Ik zou eerder gaan voor een popcornmachine. Dat is net zo low-budget, maar iets minder complex.quote:Op zondag 30 september 2007 13:42 schreef marmhz het volgende:
Hier een video over heatgun roasting, voor degene onder ons die nog geen geld willen uitgeven aan een brander
http://video.google.nl/videoplay?docid=-6788836426229860887&q=heat+gun+coffee+roasting&total=4&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
Hier staat een mooie uitlegtekst:
http://www.homeroaster.com/heatgun.html
Ik heb dit zelf nooit gedaan, maar ik hoor er aardig enthousiaste verhalen over. Misschien ook iets voor jou Mark? Altijd verse bonen, je hoeft niet meer in te vriezen. Een heatgun oftwel verfstripper zal rond een 10 tje kosten bij Gamma/Praxis enz.
Een hondendrinkbak schijnt het handigste te zijn om de bonen in te verwarmen.
, doe eens niet zo gepikeerd man! Voortaan niet meer doen, want voor je het weet, slaat je zurigheid over op je espresso .quote:Op zaterdag 29 september 2007 17:08 schreef mirugai het volgende:
[..]
hehe, leuk apparaatje. Ik wil jou nog wel 'ns een middagje met dat ding over straat zien lopen. Dat ding weegt 30 kg. Nogmaals de Junior is een kleine PROFESSIONELE machine, gebouwd om de hele dag door mee te zetten.
Maar blijkbaar ben jij op zoek naar iets beters. Een dualboiler La Marzocco met genoeg stoomcapaciteit om je plafond mee te wassen denk ik...
Mijn tip: leer eerst maar 'ns goed met je Silvia werken. Daar kon ik vroeger met wat getweak en veel geoefen erg goede espresso uit krijgen. Als ik het zo lees, dan is in jouw geval de zwakste schakel niet de apparatuur maar de mens.
Zou een Am curve dan niet het beste van twee werelden zijn? Weinig tot geen side-channeling, maar toch minder problemen om hem goed level te tampen....quote:Op zondag 30 september 2007 12:12 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind 'm als SO idd ook niet boeiend... Maar ik ga 'm toch wel ook als SO drinken om 'm beter te leren kennen
Mark nog over de curved vs flat: het is wel zo dat in het midden de puck "dunner" is maar er is een ongelijke krachtverdeling door de curving. In het midden staat er tijdens het tampen meer kracht op de koffie waardoor de koffie compacter/steviger wordt aangestampt. Het grote voordeel van een curved tamper vind ik dat je side-channeling heel goed tegengaat. Het nadeel vind ik dat het moeilijker is om goed level te tampen.
Dit zijn espressokopjes dus daar past je vinger niet doorheen tenzij je een kaboutertje bent En het gewicht is niet zo groot... Wat de capppuccinokoppen van Illy betreft ben ik het idd met je eens om precies dezelfde reden.quote:Op zondag 30 september 2007 21:11 schreef Mark_V het volgende:
@Wizz, mooie kopjes idd, maar ik vind het irritante van die illy-kopjes altijd dat ze een rond oortje hebben, en dat ze daardoor kunnen gaan "draaien" rond je vinger. Je moet dus of een vinger tegen het hete kopje houden, of hard knijpen....
Wat zou bijv dat Ginger en Fred kopje moeten opbrengen? Illy collectionprijzen kennende zal het wel een x-honderd euro zijn ofzo....quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:37 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Dit zijn espressokopjes dus daar past je vinger niet doorheen tenzij je een kaboutertje bent En het gewicht is niet zo groot... Wat de capppuccinokoppen van Illy betreft ben ik het idd met je eens om precies dezelfde reden.
Misschien is de Am. curve idd de goeie middenweg, geen idee nooit geprobeerd! Koop er een dan wil ik 'm graag 'ns uitproberen!
Ontkalker voor espressoapparaten (oid) van de mediamarkt voor een kleine 10 euro per fles. Staat instructie op de fles en dat zou ik niet hebben als ik zelf zou gaan mixen.quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:20 schreef Byte_Me het volgende:
wat gebruiken jullie eigenlijk om te ontkalken? er zijn allerlei dure merken met ontkalkvloeistoffen, maar ik kwam toevallig een aanbieding tegen voor citroenzuur. zelf mixen met water en je hebt je ontkalkoplossing. zou dat net zo goed werken? het schijnt wel zo te zijn dat de meeste ontkalkers ook op citroenzuur gebaseerd zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |