abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_53488233
HELP! Wat een dilemma. Sinds kort ben ik verhuisd naar Amsterdam en ben daar in een (studenten) huis terecht gekomen. Het is niet echt een typisch studentenhuis, er is namelijk geen gemeenschappelijke ruimte en iedereen kookt verder op zijn/haar kamer voor zich. Allemaal vrij anoniem dus. Ook wonen er, net zoals ikzelf, afgestudeerde mensen.

Nu woon ik er ongeveer een maand en in de eerste week dat ik er zat, had een leuk, vrolijk en spontaan meisje genaamd S. hier in huis problemen met de internetverbinding. Iets wat ik kon oplossen. Zij woont ongeveer een half jaar in dit huis. Ze had me toen gevraagd of ik een keertje thee bij haar kwam drinken (had die eerste zondag zelf weinig tijd). De week die erop volgde vroeg ze nogmaals of ik me al een beetje thuis voelde op mijn kamer, of ik van dat weekend op thee wilde komen, dat ze het leuk vond dat ik daar in huis ben komen wonen en dat ze alweer problemen had met internet. Dat ging dan via meerdere briefjes onder de deur door. Ook gaf ze haar juiste telefoon nummer aan me, want op de telefoonlijst staat niet het juiste nummer vermeld. Verder had ik haar de volgende dag gewoon aangesproken en het probleem weer voor haar gefixt. Aangezien ik haar echt leuk vind (en niet echt goed ben in dit soort man-vrouw conversaties, tenminste, dat dacht ik) had ik echt wel een uur nodig om de moed te verzamelen om in het weekend bij haar op de deur te kloppen om een kopje thee bij haar te drinken. Maar het bleek gelukkig een super relaxed gesprek en voor ik het wist hadden we anderhalf uur met elkaar gekletst voordat zij helaas weg moest voor een afspraak met wat vrienden.

Later die week kwam ik haar 's avonds een keer tegen toen we beiden toevallig op het zelfde moment thuis kwamen. We hadden toen 20 minuten met elkaar gepraat over hoe het wonen verder ging op mijn nieuwe kamer en ook hoe het koken mij af ging. Halverwege dat gesprek nodigde ze me uit om samen eens wat te gaan koken, waar ik uiteraard geen nee op kon zeggen. Later die week hadden we samen bij mij gekookt (er was een trouwens een vriendin van haar erbij), was echt erg gezellig etc. Einde van die week kreeg ik een SMS of ik het leuk zou vinden om samen de volgende dag naar de markt te gaan om boodschappen te doen en wat te gaan drinken. Hmm, dacht ik twijfelend. Dan moet ze toch wel enige interesse in me hebben?! Maarja, zeker weten doe je het nooit. Zo gezegd, zo gedaan en die zelfde avond hadden we alweer samen gekookt (en deze keer echt alleen met z'n tween). Was super gezellig en we hadden die dag vijf en een half uur samen doorgebracht zonder van die rare akelige stiltes en dergelijke. Zij vond het ook super gezellig en ik nodigde haar uit om langs te komen op mijn verjaardag (ruim een week terug). Ze zou langs komen op mijn verjaardag, zei ze. Ondertussen vroeg ze mij weer of ik het gezellig vond of ik met een vriendin van haar wilde gaan eten. Ze had het alleen te druk met haar studie, dus moest ze de vriendin helaas afzeggen. Maar ze vroeg of ik nog wel zin had om met haar samen even ergens snel wat te gaan eten in de stad. Dat leek mij dan ook wel weer een duidelijk signaal van dat ze me wel interessant zou kunnen vinden. Op mijn verjaardag was ze de eerste die mij feliciteerde (er was verder niemand in de buurt ofzo toen ze mij feliciteerde), maar ze feliciteerde me alleen maar verbaal vanaf een anderhalve meter afstand. Kreeg wel een leuk cadeautje van haar, maar toch blijf ik de indruk krijgen dat ze soms nogal erg afstandelijk doet. Wat is er mis met het geven van een hand als je iemand feliciteerd? Dan krijg ik er zo'n dubbel, twijfelachtig gevoel bij over het feit of ze me nu wel of niet leuk vind. Terwijl S. mij menigmaal op zo'n (bijzondere) manier lang en diep staat aan te kijken als je tegen haar praat, waar ik dan weer een beetje verlegen van word en ook echt in haar ogen kan verdwalen. Zeker als ze ook naar me glimlacht.

Ik had nog een stukje taart over van mijn verjaardag en vroeg of ze nog een stuk wilde hebben (om dan in haar koelkast te stoppen ofzo voor een later moment). Dat wilde ze opzich wel, maar haar koelkast zat al overvol. Dus wilde ze liever de volgende dag bij mij een stukje taart komen eten. Maar dat heeft ze dan weer uitgesteld naar morgen omdat ze het toch weer t druk heeft met haar studie 's avonds omdat ze overdag stage moet lopen. Dus ja, ben benieuwd of ze dan wel vanavond komt, maar heb er eigenlijk een hard hoofd in...

Ik blijf nu echt in de onzekerheid zitten of ze me nu wel of niet leuk vind. Ik krijg beide signalen binnen, en dat maakt het allemaal zooooo onduidelijk wat ze nu van mij vindt. Ze heeft het dus bijzonder druk met haar studie/stage, dus weinig vrije tijd. Ze gaat ook vroeg naar bed door de week. Toch heeft ze een gedeelte van haar kostbare vrije tijd aan mij willen besteden.
Zelf wil ik niet direct aan haar vragen of ze me leuk vind, want mocht ze toch nee zeggen, je zit wel beiden in hetzelfde (anonieme) huis wat complicaties met zich mee zou kunnen brengen. Mocht er toch iets opbloeien tussen beiden, wil ik het in ieder geval wel rustig aanpakken. HELP. Wie kan mij wat tips geven, want ik heb de indruk dat vrouwen soms echt vaag en vooral tegenstrijdig kunnen overkomen op de man.

Wat kunnen de vrouwen hier zelf over zeggen?
  woensdag 26 september 2007 @ 15:10:48 #2
159979 G.Fawkes
Libera eas de ore leonis!
pi_53488332
Ze vind je leuk, duidelijk (Y)
pi_53488362
Speltip 1:
Je vraagt nimmer 'Vind je mij leuk?'

Het kan zijn dat ze je leuk vindt, het kan ook gewoon een sociale vrouw zijn die het gezellig vindt met mensen dingen samen te doen en dat het voor haar gewoon vriendschappelijk is. Ik weet niet hoe ze tegenover andere mensen is, dat kan jij wellicht weten.

De eerstvolgende keer dat jullie 'savonds gezellig samen op de bank zitten op jullie kamer moet je haar gewoon zoenen.
  woensdag 26 september 2007 @ 15:13:31 #4
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_53488407
Goh, wisselende signalen. Hoe verrassend.

Ik denk dat je echt pas een duidelijk idee hebt hoe het zit als je dr vol op dr mond pakt en geaccepteerd danwel afgewezen wordt, want tot die tijd is het koffiedik kijken.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_53488413
Go for it.
Op vrijdag 18 mei 2007 11:31 schreef miss_sly het volgende:
Ik was allang overtuigd van jouw wijsheid O+
_______________________________________________________
Peter Jennings - Ecstasy Rising
  woensdag 26 september 2007 @ 15:15:40 #6
163064 Cuegirllie
Vreemd, maar lekker!
pi_53488466
Het lijkt meer op dat ze het wel gezellig vindt, ze het leuk vindt om iemand in huis te hebben waar ze wat dingen mee kan doen.. koken, praten etc.
Gewoon afwachten of gewoon duidelijkheid vragen.
Cue, het komkommermeisje!
Het moet niet mooi zijn, het moet functioneel zijn!
Verliefdheid is een uitvinding voor mensen zonder geld zodat ze gratis seks kunnen hebben..
pi_53488554
Ik heb zo'n vermoeden dat ze je wel leuk vindt.
Maar goed, dat vermoeden kan ook komen doordat ik mijn huidige vriend beter heb leren kennen door hem op een zondag uit te nodigen voor een stuk appeltaart bij mij thuis...jouw verhaal klinkt dus bekend
pi_53488608
Het komt op mij ook een beetje over dat het een vorm is van sociaal gedrag tegenover een 'handige' metgezel die toch bij haar in huis woont, en die dingen voor haar kan repareren en altijd in de buurt is, en die je dus op de korte termijn kunt inschakelen (andere vrienden hebben meestal wat intensiever contact nodig en die moet je dan afbellen als je hooguit slechts snel tussendoor kunt eten)...

Ik zie in het verhaal iig gn signalen die erop duiden dat ze meer zou willen dan gewoon vriendschap met iemand die zeer 'convenient' is (in de zin dat hij direkt in de buurt woont, en snel contactbaar is)
Der der den Wind der Vernderung sprt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmhle bauen.
  woensdag 26 september 2007 @ 15:21:41 #9
159979 G.Fawkes
Libera eas de ore leonis!
pi_53488615
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:19 schreef Candaasje het volgende:
Ik heb zo'n vermoeden dat ze je wel leuk vindt.
Maar goed, dat vermoeden kan ook komen doordat ik mijn huidige vriend beter heb leren kennen door hem op een zondag uit te nodigen voor een stuk appeltaart bij mij thuis...jouw verhaal klinkt dus bekend
Als je George Orwell gaat citeren, doe het dan goed
quote:
Who controls the past controls the future.
Who controls the present controls the past.
pi_53488630
1 manier om daarachter te komen,

Als ze een x op je bank zit ga je voor haar staan en trek je je broek omlaag,
neemt ze hem niet ten monde.
doodsimpel: dan is ze vegetarisch
  woensdag 26 september 2007 @ 15:22:49 #11
159979 G.Fawkes
Libera eas de ore leonis!
pi_53488644
Overigens, TS. Je kunt het toch gewoon aan haar vragen. Of ipv daarvan zeggen hoe jij je voelt. Liever een blauwtje dan met eelt op je ziel. Kom op zeg!
  woensdag 26 september 2007 @ 15:23:48 #12
168840 Sant
Jealousy is a Motherf*cker!!
pi_53488679
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:15 schreef Cuegirllie het volgende:
Het lijkt meer op dat ze het wel gezellig vindt, ze het leuk vindt om iemand in huis te hebben waar ze wat dingen mee kan doen.. koken, praten etc.
Gewoon afwachten of gewoon duidelijkheid vragen.
Geluk is een richting..... geen PUNT!!!!
Shit... Ik heb eigenlijk helemaal geen geweldige opmerking...
pi_53488692
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:19 schreef Candaasje het volgende:
Maar goed, dat vermoeden kan ook komen doordat ik mijn huidige vriend beter heb leren kennen door hem op een zondag uit te nodigen voor een stuk appeltaart bij mij thuis...
de liefde van de man gaat dan ook door de maag
pi_53488733
je moet voor jezelf de gelegenheid creeeren dat je een beetje dicht bij d'r in de buurt kan komen, zonder dat het een ' onaangename' bedoeling wordt. Dus meenemen naar de bioscoop ofzo, of iets anders waarbij je zonder verdere bedoelingen al dicht tot haar genaderd bent. De stap om dan chill naar d'r toe te buigen en checken of zij d'r ook voor in is, is dan al zo klein geworden.
Drinkt ze wel eens een wijntje ofzo? Misschien moet dat maar de stap zijn om jou drempel van mixed messages te overwinnen. Gewoon samen 2 goede flessen wijn nuttigen tijdens een een filmpje je kans grijpen.
pi_53488810
Vraag of je een keer bij haar in huis mag blijven slapen
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_53488831
Vragen. Dat is net zoals vragen of je iemand mag zoenen wat z onnatuurlijk en onspontaan is en minder kans van slagen heeft dan wanneer je het gewoon doet.

Afwachten. Een goede! Voor de gevoelige, begrijpende jongens met luisterend oor onder ons, dit werkt altijd! Wel loop je de kans dat iemand die zelfvertrouwen heeft en initiatief neemt de volgende keer dat je haar ziet haar vriend is, maar dat maakt niet uit.
Afwachten is immers ht kenmerk voor de lieve, goede jongen that finishes last.

Hanteer dit en je hebt gegarandeerd succes!
pi_53488861
Volgens mij wil ze wel wat van je. Gewoon afwachten wat er gaat gebeuren, en probeer je niet te veel op te winden erover. Mocht ze je alsnog afwijzen is de teleurstelling alleen maar groter.
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:21 schreef G.Fawkes het volgende:

[..]

Als je George Orwell gaat citeren, doe het dan goed
[..]

Offtopic: Doe dan het helemaal goed en doe zoals Kane:
quote:
He who controls the past, commands the future...
He who commands the future, conquers the past...
  woensdag 26 september 2007 @ 15:31:15 #18
104367 Thrackan
new and improved
pi_53488866
Zij geeft jou wisselende signalen omdat ze ook niet weet hoe ze er achter moet komen

Je hoeft d'r niet meteen te zoenen, maar pak haar gewoon eens een keer vast bij de hand, lichtelijk intiem, of kijk eens wat een knuffel losmaakt. Op "het moment van" is lichaamstaal een ontieglijke verrader namelijk
Of je geeft haar eens een zoen, kan natuurlijk ook.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_53488936
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:22 schreef G.Fawkes het volgende:
Overigens, TS. Je kunt het toch gewoon aan haar vragen. Of ipv daarvan zeggen hoe jij je voelt. Liever een blauwtje dan met eelt op je ziel. Kom op zeg!
Heb haar al wel een keer kenbaar gemaakt (terwijl we aan het afwassen waren na het eten) dat toen ik bij haar was uitgenodigd op de thee in de eerste week, dat ik van te voren zoiets had van: "Dat gesprek loopt binnen 10 minuten dood, terwijl we toch anderhalf uur met elkaar hebben gesproken. Dat had ik niet verwacht!" Ze moest er toen wel erg om glimlachen in ieder geval.
Moeilijk, moeilijk.....
  woensdag 26 september 2007 @ 15:34:03 #20
31087 tummeke
(place disclaimer here)
pi_53488958
Watskebeurt met een beetje fysiek contact? Raak haar eens op een luchtige manier aan tijdens een gesprek of een etentje ed.. Geef zelfs eens wat signalen af dat je haar wel ziet zitten! Als ze daar goed op reageert kun je steeds iets verder gaan tot je gezellig zit te zoenen
Vragen is nou niet echt bepaald de meest handige manier!

Op mij komt het een beetje over dat ze wel interesse in je heeft/had maar het inmiddels al wel een beetje opgegeven heeft omdat jij geen stappen zet.. Maargoed, het kan inderdaad ook zijn dat het gewoon een erg sociaal persoon is die graag dingen samen doet.. Al is het wel verdacht hoeveel dat met jou is..
  woensdag 26 september 2007 @ 15:35:43 #21
159979 G.Fawkes
Libera eas de ore leonis!
pi_53489005
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:33 schreef Pino020 het volgende:

[..]

Heb haar al wel een keer kenbaar gemaakt (terwijl we aan het afwassen waren na het eten) dat toen ik bij haar was uitgenodigd op de thee in de eerste week, dat ik van te voren zoiets had van: "Dat gesprek loopt binnen 10 minuten dood, terwijl we toch anderhalf uur met elkaar hebben gesproken. Dat had ik niet verwacht!" Ze moest er toen wel erg om glimlachen in ieder geval.
Moeilijk, moeilijk.....
Ik heb niet zoveel geduld. Dus ik vraag het altijd of direct, of ga een avondje zuipen met ze
pi_53489062
ik denk dat ze je ook leuk vind en je wel wil kussen maar bang is dat jij dan iets vermoed en dat ze het daarom eng vind.. maar klinkt wel positief volgens mij.. zoals de anderen dus ook zeggen gewoon zoenen en zien!.
pi_53489102
quote:
Op woensdag 26 september 2007 15:34 schreef tummeke het volgende:
Watskebeurt met een beetje fysiek contact? Raak haar eens op een luchtige manier aan tijdens een gesprek of een etentje ed.. Geef zelfs eens wat signalen af dat je haar wel ziet zitten! Als ze daar goed op reageert kun je steeds iets verder gaan tot je gezellig zit te zoenen
Vragen is nou niet echt bepaald de meest handige manier!

Op mij komt het een beetje over dat ze wel interesse in je heeft/had maar het inmiddels al wel een beetje opgegeven heeft omdat jij geen stappen zet.. Maargoed, het kan inderdaad ook zijn dat het gewoon een erg sociaal persoon is die graag dingen samen doet.. Al is het wel verdacht hoeveel dat met jou is..
Sluit ik mij bij aan. Toon wat iniatief, nodig haar uit voor filmpje ofzo, flesje wijn erbij, verlaagd alle drempels, succes verzekerd!
  woensdag 26 september 2007 @ 15:40:00 #24
183691 Just_Shut_Up
Moments we forget...
pi_53489105
Keihard neukmateriaal, dunkt me .
There is no rehab for stupidity.
pi_53489200
Ze vindt je inderdaad leuk en als je niet snel bent vind ze iemand anders leuk.
A little bit hateful
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')