abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 27 december 2007 @ 11:41:23 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_55568726
Deel 1: Koninklijk nieuws vandaag
Deel 2: Koninklijk nieuws - deel 2
Deel 3: Koninklijk nieuws- deel 3
Deel 4: Koninklijk nieuws en foto's - deel 4
Deel 5: Koninklijk nieuws & foto's - deel 5
Deel 6: Koninklijk Nieuws & Foto's- Deel 6
Deel 7: Koninklijk Nieuws & Foto's- Deel 7
Deel 8: Koninklijk Nieuws & Foto's - deel 8

Maxima en Ariane:


Pieter-Christiaan, Anita en Emma:


Floris, Aimee en Magali:


Aimee en Magali:


Sophie, Edward en jongste telg:




Felipe, Letizia en kroost:


Juan Carlos, Sofia en kleinkinderen:



En nu hot news:
Wilders wil van Beatrix af om haar kersttoespraak:
quote:
Kersttoespraak 2007
In het duister van de tijden is een licht ontstoken, het licht van Gods liefde. De geboorte van het Kerstkind opent de weg naar een wereld waarin mensen in naastenliefde elkaar aanvaarden. Ieder tijdperk kent eigen uitdagingen en opgaven. Die vragen nieuwe inzichten en inzet voor goede verhoudingen tussen mensen.

In deze tijd wordt onze eigen veilige, vertrouwde en verdraagzame samenleving van dag tot dag op de proef gesteld. Gevoelens van onrust en onzekerheid voeren de boventoon. Het lijkt wel of wij ons bijna spreekwoordelijk zelfvertrouwen hebben verloren.

Gelukkig is hier in de loop der eeuwen veel tot stand gebracht. Het fundament van ons staatsbestel heeft vorm gekregen in democratie en is vastgelegd in recht. Onze democratische traditie houdt meer in dan alleen aanvaarding van de macht van de meerderheid; het gaat ook om respect voor minderheden. De geschiedenis heeft ons geleerd dat tolerantie een basis biedt om spanningen te boven te komen en conflicten te overwinnen. Díe kostbare verworvenheid maakt deel uit van ons culturele erfgoed en blijft een bron van kracht.

Vandaag zien we een neiging tegenstellingen juist te verscherpen. Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan. Discussies ontaarden in verharde verhoudingen. In zo’n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin.

Naast gevaarlijk generaliseren is er nóg een ontwikkeling die onze maatschappelijke verbondenheid bedreigt. Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang. Als we het zicht verliezen op wat ons allen tezamen aangaat, ondermijnen wij onze samenleving.

Een maatschappij die in zichzelf is gekeerd, sluit ook de ogen voor de wijdere wereld, ontloopt verantwoordelijkheid voor gerechtigheid en miskent de noodzaak tot solidariteit.

Spanningen en conflicten zullen zich altijd voordoen en kunnen dan ook niet worden ontkend. Maar in plaats van ze aan te wakkeren, moeten we zoeken naar wegen om ze te beheersen en op te lossen. Over en weer vraagt dat aandacht en begrip voor de angst en onvrede die bij andere maatschappelijke groeperingen kunnen leven. In wat een mens dierbaar is en heilig, ligt zijn grootste kwetsbaarheid. Voorkomen moet worden dat gekwetste gevoelens omslaan in wanhoop en agressie. Waar het op aan komt is dat grieven worden onderkend en ernstig genomen.

De ruimte die nodig is om nieuw vertrouwen op te bouwen begint met het aanvaarden van verscheidenheid. Die is nu eenmaal een gegeven. Van mensen kan niet worden verwacht dat zij allen hetzelfde denken, doen en geloven. Godsdiensten en politieke ideologieën krijgen met recht erkenning en vrijheid. Vereist is wèl dat allen zich houden aan de grenzen van de wet, hoe ze zelf ook in het leven staan. De beginselen die aan onze rechtsstaat ten grondslag liggen gelden overal en voor allen. Die universele waarden moeten dan ook algemeen worden gedragen en verwerkelijkt. Dat dit een langdurig en veeleisend proces is, ervaren we dagelijks.

Samenlevingsproblemen zijn niet op te lossen met simpele recepten voor een geïntegreerde maatschappij. In elk geval wordt een gemeenschappelijke inspanning gevraagd voor discipline in de omgang tussen mensen, het bijstellen van ongenuanceerde oordelen en het doorbreken van negativisme. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, kan weerstand toch overwonnen worden door toenadering te zoeken tot mensen uit andere tradities en overtuigingen. Dat vergt een instelling van luisteren en leren. Een dialoog wordt mogelijk als allen daadwerkelijk bereid zijn ook éigen zekerheden in de discussie te betrekken.

Sociale vaardigheden en medemenselijk gedrag kunnen door opvoeding en goede voorbeelden worden overgedragen. Wie van kinds af vertrouwen meekrijgt zal ook eerder wantrouwen kunnen overwinnen en gemakkelijker anderen respecteren en ontzien. In de dagelijkse omgang vormen het rekening houden met elkaar, het oog hebben voor wat een ander nodig heeft en het aandacht schenken aan mensen met problemen het cement van een leefbare gemeenschap. Door de betrokkenheid van allen kunnen wij kwetsbaarheid omzetten in kracht.

Aan gemeenschapszin bestaat vandaag meer dan ooit behoefte. Dat geldt ook voor de wereld om ons heen die zozeer roept om vrede en gerechtigheid.

“Gerechtigheid groeit waar vrede is, en wie vrede zaait, zal gerechtigheid oogsten.” Dit woord uit de Bijbel is vandaag niet minder actueel dan twee duizend jaar geleden. Toen werd de boodschap van vrede voor alle mensen op aarde verkondigd. Ook nu vraagt dat de inzet van een ieder. De weg daartoe is die van de naastenliefde; dát is de opdracht van Kerstmis.

Ik wens u allen een gezegend Kerstfeest toe.
quote:
Wilders woedend na kersttoespraak

De kerstboodschap van vrede en verdraagzaamheid die koningin Beatrix op eerste kerstdag uitsprak is PVVleider Geert Wilders in het verkeerde keelgat geschoten. Hij reageert met een voorstel om het staatshoofd uit de regering te zetten.
De PVV-leider voelt zich aangesproken door de tekst, waarin de Koningin het opneemt voor verscheidenheid en tolerantie en waarschuwt voor onverdraagzaamheid. Ze benadrukt onder andere de vrijheid van godsdienst, terwijl de PVV de islam uit ons land wil weren.
„De PVV komt in de hele tekst niet voor, maar iedereen begrijpt wel op wie ze doelt”, aldus Wilders. „Verschrikkelijk. Dit is nog erger dan Vogelaar”, foetert hij.
Hij wil de grondwet wijzigen, waardoor de functie van het staatshoofd nog louter ceremonieel wordt. Nu is de minister-president verantwoordelijk voor alles wat de Koningin zegt. Wilders vindt dat een onmogelijke situatie.
„Ik wil wel dat ze blijft, maar dan als een gerespecteerd staatshoofd dat lintjes doorknipt en geen politieke uitspraken meer doet namens de regering. Je bespaart haar daar ook een hoop ellende mee. Dan kan ze vrijuit spreken, namens zichzelf.”
Kijken op eigen risico

[ Bericht 0% gewijzigd door Troel op 27-12-2007 12:15:59 ]
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_55569110
Wat een zeikerd die Wilders. Alsof je zo'n kersttoespraakje nou daadwerkelijk serieus moet nemen. En dan nog; het is niet alsof die kersttoespraak de nieuwe grondwet bevat of zo. En opzich heeft ze nog best een punt met die vrijheid van godsdienst, wat Wilders doet is nou ook niet helemaal heilig.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_55569138
Ieuw! Troel! Haal die kop van Wilders weg uit de OP!
Dit is eng!
  donderdag 27 december 2007 @ 12:16:41 #4
35189 Troel
scherp en bot
pi_55569420
Asjeblieft
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_55570229
quote:
Op donderdag 27 december 2007 12:16 schreef Troel het volgende:
Asjeblieft
Dank je!
pi_55574798
onbeschaamde tvp
pi_55575511
Nou.... ik ben het eigenlijk haast nooit met Wilders eens, maar met zijn kritiek op de Kersttoespraak heeft hij mijns inziens wel een punt. Het was dit jaar (wederom) een abstract en nietszeggend verhaaltje.
Dat hele riedeltje over tolerantie en respect voor minderheden heeft de Koningin al eens vaker afgedraaid en die boodschap is nu wel duidelijk. Op zich heeft ze natuurlijk gelijk, maar ik vraag me af in hoeverre ze vanuit haar werkkamer op Paleis Noordeinde zicht heeft op wat nu wérkelijk gebeurt in de samenleving. De keren dat ze het land in trekt, krijgt ze toch een rooskleurig beeld voorgeschoteld. Daarom vind ik niet dat ze er zo op moet blijven doorgaan. Bovendien, als er iemand egoistisch is, is het haar eigen zoon wel. Die gaat samen met wat gasten regelmatig het bos in om onschuldige dieren te vermoorden.

Nee, wat ik miste in de Kersttoespraak is bijvoorbeeld een soort concrete uiting van waardering voor de militairen die ver van huis in Afghanistan Kerst hebben moeten 'vieren'. Of een blijk van respect voor wat verschillende Nederlanders dit jaar gepresteerd hebben op het gebied van sport, kunst, wetenschap, etc. Daar lijkt me zo'n Kertsttoespraak bij uitstek een moment voor.

Overigens: mijn kritiek gaat puur over de toespraak an sich. Ik vind niet dat de Koningin uit de regering moet worden gezet. In het verleden is meerdere malen gebleken wat voor belangrijke rol het Staatshoofd als constante en bindende factor kan spelen.
  donderdag 27 december 2007 @ 22:34:03 #8
35189 Troel
scherp en bot
pi_55586265
Ik denk dat het grootste gedeelte van die toespraak niet door de Koningin zelf geschreven is
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_55586592
quote:
Op donderdag 27 december 2007 22:34 schreef Troel het volgende:
Ik denk dat het grootste gedeelte van die toespraak niet door de Koningin zelf geschreven is
Het is m.i. net als met de Troonrede, ze hoeft hem alleen maar voor/op te lezen.
pi_55590414
Ik heb altijd het idee dat ze de Kersttoespraak, natuurlijk wel in overleg en met goedkeuring van JP, zelf schrijft. Ze spreekt hem namelijk uit op persoonlijke titel. De Troonrede schrijft ze inderdaad niet zelf, maar op Prinsjesdag spreekt ze dan ook namens de gehele regerering.

Misschien dat ze volgend jaar eens een voorbeeld kan nemen aan de Kersttoespraak van Koningin Elizabeth. Dat is tenminste een duidelijke toespraak met een aansprekend thema: familie. Helemaal gezien haar diamanten huwelijk, de verloving van haar oudste kleinzoon Peter en de geboorte van haar jongste kleinzoon James. Bovendien wordt de toespraak afgewisseld met nostalgische beelden en wordt er gerefereerd naar de Britse troepen.

Zie: http://www.youtube.com/theroyalchannel
pi_55595118
quote:
Op donderdag 27 december 2007 22:42 schreef Jumping-Skippy het volgende:

[..]

Het is m.i. net als met de Troonrede, ze hoeft hem alleen maar voor/op te lezen.
De troonrede leest ze voornamelijk voor, maar ze heeft wel inspraak in hoe het geschreven wordt

De kerstboodschap is geheel prive, door haarzelf geschreven. Maar ik neem aan dat de MP hem van te voren wel te lezen krijgt.
pi_55595138
quote:
Op donderdag 27 december 2007 16:30 schreef Varvara het volgende:

Overigens: mijn kritiek gaat puur over de toespraak an sich. Ik vind niet dat de Koningin uit de regering moet worden gezet. In het verleden is meerdere malen gebleken wat voor belangrijke rol het Staatshoofd als constante en bindende factor kan spelen.
Het staatshoofd kan heel goed een bindende factor zijn zonder dat deze lid is van de regering. Zie Denemarken, Noorwegen etc.
pi_55596624
dubbel

[ Bericht 98% gewijzigd door Jumping-Skippy op 28-12-2007 11:54:21 ]
pi_55596635
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 09:15 schreef computergirl het volgende:

[..]

De troonrede leest ze voornamelijk voor, maar ze heeft wel inspraak in hoe het geschreven wordt

De kerstboodschap is geheel prive, door haarzelf geschreven. Maar ik neem aan dat de MP hem van te voren wel te lezen krijgt.
Ik geloof dat ik voor mijn beurt heb gesproken, mea culpa. Natuurlijk is de Troonrede wat anders dan de kersttoespraak en vertelt ze die vanuit een ander oogpunt.
pi_55597255
Nog wat leuke foto's


Alexia kan eindelijk lachen





De Deense koninklijke familie had ook een fotosessie.









En de Noorse familie ook



pi_55597381
Holy fok, dat gezin van Frederik en Mary vind ik echt leuk
  vrijdag 28 december 2007 @ 11:57:36 #17
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_55597404
Royals .
TVP dus
Niet meer actief op Fok!
pi_55597477
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 11:56 schreef Jumping-Skippy het volgende:
Holy fok, dat gezin van Frederik en Mary vind ik echt leuk
Inderdaad Wat een leuk stel ook
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_55600737
Alexia is echt al een klein schoonheidje. Wat een prachtige ogen! Die gaat later heel wat harten breken

Leuk ook om Sverre Magnus eindelijk weer eens te zien. Wat een grappig kereltje!

Christian en Isabella zijn ook prachtige kindjes. Ze beginnen echt op elkaar te lijken! Van hun ouders ben ik altijd wat minder gecharmeerd. De foto's die hier geplaatst zijn komen uit een serie van maar liefst 35 (!) foto's. De foto's met de kinderen zijn erg leuk, maar die van Mary en Frederik samen zijn een beetje te 'cheesy'. Het ligt er een te beetje dik bovenop dat ze alle geruchten willen ontkrachten.

[ Bericht 12% gewijzigd door Varvara op 28-12-2007 14:30:11 ]
pi_55600863
Op Kertstavond gingen Haakon en Mette-Marit met hun kids naar de kerk in Asker:





pi_55601334
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 14:18 schreef Varvara het volgende:

maar die van Mary en Frederik samen zijn een beetje te 'cheesy'. Het ligt er een te beetje dik bovenop dat ze alle geruchten willen ontkrachten.
Valt er iets te ontkrachten dan? Heb ik iets gemist?
pi_55601344
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 14:24 schreef Varvara het volgende:
Op Kertstavond gingen Haakon en Mette-Marit met hun kids naar de kerk in Asker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zie alleen kruisjes
pi_55601472
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 14:45 schreef Esraa het volgende:

[..]

Ik zie alleen kruisjes
Als je de url van de foto kopieert en in de adresbalk plakt, krijg je de foto te zien. Vervolgens klik je op Vorige, waarop je weer hier terechtkomt en dan zie je de foto wel.
pi_55601551
Leuke foto's hoor, daar niet van, maar waarom dragen die meiden allemaal hetzelfde?
Dat zie ik vaker.

De Noren trekken zelfs de jongen en het meisje hetzelfde aan.
pi_55601560
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 09:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

Het staatshoofd kan heel goed een bindende factor zijn zonder dat deze lid is van de regering. Zie Denemarken, Noorwegen etc.
Voor het volk inderdaad wel ja! Maar als er bijvoorbeeld geen schot zit in de formatie van een kabinet, kan Beatrix nu nog een rol spelen en proberen de partijen wat dichter bij elkaar te brengen. Als ze geen deel meer uit zou maken van de regering, kan ze in zo'n geval niets meer doen.

Ik ben van mening dat er een keuze gemaakt zal moeten worden: óf we behouden de constitutionele monarchie zoals hij nu is, óf we schaffen het koningshuis af.
Zo'n halfzachte oplossing als in Zweden werkt volgens mij niet echt. Koning Carl Gustaaf vult het goed in. Hij reageerde in bepaalde crisissituaties, bijvoorbeeld na de Tsunami in 2004, zeer adequaat. Bovendien is zijn populariteit onder het Zweedse volk enorm, omdat hij geen beslissingen hoeft te nemen en zich nergens impopulair mee kan maken. Maar mijn probleem met het Zweedse model is dat het wel erg veel kost en weinig toevoegt. De vrouw van een president zou net zo goed lintjes door kunnen knippen

Overigens: Zweden is het enige land waar de koning slechts een ceremoniele rol kent. In Denemarken en Noorwegen is de rol van het Staatshoofd vergelijkbaar met de rol van onze koningin.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')