inderdaadquote:Op vrijdag 5 oktober 2007 10:05 schreef tonks het volgende:
Borstplaat !
quote:Notenkaramel
Ingrediėnten:
200 g hazelnoten (gepeld gewicht)
250 g kristalsuiker
2 eetlepel vloeibare, heldere honing
optioneel: ½ theelepel anijs- of venkelzaad, en/of ½ theelepel geraspte sinaasappelschil
extra: een vel bakpapier, ingekwast met neutrale olie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi de hazelnoten uit over een bakplaat en rooster ze in 5-7 minuten lichtbruin. Strooi ze uit over een schone, uitgespreide theedoek en wrijf er de bruine schilletjes af, zodat je mooie witte hazelnoten overhoudt. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en meng er twee eetlepels koud water door. Schenk de honing erbij en zet de pan op een vuurtje dat ergens tussen laag en middelhoog inzit. Nu hoef je een hele tijd niets te doen, alleen maar te kijken wat er in de pan gebeurt. Eerst smelt de suiker tot een bijna transparante siroop. Daarna zal hij langzaam gaan kleuren tot diep goudbruin, een proces dat wel 30-45 minuten kan duren. Een of twee keer roeren mag, maar vooral niet te vaak, want dan zou de suiker kunnen gaan kristalliseren. Beter is om de pan een paar keer voorzichtig ronddraaiend te bewegen, zodat de suikersiroop zich gelijkmatig over de bodem verdeelt. Dit laatste kun je uiteraard beter niet aan kleine kinderen overlaten, net als de handelingen die hierna volgen. Zodra je een mooie, donkere karamel hebt, roer je de hazelnoten erdoor, plus de eventuele smaakmakers. Leg het vel bakpapier op je werkvlak klaar en schenk hier de karamelmassa over uit. De noten hebben de neiging te gaan samenklonteren; gebruik een natte lepel of spatel om ze uit elkaar te houden. Wanneer de karamel is afgekoeld kun je hem in stukjes breken en bewaren in een goed gesloten blik.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 14:22 schreef piepster het volgende:
Van Janneke Vreugdenhil (NRCnext):
[..]
De hele column: http://weblogs.nrc.nl/weblog/kokenetc/2007/10/05/hrfst/#more-474
quote:Op zondag 7 oktober 2007 13:20 schreef milo. het volgende:
anders ik wel maar eigenlijk blijft het makkelijkst gewoon lekkere snoep te KOPEN!
Van de red band toch? Maar dat spul heb ik al in geen eeuwen meer gezienquote:Op vrijdag 5 oktober 2007 12:55 schreef Muck het volgende:
[..]
inderdaad
vroeger had je van die pakjes waar je je eigen snoepjes mee kon maken
met van die uitsteekvormpjes enzo erbij, dat was echt ontzettend leuk spul!
klopt jaquote:Op zondag 7 oktober 2007 22:46 schreef MPG het volgende:
[..]
Van de red band toch? Maar dat spul heb ik al in geen eeuwen meer gezien
Geniaal spul.quote:Op maandag 8 oktober 2007 09:54 schreef Muck het volgende:
[..]
klopt ja
er zaten verschillende soorten poeder in het pak, dat je met water tot een deegje moest kneden, dan kon je er vormpjes uitsteken met de bijgeleverde stekertjes en dan moest het een tijdje drogen.
Alleen haalden ze bij mij meestal niet de aangegeven droog-tijd
Dat is iets eetbaars?quote:Op maandag 18 augustus 2008 12:26 schreef margrietje_01 het volgende:
ik zoek al lang naar het recept van neusjes(een soort van paarse prisma).heeft iemand er een idee van?
Dat was een soort instant-poeder voor van die snoep hartjesquote:Op maandag 8 oktober 2007 09:54 schreef Muck het volgende:
[..]
klopt ja
er zaten verschillende soorten poeder in het pak, dat je met water tot een deegje moest kneden, dan kon je er vormpjes uitsteken met de bijgeleverde stekertjes en dan moest het een tijdje drogen.
Alleen haalden ze bij mij meestal niet de aangegeven droog-tijd
quote:Op maandag 18 augustus 2008 20:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat was een soort instant-poeder voor van die snoep hartjes
iets belgisch voor zover ik weet, heb ze nog nooit in nl gezien nl. Is een soort vloeibaar gummyspul met een hard buitenkantje.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |