abonnement Unibet Coolblue
pi_54190541
quote:
Op vrijdag 26 oktober 2007 21:34 schreef Juppa het volgende:
Pardon voor mijn foutje, maar het is toch simpel te constateren dat Franstalingen Walen zijn?
Eigenlijk heb je vier soorten Franstaligen : die in Wallonië, die in Brussel, die in de Rand rond Brussel wiens leven draait om Brussel, en die in de rest van Vlaanderen.
quote:
Desalniettemin vind ik het logisch dat 2 volken in 1 land graag territoriale afbakeningen hebben, de Walen en de Vlamingen, alleen het zou het lijkt mij, wel makkelijker maken als de 2 volkeren met elkaar tot 1 volk zouden maken, namelijk de Belgen, ik weet het het is simpeler gezegd dan gedaan, mede door de taal en de manier van denken, maar dan vormen de gewesten eerder een wig dan een brug door de 2 volken in België.
Dat lijkt toch op staatsnationalisme : het land is er nu, dat moet blijven en de bevolking moet er zich aan aanpassen.
quote:
En ja, ik denk ook niet dat de Franstaligen in België ermee in zouden stemmen, maar ik vroeg ook niet voor niets, ik vroeg wat de Vlamingen erin zouden zien, niet wat de Franstalingen erin zouden zien
Tja, dan zullen we weer voor vier pagina's vertrokken zijn tenzij Joost er de brui aan geeft en geeft #11 opstart na het binnenkort komende slotje op dit topic.
In het algemeen : de meerderheid van de Vlamingen is eigenlijk niet met politiek bezig, kent zelf het verschil tussen Vlaams Gewest, Vlaamse Gemeenschap, Kamer en Senaat niet, en is ook niet voor een ontbinding.
De terugkeer met Nederland is geen issue, er is dan ook nog nooit een ernstig debat over geweest, dat verder ging dan consumptie van bier, kroketten uit de muur en voetbal en dergelijke.

Nu ga ik weeral een hele hoop kritiek krijgen, eigenlijk jammer, want ik vond het wel fijn om even met klopkoek te discussiëren over de staatsinrichting en zou toch daarmee wilen voortdoen.
Maar in het kort::
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the Netherlands "
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')