abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 februari 2008 @ 18:27:18 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_56626380
quote:
Bijklussende overheid blijft bedrijven dwarszitten
MKB-Nederland vreest dat het kabinet de kwestie van de bijklussende overheid voor zich uit blijft schuiven. En dat terwijl het midden- en kleinbedrijf steen en been klaagt over de valse concurrentie door gemeentes en provincies.
Vandaag vergadert het kabinet over het voorstel van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken om het bedrijfsleven te behoeden voor oneerlijke concurrentie door overheden. Van der Hoeven wil daartoe de mededingingswet aanpassen. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken ligt echter dwars omdat de voorgestelde aanpassingen van de mededingingswet lokale overheden op extra kosten kan jagen en hun vrijheid inperkt.

'Het meningsverschil tussen het ministerie van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken is zo principieel dat het erg moeilijk zal zijn een compromis te vinden', aldus een woordvoerder van MKB-Nederland tegen Het Financieele Dagblad.

Aanpassingen
De voorgestelde aanpassingen van de mededingingswet voorzien in een aantal voorwaarden waaraan overheden die de particuliere markt betreden, zich moeten houden. Die voorwaarden zijn een verbod op kruissubsidies, administratieve en organisatorische scheiding van publieke en particuliere activiteiten, geen bevoordeling van overheidsinstellingen en een verbod op commercieel gebruik van publieke data. Door die voorwaarden op te nemen in de mededingingswet krijgt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de bevoegdheid om klachten te onderzoeken en overtredingen van overheden te bestraffen met een boete.

MKB-Nederland krijgt jaarlijks vele klachten van bedrijven die menen te zijn benadeeld door overheidsactiviteiten. Voorbeelden van klachten zijn een gemeentelijke tennisvereniging die een veel lagere erfpacht betaalt dan een commerciële tennisclub of een stadhuis dat goedkope galerieruimte aanbiedt.
Bron

Dus de overheid mag nog steeds via oneerlijk concurentie hardwerkende ondernemers naaien (sorry een ander woord heb ik er niet voor). Dit vind ik echt schandelijk!!!

Hier zou de politiek direct een eind aan moeten maken maar ja dat zal wel weer een tijd duren......

En dan maar klagen over het feit dat de nederlander niet wil ondernemen......

Maar kennen jullie voorbeelden uit jullie buurt waarbij de overheid op boven beschreven wijze hardwerkende ondernemers heeft dwars gezeten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 9 februari 2008 @ 19:28:40 #2
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_56627632
dat vroeg ik me ook af, de publieke omroep zal wel genoemd gaan worden
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 9 februari 2008 @ 20:08:19 #3
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_56628746
quote:
Voorbeelden van klachten zijn een gemeentelijke tennisvereniging die een veel lagere erfpacht betaalt dan een commerciële tennisclub of een stadhuis dat goedkope galerieruimte aanbiedt.
De vraag is nu natuurlijk waarom deze gemeente een tennis club opricht of galerieruimte aanbiedt... Ik kan maar 1 ding bedenken: populair doen! En de macht van de ambtenaar verder vergroten.... Lijkt me helemaal niet de bedoeling, en nu ik dit zo lees zou dit per direct verboden moeten worden!
censuur :O
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')