abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 17 januari 2008 @ 13:31:04 #301
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_56101095
quote:
Op donderdag 17 januari 2008 11:20 schreef koningdavid het volgende:
Eigenlijk slaat het al nergens op dat ze de naam ‘christen’ claimen.
De naam ‘christen’ lijkt mij het beste passen bij de groepering die de ware leer van Jezus Christus zelf volgt. Daarin lijkt het me veeeeel aannemelijker dat de leer van Jezus zelf vertegenwoordigt is in de apostolische traditie dan in de gnostieke traditie. De naam ‘christen’ past dus m.i. beter bij de apostolische christenen, omdat zij zeer waarschijnlijk de ware leer van Jezus verkondigen i.t.t. de gnostici.
Als je toch iets duidelijk zou mogen zijn is dat er geen ‘ware leer’ van iemand te vinden is. Kijk eens naar de LPF. Pim was nog niet dood of 10 mensen wisten ‘wat Pim had gewild’ en hij wilde 10x wat anders. Kijk naar 2000 jaar Christendom en alle afsplitsingen, ondergroeperingen, nevengroeperingen en wat dies meer zijn, alleen al in Nederland.

Zie onderstaand iets:



En dat is nog maar weer een subtak van:



En tóch zijn er nog mensen in zo'n blaadje van zo'n heel grote boom die het lef hebben om te zeggen dat zij het juiste blaadje zijn en dat die blaadjes aan de overkant het echt heel zeker stuk voor stuk mis hebben.
quote:
Waarom willen gnostici zichzelf eigenlijk christen noemen? Het is net alsof ik een extreem economisch-liberale staatsvorm wil ontwerpen en dit het Marxisme noem. Totaal niet logisch…
Wat is de kans dat die mensen zichzelf als Marxisten identificeren? Maar als ze Marx' werken nemen, en daarin een leer vinden die anderen economisch-liberaal zouden noemen, waarom zouden ze zichzelf geen Marxisten noemen? Van mijn part noemen ze zichzelf Liberaal-Marxist of zo. Als ze hun inspiratie uit Marx' werk halen…
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')