abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_53564828
Diverse clubs verrasten afgelopen zomer met het aantrekken van exotische spelers. Zo sloot AZ een macho Italiaantje in de armen, vond PSV weer wat Brazilianen, haalde Roda Afrikaanse Belgen, haalde Vitesse een Israeliër met Georgische roots en vond VVV een Belg met een Koné kapsel in de eerste divisie.

Sparta wist een Zwitser binnen te halen: Kim Jaggy. Jaggy is niet zomaar een huis-, tuin- en keuken-Zwitser. Nee, hij werd geboren op Haïti. Dit gebeurde op 14 november 1982, op een zonnige dag. De koperen ploert scheen op de Antilliaanse Zee toen Kim Jaggy ter wereld kwam, nog onwetend van het feit dat hij ooit in Zwitserland zou belanden.

Dat gebeurde al rap, want het gezin Jaggy vestigde zich in het neutrale land in de bergen. Kim bleek een talentvol voetballer, die al op zijn 18e debuteerde voor het roemruchte Grasshopper FC Zürich, ook wel Grasshoppers. Na acht seizoenen en 135 competitieduels lonkte het avontuur voor Jaggy, die in 2003 de titel meevierde. De jeugdinternational ging naar Sparta.



Daar ging een verhaal aan vooraf. Kim Jaggy was namelijk ooit al eens in beeld bij Ajax. Die transfer ketste af, maar Danny Blind herinnerde zich die prima linksback nog toen hij TD werd bij Sparta. Hij dacht dat het niet haalbaar was, maar niets bleek minder waar. Zo speelt Jaggy nu op het Kasteel en maakt hij als linksback en incidenteel als linker centrale verdediger een goede indruk.

Reden genoeg om deze Zwitser, die hogerop moet kunnen, een eigen topic te geven! Volg rugnummer 15 hier!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_53564852
Ja, die gast kan zeker hogerop op termijn, fijne zet van Sparta geweest.
That's all folks!
pi_53567512
Dit is de financiële klapper, die Sparta over 2 jaar gaat maken met de verkoop van Kim.
pi_53569129
Ben erg blij met hem

En volgens mij is hij geadopteerd, dus "het gezin Jaggy vestigde zich in het neutrale land in de bergen" klopt niet helemaal
pi_53569272
Na Sepp de Roover een tweede talentvolle back voor Sparta dus.

Een leuke speler, voor wat ik ervan gezien heb.
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_53573990
quote:
Op zaterdag 29 september 2007 15:44 schreef knnth het volgende:
Ben erg blij met hem

En volgens mij is hij geadopteerd, dus "het gezin Jaggy vestigde zich in het neutrale land in de bergen" klopt niet helemaal
Dat leest minder leuk.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')