abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:00:29 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829678
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:01:55 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829687
Ovenschotel met vis
Pietverdriet

Ingrediënten:
Pakje room
pakje diepvries koolvis
pakje gerookte zalm
teentje knoflook

Benodigdheden:
Ovenschaal, oven

Bereidingswijze:
Je ontdooit de blokjes koolvis en haalt de moten uit elkaar, zodat je stukjes krijgt, je vemengt het met de helft van de gerookte zalm (de rest van de zalm is heerlijk op de boterham) en je doet dit in een ingeboterde ovenvorm.
Knoflook teen erover fijn knijpen, of 2,
pakje room (200 ML) er over gieten, en in de oven ermee, totdat het lekker borrelt en er goudbruin uitziet.

Tip:
Heerlijk met wat rijst en sla.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:25:49 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:03:12 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829693
Rode poon met Boursin Cuisine
Joene

Ingrediënten:
6 kleine panklaargemaakte poontjes
1/2 pakje boursin cuisine
1/2 pakje room

evt.
1/2 blikje ananas
1 gesnipperd lente-uitje


Bereidingswijze:
De boursin samen met de room in een grote hapjespan warm laten worden.
De poontjes erin leggen en omdraaien als de vis van de graat loslaat
De onderzijde op dezelfde wijze bereiden.
Stukjes ananas en evt. de lente-ui erdoor.

Tip:
Lekker met stokbrood en salade of met krieltjes en salade

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:26:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:04:13 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829701
Scampies met bacon
Vichy_boy

Ingrediënten:
125 gram scampies
dun gesneden plakjes spek/bacon
50 gr verse kaas
2 eetlepels mayonaise
1 theelepels olijfolie
1/2 eetlepel peterselie
1/2 eetlepel zwarte peper

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen tot 230 graden
Scampies koken to ze lichtroze zijn
Scampies pellen, staart eraan laten
Rug insnijden, mengsel kaas en peper erin doen
Omwikkelen met bacon/spek staart vrijlaten
Insmeren met olijfolie, peterselie erover
20 minuten in de oven
Doe de mayonaise op een bordje, leg de staartjes er omheen en dippen maar

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:26:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:05:56 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829710
Makreelsalade
Faithy

Ingrediënten:
1 makreel, gerookt of gestoomd
2 teentjes knoflook
een klein uitje
olijfolie
mayonaise
peper
zout

Benodigdheden:
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:
Maak de makreel schoon door deze geheel en al uit te pluizen; zorg dat er geen graatjes blijven zitten.
Snij de knoflook, de ui in kleine stukjes, en gooi er wat peper, zout, en een beetje olijfolie bij.
Neem vervolgens wat mayo en voeg deze naar smaak toe
Vervolgens pak je de staafmixer en pureer je het goedje tot een drapje.
Even proeven en naar gelang nog wat peper en/of zout toevoegen.
Vervolgens mixt men dit met de geplozen makreel, even husselen en klaar.

Tip:
Lekker op een bruschetta

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:26:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:06:30 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829713
Vispotje
coolbabe

Ingrediënten:
1 teen knoflook
1/2 ui
200 gram koolvisfilet (diepvries)
200 gram snijbonen
2 tomaten
1/2 pak tomato frito

Bereidingswijze:
Fruit de ui met de in stukjes gesneden knoflook aan in wat olie.
Snij de tomaten in stukken en doe ze erbij in de pan.
Snij de snijbonen in wybertjes, was ze en doe ze bij het prutje.
Het pak tomato frito erbij doen en het geheel aan de kook brengen en daarna laten sudderen.
Als de bonen beginnen te garen de vis in stukken snijden en toevoegen.
Laten sudderen tot alles gaar is.

Tip:
Lekker met witte rijst en een takje peterselie

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:26:48 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:07:32 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829718
Spinazie-zalmpannenkoeken
Faithy

Ingrediënten:
1/2 pak bladspinazie uit de diepvries
250 gram tomaten
1/2 kleine rode ui
2,5 el balsamicodressing
1/2 pak kant en klare pannenkoeken naturel
1 blikje roze zalm
25 ml slagroom
50 g gemalen belegen kaas

Bereidingswijze:
Spinazie volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
Ui pellen en in halve ringen snijden.
Tomaten en ui met dressing mengen.
Pannenkoeken vervolgens volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Zalm laten uitlekken, velletjes en grootjes verwijderen en zalm in stukken verdelen.
Vocht van de spinazie gieten.
Slagroom en 50 gram kaas door de spinazie roeren en de zalm er voorzichtig doorheen scheppen.
Met zout en peper op smaak brengen.
Spinazie mengsel over pannenkoeken verdelen, oprollen en met de rest van de kaas bestrooien.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:26:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:08:26 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829724
Stoofaal
De moeder van Coolfool

Ingrediënten:
1 kilo stoofaal, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm
Azijn
40 gram roomboter
zout en peper

Bereidingswijze:
Zet de stukjes aal rechtop in een pan.
Doe daaroverheen een flinke scheut azijn, en flink zout en peper.
Stop daartussen allemaal kleine stukjes boter.
Zet de pan op hoog vuur tot het kookt en laat het daarna 3 kwartier stoven op het allerlaagste pitje en met de deksel op de pan.
Na die 3 kwartier de pan weer op hoog vuur zetten zonder deksel, 10 a 15 minuten en het droogkookt.
Indien het dan nog te nat is, het vocht afscheppen, en even laten staan tot er een korstje aan zit.

Tips:
* Lekker met nieuwe aardappelen en gekookte bietjes of sla.
* Ook mogelijk is een "Volendammer doop": een dikke saus van boter en azijn en veel zwarte peper.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:27:08 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:09:49 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829732
Gamba's met tomaat en knoflook
Faithz

Ingrediënten:
250gr scampi’s
2 tomaten (fijngesneden)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels olijfolie
kwart bosje basilicum (in grove reepjes)
peper
zout

Bereidingswijze:
Pel de scampi’s, dep ze met keukenpapier droog.
Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snij ze in kleine stukjes.
Pan op het vuur met knoflook en voeg de scampi’s na een paar seconden toe.
Bak ze een paar minuten mee op een hoog vuur.
Voeg de tomaten en de basilicum toe en maak op smaak met peper en zout.
Pas op dat je dit niet te weinig doet.

Tip:
Lekker met een stokbroodje met Tapenade, sla en zelfs tortillia's met milde of pittige dipsaus (heel even de oven in)

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:27:19 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:10:40 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829736
Vispasteitjes
tonja (en Bluezz, en de AVRO)

Ingrediënten:
300 gram kabeljauwfilet in grote brokken
1deciliter creme fraiche
3 eetlepels gesnipperde verse basilicum
laurierblad
1 teentje knoflook
1 prei
2 struikjes lof
6 plakjes katenspek
2 of 3 plakjes bladerdeeg
witte wijn.
4 aardappels
1 ei

Benodigdheden:
Oven, vuurvaste schaaltjes

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Prei en lof snijden (prei in ringen en lof in stukjes van 2x2 cm ongeveer).
Aardappels in blokjes snijden en 7 minuten koken.
Beetje boter in pan smelten en de prei en de lof langzaam garen, en op het laatst een scheutje wijn erin en dat laten verdampen.
Knoflook snipperen, katenspek in reepjes snijden.
Pan van het vuur halen en daardoor de basilicum, knoflook, katenspek, basilicum, vis, creme fraiche, aardappels, zout, peper en een lekkere scheut wijn mengen.
In ovenvaste 1 persoons schaaltjes scheppen 2 laurierblaadjes erop leggen, en afdekken met een plakje bladerdeeg. De bladerdeeg deksel bestrijken met een, met wat water losgeklopte, eidooier.
30 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:27:33 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:11:24 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829740
Gevulde avocado met garnaaltjes
Sai

Ingrediënten:
1 avocado
1/2 Doosje Hollandse garnalen
Whiskycocktailsaus
Mayonaise
Peper
Citroensap

Bereidingswijze:
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit.
Smeer hem in met citroensap om bruin worden te voorkomen.
Tief in een bakje een redelijke hoeveelheid Whiskycocktailsaus (ongeveer een derde van zo'n klein flesje) en ietsjes minder mayonaise.
Doe de garnalen erbij.
Even alles door elkaar roeren en naar smaak peper toevoegen.
Doe de nu gecreëerde garnalensaus in de avocado

Tip:
Als je wilt, kun je een paar eetlepels Griekse yoghurt of een scheut whisy door de saus mengen

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:27:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:12:30 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829743
Rog in zoete tomatensaus
K-mail

Ingrediënten:
4 tenen knfolook, gepeld en fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
1 tl korianderzaad, gestampt
olijfolie
3 blikken a 400g gepelde tomaten, gepureerd
de schil en het sap van 2 citroenen
zeezout en zwarte peper uit de molen
4 rogvleugels van 250g elk
1 handje rozemarijn takjes, de topjes
12 ansjovisfilets

Benodigdheden:
Oven, braadpan

Bereidingswijze:
Verwarm ovenop 180C en zoek een braadpan waar de rogvleugels net in passen, naast elkaar.
Zet de pan op het vuur, en bak de ui, knoflook en korianderzaad in wat olijfolie op laag vuur tot ze zacht,maar niet bruin zijn.
Doe er vervolgens de tomaten, citroenschil en-sap bij.
Doe er wat zout en peper bij.
Laat de saus tegen de kook aan komen.
Maak intussen met een mesje een sneetje in het platte, middelste stuk van rogvleugel.
Prop er een halve ansjovis filet in, en prik het vast met een klein stukje rozemarijn.
Doe dit 3x aan beide kanten van elke vleugel.
Dompel de vleugels in de tomatensaus en zorg dat de vleugels aan alle kanten bedekt zijn met de saus.
Zet de pan in de oven, en laat ongeveer 15minuten stoven.
Als het "vlees" van het bot afvalt is het goed.
Zet de vleugels dan meteen op tafel.

Tips:
* Dit gerecht kun je serveren met ciabatta, aardappel puree, of polenta, en een groene salade of wat andere groenten.
* Je kunt de vis ook in vlokken trekken, en door de pasta mengen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:28:01 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:13:31 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829750
Zalm-komkommer gerecht
Papierversnipperaar

Ingrediënten:
per persoon:
100gr gerookte zalm
1/2 komkommer
1/8 l zure room
Verse bieslook
peper
zout
citroensap

Bereidingswijze:
Maak een lekker sausje van de zure room, bieslook, citroensap en perper/zout
Leg de zalm op een bord en snijd deze in slierten
Schil de komkommer met een dunschiller en leg de schillen op de zalm
Eet de rest van de komkommer op
Doe de zure roomsaus eroverheen

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:28:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 21:25:28 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53895107
Gegrilde tonijnsteaks met wasabisaus
hassanjassan (vertaling door Macka66)

Ingrediënten:
2 tonijnsteaks van ongeveer 1,5 cm dik
plantaardige olie om de steaks mee in te wrijven
zout en peper
1 lenteuitje in dunne plakjes
1/2 theelepel fijngesneden verse koriander
1 eetlepel vers limoensap
1,5 eetlepels Japanse sojasaus
0,75 eetlepel wasabipasta
3 eetlepels ongezouten roomboter

Benodigdheden:
Grill

Bereidingswijze:
Kruid de tonijnsteaks met zout en peper, en wrijf ze in met olie.
Leg ze onder een hete grill, en laat ze 3 a 4 minuten per kant grillen, of totdat ze gaar zijn.
Meng voor de saus lenteui, koriander, limoensap, sojasaus en wasabipasta in een pannetje.
Breng dit mengsel aan de kook,haal de pan van het vuur en klop de boter erdoor.
Leg de tonijnsteaks op een bord en lepel wat saus over de steaks.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:28:26 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 20:36:17 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56186543
Thaise noedels met zalm
Curiosity

Ingrediënten:
2 zalmfilets of zalmmoten van ongeveer 225 g per stuk
1/2 geperste teen knoflook
1/2 stengel gehakt citroengras
1 rode peper in ringetjes zonder pit
1/2 limoen (alleen het sap)
1 eetlepel thaise vissaus
2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de Pad Thai noedels:
125 gr thaise noedels (brede rijst noedels)
1 eetlepel arachideolie
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 teen gehakte knoflook
1/2 gehakte sjalot
1/2 rode peper zonder zaadjes in reepjes
1 eetlepel Thaise vissaus
1/2 limoen alleen het sap
1/2 theelepel bruine suiker
Klein bosje lente uitjes in reepjes gesneden
25 gram grof gehakte pinda's
25 gram taugé
1 eetlepel verse koriander (gehakt)

Bereidingswijze:
1. Leg de zalm in een enkele laag in een ondiepe schaal. Meng in een kleine kom knoflook, citroengras, chili's, limoensap, thaise vissaus en zonnebloemolie door elkaar. Giet dit over de zalm en dek de schaal af, 30 minuten op een koele plaats laten staan.
2. Maak intussen de pad thai noedels: kook de noedels in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op het pak. Laat het daarna uitlekken en spoel het na met koud water. Opnieuw laten uitlekken. Verhit de arachide- en zonnebloemolie in een wok. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze in 1 à 2 min. lichtbruin. Voeg de chili's, vissaus, limoensap en suiker toe, kook ze 30 sec. mee en haal de wok van het vuur. Omschudden met de noedels, de helft van de lente-ui, tauge en pinda's. apart zetten.
3. Overtollige marinade van de zalm schrapen en de zalm grillen in 6 à 8 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn, draai ze 1x om.
4. Strooi de koriander en de rest van de lente uitjes over de pad thai noedels. Zalm op de noedels leggen en serveren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:28:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 21:59:59 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461382
Oosterse tilapia met paksoi
Innocence

Ingrediënten
2 flinke tilapiafilets in blokjes
3 cm gember, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
sap en geraspte schil van limoen
1 paksoi, in repen
3 el japanse sojasaus
2 el wokolie

Bereidinswijze
Verhit de olie en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren.
Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in circa 3 minuten lichtbruin.
Haal voorzichtig de tilapia uit de pan, zonder dat de vis uiteenvalt.
Wok de paksoi 2 à 3 minuten.
Voeg de sojasaus en het citroensap toe, schep voorzichtig de tilapia erdoorheen en warm het gerecht nog circa 2 minuten zachtjes door.

Tip
* Serveren met plakkerige rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 22:16:02 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461647
Koolviscurry
Innocence

Ingrediënten
400 gr koolvis, ontdooid en in blokjes
4 el gele currypasta (Pataks)
1 pakje kokosmelk
1 stronk bloemkool of brocolli in roosjes
2 el wokolie

Bereidingswijze
Fruit de currypasta in de wokolie.
Bak eerst de groente en dan de de koolvis op hoog vuur aan en voeg de kokosmelk toe.
Laat op laag vuur zo’n 15 minuten pruttelen of totdat de saus een beetje ingekookt is.

Tip
* Serveren met plakkerige witte rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:23:12 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499481
Gegrilde tonijn met groenten
Dizer

Ingrediënten:
Een tonijnmoot
Groene asperges
Oesterzwammen
Schilaardappelen
Krulsla
Citroenmayonaise
Olijfolie
Ambachtelijk gebakken chipjes
Zeezout

Bereidingswijze:
Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelen met schil en mosterd/dille in de koekenpan goud bruin. Doe deze daarna in aluminiumfolie om warm te blijven.
Doe wat olijfolie in de wok en laat dit warm worden.
Doe daarna de asperges erin en wok deze een paar minuten knapperig gaar.
Voeg tijdens het wokken een beetje zeezout toe.
Ook de asperges doe je in aluminiumfolie om warm te blijven.
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur deze in lange slierten.
Vet tegelijkertijd de tonijn in met olijfolie.
Maak de grillpan warm maar voeg GEEN olie in de pan!
Doe de tonijn in de grill en bak deze naar keuze medium of door.
Zorg dat je het vuur laag hebt en keer de tonijn regelmatig om!
Tegelijkertijd wok je de oesterzwammen in de wok (met een beetje olijfolie) gaar tot ze goudbruin zijn.

Wanneer de tonijn gaar genoeg is naar smaak, ben je klaar! Pak een grote bord en begin met stapelen:
- doe eerst de krulsla als een bedje
- doe daarna de warme aardappelen erop
- doe de asperges op de aardappelen
- doe de tonijn op de asperges
- doe de oesterzwammen op de tonijn
- doe de chipjes op de oesterzwammen
- versier het bord met de citroenmayonaise
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')