Ow okay mooi!quote:Op zondag 18 november 2007 00:12 schreef RoodWitBlauw het volgende:
jahoor.
hier ook flessen drank staan die al jaar geleden zijn geopent. is gewoon prima. ( whiskey)
zuip ze!
Inderdaad een domme vraag, want je zou op z'n minst even kunnen vermelden om wat voor drank het gaat.quote:Op zondag 18 november 2007 00:00 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Misschien een domme vraag maarre ik heb hier een fles drank die al open is geweest en die ook al een tijdje staat, kan je die gewoon drinken?
Hmm ja klopt is erg domquote:Op zondag 18 november 2007 00:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad een domme vraag, want je zou op z'n minst even kunnen vermelden om wat voor drank het gaat.
Frisdrank, wijn, gedestilleerd?
Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.quote:Op zondag 18 november 2007 00:43 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Hmm ja klopt is erg dom
Het betreft een fles wodka.
Was ik al mee bezig, dus als het niet zo was had ik me morgen waarschijnlijk niet zo goed gevoeldquote:Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.
Idd, alleen soims wordt de smaak wat minderquote:Op zondag 18 november 2007 10:16 schreef Curiosity het volgende:
Hoe hoger het alc% des te langer houdbaar.
Je wist toen al hoe je je morgen (vandaag) ging voelenquote:Op zondag 18 november 2007 00:51 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
[..]
Was ik al mee bezig, dus als het niet zo was had ik me morgen waarschijnlijk niet zo goed gevoeld
Maar daar wordt je gelukkig niet ziek vanquote:Op zondag 18 november 2007 10:41 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Idd, alleen soims wordt de smaak wat minder
Niet helemaal. Natuurlijk is whiskey langer houdbaar dan een huiswijntje van de edah, maar:quote:Op zondag 18 november 2007 10:16 schreef Curiosity het volgende:
Hoe hoger het alc% des te langer houdbaar.
Wodka en ander gedistilleerd is niet te vergelijken met wijn, voor alle gedistilleerd wordt in de praktijk de zelfde alcohol gebruikt. Danwel melasse, graan of rietsuiker alcohol.quote:Op zondag 18 november 2007 14:19 schreef SadKingBilly het volgende:
[..]
Niet helemaal. Natuurlijk is whiskey langer houdbaar dan een huiswijntje van de edah, maar:
De houdbaarheid van alcohol is afhankelijk van de zuiverheid van de alcohol (in de praktijk: hoe vaker alcohol gedestilleerd is hoe minder "hoge alcohol" erin zit (en hoe minder bitter het smaakt), hoe langer het houdbaar is. Wodka is eeuwig houdbaar (mits goed afgesloten en koel en donker bewaard!) omdat wodka destilleren een doorlopend proces is (word net zolang gedestilleerd totdat het bijna zuivere alcohol is zonder vervuiling (bijvoorbeeld resten van de vrucht)
Dat is tevens de reden dat je van wodka drinken geen hoofdpijn krijgt of je misselijk voelt; de hogere alcohol is er volledig uit (evenals de smaak). Daarom levert goedkope wijn (hoofdpijnwijn!) dat juist wél op; in goedkope wijn zit nog heel veel hoge alcohol en 'afvalstoffen'..
Die is op basis van room, dat is sowieso minder lang houdbaar.quote:Op zondag 18 november 2007 16:16 schreef countergirl het volgende:
Maar hoe zit het dan met Boswandeling?? Ik maak die fles open en probeer die dan zo snel mogenlijk leeg te hebben binnen 1 week.
Zelfde geldt voor Baileys of iets dergelijks, dat moet je eigenlijk gekoeld bewaren. Maar dan is het nog steeds wel een hele tijd goed hoorquote:Op zondag 18 november 2007 16:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Die is op basis van room, dat is sowieso minder lang houdbaar.
Nope, hoogstens gaat de smaak achteruit....quote:Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je rustig nog drinken. Bederft niet.
Voornamelijk bij likeuren kan de kleur en smaak wat achteruit gaan.quote:Op zaterdag 1 december 2007 16:21 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Nope, hoogstens gaat de smaak achteruit....
Hmm ik werk achter een bar in een restaurant, de baileys en nog van die scotsch cream oid bewaren wij gewoon op kamertemperatuur.quote:Op zondag 18 november 2007 19:12 schreef Schlumberger het volgende:
[..]
Zelfde geldt voor Baileys of iets dergelijks, dat moet je eigenlijk gekoeld bewaren. Maar dan is het nog steeds wel een hele tijd goed hoor
Staat dat op het etiket ofzo?quote:Op zaterdag 1 december 2007 21:08 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Voornamelijk bij likeuren kan de kleur en smaak wat achteruit gaan.
De zogenaamde 'on the shelf time' varieert van zo'n 3 maanden tot enkele jaren waarin de smaak en kleur niet achteruit gaat.
Aldus de mensen bij Bols is de aardbeienlikeur de moeilijkste goed te houden met 3 maanden 'garantie'.
Hebben ze me verteld tijdens een cocktailworkshop bij Bols in Amsterdam... Prijs-kwaliteit voor een gratis meegepikte workshop was gigantischquote:
Oh daar, ja dat ken ik.quote:Op zondag 2 december 2007 20:26 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Hebben ze me verteld tijdens een cocktailworkshop bij Bols in Amsterdam... Prijs-kwaliteit voor een gratis meegepikte workshop was gigantisch
quote:Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
Dat er bier werd gedronken heeft niks met alcohol te maken. Er zat toen naar schatting 2% alcohol in bier, en dat doodt geen bacteriën. Maar het water werd gekookt en er zaten extra voedingsstoffen in bier.quote:
quote:Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
Port is versterkte wijn, en dus ook wat langer houdbaar, ongeveer 1 à 2 weken, afhankelijk van of het Ruby of Tawny is.quote:Op zaterdag 22 december 2007 21:40 schreef MahirBurekovic het volgende:
port niet trouwens. dat is gewoon wijn en als t zo oud en geopend is zal t ook vast al beschimmeld zijn.
Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23quote:Op woensdag 3 september 2008 14:49 schreef Maeghan het volgende:
Wijn kun je maar een paar dagen open laten staan. Eerlijkgezegd, de tweede dag vind ik wijn meestal al niet meer lekker en na een dag of drie kun je 'm toch echt maar beter door de gootsteen spoelen.
Lolbroek.quote:Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:
[..]
Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Ja, want de niet-ziek-wordt-grens ligt bij 2,25 Eur, dus je hebt net pech.quote:Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:
Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...quote:Op zondag 5 oktober 2008 17:18 schreef gelly het volgende:
Waarom zou je sowieso een week over een fles wijn doen ? Of 2 dagen wat dat betreft.
Da's 5 glazen wijn ?quote:Op zondag 5 oktober 2008 18:46 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |