abonnement Unibet Coolblue
pi_56753649


Birthdate: 6-Apr-87
Birthplace: The Hague, The Netherlands
Residence: The Hague, The Netherlands
Height: 6'3'' (190 cm)
Weight: 158 lbs (71 kg)
Plays: Right-handed
Turned Pro: 2005
Coach: Jos Koemans and Dennis Schenk

Current ATP Ranking - Singles: 90
Career High ATP Ranking - Singles: 90 (4-Feb-08)
Current ATP Race - Singles: 32
Current Stanford ATP Doubles Ranking: 193
Career High Stanford ATP Doubles Ranking: 134 (30-Jul-07)
quote:
De man die geen twijfel kent
Door PIM SEDEE
ALMERE - Drie jaar was Robin Haase, toen al bleek dat hij aanleg had voor tennis. In de Duitse plaats Hamm, waar het gezin Haase woonde, gooiden vriendinnen van zijn zus tennisballen naar hem. Het jochie sloeg ze soepeltjes terug met zijn racket. Alle ballen belandden precies in de handen van de werpsters.

,,Eigenlijk,’’ zegt Haase droogjes na zijn training in een Almeerse indoorhal, ,,wist ik vanaf dat moment dat ik een wereldtopper in het tennis wilde worden.’’

Hij is nu 17 jaar ouder en op weg dat doel te bereiken. Haase mag zich de beste tennisser van Nederland noemen en staat 90ste op de wereldranglijst.

De Hagenaar ontwikkelt zich snel. In 2005 bereikte hij de finale van het juniorentoernooi op Wimbledon. Vorig jaar won hij in Rotterdam voor het eerst een wedstrijd op een ATP-toernooi. Sindsdien heeft hij verscheidene spelers van naam afgetroefd.

Haase lepelt wat van zijn slachtoffers op: ,,Tomas Berdych (huidige nummer 10 op de wereldranglijst), Marcos Baghdatis (17), Ivo Karlovic (23) – ik heb ze allemaal verslagen.’’

Vorige maand was hij in de eerste ronde van de Australian Open te sterk voor Ivan Ljubicic, die in 2006 derde stond op de wereldranglijst.

,,Als je van één speler wint die hoger staat op de ATP-ranglijst, kun je nog denken dat je boven jezelf bent uitgestegen. Ik heb echter een aantal van die jongens naar huis gestuurd. Die overwinningen hebben mij de bevestiging gegeven dat ik het hoogste niveau aankan.’’

Hij ziet zichzelf als een topspeler, maar nog niet als een wereldtopper. Dat ben je naar zijn mening pas als je in de top-30 staat. Haase is er stellig van overtuigd dat hij daarin terechtkomt. ,,Sommige tennissers hebben een plafond,’’ zegt hij. ,,Die weten dat ze niet verder zullen komen. Ik heb geen idee waar mijn grens ligt. Ik weet niet of ik wel een plafond heb,’’ voegt hij er gekscherend aan toe.

Op de vraag of hij wel eens twijfelt over zijn capaciteiten, antwoordt Haase meteen en luid ‘nee’. ,,Vanaf mijn vijfde, het moment dat ik voor het eerst tenniswedstrijden mocht spelen, ben ik altijd goed geweest. Het probleem was dat ik vroeger een kleine krullenbol was. Langere tegenstanders sloegen mij helemaal weg. Als ik eenmaal gegroeid ben, dan win ik van ze, dacht ik.’’

De groeispurt kwam - Haase is nu 1,90 meter - en zijn talent openbaarde zich. ,,Ik heb me als junior steeds met de besten kunnen meten, bijvoorbeeld op Wimbledon, waar ik de finale haalde. Nu heb ik geen enkele reden meer om niet zelfverzekerd te zijn. Ik ben pas 20 jaar en sta bij de eerste 100 van de wereld. Ik lig voor op schema, veel andere talenten zijn ouder als ze dat bereiken. Oké, Novak Djokovic heeft op jongere leeftijd de top gehaald, maar hij is sinds zijn veertiende niet meer naar school gegaan en heeft zich sindsdien volledig op tennis kunnen richten. Ik heb mijn vwo afgemaakt.

,,Ik vond het trouwens irritant hoe Djokovic en zijn familie zich tijdens de Australian Open gedroegen. Die emotie hoeft van mij niet. Als de moeder van Djokovic tijdens een toernooi jarig is, zal hij dat voortdurend uitdragen. Ik stuur in dat geval een kaartje naar huis, schrijf erop ‘gefeliciteerd mam’, bel haar misschien even en speel verder.’’

Hij heeft een uitgesproken mening. Michaëlla Krajicek wordt tegenwoordig begeleid door alleen een fitnesstrainer, de Zuid-Afrikaan Allistair McCaw. Robin Haase heeft er een opinie over en houdt deze niet voor zich.

,,Misa mag best weten dat ik het gek vind dat zij geen specifieke tennistrainer meer heeft. Ik ben er over aan het nadenken om net als zij een vaste begeleider voor het fysieke werk te nemen, maar zal er altijd een tenniscoach naast houden.’’

Over vrouwentennis zegt hij: ,,Die speelsters gunnen elkaar niets. Ik heb gehoord dat ze van de WTA geen iPods meer mogen dragen tijdens toernooien. Ze zetten namelijk altijd dat ding op en zeggen niets meer tegen elkaar. Mannen zijn gezelliger, hebben naast de baan lol samen, drinken soms een biertje.’’

Hij is een tennisser zonder twijfel. Ook in het leven naast de sport is hij zeker van zichzelf. Op de middelbare school koos Haase naast zijn tennisverplichtingen voor het zwaarste, exacte, vakkenpakket. Hij voltooide zijn schooltijd glansrijk.

Hij praat zelfverzekerd over de liefde. Haase is na een relatie met een oudere vriendin weer vrijgezel. ,,Maar als ik iemand leuk vind dan ga ik er voor,’’ benadrukt hij. ,,Ik ben niet het type dat het nog verprutst als een vrouw op mij valt en ik op haar.’’

Haase neemt een hap van een broodje kaas en glimlacht. Hij beseft dat hij zichzelf vol bravoure heeft gepresenteerd. Daarom zegt hij snel: ,,Tennissen gaat me aardig af, maar voetballen kan ik niet. Een balletje hooghouden lukt wel en ik kan een pass geven, maar iemand uitspelen zit er voor mij niet in.’’

Als tennisser heeft hij ook zwakke punten, erkent hij. Al moet Haase even nadenken voordat hij er één kan opnoemen. ,,Ik beheers alle onderdelen van het spel, ben vrij allround. Ik kan bovendien op elke ondergrond uit de voeten.

,,Misschien dat mijn slice-slag beter kan, maar als ik echt moet slicen dan gaat het overigens meestal prima.’’

Dat hij, ondanks zijn positieve toekomstvisie, een lange weg te gaan heeft om daadwerkelijk de wereldtop te bereiken, bleek vorig jaar bij de US Open. In de eerste ronde trof Haase Djokovic. Die veegde de Nederlander in anderhalf uur van de baan.

Zulke nederlagen brengen hem niet aan het wankelen. Haase heeft voor zichzelf een pad uitgestippeld. Aan het einde van dit seizoen hoopt hij in de top-50 te staan, een jaar later wil hij bij de beste 30 spelers ter wereld horen.

Ver komen op een Grand Slam-toernooi is een ander doel dat Haase zichzelf heeft gesteld. Vanzelfsprekend volgde hij de zegereeks van Fransman Jo-Wilfried Tsonga bij de afgelopen Australian Open, die pas in de eindstrijd werd gestuit door Djokovic.

Haase, stoïcijns: ,,Wat Tsonga heeft bereikt, moet ik ook kunnen.’’
Vol vertrouwen . Hopelijk een mooi resultaat in Rotterdam komende week.
pi_56773949
Haas FTW !!! TVP
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_56789103
quote:
ATP Rotterdam: Haase loot Murray, Sluiter tegen Llodra

Robin Haase is voor zijn eerste ronde-partij in het ABN AMRO World Tennis Tournament gekoppeld aan de als zesde geplaatste Andy Murray, die morgen de finale in Marseille nog moet spelen.

Haase, die afgelopen week in de tweede ronde van het challenger-toernooi in Bergamo (Ita) verloor van Fabrice Santoro, en Murray speelden nooit eerder tegen elkaar. Wel speelde de Hagenaar vorig jaar in de Davis Cup tegen de broer van Andy, Jamie Murray
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
  zondag 17 februari 2008 @ 13:26:04 #4
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_56789582
Hmm dat wordt een mooie pot.
Murray mag hij helemaal weg tikken. irritant mannetje

Hij speelt de finale in Marseille dus zal wel een beetje moe zijn.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_56792338
Toch vind ik het eng om mn geld op Haase te zetten !
Maar denk dat de kans groot is dat AM zich ook gaat afmelden
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_56813399
Gaat ie niet halen. Jammer.
pi_56816719
Zeer moeilijk loting, hopelijk kan hij dit keer weer stunten, wat die al vaker dit jaar heeft gedaan.
pi_56860608
Murray was een eitje.
pi_56863881
Respect, had ik niet verwacht.
pi_56865108
heb net de samenvatting gezien bij de nos, hij speelde zeer goed, hij heeft gewonnen met 7-5-6-3. Zeer mooie overwinning van Haase op een top 10 speler.
pi_56866371
Fantastisch
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
pi_56866606
Geweldige prestatie. Mooi ook dat commentaar: "ik kan nog veel beter".
pi_56866984
Zeer nette prestatie van Haase.
pi_56873307
Check nu.nl
quote:
ROTTERDAM - Robin Haase snapt weinig van de hoge eisen die sportkoepel NOCNSF voor tennissers stelt om te mogen meedoen aan de Olympische Spelen.

Volgens de regels van de internationale bond ITF heeft Haase aan een plek bij de eerste tachtig op de wereldranglijst voldoende.

Volgens de Nederlandse eis moet hij de achtste finales van een grandslam of de kwartfinale op een toernooi uit de Masters Serie halen om in Peking te mogen meedoen.

Eigenwijs

"Het NOCNSF is weer lekker eigenwijs", aldus Haase, die momenteel de 94e plaats bezet op de wereldranglijst.

"Ik heb ook nog steeds alleen een B-status, dat is toch wel heel apart als je bij de beste honderd tennissers van de wereld hoort."

Conflict

Vier jaar geleden was er een conflict rond de deelname van Raemon Sluiter aan de Olympische Spelen in Athene. Van de ITF mocht hij wel deelnemen, maar NOCNSF vond van niet.

Sluiter besloot uiteindelijk zelf maar niet naar Athene te gaan omdat het tennis van de Spelen dreigde te worden teruggetrokken.

Haase zou er nu ook weer een zaak van kunnen maken, maar hij heeft vooralsnog geen zin daar energie in te steken.

Onnodig

"Dat vind ik onnodig. Ik ben daar ook niet mee bezig. Over vier jaar zijn er weer Spelen en ik kan dan misschien wel voor een medaille gaan."

"Maar het blijft wel raar, omdat Rogier Wassen in het dubbel wel mag en nu niemand heeft om met hem mee te gaan."
Heel raar dit inderdaad. Voor een echte topper zijn de eisen misschien niet zo superhoog, maar idioot is het wel dat je beste speler van je land, die al meerdere top-20 spelers heeft verslagen wellicht niet naar de Spelen kan.

Ook lullig voor Rogier trouwens.
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_56873858
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 22:54 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Check nu.nl
[..]

Heel raar dit inderdaad. Voor een echte topper zijn de eisen misschien niet zo superhoog, maar idioot is het wel dat je beste speler van je land, die al meerdere top-20 spelers heeft verslagen wellicht niet naar de Spelen kan.

Ook lullig voor Rogier trouwens.
Nog zoiets kroms: hij krijgt minder financiele steun omdat hij top-100 staat en twijfelt daardoor of hij wel met een fysieke trainer zal gaan werken (die overigens eerder met Martin werkte ). Kijk eens naar landen als Frankrijk of Groot-Brittannie, daar krijgen de toppers alles wat ze wensen...
pi_56874241
Morgenavond om 19.30 tegen Berrer. Zou ook moeten kunnen zou je zeggen.
sig verwijderd door FA
pi_56878043
quote:
Murray: 'Haase wordt waarschijnlijk top50-speler'

--------------------------------------------------------------------------------
Datum: 20-feb-2008 14:57

"Robin Haase wordt waarschijnlijk een topvijftig-speler." Dat zei Andy Murray woensdag na zijn nederlaag tegen de Nederlander op het ABN AMRO-toernooi. "Hij heeft een goede service en beweegt goed voor iemand met zijn lengte. Hij nam veel risico op mijn tweede service en dat is lastig om tegen te spelen." Murray was over zichzelf minder tevreden.

"Het was niet best. Vooral mijn returns liepen niet", aldus de Brit. "De banen waren ook een stuk langzamer dan vorige week in Marseille. Dat is geen excuus , want ik heb genoeg tijd gehad om hier te trainen. Ik kan beter hier in de eerste ronde verliezen, dan bij een van de Grand Slam-toernooien."
All I need is for my man to live up to his role
Onwetendheid is zaligmakend (Nalby)

They gettin' grief
pi_56879815
Mensen ik heb nog 4 kaartjes over voor de finale van het ABN Amro tennis tournament, maar ik ga
vandaag op vakantie dus ik heb er niets aan!

Ik verkoop ze voor de gewone prijs die ik er ook voor heb betaald!! Dus ik wil er geen winst ofzo op maken...

Als iemand interesse hebt even mailen naar: jacky3006@hotmail.com
Het moet voor vandaag want ik ga vannacht op vakantie!! Dan kan ik ze nu nog snel op de bus doen..

Gr Jacky
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 21 februari 2008 @ 13:51:41 #19
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_56883651
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 17:53 schreef tennisboy het volgende:
heb net de samenvatting gezien bij de nos, hij speelde zeer goed, hij heeft gewonnen met 7-5-6-3. Zeer mooie overwinning van Haase op een top 10 speler.
Heb de gehele wedstrijd in Ahoy gezien en Haase was gister echt goed. Murray had gewoon geen antwoord op het geweld van Haase.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_56908662
Haase helaas net verloren van Lodra in 2 tybreeks.

Wie weet waar Haase volgende week speelt?
pi_56908722
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 16:29 schreef tennisboy het volgende:
Haase helaas net verloren van Lodra in 2 tybreeks.

Wie weet waar Haase volgende week speelt?
Erg jammer inderdaad, maar een klasse toernooi.

Robin speelt volgende week het ATP-toernooi van Zagreb, want kijkerdekijk:

Zagreb: (One of 2 SE Spots cleared)
OUT: Clement, Korolev, Pavel (and Ascione, Capdeville, Lu, Navarro, Pless, Qureshi, Ramirez Hidalgo, Jones from ALT)
IN: Roger-Vasselin, Haase, Cipolla, De Voest
NEXT: Gremelmayr, Gabashvili, Troicki, Kunitsyn, Granollers, Karanusic
pi_56909572
oke, dankjewel, hopelijk kan hij daar ook ver komen.
pi_56913497
Logisch toch (binnen het beleid van het NOC) dat Haase er als top 80 speler niet naar toe mag? Een zwemmer of een hardloper krijgt ook alleen maar zijn ticket als ie normaal gezien (minimaal) de halve finale moet kunnen halen. Dat je dan een keertje eerder moet laten zien bij de beste 16 van een top toernooi te raken is normaal. En om nou te zeggen dat het cruciaal voor de ontwikkeling van Haase is om naar de OS te gaan.....

Dat hij weinig financiele ondersteuning krijgt vind ik dan wel weer wat vreemd. Van het prijzengeld zal het voorlopig nog niet lukken, en dus hoort dat bij het NOC terecht te komen.
pi_56914245
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 20:26 schreef thijsdetweede het volgende:
Logisch toch (binnen het beleid van het NOC) dat Haase er als top 80 speler niet naar toe mag? Een zwemmer of een hardloper krijgt ook alleen maar zijn ticket als ie normaal gezien (minimaal) de halve finale moet kunnen halen. Dat je dan een keertje eerder moet laten zien bij de beste 16 van een top toernooi te raken is normaal. En om nou te zeggen dat het cruciaal voor de ontwikkeling van Haase is om naar de OS te gaan.....
Tennis is totaal niet te vergelijken met zwemmen, tennis ligt gewoon veel dichter bij elkaar. Nederland won in 2000 ook vanuit het relatieve niets een medaille bij het tennis.
pi_56918697
Uit het niets.... van alle gelegenheid duo's daar aanwezig waren boogert en oremans behoorlijk naar de spelen toe aan het werken geweest. Ze hebben knap gewonnen van de Australiers en zaten in de andere helft dan de Williams zusjes.

De kans dat iemand van buiten de top 50 (come backs en komeet-achtige sterren daargelaten) in de halve finale komt van een toernooi waar iedereen zijn zinnen op heeft gezet lijkt me niet gigantisch.

Overigens mogen Wassen en Haase best samen even bewijzen dat ze een goed duo zijn voor de Spelen, dat lijkt me prima haalbaar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')