abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 november 2007 @ 14:37:29 #1
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_54504688



Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt
Nu met eigen FOK! multiplayer-server op 85.144.78.174:3984 (wachtwoord: fokyou)

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen. In de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, daarna diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Maar wil ik nu OpenTTD of TTDPatch?
Er zijn een aantal verschillen tussen OpenTTD en TTDPatch. Hieronder de belangrijkste vernieuwingen op een rij:

Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
  • grotere maps
  • meer en grotere vliegvelden
  • newgrf ondersteuning (nieuwe graphics)
  • newindustries (nieuwe industriën)
  • kanalen
  • elektrisch spoor
  • realistische acceleratie
  • open source (zelf patches programmeren en compilen)
  • mammoet treinen
  • vrij gevormde stations
  • vensters vergroten en verkleinen
  • spelen in een window
  • resolutie aanpassen
  • nieuwe route-vind-algoritmes
  • nieuwe AI (in ontwikkeling)
  • multiplayer via internet
  • nieuwe map-generator met realistische heuvels e.d.
  • mogelijkheid om heightmaps in te laden om zo echte landen zelf na te maken in OpenTTD
  • PBS is nog in ontwikkeling
  • nieuwe map-array in ontwikkeling die seinen op bruggen en in tunnels e.d. mogelijk maakt
  • volledig nieuw gerenderde hi-res sprites in ontwikkeling voor de nieuwe map-array
  • bruggen over schuine sporen en sporen met seinen
  • trams
  • extra zoomlevels
  • 32 bits kleuren versie
  • drive-through bushaltes
  • timetables om treinen op vaste afstanden te laten rijden

    Belangrijkste verbeteringen TTDpatch t.o.v. TTD for Windows:
  • newgrf ondersteuning (nieuwe graphics)
  • newindustries (nieuwe industriën)
  • pbs (path-based signalling)
  • elektrisch spoor
  • kanalen
  • realistische acceleratie
  • mammoet treinen
  • resolutie aanpassen
  • realistische vliegtuigsnelheid
  • vrij gevormde stations
  • trams

    Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
    Installeren van OpenTTD:
    Installeer Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Bij OpenTTD zit een installatie programma (kies de stable of release candidate, het maakt niet veel uit). De installatie vraagt waar je TTD for Windows hebt geinstalleerd, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf. Voor de officiële installatiehandleiding, klik hier.

    Installeren van TTDPatch:
    Installeer Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Unzip de bestanden van TTDPatch in je TTD-map. Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

    Ik snap er helemaal niets van!
    Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

    Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

    De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot. Je geeft een voertuig een or

    Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

    1. Bouw een depot in de juiste richting.
    2. Klik op nieuwe voertuigen.
    3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
    4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
    5. Klik op de Ga naar-knop.
    6. Klik op een station.
    7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
    8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

    Ik wil meer winst!
    Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


    Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


    Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


    Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is er zo gemaakt dan aankomende treinen naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, en tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het \"afvoer\"-spoor rijden.

    Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het \"aanvoer\"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


    Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


    Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Dit is ook de reden waarom bij de ingang van een station altijd two-way signals moeten zijn. Op deze manier zal een trein altijd een leeg spoor kiezen, tenzij er geen meer zijn! Als een station one-way signals zou hebben, zou een spoor altijd bezet zijn, en er een file voor dat spoor staan, terwijl er bijvoorbeeld 3 lege sporen zijn! Hieronder zie je een plaatje waarin het verschil tussen pre-signals en gewone signals wordt weergegeven:


    Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

    Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

    Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


    Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

    Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


    Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

    Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
    Jazeker!
  • Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
  • Hier is een scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.
  • Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer "neat features" dan de officiële versie. Downloaden kan hier
  • Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf\'s. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

    Handige links
    OpenTTD
  • Officiële website: http://www.openttd.org
  • Laatste versie: http://www.openttd.org/downloads.php
  • SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
  • Nightlies: http://www.openttd.org/nightly.php
  • Server browser: http://servers.openttd.org
  • OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/index.php/Main_Page
  • Lijst met nieuwe features in de nightlies: http://wiki.openttd.org/index.php/Recent_and_Current_Developments

    TTDPatch
  • Officiële website: http://www.ttdpatch.net
  • Development versie (alpha\'s): http://www.ttdpatch.net/src/

    Informatie
  • Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
  • Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
  • Signal Guide: http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal.html

    Vorige delen:
    Transport Tycoon - Deel 16
    Transport Tycoon - Deel 15
    Transport Tycoon - Deel 14
    Transport Tycoon - Deel 13
    Transport Tycoon - Deel 12
    Transport Tycoon deeltje 11
    Transport Tycoon deel 10
    Transport Tycoon Deel 9
    Transport Tycoon Deel 8
    Transport Tycoon Deel 7
    Transport Tycoon Deel 6
    Transport Tycoon Deel 5
    Transport Tycoon Deel 4
    Transport Tycoon Deel 3
    Transport Tycoon Deel 2
    Transport Tycoon

    Servers van Fok!Users

  • FOK! Server (85.144.78.174:3984) gehost door Merovingian. Speciaal voor FOK!-users en nieuwe spelers! Wachtwoord: fokyou
  • Barts Server en Big Endless (85.144.78.174:3979 en 85.144.78.174:3980) gehost door Merovingian
  • Maarten 1t/m5 (nl.mine.nu:3977 t/m nl.mine.nu:3981) gehost door Maartena
  • Automatic Rock Server (85.144.78.174:3982) gehost door Merovingian

    Deze OP is gemaakt door Merovingian, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.
  • I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 10 november 2007 @ 14:38:58 #2
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54504715
    Idd, gevonden


    Op die twee andere servers wordt niet echt gespeeld
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54504861
    wow deel 17 alweer
    daar schrok je van!!
      zaterdag 10 november 2007 @ 14:52:40 #4
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54504975
    Er is nu plek Martijn...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54505105
    Tvp.
    Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
    *O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
      zaterdag 10 november 2007 @ 15:02:34 #6
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54505145
    quote:
    Op zaterdag 10 november 2007 14:52 schreef Merovingian het volgende:
    Er is nu plek Martijn...
    Ik ben binnen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54507009
    Damn niet zo snel met die topics
    pi_54507361
    tvp
    Upon initial contact with ScareFreak
    I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
    pi_54509062
    Goeie OP

    tvp ja
      zaterdag 10 november 2007 @ 18:42:28 #11
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_54509413
    ah, weer een nieuw topic
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zaterdag 10 november 2007 @ 19:12:14 #12
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54510062
    quote:
    Op zaterdag 10 november 2007 10:12 schreef SuperWeber het volgende:
    Gooi jij die endless server nog weer online? Of ben je daarmee opgehouden??
    Jawel, maar ben dit weekend even bezig met her-installaties all-around. Mijn Linux bak en Windows bak zijn in principe weer klaar, ik moet alleen nog even de puntjes op de i zetten enzo
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zaterdag 10 november 2007 @ 19:17:02 #13
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54510160
    quote:
    Op zaterdag 10 november 2007 18:42 schreef Automatic_Rock het volgende:
    ah, weer een nieuw topic
    Doe jij nog wel eens wat met die server van je?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 10 november 2007 @ 19:36:40 #14
    137377 Gamer_V
    Zie signature
    pi_54510668
    He, mijn bedrijf is weg. Ja, ik was meer dan 3 uur weg, maar toch. Blijft jammer.
    Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
    *O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
      zaterdag 10 november 2007 @ 19:39:31 #15
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_54510734
    quote:
    Op zaterdag 10 november 2007 19:17 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Doe jij nog wel eens wat met die server van je?
    Geen tijd
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_54516508
    OTTVP
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
    pi_54518331
    Kan iemand me advies geven over het volgende

    De stad wil maar niet uitbreiden terwijl er nog genoeg mogelijkheden zijn om dat te doen.
    Er zijn genoeg haltes aan de rand van de stad en de bussen rijden af en aan.
    Alles wordt compleet afgevoerd.




    edit: ondertussen heb ik bij elke bushalte een posthalte geplaatst maar dat wil nog niet helpen
    (pfff tis al weer laat en dit is zo verslavend)

    [ Bericht 9% gewijzigd door escape_nl op 11-11-2007 02:12:33 ]
      zondag 11 november 2007 @ 09:26:22 #18
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54520815
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 01:26 schreef escape_nl het volgende:
    Kan iemand me advies geven over het volgende

    De stad wil maar niet uitbreiden terwijl er nog genoeg mogelijkheden zijn om dat te doen.
    Er zijn genoeg haltes aan de rand van de stad en de bussen rijden af en aan.
    Alles wordt compleet afgevoerd.

    [ afbeelding ]


    edit: ondertussen heb ik bij elke bushalte een posthalte geplaatst maar dat wil nog niet helpen
    (pfff tis al weer laat en dit is zo verslavend)
    De stad is wel heel erg ingesloten he? Het enige wat je hoeft te hebben om in temperate een stad te laten groeien is 5 bushaltes die elk minstens 1x per 20 dagen bezocht worden door een bus. Dan groeit de stad maximaal.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54521080
    Wat heb je die gebouwen vandaan escape_nl?

    Ik ben nieuw hier trouwens. Ook nog steeds een fanatieke TT speler!

    Hier 2 screenies van m'n ''landje'' waar ik nu mee speel.


    Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
      zondag 11 november 2007 @ 10:19:36 #20
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54521191
    Weer iemand die met Windows lelijke JPG-screenshots maakt, terwijl je met OTTD prachtige PNG's kan maken middels ctrl-s!

    Ontopic: wat een klein land! Ik speel zelf altijd 1024²... Anders heb je het zo snel volgebouwd
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54521221
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 10:19 schreef Merovingian het volgende:
    Weer iemand die met Windows lelijke JPG-screenshots maakt, terwijl je met OTTD prachtige PNG's kan maken middels ctrl-s!

    Ontopic: wat een klein land! Ik speel zelf altijd 1024²... Anders heb je het zo snel volgebouwd
    Tsja, toen ik 1024 probeerde leek het me zo groot. Maar aangezien die steden zo snel groeien ga ik dat voortaan ook maar doen!

    En ik zal voortaan wel PNG doen.
    Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
      zondag 11 november 2007 @ 10:38:42 #22
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54521362
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 10:23 schreef Blistering het volgende:

    [..]

    Tsja, toen ik 1024 probeerde leek het me zo groot. Maar aangezien die steden zo snel groeien ga ik dat voortaan ook maar doen!

    En ik zal voortaan wel PNG doen.
    PNG is niet voor niets: Dat is compressie zonder verlies, je hebt dus niet van die lelijke artefacts. Plus dat JPG ervoor zorgt dat je het verschil tussen een pre- en exit signal niet meer ziet, doordat de gele vlakjes door de compressie dezelfde kleur krijgen. Bij PNG heb je dat niet
    En: PNG's worden kleiner dan JPG's (bij TT-screens in ieder geval)! Dus is het ook beter voor mensen met een trage internetverbinding.

    Ja het was voor mij ook wennen die mapomvang in het begin. Maar als ik nu 256² (de originele mapgrootte) speel, vind ik er echt niets aan, veel te klein. Vandaar dat ik ook nooit TTDPatch zal spelen totdat die ook bigger maps krijgt (wat ik betwijfel).
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54521491
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 01:26 schreef escape_nl het volgende:
    Kan iemand me advies geven over het volgende

    De stad wil maar niet uitbreiden terwijl er nog genoeg mogelijkheden zijn om dat te doen.
    Er zijn genoeg haltes aan de rand van de stad en de bussen rijden af en aan.
    Alles wordt compleet afgevoerd.

    [ afbeelding ]


    edit: ondertussen heb ik bij elke bushalte een posthalte geplaatst maar dat wil nog niet helpen
    (pfff tis al weer laat en dit is zo verslavend)
    Volgens mij werkt het stad-groei-algoritme zo; de stad bepaald eerst of hij gaat groeien danwel krinpen volgens het principe dat Merovingian heeft uitgelegd, daarna wordt er onder het plaatsnaamteken een straat opgezocht, deze wordt op een random manier gevolgd totdat er een plekje ergens vrij is waar een huis neergezet kan worden. Alleen als dat zoekalgoritme steeds vastloopt op een station of iets anders waardoor hij niet verder kan zal het bouwen van een huis gewoon overgeslagen worden tot de volgende poging, dus je stad groeit niet zo snel.

    (Dit is ook de reden dat je nooit een groot station in een centrum van de stad moet bouwen, het kan dan namelijk voorkomen dat het algoritme gewoonweg geen straat kan vinden om te volgen.)
    pi_54522455
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 10:08 schreef Blistering het volgende:
    Wat heb je die gebouwen vandaan escape_nl?
    Ik speel een nightly met verschillende new grf bestanden
    pi_54523253
    Ik heb een probleem als ik een nieuwe treinset toevoeg zoals die van Serbian, BD XL of een andere set.
    Ik kan dan namelijk geen monorail selecteren ondanks dat de "tijd" op bijvoorbeeld 2020 staat.
    Is hier een oplossing voor? Wil namelijk graag ook een andere treinenset proberen.
    pi_54524255
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 12:42 schreef escape_nl het volgende:
    Ik heb een probleem als ik een nieuwe treinset toevoeg zoals die van Serbian, BD XL of een andere set.
    Ik kan dan namelijk geen monorail selecteren ondanks dat de "tijd" op bijvoorbeeld 2020 staat.
    Is hier een oplossing voor? Wil namelijk graag ook een andere treinenset proberen.
    Er is maar een bepaald aantal treinen mogelijk op dit moment in (Open)TTD(/-patch), dus een hoop treinsets hebben er geen monorail inzitten omdat ze deze slots allemaal opgebruiken voor andere treinen.
    De serbian rail set heeft er overigens geloof ik wel een ander spoortype nog bijzitten; narrow gauge (smalspoor).

    [ Bericht 8% gewijzigd door vanOekelen op 11-11-2007 13:31:31 ]
    pi_54524682
    ja ok, ik wil het normale spoor.
    Dan maar wachten tot OTTD 6.0 uitkomt
    http://wiki.openttd.org/index.php/Roadmap_0.6
    pi_54525118
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 13:42 schreef escape_nl het volgende:
    ja ok, ik wil het normale spoor.
    Dan maar wachten tot OTTD 6.0 uitkomt
    http://wiki.openttd.org/index.php/Roadmap_0.6
    En dan?
    Waarschijnlijk zitten alle belangrijke features van die in 0.6.0 komen al in de recente nightly's.
    En vooralsnog zit daar niet het vermeerderen van vehicle slots bij (alhoewel er wel een paar mensen daar min of meer mee bezig zijn, maar verwacht dat maar niet snel, meer info daarover hier).

    Edit:
    Voor het geval je denkt dat het in 0.6.0 opgelost zal zijn door dat het maximale aantal sprites is verhoogd; helaas houdt dit alleen in dat er meer sprites (tekeningetjes van voertuigen/landschappen/wegen/huizen/enz) geladen kunnen worden, het verhoogt helaas niet het aantal vehicle slots (een voertuig kan als je dat zou willen uit 1000en sprites bestaan, maar hij neemt slechts 1 slot in)...

    [ Bericht 12% gewijzigd door vanOekelen op 11-11-2007 14:13:09 ]
      zondag 11 november 2007 @ 17:47:41 #29
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54530991
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 10:08 schreef Blistering het volgende:
    Wat heb je die gebouwen vandaan escape_nl?

    Ik ben nieuw hier trouwens. Ook nog steeds een fanatieke TT speler!

    Hier 2 screenies van m'n ''landje'' waar ik nu mee speel.

    [ afbeelding ]
    [ afbeelding ]
    Die gebouwen en wegen van escape_nl zijn uit TTRS3
    Als je TTRS3 in combimatie met PBI speelt krijg je ook nog benzinestations

    Die screenies: Trafficset staat beter als je ook Urban Renewal Set erbij gebruikt. [In nightly's/newhouses compatible]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_54548232
    Nog mensen hier die met TTDPatch spelen, of gebruiken jullie allemaal OTTD?
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
      maandag 12 november 2007 @ 16:24:06 #31
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54553906
    OpenTTD exclusief, vanwege de online mogelijkheid.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 12 november 2007 @ 17:27:31 #32
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54554829
    quote:
    14:32 yesterday
    Commit by truelight :: r11409 /trunk/ (3 files in 3 dirs):
    -Update: as of now, I am a retired Developer, so mark me as such
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      dinsdag 13 november 2007 @ 19:36:49 #33
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54583209
    quote:
    Op maandag 12 november 2007 12:32 schreef Harmen1984 het volgende:
    Nog mensen hier die met TTDPatch spelen, of gebruiken jullie allemaal OTTD?
    Ben dit weekend over gegaan en die multiplayer mogelijkheid is erg leuk. alleen jammer dan als je een dag niet gespeeld hebt gelijk het hele spel over is en er een nieuw spel begonnen is
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 13 november 2007 @ 20:35:30 #34
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54584740
    Inflatie stond aan op de Fok!Server
    Even de nieuwe speler laten zien hoe het moet nadat hij zelf failliet was gegaan, dus ik start een bedrijf je op, leg een spoortje van 5 tiles aan en....
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    Edit: de Fok!Server is endless geworden kan dat?

    [ Bericht 14% gewijzigd door yorP op 13-11-2007 20:51:02 ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      dinsdag 13 november 2007 @ 22:44:58 #35
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54588401
    quote:
    Op dinsdag 13 november 2007 20:35 schreef yorP het volgende:
    Inflatie stond aan op de Fok!Server
    Ja, dat moet je ook niet aan zetten inderdaad..... dat is de eerste 50 jaar nog wel te doen, maar op een gegeven moment maken vliegtuigen ZIEKELIJK veel geld, en kost een BUS zoveel geld dat ie dat nooit meer kan terugverdienen in een jaar (kortom, alle wegvoertuigen worden verliesgevend)

    Inflatie is nooit goed geregeld in OpenTTD, er zijn wel discussie over om het te herzien, maar het is beter dat je het uit laat.
    quote:
    Edit: de Fok!Server is endless geworden kan dat?
    Als je in openttd.cfg een jaar van 5000000 als eindjaar instelt, dan is ie in principe "endless" inderdaad tot hij herstart wordt. Ik heb al uitgerekend dat het ong. 5 dagen duurt voordat 1000 jaar om is. (kan iets minder, iets meer zijn - e.e.a. is op servers afhankelijk van server activiteit), dus een server met 5000000 als eind jaar gaat 25.000 dagen mee, ofwel zo'n 68 jaar.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_54605095
    denk dat het vald dan nog niet vol zit na 68 jaar
    ik type ook mar wat
    pi_54605268
    Ik zal eens proberen OTTD te installeren, kan ik ook eens meedoen op de server

    In het spel is er toch weinig verschil te zien tussen TTDP en OTTD? (Qua speelbaarheid bedoel ik)
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
    pi_54605817
    Ben al langere tijd bezig met een scenario van Nederland. Spoorwegennet is nagebouwd behalve de kleine stations, en ik verdien nu ruim 800.000.000 euro per jaar, en dat wordt alleen maar meer door de inflatie

    Straks dus 1 miljard per jaar, wat neerkomt op zo'n 3 miljoen per dag
      woensdag 14 november 2007 @ 17:50:48 #39
    137377 Gamer_V
    Zie signature
    pi_54606007
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 17:41 schreef Saekerhett het volgende:
    Ben al langere tijd bezig met een scenario van Nederland. Spoorwegennet is nagebouwd behalve de kleine stations, en ik verdien nu ruim 800.000.000 euro per jaar, en dat wordt alleen maar meer door de inflatie

    Straks dus 1 miljard per jaar, wat neerkomt op zo'n 3 miljoen per dag
    Screenshots? (Of scenario?) Lijkt me wel leuk om eens een goedlopend nederland te zien.
    Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
    *O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
      woensdag 14 november 2007 @ 18:33:52 #40
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54606984
    Inflatie
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_54607466
    Ik zal mijn savegame zo effe uploaden.

    http://rapidshare.com/files/69702791/Rick.sav.html

    Ja, het is een warboel, en ja ook veel is niet helemaal de snelste manier, maar het is fokking leuk om daar naar te kijken

    [ Bericht 82% gewijzigd door Saekerhett op 14-11-2007 19:00:05 ]
    pi_54608181
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 17:41 schreef Saekerhett het volgende:
    Ben al langere tijd bezig met een scenario van Nederland. Spoorwegennet is nagebouwd behalve de kleine stations, en ik verdien nu ruim 800.000.000 euro per jaar, en dat wordt alleen maar meer door de inflatie

    Straks dus 1 miljard per jaar, wat neerkomt op zo'n 3 miljoen per dag
    Knap hoor, met inflatie
      woensdag 14 november 2007 @ 20:09:43 #43
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54609446
    [patsmodus]
    Ik heb ook een game met 1 miljard treininkomsten per jaar, maar dan zonder inflatie
    [/patsmodus]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54614139
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 19:23 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Knap hoor, met inflatie
    Ja, laat jouw 'imperium' dan eens zien?
    pi_54614406
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 22:43 schreef Saekerhett het volgende:

    [..]

    Ja, laat jouw 'imperium' dan eens zien?
      woensdag 14 november 2007 @ 23:13:13 #46
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54615006
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 20:09 schreef Merovingian het volgende:
    [patsmodus]
    Ik heb ook een game met 1 miljard treininkomsten per jaar, maar dan zonder inflatie
    [/patsmodus]
    Ik zit op 500 miljoen engelse ponden per jaar, (hoeveel euro is dat?) op een map van 1024x1024. Op een grotere kaart is het nog wat makkelijker om zoveel te verdienen.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_54616627
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 22:51 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dat dacht ik al.
    pi_54617696
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 20:09 schreef Merovingian het volgende:
    [patsmodus]
    Ik heb ook een game met 1 miljard treininkomsten per jaar, maar dan zonder inflatie
    [/patsmodus]
    Ach, ik zit op >¤100.000.000,- treininkomsten zonder inflatie in een game met alleen stoomtreintjes op een 1024x1024 map waar ik slechts 17 speeljaren geleden aan ben begonnen (het is nu 1957, ben begonnen in 1940, hiervoor heb ik echter wel de cheat "bouwen in gepauzeerde toestand" voor gebruikt).
      donderdag 15 november 2007 @ 09:25:32 #49
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54619132
    Cheats
    Inflatie
    Nederlandse vertaling van OpenTTD
    Iets anders dan Engelse ponden gebruiken.

    Even weer lekker puristisch doen....
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 15 november 2007 @ 09:31:59 #50
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_54619256
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 09:25 schreef maartena het volgende:
    Cheats
    Inflatie
    Nederlandse vertaling van OpenTTD
    Iets anders dan Engelse ponden gebruiken.

    Even weer lekker puristisch doen....
    Ik gebruik altijd de Neerlandsche Gulden .
    En ik heb geen problemen met inflatie. Het schijnt dat na jaaren spelen je dan geen winst meer kan maken. Maar dat probleem heb ik nog nooit gehad
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_54623506
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 09:31 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Ik gebruik altijd de Neerlandsche Gulden .
    En ik heb geen problemen met inflatie. Het schijnt dat na jaaren spelen je dan geen winst meer kan maken. Maar dat probleem heb ik nog nooit gehad
    Nee man, dat was die 4 miljard-limiet van TT Deluxe

    2^32 was dat geloof ik.
    pi_54625629
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 09:31 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Ik gebruik altijd de Neerlandsche Gulden .
    En ik heb geen problemen met inflatie. Het schijnt dat na jaaren spelen je dan geen winst meer kan maken. Maar dat probleem heb ik nog nooit gehad
    Volgens mij ging dat erover dat na honderden jaren gespeeld te hebben, de onderhoudskosten de inkomsten zouden gaan overstijgen. Maar dan moet je volgens mij wel heeeeeel lang spelen.
    pi_54625823
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 09:25 schreef maartena het volgende:
    Cheats
    Inflatie
    Nederlandse vertaling van OpenTTD
    Iets anders dan Engelse ponden gebruiken.

    Even weer lekker puristisch doen....
    Nou ik vind "bouwen in gepauzeerde toestand" (of "Build while in pauze mode" maar we zitten nou eenmaal op een Nederlandstalig forum) niet echt een cheat, normaal maken cheats het je namelijk makkelijker, als je deze cheat zo gebruikt als ik het doe; dus gebruiken om ervoor te zorgen dat je je geld zo snel mogelijk weer kan investeren, dan wordt het er niet echt makkelijker op. Het zorgt voor onverwachtse opstoppingen in je netwerk bijvoorbeeld doordat je teveel treinen voor een stukje spoor hebt gebouwd terwijl het spel in pauze stond. Daarnaast zorgt het ervoor dat steden relatief gezien niet zo snel groeien en mijnen niet zo exorbitant snel in productie stijgen.
    En je kunt langer met stoomtreintjes spelen, wat het ook weer een stuk moeilijker maakt doordat je treinen niet zo snel rijden dus het belast je spoor meer terwijl je minder inkomsten krijgt.
      donderdag 15 november 2007 @ 14:48:17 #54
    39436 Dreammaster
    Dat zei je moeder vannacht ook
      donderdag 15 november 2007 @ 15:22:01 #55
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54627035
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 14:48 schreef Dreammaster het volgende:
    tvp

    [ afbeelding ]

    geen signalen
    Aaah... it hurts!
    clique

    VanOekelen: vroeger was bouwen in gepauzeerde toestand ook een patch optie, maar omdat het niet eerlijk is voor de AI is het een cheat gemaakt.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      donderdag 15 november 2007 @ 16:10:55 #56
    27167 SuperWeber
    Heeft de afslag gemist...
    pi_54628365
    Cheats
    3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 5820974944 5923078164 0628620899
    pi_54631827
    tvp
    Amstelveen de beste
      donderdag 15 november 2007 @ 19:54:40 #58
    100137 Spec87
    Love lights up the world
    pi_54633273
    Ik zal me even melden, speel dit spel nu sinds een weekje. Heb het lang lang geleden ooit gespeeld, maar toen snapte ik er niks van. Maarja, toen was ik ook 11 ofzo :p
    pi_54663008
    heb nou bij een bedrijf rond de 18,000 goederen productie. heeft iemand wel eens hoger gehad en hoeveel hoger.
    ik type ook mar wat
      zaterdag 17 november 2007 @ 04:09:29 #60
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_54668339
    Hoe krijg je die zo hoog eigenlijk??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zaterdag 17 november 2007 @ 08:12:47 #61
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54668673
    Wat dacht je van: veel grondstoffen erheen transporteren?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 17 november 2007 @ 08:27:31 #62
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54668732
    quote:
    Op vrijdag 16 november 2007 22:52 schreef armmoetzaaier het volgende:
    heb nou bij een bedrijf rond de 18,000 goederen productie. heeft iemand wel eens hoger gehad en hoeveel hoger.
    Ik heb wel eens hoger gehad



    Op de minimap is een Mainline-junction van 2x2 naar 2x2 te zien die YorP en ik samen hebben gemaakt. In deze game rijden 623 treinen op dit moment, die allemaal over die junction moeten....

    Edit: Ik was net nog even aan het verbouwen in het kader van efficiency, kwam er toevallig net een mooi piekmoment in de productie:



    [ Bericht 11% gewijzigd door Bart op 17-11-2007 09:42:54 ]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54669497
    ja mij hoogste piek die ik gezien had was 19,400 ongeveer.maar dat was net na dat ik me station verbouwd had en al me treinen er weer door heen moesten. dat vind ik niet echt tellen.

    ik moest me staton groter maken maar dat ging niet want er zat een boortoren in de weg.
    ik type ook mar wat
      zaterdag 17 november 2007 @ 10:38:39 #64
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54669527
    Nee inderdaad. Ik zit gemiddeld op 19000 nu, met af en toe een 17000 en af en toe dus een 21000/22000... Maar op een gegeven moment kunnen er gewoon niet meer treinen rijden over die 2 sporen, vandaar dat ik net dus 3 sporen ervan gemaakt heb vanaf de junction. Maar dan krijg je op andere plekken weer knelpunten, dus je blijft bezig
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54669584
    dat is eht leuke er aan. ik heb allee enkelspoor en alles rijd zonder opstopingen.
    ik heb ook zo'n station staan met drie van die aanvoerblokken. en komt aan twee kanten verkeer. en elke kant heb ik gespitst met drie en dan rijd het wel door

    ik ga proberen er een plaatje van te maken.
    ik type ook mar wat
      zaterdag 17 november 2007 @ 10:48:38 #66
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54669642
    Hoe bouw je een goed netwerk en voorkom je dat treinen de weg kwijt raken?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54669690
    http://www.plaatjesupload.nl/bekijk29/-393284.html


    [ Bericht 54% gewijzigd door armmoetzaaier op 17-11-2007 10:53:13 (waar voor lukt dat mij nou nooit) ]
    ik type ook mar wat
    pi_54669785
    quote:
    Op zaterdag 17 november 2007 10:48 schreef Martijn_77 het volgende:
    Hoe bouw je een goed netwerk en voorkom je dat treinen de weg kwijt raken?
    bij mij raken ze meestal de weg kwijt omdat er stoplichten verkeerd staan.
    ik type ook mar wat
      zaterdag 17 november 2007 @ 10:58:14 #69
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54669789
    quote:
    Op zaterdag 17 november 2007 10:48 schreef Martijn_77 het volgende:
    Hoe bouw je een goed netwerk en voorkom je dat treinen de weg kwijt raken?
    Treinenbouwtutorial

    armmoetzaaier: de Fok!server
    ah, leuk die bierserver, nu over de 1,000,000,000 winst (zonder inflatie)
    plaatje van de MLH01:
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_54669967
    Menige dagen stuk aan ttd gemaakt. Ook als multiplayergame, vaak werd er in het begin nog wel wat gesproken... tot iedereen in de 'zone' zat.

    Binnenkort maar weer een keertje regelen.
    Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
    pi_54670540
    quote:
    Op zaterdag 17 november 2007 10:38 schreef Merovingian het volgende:
    Nee inderdaad. Ik zit gemiddeld op 19000 nu, met af en toe een 17000 en af en toe dus een 21000/22000... Maar op een gegeven moment kunnen er gewoon niet meer treinen rijden over die 2 sporen, vandaar dat ik net dus 3 sporen ervan gemaakt heb vanaf de junction. Maar dan krijg je op andere plekken weer knelpunten, dus je blijft bezig
    Inderdaad, maar als je ieder knelpunt blijft oplossen (lees: bijna alles triplen) kan je zoiets krijgen. Dit station staat op een hoek van de map, en daar komen van twee kanten driebaanswegen naar toe, waardoor er ook vrij veel geproduceerd kan worden.



    Deze game heeft trouwens ook 1.4 miljard (euro) train profit . Hoewel dat misschien niet zo'n uitdaging is in 2280.
      zaterdag 17 november 2007 @ 11:54:57 #72
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54670590
    quote:
    Op zaterdag 17 november 2007 10:58 schreef yorP het volgende:

    [..]

    Treinenbouwtutorial

    armmoetzaaier: de Fok!server
    ah, leuk die bierserver, nu over de 1,000,000,000 winst (zonder inflatie)
    plaatje van de MLH01:
    [ link | afbeelding ]
    Ik ben er nog in Singleplayer mee verder gegaan...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54678171
    doe ik ook vaker iets wat ik in multiplay gemaakt heb verder maken in single play. dan heb ik meestal een beter begin.
    ik type ook mar wat
      zondag 18 november 2007 @ 11:10:44 #74
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54689891
    Wat is het adress van die bierserver?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 18 november 2007 @ 12:28:43 #75
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54691107
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 11:10 schreef Martijn_77 het volgende:
    Wat is het adress van die bierserver?
    vlingen.nl:3983

    [ Bericht 1% gewijzigd door yorP op 18-11-2007 16:42:22 (dacht dat je de fokserver bedoelde) ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 13:14:34 #76
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54691873
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 11:10 schreef Martijn_77 het volgende:
    Wat is het adress van die bierserver?
    Moet je wel een bepaalde nightly voor hebben, r11190 om precies te zijn...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 15:41:47 #77
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54694939
    Waarom heet ie eigenlijk bierserver?
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_54695716
    Ik ben gister weer begonnen met openttd, en het is weer leuk

    al moet ik zeggen dat ik niet zo'n held ben. ach, ik heb er plezier in.
    Eins, zwei, hoeplakai.
      zondag 18 november 2007 @ 16:42:49 #79
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54696398
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 15:41 schreef maartena het volgende:
    Waarom heet ie eigenlijk bierserver?
    Omdat ik met een maat bier aan het zuipen was toen we zin hadden in een potje TTD'en
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 17:17:31 #80
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54697308
    quote:
    Commit by rubidium :: r11462 /tags/0.6.0-beta1/ (5 files in 3 dirs):
    -Release: 0.6.0-beta1.
    The first major step into the road of releasing 0.6.0, which will give you loads of new features, like newhouses, newindustries, signals and diagonal tracks under bridges, trams, autoslope, oneway roads, half tile slopes and much more. It furthermore contains quite a few performance improvements under certain conditions as well as a very long list of bugreports. If you are really interested, you should read the changelog.
    We OpenTTD developers hope that you will thoroughly test it so we can quickly release the real 0.6.0.
    Have fun!
    WOOOHOOO!
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 17:27:30 #81
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54697583
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 17:28:46 #82
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54697617
    Euh waar is de downloadlink? Ik zie nix @ openttd.org...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 17:35:15 #83
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54697791
    de downloadlink heeft iets te maken met svn://svn.openttd.org/tags/0.6.0-beta1 en zelf maken...
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 17:39:34 #84
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54697915
    Doen ze niet gewoon een build op de site zetten Ik ben te lui om te compilen, moet ik weer programma's installeren enzo...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 17:49:53 #85
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54698208
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 18:25:06 #86
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54698961
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 18:46:18 #87
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54699464
    quote:
    En dat is Win?

    edit: draai hem nu onder Vista x64, maar het is echt ubertraag! Map van 512x512, zonder voertuigen een processorverbruik van 40% van 1 core van mijn C2D E6600.... Das niet gezond!
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 18:50:38 #88
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54699573
    deze is een lijst met allemaal: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=103924&package_id=111717&release_id=555037
    , die andere is win, gemaakt op linux, dus in console

    eidt: die gemaakt op linux is inderdaad ubertraag en niet geoptimaliseerd voor windhoos, de officiele is gewoon snel
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 18 november 2007 @ 18:57:46 #89
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54699733
    Een win64 versie! dat zien we graag
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 18 november 2007 @ 18:59:39 #90
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54699793
    En die is inderdaad wel vlot
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 19 november 2007 @ 00:56:07 #91
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54708745


    * maartena snel de source haalt voor een compile.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 19 november 2007 @ 00:57:08 #92
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54708759
    quote:
    Op zondag 18 november 2007 18:57 schreef Merovingian het volgende:
    Een win64 versie! dat zien we graag
    Die is er al tijden.... Het is dat ik onlangs mijn Win64 weer heb ingeruild voor Win32, maar ik draaide al maanden de Win64 versie van OpenTTD op mijn bak
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 19 november 2007 @ 02:24:02 #93
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54709355
    En servers draaien op 0.6.0-beta1

    Handig dat je nu "exclusive rights" kunt uitzetten.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 19 november 2007 @ 16:07:41 #94
    137377 Gamer_V
    Zie signature
    pi_54718680
    Misschien leuk om eens een keer een scenario van Nederland op een server te zetten? Ik zag dat er een standaard bij OTTD zit, alhoewel die misschien wat groot is.
    Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
    *O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
      maandag 19 november 2007 @ 21:32:49 #95
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54725556
    Mijn mooie netwerkplan:

    op een #OpenTTDCoop Game:

    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 19 november 2007 @ 23:46:16 #96
    61447 Douwe
    Ik heb gelijk
    pi_54729248
    TRAMS!
      dinsdag 20 november 2007 @ 07:39:50 #97
    29063 Bellerophon
    Persona non grata
    pi_54731523
    Wat is aan te raden? OpenTTD? Of TTDPatch?
    [b]PSN:[/b] Bellerophon-
    [b]Op vrijdag 31 oktober 2008 09:51 schreef Sgele het volgende:[/b] Klootzak :')
    [b][i]Non est vivere sed valere vita est[/i][/b]
    pi_54736324
    OpenTTD is in mijn ogen veel beter.
    Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
      dinsdag 20 november 2007 @ 12:52:50 #99
    61447 Douwe
    Ik heb gelijk
    pi_54736505
    Simpel idd, OpenTTD. Multiplayer. Meer heb je niet nodig
    pi_54736815
    quote:
    Op dinsdag 20 november 2007 12:52 schreef Douwe het volgende:
    Simpel idd, OpenTTD. Multiplayer. Meer heb je niet nodig
    Ja echt.. 5 man bij elkaar.. In het begin van de avond wordt er nog iets gezegd.. maar als iedereen geld genoeg heeft om bezig te blijven valt er een stilte... behalve dan het klikken van de muis.

    Erg leuk allemaal
    Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
      dinsdag 20 november 2007 @ 13:44:10 #101
    29063 Bellerophon
    Persona non grata
    pi_54737484
    Duidelijk dus

    Pff heb het spel nog zelfs origineel
    [b]PSN:[/b] Bellerophon-
    [b]Op vrijdag 31 oktober 2008 09:51 schreef Sgele het volgende:[/b] Klootzak :')
    [b][i]Non est vivere sed valere vita est[/i][/b]
      woensdag 21 november 2007 @ 14:14:28 #102
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54760253
    Maarten: er was een Atomic Rabbit Ltd. bedrijf op Maarten 1 en land was geflood... dat je weet dat Rabbit weer terug is.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      vrijdag 23 november 2007 @ 20:58:44 #103
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54809533
    Weet iemand wat er met Maartens servers gebeurd is?
    Ze zijn al uit de lucht sinds(voor zover ik weet) 16.00.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zaterdag 24 november 2007 @ 00:35:57 #104
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54815522
    quote:
    Op vrijdag 23 november 2007 20:58 schreef yorP het volgende:
    Weet iemand wat er met Maartens servers gebeurd is?
    Ze zijn al uit de lucht sinds(voor zover ik weet) 16.00.
    Server problemen

    Ik heb effectief mijn linux configuratie om zeep geholpen - aangezien ik tevens aan de slag wil met exchange heb ik besloten er maar weer windows op te zetten. Ben dus nog even aan het herbouwen
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zondag 25 november 2007 @ 13:48:27 #105
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54823317
    Weet iemand hoe je opgeslagen multiplayer games (van een internetsessie) alleen verder kunt spelen?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54823379
    quote:
    Op zondag 25 november 2007 13:48 schreef Martijn_77 het volgende:
    Weet iemand hoe je opgeslagen multiplayer games (van een internetsessie) alleen verder kunt spelen?
    Gewoon "Load game"
      zondag 25 november 2007 @ 13:53:05 #107
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54823411
    quote:
    Op zondag 25 november 2007 13:51 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Gewoon "Load game"
    Ja en dan begin je weer als nieuwe company.........

    En ik wil verder spelen met het bedrijf waarmee ik online speel
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54823668
    Met ctrl-alt-c kan je van bedrijf switchen.
      zondag 25 november 2007 @ 14:17:00 #109
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54823717
    Oke maar ik kan de anderen niet overnemen of wel?

    En waar kan ik de download vinden zodat ik ook op de servers van MaartenA kan?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54823894
    quote:
    Op zondag 25 november 2007 14:17 schreef Martijn_77 het volgende:
    Oke maar ik kan de anderen niet overnemen of wel?

    En waar kan ik de download vinden zodat ik ook op de servers van MaartenA kan?
    Als je op je eigen pc speelt kan je tussen alle bedrijven switchen.

    De servers van Maartena draaien geloof ik op OpenTTD 0.6.0 beta 1 die is hier te vinden (let wel op dat je dus de goede download).

    Maar zoals je hier kunt zien draaien de meeste servers op dit moment nog steeds de verouderde, maar laatste stable, 0.5.3.

    Dus het beste kun je gewoon meerdere versies installeren .
      zondag 25 november 2007 @ 14:31:48 #111
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54824101
    OKe want de servers zijn niet backwards compatible?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54824598
    Nee, je moet altijd precies dezelfde versie hebben.
      zondag 25 november 2007 @ 17:12:25 #113
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54828288
    En toen was er een nieuwe game op de Fokserver
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      Lieve Belg zondag 25 november 2007 @ 20:09:09 #114
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54832902
    Ik ben na lange tijd opnieuw begonnen en heb een hoopje grf's toegevoegd. Enkel krijg ik problemen als ik newbrdgiesW.grf toevoeg. Ik heb het ook als ik enkel die grf toevoeg:



    ik heb het vroeger ook eens gehad en toen kunnen oplossen maar weet niet meer hoe ik dat gedaan heb. iemand een idee?
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
      Lieve Belg zondag 25 november 2007 @ 20:32:03 #115
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54833558
    En ik zit nu te twijfelen als ik OpenTTD ga spelen of terug TTDPatch. PBS moet dringend terug in OpenTTD komen
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
    pi_54833589
    Wat is het probleem precies nu dan?
      Lieve Belg zondag 25 november 2007 @ 20:37:38 #117
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54833708
    Zie dat middelste brugje dat je kan bouwen. Ik zal even ene beter screenshot maken.

    De bruggen zijn niet perfect en in het bruggen lijstje gaat het ook fout.

    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
    pi_54833896
    Ah, dat bedoel je. Dat zijn de verschillende vormen van dezelfde brug. Gebruik hetzelfde icoontje maar eens voor een maglevbrug en vervolgens voor een normale spoorbrug .


    Zie hier de verschillende vormen van de betonnen bruggen (bovenste 5) en de Vlak, staal bruggen onder.


    [ Bericht 27% gewijzigd door vanOekelen op 25-11-2007 21:15:43 ]
      maandag 26 november 2007 @ 04:07:55 #119
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_54840590
    quote:
    Op zondag 25 november 2007 20:32 schreef Jump het volgende:
    En ik zit nu te twijfelen als ik OpenTTD ga spelen of terug TTDPatch. PBS moet dringend terug in OpenTTD komen
    Wat is PBS??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      maandag 26 november 2007 @ 09:44:49 #120
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54842038
    PBS = Path Based Signaling. Handig voor kruisingen en grote mainlines, etc..... komt ooit wel weer in OpenTTD denk ik.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      Lieve Belg maandag 26 november 2007 @ 18:38:28 #121
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54851676
    Hopelijk, dat is onmisbaar in feite.
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
      maandag 26 november 2007 @ 18:47:14 #122
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54851860
    Nou ja, onmisbaar... Het zou een leuke (voor mij wel de leukste) optie zijn, maar onmisbaar is het natuurlijk niet
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      Lieve Belg maandag 26 november 2007 @ 18:49:46 #123
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54851926
    Je gaat een stuk anders bouwen als PBS er is, meer compacter. Rangeren wordt interessanter en zo.
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
    pi_54852016
    Aan de andere kant is het bouwen van een efficiënt netwerk zonder pbs natuurlijk wel een wat grotere uitdaging .
    Maar je netwerken kunnen wel een stuk compacter en realistischer worden.
    pi_54852543
    Vooral het realistische van PBS vind ik mooi
      Lieve Belg maandag 26 november 2007 @ 19:28:25 #126
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54852697
    Is het nu al mogelijk om waypoints over meer dan 1 spoor te plaatsen in ottd?
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
      maandag 26 november 2007 @ 19:34:18 #127
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54852797
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 19:28 schreef Jump het volgende:
    Is het nu al mogelijk om waypoints over meer dan 1 spoor te plaatsen in ottd?
    Volgens mij niet. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een station bouwen en die non-stop zetten....
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54854427
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 19:34 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Volgens mij niet. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een station bouwen en die non-stop zetten....
    Het jammere hiervan is alleen wel dat het een aardige YAPF-penalty met zich meebrengt...
    pi_54854668
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 20:46 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Het jammere hiervan is alleen wel dat het een aardige YAPF-penalty met zich meebrengt...
    Een wat?
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
      maandag 26 november 2007 @ 20:57:22 #130
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54854770
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 20:46 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Het jammere hiervan is alleen wel dat het een aardige YAPF-penalty met zich meebrengt...
    Die kun je volgens mij veranderen in je config...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 26 november 2007 @ 20:59:16 #131
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54854834
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 20:54 schreef Harmen1984 het volgende:

    [..]

    Een wat?
    YAPF: Yet Another PathFinder. Het standaard route-vind-algoritme van OTTD. Dit berekend routes op basis van penalty's. De kortste route is immers niet altijd de beste. Een rood sein of een station vertraagd een trein namelijk, en als er dan een iets langere route is met een lagere penalty, zal de trein de langere nemen. De hoogte van die penalty's kan je instellen in openttd.cfg.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54855716
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 20:57 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Die kun je volgens mij veranderen in je config...
    Klopt, maar ik gebruik hem soms ook juist als penalty om heele drukke delen spoor een beetje te kunnen ontlasten, alleen dan kan je het in die game dus weer niet echt mooi als groot waypoint gebruiken (op andere plekken dan he)... Een tussenoplossing zou zijn om de penalty gewoon een stuk lager te zetten, maar ideaal wordt het nooit.

    Edit:
    Even te illustratie, dit zijn de standaard YAPF penalty's:
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    rail_firstred_penalty = 1000
    rail_firstred_exit_penalty = 10000
    rail_lastred_penalty = 1000
    rail_lastred_exit_penalty = 10000
    rail_station_penalty = 3000
    rail_slope_penalty = 200
    rail_curve45_penalty = 100
    rail_curve90_penalty = 600
    rail_depot_reverse_penalty = 5000
    rail_crossing_penalty = 300
    rail_look_ahead_max_signals = 10
    rail_look_ahead_signal_p0 = 500
    rail_look_ahead_signal_p1 = -100
    rail_look_ahead_signal_p2 = 5
    rail_longer_platform_penalty = 800
    rail_longer_platform_per_tile_penalty = 0
    rail_shorter_platform_penalty = 4000
    rail_shorter_platform_per_tile_penalty = 0
    road_slope_penalty = 200
    road_curve_penalty = 100
    road_crossing_penalty = 300
    road_stop_penalty = 800

    Dus een trein die kan kiezen tussen een station-waypoint en een iets langere route met een stuk of 20 bochtjes en hoogteveranderingen zal hij voor het laatste kiezen.

    [ Bericht 26% gewijzigd door vanOekelen op 26-11-2007 21:50:20 ]
    pi_54859338
    Dit topic gaat wel erg hard voor zo'n oud (tof) spel
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
    pi_54859907
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 23:25 schreef existenz het volgende:
    Dit topic gaat wel erg hard voor zo'n oud (tof) spel
    De nieuwste versie is nog maar een paar dagen oud... 't Is maar net hoe je het bekijkt
    pi_54873989
    quote:
    Op maandag 26 november 2007 21:28 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Klopt, maar ik gebruik hem soms ook juist als penalty om heele drukke delen spoor een beetje te kunnen ontlasten, alleen dan kan je het in die game dus weer niet echt mooi als groot waypoint gebruiken (op andere plekken dan he)... Een tussenoplossing zou zijn om de penalty gewoon een stuk lager te zetten, maar ideaal wordt het nooit.

    Edit:
    Even te illustratie, dit zijn de standaard YAPF penalty's:
    [ code verwijderd ]

    Dus een trein die kan kiezen tussen een station-waypoint en een iets langere route met een stuk of 20 bochtjes en hoogteveranderingen zal hij voor het laatste kiezen.
    Maar geldt dit dan ook als een trein juist een order krijgt om (non-stop) door zo'n station te rijden?
    pi_54874479
    quote:
    Op dinsdag 27 november 2007 18:38 schreef Credence het volgende:

    [..]

    Maar geldt dit dan ook als een trein juist een order krijgt om (non-stop) door zo'n station te rijden?
    Nee, dan dus niet, de trein moet er namelijk doorheen, dus er niet doorheen gaan is geen optie. Het jammere is alleen dus dat wanneer het bij treinen niet expliciet in de orders staat om daar heen te gaan voor een penalty zorgt, zodat ze misschien dus een langere route verkiezen boven de kortere route door het station heen.

    En het is mij meestal te veel moeite om bij al mijn bijvoorbeeld 700 treinen te kijken of ze daar normaal rijden en of ze er misschien een omweg door gaan maken...
    pi_54883562
    quote:
    Op dinsdag 27 november 2007 19:02 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Nee, dan dus niet, de trein moet er namelijk doorheen, dus er niet doorheen gaan is geen optie. Het jammere is alleen dus dat wanneer het bij treinen niet expliciet in de orders staat om daar heen te gaan voor een penalty zorgt, zodat ze misschien dus een langere route verkiezen boven de kortere route door het station heen.

    En het is mij meestal te veel moeite om bij al mijn bijvoorbeeld 700 treinen te kijken of ze daar normaal rijden en of ze er misschien een omweg door gaan maken...
    Mja, dat dacht ik al. Dus in het geval van Jump is een breed non-stop station wel te gebruiken
      vrijdag 30 november 2007 @ 14:32:06 #138
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54946169
    Merovingian: Waarom staat autoslope disabled op jouw server?
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      vrijdag 30 november 2007 @ 14:39:35 #139
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54946379
    Omdat ik het irritant vind. Wat is het voordeel er eigenlijk van?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 30 november 2007 @ 16:11:42 #140
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54948574
    dat je land onder bestaande dingen kan verhogen of verlagen.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      vrijdag 30 november 2007 @ 16:22:03 #141
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54948815
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 14:39 schreef Merovingian het volgende:
    Omdat ik het irritant vind. Wat is het voordeel er eigenlijk van?
    - Meer ruimte tussen 2 industrien waarvan er 1 een tikkeltje hoger staat dan de ander voor stations.

    - Je kunt veel vaker directer tunnelen, bijv als iemand een lange enkel-strook door het water heeft getrokken met spoor erover heen.... dat kun je dan fixen als jij er doorheen wil. Ook bij drukke knooppunten op oneven terrein kan het enorm handig zijn als je je eigen lijn wat directer wil aanleggen.

    Er is eigenlijk geen nadeel wat ik me zo kan bedenken, waarom zou je het uitzetten?

    Maar goed, jouw server.

    Speaking of which, je Bart server is enorm onstabiel..... ik was er even op om de autoslope te testen en werd er na 2 minuten alweer afgeflikkerd, en zo ook een paar andere spelers inclusief Yorick. Ene "ABC" zat er over te klagen toen ie weer een desync kreeg - en 10 seconden later vloog ik er ook uit....

    Zit je weer torrentjes te downloaden?
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      vrijdag 30 november 2007 @ 20:20:32 #142
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54954078
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 16:22 schreef maartena het volgende:

    [..]

    - Meer ruimte tussen 2 industrien waarvan er 1 een tikkeltje hoger staat dan de ander voor stations.

    - Je kunt veel vaker directer tunnelen, bijv als iemand een lange enkel-strook door het water heeft getrokken met spoor erover heen.... dat kun je dan fixen als jij er doorheen wil. Ook bij drukke knooppunten op oneven terrein kan het enorm handig zijn als je je eigen lijn wat directer wil aanleggen.

    Er is eigenlijk geen nadeel wat ik me zo kan bedenken, waarom zou je het uitzetten?

    Maar goed, jouw server.

    Speaking of which, je Bart server is enorm onstabiel..... ik was er even op om de autoslope te testen en werd er na 2 minuten alweer afgeflikkerd, en zo ook een paar andere spelers inclusief Yorick. Ene "ABC" zat er over te klagen toen ie weer een desync kreeg - en 10 seconden later vloog ik er ook uit....

    Zit je weer torrentjes te downloaden?
    Ach misschien zet ik het ook wel aan... Ik zal eens kijken. En ik zit inderdaad nu weer wat torrentjes te downloaden UT3 moet ook getest worden binnenkort
    Maar jij hebt ervaring met Linux servers, zou dat schelen? Kan je dan zonder problemen torrenten en OTTD draaien?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 30 november 2007 @ 20:44:12 #143
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54954750
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 20:20 schreef Merovingian het volgende:
    Maar jij hebt ervaring met Linux servers, zou dat schelen? Kan je dan zonder problemen torrenten en OTTD draaien?
    Ik draai al sinds enige tijd weer op Windows (en zonder problemen), voornamelijk omdat ik met Microsoft Exchange en andere MS Server producten wil testen, en dat liep allemaal niet zo vlekkeloos in VMWare.

    Torrents en OpenTTD servers hebben altijd al problemen opgeleverd, en het maakt eigenlijk niets uit welk OS je gebruikt. Het gaat voornamelijk om het grote aantal connecties per seconde dat torrents openen. OpenTTD is ERG gevoelig voor synchronisatieproblemen en torrent-client connecties gaan heel snel in de weg zitten.

    Je kunt in je torrentprogramma het aantal connecties verlagen naar ongeveer 200 maximaal (globaal, niet per torrent) en voortaan 1 torrent tegelijk draaien. Je kunt uTorrent ZO instellen dat ie maximaal 1 torrent tegelijk download en/of aanbiedt, en als ie klaar is gaat ie naar de volgende in de queue.

    Ikzelf download heel weinig torrents, af en toe eens eentje..... en dan hou ik het aantal connections in uTorrent gewoon erg laag (zoals boven ingesteld), dan heb ik geen problemen met OpenTTD. Bovendien download ik meestal alleen als ik s'avonds thuis kom, en omdat OpenTTD voornamelijk in Europa erg populair is zijn mijn servers een stuk minder bevolkt.

    Eigenlijk moet je als je een OpenTTD server draait gewoon helemaal geen torrents draaien, dat is het beste. Maar als je het ECHT moet, doe dan 1 tegelijk, met weinig connections globaal, en hou de upload bandbreedte op een laag pitje.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      vrijdag 30 november 2007 @ 20:46:45 #144
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54954831
    Oh, en er is zoiets als usenet/nieuwsgroepen, dan heb je dat probleem met torrents/openttd helemaal niet meer.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zaterdag 1 december 2007 @ 15:32:48 #145
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54968441
    Hoe groot kan het station worden qua aantal treinen en perons voor de aanvoer echt een probleem wordt?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zaterdag 1 december 2007 @ 16:17:16 #146
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54969325
    Ligt aan het aantal sporen, lengte van treinen, afstand van seinen... Er is niet zomaar een getalletje te noemen. Probeer gewoon wat, en breid uit als het te weinig is. Je krijgt er op den duur vanzelf gevoel bij hoe groot je je stations moet maken, of hoeveel treinen je op een spoor kan laten rijden
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 1 december 2007 @ 16:24:54 #147
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54969489
    Hoe wijzig je trouwens de automatische afstand tussen de seinen?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      Lieve Belg zaterdag 1 december 2007 @ 16:35:35 #148
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54969693
    quote:
    Op zaterdag 1 december 2007 16:24 schreef Martijn_77 het volgende:
    Hoe wijzig je trouwens de automatische afstand tussen de seinen?
    Configura Patches > Construction > When dragging, place signals every: [x tiles]
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
      zaterdag 1 december 2007 @ 16:42:00 #149
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54969814
    Dank je
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54971554
    kan je ook ergens bepalen. of je alle treinen tegelijker tijd laat laden of telkens maar 1.?
    ik type ook mar wat
    pi_54981201
    quote:
    Op zaterdag 1 december 2007 18:06 schreef armmoetzaaier het volgende:
    kan je ook ergens bepalen. of je alle treinen tegelijker tijd laat laden of telkens maar 1.?
    Volgens mij zit dat onder "Patches" -> "Stations" -> "Verbeterd laadalgortime aan/uit". Als dit aanstaat, laadt hij volgens het FIFO-systeem. Als het uitstaat, laat hij meerdere treinen tegelijk.
      zondag 2 december 2007 @ 01:06:09 #152
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54981997
    Maar laad hij ook niet meerdere treinen als je station meer perons heeft?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_54982381
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 01:06 schreef Martijn_77 het volgende:
    Maar laad hij ook niet meerdere treinen als je station meer perons heeft?
    Niet als je het verbeterde laadalgoritme aan heb staan. Dan vult eerst de eerste trein die op het station stilstaat. Mocht er een tweede bij komen terwijl de eerste nog aan het laden is, dan begint de tweede te laden zodra de eerste vol is.
      zondag 2 december 2007 @ 10:24:45 #154
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54984873
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 01:22 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Niet als je het verbeterde laadalgoritme aan heb staan. Dan vult eerst de eerste trein die op het station stilstaat. Mocht er een tweede bij komen terwijl de eerste nog aan het laden is, dan begint de tweede te laden zodra de eerste vol is.
    Niet met nightly/versie 0.6.x. Dan laadt trein 2 ook al als er meer goederen op het station staan dan trein 1 kan laden. En als er meer goederen staan voor trein 1 en 2, dan begint 3 ook al te laden. enz enz.
    Kortom: er is nu volgens mij echt geen reden meer om verbeterd laadalgoritme uit te laten
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 2 december 2007 @ 12:21:35 #155
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54986441
    Maar als je meerdere treinen op een station hebt staan die meerdere (verschillende) goederen laden?

    Werkt dat wel?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 2 december 2007 @ 12:55:32 #156
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54987472
    Dat zeg ik dus net, er laden meerdere treinen tegelijk, als dat kan doordat er genoeg goederen staan te wachten. Het maakt niet uit wat voor goederen het zijn.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      Lieve Belg zondag 2 december 2007 @ 13:08:11 #157
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_54987869
    Als er zeven verschillende goederen staan kunnen er ook zeven verschillende treinen laden hé. Die FIFO loading is per goederen soort volgens mij. Anders zou het wel dom zijn
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
              «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
      zondag 2 december 2007 @ 14:46:43 #158
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54990230
    Wat heb je trouwens nodig om een server op te zetten voor multiplayergames via internet?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 2 december 2007 @ 14:53:25 #159
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54990385
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 14:46 schreef Martijn_77 het volgende:
    Wat heb je trouwens nodig om een server op te zetten voor multiplayergames via internet?
    Een server.

    edit: Een internetverbinding is ook wel handig.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 2 december 2007 @ 17:32:16 #160
    130426 armmoetzaaier
    ik type me suf
    pi_54994376
    mijn probleem was dat ik een 4 station van 4 heb naast elkaar. met allemaal goederen. maar als er op 1 station 4 treinen staat en er komen er dan nog twee dan staan alle treinen vast. en al laat ik telkens 1 trein eerst is de volgende trein erder weg volgens mij.
    ik type ook mar wat
      zondag 2 december 2007 @ 17:40:56 #161
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54994580
    Omschrijf het eens duidelijker wat je probleem is, nu volg ik je niet helemaal. Eventueel een screenshot erbij. Gebruik je pre-signals en heb je verbeterd laadalgoritme aanstaan?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 2 december 2007 @ 18:06:41 #162
    130426 armmoetzaaier
    ik type me suf
    pi_54995131
    http://www.plaatjesupload.nl/bekijk30/-444433.html
    de bovenste heb ik 4 kleine station gemaakt maar er rijden meer dan 4 treinen op 1 station. en als dan bij 1 station de rangen erg laag is dan laden ze niet zo snel. en komen de treinen vast te staan. en dat wil ik op lossen. en dat de station even veel rangen hebben.
    http://www.plaatjesupload.nl/bekijk30/-444434.html

    onderste is een variant dan die vierkanten. en zo kunnen er meer dan twee tegelijker tijd een station in rijden.


    ik ben met dit veld bezig om zo veel ogenlijk goederen te krijgen. ben dnek op 1 kwart van het veld van de boerderijen. en dan nog al het staal op halen.

    de algilotrtme of zo staat aan. maar het heeft meer met de rangen te maken
    ik type ook mar wat
      zondag 2 december 2007 @ 18:14:17 #163
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_54995294
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 14:46 schreef Martijn_77 het volgende:
    Wat heb je trouwens nodig om een server op te zetten voor multiplayergames via internet?
    Hardware (minimaal een Pentium 3 als je 1 server wil hosten)
    Operating System (kan Windows zijn, kan Linux zijn, kan ook een Mac zijn)
    Ong. 128 kbit/s upload per server die je host.
    Bij voorkeur niet op een verbinding waar ook P2P/Torrent verkeer op gaat vanwege desync gevoeligheid van OpenTTD.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zondag 2 december 2007 @ 18:18:20 #164
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54995358
    @Armmoetzaaier: Dat gaat niet, de rangen worden verdeeld over de stations. Wat je kunt doen is:
    1 groot station maken waar alle treinen laden, dat kan vanaf 0.6.0-b1 goed met het
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 2 december 2007 @ 18:21:40 #165
    130426 armmoetzaaier
    ik type me suf
    pi_54995388
    maar dan worden de goederen niet snel genoeg af gevoert of is dat veranderd bij de 0.6.0 versie
    ik type ook mar wat
      zondag 2 december 2007 @ 18:29:04 #166
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54995547
    dat is veranderd bij de 0.6.0 versie
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 2 december 2007 @ 18:37:52 #167
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54995767
    Maartena, je zei laatst dat je niet de hele dag online kon zijn omdat er 9 uur tijdsverschil tussenzit, oplossing: benoem een paar admins, mensen die vaak op je servers spelen!
    "my name is kirk douglas"

    [ Bericht 12% gewijzigd door yorP op 02-12-2007 18:43:55 ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 2 december 2007 @ 19:09:49 #168
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54996552
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 18:37 schreef yorP het volgende:
    Maartena, je zei laatst dat je niet de hele dag online kon zijn omdat er 9 uur tijdsverschil tussenzit, oplossing: benoem een paar admins, mensen die vaak op je servers spelen!
    "my name is kirk douglas"
    Hmmm.
    quote:
    The requested topic does not exist.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_54996600
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 19:09 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Hmmm.
    [..]
    http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=31&t=35111
    Ff kopieren/plakken ivm & die & word.
      zondag 2 december 2007 @ 19:52:55 #170
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_54997532
    Ah kijk aan. Volgens mij heb ik die Kirk Douglas al gebanned.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 2 december 2007 @ 20:05:23 #171
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_54997893
    Helaas heeft hij een dynamish IP, hij reboot gewoon en hij kan weer op je servers
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 3 december 2007 @ 09:40:29 #172
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55008114
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 19:52 schreef Merovingian het volgende:
    Ah kijk aan. Volgens mij heb ik die Kirk Douglas al gebanned.
    Geef zijn IP eens even? Ik zet zijn hele range wel in mijn firewall
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 3 december 2007 @ 09:48:03 #173
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55008212
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 20:05 schreef yorP het volgende:
    Helaas heeft hij een dynamish IP, hij reboot gewoon en hij kan weer op je servers
    Daarom ban ik ook niet in OpenTTD. Veel te veel werk met 5 servers. Ik ban in PeerGuardian, eigenlijk een pakketje om BREIN, RIAA etc en hun IP adressen buiten te houden, maar door die lijsten niet te gebruiken en een eigen lijst te maken dient deze als ideale tool om ip adres ranges buiten te houden. Werkt prima op Windows, en werkt wat makkelijker dan IPTables op Linux.

    Die "rabbit" van een tijdje terug komt er bij mij ook niet meer in met zijn dynamische IP adressen..... en 133.000 andere alaska DSL gebruikers ook niet meer - gebanned op 123.123.0.0 tot 123.123.255.255

    Werkt ook perfect, zodra je de list saved..... wacht 3-2-1- en de gebruiker verdwijnt met "connection lost" om nooit meer terug te keren. Ook een hele handige manier om stil te bannen.... een kick geeft altijd weer van die "why did you kick him" vragen enzo

    BOFH
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 3 december 2007 @ 09:51:40 #174
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55008262
    quote:
    Op zondag 2 december 2007 18:37 schreef yorP het volgende:
    Maartena, je zei laatst dat je niet de hele dag online kon zijn omdat er 9 uur tijdsverschil tussenzit, oplossing: benoem een paar admins, mensen die vaak op je servers spelen!
    Tja.... ik vertrouw eigenlijk niemand echt goed genoeg om dat te doen. Ik zie het al voor me, de volgende dag krijg ik allemaal MSN boodschapjes met hoe ze onterecht gebanned werden door een admin en dat soort onzin.....

    Bovendien, zoals ik hierboven ook al stelde, ban ik niet in openttd. En aan mijn server en firewall komt echt NIEMAND behalve ik.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 3 december 2007 @ 13:25:02 #175
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55011868
    quote:
    Op maandag 3 december 2007 09:40 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Geef zijn IP eens even? Ik zet zijn hele range wel in mijn firewall
    Ik weet toch niet welke IP in mijn banlist van hem is...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 3 december 2007 @ 16:00:29 #176
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55014735
    quote:
    Op maandag 3 december 2007 13:25 schreef Merovingian het volgende:
    Ik weet toch niet welke IP in mijn banlist van hem is...
    Tja, weer een voordeel van buiten OpentTTD bannen, je kunt de bans die je geeft een naampje geven..... en dan zie je in de log zelfs op welk tijdstip ze in de serverlijst kijken, want dat geeft ook een request naar jouw IP adres.

    Het bansysteem van OpenTTD is inderdaad heel spartaans, 1 IP tegelijk, en je weet mijn god niet meer wie wie was naderhand...
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55015647
    Even een schaamteloze tvp (mijn excuses)
      maandag 3 december 2007 @ 17:44:49 #178
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55016819
    hmm... ik kan toch echt wel ranges bannen in OpenTTD hoor...
    ban 0.0.0.* in de console
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 3 december 2007 @ 18:15:31 #179
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55017386
    quote:
    Op maandag 3 december 2007 17:44 schreef yorP het volgende:
    hmm... ik kan toch echt wel ranges bannen in OpenTTD hoor...
    ban 0.0.0.* in de console
    Dat werkt toch echt niet.... het werkt alleen op het IP adres van dat moment, en een range blijft niet staan in openttd.cfg.

    Test het maar, het werkt niet

    Bovendien lost dat het probleem niet op met meerdere servers.... als ik iemand ban wil ik em toch ook niet meer zien op mijn andere servers.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55026487
    Zeg ik zie vast iets over het hoofd, maar ik schijn geen vliegtuigen te kunnen bouwen. Heb nu 3 airports (1 als test vrij dicht bij een ander) en ondanks dat ik genoeg cash heb kan ik geen vliegtuig bouwen... Wat zie ik over het hoofd?
      dinsdag 4 december 2007 @ 08:01:09 #181
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55027076
    Maximum aantal vliegtuigen in de patches op 0 gezet? Jaartal zo laag dat er nog geen vliegtuigen beschikbaar zijn? Je klikt niet op het vliegtuigdepot op het vliegveld om vliegtuigen te bouwen?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 4 december 2007 @ 16:31:02 #182
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55037536
    Zo, ik ben achter de IP adressen van die Kirk Douglas.

    Hij kan zo'n beetje alles aannemen in de 84.191.*.* range, en dat zijn dus 65000 IP adressen. Die hele range staat dus nu in mijn firewall, hij komt er niet in

    I raad aan hetzelfde te doen, hij heeft mijn servers al specifiek bedreigd, en ik denk dat ie nu de andere 0.6.0.beta1 servers af gaat, en die van Bart is ook altijd druk bespeeld en vormt dus een goed doel.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55037822
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 08:01 schreef Merovingian het volgende:
    Maximum aantal vliegtuigen in de patches op 0 gezet? Jaartal zo laag dat er nog geen vliegtuigen beschikbaar zijn? Je klikt niet op het vliegtuigdepot op het vliegveld om vliegtuigen te bouwen?
    Ik klikte inderdaad niet op het depot maar op dat vliegtuigding waar je kunt groeperen en checken voor available aircraft! Thanks a million
      dinsdag 4 december 2007 @ 16:52:20 #184
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55038038
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 16:42 schreef santax het volgende:

    [..]

    Ik klikte inderdaad niet op het depot maar op dat vliegtuigding waar je kunt groeperen en checken voor available aircraft! Thanks a million
    Graag gedaan
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 4 december 2007 @ 19:45:59 #185
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55042041
    Even een kruising gebouwd waar heel veel verkeer langs moet



    [ Bericht 8% gewijzigd door Martijn_77 op 04-12-2007 20:08:17 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55042073
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:
    Even een kruising gebouwd waar heel veel verkeer langs moet

    [ afbeelding ]
    Heb je m ook iets groter
      dinsdag 4 december 2007 @ 20:01:42 #187
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55042395
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 19:47 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Heb je m ook iets groter
    Ja plaatje klikbaar gemaakt
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 4 december 2007 @ 20:02:17 #188
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55042409
    groter, niet klikbaar...
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      dinsdag 4 december 2007 @ 20:08:48 #189
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55042572
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 20:02 schreef yorP het volgende:
    groter, niet klikbaar...
    Naar verkeerde plaatje gelinkt nu werkt ie wel
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 4 december 2007 @ 20:27:46 #190
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55043003
    Al die trage bochten in maglev-spoor
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 4 december 2007 @ 20:34:35 #191
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55043186
    2x45 degree
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      dinsdag 4 december 2007 @ 21:12:50 #192
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55044219
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 20:27 schreef Merovingian het volgende:
    Al die trage bochten in maglev-spoor
    Heb je dan tips?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 4 december 2007 @ 21:15:42 #193
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55044305
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 21:12 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Heb je dan tips?
    Wat denk je zelf? Is het je niet opgevallen dat in scherpe bochten treinen enorm afremmen? Ik zou ze wat ruimer maken. Zolang een trein in 2 bochten van 45 graden tegelijk is, zal hij afremmen. Hoe dichter de twee bochten bij elkaar liggen, hoe meer de trein afremt. Maak dus bij voorkeur je bochten langer dan je treinen.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55044341
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 21:12 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Heb je dan tips?
    Wat dacht je van niet van die krappe bochten maken
      dinsdag 4 december 2007 @ 21:27:43 #195
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55044564
    Even een plaatje ter verduidelijking waarin je duidelijk kan zien dat treinen afremmen in scherpe bochten.



    Als het echt druk is op een spoor en treinen kort achter elkaar rijden, kun je echt mega-files krijgen doordat treinen moeten afremmen in een bocht. Daarom is het al onmogelijk dat jouw kruising "druk" is

    Als je een drukke kruising wil zien, klik dan hier...

    [ Bericht 5% gewijzigd door Bart op 04-12-2007 21:34:59 ]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 5 december 2007 @ 08:12:02 #196
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55050162
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 21:15 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Wat denk je zelf? Is het je niet opgevallen dat in scherpe bochten treinen enorm afremmen? Ik zou ze wat ruimer maken. Zolang een trein in 2 bochten van 45 graden tegelijk is, zal hij afremmen. Hoe dichter de twee bochten bij elkaar liggen, hoe meer de trein afremt. Maak dus bij voorkeur je bochten langer dan je treinen.
    Die grote 45 Graden bochten zijn langer als mij treinen. Die 90 graden bochten die er nu nog in zitten moet ik nog aanpassen. Maar dan moet ik de aansluiting die verder opzit ook veranderen en ik had eerst nog een ander druk kruispunt te voor zien van 45 graden bochten want dat loopt idd veel beter door.

    Maar het gaat nog wel een klus worden om alle krusingen op mijn drukste lijn om te bouwen zonder de treinen te veel te hinderen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      woensdag 5 december 2007 @ 08:30:43 #197
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55050329
    Wat ik altijd doe om hinder te voorkomen is het nieuwe stuk leggen, maar alleen het einde aansluiten op het bestaande. Dan seinen plaatsen e.d., zodat het nieuwe stuk eigenlijk klaar voor gebruik is, op 1 stukje beginspoor na. En dan haal je op een rustig moment zonder treinen snel het oude beginstukje weg en plaats je het nieuw beginstukje, zodat treinen direct de nieuwe route kunnen pakken. Daarna kun je op je gemak het oude stuk weghalen, er rijden toch geen treinen meer over...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 5 december 2007 @ 15:15:53 #198
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55058680
    Ook: hoe langer de trein, hoe groter de bocht moet zijn. Als de achterkant van de trein nog bij de vorige bocht van 45 graden zit als de voorkant bij de volgende 45 graden bocht (naar dezelfde richting want S bochten zijn anders), dan krijg je een kleine vertraging.

    Ik bouw mijn bochten altijd erg ruim.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      woensdag 5 december 2007 @ 15:23:37 #199
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55058840
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 15:15 schreef maartena het volgende:
    Als de achterkant van de trein nog bij de vorige bocht van 45 graden zit als de voorkant bij de volgende 45 graden bocht (naar dezelfde richting want S bochten zijn anders), dan krijg je een kleine vertraging.
    Dat dacht ik dus ook, maar ik kwam er tijdens het maken van die screen met snelheden achter dat dat dus niet (meer) zo is...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 5 december 2007 @ 15:29:43 #200
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55058910
    quote:
    Op dinsdag 4 december 2007 16:31 schreef maartena het volgende:
    Zo, ik ben achter de IP adressen van die Kirk Douglas.

    Hij kan zo'n beetje alles aannemen in de 84.191.*.* range, en dat zijn dus 65000 IP adressen. Die hele range staat dus nu in mijn firewall, hij komt er niet in

    I raad aan hetzelfde te doen, hij heeft mijn servers al specifiek bedreigd, en ik denk dat ie nu de andere 0.6.0.beta1 servers af gaat, en die van Bart is ook altijd druk bespeeld en vormt dus een goed doel.
    Hij vertelde mij laatst dat hij binnenkort een nieuwe internetprovider zou krijgen, en met dat een hele nieuwe IP range...
    Ook vertelde hij dat hij met zijn server (Kirk Douglas Server) soms wachtwoorden probeert te loggen, een tip voor iedereen dus: als je je wachtwoord wil houden, speel dan niet op servers waarvan de naam iets met Kirk Douglas is of het IP in de range 84.191.*.*
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      woensdag 5 december 2007 @ 15:36:54 #201
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55059064
    Sneu ventje...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55059405
    Welke versie gebruikt die kerel als server?
    Als het 0.6.0-beta 1 is is terugpesten niet zo heel erg moeilijk...

    Wel fijn om te weten dat vanaf nightly r11557 het loggen van wachtwoorden een stukje minder makkelijk is gemaakt.
      woensdag 5 december 2007 @ 19:40:49 #203
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55063315
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 15:15 schreef maartena het volgende:
    Ook: hoe langer de trein, hoe groter de bocht moet zijn. Als de achterkant van de trein nog bij de vorige bocht van 45 graden zit als de voorkant bij de volgende 45 graden bocht (naar dezelfde richting want S bochten zijn anders), dan krijg je een kleine vertraging.

    Ik bouw mijn bochten altijd erg ruim.
    En hoe los je het dan op als je dicht tegen een stad, water ofzo aan zit?

    Met bruggen werken werkt volgens mij ook vertragend

    Weet iemand of als je een saved multiplayer game speelt je je concurenten kunt overnemen / verwijderen?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55064358
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    En hoe los je het dan op als je dicht tegen een stad, water ofzo aan zit?

    Met bruggen werken werkt volgens mij ook vertragend

    Weet iemand of als je een saved multiplayer game speelt je je concurenten kunt overnemen / verwijderen?
    Edit: Niet goed gelezen
    pi_55064605
    TVP ^^ ik moet dit spel ook maar eens beginnen 50 en meer treinen op 1 spoort en dan nog 100 op een ander XD geweldig spel

    Kolentreintjes FTW ^^
    Redacted
      woensdag 5 december 2007 @ 22:24:43 #206
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55067335
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 15:36 schreef Merovingian het volgende:
    Sneu ventje...
    Nogal ja. Zeker omdat ie dus aangekondigd heeft om van ISP te wisselen enzo.... maar goed, ik heb nu dus geen last van em, PeerGuardian werkt uitstekend om hele ranges te bannen.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      woensdag 5 december 2007 @ 22:30:22 #207
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55067453
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:
    En hoe los je het dan op als je dicht tegen een stad, water ofzo aan zit?
    Soms heb je geen alternatief..... maar in het geval van water: Inpolderen die hap. In het geval van steden: Omkopen en huizen slopen.

    Make way for the railway! Make way for progress!
    quote:
    Met bruggen werken werkt volgens mij ook vertragend
    Meeste bruggen gaat prima, alleen niet te lange bruggen bouwen. Desnoods een eiland in het midden. Als ik veel geld heb overbrug ik water niet ---> inpolderen.
    quote:
    Weet iemand of als je een saved multiplayer game speelt je je concurenten kunt overnemen / verwijderen?
    Nee, die blijven altijd bestaan. Wel kun je zelf een tijdelijke server bouwen alleen op je LAN, en dan alle bedrijven verwijderen die je niet wil hebben met de remote console commandos, en vervolgens verder gaan als single player.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      woensdag 5 december 2007 @ 22:31:19 #208
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55067494
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 15:52 schreef vanOekelen het volgende:
    Welke versie gebruikt die kerel als server?
    Als het 0.6.0-beta 1 is is terugpesten niet zo heel erg moeilijk...
    Ja daar zit inderdaad een HELE smerige bug in
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 6 december 2007 @ 06:10:40 #209
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55071394
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 22:31 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Ja daar zit inderdaad een HELE smerige bug in >:)
    Oh? Wat dan? Heb het topic op tt-forums niet echt gevolgd...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 6 december 2007 @ 07:15:41 #210
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55071467
    Als je een double-headed trein omdraait in het depot (voorkant naar de achterkant sleept) loopt je server op 100% CPU.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 6 december 2007 @ 16:24:56 #211
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55080857
    ik kreeg net disconnected op Maarten 1, nu kan ik er niet meer mee verbinden, en de andere servers laggen erg
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      donderdag 6 december 2007 @ 18:06:21 #212
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55082738
    Ik kijk even.... ik gok dat die bug weer is misbruikt op 1 van mijn servers

    Edit: Yep, dat was em

    Maarten1 herstart.

    Jammer. Maar de features van 0.6.0 zijn zo leuk dat ik die bug nog maar eventjes voor lief neem. Hij is al gefixed in de laatste nightly, dus ik denk dat bij beta-2 of RC-1 de bug weg is.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 6 december 2007 @ 19:25:17 #213
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55084413
    quote:
    Op woensdag 5 december 2007 22:30 schreef maartena het volgende:
    Nee, die blijven altijd bestaan. Wel kun je zelf een tijdelijke server bouwen alleen op je LAN, en dan alle bedrijven verwijderen die je niet wil hebben met de remote console commandos, en vervolgens verder gaan als single player.
    Tijdelijk server?

    Is een PC op mijn Lan waar TT in de multiplayer mode loopt genoeg of moet ik die ook echt als server op gaan zetten?

    Iets wat ik trouwens van plan ben met een P3 700 Mhz met ongeveer 400 Mb intern
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 6 december 2007 @ 19:41:29 #214
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55084756
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 19:25 schreef Martijn_77 het volgende:
    Tijdelijk server?

    Is een PC op mijn Lan waar TT in de multiplayer mode loopt genoeg of moet ik die ook echt als server op gaan zetten?
    Je kunt gewoon op je desktop openttd vanuit een apart folder opstarten met "Openttd -D" - je krijgt dan een console versie van OpenTTD, en voila, je hebt een server alleen op je LAN! Je kunt server en client ook gewoon op dezelfde PC draaien.

    Voor jouw tijdelijke doeleinden werkt dat prima
    quote:
    Iets wat ik trouwens van plan ben met een P3 700 Mhz met ongeveer 400 Mb intern
    Die hardware is denk ik genoeg voor een 512x512 server, grotere kaarten zou ik er niet op draaien.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 6 december 2007 @ 19:43:17 #215
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55084809
    Fokserver laat mijn OpenTTd crashen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 6 december 2007 @ 20:07:52 #216
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55085398
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 19:41 schreef maartena het volgende:
    ]

    Die hardware is denk ik genoeg voor een 512x512 server, grotere kaarten zou ik er niet op draaien.
    Oke heb je nog meer tips?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 6 december 2007 @ 21:13:22 #217
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55087029
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 20:07 schreef Martijn_77 het volgende:
    Oke heb je nog meer tips?
    Geen torrents draaien als je ook een server wil draaien. Dat wil nog wel eens voor desyncs zorgen. (Soms zelfs aan de clientzijde bij verbinden naar een andere server). Reden hiervoor is niet de downloadsnelheid of de snelheid van je verbinding, maar omdat torrentverkeer een gigantische hoeveelheid connecties en ip-request heeft, en dat kan als je een populaire torrent download of seed wel eens voor probleempjes zorgen.

    Maar daarvoor hebben ze natuurlijk usenet uitgevonden. En natuurlijk downloaden alleen linkse communisten, de kapitalist koopt alles!
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 6 december 2007 @ 21:20:17 #218
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55087203
    Waarom is een gesaved multiplayer game op mijn PC langzamer dan als ik hem via de Fok server speel?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55091678
    http://files-upload.com/files/663666/Gigatycoon%20kolenhout.sav

    een van mn beste spellen

    ( niet kwa snelheid van treintjes , maar dichtheid ^^ )
    probeer deze treinen te perfectioneren zonder een snellere versie van treinen in te zetten ( kolen gedeelte)
    Redacted
    pi_55091850
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 00:16 schreef cablegunmaster het volgende:
    http://files-upload.com/files/663666/Gigatycoon%20kolenhout.sav

    een van mn beste spellen

    ( niet kwa snelheid van treintjes , maar dichtheid ^^ )
    probeer deze treinen te perfectioneren zonder een snellere versie van treinen in te zetten ( kolen gedeelte)
    In welke versie is die game voor het laatst gesaved? Hij laat 0.6.0-beta1 bij mij crashen.

    edit:
    Is het de MiniIn? Die laadt hem wel.

    [ Bericht 1% gewijzigd door vanOekelen op 07-12-2007 13:53:16 ]
    pi_55091913
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 00:30 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    In welke versie is die game voor het laatst gesaved? Hij laat 0.6.0-beta1 bij mij crashen.

    edit:
    Is het de MiniIn? Die laat hem wel.
    0.5.0

    het was een klein projectje van me om te kijken hoeveel treinen ik op zo klein mogelijk spoor kon laten rijden ^^
    voor de rest ging het niet om de winst marge realiteit of wat dan ook.
    Alleen om de lol om alles zo goed mogelijk te laten rijden en treintjes te zien ^^
    Hoe meer op 1 spoor hoe leuker
    Redacted
      vrijdag 7 december 2007 @ 15:37:18 #222
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55103153
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 21:20 schreef Martijn_77 het volgende:
    Waarom is een gesaved multiplayer game op mijn PC langzamer dan als ik hem via de Fok server speel?
    iemand een idee? Ik draai het zelf op een Pentium Dual Core met 2 GB intern
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      vrijdag 7 december 2007 @ 15:44:23 #223
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55103271
    Misschien zijn er veel boten en heb je YAPF voor boten aanstaan in de patches. Dat vertraagt het spel ook. Of je gebruikt NPF.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 7 december 2007 @ 16:28:56 #224
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55104381
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 15:44 schreef Merovingian het volgende:
    Misschien zijn er veel boten en heb je YAPF voor boten aanstaan in de patches. Dat vertraagt het spel ook. Of je gebruikt NPF.
    Er zijn geen boten. Maar wat is NPF? En hoe zet ik het dan uit?

    Want ik gebruik dezelfde PC / configuratie ook om de Fokserver te benaderen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      vrijdag 7 december 2007 @ 17:58:16 #225
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55106487
    Het zit toch echt in je settings vermoed ik, die settings neem je namelijk over vanaf de server. Kijk dus eens in de patches welke je anders hebt staan, en zet ze gelijk aan de server. Ik denk dat het dan wel even snel zal draaien.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 7 december 2007 @ 19:07:48 #226
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55108102
    Een keer mijn PC opstarten hielp ook al
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55115665
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 19:07 schreef Martijn_77 het volgende:
    Een keer mijn PC opstarten hielp ook al
    !!!!!


    btw, weet iemand wat de laatste stable openttd versie is ?
    Redacted
      zaterdag 8 december 2007 @ 00:40:40 #228
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55116620
    quote:
    Op zaterdag 8 december 2007 00:01 schreef cablegunmaster het volgende:
    btw, weet iemand wat de laatste stable openttd versie is ?
    0.5.3
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55116967
    quote:
    Op zaterdag 8 december 2007 00:40 schreef maartena het volgende:

    [..]

    0.5.3
    en de versie die jullie gebruiken is 0.6.0 a?
    welke gebruik jij ?
    Redacted
      zaterdag 8 december 2007 @ 01:18:19 #230
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55117537
    Ik gebruik 0.6.0-beta1
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55118412
    quote:
    Op zaterdag 8 december 2007 01:18 schreef maartena het volgende:
    Ik gebruik 0.6.0-beta1
    heb je mn save al bekeken ?
    Redacted
      zaterdag 8 december 2007 @ 03:07:12 #232
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55119298
    quote:
    Op zaterdag 8 december 2007 01:59 schreef cablegunmaster het volgende:
    heb je mn save al bekeken ?
    Sorry. You can not download this file today. Download traffic for your country is empty.

    Gebruik dan ook geen BAGGER uploader.

    Niet dus
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_55120562
    (zie beneden voor plaatjes)

    het was een klein projectje van me om te kijken hoeveel treinen ik op zo klein mogelijk spoor kon laten rijden ^^
    voor de rest ging het niet om de winst marge realiteit of wat dan ook.
    Alleen om de lol om alles zo goed mogelijk te laten rijden en treintjes te zien ^^
    Hoe meer op 1 spoor hoe leuker

    Rijden ongv... 100 treinen :p .

    nog maar een poging ^^ open ttd 0.5.0 kan crashen :p wegens een old graphic new grphc gedoe XD...

    ene keer met elektrisch spoor gewerkt en andere keer met maglev , en uiteindelijk zaten er maglevs op elektrisch spoort XD....

    [ Bericht 21% gewijzigd door cablegunmaster op 09-12-2007 19:42:08 ]
    Redacted
      zaterdag 8 december 2007 @ 10:41:51 #234
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55120978
    Zowel met 0.6.0 beta1, 0.5.3, de laatste nightly van gisteravond en de laatste uitgebrachte MiniIN is het bestand niet te openen. Ik weet niet wat je ermee gedaan hebt, maar hij is gewoon onleesbaar. Probeer hem zelf eens te openen in 0.6.0 beta1 en sla hem dan opnieuw op...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 8 december 2007 @ 16:07:31 #235
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55125627
    Is het vervoer van Personen en mail ook erg winst gevend te maken?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zaterdag 8 december 2007 @ 16:08:23 #236
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55125639
    Ja hoor. Veel personen en post over een lange afstand vervoeren doet het altijd goed.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 8 december 2007 @ 16:17:39 #237
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55125774
    quote:
    Op zaterdag 8 december 2007 16:08 schreef Merovingian het volgende:
    Ja hoor. Veel personen en post over een lange afstand vervoeren doet het altijd goed.
    Mmm, Moet ik toch eens gaan proberen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zaterdag 8 december 2007 @ 16:40:07 #238
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55126144
    Wanneer komt Maglev beschikbaar?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zaterdag 8 december 2007 @ 17:27:30 #239
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55127214
    2020
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 8 december 2007 @ 18:14:25 #240
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55128343
    Oke, dan kan ik in mijn nieuwe spel gelijk met maglev beginnen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55150205
    gvd... tip als je bezig bent met grootte veranderingen altijd opslaan voordat :p

    spel crashte net toen ik een major verandering in een laad station had gemaakt >.<

    daarna een junctie... maar ik wilde mn save perfectioneren voor ik hem online zette....

    bochten uitlijnen en wat docks beter laten lopen....

    Het was een redelijk project :p wat ik heb gemaakt ^^ ( qua kolen treintjes )
    de hout treinen sloeg nergens op en kan je ook niet meer herbouwen ( om 1 of andere reden ) newgrphc old grphcs shit :p ( denk door een treinset die ik gebruikte :p) die hij nu niet meer accepteerd in deze versie ...


    (zie beneden voor plaatjes)

    opgeslagen in 0.6.0-beta 1 versie (mist grphcs volgens dat ding :p)

    [ Bericht 4% gewijzigd door cablegunmaster op 09-12-2007 19:41:47 ]
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 18:33:54 #242
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55150590
    quote:
    Fatal Application Failure
    A serious fault condition occured in the game. The game will shut down.
    Please send the crash information and the crash.dmp file( if any) to the developers.
    "This will greatly help debugging. The correct place to do this is
    http://bugs.openttd.org. The information container in the report is displayed below.
    quote:
    *** OpenTTD Crash Report ***
    Date: 2007-12-09 18:30:09
    Build: 0.6.0-beta1 built on Nov 18 2007 16:21:50
    Exception C0000005 at 004A344F
    Registers:
    EAX: 00040004 EBX: 055E9D58 ECX: 05565E48 EDX: 0000000C
    ESI: 055EC4B8 EDI: 0058B2BC EBP: 0012FA44 ESP: 0012F9F8
    EIP: 004A344F EFLAGS: 00010202

    Bytes at CS:EIP:
    83 38 04 75 06 66 8B 40 04 EB 04 66 0D FF FF 8B E5 5D C2 10 00 55 8B EC
    Als ik probeer jouw savegame te laden.

    [ Bericht 4% gewijzigd door yorP op 09-12-2007 18:48:06 ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_55150647
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 18:33 schreef yorP het volgende:

    [..]

    [qoute]*** OpenTTD Crash Report ***
    Date: 2007-12-09 18:30:09
    Build: 0.6.0-beta1 built on Nov 18 2007 16:21:50
    Exception C0000005 at 004A344F
    Registers:
    EAX: 00040004 EBX: 055E9D58 ECX: 05565E48 EDX: 0000000C
    ESI: 055EC4B8 EDI: 0058B2BC EBP: 0012FA44 ESP: 0012F9F8
    EIP: 004A344F EFLAGS: 00010202

    Bytes at CS:EIP:
    83 38 04 75 06 66 8B 40 04 EB 04 66 0D FF FF 8B E5 5D C2 10 00 55 8B EC
    Als ik probeer jouw savegame te laden.
    [/quote]


    hahaha... vaag ^^ ik maak wel fotos :p (Screenies) mij doen ze het namelijk wel
    Redacted
    pi_55151083
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 18:12 ..
    opgeslagen in 0.6.0A versie (mist grphcs volgens dat ding :p)
    He? Waar heb je die vandaan?
    Bedoel je 0.6.0-beta 1? Of heb je een aangepaste versie? Bij mij laadt hij ook niet...
    pi_55151839
    ach ... ik maak binnenkort wel een nieuwe save game
    spel blijft te leuk .... dit was een map waar ik tijden mee bezig was :p



    ik weet dat ik nog mn Grote knelpunt moet veranderen maar weet nog niet hoe :p


    Bovenkant vanaf mn kruising gezien , vond dit al een redelijke verbetering ten opzichte van mn vorige... (die was stukken chaotischer)

    rechterkant vanaf mn kruising... een beetje chaotisch , heeft nog wat werk nodig ^^, foutje in constructie



    dit is mn uitlaat station voor al mn treintjes


    Afstand uitlaat tot laden ( heeeeeeel ver :p) helft van de map heeft een rechtspoor ^^ vond het leuk
    doel van map : zoveel mogelijk treintjes op 1 spoor krijgen ( dubbel spoor geworden ) 1 grond stof kolen :p

    en veel plezier maken , als iemand een idee heeft voor die junctie want die is een beetje krap.... en de ruimte is er niet echt voor om een nette te maken

    [ Bericht 10% gewijzigd door cablegunmaster op 09-12-2007 19:50:50 ]
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 20:34:31 #246
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_55153127
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 19:39 schreef cablegunmaster het volgende:
    ach ... ik maak binnenkort wel een nieuwe save game
    spel blijft te leuk .... dit was een map waar ik tijden mee bezig was :p

    [ afbeelding ]
    Je hebt nogal wat sporen liggen die onnodig omhoog en omlaag gaan...
    Zonder het volledig opnieuw te maken is met wat kleine wijzegingen het al een stuk efficienter te maken. Ik zou er nog eens goed naar kijken
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      Lieve Belg zondag 9 december 2007 @ 20:42:50 #247
    86282 Jump
    [Belg.] Jump (de ~ (m.))
    pi_55153320
    En haal die 90° bochten er ook even uit dan
    Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
    Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
    &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
    pi_55153468
    als je het 2e plaatje ziet... gaat alles omhoog das de reden dat alles omhoog gaat... tunnels verhelp ik het ermee maar ik kijk er ff naar en pas het aan .... :p ik weet dat ik die kruising nog moet aanpassen ^^ zal hem wel reposten vanavond
    Redacted
    pi_55153974


    denk dat deze junctie beteruitziet ^^

    die ander was gewoon grapsig :p
    deze is praktischer

    [ Bericht 2% gewijzigd door cablegunmaster op 09-12-2007 21:44:13 ]
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 21:50:47 #250
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55155164
    @Maarta

    De spellen op jouw servers veranderen wel snel. Was vanmiddag nog ergen mee bezig en vanavond is er weer een nieuw spel. duren die spellen met een reden zo kort?

    Trouwens een beetje goed netwerk zonder 90 graden bochten bouwen is wel een werk en neemt best veel ruimte in

    [ Bericht 25% gewijzigd door Martijn_77 op 09-12-2007 22:11:03 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55155858
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 21:50 schreef Martijn_77 het volgende:
    @Maarta

    De spellen op jouw servers veranderen wel snel. Was vanmiddag nog ergen mee bezig en vanavond is er weer een nieuw spel. duren die spellen met een reden zo kort?

    Trouwens een beetje goed netwerk zonder 90 graden bochten bouwen is wel een werk en neemt best veel ruimte in
    hoe vind je mijn poging op die dat vierkantje ?
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 22:19:23 #252
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55156000
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 22:15 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    hoe vind je mijn poging op die dat vierkantje ?
    Erg creatief

    Maar ik probeer echt met alles rekening te houden echt een ideaal plaatje te maken zeg maar. Dus mijn bochten zijn ook meer dan een treinlengte lang enzo
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55156304
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 22:19 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Erg creatief

    Maar ik probeer echt met alles rekening te houden echt een ideaal plaatje te maken zeg maar. Dus mijn bochten zijn ook meer dan een treinlengte lang enzo
    lukt niet echt bij deze setting anders had ik het ook geprobeerd

    probleem is dat de treinen niet makkelijk kan doorstromen in deze bocht enigzins ideen? want dat aanvoeren naar de dubbele setting gaat niet zo makkelijk.
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 22:29:48 #254
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55156348
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 22:28 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    lukt niet echt bij deze setting anders had ik het ook geprobeerd

    probleem is dat de treinen niet makkelijk kan doorstromen in deze bocht enigzins ideen? want dat aanvoeren naar de dubbele setting gaat niet zo makkelijk.
    Dat is precies wat ik beschrijf voor een goede doorstroming moet de bocht eigenlijk minimaal een treinlengte zijn......
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55156949
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 22:29 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Dat is precies wat ik beschrijf voor een goede doorstroming moet de bocht eigenlijk minimaal een treinlengte zijn......
    nee ik bedoel aan de rechterzijde waar 3 sporen tot 2 sporen naar rechts onder het plaatje in gaan ...

    heb je een betere manier om dat op te lossen ? want ze blijven maar wachten opelkaar.
    Redacted
      zondag 9 december 2007 @ 22:53:08 #256
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55157093
    quote:
    Op zondag 9 december 2007 22:49 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    nee ik bedoel aan de rechterzijde waar 3 sporen tot 2 sporen naar rechts onder het plaatje in gaan ...

    heb je een betere manier om dat op te lossen ? want ze blijven maar wachten opelkaar.
    De opstel lijnen langer maken zodat ze niet op de kruisingen blijven wachten
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      maandag 10 december 2007 @ 07:22:35 #257
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55161910
    0.6.0-beta2 is er!

    Mijn servers draaien er al mee
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 08:25:32 #258
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55162239
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 07:22 schreef maartena het volgende:
    0.6.0-beta2 is er!

    Mijn servers draaien er al mee
    Kun je ons een linkje geven naar die versie? Anders kunnen we niet op je servers denk ik.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_55164279
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 08:25 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Kun je ons een linkje geven naar die versie? Anders kunnen we niet op je servers denk ik.
    Wat dacht je van http://www.openttd.org/downloads.php ?
    pi_55165618
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 10:48 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Wat dacht je van http://www.openttd.org/downloads.php ?
    links zijn een beetje dood
    Redacted
      maandag 10 december 2007 @ 12:58:58 #261
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55166647
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 12:00 schreef cablegunmaster het volgende:
    links zijn een beetje dood
    Volgens mij een sourceforge probleempje....

    Ik heb em ook even online gezet:

    http://www.dutchusa.com/files/openttd-0.6.0-beta2-win32.zip

    Unzippen in je openttd folder, en klaar.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:01:35 #262
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55166688
    Nee hoor, je moet wat geduld hebben, als je een time-out krijgt gewoon opnieuw proberen. Ik ben nu met een ontzagwekkende snelheid van 5,5kB/s beta2 aan het dlden...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 13:15:40 #263
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55166959
    Barts Server is ook Beta 2
    Zal ik de FokServer ook updaten?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 13:17:07 #264
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55166995
    Beta2 is trouwens ook te downloaden op http://vlingen.nl/TTD/openttd-0.6.0-beta2-win32.zip
    Gaat niet echt snel, mijn upload is slecht 1Mbit, maar het gaat sneller dan de officiele link
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55167126
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:17 schreef Merovingian het volgende:
    Beta2 is trouwens ook te downloaden op http://vlingen.nl/TTD/openttd-0.6.0-beta2-win32.zip
    Gaat niet echt snel, mijn upload is slecht 1Mbit, maar het gaat sneller dan de officiele link
    hij is binnen
    Redacted
      maandag 10 december 2007 @ 13:24:11 #266
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55167147
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:17 schreef Merovingian het volgende:
    Beta2 is trouwens ook te downloaden op http://vlingen.nl/TTD/openttd-0.6.0-beta2-win32.zip
    Gaat niet echt snel, mijn upload is slecht 1Mbit, maar het gaat sneller dan de officiele link
    Mijne staat op een 100 Mbit+ link!

    Kweenie precies wat mijn hoster heeft, maar mijn 10 Mbit/s trekt ie met gemak vol als ik er van download. Wel handig, 20 Gb ruimte op zo'n snelle host.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:30:30 #267
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55167273
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:24 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Mijne staat op een 100 Mbit+ link!

    Kweenie precies wat mijn hoster heeft, maar mijn 10 Mbit/s trekt ie met gemak vol als ik er van download. Wel handig, 20 Gb ruimte op zo'n snelle host.
    Die link van jou stond er nog niet toen ik mijn post aan het maken was! En als ik in Alkmaar een 100Mbit upload kon hebben had ik het ook echt allang gehad
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 13:33:10 #268
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55167327
    En die link van jou geeft mij ook maar 130kB/s downloadsnelheid... Lekkere gare 100Mbit lijn
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 13:34:06 #269
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55167346
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:30 schreef Merovingian het volgende:
    Die link van jou stond er nog niet toen ik mijn post aan het maken was! En als ik in Alkmaar een 100Mbit upload kon hebben had ik het ook echt allang gehad
    Tja, ik host dat natuurlijk niet thuis, ik heb zelf ook maar 1 Mbit/s upload. Daar hebben we hostingproviders voor.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:37:42 #270
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55167429
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:33 schreef Merovingian het volgende:
    En die link van jou geeft mij ook maar 130kB/s downloadsnelheid... Lekkere gare 100Mbit lijn
    Oh?

    Zal wel aan jou liggen dan, ik trek nu een andere file binnen met 900+ kbyte/s
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:37:43 #271
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55167430
    Alleen providers moet ik betalen, als ik het thuis online zet niet
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 13:39:02 #272
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55167452
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 13:37 schreef Merovingian het volgende:
    Alleen providers moet ik betalen, als ik het thuis online zet niet
    Hosting in Nederland is toch afzetterij.

    Hier is het tenminste lekker goedkoop en krijg je er nog wat voor terug
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:42:10 #273
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55167522
    Affijn, 0.6.0-beta2 is uit!

    Veel speelplezier
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 13:42:16 #274
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55167523
    Oke hij ging nu sneller, 300kB/s. Nog steeds weinig voor een 100Mbit lijntje
    Ligt ook niet aan mijn download, met mijn 20Mbit haal ik max sustained 1800kB/s...

    Maar laten we weer ontopic gaan. Wat is er allemaal veranderd van beta1 naar beta2?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 17:00:30 #275
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55171916
    Iemand de bank-bug al ontdekt in beta2?
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 17:19:17 #276
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55172277
    Ja, ik
    Je "Mijn OpenTTD servers" pagina werkt niet meer
    Arme dihedral, met die vragen van jou om OpenTTDLib werkend te krijgen
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 10 december 2007 @ 17:54:26 #277
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_55172964
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 17:19 schreef yorP het volgende:
    Je "Mijn OpenTTD servers" pagina werkt niet meer
    Arme dihedral, met die vragen van jou om OpenTTDLib werkend te krijgen
    Dat komt omdat ik van Linux naar Windows ben overgestapt..... heb het werkend gekregen onder Linux, maar heb nog geen moeite gedaan om het op Windows weer werkend te krijgen.

    Binnenkort..... misschien.... als ik zin/tijd heb
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 10 december 2007 @ 18:14:29 #278
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55173438
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 17:00 schreef maartena het volgende:
    Iemand de bank-bug al ontdekt in beta2?
    Nee, vertel.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 10 december 2007 @ 20:37:20 #279
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55176724
    al gefixt:
    quote:
    -Fix (r11609): temperate banks can only be built in towns (over a house)
    Er stond en bank ergens in the middle of nowhere
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 10 december 2007 @ 20:55:37 #280
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55177240
    quote:
    Op maandag 10 december 2007 20:37 schreef yorP het volgende:
    al gefixt:
    [..]

    Er stond en bank ergens in the middle of nowhere
    Ideaal! Hoef je eens een keertje niet een halve stad te slopen om de valuables te vervoeren
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 11 december 2007 @ 08:05:35 #281
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55184688
    Wanneer zouden diagonale bruggen en tunnels in OpenTTD komen?

    Dat zou het bouwen van een netwerk makelijker en minder complex maken
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 11 december 2007 @ 16:14:51 #282
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55194412
    ze zitten er al in, sinds r7573, dus ook in 0.6.0-beta1 en 0.6.0-beta2

    Edit: oh , verwijder deze post dan maar

    [ Bericht 23% gewijzigd door yorP op 11-12-2007 18:24:04 ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_55196531

    Voor


    Na
    uitvoer en aan voer lijnen iets verbeterd
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 16:14 schreef yorP het volgende:
    ze zitten er al in, sinds r7573, dus ook in 0.6.0-beta1 en 0.6.0-beta2
    post eens een pic van een schuine brug ? of schuine tunnel? ik ben er nog nooit 1 tegen gekomen

    ik verklaar het hoax tot bewezen

    [ Bericht 53% gewijzigd door cablegunmaster op 11-12-2007 18:12:24 ]
    Redacted
      dinsdag 11 december 2007 @ 18:17:02 #284
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55197223
    YorP is in de war met bruggen over schuine sporen... Schuine bruggen zijn nog niet mogelijk.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55197599
    btw hoe zet je alle geluiden van het spel uit ? de trein + extra geluiden behalve je geluid te muten :p
    Redacted
    pi_55197898
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 18:33 schreef cablegunmaster het volgende:
    btw hoe zet je alle geluiden van het spel uit ? de trein + extra geluiden behalve je geluid te muten :p
    Gewoon met de radio, rechts in het menu.
      dinsdag 11 december 2007 @ 19:09:40 #287
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55198400
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 18:17 schreef Merovingian het volgende:
    YorP is in de war met bruggen over schuine sporen... Schuine bruggen zijn nog niet mogelijk.
    Dat is wel jammer zou namelijk wel veel meer mogelijkheden bieden
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 11 december 2007 @ 19:37:03 #288
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55199150
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 17:47 schreef cablegunmaster het volgende:
    [ afbeelding ]
    Voor

    [ afbeelding ]
    Na
    uitvoer en aan voer lijnen iets verbeterd
    Wel verbeterd

    Maar als je echt het meest ideale netwerk wilt bouwen ben je veel meer ruimte kwijt. Doen mensen dit hier wel eens? Ben er nu mee bezig maar dat is wel een uitdaging
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 11 december 2007 @ 20:03:38 #289
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55199941
    Ik doe niet anders....
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 11 december 2007 @ 20:07:57 #290
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55200088
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 20:03 schreef Merovingian het volgende:
    Ik doe niet anders....
    Hoe kom je dan aan zo veel ruimte?

    Bij mij zitten constant dorpen en industrieen in de weg
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 11 december 2007 @ 20:26:58 #291
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55200658
    Minder dorpen en industrien instellen voordat je de map gaat genereren....
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 11 december 2007 @ 22:10:16 #292
    195484 Tecnix
    Remove before flight
    pi_55203585
    Zo het spel weer gedownload. Dit blijft een magisch spel, vroeger altijd gespeeld en nu weer beginnen

    Nog tips ?
    pi_55208536
    quote:
    Op dinsdag 11 december 2007 22:10 schreef Tecnix het volgende:
    Zo het spel weer gedownload. Dit blijft een magisch spel, vroeger altijd gespeeld en nu weer beginnen

    Nog tips ?
    Begin met een paar kolenlijntjes
      woensdag 12 december 2007 @ 07:59:27 #294
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55209026
    quote:
    Op woensdag 12 december 2007 03:36 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Begin met een paar kolenlijntjes
    Het liefst over grote afstand dat levert het meeste op
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      woensdag 12 december 2007 @ 09:29:38 #295
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55210023
    Lees de OP goed door
    Maar check vooral de linkjes die onderaan de OP gegeven worden, daar staan ook veel tips/voorbeelden e.d.

    Ik zal trouwens de OP eens aanpassen met een uitleg hoe je 32bpp graphics kan krijgen...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55227338
    kan je nou ook al stoplichten op een brug neer zeten
    ik type ook mar wat
      woensdag 12 december 2007 @ 21:21:34 #297
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55228271
    Nee. Dat kan waarschijnlijk pas met de nieuwe map-array. En dat duurt nog wel even...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_55229216
    ik dacht dat ik wel eens iets gehoord had over een huisje die kan bij houden hoeveel treinenen er langs komen. klopt dat.
    ik type ook mar wat
      woensdag 12 december 2007 @ 21:56:36 #299
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_55229459
    Ik kan niet bevestigen of jij daarvan gehoord hebt, maar er bestaat wel een statistics patch waarmee je dat soort info kan zien van waypoints.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 12 december 2007 @ 23:00:21 #300
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_55231564
    quote:
    Op woensdag 12 december 2007 20:47 schreef armmoetzaaier het volgende:
    kan je nou ook al stoplichten op een brug neer zeten
    seinen
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_55232385
    lapo
    "The sailor does not pray for wind, he learns to sail."
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')