abonnement Unibet Coolblue
pi_55110186
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:34 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Omdat hij maar al te goed weet dat de PS hun bastion op defensie niet zal loslaten en daar Flahaut weer zal komen. En niet De Crem ...
Ook, maar wellicht krijgt hij niet eens een ministerpost hé. Als je met een tripartite start, krijg je max. drie ministers. Voor CD&V worden dat normaal gezien Leterme, Vandeurzen en Vervotte. De Crem zou volledig naast de boot vallen. .
quote:
Maar goed, aan ministerposten in België nooit een gebrek. Desnoods splitsen ze nog wat portefeuilles en wordt er nog een staatssecretaris of vier uitgevonden ...
Je kan natuurlijk grondwettelijk maar 15 ministers (inclusief premier) nemen, dus zomaar wat postjes bijcreëren gaat niet (tenzij het staatssecretariaat natuurlijk, maar dat is qua prestige toch van een totaal andere orde)...
  vrijdag 7 december 2007 @ 23:55:55 #77
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55115531
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 20:28 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Het toeval wil dat ik onlangs op de Nederlandse televisie een reportage zag over Willem Elsschot, met medewerking van Simon Carmiggelt. Je zag beelden van beiden en hun Nederlands klonk erg zuiver en bijna hetzelfde (ik twijfelde zelfs even wie nu de Vlaming was). Op dat vlak heb je natuurlijk gelijk.
Maar misschien is dat eerder te wijten aan Nederlanders die meer Hollands gaan praten of toch verder van het standaardnederlands afwijken. In Vlaanderen zie ik alleen maar convergentie. De tijd dat iedereen hier in zijn eigen dorp bleef zitten en kwaad sprak over "die van over het water" is toch voorbij...
Nou ja, wat mij bij jullie altijd opvalt is die zachte G en dat bepaalde tweeklanken niet goed worden uitgesproken (vooral bij de 'ij' valt dat op), dat wijkt ook af van het standaardnederlands zoals ik dat geleerd heb (neem bijv. Terzake vanavond, ik heb overigens met intereese naar een item over het VlaamBelang gekeken). Maar uiteraard is de uitspraak van secundair belang, belangrijker is het dat de taal gehandhaafd blijft.

Het is idd zo dat men in Nederland vroeger netter Nederlands sprak. Vooral de elite deed dat. Ook was het een hele kunst om zinnen zo mooi mogelijk te formuleren, daarbij denk ik dan al snel aan Dries van Agt en natuurlijk Joop den Uyl. Tegenwoordig wordt dat helaas een beetje als oubollig gezien. Er is ook weinig aandacht meer voor op scholen en universiteiten, enkel in mijn geboortestreek vind je voor zover ik weet nog veel puristen (Nederlands is trouwens ook nooit m'n sterkste vak geweest dus ieder nadeel heeft weer z'n voordeel ).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_55115752
quote:
Overigens met intereese naar een item over het VlaamBelang gekeken
Over wat ging het precies?

In ieder geval is er weer een peiling...
quote:
Oranje-blauwe crash doet Vlaming niet anders kiezen

BRUSSEL - Lijst Dedecker bevestigt zijn opgang ten koste van Vlaams Belang, de oranje-blauwe partijen blijven stabiel.
De politieke barometer van De Standaard/VRT peilde deze week naar de gevolgen van het afspringen van de oranje-blauwe onderhandelingen vorig weekend. Van dinsdag tot en met vanmorgen vroeg TNS Media aan 751 Vlamingen op welke partij ze zouden stemmen, als er vandaag verkiezingen zouden zijn.

Ondanks de woelige politieke tijden blijkt de Vlaming nogal standvastig te zijn. Vergeleken met de vorige peiling begin november zijn er weinig spectaculaire verschuivingen. De belangrijkste vaststelling is dat Lijst Dedecker bevestigt na de opvallende stijging in de vorige peiling. Lijst Dedecker klokt ook ditmaal af rond tien procent (9,9 procent).

Bij Vlaams Belang hebben ze reden om zich zorgen te maken, want het succes van Lijst Dedecker gaat vooral ten koste van hen. De partij blijft opnieuw steken op slechts 15,8 procent, een status-quo, net zoals voor Open VLD, dat zich in november wat herstelde van de klap op 10 juni en nu stabiel blijft op 20,5 procent.

Blijkbaar spreekt de rechtse oppositie van Jean-Marie Dedecker een steeds ruimer publiek aan. Ook ditmaal is het aantal mensen dat zich kan voorstellen op LDD te stemmen, weer gegroeid. Het potentieel van Lijst Dedecker gaat sinds het ontstaan van de partij in een stijgende rechte lijn en is nu van dezelfde grootteorde als het potentieel van Groen! of Vlaams Belang.

Sinds de verkiezingen van 10 juni is al 20 procent van de kiezers van partij veranderd, maar behalve LDD blijven de verschuivingen tussen de partijen beperkt. De verschuivingen ten opzichte van de federale verkiezingen blijven telkens binnen de foutenmarge.

Het kartel CD&V/N-VA blijft veruit de grootste met 30,2 procent van de stemmen. De partij ondervindt weinig hinder van de manoeuvres van de jongste weken, die de indruk gaven dat de partij zich liet ‘gijzelen’ door kartelpartner N-VA. Binnen het kartel zijn de verhoudingen wel in beweging. CD&V daalt licht, maar de positie van N-VA wordt versterkt. De partij komt nu weer boven de kiesdrempel uit.

Bij het kartel SP.A/Spirit is de omgekeerde beweging merkbaar. SP.A/Spirit stijgt licht, tot nog altijd maar 16,3 procent van de stemmen, maar het gewicht van Spirit in dat resultaat is gedaald. Het betere resultaat voor SP.A gaat ten koste van de groenen die van 6,9 opnieuw naar 6 procent zakken.

De peiling onderzocht ook de politieke toekomst van België. Net zoals in november is een grote meerderheid van de respondenten voorstander van het behoud van België. Slechts tien procent pleit voor het verdwijnen van België.

Bron: De Standaard.
quote:
Verhofstadt krijgt voorkeur als premier

BRUSSEL - In de strijd om het premierschap moet Yves Leterme (CD&V) de duimen leggen tegen aftredend premier Guy Verhofstadt (Open VLD). Eenenveertig procent vindt Verhofstadt het meest geschikt om (opnieuw) premier te worden, tegenover 40 procent voor Leterme. Die laatste blijft wel de populairste politicus.
Verhofstadt is maanden uit beeld geweest, maar slaagt er toch in Leterme achter zich te laten als het gaat om het premierschap. De peiling is deze week afgenomen, tussen dinsdag 4 en vrijdag 7 december. Net nadat Verhofstadt opnieuw op het voorplan verscheen. Op die korte tijd wipt hij over Yves Leterme.

In de novemberpeiling stond Leterme nog comfortabel op kop, met 43% tegenover 35% voor Verhofstadt. Die laatste klimt dus sterk, terwijl de gewezen formateur een tik moet incasseren.

Wat betreft populariteit, blijft Leterme wel de ranglijst aanvoeren. Maar de voorsprong is miniem. Exact een op de twee kiezers kan zich voorstellen op Leterme te stemmen. Verhofstadt moet daar met zijn 49% amper voor onderdoen.

Inge Vervotte (CD&V) hijst zich mee op het podium. Zij is de met 38% de op twee na populairste. Tijdens de lange formatiepoging speelde Vervotte nochtans een weinig zichtbare rol.

Oud-SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte (37%) moet tevreden zijn met de vierde plaats. Partick Janssens (SP.A) sluit de top-5 af. De Antwerpse burgemeester doet een goede zaak: hij komt van de achtste plaats en ook bij hem is niet meteen duidelijk waaraan hij zijn gestegen populariteit te danken heeft.

Oud-kamervoorzitter Herman De Croo (Open VLD) weet met zijn 35% nog net opvolger Herman Van Rompuy (CD&V, 34%) achter zich te houden. Karel De Gucht (Open VLD) zakt van plaats zeven naar acht. Jean-Marie Dedecker is negende. Onderaan de top-10 vinden we Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), die een eerder slechte beurt maakt. Hij valt terug van 34 naar 30 procent en moet zo vier plaatsen prijsgeven.

Op plaatsen elf tot vijftien staan alleen stijgers, en wel in deze volgorde: Bart Somers (Open VLD), Filip Dewinter (Vlaams Belang), Caroline Gennez (SP.A), Bart De Wever (N-VA) en Jo Vandeurzen (CD&V). SP.A-voorzitter Gennez maakt de grootste sprong. Zij wint 7% en gaat in een beweging van de zesentwintigste naar de dertiende plaats.

Bron: De Standaard.
pi_55115793
Jean-Marie Dedecker lijkt dus gelijk gaat krijgen: hij doet wat niemand hem ooit voortdeed, namelijk de groei van het Vlaams Belang afstoppen en zelfs ombuigen...
  zaterdag 8 december 2007 @ 00:10:45 #80
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55115879
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 00:07 schreef Heero87 het volgende:
Jean-Marie Dedecker lijkt dus gelijk gaat krijgen: hij doet wat niemand hem ooit voortdeed, namelijk de groei van het Vlaams Belang afstoppen en zelfs ombuigen...
Een beetje dus wat Verdonk hier met Wilders doet
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 8 december 2007 @ 00:14:25 #81
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55115975
Wat is bij jullie eigenlijk de algemeen heersende verklaring voor de opkomst van VlaamBlok? Met name dan natuurlijk van na 1991.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 8 december 2007 @ 04:00:42 #82
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_55119660
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 00:14 schreef Klopkoek het volgende:
Wat is bij jullie eigenlijk de algemeen heersende verklaring voor de opkomst van VlaamBlok? Met name dan natuurlijk van na 1991.
Dezelfde verklaring als de opkomst van extreem-rechts in de rest van Europa ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 8 december 2007 @ 09:00:38 #83
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55120291
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 04:00 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dezelfde verklaring als de opkomst van extreem-rechts in de rest van Europa ?
Oké, maar bij jullie kwam het zo'n 10 jaar eerder op dan in de rest van Europa. Heb even wat literatuur daarover opgezocht maar meestal staat er dan ook zo'n hinderlijk zinnetje bij als 'dat zou hier nooit kunnen gebeuren' of iets dergelijks.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_55121917
Het cordon sanitaire zal er ook wel iets mee te maken hebben. Dat heeft het Vlaams Blok in een calimerorol geduwd, en Vlamingen en bij uitbreiding Belgen zijn geboren calimerosympathisanten...

[ Bericht 0% gewijzigd door Heero87 op 08-12-2007 12:23:02 ]
  zaterdag 8 december 2007 @ 12:17:13 #85
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55122140
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 12:01 schreef Heero87 het volgende:
Het cordon sannitaire zal er ook wel iets mee te maken hebben. Dat heeft het Vlaams Blok in een calimerorol geduwd, en Vlamingen en bij uitbreiding Belgen zijn geboren calimerosympathisanten...
Maar dat cordon kwam er toch pas nadat het VB succesvol werd?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_55122277
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 12:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar dat cordon kwam er toch pas nadat het VB succesvol werd?
Nee hoor, het eerste cordon kwam al in 1989... Maar het heeft wel pas na de eerste overwinning van het Blok in 1991 zijn rol gaan spelen in diens groei. En dat calimero-gevoel bereikte uiteraard zijn hoogtepunt in 2004, met die 24,2% vlak na de veroordeling voor racisme.

Gelukkig is de groei sindsdien afgenomen. Als de huidige tendens zich voorzet (met de nadruk op als, het zijn immers maar peilingen) zou het Vlaams Belang in 2009 wel eens 9% kunnen verliezen.
pi_55122313
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 12:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar dat cordon kwam er toch pas nadat het VB succesvol werd?
http://www.ibzdgip.fgov.be/result/nl/search.php?type=year
Hier kan je voor elke verkiezing de resultaten zien. Je ziet inderdaad rond 1991 een spectaculaire groei, met meerdere zetels buiten Antwerpen.
Ik denk dat je Vlaams Belang niet met nationalistische/xenofobe partijen in Duitsland, Denemarken,... kunt vergelijken, omdat Vlaams Belang als hoofddoel nog steeds de onafhankelijkheid heeft, wat extreemrechtsen in Duitsland, Denemarken... gewoon al hebben.

Maar ommijn mening te geven : ik denk dat de groei te verklaren is door het accent harder te leggen op de allochtonenproblematiek en minder op het vlaamsnationalisme.
Dat die partij zo groeit zal ook wel te maken hebben met het feit dat onze politiek op nationaal niveau er anders op reageert dan in Nederland. Hier zit je met 4,5 miljoen anderstaligen voor wie die partij de ware duivel is en elk voorstel verwerpelijk.
  zaterdag 8 december 2007 @ 12:36:37 #88
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55122450
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 12:26 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Nee hoor, het eerste cordon kwam al in 1989... Maar het heeft wel pas na de eerste overwinning van het Blok in 1991 zijn rol gaan spelen in diens groei. En dat calimero-gevoel bereikte uiteraard zijn hoogtepunt in 2004, met die 24,2% vlak na de veroordeling voor racisme.

Gelukkig is de groei sindsdien afgenomen. Als de huidige tendens zich voorzet (met de nadruk op als, het zijn immers maar peilingen) zou het Vlaams Belang in 2009 wel eens 9% kunnen verliezen.
Mja maar het blijft uitermate vreemd. In 1991 (met name daarop heb ik me even ingelezen) waren het vooral laagopgeleide oud SP (nu SP.a) stemmers die opeens op het VB gingen stemmen (vooral bij Antwerpen). Dan vraag je je toch af hoe dat komt (Antwerpen is dacht ik een 'rooie' stad, hebben zij daar net als hier de problemen laten liggen?) en nóg opvallender is het dat later (na 1991 dus) ook hoger opgeleiden en zelfs Katholieken zich in het VB konden vinden.

Sowieso valt het in Antwerpen nog best mee. Zelfs Dewinter geeft toe dat 'slechts' 70000 inwoners van Antwerpen moslim is. Dat is zo'n 20%. Hier in Nederland benaderd dat in Den Haag (vergelijkbare grootte, ook van oudsher rode stad en ook behoorlijk internationaal georiënteerd, zij het op een andere wijze) de 45% en tóch is extreem-rechts daar amper of in ieder geval veel minder geworteld (Wildersstemmers zitten vooral in het Zuiden).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 8 december 2007 @ 12:51:06 #89
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_55122739
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 09:00 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Oké, maar bij jullie kwam het zo'n 10 jaar eerder op dan in de rest van Europa. Heb even wat literatuur daarover opgezocht maar meestal staat er dan ook zo'n hinderlijk zinnetje bij als 'dat zou hier nooit kunnen gebeuren' of iets dergelijks.
Dat is ook onzin. Voor het Vlaams Blok groot werd had je al Le Pen met zetels in Frankrijk ... Ze hebben daar trouwens, zeker in de begindagen, veel van afgekeken.

Overigens, dat het tien jaar eerder kwam heeft er ook mee te maken dat het VB géén extreem-rechtse partij was , maar een seperatistische partij die om extra groei te bekomen nieuwe "verkiezingsthema's" zocht. Er was al een "beginmarge" , ze hadden al een stempubliek dat zich uitgebreid heeft met de extreem-rechtse stemmers. En daardoor vielen ze eerder op dan die andere extreem rechtse partijen in Europa. Die vaak evenveel groeiden maar nog niet zo groot waren toen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 8 december 2007 @ 12:56:08 #90
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_55122818
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 12:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Mja maar het blijft uitermate vreemd. In 1991 (met name daarop heb ik me even ingelezen) waren het vooral laagopgeleide oud SP (nu SP.a) stemmers die opeens op het VB gingen stemmen (vooral bij Antwerpen). Dan vraag je je toch af hoe dat komt (Antwerpen is dacht ik een 'rooie' stad, hebben zij daar net als hier de problemen laten liggen?) en nóg opvallender is het dat later (na 1991 dus) ook hoger opgeleiden en zelfs Katholieken zich in het VB konden vinden.

Sowieso valt het in Antwerpen nog best mee. Zelfs Dewinter geeft toe dat 'slechts' 70000 inwoners van Antwerpen moslim is. Dat is zo'n 20%. Hier in Nederland benaderd dat in Den Haag (vergelijkbare grootte, ook van oudsher rode stad en ook behoorlijk internationaal georiënteerd, zij het op een andere wijze) de 45% en tóch is extreem-rechts daar amper of in ieder geval veel minder geworteld (Wildersstemmers zitten vooral in het Zuiden).
Het is niet opvallend dat Katholieken zich in het VB kunnen vinden. Een groot deel van die partij en zelfs haar structuur bestaat uit extreem-gelovige groeperingen. Andrea Colen in hun partijbestuur destijds is daar een mooi voorbeeld van bv.

Jij blijft trouwens de denkfout maken dat het VB een partijtje is zoals "Nieuw Rechts" ofzo in Nederland, maar dat zijn ze ook niet. Het VB is een Populistische Vlaams Nationalistische, conservatieve partij die het vreemdelingenstandpunt bespeelt. (in die volgorde eigenlijk). Ze trekken kiezers uit verschillende thema's. Vlaams nationalisten, conservatieven (door hun anti-abortus/euthanasie standpunten bv) , racisten, ...

Wat velen trouwens ook vaak vergeten is dat het uiteenspatten van de Volksunie in de jaren '80/90 het VB ook geen windeieren gelegd heeft op het Vlaamse vlak. Dat zie je nu ook terug in het feit dat er sinds het "Vlaams kartel" en Dedecker het Vlaamse thema terug mee bespelen ze ook opnieuw kiezers verliezen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 8 december 2007 @ 13:02:19 #91
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_55122922
quote:
Leterme gelooft niet meer in oranje-blauw
za 08/12/07 - Ex-formateur Yves Leterme gelooft niet meer in een oranje-blauwe regering. Volgens hem komt er nu best een regering met een tweederdemeerderheid, zodat die een staatshervorming kan doorvoeren.

"Wat de staatshervoming betreft, heeft oranje-blauw zijn beperkingen getoond", zegt Leterme.

"Wij zijn vragende partij om te komen tot een regering die een breder draagvlak heeft dan de 81 zetels waarover oranje-blauw beschikt."

Als SP.A-Spirit in een tripartite-regering wil stappen, is Leterme ook bereid om hun standpunten in het regeerakkoord te verwerken.

De mislukte formatiegesprekken hebben volgens Leterme toch resultaat opgeleverd, omdat de Franstaligen nu ook vinden dat een staatshervorming nodig is.

Leterme blijft overigens kandidaat-premier, maar hij zegt dat hij zich niet vastklampt aan die post.

"Wij gaan niet voor het postje, maar voor de inhoud. Zelfs de Wetstraat 16 zal ons niet in een toestand brengen waarin we ons woord breken", aldus Leterme.

Als er voor de korte termijn een noodregering zou komen, dan wil CD&V daar deel van uitmaken, zegt de ex-formateur nog.
Leterme haalt zwaar uit naar de RTBF
In Het Belang van Limburg haalt Leterme zwaar uit naar de RTBF. Voor Leterme is de RTBF een zender met een eigen politieke agenda.

Hij verwijst in die context naar de Rwandese zender Radio Mille Collines, de zender die haatoproepen lanceerde in de aanloop naar de massamoorden van 1994.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_55124856
De vergelijking met die Rwandese zender gaat natuurlijk niet (helemaal) op maar hij heeft wel een punt.
Elke Vlaming zou elke dag naar (ondertitelde) uitzendingen van zulke zenders moeten kijken.

Ik herinner me dat er in de Franstalige pers over het ontslag van Rudy Arnoudt geschreven werd : "première victime du nationalisme flamand?" (of "première victime d'une flandre indépendante?")

Voortdurend wordt het beeld opgehangen van een vijandig Vlaanderen waar elk moment het vierde rijk kan uitgeroepen worden en Franstaligen in gaskamers worden gestoken.
  zaterdag 8 december 2007 @ 19:05:30 #93
96190 PJORourke
Beautiful burnout
pi_55129356
Die Leterme wordt denk ik geen premier, vooral als hij zo doorgaat.
What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
- Oriana Fallaci 1929-2006
pi_55129935
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 19:05 schreef PJORourke het volgende:
Die Leterme wordt denk ik geen premier, vooral als hij zo doorgaat.
Hij was Vlaams minister-president, als het zo doorgaat, wordt hij mischien nationaal premier EN Vlaams minister-president.
  zaterdag 8 december 2007 @ 23:52:28 #95
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_55136936
Staat ondertussen ook op teletekst.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_55141927
Groot gelijk van Leterme. Er is genoeg gekronkeld, gebogen, geargumenteerd, ... tegenover de "francophones si humiliés", wat baat het allemaal als de berichtgeving toch subjectief is? Leterme noemt het probleem bij naam.
  zondag 9 december 2007 @ 12:09:35 #97
96190 PJORourke
Beautiful burnout
pi_55142086
quote:
Op zondag 9 december 2007 12:00 schreef zuiderbuur het volgende:
Groot gelijk van Leterme. Er is genoeg gekronkeld, gebogen, geargumenteerd, ... tegenover de "francophones si humiliés", wat baat het allemaal als de berichtgeving toch subjectief is? Leterme noemt het probleem bij naam.
Sorry hoor, maar vergelijken met een zender die een genocide aangemoedigd heeft, gaat heel ver en is weinig presidentieel. Het zal de franstaligen alleen maar sterker in hun geloof dat deze man ongeschikt is, waar ik het zo langzamerhand eens mee begin te worden. Hoeveel van dit soort incidenten zijn er wel niet geweest?

En als hij een onafhankelijk Vlaanderen wil, dan moet hij gewoon zo eerlijk zijn om daar openlijk voor te gaan. Dit sort spelletjes zijn minderwaardig.
What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
- Oriana Fallaci 1929-2006
pi_55142172
En wie is dan wel kandidaat? Didier Reynders, de man die briefjes rondstuurt naar Franstaligen in Vlaanderen om hen een Franstalig België als vaderland te beloven?
Leterme wil geen onafhankelijk Vlaanderen, hij is zelf een halve Waal en woont vlakbij de grens met Wallonië.
Maar wat moet hij dan als de Franstaligen een verdere regionalisering weigeren?
pi_55142175
Voor wie een beetje Frans spreekt is het zeker de moeite om eens te luisteren/kijken naar de RTBF. De vergelijking met Radio Milles Collines is misschien een beetje sterk, maar een punt heeft Leterme wel degelijk.

Ook is het van in het begin al duidelijk dat cdh haar lot volledig verbonden heeft met de PS en dus helemaal geen zin had in een oranje-blauwe coalitie. Milquet heeft zelf gezegd dat ze meer verbondenheid heeft met de socialisten dan met haar Vlaamse zusterpartij. Ze waren zelfs bang 'gestraft' te worden door de PS in de Waalse regering waar ze samen in zitten.
  zondag 9 december 2007 @ 12:17:49 #100
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_55142219
quote:
Op zondag 9 december 2007 12:09 schreef PJORourke het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar vergelijken met een zender die een genocide aangemoedigd heeft, gaat heel ver en is weinig presidentieel. Het zal de franstaligen alleen maar sterker in hun geloof dat deze man ongeschikt is, waar ik het zo langzamerhand eens mee begin te worden. Hoeveel van dit soort incidenten zijn er wel niet geweest?

En als hij een onafhankelijk Vlaanderen wil, dan moet hij gewoon zo eerlijk zijn om daar openlijk voor te gaan. Dit sort spelletjes zijn minderwaardig.
Hij gaf daarnet een voorbeeldje in de 7de dag: hij zat begin dit jaar op een gewone weekdag in de tribune van Zulte-Waregem - Newcastle en werd opeens overstelpt met telefoontjes van journalisten! die hem vroegen wat hij in godsnaam had gedaan ! : de onafhankelijkheid van Vlaanderen verklaard in het Vlaamse parlement.

(dat dus tijdens die RTBF reportage) , dat zegt dus ook véél hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')