abonnement Unibet Coolblue
pi_56862151
Nou ik kom me ook maar eens melden.

We hebben een huis gekocht! 2-onder-1-kap jaren 30 woning met 400!!m² grond. De woning ziet er aan de buitenkant goed uit, maar van binnen moet er nog wel het 1 en ander gebeuren.
De levering staat op 1 juli of zoveel eerder als wij dat wensen.

Gisteren ons eigen huisje op internet gezet, zaterdag en maandag komen er al mensen kijken. Ze kunnen niet eerder dan zaterdag komen want we zijn nog wat kleine dingetjes aan t opknappen voor de verkoop.

Erg spannend allemaal en tegen de tijd dat we in het andere huis kunnen kan ik wel een klustopic beginnen denk ik
pi_56863887
Ik ben al een poos verhuisd (foto's volgen binnenkort) maar ik zoek nog goede gordijnen die geen licht doorlaten (er hangt een enorm felle lamp voor het raam). Nu had ik wel mooie gordijnen gevonden maar dat zou meteen E200,- kosten, en zoveel wil ik er eigenlijk niet aan uitgeven.

Heeft iemand een tip? (niet de HEMA want die hebben niet wat ik wil)
Raam is 2.20m breed en ongeveer 1.65m hoog.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_56864606
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 17:07 schreef Ewelina het volgende:
Heeft iemand een tip? (niet de HEMA want die hebben niet wat ik wil)
Raam is 2.20m breed en ongeveer 1.65m hoog.
Neem een verduisteringsgordijn (of desnoods 2 als 2.20 niet bestaat) kost geen drol bij de Ikea. Daar kun je dan mooie (niet verduisterende) gordijnen overheen kopen. En als je dat perse niet wilt dan kan elke gordijnenzaak ook niet verduisterende gordijnen wel verduisterend maken tegen uiteraard een x bedrag per meter.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_56865568
Ik meld me ook in het topic Wij mogen ons bijna eigenaren van een hoekhuis noemen, 115m2 woonoppervlakte en 233m2 perceeloppervlakte. Lekker ruime tuin (het is maar wat je gewend bent, ruim genoeg dus), voortuin en een ruime schuur

We hebben begin februari het voorlopig koopcontract getekend, vrijdag moet de financiering rond zijn (en hier hangt het even op, nja, de financiering niet opzich, maar de levensverzekering, er kwamen wat vragen voor onze huisarts en die moet op tijd reageren ). 13 maart staat de officiele overdracht gepland.

Er moet redelijk wat gebeuren. Er wordt een voorraadkast uit de woonkamer gesloopt, er komt een nieuwe keuken in, de badkamer wordt groter gemaakt (kleine slaapkamer erbij) en volledig gerenoveerd (grote stoomcabine, dubbele wasbak, inbouwtoilet en aaaallemaal nieuwe tegels gecombineerd met kiezelmatjes).

In de woonkamer liggen plavuizen, daar leggen we een houten vloer overheen (maar pas nadat de uitbouw geplaatst is, die is gepland in de zomervakantie), er komt een lambrisering in de gehele woonkamer.

Boven komt in de slaapkamers en overloop laminaat, en de zolder (7x5 maar met 2 schuine wanden) wordt onze slaapkamer. Daar wordt de CV kast weggewerkt in een geluidsdichte kast, vloerbedekking op de vloer en uiteraard worden in het gehele huis de muren gesausd.

In de tuin wordt de schutting een eindje naar achter geplaatst. Naast de schuur hebben wij nog een stukje grond van 4 bij 2,5 ongeveer waar nu de auto op geparkeerd kan worden of een carport gemaakt kan worden. Wij trekken dit gedeelte bij de tuin en willen een dubbele deur, zodat we de auto eventueel nog op dezelfde plaats kunnen parkeren (in de tuin dus). Vooralsnog wordt de auto gewoon voor de deur gezet.

Er komt een stukje gras in de tuin en heeel misschien een vijver, maar daar zijn we nog niet over uit. Mijn wederhelft heeft wel groene vingers, ik niet

Er staat ons nog een aardige klus te wachten. We beginnen met de keuken en badkamer. De keuken is er al, de rest heeft geen levertijd, dus we hopen die 2 dingen zo snel mogelijk af te krijgen, zodat we er vast in kunnen (om de kosten van huur van ons huidige huis te besparen) en dan zitten we meteen dichter op het vuur, zodat we eventueel wat langer door kunnen gaan.

Mijn pa helpt ons met de verbouwing van de keuken, badkamer en uitbouw (en eigenlijk alles ), laminaat leggen, vloerbedekking leggen, sauzen en lambrisering aanbrengen doen we zoveel mogelijk zelf. Heb niet geheel 2 linker handen, maar het straalt ook niet van me af dat ik een kind van een timmerman ben So to speak

Mocht er nog geld over zijn (I sincerely doubt it ), dan wil ik graag de ramen op de slaapkamer boven vervangen door dubbelglas. Anders wordt dat een klusje voor iets later

Door de uitbouw wordt de woonkamer + keuken bijna 50m2! Met 2 openslaande deuren de tuin in
pi_56867301
Zo, dat is nogal een lijst Colin!

Maar natuurlijk wel gefeliciteerd met jullie (bijna) huis en veel succes met de verbouwingen. Uiteraard ga ik ervan uit die te kunnen volgen in een eigen topic.....
pi_56869434
Nou.. gister het verlopig koop contract getekend.. nu kreeg ik vandaag te horen dat de bewoners een brief hebben gehad dat ze 8 weken hebben om te beginnen met de particuliere woning verbetering of er volgt een dwangsom..

Nou was de persoon bij de gemeente die daar over gaat vandaag niet aanwezig, dus ik ga morgen maar even bellen want ik zit er niet op te wachten zodra ik me sleutel krijg geijk een dwangsom heb

Ik wil wel doen wat de gemeente wilt, maar ik moet wel eerst nog offertes kunnen aanvragen enzo
pi_56875472
Ik heb een appartementje gevonden! Studiootje in Tilburg, ik ben zo gelukkig!

1 nadeel, de keukenkastjes zijn echt heel lelijk.. En nou vroeg ik me af.. Zijn er geen stickers te koop om ze op te leuken? Die ook makkelijk te verwijderen zijn?
pi_56877310
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 20:47 schreef wc-eend het volgende:
Nou.. gister het verlopig koop contract getekend.. nu kreeg ik vandaag te horen dat de bewoners een brief hebben gehad dat ze 8 weken hebben om te beginnen met de particuliere woning verbetering of er volgt een dwangsom..

Nou was de persoon bij de gemeente die daar over gaat vandaag niet aanwezig, dus ik ga morgen maar even bellen want ik zit er niet op te wachten zodra ik me sleutel krijg geijk een dwangsom heb

Ik wil wel doen wat de gemeente wilt, maar ik moet wel eerst nog offertes kunnen aanvragen enzo
Dat klinkt wel erg spannend wc-eend. Wat moet er precies aangepast worden dan dat de gemeente met zo'n dwangsom komt? Ik dacht eigenlijk dat dit huisje helemaal af was
pi_56878805
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 07:13 schreef Sleeve het volgende:

[..]

Dat klinkt wel erg spannend wc-eend. Wat moet er precies aangepast worden dan dat de gemeente met zo'n dwangsom komt? Ik dacht eigenlijk dat dit huisje helemaal af was
De woning valt in de gemeente onder een intensief beheer gebied, dus woningen die zo'n 70-80 jaar geleden gebouwd zijn maar vaak niks meer aan is gedaan. De voor en achtergevel moeten gedaan worden, plus er moet een heel klein stukje riool opnieuw gedaan worden en de kozijnen aan de voorgevels van de bovenburen.. Dit zijn ook al dingen waarvan ik wist dat ze moesten gebeuren..

Ik en de bovenburen zijn zeker van plan om er wat mee te doen, maar dan moet ik wel de tijd krijgen, en we kunnen bij de gemeente een lening afsluiten om dit te bewerkelijken, max 30.000 euro, 1,5% rente en een looptijd van 20 jaar.. dus dat is gewoon super gunstig.. en je hoeft pas aftebetalen als al het werk is gedaan.. en het geld wat je niet gebruikt geef je gewoon terug aan de gemeente waardoor de maandlasten ook minder worden..

Ik ga nu maar eens even bellen
pi_56878881
Nou ik heb gebeld

Ze laten de zaak gewoon liggen, dus zodra ik erin kom en gewoon offertes aanvraag en ook daadwerkelijk wat doe, dan is er geen probleem.. Wordt ik eigenaar en ik doe er niks mee.. dan komen er wel problemen
pi_56912310
Ik heb de foto's idd maar even bij photobucket ondergebracht, want dat ging niet goed...
Dit is dus de oude keuken:

dit moet het worden: ongeveer dan he

Ik wil de muren oud/engels groen verven.
De afzuigkap
en de kookplaat zijn al binnen ...het aanrechtblad is besteld
Nog 2 weken en dan gaan we slopen !
Ik waarschijnlijk al eerder want ik wil graag de scharnieren en handgreepjes redden...en ik geloof nou niet dat manlief daar voorzichtig mee gaat doen
pi_56915728
Hoe kan je dan een aanrechtblad bestellen ?
Dat moet toch worden ingemeten?

Of wordt het ter plekke op maat gemaakt?
Verder ziet het er veelbelovend uit zeg !

Zomaar wat vragen...
pi_56915824
haha..omdat ik nadat de keuken staat niet nog eens 5 weken wil wachten heb ik dat vast besteld.
Mijn vader mag dat inderdaad nog inkorten (heb het 5 cm te lang besteld)
Het wordt een L keuken, de lange kant komt tussen de muren, dus die kant zie je toch niet....
pi_56925876
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 15:01 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Dank je wel! Het is zeker een aanrader, vind ik. Ik vind ze onwijs gezellig staan in de kamer en omdat je ze praktisch alle kleuren van de regenboog kunt geven, kunt jij zelf bepalen welke sfeer je je kamer/muur/hoekje wilt geven.
Nou dan ga ik hem volgende week ook maar kopen bij mijn man in de winkel
pi_56930872
Wauw Suuske, de nieuwe keuken zal een grote verandering zijn. Welk stuk van de foto zal er wegvallen in jullie huis (aangezien het op de foto een U-vorm heeft en jij zegt dat het een L wordt)?

Wc-eend: wat moet dat schrikken geweest zijn om zo'n nieuws te krijgen. Maar die lening die je bij de gemeente kunt afsluiten, lijkt me wel supergunstig Al een geluk dat het om werkzaamheden gaat waarvan je sowieso van plan was om ze uit te voeren.

Colin: wat een werk Maar alvast gefeliciteerd met de aankoop die bijna rond is Heb je al nieuws over de levensverzekering? Is de financiering al rond? 13 maart de overdracht: dat komt steeds dichterbij Heb je al foto's of zal je daarvoor een apart topic openen?

liefkleinmeisjuh: proficiat met de aankoop Welke veranderingen moeten er gebeuren in het huis? Heb je foto's van jullie toekomstig huis? Voor foto's zijn we hier namelijk altijd wel te vinden hoor Waren de kandidaat-kopers van vandaag enthousiast over jullie huis?

Hier een kleine update: de binnenmuren van de gelijkvloerse verdieping zijn af. Ik denk dat er maandag nog verder gewerkt zal worden omdat er nog aan een aantal betonconstructies moet gewerkt worden. Als er op donderdag een kraan en een vrachtwagen kan komen, zullen donderdochtend de welfsels op het gelijkvloers gelegd worden. Vrijdag zouden ze dan eventueel met het beton kunnen komen. Op die manier 'winnen' we twee dagen omdat het beton dan al in het weekend kan drogen.
pi_56938717
Ik denk een U ?? ik zie nou pas dat ik dat vergeten ben te vermelden...het is nu een rechte en het wordt een L

De koelkast (waar je tegen kijkt bij de foto's) gaat naar een andere ruimte. en dan hangt er nog een barblad wat er ook af gaat.
Dat barblad zit er al vanaf dat wij daar kwamen wonen, dus ben erg benieuwd hoe "groot" het wordt zonder.
Vandaag is trouwens mijn oud/engels groen weg ge-veto-ot...maar dat is wel grappig aangezien mijn man zich daar normaal nooit mee bemoeid. Hij wil de muren graag donkerrood, waar ik ook al aan had gedacht, maar niet durfde voor te stellen.
  zondag 24 februari 2008 @ 10:35:09 #267
12880 CraZaay
prettig gestoord
pi_56942115
Leuk topic Ik heb een appartement gekocht in Den Bosch, transport zal 5 mei plaatsvinden. Op 3 minuten lopen van het station, bouwjaar 2003 en 96 m2. Hypotheek is nog niet rond, maar gaat geen probleem opleveren. En... er hoeft niets aan geklust te worden behalve een de muren texen
pi_56943418
Het huis wat we gekocht hebben:



Er moet nog wel het 1 en ander aan gebeuren, door het gehele huis zal de elektra moeten worden vernieuwd. Er zullen veel buizen en stopcontactdozen in de muur moeten worden verstopt, want alles zit er nu bovenop.

De hal is redelijk oké, wellicht hier en daar wat verfjes..



In de eet- en woonkamer een andere vloer, muren stucen, plafond opnieuw en kozijnen verven etc.


De keuken gaat eruit, komt een nieuwe keuken en de muur tussen de keuken en eetkamer gaat eruit.



De douche laten we voorlopig zo, mochten we nog geld overhebben dan komt ie ook nog wel aan de beurt.



Slaapkamers zijn geen foto's van maar die moeten ook allemaal nieuwe plafonds, wanden afwerken, nieuwe vloerbedekking en kozijnen schilderen etc. Ook hier moet het elektra worden gedaan.

Als laatst hebben we nog een mega schuur (40m²) in onze achtertuin staan, makelijk voor tijdens het klussen!

pi_56943445
Onze eigen huis staat op dit moment te koop voor ¤ 132.500,-- gister kwam er iemand kijken met een bod van ¤ 95.000,-- naja beetje erg laag natuurlijk, we hebben besloten hier verder niet eens op in te gaan.

We hebben een taxatierapport van 2 jaar terug waar het huis op ¤ 127.500,-- is getaxeerd.
pi_56943585
Heb nog niets bijgelezen maar wij zitten in ons tijdelijke huis sinds gisteravond.
Pfff wat een klus. De hele week al met wat dingen heen en weer gereden en dan gister eindelijk het grote werk.
Ben alleen vergeten om mn schoenen mee te nemen en de inhoud van de hangkast
Ik heb nu het idee dat we op vakantie zijn. Voor een vakantiehuis is het ook een leuk huis

Maandag of dinsdag nog even de rest maar daar is een aanhanger voor geregeld, moet ook haast wel
Spierpijn

Vrijdag overdracht!
Screw them.
We're going home.
  zondag 24 februari 2008 @ 12:27:53 #271
12880 CraZaay
prettig gestoord
pi_56943670
Waar is dat liefkleinmeisjuh? Dergelijke bedragen zie ik wel vaker langskomen in soortgelijke topics en dan vraag ik me altijd af in welk dorp dat is

Mijn appartement van 96 m2 in Den Bosch kost me EUR 262.250,-, en da's niet echt randstad of een wereldstad ofzo
pi_56943688
quote:
Op zondag 24 februari 2008 12:27 schreef CraZaay het volgende:
Waar is dat liefkleinmeisjuh? Dergelijke bedragen zie ik wel vaker langskomen in soortgelijke topics en dan vraag ik me altijd af in welk dorp dat is

Mijn appartement van 96 m2 in Den Bosch kost me EUR 262.250,-, en da's niet echt randstad of een wereldstad ofzo
Dorpje in Zeeland

Vrijstaand huisje met garage op 124m² grond met woonkamer, eetkeuken, bijkeuken, douche (klein), toilet, boven 2 slaapkamers, grote overloop en dakterras.
pi_56947637
Na veel bezichtigingen heb ik eindelijk een leuk huisje in Arnhem kunnen bemachtigen. Officieel mag ik er per 1 maart pas in, maar aankomende week verwacht ik de sleutel al. Het is een leuk 3 kamer appartement naij het centrum van Arnhem. Zo op het eerste gezicht hoeft er niet veel aan gedaan te worden, er ligt net een nieuwe laminaat vloer in. En de foto's komen eraan op het moment dat ik de sleutel heb .

[ Bericht 0% gewijzigd door Countach op 24-02-2008 15:09:38 ]
  zondag 24 februari 2008 @ 15:24:38 #274
3878 Vork
Manisch creatief
pi_56948097
quote:
Op zondag 24 februari 2008 15:01 schreef Countach het volgende:
Na veel bezichtigingen heb ik eindelijk een leuk huisje in Arnhem kunnen bemachtigen. Officieel mag ik er per 1 maart pas in, maar aankomende week verwacht ik de sleutel al. Het is een leuk 3 kamer appartement naij het centrum van Arnhem. Zo op het eerste gezicht hoeft er niet veel aan gedaan te worden, er ligt net een nieuwe laminaat vloer in. En de foto's komen eraan op het moment dat ik de sleutel heb .
Waar ongeveer?
pi_56948276
In het Boulevard Kwartier .
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')