abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_54070945
registreer om deze reclame te verbergen
080105_112545_diversen.jpg

Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven
080120_112545_kokkie.gif = geschikt voor kookn00bs
080120_112545_kokkiemedium.gif = geschikt voor wat gevorderde koks
080120_112545_kokkiehard.gif = alleen geschikt voor de kook-die-hards

Aardappelsalade
Benedictijnse Eieren met Hollandaise Saus
Broodsalade
080120_112545_kokkie.gif Bruine bonen met rijst
Gerookte kipsalade
Groenteschotel met feta
Komkommerschotel met ham
Lauwwarme champignonsalade
Lauwwarme salade met kidneybonen
Oosterse stamppot met paksoi en taugť
080120_112545_kokkiemedium.gifRijst met Kippenragout
Rode kool stamppot
080120_112545_kokkie.gif Snelle nasi
Spitskool met rijst
Winterse zuurkool
Zalmrolletjes

[ Bericht 32% gewijzigd door Isabeau op 22-12-2010 03:26:09 ]
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071109
Rode kool stamppot
Miss_MacPhisto

IngrediŽnten:
750 g aardappelen (geschild en in blokjes)
25g boter (of margarine)
1/2 rode kool (geschaafd)
2 verse braadworsten
1 el rode wijnazijn
1-2 tl bruine suiker
1/2 laurierblaadje
1/2 kruidnagel
1/2 dl appelmoes
zout en peper
(evt: 1/2 mespuntje gemalen kruidnagel)

Bereidingswijze:
Aardappels in water met zout in ong. 20 minuten gaar koken.
In 25g boter (of margarine) kool al omscheppend in ong. 5 minuten beetgaar bakken.
Worstjes inprikken (met sateprikker of zo).
25g boter (of margarine) verhitten en worstjes in 5 minuten rondom bruin bakken.
1/2 dl water, de azijn, de suiker, het laurierblaadje en de kruidnagel toevoegen en worstjes in ong. 20 minuten gaar stoven.
Aardappels fijnstampen met de appelmoes.
Rode kool erdoor scheppen en stamppot op smaak brengen met zout, peper en (evt.) kruidnagelpoeder.
Worstjes uit stoofvocht nemen en in plakken snijden.
Laurierblad en kruidnagel eruit nemen.
Worst door stoofvocht scheppen en als jus bij stamppot serveren.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071127
Groentenschotel met feta
sararaats

IngrediŽnten:
400 g gekookte aardappelen van een dag oud
1,5-2 el zonnebloemolie
1 knoflookteentje1
1/2 rode paprika
1/2 kleine prei
1/2 courgette
0,75 dl groentenbouillon
zout, versgemalen peper
1/2 tl zoete parikapoeder
1/2 tl ProvenÁaalse kruiden
100 g fetakaas
1/2 bosje basilicum

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de aardappelen
Snijd de knoflook fijn en voeg het samen met de in dunne gesneden reepjes parika toe aan de aardappelen en laat ze 5 minuten meebakken
Was de prei, snijd hem in dunne ringen en voeg hem samen met de schoongemaakte en dunne schijfjes gesneden courgette toe aan de groenten
Laat alles nog 5 minuten bakken
Voeg de bouillon toe en laat het gerecht net zo lang koken tot al het vocht verdampt is.
Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder en ProvenÁaalse kruiden.
Roer tot slot de in blokjes gesneden fetakaas erdoor, verwarm het geheel goed en schep het op de borden.
Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071152
registreer om deze reclame te verbergen
Komkommerschotel met ham
sararaats

IngrediŽnten:
1 komkommer
2 sjalotten
1 el boter
1,75 dl groente- of vleesbouillon
1 klein snufje cayennepeper
1 klein snufje nootmuskaat
1 klein snufje suiker
150 g gekookte ham
1/2 bosje dille
1/2 doosje tuinkers

Bereidingswijze:
Was de komkommers en halveer ze.
Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommers in schijfjes van 1 centimeter dik.
Snipper de sjalotten fijn.
Verhit de boter en bak daarin de sjalotten aan.
Voeg de komkommer toe en laat ze even meebakken.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en breng het goed op smaak met zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat en suiker.
Voeg de mosterd en ham toe en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.
Was de dille en tuinkers, snijd ze klein en roer door de komkommerschotel.
Schep het gerecht op de borden, bestrooi het met wat dille en tuinkers en serveer direct.

Tips:
* Eet bij dit gerecht vers boerenbrood
* Als u de komkommerschotel zonder ham maakt, is hij zeer geschikt als bijgerecht bij gebraden of gestoofd vlees.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071211
Aardappelsalade
Tezz

IngrediŽnten:
500 gr gekookteaardappels in schijfjes of partjes (bij voorkeur nog lauwwarm)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel witte (wijn) azijn
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room (creme fraiche)
2 eetlepels fijngesnipperde bosuitjes
1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
2 eetlepels uitgebakken spekjes
1 theelepel franse mosterd
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
zout, versgemalen peper

Bereidingswijze:
Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.
Laat staan totdat het op kamertemperatuur is.
Maak een dressing van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook, spekjes en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen.
Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Op kamertemperatuur serveren.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071259
Lauwwarme champignonsalade
???

IngrediŽnten:
1 zak gesneden ijsbergsla (150 gram) of een halve krop in reepjes
150 gram gerookte spekreepjes
1 flinke ui
1 doosje (kastanje) champignons
1 pakje kruidenkaas (bijvoorbeeld Bressot of boursin)
verse peterselie (garnering)

Bereidingswijze:
Bak de spekjes lekker knapperig met uiringen en de in partjes gesneden champignons.
Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten.
Op een bord de ijsbergsla doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie.

Tip:
Lekker met knapperig wit stokbrood.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54071289
registreer om deze reclame te verbergen
Gerookte kip salade
???

IngrediŽnten:
200 gram botersla
150 gram gerookte kip in blokjes
4 stengeltjes bleekselderij
1 handje walnoten, grof gehakt
2 handjes witte druiven
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels kwark
2 theelepels honing
1 theelepel zachte mosterd

Bereidingswijze:
Snij de bleekselderij in reepjes en blancheer deze kort in kokend water.
Verdeel de de botersla over twee borden.
Strooi daarover heen de kipstukjes, de (afgekoelde) bleekselderij, de walnoten en de druiven (eventueel gehalveerd).
Maak een dressing van mayonaise, kwark, honing en mosterd en giet dit er over heen.

Tip:
Lekker met warm waldkornbrood met roomboter.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54075440
Broodsalade
sararaats (Uit "Party Basics)

IngrediŽnten:
2 tomaten
1/2 middelgrote komkommer
1-2 teentjes knoflook
1/4 bosje munt
paar groene slabladeren
1/4 Turks brood (ongeveer 125 g, bij voorkeur van de dag tevoren)
1 1/2 el citroensap
zout
1-2 tl paprikavlokken of 1-2 tl harissa
1 tl korianderpoeder
2 1/2 el olijfolie
zwarte olijven om te garneren

Bereidingswijze:
De tomaten en de komkommer wassen en heel klein snijden.
De knoflook pellen en heel fijn snipperen.
De munt wassen, droogslaan en de blaadjes in reepjes snijden.
De slabladeren wassen, droogslaan en in repen snijden.
Het brood in blokjes van 1cm groot snijden en die in een koekenpan met een antibaklaag al roerend knapperig bakken.
Het citroensap met zout, de paprikavlokken en de koriander door elkaar roeren en de olijfolie erdoor kloppen. Alle ingrediŽnten mengen en 2 uur laten rusten.
Voor het opdienen met de olijven betstrooien.

Tip:
Lekker met: gemarineerde groenten, inktvissalade, tomatensoep
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54531001
Winterse zuurkool
Sjeen

Ingredienten (voor 4 personen) :
bloemige aardappels
boter
melk
75 gram spekreepjes
1 geschilde en in stukjes gesneden appel
5 eetlepels appelsap
1 pak zuurkool naturel

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.
Bak de spekreepjes en de appel enkele minuten in een klontje boter.
Voeg de zuurkool en het appelsap toe en stoof de zuurkool in 25-30 minuten gaar.
Pureer de aardappels met wat melk en boter.
Meng het geheel met de zuurkool.

Tip:
Serveer het met een lekkere gehaktbal, wat jus en mosterd
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_54531232
Benedictijnse Eieren met Hollandaise Saus
Sjeen

Ingredienten:

1/4 citroen
50 gr roomkaas
1 el fijngesneden bieslook
zout
azijn
2 verse eieren
2 bagels, gehalveerd
100 gr gerookte zalm, in plakjes

Ingredienten voor de saus

1,5 eieren, gesplitst
1 el slagroom
1 el citroensap
60 gr roomboter, gesmolten
zout
zwarte peper

Bereidingswijze:
Verhit voor de saus een laag water in een pan.
Klop, au-bain-marie, de eierdooiers, slagroom en het citroensap met de garde in 2 a 3 minuten tot een stevig mengsel.
Neem de kom van de pan en schenk de gesmolten boter al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel tot een gladde saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Houd de saus tot gebruik warm.
Voor een luchtigere saus de helft van de eiwitten luchtig kloppen en deze apart bewaren.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Boen de citroen schoon, rasp het gele gedeelte van de citroen eraf en pers hem uit.
Meng de roomkaas met 1/2 tl citroenrasp, 1 tl citroensap en 1/2 el bieslook.

Breng een pan water met een snufje zout en een scheut azijn tegen de kook aan, het water mag niet koken.
Breek de eieren, een voor een, in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden.
Draai het eiwit met een lepel rond de dooier.
Pocheer de eieren 2 a 3 minuten.
Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Rooster de bagelhelften 2-3 minuten onder de grill.
Bestrijk ze met de roomkaas en beleg de onderste helften met een plakje zalm en een gepocheerd ei.
Indien gewenst het geklopte eiwit voorzichtig door de saus spatelen en de saus royaal over de eieren schenken. Garneren met bieslook en de bovenkant van de bagel
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_56196620
Oosterse stamppot met paksoi en taugť
SeaOfLove/Bluezz

IngrediŽnten:
1/3 kg aardappelen
1 dl melk
20 gr boter
Zout
Peper
1/2 eetlepel ketjap manis
1/4-1/2 theelepel sambal oelek
1/2 gesnipperde ui
1 gesnipperd teentje knoflook
1 eetlepel olie
175 gr winterwortel in halve plakjes
1/4 struik paksoi in dunne repen
1/2 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel pindakaas
4 stokjes satť (slager)
15 gr taugť
1 eetlepel seroendeng

Bereidingswijze:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn
Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat
Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie
Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten
Voeg de paksoi bij het wortel-uienmengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee
Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe
Rooster de satť intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar
Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door
Schep vlak voor het serveren de taugť door de stamppot en strooi er de seroendeng over
Leg de satťstokjes op de stamppot

Tip:
Lekker met komkommer-zoetzuur
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_56429414
Lauwwarme salade met kidneybonen.
Sudderpot

IngrediŽnten:
1 duobakje magere spekreepjes (250 gr)
1 ui
2 tomaten
2 blikjes kidneybonen (400 gr, bonduelle)
3 zoetzure augurken
wat blokjes belegen kaas
1 zak gemengde sla (100 gr)
100 ml balsamicodressing
1 bruin (bologna) stokbrood

Bereidingswijze:
In droge koekenpan spekjes krokant uitbakken.
Ui pellen en snipperen.
Tomaten in stukjes snijden.
Spek uit pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
Ui en tomaat in achtergebleven spekvet bakken.
Bonen afgieten, afspoelen en 3 minuten meewarmen.
Augurken in plakjes snijden.
Sla in 2 kommen doen, bonenmengsel erop scheppen.
Spekjes, augurk, kaasblokjes en dressing erdoor scheppen.
Lekker met het stokbrood
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_57716672
Spitskool met rijst
Bluezz

IngrediŽnten:
125 g witte rijst
1/2 grote spitskool (of 1 zak gesneden)
1 grote ui
1/2 teen knoflook
1 bakje gerookte spekblokjes (a 250 g)
1 eetlepel kerriepoeder
2 1/2 eetlepels mix voor groentesaus kaas (doosje 140 g)

Bereidingswijze:
Rijst koken.
Spitskool (eventueel) fijnsnijden.
Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden.
In de wok de spekblokjes 3 min. uitbakken.
Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken.
Kerriepoeder, groentesausmix en 2 dl water toevoegen.
Goed mengen en 2 min. laten pruttelen.
Beetje peper uit de molen erover, klaar

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 30-03-2008 20:04:50 ]
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_58249297
Snelle Nasi
lucky_m3

IngrediŽnten:
- olie
- 1 fijngesneden ui
- geperste knoflook
- tomatenpuree (250 ml)
- gedroogde garnaaltjes klein(half toko bakje)
- pakje nasi/bami kruidenmix
- rijst voor 2 personen

Benodigdheden:
wok, koekenpan of hapjespan
pannetje voor de rijst

Bereidingswijze:
Doe de gedroogde garnalen in een bakje met heet water, zodat ze vocht opnemen.
Kook de rijst klaar en giet deze af af als er nog vocht in de pan zit
Pak vervolgensde wok, koekenpan of hapjespan, voeg olie toe, gevolgd door de uien en geperste knoflook en fruit deze.
Vervolgens doe je de garnalen, kruidenmix en tomatenpuree bij de uien.
Als het wat ingedikt raakt, roer je de gekookte rijst uit de andere pan erdoorheen.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_75494567
Bruine bonen met rijst
Mesmerized

Ingredienten:
1/2 blik bruine bonen
1/2 rookworst
1/2 ui
1 of 2 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
1 of 2 aardappelen
2 bouillonblokjes
1 eetlepel olie
rijst voor 2 personen
snufje zwarte peper
1 theelepel suiker
peterselie naar smaak
water, ongeveer een derde van het blik bruine bonen

Bereiding:
Rijst koken volgens de verpakking.
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
Knoflook en ui kleinsnijden, olie heet laten worden in de pan.
Knoflook en ui even laten fruiten in de hete olie, ondertussen de rookworst in plakjes snijden, erbij doen en goed roeren.
Blik met bruine bonen openen de inhoud erbij gieten, ongeveer een derde van het lege blik bruine bonen vullen met water en dat ook erbij doen.
Vervolgens de aardappelen, de verkruimelde bouillonblokjes, de peterselie, snufje peper, en de suiker erbij doen.
Op een laag vuur laten koken met deksel schuin op de pan, zodra de aardappelen gaar zijn is het klaar.
Serveren met de rijst.


Tip:
Eventueel kan je nog nadat je de bruine bonen en het water in de pan hebt gedaan nog een madam Jeanette toevoegen.
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
.
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_90272394
080120_112545_kokkiemedium.gif Rijst met Kippenragout
LovelyLady

IngrediŽnten
Voor 4-6 personen

1 grote prei of 2 kleintjes
teentje knoflook
3 tuinkruidenbouillonblokjes
1 kippenbouillonzakje
1 hele kip
1 rode paprika
1 gele paprika
1 half bosje peterselie
1 grote winterpeen of 2 kleintjes
+/- 8 eetlepels bloem
scheutje ketjap manis
beetje kerriepoeder (naar smaak)
beetje paprikapoeder(naar smaak)
beetje zout(naar smaak)
150 gram boter
rijst

Bereidingswijze
Snij de prei in ringen.
Rasp de wortel schoon (of gebruik zoals ik een kaasschaaf) en snij deze in halve schijfjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Was de groente en doe deze in een grote braadpan.
Doe de kip er bij, verdeel de bouillonblokjes en hang het kippenbouillonzakje er ook in.
Een geperst teentje knoflook erbij en vul de pan met water zodanig zodat de kip bijna onder staat.
Breng het aan de kook en laat het zachtjes 1.5 tot 2 uur sudderen.
Laat de kip op een bord afkoelen. Zeef de bouillon. Houdt de groenten ook apart en doe de bouillon in een kan.

Als de kip een beetje is afgekoelt, kan je hem gaan plukken Velletjes, botjes en zeentjes laat je voor wat het is en de kippenstukjes doe je in een bakje. Die gaan straks weer terug in de saus.

Bereidingswijze vand e saus
Laat de boter in de pan smelten op een laag vuurtje.
Doe er dan 8 eetlepels bloem bij. Van de bouillon die je over hebt ga je een saus maken. Steeds een beetje erbij, met een garde.
Als de saus helemaal is ingedikt en er geen klontvorming meer ontstaat heb je als het goed is een redelijke pan met saus.
De saus maak ik op smaak door er wat kerriepoeder, paprikapoeder, evt zout en ketjap manis er bij te doen. Proef eerst even van te voren, door de bouillon kan de saus al wat aan de zoutige kant zijn. Doe de kip en de groente erbij en laat het een tijdje op laag vuur goed warm worden.

Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat. Roer regelmatig door de saus (voorkomt aankoeking) Als de saus goed warm is, dan kan een handje gehakte peterselie erbij. Leuk voor de kleur, lekker voor de smaak!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90273367
Zalmrolletjes
Riann

Ingredienten
10 plakjes zalm
10 plakjes couburger ham
200 gr monchou
Verse bieslook
Zout en peper naar smaak
Huishoudfolie

Bereidingswijze
Doe de monchou in een kom en mix hem met een mixer zacht. Doe er op smaak bieslook, zout en peper doorheen. Leg op een snijplank een plakje zalm daar overheen een plakje ham dan besmeer je het met monchou en rolt het daarna op. Wikkel de rolletjes in huishoudfolie en leg deze in de vriezer, ongeveer een kwartier tot een half uur. Haal het uit de folie en snij de rolletjes in gewenste plakjes.

Tip
Je kunt de rolletjes ook in de vriezer laten liggen voor later gebruik. Het is zo ontdooit en blijft lekker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')