiecommissie zal hij in 2009 nog de evaluatie voor het IOC doen.
Bron: Brabants Dagblad
  maandag 4 augustus 2008 @ 16:32:50 #290
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_60552478
Verbruggen is gewoon een neo-con van de sportpolitiek
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_60598296
Even wat gedachtenspinsels.

Tijdens de Tour zei Pat McQuaid dat het wielrennen moet mondialiseren omdat het op de nominatie gestaan zou hebben om van de Olympische Spelen geschrapt te worden (nu heb ik daarvan al zoiets van "so what", maar dat terzijde).
Nu las ik laast ergens dat Jacques Rogge had gezegd dat er geen enkele risico bestond dat het wielrennen van de Olympische Spelen zou verdwijnen.
Pat McQuaid die weer onzin aan het praten is?

Verder zat ik me af te vragen wat de UCI de wielerploegen überhaupt te bieden heeft. Idee van de Protour was dat alle groten ploegen in alle grote(re) wedstrijden starten. Nu is er volgens mij eigenijk maar één wedstrijd waar echte problemen komen, namelijk de Tour. In vrijwel alle andere werdstrijden kunnen namelijk genoeg ploegen starten om geen enkele grote ploeg uit te hoeven sluiten (klassiekers starten met ploegen van 8 man, dus vaak 22-24 ploegen, en er zijn altijd wel wat ploegen die er niet per se willen starten. Ik vermoed dat ze bij Euskatel b.v. niet echt zitten springen om de Ronde van Vlaanderen te rijden. En voor de andere grote rondes geldt eigenlijk dat iha er ook altijd wel wat ploegen niet echt veel zin (lijken) te hebben om te starten. Vóór de Protour waren deelnames van Rabobank en ONCE aan de Giro b.,v. vrij zeldzaam. Op het moment dat ze zich met een goed ploeg willen inschrijven, krijgen ze daar echt de kans wel. Iets soortgelijks geldt voor de kleine rondes). Kortom: waar het de ploegen om draait is dat ze in de Tour willen starten. Dat wil elke ploeg. En in alle andere wedstrijden kun je eigenlijk wel starten als je wilt.

Wat je dan als UCI zou moeten doen, is een vorm bedenken waardoor de grotere ploegen idd startrecht hadden. Dat hadden ze jarenlang met de FICP-ranglijst, maar die hebben ze weggegooid ten gunste van de Protour.

Idee van de Protour was om een soort F1 te gaan organiseren in het wielrennen (is door Verbruggen en McQuaid daar ook vaak mee vergeleken). Wat zie je in de F1? Een dominantie van een paar grote teams die budget hebben, en daaronder een stel kleinere teams die amper rond kunnen komen. Oorzaak? Gebrek aan sponsors die voldoende geld op tafel willen leggen?
Datzelfde zou je in een Protour ook zien imo. Er zijn nou eenmaal weinig bedrijven die mondiaal actief zijn én veel geld in sport willen stoppen. Welk bedrijf heeft nou belangen in Australië, VS, Rusland, China én alle grote Europese landen. Dat zijn er verdomde weinig.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 6 augustus 2008 @ 18:26:51 #292
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60605775
Als het aan figuren als Hein Verbrugghen lag dan reden we de wedstrijden zelfs nog allemaal op gesloten circuits waar ze inkomgelden kunnen vragen aan de toeschouwers en overal reclame-boarding kunnen zetten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_60606162
DAnkzij de protour zijn er veel kleinere rittenkoersen enorm gestegen in populariteit en deelnemersveld. Het id was dus ook niet zo slecht, en ik denk veel beter dan een chauvinistische groepering die te pas en ten onpas ploegen deelname gaat weigeren. (Iets wat enorm nefast is voor de sponsers).
pi_60913518
quote:
Oude wereldbeker vervangt Pro-Tour

De UCI ProTour houdt vanaf volgend seizoen op te bestaan. De Internationale Wielerunie maakt morgen tijdens een persconferentie die gepland staat om 05.00 uur (Nederlandse tijd), bekend dat de oude wereldbeker weer in ere hersteld zal worden. De UCI geeft hiermee toe aan de wens van de nationale wielerbonden, die niet wilden dat de grote ronden in de ProTour betrokken werden.

Als deze plannen doorgevoerd worden, zal er vanaf volgend jaar een nieuw klassement opgemaakt kunnen worden met de renners die het best presteerden in tien klassiekers. Tussen de jaren 1989 en 2004 was dit ook al zo. De laatste winnaar van de wereldbeker was Paolo Bettini.

De wereldbeker bestond destijds uit tien wedstrijden: Milaan-San Remo, De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Kampioenschap van Hamburg (Vattenfall Cyclassics), Clasica San Sebastian, Het Kampioenschap van Zürich, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije.
  maandag 18 augustus 2008 @ 00:54:14 #295
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60913599
Zo, de UCI heeft gecapituleerd. Het zou tijd worden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 18 augustus 2008 @ 00:55:03 #296
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_60913607
Wat ik trouwens wel niet slecht zou vinden is dat ze naast de "wereldbeker" ook nog een gelijkaardig klassement zouden opzetten met alle grote en middelgrote rondewedstrijden erin.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 18 augustus 2008 @ 07:29:47 #297
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_60915606
Jaaaa, dat wordt leuk met hele hordes mensen die in meerdere klassiekers überhaupt nooit van start mogen gaan.



Dat wordt dus een klassement van niets. Dat zou net zoiets zijn als dat een coureur uit de Formule 1 maar een kwart van de wedstrijden mag rijden.

Snap sowieso de mensen niet die denken dat nu alle problemen opgelost zijn en de glorietijd weer begint. Juist niet, met het klappen van de ProTour krijgen we tot in lengte van dagen gezeur over ploegen en renners die in belangrijke koersen niet mogen starten.

De ploegen en renners hebben door hun buigbeleid voor onder andere ASO daar zelf voor gezorgd. Ik voorspel dat op de lange duur dit catostrofaal voor het wielrennen zal blijken te zijn. Je ziet het nu al steeds vaker: zelfs topploegen als Gerolsteiner kunnen geen sponsor meer vinden. Logisch ook, welke geldschieter is er nu geïnteresseerd in een sport waarbij je gesponsorde ploeg bij geen enkele koers, ik herhaal geen enkele koers startzekerheid heeft. Het is theoretisch zelfs mogelijk dat je het hele jaar geen koers mag rijden. Geen enkele andere sport is zo idioot om daar zelf voor te kiezen. Het potentieel aan sponsoren neemt daardoor enorm af.

Vroeger leverde wielrennen een hoop goedkope, en gegarandeerde exposure op. Geen een sponsor die het voor elkaar gekregen heeft om de naam van een voetbalteam te claimen bijvoorbeeld. Bij wielrennen is het heel makkelijk. De renners en ploegen hebben er echter zonder slag of stoot, liggend aan de voeten van ASO en consorten, er zelf voor gezorgd dat alle macht nu bij de organisatoren ligt. Sponsoren zitten niet te wachten op willekeur van organisatoren, zeker niet als deze organisaties ook nog eens honderd procent commercieel zijn en dus ook hun eigen (conflicterende) sponsorbelangen hebben.

Je hoeft alleen maar met een realistische blik naar de zaak Unibet.com te kijken om te weten wat dat in kan houden.
  maandag 18 augustus 2008 @ 09:22:46 #298
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_60916501
Hetzelfde systeem werd tot 4 jaar terug ook toegepast en in de 16 jaar dat het liep, gaf het hoegenaamd geen problemen en was er ook geen reden om het te vervangen, dus ik weet niet waarop dat doemscenario is gebaseerd.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 18 augustus 2008 @ 09:28:59 #299
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_60916587
de wereldbeker
pi_60917059
Het Kampioenschap van Zürich komt dan ook weer terug?
pi_61879609
Heintje heeft ontslag genomen.

Nieuw topic is (op dit moment) niet nodig toch? Kan wel in het centrale wielrentopic lijkt me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')