Rog in zoete tomatensausK-mailIngrediënten:4 tenen knfolook, gepeld en fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
1 tl korianderzaad, gestampt
olijfolie
3 blikken a 400g gepelde tomaten, gepureerd
de schil en het sap van 2 citroenen
zeezout en zwarte peper uit de molen
4 rogvleugels van 250g elk
1 handje rozemarijn takjes, de topjes
12 ansjovisfilets
Benodigdheden:Oven, braadpan
Bereidingswijze:Verwarm ovenop 180C en zoek een braadpan waar de rogvleugels net in passen, naast elkaar.
Zet de pan op het vuur, en bak de ui, knoflook en korianderzaad in wat olijfolie op laag vuur tot ze zacht,maar niet bruin zijn.
Doe er vervolgens de tomaten, citroenschil en-sap bij.
Doe er wat zout en peper bij.
Laat de saus tegen de kook aan komen.
Maak intussen met een mesje een sneetje in het platte, middelste stuk van rogvleugel.
Prop er een halve ansjovis filet in, en prik het vast met een klein stukje rozemarijn.
Doe dit 3x aan beide kanten van elke vleugel.
Dompel de vleugels in de tomatensaus en zorg dat de vleugels aan alle kanten bedekt zijn met de saus.
Zet de pan in de oven, en laat ongeveer 15minuten stoven.
Als het "vlees" van het bot afvalt is het goed.
Zet de vleugels dan meteen op tafel.
Tips:* Dit gerecht kun je serveren met ciabatta, aardappel puree, of polenta, en een groene salade of wat andere groenten.
* Je kunt de vis ook in vlokken trekken, en door de pasta mengen.
[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:28:01 ]