abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_60825110
ik heb niet gechecked, maar Discogs heeft altijd veel scans
  Moderator donderdag 14 augustus 2008 @ 14:14:22 #202
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_60825443
Ik had Double Fantasy gekocht, onder het mom van: ik wil wel weer eens iets ouds kopen. Ik vond het dubbel niks.

De nummers van Yoko zijn slappe wave-aftreksels (alleen de eerste is redelijk te noemen) en die van John Lennon is middelmatige AOR, met uitzondering van de nummers die ook al op de best-ofs te vinden zijn als Just like starting over, Beautiful boy en Watching the wheels. Een beetje jammer eik.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 22:59:41 #203
117367 Lekkere_Kwal
Onnozele koekenbakker
pi_61075141
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 13:10 schreef hello_goodbye het volgende:
Weet iemand of er ergens ook scans online staan van AL het artwork van The Beatles LP's? Dus scans van de officiele covers én achterkanten? En binnenkanten, als daar sprake van is? Ik kan me voorstellen dat die ergens zijn, maar kan ze nergens vinden... Het gaat dus wel om het originele artwork en niet dat van de CD's.
Op Bootlegzone.com staan alleen lo-res scans van het officiële artwork ivm copyright issues. Echter een aantal bootleggers zoals Dr. Ebbetts en Purple Chick (jou wel bekend waarschijnlijk) proberen het originele artwork zo goed mogelijk over te nemen en daar staan wél hi-res scans van op de voorgenoemde website.
pi_61080768
INderdaad, die zijn me wel bekend. En die heb ik ook al (geprint en al voor m'n complete Ebbetts collectie op cd! ), maar a. ik zoek ze nog groter en b. de achterkanten van Ebbetts zijn anders qua formaat en dus niet goed te printen op de achterkant. Maar ik ben ondertussen aan het kijken naar tweedehands lp's: da's een stuk duurder maar wel veel leuker.
pi_61241426
Zo, ik ben de laatste tijd aardig in The Beatles mood. Nog geeneens dat ik zoveel meer muziek van hen beluister, maar ik koop van alles en nog wat van ze.

Zo heb ik bij De Slegte twee boeken gekocht, de Nederlandse versie van Shout! (met de knullige titel 'De definitieve biografie': Shout! staat nog geeneens op de cover!) en een (vind ik zelf) prachtig boek van The Daily Mail (een groot formaat en dik full color fotoboek met ladingen foto's die ik niet ken en lekker korte teksten daarbij: echt zo'n heerlijk bladerboek!).

Nog leuker zijn de twee cd- boxen die ik op de kop heb weten te tikken via eBay: de singles box (alle 22 UK singles van The Beatles op cd, in de echte singles uitvoeringen (dus het merendeel in prachtig mono!), wel met fake hoesjes jammergenoeg) en de EP box (alle 14 (of zo) UK ep's, nu MET 'echte' hoesjes, dus reproducties van de originelen op cd formaat). In Nederland zijn die als je er moeite voor doet te koop voor iets van 120 en 100 euro, maar via eBay heb ik ze te pakken weten te krijgen voor 50 en 60 euro! Goeie deal dus! Leuk om te hebben!

Nu wil ik nog de Blue box te pakken zien te krijgen: dus alle UK lp's in die bekende blauwe box. Op eBay vis ik steeds achter het net, jammergenoeg. En ik wil eigenlijk ook de UK versie hebben omdat daarin de normale PPM-cover zit (en niet die Bovema-jubileumversie). Mocht iemand die box toevallig thuis hebben staan en er vanaf willen... let me know...!
pi_61241673
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 11:21 schreef hello_goodbye het volgende:
een (vind ik zelf) prachtig boek van The Daily Mail (een groot formaat en dik full color fotoboek met ladingen foto's die ik niet ken en lekker korte teksten daarbij: echt zo'n heerlijk bladerboek!).
hoe heet dit boek?
pi_61254121
Had ik beter meteen kunnen zeggen, natuurlijk. Het boek heet 'Then there was music The Beatles' door Tim Hill. OP de cover staat The Beatles groot en dat Then there was music heel klein erboven als een soort header.

Gekke is dat ik er eigenlijk niets over kan vinden op internet...! Ja, een paar entries van bibliotheken en een korte review zonder plaatje, maar da's alles...! Heel vreemd eigenlijk, want ik vind het best een mooi uitgevoerd boek. (Ik heb wel zo mijn twijfels over de juistheid van diverse bijschriften, maar het is gewoon een leuk boek om door te bladeren.) Kost trouwens 25 euro (ja, zelfs bij de De Slegte!). Ik heb het trouwens bij al bij vier Slegte's gezien, dus ze hebben de buit eerlijk verdeeld.

EDIT:
O, ik heb meer info gevonden via het zoeken op de uitgever. Nou ja, meer info... in ieder geval kan je hier de cover zien. Sommige sites gebruiken de lange onderkop in de titel...

[ Bericht 8% gewijzigd door hello_goodbye op 30-08-2008 22:13:41 ]
pi_61254233
was vanmiddag bij Libris, daar hadden ze hem niet
toen heb ik maar Het Plaatjesboek van Leo Blokhuis gekocht (o.a. leuk stuk over Lady Madonna)

binnenkort maar even naar De Slegte dan

[ Bericht 7% gewijzigd door Ruud op 30-08-2008 22:25:08 (link toegevoegd) ]
pi_61254312
Ja, ik denk dat 'ie in Nederland echt alleen maar bij De Slegte ligt! Het is (voor alle duidelijkheid) dus wel een Engels boek! Nogmaals, ik vind 'm erg leuk en was erg verrast toen ik 'm zag liggen! Ook wel verbaasd dat ik 'm niet kende eigenlijk. Groot formaat, zo'n 450 pagina's dik (vanaf pagina 385 of zo gaat het nog wat over de solojaren en is er een discography en dat soort info): alles stopt bij Love in 2006, alhoewel er nog wel net in staat dat Paul in 2007 bij EMI is vertrokken. Maar het merendeel gaat (gelukkig) over The Beatles in de sixties. Met ladingen foto's, ook van tickets en posters en blaadjes en andere memoriablia. Ja, leuk boek.

EDIT:
De foto's zijn trouwens allemaal van The Daily Mail, dus het zijn wel echt persfoto's (The Beatles buiten op straat, bij persconferenties, bij openingen en dat soort werk) dus verwacht geen studiofoto's en zo van de Beatles zelf...

[ Bericht 32% gewijzigd door hello_goodbye op 30-08-2008 22:34:11 ]
pi_61254740
klinkt goed, zeker even aanschaffen

krijg jij provisie per verkocht boek ofzo?
pi_61254879
Hehehe, nee, ik krijg er niets voor.

En nu maar hopen dat het boek je niet tegenvalt... (Ik heb het stukje over de foto's van The Daily Mail al even toegevoegd om eventueel te hoog gespannen verwachtingen weer te temperen... )
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 23:54:52 #212
135316 phish852
Tiocfaidh ár Lá
pi_61256544
Zag de naam Leo Blokhuis komen en moest denken aan één van zijn bijdragen op zijn eigen weblog.

Het gaat over de broer van Paul McCartney die ook muziek maakt, zijn mensen hier bekend mee? Peter Michael McCartney alias Mike McGear.?
Hier een link naar het stuk.

Vooral dat op zijn eerste solo album Paul McCartney en zijn complete groep Wings de begeleidingsband vormt was voor mij nieuw (nu moet ik zeggen dat ik me nog niet zolang verdiep in de Wingsperiode, maar dat terzijde)

Verder een leuke en interessante blog!
Last.FM
Everybody seems to think I'm lazy
I don't mind, I think they're crazzy
pi_61377897
En ja hoor, daar gaan we weer: nieuwe vooraankondiging van geremasterde heruitgaves van al het Beatlesmateriaal! Interessant: "Two albums, Rubber Soul and Revolver, will be available in three mixes, mono, original stereo and the 1987 stereo rebalances. No 5.1 mixes are planned for any of the albums." Dus we krijgen sowieso mono én stereoversies van alles (nou ja, van alles wat ooit in mono is uitgegeven). Daar ben ik wel blij mee. Als het echt doorgaat... Maar goed, het staat op de cover van Mojo, dus...! 5.1 versies interesseren me niet omdat die teveel zullen afwijken van het origineel. Ik wil gewoon het origineel maar dan in perfecte staat en geen herinterpretaties van een nieuwerwetse producer... !

pi_61387381
Is dit ooit gepost?
The Beatles Photo Sessions
http://www.nemsworld.com/beatles/
pi_61388210
Niet eerder gezien: leuke link!
pi_61424048
Ik heb net het artikel over de remasters in Mojo gelezen en deze keer zijn het niet gewoon geruchten: ze hebben daadwerkelijk 10 nummers van The white album gehoord in geremasterde staat! En ze vonden het prachtig! Ze konden realtime switchen tussen de remasters en de cd's van 1987 en ze zeiden dat het was alsof de cd's vanachter een glazen plaat kwamen (of was het iets over 'onder water'...), Het was in ieder geval een hele verbetering! Veel meer detail etc. Da's volgens voor het eerst dat ik ECHT nieuws heb gelezen over de remasters! De verwachting is dat ze in 2009 uitgebracht worden (ze willen zich niet haasten om met de kerst klaar te zijn).
pi_61424097
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 12:27 schreef hello_goodbye het volgende:
Ik heb net het artikel over de remasters in Mojo gelezen en deze keer zijn het niet gewoon geruchten: ze hebben daadwerkelijk 10 nummers van The white album gehoord in geremasterde staat! En ze vonden het prachtig! Ze konden realtime switchen tussen de remasters en de cd's van 1987 en ze zeiden dat het was alsof de cd's vanachter een glazen plaat kwamen (of was het iets over 'onder water'...), Het was in ieder geval een hele verbetering! Veel meer detail etc. Da's volgens voor het eerst dat ik ECHT nieuws heb gelezen over de remasters! De verwachting is dat ze in 2009 uitgebracht worden (ze willen zich niet haasten om met de kerst klaar te zijn).
Wow, dit geeft me iig weer goede hoop
pi_61424941
Ja, dit is het eerste 'bewijs' dat ik over de remasters heb gelezen! Tot nu toe waren het toch altijd geruchten, maar ze hebben nu daadwerkelijk naar de remasters geluisterd: dat verzin je niet en dat is geen gerucht, maar echt! Ik ben errrrrug enthousiast, moet ik zeggen!

Vandaag kwam bij mij trouwens de cd-box met EP's binnen: erg leuk! Al met al is het een mooie dag!

Ben trouwens ook erg benieuwd naar de verpakkingen van de remasters: ik hoop echt dat ze de originelen gaan kopieren, dus incl. achterkanten etc. etc.: de huidige cd-verpakkingen zijn waardeloos...
pi_61430877
Het volledige artikel:

We'd been promised it for three years, the entire Beatles catalogue digitally remastered. Then, out of the blue, MOJO was invited to Abbey Road for a playback of 10 newly restored White Album tracks!

Mat Snow listened in.

Sat at the very spot where, 40 years before, George Martin watched the greatest band in the world record Revolution, MOJO feels privileged to be among the first, outside the inner circle, to sample what Fabs fans have been waiting on for a very long time: The Beatles, as The Beatles intended.
As a taster for the eagerly awaited digital remastering project -which has been underway for three years and long predates The Beatles' iTunes deal announced in March -we're in Abbey Road's Studio 3 listening to 10 remastered White Album songs.

And how do they sound? Better even than we'd hoped. You can hear every thread in the musical fabric -the nuances of Macca's tour de force vocal on Helter Skelter, his tolling bass on Dear Prudence and, eeriest of all, John Lennon singing Happiness Is A Warm Gun as if he's sitting right next you, right now, rather than his whole lifespan ago. The Continuing Story Of Bungalow Bill, While My Guitar Gently Weeps, Martha My Dear, Don't Pass Me By, I Will and Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey all pass the audition too, with an immediacy, intimacy and freshness that, until now has lain half-hidden beneath the patina of old-school digital remastering and even older school master-disc cutting. For today's playback, stereo remastering engineer Guy Massey has synchronised the remasters with the original 1987 CD masters, allowing us to flip between the two. It's like we've been hearing them under glass all these years.

The remastering project has gone back to every UK studio album release plus Past Masters, the Yellow Submarine Soundtrack and the US Magical Mystery Tour (but not, alas, Live At The Hollywood Bowl), and applied state-of-the-art digital technology to the most scrupulous principles of musical restoration. Compared to the 5.1 remix of the earlier Yellow Submarine Songtrack and Love projects, EMI's special project co-ordinator Allan Rouse cautions us to expect "subtlety". But it is the subtle details that make all the difference. Since the original CD remasters were issued two decades ago, audiophiles have complained that they lacked warmth and definition compared to the vinyl. The CDs sold extremely well, but EMI, Apple, Paul, Ringo, Yoko Ono and Olivia Harrison have come to share the view that Beatles' fans deserve better. CD remastering of canonical catalogues like Dylan, the Stones, Hendrix and Led Zeppelin showed the way. Honouring the band's original creative decisions, this isn't The Beatles remixed in 5.1; it's The Beatles in their original stereo mix -with a twist. In 1987, George Martin remixed the stereo Help! and Rubber Soul for CD to mitigate the primitive voices-to-the-left, instruments-to-the-right sound first used. The new versions of those albums keep Martin's 1987 rebalancing. But Beatlists will want those original left-and-right mixes spruced up too so (subject to EMI's confirmation) they'll be released separately, as well as every mono mix. Remastering is a process of numerous micro-decisions, and remastering The Beatles, Rouse says, is as complex an application of technology, historical knowledge and human sympathy to a sacred object as restoring a Rembrandt. Even the task of digitising the original tapes required locating precisely compatible tape machines that have been obsolete for years. Rouse managed a small team of remastering engineers working in pairs so that each decision concerning EQ levels and removing clicks and pops could be properly debated. The biggest issue the team faced was bass. EMI's 1960s technical team was highly trained but extremely cautious; their cutting engineers feared too much bass would jolt the stylus out of its groove. The new remasters restore the intended, recorded bottom end. Massey has never heard any response from Paul, Ringo, Yoko and Olivia other than a unanimous thumbs-up.

So when can we all judge for ourselves? Off the record, 2009. Apple/EMI aren't going to bodge the packaging for the sake of a bumper Christmas. As to whether the new CD releases will coincide with their appearance as digital downloads on iTunes, no-one is yet saying. Guy Massey reflects on his three year labour: "It's testament to how good the songs are that I'm still not bored with them, not even when they come on the radio at home," he chuckles. "It's been an honour."
pi_61433133
quote:
Op donderdag 4 september 2008 22:17 schreef warpozio het volgende:
Is dit ooit gepost?
The Beatles Photo Sessions
http://www.nemsworld.com/beatles/
  zondag 7 september 2008 @ 02:37:34 #221
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_61441240
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 18:03 schreef hello_goodbye het volgende:
Het volledige artikel:

We'd been promised it for three years, the entire Beatles catalogue digitally remastered. Then, out of the blue, MOJO was invited to Abbey Road for a playback of 10 newly restored White Album tracks!
Dat klinkt heel erg goed. Ik ben benieuwd en kan niet wachten
pi_61652124
Iemand wil schijnbaar op een eenvoudige manier aandacht en geld verdienen:
quote:
Yoko Ono en Macca verdrietig om schokkend Lennon-boek

John Lennon wilde het doen met Paul McCartney en hij fantaseerde over seks met zijn moeder. Het zijn enkele van de schokkende stellingen die in een nieuwe biografie over de vermoorde Beatle John Lennon staan. Lennons weduwe Yoko Ono en Paul McCartney betreuren dat ze ooit aan het boek hebben meegewerkt. Auteur Philip Norman interviewde Yoko en Macca, maar de twee hadden op dat moment geen idee wat het uiteindelijke resultaat zou zijn. Zowel Ono als McCartney zijn naar verluidt woedend om wat Norman heeft gepubliceerd. Ze verleenden hun medewerking omdat Norman een gerespecteerd Beatles-schrijver was, maar deze titel is hij nu kwijt. 'Zowel Paul McCartney als Yoko Ono zijn erg verdrietig door de biografie', zegt een vriend van Lennons weduwe aan de Britse pers. Het omstreden boek van Philip Norman John Lennon - de definitieve biografie komt op 1oktober ook in ons land uit. (red)
Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=OC20EFA0

Triest
pi_61665066
quote:
Paul McCartney negeert doodsbedreigingen

Paul gaat het optreden verzorgen ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de staat Israël en daar is niet iedereen even blij mee. De zanger was ronduit geschokt toen hij hoorde dat haatprediker Omar Bakri hem een "vijand van alle moslims" noemde vanwege zijn toezegging om tijdens het concert op te treden. "De vriend van onze vijand is onze vijand. We hebben zogenaamde 'opofferingsoperaties' en die mensen zullen niet lijdzaam toekijken hoe hij deelneemt aan de viering van onze onderdrukkers. Als zijn leven hem dierbaar is, kan meneer McCartney beter wegblijven uit Israël", verklaarde Bakri vanuit Libanon.

Paul laat zich niet stoppen door de dreigementen: "Verscheidene politieke organisaties hebben me gevraagd om hier niet te komen optreden. Ik doe mijn zin, ik heb veel vrienden die Israël steunen", vertelde de ex-Beatle op de Israëlische televisie. Het zal wellicht ook geruststellend voor de zanger zijn dat zijn beveiliging bestaat uit gewapende geheimagenten, "Iedereen die iets tegen McCartney probeert te ondernemen zal Allah vroeger tegenkomen dan hem lief is", laat een bron weten.

Het Friendship First concert vindt eind september plaats.
Bron: http://www.telegraaf.nl/p(...)sbedreigingen__.html

Wat een nieuws toch vandaag
pi_61668755
Wat moet die toch ook met die kolonisten. Dat krijg je als je je met dit soort zaken bemoeit al ga je maar een concert spelen, te veel politiek bij betrokken.

Waanzin trouwens, dat boek.
pi_61670137
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 10:36 schreef emokid het volgende:
Wat moet die toch ook met die kolonisten. Dat krijg je als je je met dit soort zaken bemoeit al ga je maar een concert spelen, te veel politiek bij betrokken.

Waanzin trouwens, dat boek.
Of je het nu wel of niet eens bent met de politiek van Israël is natuurlijk geen reden om iemand met de dood te bedreiging. Laat hem zijn mening hebben, vrijheid van meningsuiting enzo (al zullen de mensen die hem bedreigen daar nog nooit van gehoord hebben). Voor de Israëlische Macca- en Beatles-fans is het gewoon geweldig dat Paul daar eindelijk een concert geeft, nu alleen nog een keertje naar Nederland komen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')