Dat is mazzel hebben. Ook de molen: prima koop. Even stenen opborstelen, klaar.quote:Dit heb ik gekocht als koffie liefhebber
Ik heb er 5 ¤ voor betaald omdat ie geen doorloop had. Ja dan moet je je spullen maar schoonmaken.
Dat heb ik dus niet zelf bedacht want hoe weet ik dan hoe ik 7 gram koffie krijg? Ik denk dat het een kwestie van ervaring is maar nu nog ff niet. De jongen (het zal eens een keer een meid zijn) zei dat ik de timer nooit terug mocht draaien.quote:Op donderdag 20 maart 2008 12:25 schreef W1ZZ het volgende:
Tip met die molen (maar had je waarschijnlijk zelf al wel bedacht): gewoon bakje eruit halen en piston op de plaats van het bakje houden. Hoef je de koffie na malen niet meer vanuit het bakje in het piston over te doen.
Maar zelfs dan is dit nog beter dan de senseo meuk die ik iedere dag voorgeschoteld krijg als zijnde een lekker bakkie koffie. Maar dat dit geen top is wisten we allebei toen we het kochten. Ik zocht naar de doorlooptijd en dus maalgraad voor mijn gagia. en die heb ik stap voor stap, na een half pond bonen gevonden. Ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb met bonen van ¤ 4,50 per 250 gram.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 20:05 schreef espressionist het volgende:
Over de Lidl bonen , heb ik ook geprobeerd maar het leken me hele oude bonen, en verdacht goedkoop ! (maar ja Lidl...) inderdaad geen verse bakkie
Nee, natuurlijk niet maar een maatlepel komt aardig in de richting.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 20:20 schreef W1ZZ het volgende:
Maar het bakje weegt toch niet automatisch 7gr voor je?
Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan. Als je dit nalaat dan krijgt je machine een "oude" koffie smaak die enkel te verwijderen is door het zeefje te verwijderen en te reinigen of te vervangen. Schoon branden boven het fornuis kan ook...(rvs). Te vaak doen kan eigenlijk niet , maar minimaal 2 maal per week.quote:Op zaterdag 8 maart 2008 21:19 schreef Thorical het volgende:
Kan iemand me uitleggen wat blind filteren is?
Ik heb nu al voor de tweede keer een gaggia apparaat gekocht waarbij er koffie doorloop was.
Terwijl de verkoper mij vertelde dat die er wel was toen hij hem gebruikte. Wat doe ik fout?
Beide apparaten gaven wel water door het stoompijpje maar niet door de koffiedouche.
Dat klopt als een bus maar werkt goed bij machines met mechanische óf elektrische 3-weg klep. De gaggia Evo heeft deze klep niet (zoals het gros van de kleine machines) dus wordt het toch losschroeven.quote:Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |