Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:quote:Op vrijdag 1 augustus 2008 23:00 schreef Underdoggy het volgende:
Gister voor het eerst aan de hertog jan weizener gezeten, heeeerlijk halve liters op het terras wegslaan. Gaat er verdomd makkelijk in!
[ afbeelding ]
Weizenbier is Duits en dus gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, dat houdt in dat ze alleen granen, hop en water mogen gebruiken voor het bier en dus geen koriander, citroen e.d. zoals bij Nederlands witbier.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:29 schreef Aventura het volgende:
[..]
Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:
- Hertog Jan Weizener
- Franziskaner Weisse (aanrader; ook te koop bij AH)
- Weihenstephaner
- Schneider Weisse
- Paulaner
Komen alle in een prachtig hoog smal glas. Echt lekker!
Oh, leuk om te weten. Dat is dus het verschil. Geef mij de Duitse witjes maarquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 22:10 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Weizenbier is Duits en dus gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, dat houdt in dat ze alleen granen, hop en water mogen gebruiken voor het bier en dus geen koriander, citroen e.d. zoals bij Nederlands witbier.
quote:Weißbier ist ein obergäriges Bier, das in Deutschland mindestens zur Hälfte aus Weizenmalz hergestellt sein muss. Oft nennt man es einfach „Weizenbier“, „Weizen“, „Hefeweizen“ oder „Hefe“. Hauptsächlich in Bayern kommt – mit Ausnahme Frankens, der nördlichen Oberpfalz, Niederbayerns nördlich der Donau und Schwabens – der ältere, allgemeine Begriff Weißbier vor. Aus etymologischer Sicht leitet sich „Weizen“ von „weiß“ ab: „Weißbier“ ist sprachgeschichtlich ursprünglicher.
Weißbier hat in der Regel einen Stammwürzegehalt zwischen elf und 14 Prozent. Der Alkoholgehalt liegt normalerweise bei fünf bis sechs Volumenprozent (Abkürzung: %vol). Es gibt aber auch Weizenstarkbiere mit einem Stammwürzegehalt von bis zu 20 Prozent und einem Alkoholgehalt von über acht Volumenprozent. Weißbier hat – je nach Marke – einen Brennwert von circa 44 kcal pro 100 ml.
Jep, bij de bierkoning heb je ook Weizeners . Ook Dunkelweizen ook lekkerquote:Op vrijdag 8 augustus 2008 22:16 schreef Aventura het volgende:
[..]
Oh, leuk om te weten. Dat is dus het verschil. Geef mij de Duitse witjes maar
Wieckse en Hoegaarden zijn dan ook wel de baggerbrouwsels onder de witbieren....quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:29 schreef Aventura het volgende:
[..]
Die had ik ook laatst. Lekker bier. Sowieso ben ik nu erg van de 'weisse' of 'weizen'. Volgens mij is dat net iets anders dan de (zurige) Wieckse Witte en Hoegaarden (met citroen, brrrr). De laatste maanden heb ik gehad:
- Hertog Jan Weizener
- Franziskaner Weisse (aanrader; ook te koop bij AH)
- Weihenstephaner
- Schneider Weisse
- Paulaner
Komen alle in een prachtig hoog smal glas. Echt lekker!
Dat ziet er interessant uit. Even kijken of ik wat mensen kan ronselen om heen te gaan.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
Gaat er nog iemand naar het Brussels bierweekend?
http://www.weekenddelabiere.be/
Wij zijn vorig jaar geweest en we gaan nu weer. Het hostel is al geboekt
Ja het is echt heel erg leukquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 13:05 schreef Weird- het volgende:
[..]
Dat ziet er interessant uit. Even kijken of ik wat mensen kan ronselen om heen te gaan.
De bierkaart op de website is die van 2007 helaas, die van dit jaar zie ik nergens.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 13:11 schreef Nembrionic het volgende:
Ik zie net dat Westvleteren er ook staat
Volgens mij wordt het alleen daar geschonken. Komt vaak wel uit de fles maar volgens mij worden die niet ongeopend verkocht zodat niet iedereen het daar in gaat slaan en ze zo door hun voorraad heen zijn. Als je zoiets wil dan moet je naar het Zythos bierfestival in Sint Niklaas.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 15:17 schreef Weird- het volgende:
[..]
De bierkaart op de website is die van 2007 helaas, die van dit jaar zie ik nergens.
Nog even een vraagje: alle bieren die er staan, is het ook mogelijk om er een paar flesjes van mee naar huis te nemen?
ìk zou graag een keertje gaan, maar ook dit jaar gaat dat niet lukken...quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 21:34 schreef Nembrionic het volgende:
Gaat er nog iemand naar het Brussels bierweekend?
http://www.weekenddelabiere.be/
Wij zijn vorig jaar geweest en we gaan nu weer. Het hostel is al geboekt
Jammer, ik had graag een paar flesjes mee naar huis genomen. Toch ga ik even kijken denk ikquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 15:19 schreef Nembrionic het volgende:
Volgens mij wordt het alleen daar geschonken. Komt vaak wel uit de fles maar volgens mij worden die niet ongeopend verkocht zodat niet iedereen het daar in gaat slaan en ze zo door hun voorraad heen zijn. Als je zoiets wil dan moet je naar het Zythos bierfestival in Sint Niklaas.
Misschien hebben ze er gewoon daar citroensap door gedaan? Of misschien is het iets wat officieel geen bier is of zo? Ze hebben er ook dingen als Radler.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 11:26 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Dat wist ik helemaal niet. Wel grappig dat ik dan laatst in de kroeg een Erdinger weizen kreeg die enorm naar citroen smaakte, en dat die lui beweerden dat dat gewoon klopte .
Wat zou kunnen. Ik heb een keer van een barman gehoord of ergens gelezen dat tappils in Nederland nog wel es beter smaakt dan in België, omdat in Nederland de leidingen vaker schoon gemaakt (moeten) wordenquote:Op maandag 11 augustus 2008 00:21 schreef Nembrionic het volgende:
Of de leidingen waren niet schoon.
Is het niet gewoon overal gebruikelijk om de leidingen aan het eind van de avond door te spoelen? Ik heb een tijdje in een jongerencentrum gewerkt (meestal niet het toonbeeld van hygiëne) en daar moest dat in ieder geval wel. Het is ook een kleine moeite.quote:Op maandag 11 augustus 2008 23:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Wat zou kunnen. Ik heb een keer van een barman gehoord of ergens gelezen dat tappils in Nederland nog wel es beter smaakt dan in België, omdat in Nederland de leidingen vaker schoon gemaakt (moeten) worden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |