abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:10:31 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854354
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:12:32 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854368
Hartige taart met ham en kaas
Nijna

Ingrediënten:
bladerdeeg 3 a 4 plakjes
1/8 l. room (koksroom of slagroom)
4 eieren
½ tl paprikapoeder
beetje peper
150 gr ham aan stukjes gesneden
200 gr kaas (150 gr jong en 50 gr kernhem of 200 gr jongbelegen)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C
Bedek ovenschaal met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem
Doe de ham in stukjes en de kaas in bv plakjes en verdeel dit over de bodem (laagje ham, laagje kaas enz.)
Vervolgens rest van de ingrediënten goed mengen en over de taart gieten.
Doe het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:32:16 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:13:31 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854378
Zuurkooltaart
Nijna

Ingrediënten:
1 prei
1 zak wijnzuurkool
1 banaan
20 gr. boter
5 eetl. sesamzaad
125 ml creme fraiche
2 eieren
1 eidooier
4 plakjes bladerdeeg (als je ook de ovenschaal wilt bedekken moet je er meer hebben)
evt. vlees bv: gehakt of shoarma

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Laat de wijnzuurkool uitlekken.
Pel de banaan en snijd hem in plakjes.
Verhit de boter in een pan en bak de prei in ca. 2 minuten.
Voeg de zuurkool en 3 eetlepels sesamzaad toe en bak het ca. 3 minuten op een matig vuur.
Schep de banaan erdoor. (al je er vlees door wilt doen moet je het al gebakken door het mengsel doen)
Roer de creme fraiche los met de 2 eieren.
Meng het eimengsel door het zuurkoolmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in (je kan deze bedekken met bladerdeeg) en doe het zuurkoolmengsel in de schaal.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol ze iets uit.
Leg ze op de ovenschaal.
Bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Bak het in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Tip:
Lekker met een salade erbij

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:32:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:15:17 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854398
Andijvie-ovenschotel
Riann

Ingrediënten:
25 g roomboter
1/2 beschuit
1 struik andijvie
zout en peper
nootmuskaat
100 g jong belegen kaas (stuk)
100 g achterham (vleeswaren)

Benodigdheden:
ovenschaal, inhoud ca. 1 liter

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
Ovenschaal invetten.
Rest van boter in klontjes snijden.
Beschuit heel fijn verkruimelen.
Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen.
In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Kaas in plakken schaven.
Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen.
Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen.
Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas.
Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen.
Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.

Tip:
Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:35:17 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:18:50 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854433
Macaroni-ovenschotel met aubergine
Dymphy

Ingrediënten:
150 gr macaroni
zout, peper
1/2 grote ui
2 eetlepels olie
200 gr rundergehakt
1 teentje knoflook
1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes
1/2 theelepel tijm
125 ml gezeefde tomaten
1/2 kleine aubergine
15 gr boter
15 gr bloem
125 ml melk
75 ml slagroom
nootmuskaat
25 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de macaroni in ruimkokend water beetgaar en laat het uitlekken in een vergiet.
Pel en snipper intussen de ui.
Fruit deze in de helft van de olie.
Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul.
Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de rozemarijn, de tijm en de gezeefde tomaten erdoor.
Laat dit 10 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper.
Maak de aubergine schoon en snij hem in blokjes.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine rondom lichtbruin.
Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
Schenk al roerende met kleine beetjes de melk en de slagroom erdoor en laat de saus ca. 2 minuten koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de macaroni in een ruime ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erop en vervolgens de helft van de aubergine.
Herhaal deze laagjes en schenk de roomsaus erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de schotel ca. 30 minuten in het midden van de oven.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:35:39 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:19:44 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854439
Ingeborg's Aardappelovenschotel
Moragh_DaughterofSune

Ingredienten:
750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
200 ml slagroom + scheut melk
2 teentjes knoflook
1 zakje oude geraspte kaas
Zout en peper

Benodigdheden:
Oven, ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Ovenschotel invetten met boter.
Laagje aardappelschijfjes in de schaal leggen en bestrooien met wat zout en peper en een beetje uitgeknepen knoflook en geraspte kaas.
Bedekken met nog een laagje aardappelschijfjes en wederom bestrooien met wat zout en peper, uitgeknepen knoflook en geraspte kaas.
Doorgaan tot de aardappelschijfjes op zijn met het bouwen van laagjes.
Ook het laatste laagje aardappelschijfjes weer bestrooien met zout en peper, knoflook en kaas.
Bekertje slagroom erover leeggieten en evt nog wat melk erbij als het vloeistofpeil te laag is, het moet minstens tot halverwege of 3/4 staan.
Nu 30 a 40 minuten in de oven zetten.
Halverwege de boel omscheppen, zodat de schijfjes die bovenop lagen ook in het vocht terecht komen en zich kunnen volzuigen.

Tip:
Serveren met broccoli en bijvoorbeeld biefstuk

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:35:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:34:06 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854559
De 5 schotel
Bluezz

Ingrediënten:
Ui
rundergehakt
1 blik champignoncrèmesoep
peper
groenten uit blik (mais/sperciebonen/erwtjes/....)

Benodigdeheden:
Oven, ingevette ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe in de ingevette ovenschaal de volgende ingrediënten in laagsjes:
Onderin gesnipperde uien, laag (rauw!) rundergehakt, blik champignoncrèmesoep, peper, de groenten
Zak aardappelschijfjes erover, zout/peper.
Zet het een uur in de oven

Tip:
Dit gerecht is ook makkelijk een dag van te voren klaar te maken

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:36:28 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:20:22 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909726
Ratatouille uit de oven
minilotje

Ingrediënten:
1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 rode puntpaprika
1 pot zongedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
1 el gedroogde provencaalse kruiden naar keuze
3 el extra vierge olijfolie
1 donkerbruin stokbrood
5 stuks kleine geitenkaasjes (op kamertemperatuur)
3 takjes verse tijm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergine, courgette, gele paprika en rode puntpaprika in flinterdunne plakjes
Wrijf wat olijfolie over de binnenzijde van de ovenschaal
Pureer met een staafmixer de zongedroogde tomaten (met olie uit de pot), de provencaalse kruiden en de koflook tot een prutje. Helemaal glad is niet nodig
Giet de tomatensaus in de ovenschaal
Beleg tomatensaus om en om met de plakjes groente, dakpansgewijs, en werk zo naar het midden toe
Druppel olijfolie over de ovenschotel en strooi er verse tijm overheen
Ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten laten garen in de oven
Kopje heet water aan ovenschotel toevoegen, opnieuw bedekken met folie en nog eens 30 minuten laten garen
Ratatouille uit oven nemen en eventjes laten staan
Brood in grove stukjes scheuren
Rangschik geitenkaasjes op een bordje, bestrooi met wat peper

Tip:
Ratatouille serveren met brood en geitenkaasjes

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:36:39 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:22:29 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909755
Karbonade met pruimen uit de oven
minilotje

Ingrediënten:
1 kilo schouderkarbonades, ontdaan van bot, vlees in grote dobbelstenen gesneden
1 el roomboter
1 el (olijf)olie
4 pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
1 handje gele krenten
1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
3 vellen filodeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Zorg voor een ingevette ovenschaal
Wrijf het vlees in met een beetje zout en peper
Bak in een koekenpan de karbonadeblokjes in roomboter en de olie gedurende twee minuten zachtjes rondom bruin
Voeg pruimen, krenten en verse tijm toe en schep nog even om op hoog vuur
Schep vleesmengsel in de ovenschaal
Dek de ovenschaal af met de vellen filodeeg: bestrijk na elke laag het deeg met een beetje losgeklopt ei, ook de bovenste laag
Laat de ovenschotel in 45 minuten gaar worden in de oven

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:36:47 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 27 februari 2008 @ 10:16:09 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57005590
Frittata met broccoli, ui en kerstomaatjes
Razztwizzle

Ingrediënten:
5 eieren
een plens melk
zakje geraspte oude kaas
tijm/rozemarijn/oregano uit een potje
peper en zout
drie kleine aardappels, geschild en in hele dunne plakjes gesneden
stronk broccoli, in hele kleine roosjes
drie sjalotjes, in ringen
paar tenen knoflook, in stukjes
vijf cherrytomaatjes

Benodigdheden:
een quichevorm, een oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage quichevorm in.
Kluts vijf eieren met een ongeveer 50 gram geraspte oude kaas, en een flinke schep rozemarijn, tijm en oregano.
Peper en zout erdoor mengen en een scheutje melk.
Schil drie kleine aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Doe in een magnetronbakje met deksel, doe er een eetlepel water bij in, deksel erop en drie minuten op vol vermogen in de magnetron om ze voor te garen.
Snijd een stronk broccoli in hele kleine roosjes en gooi die ongeveer drie minuten in wat kokend water.
Dan bak je in de pan 3 sjalotjes lekker zacht met een paar in stukjes gehakte teentjes knoflook. Aardappelschijfjes laten uitlekken en die erbij.
Broccoliroosjes erdoorheen scheppen.
Nog even een paar minuten op zacht vuur door elkaar verwarmen, en dan overscheppen in de quichevorm.
Dan het eiermengsel eroverheen.
De boel een beetje aandrukken, en ongeveer vijf door de helft gesneden cherrytomaatjes over de quichevorm verdelen.
Strooi er nog wat peper overheen, en nog wat geraspte kaas.
Ongeveer een half uurtje in de oven, de laatste tien minuten kan je het wat heter zetten voor een mooi korstje. Als je er met een vork inprikt moet die er droog, zonder prut, uitkomen, dan is het gaar.

Tips:
* Wij zijn grote eters en dit was voor twee personen genoeg (het is absoluut niet machtig of zwaar op de maag namelijk). Je kan dit recept ook prima voor vier personen gebruiken, dan serveer je er nog stokbrood, of focaccia , en een salade bij.
* Je kunt ook heel goed varieren met de vulling, ham erbij, of andere groenten, of spekjes, of blauwe kaas, of noten.. alles is mogelijk!

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:37:03 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 7 april 2008 @ 18:41:45 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57893884
Spinazietaart a la Twinky
Twinky (maar dat is logisch)

Ingrediënten voor 4 personen:
1 doosje diepvriesspinazie
1 doosje bladerdeeg (ong. 6 blaadjes)
1 doosje champignonnetjes (250 gram)
1 rookworst (runder)
3 eieren
1 zakje belegen kaas in friemeltjes

eventueel:
1 monchoukaasje
1 ui
2 knoflooktenen

Benodigdheden:
oven
koekenpan
pannetje
springvorm/ovenschaal/iets wat daarop lijkt
honger

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de spinazie in het pannetje en ontdooi het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de champignonnetjes (en eventueel de ui/knoflook) in stukjes.
Verwarm een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de champignonnetjes (en ui+knoflook) bruin en sappig.
Ondertussen kun je de bakvorm invetten en de bladerdeegflapjes erinleggen. Probeer goed alles te bedekken en een mooie rand boven over te houden want bladerdeeg is lekker.
Gooi de champignonnetjes bij de ontdooide spinazie en roer het goed door elkaar.
Een beetje zout en peper is een goed idee, al is de rookworst best zout.
Snijd dan de koude rookworst (je hebt maar ongeveer een derde nodig, tenzij je heel veel van rookworst houdt) in blokjes. In de lengte in vieren (kruisje) en dan stukjes van ongeveer een centimeter. Niet te klein!
Doe de rookworst bij de spinazie, evenals de eieren.
Doe dan ongeveer de helft van het kaaszakje erdoor (een derde zakje + half monchoukaasje als je dat hebt).
Goed roeren is heel belangrijk! Zorg dat alles goed door elkaar zit!!
Doe dan het mengsel in je met bladerdeeg bedekte bakvorm.
Als het goed is is het blubberig genoeg om zich netjes te verspreiden.
Strooi dan nog wat kaas erop naar smaak, ziet er leuk uit.

Stop alles in de oven (180 graden) en laat het daar 40 minuten pruttelen.

en dan.... smikkelen!!



[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 08-04-2008 00:13:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 7 april 2008 @ 19:24:14 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57894811
Paëlla met eieren
Lief-visje

ingredienten:
50 gram kipfilet
1/2 grote Spaanse ui
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
175 gram rijst
2 1/2 dl. bouillon
1/1 eetlepel kurkuma
1 tomaat
100 gram doperwten (diepvries)
100 gram chorizoworst
2 eieren
olie
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in reepjes
Pel en snipper de ui fijn
Maak de paprika's schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit een grote bakpan (hapjespan) met 1 eetlepel olie, bak de ui en de paprika en voeg de kipreepjes toe.
Spoel de rijst af, schep die bij de groenten en bak tot de rijst glazig is.
Voeg de kurkuma toe en roer.
Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de rijst en voeg ook de bouillon toe.
Breng dit aaan de kook en laat het 30 minuten zacht koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Doe het gerecht in een ovenschaal en strooi er de in stukken gesneden chorizo over.
Druk 2 holtes in de paëlla en breek hierin de eieren.
Bestrooi de eieren met zout en peper en druppel er olie over.
Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven van 180 graden tot de eieren zijn gestold.
Serveer vanuit de ovenschaal.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 23 april 2008 @ 11:33:37 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58249461
Griekse mousaka
Tezz

Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram aubergine
Zout peper
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt
Een flinke scheut (droge) rode wijn
3 dl. Gepureerde tomatens
Snufje suiker
1 theelepel oregano
½ theelepel kaneel
½ heelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Sap van 1 citroen
500 gram aardappelen
5 takjes peterselie
Bechamelsaus (bloem, roomboter, melk, peper, zout, nootmuskaat)
200 gram feta kaas
2 eieren

Bereidingwijze:
De aubergines in plakken snijden en met zout bestrooid ongeveer 1½ uur in een vergiet laten uitlekken. De gesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook in 2 eetlepels olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De wijn, gepureerde tomaten, suiker en kruiden toevoegen en de massa een uurtje zacht laten pruttelen.

De aardappelen in plakjes snijden en kort voorkoken. De droog gedepte aubergineplakken naast elkaar op 2 bakplaten leggen. Met de rest van de olie bestrijken en 8 minuten goudbruin roosteren onder de grill. Na 4 minuten keren.

In een rechthoekige ovenschaal een bodem maken van gegrilde aubergine plakken en voorgekookte aardappelen. Dit met een beetje citroensap besprenkelen, wat gehakte peterselie erover en wat zout. Daarbovenop de gehaktvulling.
Als laatste weer een laag maken met aubergine/aardappel en ook daar weer citroensap, gehakte peterselie en zout overheen.

Maak een standaard bechamelsaus door een roux te maken van twee eetlepels gesmolten boter en twee eetlepels tarwebloem. Daar melk opgieten en zachtjes aan de kook brengen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel de feta door de saus en laat deze enigszins smelten. Neem de pan van het vuur en klop er nog twee eieren en een wat citroensap doorheen. Giet deze saus over de mousaka.

Zet de mousaka ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Klaar!

Tip
Serveren met tzaziki en griekse salade.

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:39:12 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58459829
Aubergineovenschotel
Innocence

Ingrediënten
Aubergine in blokjes
400 gr mager rundergehakt
1 uitje gesnipperd
2 tenen knoflook
enkele el olijfolie
2 el vleeskruiden
1 el oregano
1 el ketjap (of Maggi)
1 pakje (2 zakjes) aardappelpuree voor ovenschotel
enkele el Griekse yoghurt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de aubergine, het uitje en de knoflook in wat olijfolie.
Doe het gehakt erbij, totdat deze gaar is.
Voeg de kruiden toe en laat het even doorpruttelen.
Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking en meng er 2 el olijfolie en wat zout door.
Verdeel de puree op het gehaktmengsel in de schaal en strijk er tenslotte wat yoghurt overheen voor een knapperig korstje.
Bak het geheel 45 minuten op 200 graden in de oven.

Tip
* Het kan natuurlijk ook met verse aardappelpuree.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_90271541
Gevulde paprika's
Uniekhoorn

Ingrediënten
Voor 4 personen

8 paprika's
flinke portie gekookte Basmati rijst
400 gram gehakt of tartaar
1 ei
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels sojasaus
3 takjes munt
bosje peterselie
3 knoflooktenen
sjalotje
zout
peper
gemberpoeder
theelepel komijn
2 takjes koriander
rundvleesbouillon

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Een flinke portie rijst koken en helemaal laten afkoelen.
Van de paprika's het kapje afsnijden en de zaadlijsten verwijderen.
Het gehakt of tartaar helemaal fijnmalen met een keukenmachine samen met een rauw ei.
Aan het gehakt in de keukenmachine de ketjap, sojasaus, munt, peterselie, knoflook, sjalotje, zout, peper, gemberpoeder, komijn en koriander toevoegen. Nog even goed meemalen.
De rijst door het gehakt roeren tot een smeuïg mengsel.
De uitgeholde paprika's hiermee vullen.
Doe een laagje runderbouillon in een ovenschaal en zet hier de gevulde paprika's in.
Zet dit 40-45 minuten in de oven op 200 graden.

Tip
Als er nog wat gehakt-rijst mengsel overblijft kan je daar bijv ook champignons mee vullen en die samen met de paprika's verwarmen.



[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 22-12-2010 02:41:14 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 24 mei 2011 @ 20:25:03 #16
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97263483
Groentenquiche
Bluezzz

(paddenstoelen, prei, ui) in zelfgemaakte roomboter/kaas deeg
voor ong. 4 personen als het een hoofdmaaltijd betreft, of in kleine stukjes ook heerlijk bij de borrel of als gerecht bij een buffetje.

Ingrediënten en bereidingswijze voor het deeg :

200 gr bloem (zeven)
100 gr roomboter (ongezouten)
1 tl. zout
50 ml koud water
flinke hand (parmezaanse) kaas

Doe de gezeefde bloem en het zout in een deegkom.
Wrijf de boter door de bloem tot het een korrelig mengsel is. (als de boter te koud is kan je het ook eerst door de bloem tot kleine stukjes snijden met 2 messen en daarna met de hand erdoor mengen).
Voeg dan het water en de kaas toe en kneed tot het een samenhangende bol deeg is.
Rol het in plastic folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
In de tussentijd bereid je de vulling voor.

Ingrediënten en bereidingswijze groentenvulling :

4 Eieren
100 gr plakjes gerookt ontbijtspek
200 ml crème fraiche
400 gr champignon, prei, rode ui mix (te koop als mix in een zak in de supermarkt, of neem andere groenten die je lekker vind)
50 gr. gemalen kaas (jong belegen of zo)
250 gr hamblokjes
1 tl oreganopoeder
1 tl paprikapoeder
wat peper
(geen zout toevoegen ivm de ontbijtspek)

Verwarm de oven alvast voor op 220 gr.

Ontbijtspek in hete koekenpan zonder olie/boter uitbakken, uitlekken en afkoelen op keukenpapier
Groenten even roerbakken in wat olie met wat peper (dus geen zout) en laten afkoelen
Eieren loskloppen in grote kom, crème fraiche, oregano en paprika toevoegen en goed mengen
Gemalen kaas, hamblokjes en de afgekoelde groentenmix erdoor scheppen

Dan haal je het deeg uit de koelkast, rolt het uit tot een ronde lap die iets groter is als je taartspringvorm en bekleed de vorm ermee. (bakpapier eronder is makkelijk en hoef je niet in te vetten)
Op de bodem van het deeg verdeel je de uitgebakken ontbijtspek.
Dan vullen met het groentenmengsel, druk het een beetje aan en bak de quiche in ong. 35 min. gaar.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_186864788
Stamppot uit de oven
LTVDK

Ingrediënten

- 450 gram (kruimige) aardappels
- 400 gram wortels
- 100/150 gram spinazie a la crème (blokjes)
- 1 rookworst
- 1 zakje jus
- Peper & zout
- Paneermeel
- Eventueel spekjes
Keukengereedschap:
- Pannen
- Glazen ovenschaal
- Aardappelstamper of vork

Bereiding:
- Schil de aardappels, snij de wortel in schijfjes en breng ze in een pan water aan de kook. De wortels hoeven niet helemaal gaar, het gaat straks nog de oven in. Kook wel de aardappels gaar, hier maak je straks puree van.
- Pureer vervolgens de aardappels samen met de spinazie, door a la crème te gebruiken hel je in principe geen melk en boter meer nodig. Je kunt ook gewone gehakte spinazie gebruiken en aanvullen met boter en melk. Voor de smaak nog wat peper en zout erdoorheen en het geheel goed mengen tot een egale massa.
- Snij de rookworst in kleine blokjes, deze hoef je niet op te warmen. Mocht je er spekjes doorheen willen dan kun je ze het beste even aanbakken in een pannetje. Maak ook alvast de jus aan. Zet ook alvast de over aan op 180/200 graden.
- Pak de ovenschaal en doe ongeveer een derde van de spinaziepuree erin en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Leg hier vervolgens de helft van de wortelschijfjes overheen en de helft van de rookworst (+ eventuele spekjes) en giet hier wat jus overheen. Daarbovenop nogmaals een laag puree plus een laag wortel, rookworst en jus. Dek het geheel af met de resterende puree en strooi er een laagje paneermeel over.
- Stop het geheel in de oven totdat de bovenkant begint te verkleuren, dit zal zo'n 15 a 20 minuten duren.
pi_186869277
Spinazietaart met fetakaas
CoatedGoat

Ingredienten
- 450 gram gehakte spinazie (ik gebruik zelf het liefste diepvries spinazie)
- 100 gram geraspte kaas (maakt niet uit welke, ik vind jonge kaas het lekkerste. Kan ook vervangen worden door Parmezaanse strooikaas.)
- 4 plakken ontbijtspek. (Kan ook weggelaten worden als je dit niet lekker vindt.)
- 2 blokken fetakaas (of een als je het een beetje te veel vindt. Wij zien hier in huis gewoon gek op fetakaas)
- Bladerdeeg (ik heb zelf 7 vellen nodig, maar dit ligt aan je ovenschaal. De bladerdeeg moet in ieder geval alles bedekken en liever niet overlappen.

Bereiding.
- Verwarm de oven voor op 220 graden (Gasoven stand 7)
- Vet de ovenschaal in en bedek deze met bladerdeeg. Als je geen held bent met bladerdeeg, kun je van te voren de taart ook blind bakken.(zie onderaan) Zo gaar je het voor en loop je geen risico dat je bladerdeeg niet gaar is.
- Bak het spek tot dat deze bijna knapperig is.
- Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
- Bak de spinazie in een wok. (Je kunt de spinazie ontdooien in de magnetron, buiten de koelkast of gewoon in de wok.)
- De spinazie is klaar als er geen vocht meer in de pan zit. Roer dan de fetakaas erdoor. Zorg er voor dat de fetakaas niet smelt, dus alleen kort opwarmen.
- Doe het mengsel in het bladerdeeg en bedek het met spek en kaas.
- Bak het 25 minuten in het midden van de oven.
- Laat naderhand nog even staan alvorens het op te dienen.

Blind bakken van het deeg:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 6)
- Vet de bakvorm in met boter, olie of speciale bakspray.
- Leg het deeg in de ingevette bakvorm.
- Leg over het deeg een el bakpapier, dat iets groter is dan de bakvorm en vul deze met bakkiezels, gedroogde peulvruchten of rijst. (Let op: De peulvruchten of de rijst zijn hierna niet meer te consumeren, wel kun je ze meerdere keren gebruiken om te bakken.)
- Bak de bodem 15 minuten in de oven. De bodem is na het bakken geschikt voor verdere verwerking.
pi_186869965
Macaroni/Spinazie uit de oven
heywoodu

Ingrediënten
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)

Bereiding
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')