abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 februari 2008 @ 17:41:09 #151
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_56686947
quote:
Op dinsdag 12 februari 2008 13:51 schreef Naamah het volgende:
Ik schrik als docent in wording (duurt nog wel even) best van wat jullie allemaal posten over taakuren enzo.. Was hier wel een beetje van op de hoogte, maar dit klinkt allemaal best extreem!
Als je zo de topicreeks volgt, merk je dat ik ook vaak hele positieve dingen schrijf, maar zoals bij elke baan (denk ik) heb je ook wel eens momenten dat het lampje van de benzinetank begint te knipperen. Je moet ook niet al te zeer bang worden. Aan de ene kant zeg ik: je maakt het jezelf zo druk als je het zelf wil. Aan de andere kant: als men merkt dat ze wat aan jou hebben, bestaat de kans dat je enorm veel in je schoot geworpen kunt krijgen. Voeg daarbij wat organisatorische probleempjes links en rechts en je hebt de situatie die ik eerder schetste. Ik hou van mijn baan, zou niks anders willen, maar iedereen heeft af en toe momenten dat je even de stress van je af moet schrijven. En ik zeg je er meteen bij: het komt NIET door het lesgeven, omgang met leerlingen etc. Dat zorgt juist dat je weer energie krijgt en positieve stimulansen om toch maar door te zetten. Maar laat je alsjeblieft niet al te zeer afschrikken.
quote:
Hebben jullie uberhaupt nog wel vrije tijd? Klinkt namelijk bijna alsof jullie 24/7 per dag met werk bezig (moeten) zijn! Hoeveel uur besteden jullie boven op de uren die je eigenlijk werkt nog aan je werk? Daar ben ik echt benieuwd naar..
Pffoe.. ja vrije tijd heb ik nog. Maar het varieert echt. De ene dag doe ik na school niks, de andere dag ben ik tot elf uur 's avonds bezig, of wel met nakijken, of met het maken van lesmateriaal, of andere dingen. Maar op het moment dat je zo'n creatieve bui hebt, boeit het je niet of je tot 11 uur bezig bent. Ik zie het een beetje als mijn hobby. In het weekend, ja ook dan ben ik wel met school bezig, maar zeker niet elk weekend.
quote:
Op dinsdag 12 februari 2008 14:05 schreef teigan het volgende:
zo, ik kreeg gisteren een telefoontje van de school waar ik mijn LIO heb gedaan met de vraag of ik een van mijn collega's wil gaan vervangen.. Dus vanaf de krokusvakantie sta ik ook weer voor de klas.. Wel weer even eng, maar het zal vast wel goed komen.. Ik heb straks ook een examenklasje vmbo (7 leerlingen).. Deze leerlingen vroegen specifiek of ik weer terug kon komen, dus dat was wel leuk om te horen.
Super! Leuk voor je!
quote:
Op dinsdag 12 februari 2008 14:50 schreef Herr_Munk het volgende:
Precies hetzelfde verhaal hier. Ook beginneling en schrikt van sommige verhalen hier. Desalnietemin ga ik gewoon doorzetten want ik ben vorige week begonnen met mijn eerste stage en het bevalt me enorm!
Geniet ervan!
quote:
Mijn opleidingsdocent leert me ook om de meeste zakelijk aspecten niet zo nauw te nemen. hij zegt: "Er wordt gezegd dat een leraar 1/3 deel van zijn tijd voor de klas staat. Ik geef 25 uur les, dan zal het toch wel een erg lange werkweek worden...
Waar hij natuurlijk die hele rompslomp wat er bij komt mee bedoelt. Soms denk ik dat ook wel eens, dat je meer met al die zaken éromheen bezig bent, dan met het eigenlijke lesgeven.
.
pi_56687798
Nou, voor de beginnelingen dan even: het is dus wel heel erg leuk . Niet de onzin eromheen, maar het lesgeven zelf. Daarom is het zo jammer als je het lesgeven en de leerlingen, die eigenlijk het belangrijkste zouden moeten zijn, in de knel ziet komen door alle andere rompslomp.

Maar het lukte me dus niet om een baan te bedenken die me leuker lijkt, terwijl ik daar toch echt veel mee bezig ben geweest de afgelopen weken.

Ben wel nog steeds erg benieuwd naar hoe TSE voor elkaar heeft gekregen waar ik zo naar snak. Laat het me weten en ik ga onmiddellijk dezelfde strategie volgen Gewoon de lessen en de leerlingen weer op nummer 1, ideaal.
  dinsdag 12 februari 2008 @ 21:17:37 #153
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_56691072
Ik heb er dus helemaal niets voor hoeven doen, da's de grap. Ik ben gewoon helemaal met lessen ingeroosterd, en verder eigenlijk niets (oké, ik moet aanwezig zijn bij de open dag en het schoolfeest, big deal).
pi_56691267
Ik heb niet het hele topic meegelezen maar zal ook wat laten horen

Ik sta nu 8 jaar voor de klas, met name VMBO-klassen. Ik geef Wiskunde. Zit nu 7 jaar op dezelfde school en behoor al zowat tot het meubilair ondanks mijn 30 jaar.

Ik heb ervoor gekozen om mijn baan op te delen in allerlei stukken. Een deel ervan is lesgeven. Ik geef ongeveer 17 lessen in de week, ben daarnaast mentor, ben ICT-contactpersoon, beheer de website en werk één dag in de week aan het ontwikkelen van de landelijke examens die op het VMBO (alle afdelingen) gegeven worden. Voor mij is dit de ideale afwisseling. Ik vind het super om voor de klas te staan, maar hecht veel waarde aan afwisseling. Ik wil geen 25 lessen want dan wordt het te eenzijdig.

Toen er een mooie taak vrij kwam, heb ik direct aangegeven die erbij te willen pakken. Een tijdje later liet ik dan een minder leuke taak vallen. Het is echt mijn motto geworden: "Zorg voor afwisseling, dan hou je het lang leuk".

Tis zo'n leuk vak
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  dinsdag 12 februari 2008 @ 21:44:46 #155
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_56691737
Zeker, afwisseling is belangrijk. Op mijn vorige school was ik -naast lesboerin- mentor, stage-coordinator, vakgroepvoorzitter en PSO-verantwoordelijke.

Laat mij nu maar even wat minder afwisseling hebben.
pi_56693485
Afwisseling als je dat kunt combineren met minder lessen is nog wel iets voor te zeggen ja, al denk ik dat ik dan nog steeds liever vooral les geef, kan weinig taken bedenken die mij evenveel plezier opleveren als dat.

Maar de pest sinds de invoering van het nieuwe taakbeleid is dat hoe groter je aanstelling, hoe meer van die taken je sowieso moet doen. Dus mentoraat, commissie, excursie-organisatie en begeleiding en noem het allemaal maar op, bovenop je 25 lesuren. Da's bijna niet te doen. Daarom is er bij ons nu ook echt een run op de grotere taken die voor wat verlichting van je lestaak zorgen (decaan, PR-persoon).

Zit ik ook over te denken. Ik wil het lesgeven niet helemaal kwijt, daar is het te leuk voor. Maar twee dagen in de week een kantoorbaantje, ofzo, of een boekwinkel....maakt het allemaal net effe wat beter te behappen
pi_56716696
Euforie Ik heb vandaag m'n lastige V4 aangepakt zoals ik dat wilde (structuur, duidelijkheid, kop-romp-staart, kleine preek en veeel belonen) en het werkte! Goed gewerkt, fijne les, goede afspraken gemaakt. Nu volhouden

Verder vandaag m'n langste dag ooit op m'n school meegemaakt. Ik was er al om 8.00 (voor mij is dat dus om 7.15 in de trein zitten, dus om 7.00 de deur uit), want het domein moest worden klaargezet voor een grote test. Toen door ziekte en vervangrooster de volle acht uur gedraaid, hetzij in domein hetzij in instructie. Om 15.00 gesprekje met wat zwakke leerlingen. Van 15.15 tot 17.00 teamcursus over domeindidactiek. Van 17.00 tot 18.00 pizza eten met het team. Van 19.00 tot 20.30 praatje van de teamleider over de voortgang en de profielkeuzevoorlichting voor ouders uit de mentorgroepen, en van 20.45 tot 22.00 huiskamerbijeenkomst (dat is op de school waar ik werk de naam voor een bijeenkomst van alle ouders uit een mentorgroep om de klas en alles eromheen eens zonder de kinderen erbij te bespreken).

7.15 de deur uit, 23.00 weer thuis en morgen het 1e uur weer vol aan de bak.
Mijn mantra voor de komende weken? 't Is bjna vakantie... 't is bijna vakantie...

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-02-2008 23:21:36 ]
pi_56740253
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 23:16 schreef Razztwizzle het volgende:
7.15 de deur uit, 23.00 weer thuis en morgen het 1e uur weer vol aan de bak.
Mijn mantra voor de komende weken? 't Is bjna vakantie... 't is bijna vakantie...
Je begint al als een echte leraar te klinken

Maar, mooi, dat V4 goed ging! Hou dat vast
  zondag 17 februari 2008 @ 22:30:27 #159
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_56802941
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 01:18 schreef thaleia het volgende:
Maar, mooi, dat V4 goed ging! Hou dat vast
Inderdaad Komt goed
.
pi_56856664
Nog even over die taakuren enzo.. Hoe zit die verdeling dan precies? Bij een fulltime aanstelling geeft een docent toch 25 lesuren les? Dat is omgerekend ongeveer 21 klokuren. En een fulltime werkweek is 40 uur. Is er dan per les nog voorbereidingstijd gerekend of moeten die overige 19 uur helemaal gevuld worden met taakuren? Mij lijkt het (als aanstaand docent) wel lekker om die afwisseling van lesgeven en taakuren te hebben, maar als ik jullie verhalen zo lees zal ik daar nog wel op terugkomen
pi_56857373
Ik geef straks 6 klokuren les(wij doen aan lessen van 60 minuten), en ik krijg 10 uur per week uitbetaald.. Dus die overgebleven 4 uur is voor voorbereiding, nakijken en dergelijke, aangezien ik verder geen taken heb/overneem van degene die ik ga vervangen.
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_56901769
Sorry dat ik binnen kom stormen, maar ik heb een klein vraagje. Ik probeer voorbeelden te bedenken van tijdschriften die vmbo-jongeren lezen. Voor meisjes is dat niet zo lastig, maar voor jongens wel. Ik wil nadrukkelijk voorbeelden van een 'licht' tijdschrift hebben, en dus niet een tijdschrift waarin allerlei technische of wetenschappelijke dingen worden uitgelegd.

Wat voor tijdschriften liggen er eigenlijk op scholen? Bij mij op school lag vroeger de Pauze. En zijn middelbare scholieren te oud voor de Donald Duck? (Ik lees hem nog steeds. )
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56903508
Je vraagt eigenlijk twee dingen.. want de tijdschriften die op scholen liggen worden meestal niet heel erg gelezen door vmbo-ers De Pauze! Dat je je die nog herinnert Ik las 'm vroeger ook altijd en heb geeeen idee of die nog bestaat.. Donald Duck is nooit iemand te oud voor en denk dat die nog best veel gelezen wordt, maar is vast niet cool om die op school te lezen. Misschien tijdschriften over brommers/auto's? Verder inderdaad wel de Kijk en misschien de Quest, maarja.. die zijn dus wel technisch/wetenschappelijk. Best lastig dus! Ohw.. en er zijn trouwens ook best wel jongens die stiekem de Fancy en de Yes enzo lezen, maar dat zullen ze al helemaal niet op school doen :) Waarom wil je het eigenlijk weten? En misschien kan je je vraag beter (of ook) in Pub stellen..
pi_56905317
Bestaat de Break out! nog? persoonlijk las ik dat altijd en ik was lid van de Power Unlimited ( hames magazine) en voetbal international zal het ook goed doen.
pi_56905491
Ik zat ook al richting Break Out of Hitkrant te denken, maar ik weet het eigenlijk ook verder niet..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
  vrijdag 22 februari 2008 @ 16:49:10 #166
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_56909042
Meiden zie ik vaak de Break Out of Girlzz (of zoiets?) lezen. Jongens zie ik zelden met een tijdschrift, maar àls ik ze met een tijdschrift zie, dan is het echt wat specifieks. Bijvoorbeeld een tijdschrift over tractoren, over visspullen of motoren. Ligt maar net waar hun interesse ligt.
.
pi_56921424
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 12:31 schreef Minna het volgende:
Waarom wil je het eigenlijk weten? En misschien kan je je vraag beter (of ook) in Pub stellen..
Ik doe onderzoek naar vmbo-jongeren ( ! ), hun gebruik van oude en nieuwe media en in hoeverre dit gebruik overeenkomt met wat er van hun lezen en schrijven op school verwacht wordt. Het is lastig om vragen te formuleren die niet sekse-gevoelig zijn. Meisjes kijken naar soaps en lezen tijdschriften, jongens spelen games. Het is ook lastig om vragen te formuleren waar geen culturele bias in zit, bijvoorbeeld het lezen van een religieus geschrift of het bezoeken van theatervoorstellingen.

Je hebt gelijk dat ik twee verschillende vragen stel: wat lezen ze omdat ze het willen, en wat zouden ze kunnen lezen omdat ze het in hun omgeving tegenkomen? Die tweede vraag is in eerste instantie het belangrijkst: welke keuzes maken ze gezien hun mogelijkheden? Het is een ontzettend leuke groep om te onderzoeken (12-15 jaar), omdat ze in die periode een belangrijke ontwikkeling op dat front meemaken.

Ik bedacht trouwens ineens dat tijdschriften over games misschien wel goed liggen: "Lees je wel eens een tijdschrift, bijvoorbeeld over mode of games?"
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 23 februari 2008 @ 13:22:12 #168
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_56924354
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 08:28 schreef Claudia_x het volgende:
Ik doe onderzoek naar vmbo-jongeren ( ! ), hun gebruik van oude en nieuwe media en in hoeverre dit gebruik overeenkomt met wat er van hun lezen en schrijven op school verwacht wordt.
Lezende vmbo-jongetjes. Wat lief.

Zo heb ik ooit eens een filmpje gezien van een leeuw die per se zijn verzorgster wilde knuffelen.

Zoiets verwacht je niet.

Om je vraag te beantwoorden, ik kan me eigenlijk alleen de Aktueel voorstellen. Jongens dan hè.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ringo op 23-02-2008 17:17:25 ]
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_56931588
k weet niet of dit helemaal t juiste topic is maar ik zit er zelf over denken een lerarenopleiding Duits te gaan volgen maar ik twijfel of mijn duits goed genoeg is...
ik sta nu op mn rapport een 7.5 zonder daar eigenlijk moeite voor te hoeven doen en voor lees- en luistertoetsen haal ik eigenlijk ook altijd tussen de 7 en 8 maar mijn grammatica is daartegenover weer niet zo geweldig en eigenlijk alleen omdat ik nooit serieus de moeite heb genomen om dat goed in mn hoofd te krijgen die moeite heb ik er nu absoluut wel voor over en ben ook hard aan t oefenen(A) maar zijn er hier miss mensen die deze opleiding volgen of gevolgd hebben en die dus weten of je van havo makkelijk door kan stromen qua taalvaardigheid heb namelijk pas sinds dit jaar een leraar die zijn vak serieus neemt en waar ik echt het idee heb dat ik wat leer en zijn er miss ook sites waar je je grammatica(liefst online) kunt oefenen??
pi_56931840
Ik zou me daar niet teveel zorgen om maken, maar goed, ik heb de opleiding niet gevolgd. Ik zou denken: als je met havo naar het HBO kan, en jij haalt zevens en achten zonder veel te doen, dan lijkt het me dat het moet kunnen. Er komen daar niet alleen maar mensen die enkel tienen haalden he, degenen met mindere cijfers gaan ook studies doen Een meisje dat ik ken dat zevens haalde voor de klassieke talen heeft die studie gewoon succesvol doorlopen.

En bovendien....wat zeggen cijfers op de middelbare school nou eigenlijk. Een werkstuk dat bij de ene leraar ternauwernood een zes oplevert bezorgt je bij een andere leraar een acht.

Als je toch nog onzeker bent, vraag het je leraar
pi_56932681
ik geef nu scheikunde les aan de eindexamenklassen, terwijl ik mijn eindexamen toch niet zo goed heb gemaakt..

Doordat je doorleert kom je steeds meer boven de stof te staan, ik zou me er niet teveel zorgen over maken..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_57135542
Zwaar om weer te beginnen na de vakantie!!
Maar onwijs leuk!
I ♥ PB
  maandag 3 maart 2008 @ 22:18:38 #173
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_57137780
Ik heb de vakantie al een tijdje geleden gehad, dus ik zit alweer helemaal in het ritme....
.
pi_57141048
Tja ik heb een mix vakantie gehad. In Tilburg(studie en woonplaats) de carnavals vakantie en twee weken erna had Middelburg(Stageplaats) vakantie.
pi_57143257
vandaag mijn eerste lesdag..
wel een beetje spannend..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')