abonnement Unibet Coolblue
pi_54127199
Wanneer iemand een eigen bedrijf wil opstarten, maar geen personeel zal hebben. Welke rechtsvorm is voor die persoon dan belastingtechnisch het voordeligst? Moet die persoon zowel winstbelasting als inkomsten belasting betalen? (is dat niet dubbelop?)
Of stel dat iemand een BV, NV of VOF begint met enkele mensen en zelf dus mede-eigenaar is van het vennootschap, maar tegelijkertijd ook in loondienst is als directeur, moet er dan zowel vennootschapsbelasting als inkomsten belasting betaald worden door die directeur? (Is ook dat niet dubbelop in zo'n geval? Kan die directeur dan moet beter stoppen met het zijn van directeur en gewoon alleen aandeelhouder blijven, zou dat niet voordeliger zijn qua belasting?)
pi_54127249
Weet je wat jij zou moeten doen : Naar de kamer van koophandel

En nu even serieus. Ligt er helemaal aan wat je vermogen e.d is bij een groot vermogen kan een beheer bv best voordelig zijn. Toch maar even informeren.
pi_54127274
Volgens mij is het zelfs zo dat er minimaal 1 directeur moet zijn in een BV en deze moet een minimaal salaris uitbetaald krijgen (vrij hoog)
Motorrijden is beter dan sex.Elke bocht een nieuw hoogtepunt.
pi_54127354
Hier wat leesvoer voor je:
BV of eenmanszaak, wat is fiscaal aantrekkelijker?

Overigens, het al dan niet in dienst hebben van personeel maakt voor de bedrijfsvorm weinig uit. Ook een eenmanszaak kan personeel hebben.
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
  woensdag 24 oktober 2007 @ 08:30:05 #5
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_54127638
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 07:12 schreef Cageon het volgende:
Volgens mij is het zelfs zo dat er minimaal 1 directeur moet zijn in een BV en deze moet een minimaal salaris uitbetaald krijgen (vrij hoog)
Zolang de directeur geen werkzaamheden verricht, hoeft hij/zij ook geen salaris te ontvangen. Daarbij wordt wel gekeken of er andere bronnen van inkomen zijn, zodat in het levensonderhoud kan worden voorzien.

Voor de meeste starters is het fiscaal aantrekkelijk om een eenmanszaak te beginnen. Doe je dit zonder personeel ben je ZZP-er. De inkomstenbelasting die dan betaald wordt is afhankelijk van de winst (en is zo een verkapte winstbelasting).
In een BV ontvangt de directeur salaris en deze kosten zijn aftrekbaar van het resultaat. Hetgeen dan overblijft is belast met vennootschapsbelasting. Er is dus geen sprake van dubbele heffing in de zin van inkomstenbelasting (in box 1) en winstbelasting/vennootschapsbelasting.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  woensdag 24 oktober 2007 @ 09:07:02 #6
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_54127980
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')