abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:36:28 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840389
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 23-10-2007 18:39:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53840613
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:48:09 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840682
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:45 schreef golfer het volgende:
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53841024
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:48 schreef Muck het volgende:


kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 oktober 2007 @ 17:14:16 #5
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_53842493
mooi werk in elk geval

er komt nog wel eens een recept van mij

heb eigenlijk best veel kookboeken inclusief een Party Basics-boek en cocktailboek
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:12:05 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853617
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
ik sla hem op
als ik meer voorgerechten/amusen heb, maak ik er een hoofdstuk van
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853661
Amuse nr. 2 dan... (was een groot succes)
Rookvleesbonbons

uienchutney
roomkaas
rookvlees in iets dikkere plakken dan normaal

chutney en roomkaas door elkaar roeren, 1 volle theelepel midden op een plakje rookvlees, en vouwen tot een bonbonnetje
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:15:31 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853681
goed zo bluezz
keep them coming
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853791
Bij 3 wil ik een hoofdstuk

Kwartelamuse

Kwarteleitjes, hardgekookt, pellen en in lengte doorsnijden.
Filet americain met wat peper doorroeren, klein schepje in de holte van een amuselepel, half eitje erin drukken, peterselie eroverheen strooien

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:22:50 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853807
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:25:43 #11
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_53853842
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?

ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:26:41 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853849
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef sararaats het volgende:
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?
Daar zit ik ook al over te piekeren
ik heb hem voorlopig even in het hoofdstuk "diversen" gezet, maar die staat nog niet online
quote:
ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
dat mag altijd natuurlijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853871
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:22 schreef Muck het volgende:
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:30:30 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853895
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:39:02 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53854008
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:30 schreef Muck het volgende:


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
Het is absoluut nu al een heel leuk topic aan het worden, dat kookboek en ik ga er binnenkort ook nog een paar van mijn brouwsels aan toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:40:10 #16
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_53854029
Uit "Kookboek voor klunzen"

Pittige hamburgers

Ingrediënten:

- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 1 mespunt zout
- 5 eetlepels olie
- 4 broodjes


Voor de versiering:

- 4 blaadjes sla
- 2 tomaten
- 4 augurkjes
- 4 plakken kaas

Verder gebruik je

- kom
- rasp
- koekenpan
- pannenkoekmes
- mesje
- snijplank

Bereiding

Maak de ui schoon en rasp die op de rasp fijn. Doe het gehakt in de kom en doe er de geraspte ui, de knoflook, de cayennepeper en het zout bij.

Meng dit goed door elkaar en verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak hier 4 platte schijven van van ongeveer 1 centimeter dik.

Verhit de 4 eetlepels olie in een koekenpan. Laat hem niet te heet worden. Bak de 4 hamburgers in 4 minuten aan beide kanten bruin. Snij de broodjes half door en leg een blaadje sla op de onderste helft. Was de tomaat en snij hem in plakjes. Schep met het pannenkoekmes op ieder broodje een hamburger.
Hierover leg je een plakje kaas, daarna de augurk.

Nu alleen nog een eetlepel ketchup erop. Bovenste helft van het broodje erop, iets aandrukken en klaar is je pittige hamburger.

Smakelijk eten !!!
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_53854132
Als aanvulling op de bruchetta's van Faithy, nóg een succesnummer :

Zweedse volkorenbeschuitjes (verkade, zak, supermarkt) of die harde broodjes in een zak bij Ikea.
In laagjes erop :
Rode pesto
Blaadje rucola
Mozzarellaschijfje, beetje peper
zongerijpt tomaatje

(de laagjes vaststeken met een prikkertje)

Zie mijn bord rechtsonderin.

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:53:13 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854198
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854238
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
Back in business.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:59:45 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854263
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:57 schreef Shirley het volgende:
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 11-10-2007 01:05:00 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854281
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:53 schreef Muck het volgende:
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
nichtje muck
pi_53854370
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:59 schreef Muck het volgende:

[..]

die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen
Oké
Back in business.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:14:15 #23
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_53854384
Wederom uit "Kookboek voor klunzen"


Kletskoppen


Ingrediënten
- 250 g basterdsuiker
- 125 gram bloem
- 80 gram boter
- 80 gram amandelen


Verder gebruik je:

- kom
- garde of mixer
- eetlepel
- mes of pannekoekmes
- snijplank
- bakplaat
- ovenhandschoenen


Bereiding

Doe de zachte boter in de kom en met de garde of mixer romig. Klop er met kleine beetjes tegelijk de bloem en de suiker door. Warm de oven voor op 180 graden

Hak de gepelde amandelen met het mes fijn en meng ze door het beslag.
Schep met de lepel een beetje beslag op de met boter ingevette bakplaat. Zorg ervoor dat je ongeveer 5 cm ruimte tussen de hoopjes laat.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 10 minuten. Doe de ovenhandschoenen aan en haal de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen op de plaat afkoelen.

Haal ze er nadat ze afgekoeld zijn, met een pannenkoekmes voorzichtig af en leg ze op een schaal

Smakelijk !
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_53854416
aj ik kook alles op gevoel......
pi_53854425
In je ovengerechten :

De 5 schotel :

In een met olie ingevette ovenschotel in laagjes doen :

Onderin gesnipperde uien, laag (rauw!) rundergehakt, blik champignonscrèmesoep, peper, mais/sperciebonen en/of erwtjes in ieder geval iets uit een pot.
Zak aard. schijfjes erover, zout/peper.
Uur in de oven op 200 graden.
Klinkt wonderlijk, maar is erg makkelijk bijv. een dag vantevoren te maken, alles gaat er rauw in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')