abonnement Unibet Coolblue
  maandag 17 december 2007 @ 17:25:34 #1
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55340501
Sue me, maar iedereen zegt iets anders over hoe ik een rollade moet klaar maken.

De 1 zegt aanbraden en dan flink wat water erbij met wat jus erin. De ander zegt gewoon wat vloeibare croma erin, aanlaten braden en dan laten sudderen.

Weer een ander zegt dat ik hem in de oven moet proppen

Hoe maak ik een lekkere sappige rollade Tell me, tell me!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 17:37:24 #2
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_55340785
Ja.. eigenlijk wel een goed vraag.

Zelf doe ik het aanbraden in de roomboter, nadatie lekker bruin is aan de buitenkant, gooi ik het gehele zooitje in de oven, met de jus etc.

Krijgt ie juistem beetje knapperig korst. Maar kan me voorstellen dat een andere bereidingswijze ervoorzorgt dat ie sappiger wordt

tevens tvptje
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_55340823
In de over gaat goed, maar aanbraden en water (eventueel met bouillonblokje er bij) kan ook. Ik zou het niet zonder extra vocht doen, dan heb je een grotere kans op aanbraden. En regelmatig even keren uiteraard,
Work mode_ [ ] on
__________ [x] off
relax mode_ [x] on
__________ [ ] off
pi_55340833
Ligt een beetje aan de grootte van de rollade. Maar ik gebruik eigenlijk alleen croma en dan de rollade even aanbraden, en dan zo'n 3 kwartier laten sudderen en af en toe even draaien. (ik heb meestal rollade's van zo'n 500 gr)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_55340880
Zo, alle in de OP genoemde varianten zijn weer voorbij gekomen.

En anders gewoon een keer proberen.
Work mode_ [ ] on
__________ [x] off
relax mode_ [x] on
__________ [ ] off
pi_55341299
In de ovenschaal braadslede doen en bier erbij gooien.

[ Bericht 17% gewijzigd door Deliah op 17-12-2007 18:10:03 ]
  maandag 17 december 2007 @ 18:16:43 #7
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55341482
quote:
Op maandag 17 december 2007 17:38 schreef buitenbeentje het volgende:
In de over gaat goed, maar aanbraden en water (eventueel met bouillonblokje er bij) kan ook. Ik zou het niet zonder extra vocht doen, dan heb je een grotere kans op aanbraden. En regelmatig even keren uiteraard,
ja, dat had ik dus vorig jaar maar zou je dan gewoon water of een jus doen?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 18:17:01 #8
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55341492
quote:
Op maandag 17 december 2007 17:39 schreef SeaOfLove het volgende:
Ligt een beetje aan de grootte van de rollade. Maar ik gebruik eigenlijk alleen croma en dan de rollade even aanbraden, en dan zo'n 3 kwartier laten sudderen en af en toe even draaien. (ik heb meestal rollade's van zo'n 500 gr)
deze is van +- 1kg
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_55341527
quote:
Op maandag 17 december 2007 18:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

ja, dat had ik dus vorig jaar maar zou je dan gewoon water of een jus doen?
Ik doe meestal gewoon water, maar dat is afhankelijk van hoe gekruid de rollade van zichzelf is.
Work mode_ [ ] on
__________ [x] off
relax mode_ [x] on
__________ [ ] off
  maandag 17 december 2007 @ 18:29:52 #10
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55341763
hmm,ja dat weet ik dus niet.Ding komt van de slager.

Hoeveel boter doe je erbij? Half pakje? heel pakje?

En roomboter ist lekkerst?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 18:45:32 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55342127
quote:
Op maandag 17 december 2007 17:39 schreef SeaOfLove het volgende:
Ligt een beetje aan de grootte van de rollade. Maar ik gebruik eigenlijk alleen croma en dan de rollade even aanbraden, en dan zo'n 3 kwartier laten sudderen en af en toe even draaien. (ik heb meestal rollade's van zo'n 500 gr)
zo doe ik het ook altijd
quote:
Op maandag 17 december 2007 18:29 schreef Qwea het volgende:
En roomboter ist lekkerst?
neh, croma
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 17 december 2007 @ 18:46:45 #12
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55342159
quote:
Op maandag 17 december 2007 18:45 schreef Muck het volgende:

[..]

zo doe ik het ook altijd
[..]

neh, croma
vloeibaar of pakkie?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 18:47:55 #13
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55342189
Ooh en er werd mij verteld dat als ik in een rollade zou prikken ik een doodzonde bega want dan wordt de rollade droog.

Is dat zo?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 19:26:51 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55343163
quote:
Op maandag 17 december 2007 18:46 schreef Qwea het volgende:

[..]

vloeibaar of pakkie?
pakkie
quote:
Op maandag 17 december 2007 18:47 schreef Qwea het volgende:
Ooh en er werd mij verteld dat als ik in een rollade zou prikken ik een doodzonde bega want dan wordt de rollade droog.

Is dat zo?
ja, dat is zo
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 17 december 2007 @ 19:52:39 #15
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55343751
oke dan

Nou, dan kan er nu (hoop ik) weinig meer misgaan.


Vorig jaar wassie toch goor
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 20:11:43 #16
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_55344241
Volgens mij kan er met een rollade weinig misgaan??

Braadpan, boter (om mijn part vloeibaar) rondom bruin bakken en daarna met wat water gaar sudderen.
Pfff, een kilo plus een uurtje ofzo... kweet niet, ik snij het dan open om te kijken. Bij een rollade moet je volgens mij behoorlijk je best doen om hem droog te krijgen.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 17 december 2007 @ 21:23:43 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55346010
quote:
Op maandag 17 december 2007 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Volgens mij kan er met een rollade weinig misgaan??

Braadpan, boter (om mijn part vloeibaar) rondom bruin bakken en daarna met wat water gaar sudderen.
Pfff, een kilo plus een uurtje ofzo... kweet niet, ik snij het dan open om te kijken. Bij een rollade moet je volgens mij behoorlijk je best doen om hem droog te krijgen.
nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooor
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 21:25:53 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55346082
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:23 schreef Qwea het volgende:

[..]

nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooor

wat zonde zeg!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 17 december 2007 @ 21:26:58 #19
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55346126
ja MM had medelijden dat ik het aan de vogels gaf. Heel die vogels strax dood
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 21:27:25 #20
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_55346135
-edit-

[ Bericht 95% gewijzigd door Muck op 17-12-2007 21:28:37 (kappen nou) ]
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
  maandag 17 december 2007 @ 21:27:46 #21
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_55346142
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:23 schreef Qwea het volgende:

[..]

nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooor
Te lang.
Anders een temp meter kopen die je in de kern stopt....??
Ja ik weet het niet... als ik het gevoel heb dat het genoeg is geweest dan snij ik toch echt het kapje eraf. Soms moet het nog 15 minuten maar ook met een kapje eraf wordt de rollade niet droger..
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 17 december 2007 @ 21:28:58 #22
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55346182
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Te lang.
Anders een temp meter kopen die je in de kern stopt....??
Ja ik weet het niet... als ik het gevoel heb dat het genoeg is geweest dan snij ik toch echt het kapje eraf. Soms moet het nog 15 minuten maar ook met een kapje eraf wordt de rollade niet droger..
Ws idd te lang. En te hard, hij was knetterhard van buiten
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 21:30:46 #23
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_55346243
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:28 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ws idd te lang. En te hard, hij was knetterhard van buiten
Sudderen is je bekend dacht ik zo
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 17 december 2007 @ 21:31:33 #24
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_55346271
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:30 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Sudderen is je bekend dacht ik zo
ja Maar volgens ingewijden moest ik hem "goed" aanbakken
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 17 december 2007 @ 21:33:41 #25
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_55346336
quote:
Op maandag 17 december 2007 21:31 schreef Qwea het volgende:

[..]

ja Maar volgens ingewijden moest ik hem "goed" aanbakken
Dat is dat iig gelukt
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')