abonnement Unibet Coolblue
pi_54685927
Misschien een domme vraag maarre ik heb hier een fles drank die al open is geweest en die ook al een tijdje staat, kan je die gewoon drinken?


  zondag 18 november 2007 @ 00:12:33 #2
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_54686127
jahoor.

hier ook flessen drank staan die al jaar geleden zijn geopent. is gewoon prima. ( whiskey)

zuip ze!
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_54686156
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:12 schreef RoodWitBlauw het volgende:
jahoor.

hier ook flessen drank staan die al jaar geleden zijn geopent. is gewoon prima. ( whiskey)

zuip ze!
Ow okay mooi!

Enne tnx
pi_54686209
fijne avond dan nog
  zondag 18 november 2007 @ 00:32:53 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54686456
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:00 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Misschien een domme vraag maarre ik heb hier een fles drank die al open is geweest en die ook al een tijdje staat, kan je die gewoon drinken?


Inderdaad een domme vraag, want je zou op z'n minst even kunnen vermelden om wat voor drank het gaat.
Frisdrank, wijn, gedestilleerd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54686613
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad een domme vraag, want je zou op z'n minst even kunnen vermelden om wat voor drank het gaat.
Frisdrank, wijn, gedestilleerd?
Hmm ja klopt is erg dom
Het betreft een fles wodka.
pi_54686633
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
We'll keep on whispering our mantras.
  zondag 18 november 2007 @ 00:45:30 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54686635
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:43 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:


Hmm ja klopt is erg dom
Het betreft een fles wodka.
Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54686722
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.
Was ik al mee bezig, dus als het niet zo was had ik me morgen waarschijnlijk niet zo goed gevoeld
  zondag 18 november 2007 @ 10:16:15 #10
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54689331
Hoe hoger het alc% des te langer houdbaar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 18 november 2007 @ 10:41:11 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54689595
quote:
Op zondag 18 november 2007 10:16 schreef Curiosity het volgende:
Hoe hoger het alc% des te langer houdbaar.
Idd, alleen soims wordt de smaak wat minder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54689607
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:51 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:

[..]

Was ik al mee bezig, dus als het niet zo was had ik me morgen waarschijnlijk niet zo goed gevoeld
Je wist toen al hoe je je morgen (vandaag) ging voelen
sig verwijderd door FA
  zondag 18 november 2007 @ 12:56:53 #13
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54691621
quote:
Op zondag 18 november 2007 10:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd, alleen soims wordt de smaak wat minder
Maar daar wordt je gelukkig niet ziek van
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_54693090
quote:
Op zondag 18 november 2007 10:16 schreef Curiosity het volgende:
Hoe hoger het alc% des te langer houdbaar.
Niet helemaal. Natuurlijk is whiskey langer houdbaar dan een huiswijntje van de edah, maar:

De houdbaarheid van alcohol is afhankelijk van de zuiverheid van de alcohol (in de praktijk: hoe vaker alcohol gedestilleerd is hoe minder "hoge alcohol" erin zit (en hoe minder bitter het smaakt), hoe langer het houdbaar is. Wodka is eeuwig houdbaar (mits goed afgesloten en koel en donker bewaard!) omdat wodka destilleren een doorlopend proces is (word net zolang gedestilleerd totdat het bijna zuivere alcohol is zonder vervuiling (bijvoorbeeld resten van de vrucht)

Dat is tevens de reden dat je van wodka drinken geen hoofdpijn krijgt of je misselijk voelt; de hogere alcohol is er volledig uit (evenals de smaak). Daarom levert goedkope wijn (hoofdpijnwijn!) dat juist wél op; in goedkope wijn zit nog heel veel hoge alcohol en 'afvalstoffen'..
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  zondag 18 november 2007 @ 15:08:40 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54694195
quote:
Op zondag 18 november 2007 14:19 schreef SadKingBilly het volgende:

[..]

Niet helemaal. Natuurlijk is whiskey langer houdbaar dan een huiswijntje van de edah, maar:

De houdbaarheid van alcohol is afhankelijk van de zuiverheid van de alcohol (in de praktijk: hoe vaker alcohol gedestilleerd is hoe minder "hoge alcohol" erin zit (en hoe minder bitter het smaakt), hoe langer het houdbaar is. Wodka is eeuwig houdbaar (mits goed afgesloten en koel en donker bewaard!) omdat wodka destilleren een doorlopend proces is (word net zolang gedestilleerd totdat het bijna zuivere alcohol is zonder vervuiling (bijvoorbeeld resten van de vrucht)

Dat is tevens de reden dat je van wodka drinken geen hoofdpijn krijgt of je misselijk voelt; de hogere alcohol is er volledig uit (evenals de smaak). Daarom levert goedkope wijn (hoofdpijnwijn!) dat juist wél op; in goedkope wijn zit nog heel veel hoge alcohol en 'afvalstoffen'..
Wodka en ander gedistilleerd is niet te vergelijken met wijn, voor alle gedistilleerd wordt in de praktijk de zelfde alcohol gebruikt. Danwel melasse, graan of rietsuiker alcohol.
Sommige producenten filtreren het 10 of meer keer, om het zuiver te krijgen over houtskool.

[ Bericht 3% gewijzigd door Curiosity op 18-11-2007 15:20:15 ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_54695699
Maar hoe zit het dan met Boswandeling?? Ik maak die fles open en probeer die dan zo snel mogenlijk leeg te hebben binnen 1 week.
vet shitt...
  zondag 18 november 2007 @ 16:25:25 #17
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54695919
quote:
Op zondag 18 november 2007 16:16 schreef countergirl het volgende:
Maar hoe zit het dan met Boswandeling?? Ik maak die fles open en probeer die dan zo snel mogenlijk leeg te hebben binnen 1 week.
Die is op basis van room, dat is sowieso minder lang houdbaar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 18 november 2007 @ 19:12:52 #18
152583 Schlumberger
Voeten niet op de bank a.u.b.
pi_54700031
quote:
Op zondag 18 november 2007 16:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Die is op basis van room, dat is sowieso minder lang houdbaar.
Zelfde geldt voor Baileys of iets dergelijks, dat moet je eigenlijk gekoeld bewaren. Maar dan is het nog steeds wel een hele tijd goed hoor
pi_54724059
Ehm.. de meeste flessen die geopend zijn kan je toch niet voor 100 procent afsluiten?
Alcohol verdampt, dus zijn veel sterke dranken beperkt houdbaar.
Zie bijvoorbeeld veel flessen miniatuurtjes die halfleeg zijn, ook al zijn ze nooit open geweest.
pi_54969409
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.
Nope, hoogstens gaat de smaak achteruit....
Take on the situation, but not the torment ...
  zaterdag 1 december 2007 @ 21:08:13 #21
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54975957
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 16:21 schreef SevenWonders het volgende:

[..]

Nope, hoogstens gaat de smaak achteruit....
Voornamelijk bij likeuren kan de kleur en smaak wat achteruit gaan.
De zogenaamde 'on the shelf time' varieert van zo'n 3 maanden tot enkele jaren waarin de smaak en kleur niet achteruit gaat.
Aldus de mensen bij Bols is de aardbeienlikeur de moeilijkste goed te houden met 3 maanden 'garantie'.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_54977587
Dat geldt ook voor whiskies. Ze gaan niet schimmelen oid, maar de smaak van dit soort compexe dranken bestaat uit veel bestanddelen die soms niet 100% chemisch stabiel zijn en bovendien allemaal andere verdampingseigenschappen hebben. Een gesloten, volle fles whisky is zeer lang houdbaar, maar een restje van misschien 1/10 fles gaat al vrij snel 'plat' smaken. Het is dan ook een goede gewoonte om dergelijke restjes eerder op te drinken als je een redelijke verzameling hebt, anders heb je op gegeven moment alleen maar flessen waarvan de smaak niet meer is wat ze geweest zijn...

Maar goed, als het over vodka gaat, en met name het in het Westen populaire nagenoeg smaakloze, karakterloze vodka (Absolut/Smirnoff/Finlandia, dat soort meuk), dan speelt dit bijna geen rol, omdat die dranken zowat niets anders zijn dan een mix van 40% ethyl alcohol met 60% water. Enige risico die je dan loopt is dat als je maar een bodempje hebt, een significant deel van de alcohol verdampt in de lucht erboven in de bijna lege fles, waardoor het slap wordt.
  zondag 2 december 2007 @ 12:27:28 #23
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_54986590
quote:
Op zondag 18 november 2007 19:12 schreef Schlumberger het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor Baileys of iets dergelijks, dat moet je eigenlijk gekoeld bewaren. Maar dan is het nog steeds wel een hele tijd goed hoor
Hmm ik werk achter een bar in een restaurant, de baileys en nog van die scotsch cream oid bewaren wij gewoon op kamertemperatuur.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 2 december 2007 @ 13:18:42 #24
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54988135
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:08 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Voornamelijk bij likeuren kan de kleur en smaak wat achteruit gaan.
De zogenaamde 'on the shelf time' varieert van zo'n 3 maanden tot enkele jaren waarin de smaak en kleur niet achteruit gaat.
Aldus de mensen bij Bols is de aardbeienlikeur de moeilijkste goed te houden met 3 maanden 'garantie'.
Staat dat op het etiket ofzo?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 2 december 2007 @ 20:26:28 #25
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54998473
quote:
Op zondag 2 december 2007 13:18 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Staat dat op het etiket ofzo?
Hebben ze me verteld tijdens een cocktailworkshop bij Bols in Amsterdam... Prijs-kwaliteit voor een gratis meegepikte workshop was gigantisch
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zondag 2 december 2007 @ 20:43:31 #26
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54998829
quote:
Op zondag 2 december 2007 20:26 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Hebben ze me verteld tijdens een cocktailworkshop bij Bols in Amsterdam... Prijs-kwaliteit voor een gratis meegepikte workshop was gigantisch
Oh daar, ja dat ken ik.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_55289932
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
pi_55290509
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 13:36 schreef Zonko het volgende:

[..]
Dat er bier werd gedronken heeft niks met alcohol te maken. Er zat toen naar schatting 2% alcohol in bier, en dat doodt geen bacteriën. Maar het water werd gekookt en er zaten extra voedingsstoffen in bier.
  dinsdag 18 december 2007 @ 18:46:30 #29
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_55367551
Wij hebben thuis ook veel flessen staan (oezo, whiskey, port, cognac etc) en ik kan me van sommigen herinneren dat we ze al minstens een jaar of 5 hebben (soms ook open) Kan dit ook nog dan?

We schenken alleen soms bij verjaardagen sterke drank, voor de rest staat het een beetje stof te happen
Primum non nocere
pi_55473622
ja waarom zou t niet kunnen? 40% alcohol is genoeg om bacteriën te doden. de drank rot dus niet.
pi_55473642
port niet trouwens. dat is gewoon wijn en als t zo oud en geopend is zal t ook vast al beschimmeld zijn.
pi_55522827
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
pi_55803805
quote:
Op zaterdag 22 december 2007 21:40 schreef MahirBurekovic het volgende:
port niet trouwens. dat is gewoon wijn en als t zo oud en geopend is zal t ook vast al beschimmeld zijn.
Port is versterkte wijn, en dus ook wat langer houdbaar, ongeveer 1 à 2 weken, afhankelijk van of het Ruby of Tawny is.
Sanity is (not) statistical
pi_55803884
Mn ouders hebben denk ik al een jaar of 15 (als het niet meer is) een fles jenever staan. Is dat echt nog goed?
pi_55804468
Jenever is toch niet lekker, dus wat maakt het uit? =P
Sanity is (not) statistical
pi_61347498
Hoe zit het eigenlijk met wijn. Ik heb 2 weken geleden een fles open getrokken, kurk er weer in geprikt. Ik zie dat er wat kristalvorming van de suiker rond de kurk is, maar kan zo niets vreemds zien. Zou deze witte, goedkope Jean Louis Cevene, nog goed zijn?
pi_61347592
Wijn kun je maar een paar dagen open laten staan. Eerlijkgezegd, de tweede dag vind ik wijn meestal al niet meer lekker en na een dag of drie kun je 'm toch echt maar beter door de gootsteen spoelen.
Sanity is (not) statistical
pi_61347980
quote:
Op woensdag 3 september 2008 14:49 schreef Maeghan het volgende:
Wijn kun je maar een paar dagen open laten staan. Eerlijkgezegd, de tweede dag vind ik wijn meestal al niet meer lekker en na een dag of drie kun je 'm toch echt maar beter door de gootsteen spoelen.
Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
pi_61348153
quote:
Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:

[..]

Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Lolbroek.
Sanity is (not) statistical
  woensdag 3 september 2008 @ 16:37:43 #40
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_61350768
quote:
Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:

Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Ja, want de niet-ziek-wordt-grens ligt bij 2,25 Eur, dus je hebt net pech.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 3 september 2008 @ 16:46:38 #41
3869 David
Drum the drums
pi_61351001
Je kunt hem misschien als wijnazijn gebruiken
pi_62150855
Ik heb een dukfles (die ik toch over had ) laten vullen met argon. Als ik een fles wijn open heb spuit ik er argon op zodat ie minder snel kan oxideren. Heel lang houd je het op die manier niet goed maar na een week merk ik weinig verschil. Langer gaat niet goed heb ik getest
blub blub
pi_62150924
Hoe zit het met open en gesloten flessen whisky? Bodempjes gaan sneller achteruit, dat weet ik maar een fles die voor 2/3 vol is nog een jaar laten staan, gaat dat goed?
blub blub
pi_62151043
Waarom zou je sowieso een week over een fles wijn doen ? Of 2 dagen wat dat betreft.
pi_62153645
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 17:18 schreef gelly het volgende:
Waarom zou je sowieso een week over een fles wijn doen ? Of 2 dagen wat dat betreft.
Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...
blub blub
pi_62153688
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 18:46 schreef nielsgeode het volgende:

[..]

Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...
Da's 5 glazen wijn ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')