ja, dat had ik dus vorig jaar maar zou je dan gewoon water of een jus doen?quote:Op maandag 17 december 2007 17:38 schreef buitenbeentje het volgende:
In de over gaat goed, maar aanbraden en water (eventueel met bouillonblokje er bij) kan ook. Ik zou het niet zonder extra vocht doen, dan heb je een grotere kans op aanbraden. En regelmatig even keren uiteraard,
deze is van +- 1kgquote:Op maandag 17 december 2007 17:39 schreef SeaOfLove het volgende:
Ligt een beetje aan de grootte van de rollade. Maar ik gebruik eigenlijk alleen croma en dan de rollade even aanbraden, en dan zo'n 3 kwartier laten sudderen en af en toe even draaien. (ik heb meestal rollade's van zo'n 500 gr)
Ik doe meestal gewoon water, maar dat is afhankelijk van hoe gekruid de rollade van zichzelf is.quote:Op maandag 17 december 2007 18:16 schreef Qwea het volgende:
[..]
ja, dat had ik dus vorig jaar maar zou je dan gewoon water of een jus doen?
zo doe ik het ook altijdquote:Op maandag 17 december 2007 17:39 schreef SeaOfLove het volgende:
Ligt een beetje aan de grootte van de rollade. Maar ik gebruik eigenlijk alleen croma en dan de rollade even aanbraden, en dan zo'n 3 kwartier laten sudderen en af en toe even draaien. (ik heb meestal rollade's van zo'n 500 gr)
neh, cromaquote:Op maandag 17 december 2007 18:29 schreef Qwea het volgende:
En roomboter ist lekkerst?
vloeibaar of pakkie?quote:Op maandag 17 december 2007 18:45 schreef Muck het volgende:
[..]
zo doe ik het ook altijd
[..]
neh, croma
pakkiequote:
ja, dat is zoquote:Op maandag 17 december 2007 18:47 schreef Qwea het volgende:
Ooh en er werd mij verteld dat als ik in een rollade zou prikken ik een doodzonde bega want dan wordt de rollade droog.
Is dat zo?
nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooorquote:Op maandag 17 december 2007 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Volgens mij kan er met een rollade weinig misgaan??
Braadpan, boter (om mijn part vloeibaar) rondom bruin bakken en daarna met wat water gaar sudderen.
Pfff, een kilo plus een uurtje ofzo... kweet niet, ik snij het dan open om te kijken. Bij een rollade moet je volgens mij behoorlijk je best doen om hem droog te krijgen.
quote:Op maandag 17 december 2007 21:23 schreef Qwea het volgende:
[..]
nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooor
Te lang.quote:Op maandag 17 december 2007 21:23 schreef Qwea het volgende:
[..]
nou, vorig jaar heb ik anders niet mijn best gedaan en hij smaakte werkelijk nergens naar. Kei taai, droog en gooooor
Ws idd te lang. En te hard, hij was knetterhard van buitenquote:Op maandag 17 december 2007 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Te lang.
Anders een temp meter kopen die je in de kern stopt....??
Ja ik weet het niet... als ik het gevoel heb dat het genoeg is geweest dan snij ik toch echt het kapje eraf. Soms moet het nog 15 minuten maar ook met een kapje eraf wordt de rollade niet droger..
Sudderen is je bekend dacht ik zoquote:Op maandag 17 december 2007 21:28 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ws idd te lang. En te hard, hij was knetterhard van buiten
ja Maar volgens ingewijden moest ik hem "goed" aanbakkenquote:Op maandag 17 december 2007 21:30 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Sudderen is je bekend dacht ik zo
Dat is dat iig geluktquote:Op maandag 17 december 2007 21:31 schreef Qwea het volgende:
[..]
ja Maar volgens ingewijden moest ik hem "goed" aanbakken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |