abonnement Unibet Coolblue
pi_56076032
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 11:06 schreef RealMadMan het volgende:

[..]

Voor de A550 had ze een A520 die gestolen was en die deed het zeer goed, maar moet zeggen dat ik kwa reparatie niet echt vrolijk van Canon ben geworden.
Het kan natuurlijk gewoon bad luck zijn dat 3 keer het zelfde defect optreed waar de eerste keer opsturen al binnen een maand was.
Heb overigens wel gekeken naar de A570 er is niet veel verschil met de LZ7 alleen dat de LZ7 6 keer optische zoom heeft.
Moet zeggen dat ik gister een DSLR in de handen heb gehad en dat beviel me wel erg goed dus die twijfel is er ook nog.
De vraag is wat je precies wilt gaan doen met de camera? Een dSLR is weer iets heel anders dan een compact. Als je deze topicreeks eens doorkijkt worden er regelmatig voor- en nadelen genoemd van een dSLR ten opzichte van een (high-end) compact.
Een dSLR is een heel stuk duurder (vooral wanneer je kwaliteit wilt en dus een betere (duurdere) lens er op wilt hebben dan de standaard kitlens), groter, zwaarder en je hebt voor elke fotografie "soort" (macro, tele) een aparte lens nodig. Natuurlijk werkt het wel fijn en snel, en ik vind het om echt te fotograferen fijner vasthouden (omdat je tenminste iets vast te houden hebt ).
Een compact heeft "alles-in-een" en heeft dus geen aparte lenzen nodig, is goedkoper, kleiner, lichter en neem je dus gemakkelijker eventjes mee. Wel iets minder mogelijkheden (maar met een high-end compact loop je niet snel tegen de beperkingen aan).

De LZ7 ken ik niet, dus daar kan ik weinig over zeggen. Ik heb zelf goede ervaringen met Canon (ook een Powershot gehad) en vind dat ze leuke camera's maken. Je zou ook eens naar de S5 IS kunnen kijken van Canon, mocht je een iets geavanceerder model willen. Ik denk dat je gewoon domme pech hebt gehad met 3 keer hetzelfde defect, al blijft dat natuurlijk heel vervelend.
Verder zou ik voor vergelijking en reviews eens op het internet kijken, bijvoorbeeld bij www.dpreview.com . Daar staat vaak erg veel nuttige informatie.
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 11:33 schreef danosa het volgende:
Bij het aanschaffen van een nieuwe camera vraag ik mij af hoe belangrijk bepaalde zaken zijn die je bijvoorbeeld op reviewsites als kieskeurig ziet. Bijvoorbeeld ISO waarden en sluitertijd. Hoe belangrijk zijn deze zaken voor het maken van een juiste keuze?
Iso-waarde zorgt er voor dat je bij minder licht toch nog een foto kunt maken met dezelfde overige instellingen. Een hogere iso-waarde zorgt er voor dat de camera het beeld zelf wat "lichter" maakt, maar levert wel meer ruis op in je foto's. Vooral bij compactcamera's is dit iets wat je in overweging moet nemen. Meestal kun je met compacts tot ongeveer 400 iso goede foto's maken, alle hogere waarden geven zoveel ruis dat het niet meer mooi is. Zelf kijk ik dan ook niet echt naar camera's die tot 1600 of zelfs 3200 iso kunnen, omdat de beeldkwaliteit waarschijnlijk zo slecht wordt op die hoge waarden, dat je het nooit zult gebruiken.
Sluitertijden verschillen per camera, en wat je wilt hangt af van wat voor dingen je wilt fotograferen. Een langere sluitertijd laat meer licht binnenkomen en is dus nodig als het wat donkerder is (en je niet wilt flitsen), maar je beeld kan hierdoor wel bewegen (bijv. bij 4 seconden maakt de camera als het ware 4 seconden lang een foto). Het kan wel handig zijn om langere sluitertijden te gebruiken bijvoorbeeld wanneer je beweging van auto's in het donker wilt vastleggen (strepen van de lichten door de straten). Een kortere sluitertijd gebruik je wanneer je bijvoorbeeld iets fotografeert wat beweegt (bijv. bij sport, of dieren) en je dat zonder bewegingsonscherpte op de foto wilt hebben.
quote:
Ik zal zeggen wat ik eik zoek: een leuke camera (formaat maakt niets uit) waar ik scherpe foto's mee kan maken van allerlei onderwerpen. Beetje huis tuin en keuken gebruik, maar wel de mogelijkheid om iets te kunnen fröbelen. Filmpjes opnemen mét geluid voor korte impressies. Helder inzoomen op een onderwerp (kind, natuur) Het budget is afhankelijk van het cameraatje. 200 euro is leuk, maar mocht het 300+ worden voor een beter prijs/kwaliteit is dat ook prima. Ik ben erg gecharmeerd van bv panasonic dmc fz18 maar vraag mij dus daarnaast af of het voor mijn eisen een te "grote" camera is en ik dus prima uit de voeten kan met bv een nikon S200. Ik hoop dat ik goed heb kunnen uitleggen waar de voet wringt en hoop met een beetje hulp tot een gedegen besluit te komen.
Ik ben niet bekend met de FZ18, maar volgens mij is het wel een leuke camera. Iets terug in dit topic gaat het er volgens mij ook over .
Wat je nodig hebt voor je eisen hangt er vanaf wat je precies wilt fotograferen en hoe. Wil je met sluitertijd en diafragma gaan spelen? Of gewoon op de automatische stand foto's schieten? (Automatisch kan altijd met een camera, maar je betaalt meer naarmate je meer instelmogelijkheden hebt. Dus als je die niet gebruikt is het zonde om een duurdere camera te kopen.) Ook zou ik eens naar de Canon Powershot serie kijken, en ook Fuji heeft een paar modellen die leuk zijn als je net wat meer wilt.
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 13:15 schreef w00h00 het volgende:
Budget: 200
Formaat: Micro / compact
Doel: All-round camera voor vakantie foto's en gewoon in het alledaags.
Fotograaf: amateur
Welke camera’s twijfel je over: Ixus 75 en Samsung NV15
Bijzonderheden: In principe valt de NV15 af, omdat een goede vriend van de NV10 heeft en ik niet dezelfde camera wil, anders was de keuze wel makkelijk geweest. Ixus 75 vind ik een super mooie camera alleen iedereen heeft hem al.

Ik zoek een stijlvolle camera zoals de Samsung NV15 allleen net iets anders..
Sony wil ook nog wel eens wat stijlvolle camera's hebben
Niets mis met Ixus trouwens, Canon is meer een camera-merk dan Samsung.
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_56076556
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 13:15 schreef w00h00 het volgende:
Budget: 200
Formaat: Micro / compact
Doel: All-round camera voor vakantie foto's en gewoon in het alledaags.
Fotograaf: amateur
Welke camera’s twijfel je over: Ixus 75 en Samsung NV15
Bijzonderheden: In principe valt de NV15 af, omdat een goede vriend van de NV10 heeft en ik niet dezelfde camera wil, anders was de keuze wel makkelijk geweest. Ixus 75 vind ik een super mooie camera alleen iedereen heeft hem al.
pfft, is maar waar je je druk om maakt. Als een camera aan je wensen voldoet, voldoet ie aan je wensen , maakt het nou uit of iedereen of juist niemand hem heeft.
quote:
Ik zoek een stijlvolle camera zoals de Samsung NV15 allleen net iets anders..
Elefes noemde Sony al, de N-serie van Sony zijn leuke camera's met alleszins redelijke kwaliteit gegeven de grootte.

Ik moet je wel waarschuwen, er zijn er al een paar van verkocht.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_56078463
Ik heb absoluut geen verstand van camera's en wil er eentje aanschaffen. Door de vele merken en types heb ik geen idee waar ik moet beginnen met kijken. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.

Budget: 150-200?
Formaat: Micro / compact / (moet in broekzak passen)
Doel: A4tjes fotograferen(scanner), vakantie foto's, stap foto's
Fotograaf: Amateur (de enige functie die ik zal gebruiken is flits aan/uit zetten)
Huidige camera: Samsung S500 (semi-kapot)
Welke camera’s twijfel je over: -
Bijzonderheden: Aantal MP maakt me niet veel uit aangezien ik de foto's toch niet ga afdrukken. Mijn huidige fototoestel stond altijd op 3mp ipv de 5mp die de camera aan kon.
pi_56101141
Als ik lees wat je wilt, kan ik je aanraden om naar een winkel te gaan en daar te kijken welke camera je qua prijs en uiterlijk het meeste aanspreekt. Je stelt geen eisen aan opties en optische kwaliteit als ik je goed begrijp. Merken waar je mee uit moet kijken zijn BenQ en TRUST, maar verder kun je vrijwel alles kopen.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
  donderdag 17 januari 2008 @ 21:55:40 #31
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_56114325
Nou, de Sony (H3) uit het vorige topic was de miskoop van de eeuw. Foto's leken wel uit een crappy telefooncamera te komen... Heb 'm weer te koop staan en hij wordt morgen opgehaald.

Ik zoek nu als overbrugging een simpele camera van maximaal 150 euro.

Gebruik:
- Af en toe een foto maken voor een product wat ik op FOK! of Marktplaats te koop zet.
- Fotograferen van vrienden op feestjes. (kroeg, discotheek, vereniging, enz)

Vereisten:
- Simpelheid, moet met de nodige alcohol de camera kunnen bedienen, zonder in menuutjes verzeild te raken, of dat ik perongeluk de macrofunctie inschakel.
- De camera moet SD kaarten slikken.
- De camera moet bij voorkeur gevoed kunnen worden uit normale batterijen/accu's. (of er moeten goedkope accu's te krijgen zijn)
- Het liefst zo plat mogelijk.
- Redelijk hufterproof. Als dat niet mogelijk het liefst zo goedkoop mogelijk.
- Een puike flits, geen LED wat je op mobiele telefoons vind.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_56129734
Wie o wie kan mij van advies voorzien; ik ben een beginner met het voornemen om snel iets over fotografie te leren d.m.v. lezen, cursus, etc.
Mijn budget:rond de ¤ 400
Formaat: SLR-achtig. Ik wilde voor de dSLR gaan, maar ik begrijp dat sommige high end compact camera's nagenoeg gelijke resultaten geven. Gezien het feit dat ik een beginner ben, lijkt het me verstandig om met een SLR-achtige te beginnen. Wat jullie?
Doel: van alles: cursus, vakantie, maar hij gaat ook mee in m'n rugtas als ik op pad ga.
Fotograaf: beginner
Welke camera’s twijfel je over: ehm, moeilijk...zie door de bomen het bos eigenlijk niet.

Mijn dank is groot!
pi_56131029
quote:
Op donderdag 17 januari 2008 21:55 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Nou, de Sony (H3) uit het vorige topic was de miskoop van de eeuw. Foto's leken wel uit een crappy telefooncamera te komen... Heb 'm weer te koop staan en hij wordt morgen opgehaald.

Ik zoek nu als overbrugging een simpele camera van maximaal 150 euro.

Gebruik:
- Af en toe een foto maken voor een product wat ik op FOK! of Marktplaats te koop zet.
- Fotograferen van vrienden op feestjes. (kroeg, discotheek, vereniging, enz)

Vereisten:
- Simpelheid, moet met de nodige alcohol de camera kunnen bedienen, zonder in menuutjes verzeild te raken, of dat ik perongeluk de macrofunctie inschakel.
- De camera moet SD kaarten slikken.
- De camera moet bij voorkeur gevoed kunnen worden uit normale batterijen/accu's. (of er moeten goedkope accu's te krijgen zijn)
- Het liefst zo plat mogelijk.
- Redelijk hufterproof. Als dat niet mogelijk het liefst zo goedkoop mogelijk.
- Een puike flits, geen LED wat je op mobiele telefoons vind.
quote:
Op donderdag 17 januari 2008 13:32 schreef Vliegvrager het volgende:
Als ik lees wat je wilt, kan ik je aanraden om naar een winkel te gaan en daar te kijken welke camera je qua prijs en uiterlijk het meeste aanspreekt. Je stelt geen eisen aan opties en optische kwaliteit als ik je goed begrijp. Merken waar je mee uit moet kijken zijn BenQ en TRUST, maar verder kun je vrijwel alles kopen.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
  vrijdag 18 januari 2008 @ 15:11:17 #34
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_56131086
Ik heb zelf jaren als verkoper in een winkel gewerkt. Weet uit eigen ervaring dat er veel onzin verteld wordt.

Ik heb meer aan gebruikerservaringen dan aan een verkooppraatje.

Uiterlijk en prijs boeit me weinig en zegt niet veel over de kwaliteit van de foto's.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_56131154
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 14:27 schreef Tommie_Hillfigo het volgende:
Wie o wie kan mij van advies voorzien; ik ben een beginner met het voornemen om snel iets over fotografie te leren d.m.v. lezen, cursus, etc.
Mijn budget:rond de ¤ 400
Formaat: SLR-achtig. Ik wilde voor de dSLR gaan, maar ik begrijp dat sommige high end compact camera's nagenoeg gelijke resultaten geven. Gezien het feit dat ik een beginner ben, lijkt het me verstandig om met een SLR-achtige te beginnen. Wat jullie?
Doel: van alles: cursus, vakantie, maar hij gaat ook mee in m'n rugtas als ik op pad ga.
Fotograaf: beginner
Welke camera’s twijfel je over: ehm, moeilijk...zie door de bomen het bos eigenlijk niet.

Mijn dank is groot!
Ik kan je een paar camera's noemen die aam je wensen en je budget voldoen, dan moet je zelf even bij een winkel die dingen gaan vastpakken. De hanteerbaarheid verschilt in de regel sterker dan de kwaliteit. Er kunnen hier en daar een paar letters in de namen ontbreken, ik word gek van al die afkortingen.

Canon Powershot S5IS
Sony H9
Panasonic FZ18
Fuji S5700
Fuji S9600
Olympus SP550
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_56131407
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:11 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik heb zelf jaren als verkoper in een winkel gewerkt. Weet uit eigen ervaring dat er veel onzin verteld wordt.

Ik heb meer aan gebruikerservaringen dan aan een verkooppraatje.
Je ziet me toch ook nergens vertellen dat je naar de verkoper moet gaan luisteren?
quote:
Uiterlijk en prijs boeit me weinig en zegt niet veel over de kwaliteit van de foto's.
In je oorspronkelijke post vraag je om 'een simpele camera van maximaal 150 euro'. Geen eisen aan opties of fotokwaiteit. Dan blijft er imo niet zo gek veel anders over dan prijs en uiterlijk. Als je specifiekere wensen hebt, noem die dan.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
  vrijdag 18 januari 2008 @ 16:34:35 #37
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_56133426
Aan de eis "partyfoto's" kan je een paar opties koppelen: groothoek, goede flits, rode ogen reductie, geen kleurruis bij flitsen, noem maar op.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_56135062
Ik ben ook op zoek naar een DSLR.
Vroeger had ik een Nikon-spiegelreflex (analoog), waar ik heel tevreden over was.
Maar die is nu kapot (gevallen).
Nu heb ik een "bridge"camera; Panasonic FZ 50 en een Canon Powershot S50, waar ik ook heel tevreden over ben (beide camera's).
Maar toch wil ik graag terug een DSLR; liefst met een telelens ( 200 à 300 mm of meer)
Ik fotografeer graag mensen, dieren, landschap.
Maximumprijs 850 ¤ (lenzen inbegrepen).
Het is niet noodzakelijk om veel uittebreiden qua lenzen.
Wat raden jullie mij aan?
Wel of geen camera met kitlenzen?

Alvast hartelijk dank.
pi_56138274
Zijn de lenzen van je analoge Nikon nog heel? Dat lijkt me een begin van het antwoord.

Aangezien je al ervaring hebt met een SLR, kan het heel goed dat je eigenlijk wel weet wat voor lenzen je wilt. In dat geval kun je imo beter geen kitlenzen kopen, maar direct de lenzen die je zoekt.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_56140665
Haai Vliegvrager;
Nee, ik heb die lenzen gratis weggegeven aan een wildvreemde tiep.
Omdat mij toen (een jaar geleden) werd gezegd dat deze lenzen niet zouden overeenkomen met een digitale camera. (moeilijk scherp te stellen of zoiets !?!).
Maar waarom is iedereen tegen die kitlenzen?
pi_56147579
Ik denk niet dat veel mensen TEGEN de kitlenzen zijn, voor zover ik weet zijn ze erg gelimiteerd in gebruik. Het zijn goede lenzen, goede scherpe foto's etc, maar je hebt snel meer nodig. Ik heb net een Canon 40d besteld met een canon 50 mm lens en 2 sigma lenzen (17-70 en 70-300 APO) omdat ik ook had gehoord dat de kitlenzen niet echt voldoen.
pi_56148989
Er is niets tegen kitlenzen. Het zijn ideale allrounders om het gebruik van je dSLR mee te leren kennen. Ze vormen een mooi compromis tussen prijs, bereik en optische kwaliteit. Voor pak-en-beet een gewone zomervakantie voldoet een kitlens uitstekend. Voor sommige fotografen komt er echter een moment dat ze niet voldoen. Ms wil je ook kunnen fotograferen bij wat minder licht. Of je wilt meer tele bereik of juist meer groothoek. Weer een ander wil dichter op zijn onderwerp kunnen kruipen, of bijvoorbeeld ragscherpe stillevens kunnen maken, of portretten. Dan komen de wat meer gespecialiseerde lenzen in beeld. Optisch beter, maar duurder, minder bereik of beide. Heb je eenmaal een paar van die lenzen in huis, dan ga je je meer en meer ergeren aan de tekortkomingen van de kitlens en verdwijnt ie ongebruikt in de kast.

Ze zijn dus niet slecht, zeker niet als je de prijs ervan meeneemt in de afweging. Er zijn alleen veel betere (vaak duurdere) lenzen te krijgen.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_56173358
ik ga voor 3 mnd naar peru en ik wil een camera kopen. Het moet wel een handzaam ding zijn`en niet al te opzichtig. Ik wil er rond de ¤150 voor kwijt zijn. Iemand suggesties?
  zondag 20 januari 2008 @ 11:51:20 #44
51286 w00h00
Digital man!
pi_56173429
Ik heb er uit eindelijk voor gekozen om de Samsung i6 te kopen. Welliswaar niet de top of de hill, maar qua budget past het beter bij me.


http://www.kieskeurig.nl/(...)C12571250043699F.htm

Jullie mening en ervaringen over de camera?
pi_56186641
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:34 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Aan de eis "partyfoto's" kan je een paar opties koppelen: groothoek, goede flits, rode ogen reductie, geen kleurruis bij flitsen, noem maar op.
Volgens mij hebben alle camera's tegenwoordig wel een flits die goed (genoeg) is, en ook genoeg kwaliteit. Zolang je maar een beetje bij de "normale" merken blijft.
Groothoek wordt voor een compact een groter probleem, ik geloof dat Panasonic in ieder geval een paar camera's met wat meer groothoek heeft, andere merken zullen ze ook hebben maar veel zijn het er niet.

Even voor je gekeken: onder andere Panasonic Lumix DMC FX 01, FX 07, FX 30 en FX 50, Olympus FE 290, Canon digital Ixus 850 IS. Dat zijn er een paar, maar volgens mij zitten ze allemaal boven de 150 euro.

Ik heb zelf een cameraatje zonder al te veel groothoek (Panasonic Lumix DMC FX 10) wat goed bevalt voor het stappen etc.. Foto's maken bij het uitgaan gaat wel maar soms is het iets lastiger om genoeg afstand te nemen als het druk is. Aan de andere kant stoort het mij niet, het gaat goed genoeg.
Ik zou even nagaan of je echt dat beetje meer groothoek nodig hebt, anders heb je veel meer keuzemogelijkheden (en ook binnen je budget).

Verder heb je, zoals Vliegvrager al zegt, de verkoper niet nodig. Kwaliteit is bij de normale merken goed genoeg, en dan blijft er alleen prijs en uiterlijk over.
quote:
Op zondag 20 januari 2008 11:47 schreef pinkelephant het volgende:
ik ga voor 3 mnd naar peru en ik wil een camera kopen. Het moet wel een handzaam ding zijn`en niet al te opzichtig. Ik wil er rond de ¤150 voor kwijt zijn. Iemand suggesties?
Wat bedoel je met opzichtig? En wat bedoel je met handzaam: moet de camera in je broekzak passen, in je jaszak of in een rugzak, of in een tasje gewoon om je nek kunnen hangen tijdens een wandeling?
Wil je ook wat meer instellingsmogelijkheden hebben, of gewoon simpel "point-and-shoot"? Wat wil je gaan fotograferen?
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_56190936
quote:
Op donderdag 17 januari 2008 13:32 schreef Vliegvrager het volgende:
Als ik lees wat je wilt, kan ik je aanraden om naar een winkel te gaan en daar te kijken welke camera je qua prijs en uiterlijk het meeste aanspreekt. Je stelt geen eisen aan opties en optische kwaliteit als ik je goed begrijp. Merken waar je mee uit moet kijken zijn BenQ en TRUST, maar verder kun je vrijwel alles kopen.
Je begrijpt me verkeerd, kwaliteit maakt me zeker wel uit(daarom vraag ik jullie raad in dit topic), wat me niets uitmaakt zijn het aantal MP...

M.a.w welke compacte camera tussen de 150-200 zou volgens de comsumentenbond de "beste koop" zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Mr_Zoidberg op 21-01-2008 00:36:27 ]
pi_56191942
quote:
Op maandag 21 januari 2008 00:30 schreef Mr_Zoidberg het volgende:

[..]

Je begrijpt me verkeerd, kwaliteit maakt me zeker wel uit(daarom vraag ik jullie raad in dit topic), wat me niets uitmaakt zijn het aantal MP...

M.a.w welke compacte camera tussen de 150-200 zou volgens de comsumentenbond de "beste koop" zijn.
Dan moet je ms iets preciezer zijn. "beste" hangt namelijk van je wensen af, en er zijn nogal wat camera's die ten minste een voldoende scoren in de prijsrange die je noemt. Wil je 'veel' zoom? Wil je een klein cameraatje of liever een die wat betere foto's maakt? Ik ben zelf in dit segment nogal gecharmeerd van de Fuji F810, maar jij geeft al aan instelopties niet zo belangrijk te vinden, dus dat kan voor jou weer anders liggen. Nikon (Coolpix L-serie), Olympus (FE-serie) en Pentax (Optio-serie) hebben camera's in dit segment waar je je geen bult aan zult vallen. Je zou eens binnen die series kunnen zoeken welke camera je qua uiterlijk, prijs en opties het meeste aanstaat.

Puur afgaand op user reviews, zou je dan uitkomen op de Pentax Optio 555, maar dat zegt niet alles, omdat nieuwere modellen vaak nog geen user reviews hebben.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_56195411
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:14 schreef Vliegvrager het volgende:

[..]

Ik kan je een paar camera's noemen die aam je wensen en je budget voldoen, dan moet je zelf even bij een winkel die dingen gaan vastpakken. De hanteerbaarheid verschilt in de regel sterker dan de kwaliteit. Er kunnen hier en daar een paar letters in de namen ontbreken, ik word gek van al die afkortingen.

Canon Powershot S5IS
Sony H9
Panasonic FZ18
Fuji S5700
Fuji S9600
Olympus SP550
Te gek! Hartstikke bedankt, hier zit zeker wat tussen!!
  maandag 21 januari 2008 @ 15:45:51 #49
174520 BreakSpear
Sociaal & Liberaal
pi_56201053
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 14:27 schreef Tommie_Hillfigo het volgende:
Wie o wie kan mij van advies voorzien; ik ben een beginner met het voornemen om snel iets over fotografie te leren d.m.v. lezen, cursus, etc.
Mijn budget:rond de ¤ 400
Formaat: SLR-achtig. Ik wilde voor de dSLR gaan, maar ik begrijp dat sommige high end compact camera's nagenoeg gelijke resultaten geven. Gezien het feit dat ik een beginner ben, lijkt het me verstandig om met een SLR-achtige te beginnen. Wat jullie?
Doel: van alles: cursus, vakantie, maar hij gaat ook mee in m'n rugtas als ik op pad ga.
Fotograaf: beginner
Welke camera’s twijfel je over: ehm, moeilijk...zie door de bomen het bos eigenlijk niet.

Mijn dank is groot!
Voor mij hetzelfde, alleen heb ik het dubbele budget en als daar hele goede redenen voor zijn misschien zelfs nog wat meer. Ik zit zelf te denken aan de Panasonic DMC-FZ50. Valt ruim binnen mijn budget, en ik denk dat ik er nog een hele tijd mee vooruit kan. Een andere mogelijkheid is een echte DSLR, alleen heb ik geen idee hoeveel dat totaal (dus inclusief extra lenzen) gaat kosten. Ook heb ik totaal geen idee wat ik er allemaal bij moet nemen. Ik zal het toestel het meest gebruiken voor landschappen, macro en historische gebouwen /plaatsen. Iemand een idee? Is de Panasonic DMC-FZ50 goed genoeg voor een n00b als ik, en kan ik daarmee nog een tijdje vooruit? Of weten jullie nog iets vergelijkbaars? Of zal ik voor een echte DSLR gaan, en zo ja: waarom? En wat gaat het me dan allemaal kosten?
Als God het kwaad wil voorkomen maar daar niet toe in staat is, dan is hij machteloos. Als hij dat kan, maar het niet wil is hij kwaadwillend. Als hij daartoe in staat is en het ook wil, waar komt dan het kwaad vandaan?
pi_56203481
Vliegvrager thx so far. Ik heb om te beginnen eerst maar eens de Nikon camera's bekeken. Ik vind de L serie toch een beetje anti stijlvol. Ik heb nu, op het oog, twee aardige camera's gevonden:
http://www.kieskeurig.nl/(...)C12571D900362E43.htm
http://www.kieskeurig.nl/(...)C12573690040B9D6.htm

Ze hebben beide een heel andere lens("intern" vs. "extern"), kun jij me vertellen wat de voordelen/nadelen van beide types zijn?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')